abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169037890
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 00:18 schreef TurkseMilitair het volgende:

[..]

Er heeft zich wel het een en ander afgespeeld wat niet netjes is. Zoals het deporteren van ArmeniŽrs richting de Levant zonder eventuele ondersteuning die daarvoor nodig is zoals voedsel en water etc. Dat er koerdische moordploegen rondliepen ondertussen en alles afmaakte is ook niet te ontkennen. En dat de Turken dit allemaal slecht voorbereidden en een wegkeken is ook een feit. Maar om te spreken van een genocide lijkt mij te ver. Want als dit zo is, kan er ook vraagtekens gesteld worden achter de slachtpartijen die nog voor 1915 werden uitgevoerd op de balkan door slavische nationalisten - die trouwens net als de ArmeniŽrs werden aangewakkerd tot hun daden door de Ruskies - waarbij er tussen de 500k a 1 miljoen turken zijn afgemaakt (voor, tijdens en na de balkanoorlogen). Daar hoor je geen kip over praten, laat staan dit bestempelen als genocide.

Daarnaast wordt er ook niet gekenen naar het leed wat de ArmeniŽrs hebben veroorzaakt in 1915 met hun terorriseerende rebellen (gesteund door de keizerlijke rusland). De aantallen gesneuvelde turken ligt tussen de 300k en 600k. Mijn eigen familieleden in Trabzon zijn zelfs vermoord destijds door Armeense gangs.

Dat is dus ook de reden waarom AtatŁrk alle minderheden uit Turkije heeft gekickt. Hij heeft met eigen ogen gezien hoe minderheden hoogverraad pleegden en hun land, waar ze meer dan 600 jaar in vrede hebben kunnen leven, een messteek in de rug gaven.

Alsof een instortende rijk, rebellerende bevolkingsgroepen, een wereldoorlog en financiŽle crisissen niet genoeg waren, kwamen de ArmeniŽrs ook nog gek doen door de wapens op te pakken. We kijken ook niet raar op als een man wordt vermoord door een beer wanneer deze express zijn hol in loopt om hem wakker te maken?

Afijn. Om het lange verhaal kort te maken: ik blijf liever neutraal (voor zover ik dat nog niet gedaan heb).
Duidelijk. Je ontkent dus dat er een genocide was.
Make my day!
  dinsdag 21 februari 2017 @ 00:40:01 #27
465070 TurkseMilitair
Turkei altijd nr 1
pi_169037918
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 00:34 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Geboren in Nederland?
Zo ja, ben je niet bang voor een cultuurschok als jij daar heen zal gaan?
Qua de misschien minder mogelijkheden in Turkije?
Ik ben hier geboren en heb inderdaad Nederlandse normen en waarden meegekregen en spreek beter Nederlands dan Turks. Maar ik heb ook de Turkse normen en waarden meegekregen en het Turks leren is voor mij een kwestie van 1 a 2 jaren voordat ik het beter beheers dan de gemiddelde Turk.

Qua mogelijkheden zit alles wel snor. Heb over 3 jaar mn master en mn ouders hebben een gigantische vermogen opgebouwd (vastgoed) in Turkije met het hier verdiende geld. Ik mag kiezen uit 16 huizen en 1 winkelruimte. En in Turkije geldt: heb je geen huur/hypotheek? Dan leef je daar als koning aangezien huurprijzen in Istanbul beginnen rond de 900 lira.
  dinsdag 21 februari 2017 @ 00:41:33 #28
465070 TurkseMilitair
Turkei altijd nr 1
pi_169037927
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 00:34 schreef agter het volgende:

[..]

Duidelijk. Je ontkent dus dat er een genocide was.
Zoek de definitie van genocide op en dan zul je waarschijnlijk begrijpen waarom ik tot deze standpunt ben gekomen.
pi_169037984
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 00:41 schreef TurkseMilitair het volgende:

[..]

Zoek de definitie van genocide op en dan zul je waarschijnlijk begrijpen waarom ik tot deze standpunt ben gekomen.
Nee dat begrijp ik niet.
Maar ik begrijp wel heel goed waarom je terug naar Turkije wil.
Make my day!
pi_169038675
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 00:24 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Goed en eerlijk antwoord. :)


Maar als men tegenwoordig het niet eens is met minderheden in een land, dan is het discriminatie of racisme.
Natuurlijk kun je in zekere zin die tijd niet vergelijken met deze tijd.

Maar als er statistieken worden bij gehaald en men aangeeft dat er een minderheid is die problemen veroorzaken, dan mag daar bijna niet over gesproken worden.
Toch?
In ideologische zin was Ataturk dan ook een fascist en dus meer een brug te slaan naar Mussert toen dan de verhoudingen nu inderdaad, maar hoe kom je dan in godsnaam van de problemen die overheden toen ervaarden met minderheden naar de problematiek nu? Los daarvan krijgen selecte minderheden op z'n minst verbaal alle shit over zich heen in Nederland, dus van wie daar bijna niet over gesproken zou mogen worden is mij een raadsel?
  dinsdag 21 februari 2017 @ 07:59:14 #31
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_169038697
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 00:48 schreef TurkseMilitair het volgende:
Deel 1: Waar het allemaal begon

Een kleine interootje bij waar het allemaal begon.

Chinese kronieken melden al rond de eerste millennium v.Chr van het bestaan van Turken met het woordje ''Turk''. Turk betekent grofweg ''Sterk, krachtig''. Waar deze benaming vandaan komt blijft nog steeds een raadsel. Echter, het zou nog 2000 jaar duren voordat dit nomadenvolk de eerste rijken opbouwden.

Over de geschiedenis van de Rouran - een rijk opgericht door nomaden in het huidige MongoliŽ, SiberiŽ en Noord-China - is weinig bekend. Deze rijk zou voortduren tot circa 550 n.Chr (waar ik verder op in ga in de volgende alinea's). Het zelfde geldt voor de Xiongnu. De Xiongnu was een bevolking die een uitgestrekte rijk beheerste rond de 3de eeur voor Christus, dat evenals de Rouran, heerste over MongoliŽ, SiberiŽ, Oost-Kazachstan en Noord-china. Echter, er kan niks gezegd worden over de etniciteit en staatsapparaat van de heersende klassen in deze rijken aangezien betrouwbare bronnen zeer schaars is. Desondanks is er het een en ander bekend over een van de heerser van de Xiongnu rijk, genaamd Mao Dun. In Turkije is deze historische figuur de boeken in gegaan als Mete Han, die de eerste georganiseerde Turkse Leger tot stand heeft gebracht. Zijn opvolger heeft het rijk verder uitgebreid (van Korea tot aan kasjmier) maar hierna begon het rijk uiteen te brokkelen in een noordelijke en zuidelijke deel. De leider van het zuidelijke deel heeft het rijk bijeen kunnen houden, maar werd nadien een vazal van het Chinese keizerrijk.

De reden waarom ik dit aanhaal is als volgt: de naties die tot stand werden gebracht door de Turken werden keer op keer vernietigd door de Chinezen of door rivaliserende Turkse nomaden. Terwijl China door de duizenden jaren heen continue opgevolgd werd door nieuwe Chinese rijken (sommige daarvan werden overgenomen door Turkse keizers, afijn), gingen de Turken elders hun geluk zoeken. Door de geschiedenis heen hebben de Turken continue als kudden door het gehele Euraziatische vlaktes voortbewogen om nieuwe rijken op te richten (denk daarbij aan de Hunnen, Avaren, Kiptjaken, Koemanen, Karaman rijk, Oghuz yabgu khagnaat, Moghul rijk, Timoeriden, Ghaznaviden, Seltjoekse rijk, Gokturkse rijk, Oeigoerse rijk, Ottomaanse rijk etc etc). Echter, voordat ze westwaarts gingen, werd er nog een groot confederatie opgericht dat de geschiedenisboeken zou ingaan als de Rijk der Goktuken. Dit rijk betekende een keerpunt in de Turkse geschiedenis aangezien er voor het eerst verschillende stammen samenwerkte inplaats van elkaar tegen te werken.

523 n.Chr was een cruciale jaar waarin de Rouran ernstig verzwakt werd. In dat jaar brak er een opstand uit in het noordelijke wei-dynastie. De Rouran sloot een verbond met dat dynastie. Echter duurde het paar decennia voordat de dynastie uiteen brak in het westelijke wei-dynastie en het oostelijke wei-dynastie. De laatste keizer van de Rouran gokte op de verkeerde paard en sloot een verbond met het westelijke wei-dynastie. Turkse nomaden van de clan Ashina kozen de kant van het oostelijke wei-dynastie. Dit laatste won in een verpletterende oorlog van de Rouran en zou het eerste Gokturkse rijk vormen.

Echter, na de dood van de stamvader Bumin Han, brak het rijk al snel op in het westelijk en oostelijke gokturkse rijk. Echter duurde het nog geen 100 jaar voordat er een nieuwe heerser opstond, genaamd Kutluk han, dat met zijn handlangers verschillende volkeren voor zich wist te winnen. Hij stichtte het tweede Gokturkenrijk op. Kutluk was al bekend als huurling in dienst van de chinezen en was verantwoordelijk voor de ondergang van het oostelijke gokturkse rijk in 630. Hij zou later met 16 stammen een verbond sluiten, waaronder de ashina clan. Dit rijk strekte op zijn hoogtepunt uit van de Chinese muur tot aan de zwarte zee, totdat dit rijk in 745 ten onder zou gaan door de Oeigoeren. Ironisch, want de ene Turkse rijk werd weer kapot gemaakt door een andere. Sommige stammen, waaronder die van de Oghuzen, stichten een nieuwe rijk in het oostelijke gebied van de Gokturken. Dit rijk zou de geschiedenisboeken in gaan als de Oeigoerse rijk, in het huidige West-China.

Nu zult u zich ongetwijfeld afvragen waarom ik deze hele lap tekst heb geschreven. Ik zal u het volgende uitleggen. Na de vernietiging van het Gokturkse rijk, gingen een groot gedeelte van de Oghuz stammen westwaarts richting europa. Daar waar de Oeigoeren bleven, gingen de resterende Oghuzen elders hun geluk zoeken. Deze stammen hebben vervolgens voor meer dan 700 jaar centraal-azie, Kaukasus, SiberiŽ en Oost-Europa overheerst met tientallen rijken, waaronder de Ottomaanse rijk, Seltjoekse rijk en velen anderen. Indien we alle overige staten weglaten die niet van belang zijn in de latere verhaal, dan houden we nog maar twee rijken over die nader toegelicht moeten worden, namelijk Het Seltjoekse rijk en de Ottomaanse Rijk. Wordt vervolgd.
Wat een lap onzin. China heeft over het algemeen weinig belangstelling gehad voor het buitenland en de Turken. Tegenwoordig begint China zich pas wat actiever te bemoeien met de globale politiek.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidű sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_169038951
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 07:59 schreef Megumi het volgende:

[..]

Wat een lap onzin. China heeft over het algemeen weinig belangstelling gehad voor het buitenland en de Turken. Tegenwoordig begint China zich pas wat actiever te bemoeien met de globale politiek.
Dit waren dan ook meer lokale interacties.
  dinsdag 21 februari 2017 @ 08:42:35 #33
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_169038975
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 08:39 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dit waren dan ook meer lokale interacties.
In elk geval is er nog nooit tijdens het Chinese keizerrijk een Chinese keizer richting het Midden-Oosten gegaan.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidű sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_169039014
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 08:42 schreef Megumi het volgende:

[..]

In elk geval is er nog nooit tijdens het Chinese keizerrijk een Chinese keizer richting het Midden-Oosten gegaan.
De Turken komen van oorsprong dan ook niet uit het Midden Oosten. Zeker niet voor de migratiegolf.
  dinsdag 21 februari 2017 @ 10:07:20 #35
465070 TurkseMilitair
Turkei altijd nr 1
pi_169039937
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 07:59 schreef Megumi het volgende:

[..]

Wat een lap onzin. China heeft over het algemeen weinig belangstelling gehad voor het buitenland en de Turken. Tegenwoordig begint China zich pas wat actiever te bemoeien met de globale politiek.
Tussen China en de de Turken hebben volgens zeggen meer dan 100 veldslagen/oorlogen afgespeeld. Waar heb jij het allemaal over.

De chinezen hebben niet voor niets een muur gebouwd om turkse en mongoolse stammen uit het noorden buiten de deur te houden.

[ Bericht 4% gewijzigd door TurkseMilitair op 21-02-2017 11:38:04 ]
  zondag 26 februari 2017 @ 21:11:54 #36
442999 Arutha_ConDoin
Heer van het Westen
pi_169164366
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:18 schreef TurkseMilitair het volgende:
KNIP
Interessant, lekker weg te lezen. Ben benieuwd naar deel 3.
Rijkdom, hoe dan ook verkregen, maakt een edelman van een handwerksman, een heer van een bandiet; Antiquiteit en afkomst, waarde kennen zij hier niet; Geld en schaamteloosheid, die verheffen tot adelstand.
  zondag 19 maart 2017 @ 18:14:02 #37
442999 Arutha_ConDoin
Heer van het Westen
pi_169633017
quote:
Yo, alles OK?
Ga je nog met deel 3 komen? Nu met die hele rel met Erdogan is het helemaal Actueel en ben echt benieuwd naar het vervolg.
Rijkdom, hoe dan ook verkregen, maakt een edelman van een handwerksman, een heer van een bandiet; Antiquiteit en afkomst, waarde kennen zij hier niet; Geld en schaamteloosheid, die verheffen tot adelstand.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')