FOK!forum / Flora & Fauna / Planten van Intratuin, Welkoop, kwekers
daanski82zondag 26 februari 2017 @ 15:06
Om meteen even met de deur in huis te vallen, Mijn vraag is een beetje klok en een klepel gevoel. Vandaar dat ik hem stel.

In het verleden werd er wel eens gesteld dat Intratuin een no-go was omdat zij daar vooral 1 jaars platen kopen zodat je elk jaar bij hen geld blijft uitgeven. Of dit waar is weet ik niet.

Ik ben opzoek naar wat Passiflora plant
passiflora-caerulea-fleur-600x450.jpg

Om deze in mijn tuin te plaatsten. Wil ze zo'n beetje eind maart begin april (ik weet dat de ijsheiligen dan nog niet zijn geweest) in de grond zetten.

Gezien mijn gevoel kan ik ze als nog bij Intratuin halen of zijn er betere koop opties in de omgeving van Amersfoort?
Jordy-Bzondag 26 februari 2017 @ 15:13
Alle tuincentra moeten het hebben van impulsaankopen. Daarom zijn de planten bij tuincentra vaak zo opgekweekt zodat ze al in april in de knop zitten.

Als je vaste planten wil, kan je beter aankloppen bij een lokale kweker. Je moet je er alleen wel bewust van zijn dat je dan groene plukjes koopt in de hoop dat deze gedurende het jaar opgroeien tot flinke struiken. En dat doen ze dan ook. Het scheelt je gewoon kapitalen als je ze bij de kweker koopt.

Tuincentra zijn heel handig voor bijvoorbeeld perkgoed, en dat is doorgaans éénjarig spul... Het is natuurlijk niet zo dat een plant die je bij de intratuin koopt ineens éénjarig is, omdat je hem bij de intratuin gekocht hebt. Passiebloemen zijn op een enkel ras na allemaal overblijvend, maar je zou ze eventueel wel wat winterbescherming moeten geven.
halfwayzondag 26 februari 2017 @ 15:13
Dat van de Intra is regelrechte onzin, die geven zelfs garantie op hun planten.
daanski82zondag 26 februari 2017 @ 15:24
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 15:13 schreef halfway het volgende:
Dat van de Intra is regelrechte onzin, die geven zelfs garantie op hun planten.
daarom trek ik hem zelf ook in twijfel en stel er vragen over.