abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 13:38:51 #1
455560 Logic91
Always stay rational
pi_165748762
'Achter islamisering zit een plan'

quote:
De islamisering van Europa gaat volgens een bepaalde strategie, geeft Machteld Zee aan in haar boek Heilige Identiteiten dat vandaag verschijnt. ,,Pas als je de kennis bezit, zie je wat er gaande is."

''Vergelijk Nederland in de jaren 80 met nu", zegt de politicologe en juriste, die promoveerde op een onderzoek naar sharia rechtbanken. ,,Dan zie je de toegenomen invloed van de islam overal. Vanuit Saoedi-Arabië en andere landen is de wereld overspoeld door duizenden imams, lesboeken, moskeeën en enorm veel geld." In nog geen 150 pagina's schetst Machteld Zee (32) de achtergronden van het moslimfundamentalisme, dat ook in westerse landen wortel schiet. Heilige Identiteiten: op weg naar een sharia staat? is een analyse van de problemen van de multiculturele samenleving.

U stelt dat conservatieve moslims hun geloofsgenoten willen overhalen om de sharia, de islamitische wet, te omarmen. Die fundamentalisten zouden worden geholpen door 'nuttige ongelovigen': niet-islamitische intellectuelen, politici en opiniemakers die moslims niet voor het hoofd willen stoten.
,,Ja, leidende multiculturalisten menen letterlijk dat moslims gevrijwaard moeten blijven van kritiek omdat zij daarvan psychologische schade zouden ondervinden. Weliswaar vinden ook veel islamieten dit een idioot standpunt, maar andere moslims gebruiken het om hun critici uit te maken voor 'islamofoob' of 'racist'."

U stond zelf, zoals u zegt, 'links in D66' toen u met uw onderzoek naar shariarechtbanken in Engeland begon. Nu waarschuwt u voor een gebrek aan kennis van en weerstand tegen de oprukkende radicale islam.
,,Ik ontdekte een compleet rechtssysteem - veel gesystematiseerder dan ik had verwacht - dat in strijd is met onze seculiere wetgeving. Veel moslimvrouwen zitten vast in een religieus huwelijk omdat hun omgeving een scheiding voor de staat niet voldoende vindt. Voor deze moslims is het shariahuwelijk veel belangrijker. Die vrouwen moeten aan een shariarechter of een imam vragen hun huwelijk te ontbinden, bijvoorbeeld omdat hun man hen mishandelt. Ook Nederlandse moslima's reizen naar die rechtbanken in Engeland. Dat is een parallelle samenleving. Ik verzet me daartegen omdat die praktijk indruist tegen de rechten van vrouwen."

U analyseert de activiteiten van de Moslimbroederschap. Die politiek-religieuze beweging is uit op 'werelddominantie', gesteund met veel geld uit fundamentalistische kringen. De shariaraden zijn deel van dat project, schrijft u.
'Daarom is het zo belangrijk dat wij er kennis van nemen. De auteurs die ik bestudeerde stonden meest welwillend tegenover die shariaraden. Maar wat bleek? Geen van hen was ooit bij zo'n zitting geweest. Ja, dan weet je dus niet wat zich daar afspeelt. Nu vragen ze mij: 'Vertel eens'. Vrouwen worden door die rechters aangeraden polygamie te accepteren en bij huiselijk geweld geen aangifte te doen, kinderen worden aan een gewelddadige vader toegewezen. Ik heb wel de indruk dat, nu dit bekend is, het debat kantelt. Ik hoor de voorstanders van shariarechtbanken nauwelijks meer."

In uw boek zoekt u de polemiek met de politiek correcte elite, die misstanden binnen de islam zou verdoezelen en de dreiging van de fundamentalistische islam zou bagatelliseren.
,,Volgens mij stel ik vooral zaken vast. Als ik constateer dat invloedrijke westerse intellectuelen criticasters van de islam ontmoedigen en zodoende de fundamentalisten helpen om moslimgemeenschappen te isoleren en hen te 'islamiseren', dan is dat niet meer dan een constatering. Ik wil vooral in een kort betoog de lezers bijpraten over de fundamentalistische islam."

Hoe ziet u de toekomst?
,,We zullen veel weerbaarder moeten worden en grenzen moeten stellen aan de islamisering. Niet ingaan op de eis dat afbeeldingen van schaars geklede vrouwen moeten worden afgeplakt, bijvoorbeeld. 'Just say no'. En burgers moeten niet telkens een beroep doen op de overheid. Je kunt zelf immers ook laten zien wat je normen en waarden zijn. Waarom haalt de Hogeschool Den Haag preventief de kerstboom weg? En waarom wordt op plekken waar moslims komen alcohol geweerd? Dat hoeft allemaal niet, we doen het zelf."

Vreest u de kritiek? U zult ongetwijfeld in het rechtse kamp worden gedrukt.
,,Bij lezingen merk ik daar niets van. Ook een 'links' publiek reageert positief op mijn verhaal. En rechts? Hou op. Gelijke rechten voor vrouwen en verzet tegen vertegenwoordigers van een religie die dreigen met geweld - dat kun je ook common sense noemen."
© Algemeen Dagblad

Interessant artikel over de gang van zaken in sharia rechtbanken en de cognitieve dissonantie bij sommigen die het gevaar van de radicale islam bagatelliseren.

[ Bericht 1% gewijzigd door Frutsel op 04-10-2016 14:29:52 (link naar bron toegevoegd) ]
''Men find their religions as they find their homelands, their lands, their homes and their fathers. They just find them, they do not search for them, do not understand them, do not choose them either.''
Abdullah al-Qasemi
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 13:45:47 #2
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_165748911
Is zij de nieuwe Cruijff met haar 'je gaat het pas zien als je het doorhebt?'
pi_165748913
Kan nu al niet wachten op de originele standpunten die te berde zullen worden gebracht.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_165748954
Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die er geen moeite mee hebben om moslims voor het hoofd te stoten.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_165749014
Ik zal het boek blijkbaar moeten lezen om dat plan te ontdekken, want uit dit stuk blijkt geen plan. Ik lees alleen dat er shariarechtbanken zijn die door fundamentalistische moslims belangrijker worden gevonden dan onze eigen rechtbanken. Dat is niets nieuws.

Let wel: er is zeker weten een politiek correcte elite die de moslims niet voor het hoofd wil stoten, en moslimfundamentalisme is pure kanker waar we zonder veel beter af zouden zijn en iets wat je koste wat kost buiten de deur moet willen houden. Maar een vooropgezet plan kan ik er niet in ontdekken. Naar aanleiding van dit stuk heb ik niet echt het idee dat ik in het boek dat plan ga lezen.
  User die overal opduikt 2022 dinsdag 4 oktober 2016 @ 13:51:54 #6
186611 Haags
pi_165749035
Wat een nietszeggend artikel dit.
Zonder wrijving geen glans
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 13:53:32 #7
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_165749067
Kijk, een advertentie die zich als nieuws vermomd heeft.
pi_165749250
Iemand die uit de tekst kan halen wat het plan is?
wooblabalurg
pi_165749285
quote:
10s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 14:01 schreef Baconbus het volgende:
Iemand die uit de tekst kan halen wat het plan is?
Daarvoor moet je het boek kopen waarschijnlijk. :+
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_165749377
Grappig wel: "Vanuit Saoedi-Arabië en andere landen is de wereld overspoeld door duizenden imams, lesboeken, moskeeën en enorm veel geld." We maken ons zorgen om de zeespiegelstijging maar de vloedgolf aan imams is blijkbaar veel erger, echt je kunt niet meer naar buten kijken of er komt weer een stroom imams voorbij.
pi_165749416
De waarheid die veel mensen al weten en andere mensen (nog) weglachen.
pi_165749479
En ik maar denken dat de Joden overal achter zaten!
Nu zie ik pas echt de waarheid.
"Echte gangsters hebben geen haast!" - Clubvan90
Oprichter van De Masculiene Partij
pi_165749484
quote:
''Vergelijk Nederland in de jaren 80 met nu", zegt de politicologe en juriste, die promoveerde op een onderzoek naar sharia rechtbanken. ,,Dan zie je de toegenomen invloed van de islam overal. Vanuit Saoedi-Arabië en andere landen is de wereld overspoeld door duizenden imams, lesboeken, moskeeën en enorm veel geld."
Ik kan mensen die met "de wereld" hun eigen wereldje bedoelen niet serieus nemen. Verder hebben we het toch echt zelf gedaan, hadden we maar geen internet moeten aansluiten op die landen of massaal goedkope arbeidskrachten naar het land halen.
pi_165749621
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 13:58 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

Bestaat dat wel?
Jawel.. kijk maar in Brussel.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_165749756
Interessant.!



pi_165749800
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 14:13 schreef User8472 het volgende:

[..]

Ik kan mensen die met "de wereld" hun eigen wereldje bedoelen niet serieus nemen. Verder hebben we het toch echt zelf gedaan, hadden we maar geen internet moeten aansluiten op die landen of massaal goedkope arbeidskrachten naar het land halen.
Ze heeft het over de wereld, niet haar omgeving of eigen land, en dus niet 'haar wereldje'.
Je hebt gelijk dat het onze eigen schuld is, want je kan ook de grenzen sluiten, echter zijn daar ethische bezwaren tegen dus zo simpel is dat niet. Gastarbeiders waar jij het over hebt waren er zon 30.000, dus tja dats niet helemaal de oorzaak..
pi_165749841
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 14:27 schreef sjaakvaak2 het volgende:

[..]

Ze heeft het over de wereld, niet haar omgeving of eigen land, en dus niet 'haar wereldje'.
Je hebt gelijk dat het onze eigen schuld is, want je kan ook de grenzen sluiten, echter zijn daar ethische bezwaren tegen dus zo simpel is dat niet. Gastarbeiders waar jij het over hebt waren er zon 30.000, dus tja dats niet helemaal de oorzaak..
Ze heeft het over de wereld, volgens haar. Dus haar wereld. :D
wooblabalurg
pi_165749853
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 14:25 schreef wolkentoetje het volgende:
Interessant.!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat isoleren wil ik wel geloven, dat is ook duidelijk de tactiek van groepen als IS. Maar het gebrek aan kritiek van een politiek correcte elite is toch niet iets wat deze fundamentalisten zelf regelen? Dat doet de elite zelf. En die tijd is toch ook wel een beetje voorbij. Tien jaar geleden had deze opmerking nog stof doen opwaaien, nu zou ik haar toch vooral willen vragen eens rond te kijken en zich af te vragen of het islamkritische geluid werkelijk wordt doodgezwegen. De ontkennende elite wordt nu vooral meewarig aangekeken en gaat ook gewoon schoorvoetend mee in de veroordeling van de radicale islam.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 14:31:30 #19
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_165749889
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 14:08 schreef Wespensteek het volgende:
Grappig wel: "Vanuit Saoedi-Arabië en andere landen is de wereld overspoeld door duizenden imams, lesboeken, moskeeën en enorm veel geld." We maken ons zorgen om de zeespiegelstijging maar de vloedgolf aan imams is blijkbaar veel erger, echt je kunt niet meer naar buten kijken of er komt weer een stroom imams voorbij.
Grappig man.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_165749921
Ugh, ik had op zn minst een of andere creatieve insteek verwacht.

Verder ben ik het qua inhoud wel eens met de kritiek eerder geuit door onze beste man Mystikvm:

quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 13:51 schreef Mystikvm het volgende:
Ik zal het boek blijkbaar moeten lezen om dat plan te ontdekken, want uit dit stuk blijkt geen plan. Ik lees alleen dat er shariarechtbanken zijn die door fundamentalistische moslims belangrijker worden gevonden dan onze eigen rechtbanken. Dat is niets nieuws.

Let wel: er is zeker weten een politiek correcte elite die de moslims niet voor het hoofd wil stoten, en moslimfundamentalisme is pure kanker waar we zonder veel beter af zouden zijn en iets wat je koste wat kost buiten de deur moet willen houden. Maar een vooropgezet plan kan ik er niet in ontdekken. Naar aanleiding van dit stuk heb ik niet echt het idee dat ik in het boek dat plan ga lezen.
"Pools are perfect for holding water"
pi_165749927
Overigens is de islam ook niet een politieke ideologie. Een religie en een ideologie zijn onverenigbaar, wat mij betreft. Het is een politieke religie, maar alle politiek die door radicale moslims wordt gevoerd is enkel gericht op het doen uitkomen van de profetieën in de Koran, niet op het verwerven van een permanente machtsbasis, of die "wereldheerschappij" waar men het steeds over heeft.

De radicale islam heeft belang bij het uit laten komen van de eindtijdvoorspellingen, die hebben geen belang bij het heersen over de wereld. Een ideologie zou er juist op gericht zijn wél te consolideren en stukje bij beetje de machtsbasis uit te breiden. Een ideologie is niet zelf-destructief. Radicale islam is dat wel.
pi_165749930
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 14:29 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Ze heeft het over de wereld, volgens haar. Dus haar wereld. :D
Dus als ik zeg op de wereld is ongeveer 70% van het oppervlak water, is dat onzin omdat ik het ook alleen heb over mijn wereldje?? Wat een flauwe poging om iets te ontkrachten zeg ^^
pi_165749947
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 14:34 schreef sjaakvaak2 het volgende:

[..]

Dus als ik zeg op de wereld is ongeveer 70% van het oppervlak water, is dat onzin omdat ik het ook alleen heb over mijn wereldje?? Wat een flauwe poging om iets te ontkrachten zeg ^^
Als je dat zou zeggen kun je verwijzen naar bronnen.
Je verwart nu een feit met iemands visie op de wereld.
wooblabalurg
pi_165749981
Dat er een plan achter zit geeft aan dat islamisering niet een toevallig fenomeen is omdat er nu eenmaal veel moslims zijn, maar dat landen er actief geld in stoppen om andere landen islamitisch te maken. Dat maakt van het process islamisering iets dat actief wordt aangestuurd, vandaar dat er wordt gepraat over een plan.. Dat is geen waardeoordeel, vind er vooral zelf van wat je ervan vindt.
pi_165750030
quote:
17s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 14:35 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Als je dat zou zeggen kun je verwijzen naar bronnen.
Je verwart nu een feit met iemands visie op de wereld.
Die geldstromen en investeringen van landen in moskeen en islamitische organisaties zijn niet een visie hoor, dat zijn openbare gegevens die jij ook zou kunnen opvragen. Verder is dit promotie onderzoek, wat zou moeten inhouden dat je zelfs dit werk als wetenschappelijke bron kan aanhalen..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')