abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172075382
registreer om deze reclame te verbergen
Ziggo verliest zaak over Eredivisievoetbal
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_172432811
quote:
De wildste speculaties deden de ronde op 8 augustus 2012 toen de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch met zijn televisiebedrijf FOX de Nederlandse markt bestormde. Voor 1 miljard euro in twaalf jaar zou hij het voetbal, de NOS en nog veel meer ’naar de knoppen helpen’.

De complotdenkers dachten dat Murdoch zich met zijn rechtse sympathieën niet zou beperken tot het Eredivisie-voetbal op zijn betaalkanaal, maar tevens zou doorstoten naar televisie op het open net om daar politiek een rol van betekenis te gaan spelen.

Ongegronde vrees blijkt vijf jaar later. "Murdoch? Die hebben we hier nog nooit gezien”, weet FOX-directeur Marco de Ruiter. Er is een FOX-kanaal waar voornamelijk series en films worden uitgezonden en FOX is het bedrijf achter kanalen als 24 Kitchen en National Geographic Channel. De Ruiter weet nog wel een paar doembeelden van die tijd te ontkrachten.

Live Eredivisie-voetbal zou door FOX onbetaalbaar worden voor de doorsnee kijker. In werkelijkheid is het veel goedkoper nu en geven enkele aanbieders het voetbalsignaal zelfs gratis door.

NOS blijft overeind
Het zou het einde zijn van de NOS, het einde van het bord op schoot op zondagavond zeven uur voor de Eredivisie-samenvattingen. Vijf jaar later zijn alle samenvattingen nog steeds te zien bij de NOS.

Het Eredivisie-voetbal zou veramerikaniseren en de programma’s bij FOX zouden een sterk Amerikaans karakter krijgen. FOX produceert met de Eretribune, Tafel van Kees en Natafelen pure Hollandse programma’s.

Het Eredivisie-voetbal zou ondersneeuwen bij de buitenlandse competities. De Eredivisie is de kurk waar de zender op drijft, de Premier League is verstoten en inmiddels wordt de Jupiler League live uitgezonden evenals wedstrijden in de Tweede Divisie.
http://www.telegraaf.nl/t(...)nooit_gezien___.html

Iemand het premiumverhaal? :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_172432921
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:42 schreef borisz het volgende:

[..]

http://www.telegraaf.nl/t(...)nooit_gezien___.html

Iemand het premiumverhaal? :+
Ja.

quote:
De Eredivisie is voor buitenstaanders meer sexy dan ooit en verkoopt zich tot ver over de grens. Dankzij de samenwerking met FOX Sports is het bereik buiten Nederland verdubbeld en is de internationale tv-omzet verdrievoudigd. Een bonus voor de Nederlandse clubs, die vijf jaar na de tv-deal van 1 miljard euro met Rupert Murdoch weten dat ze het beste contract ooit hebben gesloten.

Het is een opvallende ontwikkeling in het Nederlandse voetbal, dat zijn beste spelers voortdurend kwijtraakt. De clubs leiden al jaren op voor de rest van Europa en zijn niet opgewassen tegen de kapitaalkrachtige clubs in het buitenland. Toch blijkt juist de springplank, die de Eredivisie vormt, het buitenland nieuwsgierig te maken.

De wereldsterren van morgen spelen vandaag in de Eredivisie, zeggen Fox Sports en de directeuren van Eredivisie CV hand in hand. Dat zijn niet alleen Nederlanders. Zlatan Ibrahimovic, Christian Eriksen, Romario of de Braziliaanse Ronaldo werden ook gepolijst in onze competitie.

FOX Sports en de Eredivisie – de clubs richtten in 2008 het eigen Eredivisie Media & Marketing (EMM) op om zo een eigen voetbalzender te starten – hanteren in het buitenland zelfs als slogan: ’Made in the Eredivisie’.

„In het buitenland denken de voetballiefhebbers eerder aan Johan Cruijff dan aan Mickey Mouse als ze het over het Nederlandse voetbal hebben”, zegt Frank Rutten, voormalig directeur van de Eredivisie CV en nu topman van FOX Sports Europa en Afrika. Met de rechten onder de arm verkoopt de internationale agent IMG de Eredivisie aan buitenlandse broadcasters als ESPN, Sky UK en vele anderen. „Onze half één wedstrijden doen het in het buitenland heel goed. Die zien de mensen net voor een Premier League-wedstrijd.”

Waar jarenlang Oranje het uithangbord van de KNVB en Nederlands voetbal was, is nu de Eredivisie tot verrassing van velen een grotere motor. De finaleplaats van Ajax in de Europa League geeft nog een extra duw. Eredivisie-directeur Alex Tielbeke: „Er is door iedereen geroepen dat een Nederlandse club nooit meer een Europese finale zou halen. De prestaties van Ajax, met zoveel jonge talenten in het elftal, hebben enorm de aandacht getrokken. In het buitenland vinden ze het prachtig.”

In eigen land is de belangstelling voor de Eredivisie en het live-voetbal van andere Nederlandse competities groter dan voor voetbal over de grens. Ooit was de Serie A een trekker, maar dat was in de tijd dat Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard het gouden Nederlandse trio in Milaan vormden. Vandaag de dag kijkt een handjevol liefhebbers en dus vindt FOX Sports het beter om te investeren in het uitzenden van de Tweede Divisie. Daar zitten de Nederlandse kijkers die voor de buis ook blijven hangen bij de andere programma’s van de zender.

Rutten: „Voor het bedrag dat wij moeten investeren in uitzendingen van de Serie A en het aantal kijkers, is het goedkoper om een vliegtuigje met die kijkers naar Milaan te sturen en ze daar op de tribune te zetten.”

In het afgelopen jaar is FOX Sports vijftig procent gegroeid. De zender is inmiddels beschikbaar in bijna een miljoen huishoudens. Bij veertien van de zeventien tv-aanbieders is het met nieuwe contracten gelukt om FOX Sports Eredivisie al vanaf 7,50 euro per maand in het pakket te krijgen. Als Ziggo, waar de abonnees nog 17,95 per maand betalen, overstag gaat komt er nog eens 50 procent bij.

Dankzij het besluit van de achttien Eredivisie-clubs om bijna tien jaar geleden een eigen voetbalkanaal op te starten, profiteren de clubs mee van de groei. Het business-model, waarbij de clubs zelf een grote aandeelhouder vormen, is uniek in Europa en wordt inmiddels door andere voetbalcompetities bestudeerd. Hoe interessant het financieel nu al is voor de clubs, valt halverwege het contract van twaalf seizoenen niet te zeggen. Maar in dit tempo is er nu al sprake van een lucratieve deal.

Tegelijkertijd bepaalt het succes van nu de prijs van de Eredivisie-rechten voor de toekomst. In de tijd van Talpa en het faliekant mislukte Sport7 dachten de clubs aanvankelijk de hoofdprijs te hebben, vervolgens stonden ze met lege handen en nu zijn ze zielsgelukkig met de FOX-deal. Hoe groter het succes nu, hoe hoger de startprijs wordt van het volgende contract.

Het enorme bereik houdt de supporters niet weg uit de stadions. Jacco Swart, net als Tielbeke directeur van de Eredivisie CV, zegt dat de de plaatjes van volle tribunes, de kracht van de programma’s en de totale Nederlandse invulling door FOX Sports voetballiefhebbers juist uitnodigen om naar het stadion te gaan. „Natuurlijk kan het stadionbezoek bij enkele clubs beter. Maar kijk naar Feyenoord, daar moet je bij wijze van spreken twee jaar van tevoren een kaartje bestellen om erbij te zijn. De bijna kampioenswedstrijd in het stadion van Excelsior kon door honderdduizenden live op tv en op schermen in De Kuip worden bekeken. FOX maakt niet alleen van een volle Kuip, maar ook van het stadion van Excelsior een prachtig plaatje. Mooie beelden geven net als bij een swingend popconcert het gevoel dat je er de volgende keer bij wil zijn.”

FOX Sports houdt zich buiten de discussie over een wijziging van de competitieopzet in de Eredivisie. Afgelopen seizoen is door alle clubs en betrokkenen gekeken naar een opzet met zestien clubs, nieuwe play-offs en is zelfs het Belgische model bestudeerd. Maar de Eredivisie gaat voorlopig door op dezelfde voet.

Rutten: „Wij stappen niet naar de Eredivisie CV met het verzoek om de competitieopzet te wijzigen. Het is ook een duaal verhaal. Wat doen anderen in Europa? Als het op een andere manier veel beter zou zijn, hadden ze het in Engeland en Duitsland al gedaan.”

Een Eredivisie-wedstrijd op maandagavond blijft ook toekomstmuziek. Mede vanwege de voorwaarden die de autoriteiten stellen. De KNVB moet in de zomer voor een heel jaar de speelkalender uitrollen. Wijzigingen zijn nauwelijks mogelijk. In Engeland en Spanje kunnen de Leagues twee weken vooraf een wedstrijd verplaatsen van zaterdag naar zondag of maandag. „Manchester United kan rustig op maandagavond spelen. Dat hoef je hier met Feyenoord of Ajax niet te doen. Is onmogelijk.”
pi_172432988
registreer om deze reclame te verbergen
Thnx :)

Inhoudelijk weinig nieuws.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 16 juli 2017 @ 18:52:16 #30
178214 Zipportal
Marcel van RoosmalenGod
pi_172659441
Nog geen deal tussen Fox en Ziggy http://www.totaaltv.nl/ni(...)ziggo-en-fox-sports/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 25 juli 2017 @ 08:53:05 #32
319243 Caland
#NoJanCeesNoParty#JCVBLMOD2017
pi_172659466
registreer om deze reclame te verbergen
Heb ik net dit weekend weer fox erop laten zetten bij ziggy
Op maandag 13 februari 2017 12:32 schreef onlogisch het volgende:
Een mening van een modje neem ik in deze totaal niet serieus.
  maandag 31 juli 2017 @ 13:25:26 #33
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_172805645
Ziggo is nog steeds duur he, schoonvader had een aanbod 2 weken geleden gekregen om fox sports compleet 6 maanden voor 50% te krijgen.

Bel ik net is het niet meer te krijgen, en alleen 12 maanden lang 5 euro korting op een bedrag van 25 euro per maand.

Laat maar even zitten dan.

Wat gaat het 2017-2018 aanbod worden voor Fox Sports compleet?
  maandag 31 juli 2017 @ 13:39:56 #34
268045 Boezeidekoe
Baltimore Ravens
pi_172805983
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 13:25 schreef jorienvdherik het volgende:
Ziggo is nog steeds duur he, schoonvader had een aanbod 2 weken geleden gekregen om fox sports compleet 6 maanden voor 50% te krijgen.

Bel ik net is het niet meer te krijgen, en alleen 12 maanden lang 5 euro korting op een bedrag van 25 euro per maand.

Laat maar even zitten dan.

Wat gaat het 2017-2018 aanbod worden voor Fox Sports compleet?
https://www.ziggo.nl/televisie/extra-zenders/fox-sports/

Hetzelfde als vorig jaar dus.
  maandag 31 juli 2017 @ 15:18:27 #35
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_172807676
quote:
Ja of die competities zijn nog niet geupdate?
Tot hoever loopt de bundesliga bij fox?

Was inmiddels ook bij eurosport weer te zien toch?
  maandag 31 juli 2017 @ 16:06:14 #36
67174 Dos37
Come on Twente
pi_172808613
Bieden ze sports go nog steeds niet als zelfstandig product aan? :{
Premier League toto winnaar 2007-2008 en 2008-2009
Held Blaise NKUFO All time topscoorder in Enschede
WE WON IT ELEVEN TIMES!
  maandag 7 augustus 2017 @ 10:38:16 #37
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_172965514
Toch maar fox sports compleet voor 20 euro gekozen
pi_173077652
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 18:52 schreef Zipportal het volgende:
Wat een genot weer.
raar dat Helene niet in de promo zit
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
pi_180420179
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 13 juli 2018 @ 22:47:01 #40
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_180458036
quote:
2s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 23:29 schreef Evertjan het volgende:

[..]

raar dat Helene niet in de promo zit
Ze was op vakantie toen promo gemaakt werd.
pi_180569876
Hansie mag het reguliere kanaal van FOX op de kaart zetten: op vrijdagavond wordt daar het schakelprogramma van de KK Divisie op uitgezonden. Op maandag een live-wedstrijd, iedere donderdag in de eerste drie rondes van de beker ook.
  woensdag 18 juli 2018 @ 22:32:35 #42
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_180569995
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 22:27 schreef T3hTommay het volgende:
Hansie mag het reguliere kanaal van FOX op de kaart zetten: op vrijdagavond wordt daar het schakelprogramma van de KK Divisie op uitgezonden. Op maandag een live-wedstrijd, iedere donderdag in de eerste drie rondes van de beker ook.
Het heeft er ook mee te maken dat het nog nooit zo spannend is geweest in de KK.
Zoveel clubs die kans maken op kampioenschap.
pi_180703449
Kennelijk kun je geen abonnement op Go meer krijgen zonder tv abonnement. Lekker geregeld weer Fox. :')
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_180703481
Zenden ze die KK divisie nou ook uit?
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_180703483
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 19:26 schreef Monolith het volgende:
Kennelijk kun je geen abonnement op Go meer krijgen zonder tv abonnement. Lekker geregeld weer Fox. :')
Neem contact op met de klantenservice via Twitter. Dan kan er wellicht via de achterdeur nog wat geregeld worden.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_180703580
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 19:28 schreef borisz het volgende:

[..]

Neem contact op met de klantenservice via Twitter. Dan kan er wellicht via de achterdeur nog wat geregeld worden.

Dat kan ik wellicht nog wel proberen, al staat er ook expliciet bij dat je enkel Go kan krijgen op basis van een tv-abonnement. Al is dat al eerder zo geweest en werd het toen toch weer mogelijk.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_180703910
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 19:33 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dat kan ik wellicht nog wel proberen, al staat er ook expliciet bij dat je enkel Go kan krijgen op basis van een tv-abonnement. Al is dat al eerder zo geweest en werd het toen toch weer mogelijk.
Officieel niet idd. Maar zeg tegen ze dat je geen tv abo hebt en je komt een end. Althans vorig jaar wel. :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 24 juli 2018 @ 20:21:28 #48
454342 Bolasie
Just banter mate
pi_180704739
quote:
6s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 19:28 schreef onlogisch het volgende:
Zenden ze die KK divisie nou ook uit?
Ik weet niet of ze de KK divisie uitzenden. Verwacht jij dat ze de KK divisie uitzenden?
Dab on it wagwan
  dinsdag 24 juli 2018 @ 20:24:14 #49
106732 Evertjan
PSN: Ysatia
pi_180704790
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 20:21 schreef Bolasie het volgende:

[..]

Ik weet niet of ze de KK divisie uitzenden. Verwacht jij dat ze de KK divisie uitzenden?
ik hoop op de KKK divisie
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  dinsdag 24 juli 2018 @ 20:24:40 #50
106732 Evertjan
PSN: Ysatia
pi_180704800
wat zend Fox nu nog uit aan sport behalve voetbal?
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')