abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 27 december 2016 @ 01:05:55 #76
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_167631841
Nog 13 uur!
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_167632335
pi_167632512
quote:
Is dit ook een FOK!ker?
Oh.
pi_167633336
Lesje historie over Barney vandaag in de Telegraaf.

quote:
Raymond van Barneveld(49): knuffelbeer, antiheld en groot kampioen

Raymond van Barneveld is een man met meerdere gezichten. De inmiddels 49-jarige Hagenees kent een loopbaan met hoge pieken, maar ook diepe dalen. Natuurlijk gaat hij voorgoed door het leven als de postbode die het darts in Nederland op de kaart zette. Komende zondag is het tien jaar geleden dat Barney zijn laatste wereldtitel veroverde. TELESPORT maakte aan de hand van de meest spraakmakende gebeurtenissen een reconstructie van zijn carrière.

Aanvankelijk is er nauwelijks geloof in de missie van de PTT-postbezorger die al op jonge leeftijd een bestaan als professioneel darter voor ogen heeft. Geld verdienen met pijltjes gooien? Dat kan toch niet. Hij bewijst het tegendeel. De weg naar succes begint in 1984 wanneer hij als 17-jarig ’jochie’ zijn eerste officiële wedstrijd speelt.

Naam maakt hij pas elf jaar later in 1995 door als eerste Nederlander ooit de finale van het WK darts te halen. Op het befaamde Frimley Green is Barney dicht bij de hoofdprijs, maar loopt het tegen Ritchie Burnett fout af. Darts leeft, maar sponsors blijven uit. Drie jaar later gaan alsnog alle deuren open. Niemand zal het beeld snel vergeten: een emotionele Van Barneveld die na de winst tegen diezelfde Burnett op het podium door zijn knieën gaat. Bij zijn vrouw Silvia vloeien tranen van vreugde.

Bij terugkomst in Nederland willen duizenden mensen bij Schiphol een glimp van de kersverse kampioen opvangen. Fotografen verdringen zich voor de beste kiek. De onbekende Hagenees wordt in één klap een bekende Nederlander. Zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Twaalf maanden later bereikt de hype zelfs een ongekende hoogte. Vier miljoen kijkers stemmen af op SBS om de WK-finale tussen Van Barneveld en Ronnie Baxter te aanschouwen. Hij prolongeert zijn titel.

De gekte neemt bizarre vormen aan. De ontvangst op de luchthaven is nóg grootser. Van Barneveld staat voor de draaiende camera’s perplex: „Ik zag ineens voetbaltaferelen voor me. Dat de mensen net zoals destijds bij Liverpool werden platgedrukt. Ik denk dat gaat hier ook gebeuren. Ik zag cameramensen over elkaar heen vallen en mensen vallen. Natuurlijk is het fantastisch dat ze allemaal komen, maar ik heb ’em wel even geknepen. Het is ongelooflijk wat ik heb losgemaakt.” Voor zijn eigen huis in Den Haag verzamelen honderden fans zich. „Raymond van Barneveld onthaald als popster”, luidden de koppen. Ook volgt dat jaar de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en ontvangt hij van voetbalclub ADO een seizoenskaart voor het leven.

Eén ding is duidelijk: Van Barneveld is de grote meneer binnen de BDO, maar bij tegenhanger PDC loopt ene Phil Taylor rond. Deze grootheid heeft op dat moment al zeven wereldtitels op zak. Iedereen wil een strijd tussen beide kampioenen en zo wordt the match of the century geboren. De voorbereiding is niet ideaal. Van Barneveld breekt enkele maanden voor het titanengevecht bij een stapavondje zijn enkel. Maar op zondag 7 november 1999 is hij gewoon present. In een uur durende partij op Wembley is Van Barneveld volstrekt kansloos (21-10 in legs). „Ik heb schandalig slecht gespeeld”, jammert hij. De klap komt hard aan. Het bedrag van 70.000 gulden, dat voor de verliezer klaarligt, kan hem gestolen worden.

Niet veel later, in januari 2000, gaat het helemaal mis. In de eerste ronde van het WK blameert hij zich in de eerste ronde tegen Chris Mason. Wat volgt, is onthutsend. De slechte verliezer loopt helemaal leeg. „Ik ben gewoon een loser. Ik heb zo’n schijt aan iedereen hier gekregen. Kijk ze eens met een brede grijns op het gezicht staan nu ik ben uitgeschakeld. Volgend jaar kom ik terug om iedereen ontzettend te vernederen.”

Een hoofdstuk om snel te vergeten. Van Barneveld kijkt jaren later terug op één van de zwartste momenten uit zijn carrière. „Veel mensen hebben me dat allemaal niet in dank afgenomen. Ineens was ik niet meer de goede lobbes, die postbode uit Den Haag, maar de onsportieve verliezer. Ik heb het mezelf nooit vergeven.” De zwaarlijvige knuffelbeer van weleer is in rap tempo verworden tot antiheld. Het duurt drie jaar totdat het publiek hem weer in de armen sluit. Daar heeft hij een nieuwe wereldtitel voor nodig. Een emotioneel moment. Hij draagt de Embassy-triomf van 2003 op aan zijn beste vriend Albert John, die een jaar eerder omkomt bij een ongeluk.

Ook in 2005 volgt een wereldtitel. Zo onvoorspelbaar als Van Barneveld is, maakt hij daarna een onverwacht einde aan de samenwerking met manager Ad Schoofs, die aan de wieg stond van het vercommercialiseren van zijn pupil én van darts in Nederland. Het contract wordt onpersoonlijk per brief opgezegd. Een juridische afwikkeling volgt. „Dit verdient geen schoonheidsprijs. Het voelt als een mes in mijn rug”, is destijds de alleszeggende reactie van de verontwaardigde manager. Toch komt het in 2010 nog een keer tot een kortstondige samenwerking.

Ondanks de abrupte ’scheiding’ met Schoofs haalt Barney in 2006 opnieuw de WK-finale, maar tegen landgenoot Jelle Klaasen loopt hij tegen een gevoelige nederlaag op. In die tijd laat de ’mentaal zwalkende Hagenees’ zich onder handen nemen door haptonoom Marco van Gorp. Alternatieve uitstapjes zijn hem sowieso niet vreemd, aangezien hij zich in zijn loopbaan ook richt tot paragnost Henk de Gier. Allemaal met als doel om geestelijke rust te krijgen.

Uiteindelijk volgt een veelbesproken overstap naar de PDC. Een move die hem niet in dank wordt afgenomen. Barney zwicht voor het grote geld. Ook wil hij makkelijker revanche op Taylor kunnen nemen, want een jaar eerder (2005) wordt hij in Hengelo tot twee keer toe afgetroefd door de topdarter uit Stoke-on-Trent. Het publiek jouwt hem, spelend in de Nederlandse driekleur, massaal uit. Een bittere pil. Later spreekt ’het slachtoffer’ bij Holland Sport schande van het voorval. „Ik zal nooit meer in het rood-wit-blauw spelen. Ze hebben me daarin uitgefloten.” In 2010 en 2014 wordt hij met Co Stompé en Michael van Gerwen nog wel wereldkampioen bij de landenteams.

Het hoogtepunt en de ultieme wraak volgen snel. De PDC krijgt op de eerste dag van 2007 een gedroomde eindstrijd: de klassieker Taylor - Van Barneveld. Het wordt een partij om nooit te vergeten. Na twaalf zenuwslopende sets (6-6) brengt na 5-5 in legs een sudden-death leg de beslissing. Bij het ’bullen’ deelt Van Barneveld een mentale tik uit. De Nederlander wil dat Taylor zijn pijl in de enkele bull laat zitten. Vervolgens raakt hij zelf de volwaardige bull. „Een echte baas, als je dat op zo’n moment doet”, stelt dartsanalist Stompé. Met winst tot gevolg.

„Van alle finales die ik heb gespeeld, was dit de meest hoogstaande finale. Zo eerlijk moet ik zijn. Alle credits voor Raymond”, reageert Taylor. „Ik kan het niet geloven”, verklaart Barney. Ook in 2009 laat Van Barneveld zich gelden. Hij is de eerste speler die op een WK een negendarter gooit. Dat gebeurt in de kwartfinale tegen Klaasen. Zijn reactie is ingetogen, eerherstel na de eerder verloren BDO-eindstrijd is veel belangrijker. Dat lukt met 5-1 in sets. Uiteindelijk wordt hij in de eindstrijd door Taylor afgedroogd (1-7). Een jaar later gooit Van Barneveld tegen Brendan Dolan opnieuw een negendarter. Nu gaat hij compleet uit zijn dak. Tot de titel leidt het niet.

Buiten het dartpodium drukken voor Van Barneveld negatieve zaken regelmatig een stempel op zijn leven. Het is geen geheim dat hij aan depressies en diabetes lijdt. Ook het drukke reisschema valt hem zwaar. Hij spreekt zelfs van een jarenlange burn-out. De overvolle wedstrijdkalender is naar zijn idee absurd. Ook privé gaat het hem niet altijd voor de wind. Zo komt tijdens de Premier League (29 april 2010) een verrassende verklaring voor zijn mindere presteren. „Ze hebben geprobeerd om me te chanteren.”

Een 26-jarige Rotterdammer eist 10.000 euro, anders dreigt hij een sekstape openbaar te maken. „Elke week waren er problemen. Daardoor kon ik me niet focussen op darten. Mijn familie heeft eronder geleden.” De dader wordt later veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Sportieve hoogtepunten zijn daarna meer uitzondering dan regel. Mede daardoor duikelt hij op de wereldranglijst van de PDC.

Spraakmakende momenten rond Van Barneveld, die goed is voor zo’n drie miljoen euro aan prijzengeld, zijn er nog genoeg. Bijvoorbeeld op 30 december 2012 wanneer tijdens de halve finales van het WK een clash met Taylor in een ordinaire ruzie ontaardt. „Fuck off.” Dat zijn de felle woorden van winnaar Taylor, die vindt dat hij bij het feliciteren te hard aan zijn arm wordt getrokken. Beveiligers moeten de twee tot bedaren brengen. Een rel is geboren, al maakt Taylor een dag later zijn excuses en sluiten beide kemphanen snel vrede. „Ik heb zijn reactie nooit begrepen. Maar we zijn weer goede vrienden.”

De laatste jaren behoort Van Barneveld niet meer tot de favorieten, maar de voormalig kampioen weet af en toe te pieken. Zijn laatste grote zege dateert inmiddels wel van mei 2014. Op de finaledag van de Premier League klopt hij Taylor en de op dat moment regerend wereldkampioen, Van Gerwen. Schrijf hem nooit af. „Winnaars hebben een doel, verliezers een excuus”, luidt een van zijn uitspraken. Maar eigenlijk is bij de hoofdrolspeler in zijn eigen film het glas altijd halfleeg. Je weet het nooit bij hem. Een nederlaag vanavond in Ally Pally tegen Alan Norris zou geen verrassing zijn, maar het kan ook zomaar zijn dat hij op maandagavond 2 januari met de Sid Waddell Trophy in zijn handen staat. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wil de echte Raymond van Barneveld nu dan wel opstaan?
U MAD?
pi_167633344
quote:
Reet ook.....
Dit moet een sociale werkplaats medewerker zijn.
U MAD?
pi_167634438
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 27 december 2016 @ 10:07:54 #82
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_167634453
Handenwrijf.gif
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_167634871
Afternoon Session (1pm)
Mensur Suljovic (8) v Mark Webster (25)
Robert Thornton (9) v Daryl Gurney (24)
Dave Chisnall (7) v Chris Dobey

Evening Session (8pm)
Raymond van Barneveld (12) v Alan Norris (21)
Phil Taylor (4) v Kevin Painter
Michael van Gerwen (1) v Cristo Reyes (32)

Sowieso vier geplaatsten naar huis.
  dinsdag 27 december 2016 @ 11:03:36 #84
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_167635284
Nog 3 uur!
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_167635595
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 11:03 schreef Mani89 het volgende:
Nog 3 uur!
  dinsdag 27 december 2016 @ 11:31:30 #86
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_167635715
Nog 2,5 half uur!

Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_167635937
Vanavond weer HOLLANDSE AVOND

pi_167635995
Allemaal leuke wedstrijdjes, jongens. Niks mis mee.
  Moderator dinsdag 27 december 2016 @ 11:51:49 #89
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_167636109
Wat een heerlijk dagje wordt dit jongens :9~

Ik ga niet eens een broekje aandoen
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
pi_167636144
pi_167636194
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 11:51 schreef Tagliano het volgende:
Wat een heerlijk dagje wordt dit jongens :9~

Ik ga niet eens een broekje aandoen
Om 16:00 een tandartsafspraak. Nu was dat sowieso al geen briljant idee zo net na kerst, maar bovenal gaat dit conflicteren met waarschijnlijk een genotspartij op de middag :{
  Moderator dinsdag 27 december 2016 @ 11:55:11 #92
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_167636197
Overigens herinnerde ik mij nog een leuk initiatief van vorig jaar: het lijstje met de top100 meest postende users, maar dan met daarnaast de top100 van de Order of Merit :)

01 2039 JR-Style-93 Michael van Gerwen
02 1890 Tagliano Gary Anderson
03 1356 Ajacied422 Peter Wright
04 1143 Frozen-assassin Adrian Lewis
05 1044 luckass James Wade
06 1011 Szura Phil Taylor
07 0846 Mani89 Dave Chisnall
08 0801 Poepz0r Mensur Suljovic
09 0789 tja77 Jelle Klaasen
10 0656 hafcfan Michael Smith
11 0650 heywoodu Robert Thornton
12 0603 Mexicanobakker Ian White
13 0564 Zipportal Kim Huybrechts
14 0432 Paxcon Benito van de Pas
15 0410 Dr_Flash Raymond van Barneveld
16 0407 Dagoduck Simon Whitlock
17 0344 DeHovenier Terry Jenkins
18 0335 Smoofie Alan Norris
19 0334 franklop Stephen Bunting
20 0307 TserrofEnoch Gerwyn Price
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
  Moderator dinsdag 27 december 2016 @ 11:55:42 #93
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_167636210
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 11:54 schreef Grifte het volgende:

[..]

Om 16:00 een tandartsafspraak. Nu was dat sowieso al geen briljant idee zo net na kerst, maar bovenal gaat dit conflicteren met waarschijnlijk een genotspartij op de middag :{
Misschien kan Poepz0r wel wat regelen bij de PDC, die schijnt contacten te hebben
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
  Moderator dinsdag 27 december 2016 @ 11:56:27 #94
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_167636224
Angstaanjagend dat wimderon zelfs al bezig was met de top100 om bijna op dezelfde plek als Dolan uit te komen
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 27 december 2016 @ 12:05:23 #95
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_167636403
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 11:55 schreef Tagliano het volgende:


11 0650 heywoodu Robert Thornton

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_167636488
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 11:55 schreef Tagliano het volgende:
Overigens herinnerde ik mij nog een leuk initiatief van vorig jaar: het lijstje met de top100 meest postende users, maar dan met daarnaast de top100 van de Order of Merit :)

19 0334 franklop Stephen Bunting

Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_167636503
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 11:55 schreef Tagliano het volgende:
Overigens herinnerde ik mij nog een leuk initiatief van vorig jaar: het lijstje met de top100 meest postende users, maar dan met daarnaast de top100 van de Order of Merit :)

01 2039 JR-Style-93 Michael van Gerwen
02 1890 Tagliano Gary Anderson
03 1356 Ajacied422 Peter Wright
04 1143 Frozen-assassin Adrian Lewis
05 1044 luckass James Wade
06 1011 Szura Phil Taylor
07 0846 Mani89 Dave Chisnall
08 0801 Poepz0r Mensur Suljovic
09 0789 tja77 Jelle Klaasen
10 0656 hafcfan Michael Smith
11 0650 heywoodu Robert Thornton
12 0603 Mexicanobakker Ian White
13 0564 Zipportal Kim Huybrechts
14 0432 Paxcon Benito van de Pas
15 0410 Dr_Flash Raymond van Barneveld
16 0407 Dagoduck Simon Whitlock
17 0344 DeHovenier Terry Jenkins
18 0335 Smoofie Alan Norris
19 0334 franklop Stephen Bunting
20 0307 TserrofEnoch Gerwyn Price
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Volgens mij zou op basis van deze post OOM er ook een FOK!WK toernooi komen met de nummer 1 tegen 64, 2 tegen 63 enzovoorts.
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 27 december 2016 @ 12:19:33 #98
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_167636703
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 11:55 schreef Tagliano het volgende:
15 0410 Dr_Flash Raymond van Barneveld
Is mee te leven ^O^
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 27 december 2016 @ 12:21:00 #99
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167636732
Moet toch ff luckass inhalen om Wade te worden
Wade _O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 27 december 2016 @ 12:27:54 #100
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_167636880
Godverdomme, Dave Chisnall. Ik voel de kwijl al langs mijn mond lopen en ik krijg opeens trek in kleurpotloden.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')