abonnement Unibet Coolblue
pi_171517391
quote:
5s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 22:37 schreef Godshand het volgende:

[..]

Ik snap niet waarom je je overdrive met de volumeknop van de gitaar wil regelen? Daar heb je toch een effectpedaal voor?

Zet je Blackstar op de meest cleane stand en gooi er een crunch of distortion pedaal voor.

Als je dan crunch of distortion wil hebben, ff pedaal indouwen en klaar...

Scheelt weer vergissingen met teveel terugdraaien van het volume voor cleane stukken waardoor je niets hoort en weer bij moet stellen...

Overigens kan je met pedalen met elke versterker scheuren. Dan verhoog je de gitaaroutput :)

En Marshall valt wel mee qua scheuren hoor. Als je echt wil scheuren moet je een goede high gain amp als de Randall of ENGL hebben.
Het heeft ook een beetje een eq effect. Meeste gitaristen hebben volume op gitaar altijd gewoon op 10 en solderen het soms vast (Yngwie Malmsteen bijv). Blues gitaristen draaien het vaak wat terug voor een wat meer creamy toon. Ik vind het zelf ook mooier om net wat top end eraf te schaven.

Heb zelf mijn volume op mijn hals element heel laag voor lichte crunch en als ik dan switch naar brug element dat vol open staat heb ik sterke overdrive tot distortion. Ik vind het fijn werken. Met pedalen is een beetje binair aan uit en ik ga niet tijdens het spelen aan de knoppen draaien. Heb drie overdrive/distortion pedalen op mijn board maar gebruik als nog mijn vol pot op mijn gitaar om bij te regelen. Nog los van de overdrive op mijn gitaar.

Overigens als je high gain amps zoekt zijn hele populaire ook Mesa Boogie en Orange.
"Happiness is not getting more, but wanting less"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')