abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 19 oktober 2016 @ 06:36:37 #1
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_166051075
Asschers spoor van mislukkingen: steeds net op tijd vertrokken

Vicepremier Lodewijk Asscher wil lijsttrekker worden van de PvdA, ondanks een spoor van mislukkingen. Die hem gek genoeg niet aankleven.

Lodewijk Asscher (42) is een man met dromen en een visie. De in november overleden Duitse oud-bondskanselier Helmut Schmidt (SPD) vond dat dit soort mensen naar de dokter moet, maar vooralsnog hebben weinigen zo’n gezonde politieke loopbaan als Lodewijk Asscher.

Hij werd na zes jaar wethouderschap in Amsterdam in 2012 vicepremier en minister van Sociale Zaken. Nu geldt hij als een potentiŽle leider van zijn partij, de in de peilingen gedecimeerde PvdA. En dat terwijl hij over zijn dromen en visies in 2010 al schreef: ‘Er zijn genoeg dingen die niet goed uitpakten.’ Dit is een understatement. Na Amsterdam pakken voor Asscher ook in Den Haag wederom ‘genoeg dingen niet goed uit’.

De gepromoveerde jurist Asscher heeft een soepele politieke carriŤre. Op zijn 27ste werd hij raadslid in Amsterdam, op zijn 31ste was hij al wethouder van FinanciŽn, de belangrijkste post. Zowel in 2006 als in 2010 won hij de Amsterdamse raadsverkiezingen. De tweede keer zelfs met een campagne volledig gebouwd op zijn persoon. De PvdA was destijds impopulair, Asscher populair. Hij is een goede campaigner. De campagne leverde 15 van de 45 Amsterdamse raadszetels op. ‘Hij speecht net zo makkelijk voor een congres als op een zeepkist op een markt in Amsterdam-Zuidoost,’ zei Evelyn Lindeman eerder tegen Elsevier. Zij was vier jaar directeur FinanciŽn onder Asscher.

Blikvanger

In 2012 stapte Asscher na zes jaar wethouderschap op en werd vicepremier en minister van Sociale Zaken in het kabinet Rutte II (VVD/PvdA≠). Sindsdien probeert de in de oppositie belande Amsterdamse PvdA Asschers erfenis te redden ťn hem te lanceren als nieuwe partijleider.

Asschers agenda in Amsterdam bestond uit vier hoofdpunten: een islamitische zuil opzetten als vehikel voor moslim-emancipatie, de Wallen ‘opschonen’, bureaucratie in de jeugdzorg verminderen en het zwakke Amsterdamse basisonderwijs verbeteren.

Dat eerste mislukte faliekant. De blikvanger van de Asscher-agenda was de bouw van de enorme Westermoskee (2013) als beoogde emancipatiemachine. Waar velen voor waarschuwden, is inmiddels werkelijkheid. Het Turks-conservatieve Mili GŲrŲs uit Duitsland runt de moskee. Ook probeert de Turkse overheid via het directoraat Diyanet invloed te verwerven en zo greep te houden op Turkse Amsterdammers. Niks integratie. In televisieprogramma Collegetour noemde Asscher de bouw dit jaar ‘geen goed idee’. En over de 6 ŗ 7 miljoen euro gemeentelijke subsidie: ‘Dat had de gemeente niet moeten doen.’ Om eraan toe te voegen dat ‘er vreselijk veel mis was gegaan’.

Deze laatste zinnen zijn typisch Asscher. Als hij een plan lanceert, is hij en niemand anders verantwoordelijk. Niet zijn partij, niet het college. Asscher stond met zijn plannen in Amsterdam vaak zelfs eerst in de krant voordat de gemeenteraad werd geÔnformeerd. Maar als het misgaat, gebruikt hij vage begrippen als ‘de gemeente’ en ‘er’. Of schuift de verantwoordelijkheid naar een ander. Zo lanceerde Asscher in 2009 operatie Frankenstein, het tegengaan van bureaucratie in de jeugdzorg. Waarna hij het project weggaf aan ambtenaren die Frankenstein omdoopten in het nietszeggende Systeem in Beeld. In 2010 nam VVD’er Eric van der Burg de portefeuille over. Niemand heeft meer iets gehoord over Frankenstein.
ANP-12327277-1024x707.jpg
AMSTERDAM - Job Cohen (L) ontvangt bij zijn afscheid de Gouden ere-medaille van de stad Amsterdam, uit handen van waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher.

Getuigenissen als basis voor beleid

Als PvdA-lijsttrekker schreef Asscher voor de campagne van 2006 het boek Nieuw Amsterdam, een particulier verkiezingsprogramma. Daarin stelde hij dat de raamprostitutie op de Wallen in handen is van een klein aantal criminelen en dat een flink aantal vrouwen gedwongen achter de ramen zit. ‘Liever een toeristenattractie minder, dan medeplichtigheid aan misbruik van vrouwen.’ Zijn suggestie om de Wallen te sluiten, haalde de wereldpers. En doorbrak een taboe in de Amsterdamse PvdA, die prostitutie als vrijheid, blijheid zag. Het was PvdA-raadslid en ex-prostituee Karina Schaapman die ‘me de ogen opende voor de donkere kanten van de prostitutiebranche’, schreef Asscher.

Zonder harde cijfers – schattingen van het aandeel mensenhandel in de prostitutie lopen uiteen van 10 tot 90 procent – maar geÔnspireerd door Schaapmans getuigenis kocht Asscher vanaf 2007 panden met een prostitutievergunning. Het is een typische Asscher-methode: persoonlijke getuigenissen gebruiken als basis voor beleid.

Voor 105 miljoen euro werden ondernemers uitgekocht, de prostitutievergunning werd van het pand gehaald en er werden gesubsidieerd restaurants en ateliers in gehuisvest. Van de 482 ramen zouden er 290 moeten overblijven. Het project is volledig vastgelopen. Slechts 131 ramen zijn gesloten en het aantal ‘criminogene’ bedrijven zoals coffeeshops en massagesalons is juist toegenomen, concludeerde de Amsterdamse Rekenkamer. Uitgekochte ondernemers kochten met de opbrengst horecazaken en villa’s in Zuid-Frankrijk.

Overheid die burgers kan sturen

‘Het sluiten van prostitutieramen helpt niet tegen mensenhandel. Dan gaan de prostituees naar elders,’ concludeerde raadslid Marco de Goede (GroenLinks) destijds. Ook lokale ondernemers zijn boos. Zij hebben soms al jaren een restaurant op de Wallen en kregen plots door de gemeente gesubsidieerde concurrentie. Asscher is al drie jaar weg uit Amsterdam; de ‘opschoning’ van de Wallen sterft langzamerhand een stille dood. Het huidige college zonder de PvdA bouwt het project af.

Asscher gelooft in een sterke overheid die burgers kan sturen. Lukt dat niet, zoals bij de bouw van een islamitische zuil, dan bedenkt hij nieuw overheidsingrijpen. Hij sloot het Islamitisch College Amsterdam en werd pleitbezorger van door de staat voorgeschreven verlicht onderwijs. Als minister stelde hij zelfs dat immigranten een contract moeten tekenen waarmee ze beloven verlichte waarden te eerbiedigen. Alles bedekt onder een morele saus. Hij komt er telkens mee weg. Asscher is verbaal sterk en noemt de aanpak van de Wallen ‘een kwestie van beschaving’. Wie kan tegen ≠beschaving zijn? Tweede Kamerlid Anne ≠Mulder (VVD) concludeerde in De Telegraaf: ‘Pr-technisch doet hij het heel goed.’

FinanciŽle chaos

Asschers grootste gebrek verwoordde hij zelf in zijn maidenspeech als raadslid in 2002. ‘Juristen kunnen niet tellen,’ zei hij tegen toenmalig wethouder van FinanciŽn Geert Dales (VVD) – ook jurist. Asscher had de jaarrekening over 2001 gelezen en concludeerde: ‘Als ik zie hoe hier de gemeenterekening wordt beheerd, als dat enig beeld geeft van hoe hier de FinanciŽn beheerd worden, dan baart mij dat grote zorgen.’

Asschers conclusie klopte. Het steenrijke Amsterdam maakt al jaren een puinhoop van de boekhouding. Maar in plaats van daar als wethouder van FinanciŽn iets aan te doen, bleef het een zooitje. De in 2014 aangetreden wethouder van FinanciŽn Udo Kock (D66) was eerder permanent vertegenwoordiger van het Internationaal Monetair Fonds in de Palestijnse gebieden.

De econoom concludeerde al na een paar dagen in het Amsterdamse college dat de financiŽle chaos groter was dan daar. De schuld groei≠- de onder Asscher en steeg onder opvolger Pieter Hilhorst met 700 miljoen euro door naar 5,5 miljard euro. Ook bleek de jaarrekening elk jaar anders opgemaakt, waardoor een financieel doolhof ontstond. Asschers Amsterdam maakte jaarlijks meer schulden, en boekte veronderstelde toekomstige inkomsten uit vastgoed alvast in. Het huidige stadsbestuur is meteen gaan bezuinigen om te voorkomen dat Amsterdam onder curatele van Rijk of provincie wordt geplaatst.

De Amsterdamse gemeenteraad besloot in december 2014 tot een raadsenquÍte naar de financiŽle chaos. Asscher verscheen afgelopen oktober voor de commissie. Die verweet Asscher dat hij vooral bezig was met persoonlijke passies, zoals het Wallen-project en onderwijs, terwijl hij zijn hoofdtaak financiŽn verwaarloosde. Opvolger Kock zei het zo: ‘Als bestuurders bezig zijn met andere zaken, gaan ambtenaren zich ook op die zaken richten.’ Asscher antwoordde tijdens het verhoor vaak: ‘Dat weet ik niet meer.’

De commissie wist het wel en concludeerde dat het bestuur weinig tot niets deed om de financiŽn inzichtelijk en in orde te maken. Hoofddocent Tjerk Budding van de Vrije Universiteit vond zelfs dat het rapport harder had moeten zijn. Vooral over opeenvolgende colleges waarin Asscher grotendeels verantwoordelijk was meldde hij in Het Parool: ‘Het college heeft te weinig gekeken naar de financiŽn.’
ANP-47990054-1024x683.jpg
AMSTERDAM - Vicepremier Lodewijk Asscher maakt bekend dat hij lijsttrekker van de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen wil worden.

Niet alles ging fout

Asscher boekte ťťn succes. De kwaliteit van zwakke basisscholen in Amsterdam verbeterde fors door het programma Kwaliteitsaanpak Basisonderwijs (KBO). Asscher liet de scores van scholen publiceren en leraren en schooldirecteuren monitoren. Wie niet presteerde, werd afgerekend. Hoogleraar onderwijsprestaties Jaap Dronkers (1945-2016) van de Maastricht University: ‘Asscher heeft een paar slechte scholen in Amsterdam weten te sluiten, wat ik erg bijzonder vind.’ Maar, voegt Dronkers toe, Asschers aanpak leidde niet tot betere resultaten dan in andere gemeenten. Hij baseert zich op een vergelijkend onderzoek van het Centraal Planbureau.

Dat concludeerde dat mede door de KBO de Cito-scores van Amsterdamse kinderen tussen 2008 en 2012 1,7 procent lager lagen dan elders. Leraren en directeuren zagen het KBO als georganiseerd wantrouwen en velen vertrokken of keerden zich ertegen.
Mislukt banenplan

Asscher zou Asscher niet zijn als hij niet ook in Den Haag plannen zou lanceren. Zijn stokpaardje: een banenplan tegen werkloosheid. 600 miljoen euro belastinggeld, met geld van bedrijven en vakbonden, zou 300.000 mensen ‘moeten raken’.

Deze zomer concludeerden CDA en D66 dat het plan is mislukt. Er is niemand aan een baan geholpen, hoogstens zijn mensen gesubsidieerd aan het werk gebleven. Asscher noemde de conclusie ‘cynisch’, maar laat wel de Algemene Rekenkamer het plan evalueren.

Ook coalitiepartner VVD en de SP zien dat onder Asschers banenplan en retoriek als ‘echte banen voor echte mensen’ weinig zit. De werkloosheid blijft met meer dan 600.000 mensen hoog, de arbeidsmarkt hervormen wil Asscher niet. VVD-Kamerlid Mulder zei eerder in De Telegraaf: ‘De beeldvorming is dat er wat gebeurt, maar als je inzoomt, dan zie je dat er niks gebeurt. Asscher levert niet.’

Wet Werk en Zekerheid te ingewikkeld

Asschers belangrijkste initiatief was de Wet Werk en Zekerheid, beter bekend als de Flexwet. Het zou werkgevers moeten aansporen meer mensen in vaste dienst te nemen en ontslag te vereenvoudigen. Dit omdat Asscher minder zpp’ers wil. Dit jaar zijn de effecten van de wet uit 2013 voor het eerst in het volle zicht gekomen.

De conclusies: werknemers nemen minder mensen in vaste dienst, het aantal zpp’ers stijgt juist, net als de bureaucratie voor hen. De Wet is zo ingewikkeld dat de enige winnaars juristen zijn. Tijdens een speciale hoorzitting met experts en ook in de Tweede Kamer werd Asscher hevig bekritiseerd. Volgens Asscher was het nog te vroeg om aan de wet te twijfelen en zijn de intenties toch goed.

Tweede Kamerlid Martijn van Dam (PvdA) werd zondag bij Buitenhof gevraagd naar het verschil tussen Asscher en PvdA-leider Diederik Samsom, die strijden om het lijsttrekkerschap. Van Dam: ‘Diederik is meer praktisch gericht. (…) Lodewijk heeft meer het ideaalbeeld van de samenleving waar hij ook naar toe werkt en maatregelen bij neemt.’

Tot nu toe verandert Asscher op tijd van baan, of doet hij zijn portefeuille over voordat de consequenties van zijn beleid op weg naar de ideale samenleving zich openbaren. Zo kleeft hem weinig aan. Elsevier schreef eerder dit jaar dat het voor Asscher dan ook zaak is bijtijds weg te zijn als minister van Sociale Zaken en dat het PvdA-lijsttrekkerschap een ontsnappingsroute is. Dan kan hij als eventuele PvdA-leider weer nieuwe visies presenteren.
-----------------------------------------------------------
Een pakketje schroot met een dun laagje chroom-(6)
Mooie plannen bedenken en zich totaal niet verantwoordelijk voelen voor de uitvoering/naleving hiervan. En deze beste man moet wellicht de kar gaan trekken voor de PVDA....?!
Staat die beste man niet aan de verkeerde kant van de kar te trekken, vraag ik me af, afgaande op het artikel.
pi_166051099
hij zal vast wel iets goed doen je wordt niet zomaar Vice-Premier van Nederland
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  woensdag 19 oktober 2016 @ 06:48:05 #3
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_166051116
quote:
2s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 06:43 schreef Evertjan het volgende:
hij zal vast wel iets goed doen je wordt niet zomaar Vice-Premier van Nederland
Dat kun je over D.Trump wellicht ook zeggen. Maar goed het volk krijgt de leiders/prutsrs die het verdient.
Wat wel klopt is de PR... voor de rest niet veel.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 06:57:22 #4
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_166051141
Ben eigenlijk wel benieuwd wat de voorstanders over Assher te melden hebben. Wat valt er wel te benoemen als zijn (echte) 'merites'.

[ Bericht 0% gewijzigd door Drugshond op 19-10-2016 07:32:12 ]
pi_166051182
https://www.ftm.nl/artike(...)tuurlijk-pragmatisme

Dit is ook nog een aardig stukje over hoe wereldvreemd de man is. Of een agenda heeft waar hij niet echt eerlijk over is, dat kan ook.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166051215
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 06:48 schreef Drugshond het volgende:

[..]

het volk krijgt de leiders/prutsrs die het verdient.
:')
Raindrops
Drop tops
  Moderator / Redactie FP woensdag 19 oktober 2016 @ 07:31:41 #7
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_166051227
Wat een hatelijk stukje, dat ze dit journalistiek durven te noemen. Vol beledigigen, persoonlijke aanvallen en subtiele steken. Heeft Asscher het met de schrijvers dochter gedaan oid?

Dit gaat nergens over, dit is een column en nog een slechte ook, geen nieuws
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
  woensdag 19 oktober 2016 @ 07:33:23 #8
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_166051234
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 07:31 schreef timmmmm het volgende:
Wat een hatelijk stukje, dat ze dit journalistiek durven te noemen. Vol beledigigen, persoonlijke aanvallen en subtiele steken. Heeft Asscher het met de schrijvers dochter gedaan oid?

Dit gaat nergens over, dit is een column en nog een slechte ook, geen nieuws
quote:
3s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 06:57 schreef Drugshond het volgende:
Ben eigenlijk wel benieuwd wat de voorstanders over Assher te melden hebben. Wat valt er wel te benoemen als zijn (echte) 'merites'.
Doe je best zou ik zeggen.
  Moderator / Redactie FP woensdag 19 oktober 2016 @ 07:38:31 #9
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_166051248
quote:
10s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 07:33 schreef Drugshond het volgende:

[..]


[..]

Doe je best zou ik zeggen.
Ik zou mezelf niet bepaald als voorstander van Asscher betitelen. Sterker nog, ik denk dat ik enkel DENK en de PVV walgelijkere partijen vindt dan de PvdA. Er reclame voor maken, of voor een lid ervan, kan je beter aan een ander overlaten.

Een a4-tje vol halve waarheden, ononderbouwde beschuldigingen en voorbarige conclusies als journalistiek presenteren is echter weer het andere uiterste
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
  woensdag 19 oktober 2016 @ 07:41:43 #10
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_166051265
quote:
1s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 07:38 schreef timmmmm het volgende:
Een a4-tje vol halve waarheden, ononderbouwde beschuldigingen en voorbarige conclusies als journalistiek presenteren is echter weer het andere uiterste
Kun je iets beter duiden wat er zoal niet klopt. Dan hebben we namelijk een echte kapstok.
Met losse kreten van het artikel staat mij niet aan, hebben we geen discussie.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 07:44:35 #11
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_166051281
Ik zeg niet dat het artikel goed of fout is, maar de sneren liegen er inderdaad niet om. Is de journalistiek fout, is de feitenrelais fout of zijn beide fout (of goed). Het is namelijk wel main-stream gegaan.
  Moderator / Redactie FP woensdag 19 oktober 2016 @ 07:52:34 #12
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_166051320
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 07:41 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Kun je iets beter duiden wat er zoal niet klopt. Dan hebben we namelijk een echte kapstok.
Met losse kreten van het artikel staat mij niet aan, hebben we geen discussie.
Bijvoorbeeld:

A) Je kan het Asscher niet kwalijk nemen dat de VVD in Amsterdam niet al zijn beleidsplannen overneemt en dingen anders doet. Het zijn partijen die andere visies hebben. Bijvoorbeeld dat plan op de Wallen. Op zich een prima plan en toen hij er nog zat ging het prima. Toen zat de vvd in het college en de pvda (zonder Asscher zelfs) in de oppositiebankjes en legden zij elders hun prioriteit waardoor de al opgekochte panden hun subsidie kwijtraakten en overgingen in louchere handen en de rest van het probleem voortwoekerde. Dat is geen falen van Asscher, die heeft het redelijk ingezet door het symbool van de prostitutie in NL op te willen schonen. Toen het misging was Asscher er al niet meer en de PvdA niet meer aan het roer.

Om maar een voorbeeld te geven, er waren meer zaken in het artikel die misgingen toen Asscher er al niet meer was en hem toch aangewreven worden.

Dan heb ik het nog niet eens over de persoonlijke aanvallen en ononderbouwde conclusies. Ze geven een voorbeeld als bovenstaande, de halve waarheid waar Asscher niet zoveel aan doen kan, en plakken er dan dingen aan vast als: 'de laatste zin is typisch Asscher' of 'het is een typische Asscher-methode'. Zonder die conclusies over Asschers persoon te onderbouwen of met zaken te komen waar inderdaad uit blijkt dat het een patroon is. En vaak is dat ene voorbeeld dus ook nog eens gebaseerd op een halve waarheid of een voorbarige conclusie. Het stuk staat vol met dit soort ongefundeerde persoonlijke aanvallen waar voor mij uit blijkt dat de schrijfster het gewoon niet zo heeft op Asscher en daarmee de journalistiek uit het raam gooit
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
  Moderator / Redactie FP woensdag 19 oktober 2016 @ 07:54:45 #13
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_166051325
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 07:44 schreef Drugshond het volgende:
Ik zeg niet dat het artikel goed of fout is, maar de sneren liegen er inderdaad niet om. Is de journalistiek fout, is de feitenrelais fout of zijn beide fout (of goed). Het is namelijk wel main-stream gegaan.
Het is journalistiek fout, daar de schrijver duidelijk haar mening over Asscher al klaar heeft. Ze wil ons met dit artikel niet informeren, zoals het een journalist betaamt, maar overtuigen van haar gelijk. Door die verkeerde grondslag gaat er bij de feiten ook veel fout omdat het op basis van het eigen gelijk geschreven is. Dan zijn de feiten minder belangrijk
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
  woensdag 19 oktober 2016 @ 07:58:31 #14
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_166051341
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 07:31 schreef timmmmm het volgende:
Wat een hatelijk stukje, dat ze dit journalistiek durven te noemen. Vol beledigigen, persoonlijke aanvallen en subtiele steken. Heeft Asscher het met de schrijvers dochter gedaan oid?

Dit gaat nergens over, dit is een column en nog een slechte ook, geen nieuws
Elsevier is niet voor niets zeer diep afgezakt. Hun rol is compleet uitgespeeld
Ik kan tellen
  woensdag 19 oktober 2016 @ 07:59:32 #15
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_166051346
quote:
1s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 07:52 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Bijvoorbeeld:

A) Je kan het Asscher niet kwalijk nemen dat de VVD in Amsterdam niet al zijn beleidsplannen overneemt en dingen anders doet. Het zijn partijen die andere visies hebben. Bijvoorbeeld dat plan op de Wallen. Op zich een prima plan en toen hij er nog zat ging het prima. Toen zat de vvd in het college en de pvda (zonder Asscher zelfs) in de oppositiebankjes en legden zij elders hun prioriteit waardoor de al opgekochte panden hun subsidie kwijtraakten en overgingen in louchere handen en de rest van het probleem voortwoekerde. Dat is geen falen van Asscher, die heeft het redelijk ingezet door het symbool van de prostitutie in NL op te willen schonen. Toen het misging was Asscher er al niet meer en de PvdA niet meer aan het roer.

Om maar een voorbeeld te geven, er waren meer zaken in het artikel die misgingen toen Asscher er al niet meer was en hem toch aangewreven worden.

Dan heb ik het nog niet eens over de persoonlijke aanvallen en ononderbouwde conclusies. Ze geven een voorbeeld als bovenstaande, de halve waarheid waar Asscher niet zoveel aan doen kan, en plakken er dan dingen aan vast als: 'de laatste zin is typisch Asscher' of 'het is een typische Asscher-methode'. Zonder die conclusies over Asschers persoon te onderbouwen of met zaken te komen waar inderdaad uit blijkt dat het een patroon is. En vaak is dat ene voorbeeld dus ook nog eens gebaseerd op een halve waarheid of een voorbarige conclusie. Het stuk staat vol met dit soort ongefundeerde persoonlijke aanvallen waar voor mij uit blijkt dat de schrijfster het gewoon niet zo heeft op Asscher en daarmee de journalistiek uit het raam gooit
------------------------
Als hoofd van financiŽn van A'dam was hij wel de spin in het Amsterdamse web. Hij had meer sturing eraan moeten geven. Hij was letterlijk alsook figuurlijk de verdeelsleutel.
quote:
Toen het misging was Asscher er al niet meer en de PvdA niet meer aan het roer.
Dat is ook de absolute tendens van dit artikel, eerst de zaak onder schijten en als het begint te stinken zorgen dat je weg bent.
  Moderator / Redactie FP woensdag 19 oktober 2016 @ 08:01:34 #16
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_166051352
quote:
7s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 07:58 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Elsevier is niet voor niets zeer diep afgezakt. Hun rol is compleet uitgespeeld
I wil hier als FP-ER hier op FOK! ook niet doen of ik de expert op journalistiek gebied ben hoor. Soms zitten er bij ons inhoudelijk sterke dingen tussen, maar de meeste eogen bericjten zijn puur opinie. Wij komen er echter gewoon voor uit, dit betracht wel sterke journalistiek te zijn en dan is het natuurlijk wel gewoon lachwekkend.
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
  woensdag 19 oktober 2016 @ 08:03:33 #17
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_166051365
quote:
1s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 08:01 schreef timmmmm het volgende:

[..]

I wil hier als FP-ER hier op FOK! ook niet doen of ik de expert op journalistiek gebied ben hoor. Soms zitten er bij ons inhoudelijk sterke dingen tussen, maar de meeste eogen bericjten zijn puur opinie. Wij komen er echter gewoon voor uit, dit betracht wel sterke journalistiek te zijn en dan is het natuurlijk wel gewoon lachwekkend.
Op zich is Elsevier natuurlijk een opinieblad, dus dat het meer om meningen dan om feiten gaat is nog niet zo gek. Maar dit is allemaal wel heel erg zuur..
Ik kan tellen
pi_166051376
Ik krijg spontaan buikkrampen van die eerste foto in de OP. Cohen met zijn geniepige lachje lijkt te denken "Het is me gelukt, ze eren me maar de sukkels zouden eens moeten weten". En Asscher die de leegheid en verdorvenheid van Cohen doorziet en denkt "wat hij kan, kan ik ook, nu is het mijn beurt".
  Moderator / Redactie FP woensdag 19 oktober 2016 @ 08:06:08 #19
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_166051377
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 07:59 schreef Drugshond het volgende:

[..]

------------------------
Als hoofd van financiŽn van A'dam was hij wel de spin in het Amsterdamse web. Hij had meer sturing eraan moeten geven. Hij was letterlijk alsook figuurlijk de verdeelsleutel.

[..]

Dat is ook de absolute tendens van dit artikel, eerst de zaak onder schijten en als het begint te stinken zorgen dat je weg bent.
Dat geldt voor bijvoorbeeld de moskee wel, maar zijn plannen voor jeugdzorg of de wallen waren helemaal niet slecht. Toen het roer omging met een andere partij aan het roer, ging er gewoon geen geld meer naartoe en dan glibbert het vrij snel de stront in. Maar je kan Asscher niet verantwoordelijk houden voor de VVD die andere keuzes maakt en het feit dat zijn plannen daarom mislopen. Dit artikel doet dat wel.

Als CDA nog 50 zetels krijgt, gaan ze het leenstelsel wellicht afschaffen, zoals ze nu uitdragen als plan. Kan je dan concluderen dat Bussemaker een puinhoop achterlaat omdat de opvolger toevallig iets anders wil? Lijkt mij niet fair, maar dit artikel doet hetzelfde
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
  woensdag 19 oktober 2016 @ 08:07:25 #20
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_166051387
Wel mooi dat de auteur correspondent in Brussel is en dat zijn enige stukken die over de Nederlandse politiek gaan stukken zijn om de PvdA af te branden. Zal vroeger wel veel gepest zijn :P.
Ik kan tellen
  Moderator / Redactie FP woensdag 19 oktober 2016 @ 08:07:28 #21
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_166051388
quote:
1s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 08:03 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Op zich is Elsevier natuurlijk een opinieblad, dus dat het meer om meningen dan om feiten gaat is nog niet zo gek. Maar dit is allemaal wel heel erg zuur..
Van Elsevier verwacht je wel beter. Niet in je eigen tunnel geschreven. Ik heb het de laatste jaren niet zo gevolgd (doe ik vooral rond verkiezingstijd) maar het is dus eerder regel an uitzondering tegenwoordig?
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
  woensdag 19 oktober 2016 @ 08:08:01 #22
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_166051391
quote:
9s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 08:05 schreef Braindead2000 het volgende:
Ik krijg spontaan buikkrampen van die eerste foto in de OP. Cohen met zijn geniepige lachje lijkt te denken "Het is me gelukt, ze eren me maar de sukkels zouden eens moeten weten". En Asscher die de leegheid en verdorvenheid van Cohen doorziet en denkt "wat hij kan, kan ik ook, nu is het mijn beurt".
Je antisemitisme komt opborrelen?
Ik kan tellen
  woensdag 19 oktober 2016 @ 08:08:43 #23
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_166051395
quote:
1s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 08:07 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Van Elsevier verwacht je wel beter. Niet in je eigen tunnel geschreven. Ik heb het de laatste jaren niet zo gevolgd (doe ik vooral rond verkiezingstijd) maar het is dus eerder regel an uitzondering tegenwoordig?
Naar mijn idee zitten ze al jaren in die tunnel :P.
Ik kan tellen
  Moderator / Redactie FP woensdag 19 oktober 2016 @ 08:09:52 #24
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_166051398
quote:
9s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 08:05 schreef Braindead2000 het volgende:
Ik krijg spontaan buikkrampen van die eerste foto in de OP. Cohen met zijn geniepige lachje lijkt te denken "Het is me gelukt, ze eren me maar de sukkels zouden eens moeten weten". En Asscher die de leegheid en verdorvenheid van Cohen doorziet en denkt "wat hij kan, kan ik ook, nu is het mijn beurt".
Cohen deed het helemaal niet slecht als burgemeester hoor
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
pi_166051415
quote:
1s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 08:09 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Cohen deed het helemaal niet slecht als burgemeester hoor
Wanneer doet en burgemeester het wel goed en wanneer niet? Als buitenstaander is dat toch onmogelijk te beoordelen?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')