abonnement Unibet Coolblue
pi_167898115
Bakken met regen én sneeuw in Hamburg

De auto's staan in het water. Het licht van de straatlantaarns weerspiegelt in de golven. Hamburg kampt met zware overstromingen. Door een fikse storm en regenval is de Elbe buiten zijn oevers getreden en staan de kades in het havengebied blank.

Iets wat wel vaker voorkomt, aldus de politie. Zodra de waterspiegel stijgt, zetten medewerkers van de vismarkt de deuren juist open. Dat voorkomt dat de vloed de ramen uit de deuren drukt.

De Elbe kent flink wat getijdenverschillen, vanwege de open verbinding met de Noordzee. Bij een noordwesterstorm, zoals die de afgelopen tijd woedde, stuwt de wind het water richting Hamburg. Vanaf de andere kant voert de rivier juist grote hoeveelheden neerslag af.



Ook elders in Duitsland bezorgt het winterweer inwoners kopzorgen. Regen- en sneeuwbuien leiden in combinatie met harde wind tot tal van ongelukken. Op sommige trajecten rijden geen treinen meer. In buurland Tsjechië maakt harde wind het skiërs op de piste moeilijk. In de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse Alpen wordt de komende dagen een zogeheten sneeuwdump verwacht. Op veel plekken valt in korte tijd meer dan een halve meter. Op de bergtoppen zakt de temperatuur naar -35 graden Celsius, in de dalen blijft het -10, aldus Weeronline.

De zware sneeuwval doet zich alleen voor aan de noordrand van het hooggebergte. Aan de zuidkant schijnt de zon. De Franse skigebieden blijven een tekort aan sneeuw hebben. Hoog in de bergen ligt een aardig pak, maar de lagergelegen pistes moeten het met kunstsneeuw doen.

http://www.ad.nl/buitenla(...)in-hamburg~a92e0552/
pi_167898126
zie ook:
WKN / Winter in Europa 2016/2017 #2

WKN / KNMI: Code geel voor storm (Axel) in het noorden

[ Bericht 35% gewijzigd door #ANONIEM op 05-01-2017 11:58:08 ]
pi_167898169
In Moscow sneeuwt het ook al, WTF is wrong with this world?

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 05-01-2017 11:59:17 ]
pi_167898680


quote:
German Baltic coast hit by storm surge flooding

Cars were submerged as Storm Axel hit the Baltic coast
A storm surge has caused the worst flooding on Germany's north-east coast since 2006, leaving streets and cars submerged and causing major damage.

Towns and cities along the Baltic coast were flooded, from Kiel in the far north to the resort island of Usedom near the Polish border.

Sea levels were recorded in the port of Wismar at 1.83m (6ft) above normal overnight.
But officials said they expected water levels to fall in the coming hours.
Some of the worst flooding was in the historic centre of Rostock and in Stralsund, as well as on Usedom, where major damage was reported. Outdoor staircases were washed away and snack bars badly affected.

"This is no children's tea party," said one local official.
pi_167903096
Ook in Denemarken was het zeer hoog water.

http://www.thelocal.dk/20(...)r-flood-hits-denmark

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')