abonnement Unibet Coolblue
pi_166692075
Zware onweersbuien en windstoten troffen Brisbane
Afgelopen weekend werd de regio rondom Brisbane, Australië, getroffen door zwaar noodweer. Heftige onweersbuien, hagel en slagregens troffen het gebied en die gingen gepaard met zware windstoten.

De windstoten waren zo krachtig dat ze overeenkwamen met een categorie 2 orkaan in de Atlantische Oceaan. Op het vliegveld van Brisbane werd een windstoot van 157 kilometer per uur gemeten. Dit is de krachtigste windstoot in dertig jaar tijd.

Het vliegveld van Brisbane werd tijdelijk gesloten en liep op sommige plaatsen grote schade op. Talloze vluchten werden naar andere luchthavens omgeleid. Ook werden enkele vliegtuigen beschadigd.

Er kwamen honderden meldingen binnen van bewoners die schade rapporteerden. Meer dan 70.000 bliksemontladingen werden er tijdens de storm gemeten.

Op één van onderstaande filmpjes is goed te zien hoe de storm op het vliegveld van Brisbane tekeer gaat. Een vliegtuig vol passagiers staat te wachten wanneer er een vliegtuigtrap door de wind wordt gegrepen en in volle vaart tegen het vliegtuig knalt.




Bron

Lekker dan :X
pi_166767816
Brisbane :o
Het meest heftige onweer is in Brisbane
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')