abonnement Unibet Coolblue
pi_167158163
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2016 19:43 schreef Voice_of_Liberty het volgende:
Als anarchist en liefhebber van vrijheid ben ik persoonlijk zéér stellig van mening dat mensen nooit tegen dwang iets moeten doen. Natuurlijk geldt exact hetzelfde voor sex, iets dat ongetwijfeld iets erg moois is als het vrijwillig is(zelfs al ben ik maagd).

Echter blijkt 25% van de Europeanen het prima te vinden om sex te hebben met een vrouw die niet duidelijk nee zegt of zich provocerend verkleed en is het aantal aanrandingen en verkrachtingen schrikbarend hoog.

http://www.telegraaf.nl/b(...)s_bij_nee_oke__.html
BRUSSEL - Een op de vier Europeanen vindt dat seks zonder toestemming verdedigbaar is als de vrouw dronken is, of provocerend gekleed, niet heel duidelijk nee zegt of zich niet verzet. Dat zei EU-commissaris Vera Jourova (Justitie) donderdag in Brussel bij de lancering van een campagne tegen seksueel geweld tegen vrouwen.

De cijfers komen uit het jongste rapport van Eurobarometer. Een op de drie ondervraagde vrouwen zegt na haar vijftiende fysiek of psychisch seksueel geweld te hebben ondervonden. Dat geldt zowel voor binnen als buiten de huiselijke kring. Een op de twintig vrouwen is slachtoffer van verkrachting.

20 procent van de Europeanen denkt echter dat vrouwen vaak misbruik of verkrachting verzinnen of overdrijven.


Persoonlijk ben ik van mening dat dit een fors probleem is, waar overigens zowel mannen als vrouwen mee te kampen hebben.
Anderen zeggen dat dit allemaal redelijk overdreven is en dat het feministische propaganda is.

Wat denken jullie?
Dat deze :')-inkopper nog niet gemaakt is:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op donderdag 6 maart 2014 15:35 schreef dreamerbulk het volgende:
ik zuig nog liever een paardenpenis leeg dan dat ik so-called "superfoods" moet gaan kopen/eten
pi_167249574
Ik las in een ander artikel waar de verschillen tussen landen werd aangegeven dat dit cijfer in Zweden relatief laag lag volgens dit onderzoek. Dat terwijl Zweden binnen Europa het land is met de hoogste verkachtingscijfers. Ik vraag me dus heel erg af hoe representatief dit onderzoek is.
pi_167251871
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 01:12 schreef achtendertig het volgende:
Ik las in een ander artikel waar de verschillen tussen landen werd aangegeven dat dit cijfer in Zweden relatief laag lag volgens dit onderzoek. Dat terwijl Zweden binnen Europa het land is met de hoogste verkachtingscijfers. Ik vraag me dus heel erg af hoe representatief dit onderzoek is.
Zweden heeft niet het hoogste vekrachtingscijfer. Zweden hanteert de ruimste manier van tellen. Er valt daar meer onder verkrachting dan bv hier, ook tellen ze daar bv een groepsverkrachting niet als 1 verkrachting, maar als meerdere verkrachtingen, net zoals ze misbruik over langere tijd niet als 1 verkrachting (1 zaak) tellen, maar als meerdere.

Dat is een manier van 'tellen' die buiten Zweden niet wordt toegepast en daar komt dat verschil vandaan.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_167259212
Bovendien telt in Zweden seks zonder condoom ook als verkrachting, en dat is in Nederland niet het geval. Het is voor zover ik weet zelfs niet strafbaar tenzij je had kunnen weten dat je HIV-besmet was.

Mijn zusje werkt trouwens in Zweden en daar is nu een grote maatschappelijke discussie gaande over seksuele intimidatie, waarbij kennelijk veel hulpverleners van geschrokken zijn en meiden iets zeggen als: ja, dat hoort er toch bij op een festival?
Ik weet niet hoe dat in Nederland is, maar ik heb toch wel het idee dat er vooral een taboe rust op het aankaarten van de problematiek waardoor het voortwoekert.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')