abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 20 januari 2017 @ 00:17:08 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168284032
Vanaf donderdag 19 januari zendt MAX om 22.25 uur op NPO 1 het nieuwe smaakvolle programma BROOD uit.



Meesterpatissier Robčrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood.

Robčrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere ‘connaisseurs’. Ook laat hij zien op welke manieren men binnen diverse culturen omgaat met brood. Hij onderzoekt met hen de ingrediënten, het maakproces en de vele verschillende vormen van dagelijks brood. Van croissant tot knäckebröd en van rogge tot zuurdesem. Robčrt reist in zes afleveringen door zeven verschillende landen: Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Zweden.

Aflevering 1: Nederland en België – donderdag 19 januari om 22.20 uur op NPO 1
Robčrt begint zijn reis door Europa in de provincie Zeeland, waar boer Lennert en zijn vader hun graan oogsten. In het Brabantse Oisterwijk laat Robčrt zijn eigen bakkerij zien. Al zijn broden worden met de hand gemaakt. Omdat het vandaag Sint Hubertusdag is, komt de pastoor langs om Robčrts speciale ‘hubkes broodjes’ te zegenen.

Robčrt leerde het bakkersvak in België. Hij steekt daarom de grens over naar Antwerpen waar hij een aantal bakkerijen bezoekt. Om meer te weten te komen over het verschil tussen desem en gist heeft Robčrt een afspraak met Karl Desmet in het Waalse Sankt Vith. Karl beheert een zuurdesembibliotheek waar desems uit de hele wereld worden bewaard. In Gent ontmoet Robčrt sterrenchef Kobe Desramaults en de Amerikaanse Sarah Lemke, die samen een chique bakkerij hebben. Robčrt ziet hoe Sarah haar zelfontworpen houtoven opwarmt, waarin zij haar desembroden bakt.

Aflevering 2: Frankrijk – donderdag 26 januari om 22.20 uur op NPO 1
In Frankrijk bezoekt Robčrt Nicolas Supiot. Deze Bretonse molenaar en bakker verruilde twintig jaar geleden de hoofdstad Parijs voor het platteland. Hij verbouwt graan en maakt daar zelf brood mee. Hij is een echte trendsetter: steeds meer boeren worden bakkers en andersom.

In Parijs heeft Robčrt een afspraak met dé kenner op het gebied van Frans brood, de Amerikaan Steven Kaplan. Deze professor proeft stokbrood op een wel heel eigenaardige wijze. Ook gaat Robčrt langs bij bakker Ridha Kader, die in 2013 de wedstrijd voor De Beste Baguette van Parijs won met het recept van zijn Tunesische moeder. Sindsdien levert hij zelfs brood aan president Hollande.

Om te zien hoe croissants gemaakt worden, krijgt Robčrt bij topbakker Frederique Pichard een kijkje achter de schermen. Een hele nacht ziet hij hoe de bakkerij in vol bedrijf is, totdat om zeven uur ’s ochtends de rolluiken opengaan en de klanten binnenstromen voor versgebakken broodjes. Robčrt geeft tot slot ook een masterclass worstenbroodjes maken aan een nieuwe generatie bakkers. Op de Ecole de boulangerie et de Pâtisserie de Paris leren de studenten het culturele werelderfgoed uit Brabant kennen.

Iedere donderdag verschijnt er een recept uit de aflevering op www.maxvandaag.nl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eerste aflevering vandaag gezien en leuk, informatief programma. Muziek is soms wat irritant.

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 20-01-2017 00:22:56 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_168285511
Ik heb gekeken, maar vond deze uitzending vooral veel over zijn eigen bakkerij ging.
Dat meeste tarwe niet uit nl komt en molens malen en volkoren iets anders is dan bloem is voor gemiddeld Max publiek wel interessant nieuws
Er zal wel een boek komen met recepten van genoemde broden waarschijnlijk.
pi_168564203
Ik ben fan (schopje)
  dinsdag 31 januari 2017 @ 12:47:16 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168564252
Ik vond die Franse boer die 60 kilo deeg met de hand kneedde en een bijna religieuze manier van brood bereiden er op na hield wel grappig om te zien.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_168644519
De dialogen zijn helaas toch aan de knullige kant.
pi_168810169
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 06:46 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb gekeken, maar vond deze uitzending vooral veel over zijn eigen bakkerij ging.
Dat meeste tarwe niet uit nl komt en molens malen en volkoren iets anders is dan bloem is voor gemiddeld Max publiek wel interessant nieuws
Er zal wel een boek komen met recepten van genoemde broden waarschijnlijk.
nou, mijn voorgevoel klopt, 1 maart komt het boek met 30 recepten
pi_168810246
Dat omaatje was klein :o
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')