abonnement Unibet Coolblue
pi_163926190
Welkom in het babytopic!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:
http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

De baby wiki-lijst vind je hier:
http://wiki.fok.nl/index.php/BabyTopic

Voel je vrij je gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.



Game on! *O*
pi_163926446
Oh Molo dat klinkt wel eng zeg... Voel je je verder niet ziek of koortsig ofzo?

Iemand tips voor lekkere hapjes om te koken als avondmaaltijd... L. houdt heel erg van pompoen, zoete aardappel en paprika, dus dat maak ik regelmatig, maar een beetje afwisseling lijkt me ook wel lekker! Ze lust tot nu toe de meeste groentes wel en pasta, risotto, quinoa, couscous... Vlees hebben we nog niet geprobeerd. Wel kip en vis. Ik wil vanmiddag weer wat voorraad maken voor in de vriezer, maar wat... Iig pompoen met erwtjes :).. Jullie nog tips?!
  vrijdag 22 juli 2016 @ 13:17:00 #3
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163926624
Verzekering had ik al geraadpleegd, die wilden akkoord van specialist hebben en die krijg dus niet, dus daar leg ik me maar bij neer ;)
Is ook geen ramp hoor, had alleen extra leuk geweest om er op uit te kunnen.

Voel me verder niet echt ziek en geen koorts, heb wel last, maar meer last van de hitte op het moment.

Vieve6, op www.bbcgoodfood.com staan 'weaning recipes' (http://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/weaning-recipes) en daar staan leuke tips tussen voor baby's die net beetje gaan eten. Sowieso leuke site dat voor inspiratie voor eten vind ik :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163926937
Emmy is vandaag 55,5 cm en 4600 gram. Iets aan de bovenkant, maar prima.
pi_163927211
IMA en Mariposas, gefeliciteerd met jullie dreumessen! *O*

LuDann, hoera voor de twee nachten doorslaap, ik hoop dat het doorzet voor jullie! En +1 op alles wat al gezegd is over schuldgevoel.. Hoop dat je dat gauw een beetje los kan laten :*

Madivi, over doorslapen en borstvoeding: als de stuwing pijn doet, kolf ik inderdaad, maar anders niet. Ik leg ook weleens op verzoek aan (vanochtend lag mijn dochter om 6.25 nog steeds te slapen, laatste voeding was gister rond 21.00, eerste keer zo lang :o), mijn baby slaapt vrolijk verder terwijl ze drinkt. Over het achteruit lopen van de productie, bij mij heeft ’s nachts minder voeden eigenlijk geen effect op de productie. Maar ik voed overdag regelmatig (minimaal om de 3, vaak om de 2 en met het warme weer zelfs elk uur een beetje soms) en kolf 3x tijdens een werkdag, vermoed dat dat het ook wel op peil houdt.. Fijn iig dat je nu wat langere nachten kan maken (?) :)

Molo, brrr wat naar van je wond :X Hopelijk gaat het snel de goede kant op zeg, gelukkig voel je je niet echt ziek..

Verder las ik veel over de eerste maanden, wat fijn dat daar ook ruimte voor is hier :) Ik moet zeggen dat ik mezelf erg verbaasd heb in het relaxed mee kunnen veren met wat mijn baby nodig heeft, het gaat me makkelijker af dan ik vooraf verwacht had. Maar, ik heb een erg makkelijke baby O+ die makkelijk slaapt enz, en veel geluk dat mijn man de afgelopen 4 maanden veel thuis kon werken, waardoor het ook allemaal minder zwaar is. Ik maak me juist meer zorgen over straks, als ze groter is, richting dreumes/peuter, kan ik dat wel? Het piepkleine (en onderhand niet meer zo piep btw) lijkt me tot nu toe makkelijker dan bijv omgaan met heftige peuterbuien.. Maar goed, dat zijn zorgen voor later ;) , hopelijk groei ik er gewoon in. Ik bedoel, bij de eerste luiers/huiltjes/enz voelde ik me zo onbeholpen en liep het zweet me over de rug.. Raar eigenlijk, hoe snel het eigen wordt allemaal :)
pi_163931246
Dat wordt een chauffeur regelen Molo... Of misschien een heel klein beetje rustiger aan doen?? :P

Over meeveren met baby's, dat kan ik best goed, maar met een peuter erbij vind ik een stuk lastiger. Eigenlijk vooral als ze heel erg naar mijn man toe trekt, ons tegen elkaar uit speelt (met succes :( ) en zich van mij afkeert. Gisteren een goed gesprek met man erover gehad. Als ik alleen met verder ben gaat het eigenlijk best heel goed. Het continue gevoel dat ik haar tekort doe (omdat ze gewoon naar het kdv gaat 1,5 dag, omdat ik uitslaap als man thuis is, omdat ik de boeman ben vergeleken met man, omdat ik tegen haar uitval na een lange zeurdag, omdat ik niet met haar kan spelen als baby onrustig is etc) moet slijten denk ik.
Vandaag met beide meiden ging super gelukkig!

Ik las ook over het gevoel te 'moeten' genieten, daar heb ik ook veel last van. Vooral als we met het hele gezin zijn, terwijl dat nog het minst lekker loopt. Ik moet het ook maar gewoon loslaten.

LuDann gaat ze nu gewoon doorslapen, wauw. Jezelf niets kwalijk nemen. Je bent er wel altijd voor haar geweest! En misschien is het ook vooral de extra energie die de benauwdheid haar nu kost die het slapen zo verbeterd? Mis is dit wel de reset die je nodig had?

Groofs, ik kan het me zo voorstellen. Ik kan er ook moeilijk met man over praten, dat ligt meer aan mij dan aan gemaakt vrees ik. Maar ik heb tenminste die mogelijkheid, jij niet. Maar een super mama ben je zeker!

Arja, wat goed gegroeid!

Hebben de juni baby's al last van hormoonpukkels? Volgens mij begint get hier te komen namelijk
-O-
pi_163932008
Sull, met een peuter erbij lijkt me best pittig inderdaad.

Hier zijn de pukkels net weer weg. Ik vond ze maar stom op mijn mooie, gave baby
pi_163932935
Hier beginnen de pukkels minder te worden, hij zat echt compleet onder }:| je zag mensen schrikken in het openbaar. :+ nu nog steeds best wat pukkels vermengd met warmtebultjes, echt een hunk. Maar het wordt wel met de dag minder.

Mooie stats Arja!

Hier vind ik een baby stiekem wel makkelijker dan een peuter. Nouja, vooral al dat gedebatteer van dochter is soms wel vermoeiend met al wat slaapgebrek. Ze wordt echt politica vermoed ik. :') nee, ze is superzoet hoor, maar ik mis soms wel een echt rustmomentje op de dag. Al is ze vooral ook zo gezellig, en lief en kan ze veel helpen. Maar ze is dus ook een soort real live commentator die alles wat gebeurt verslaat en opinieert.

En het scheelt ook wel dat baby heel tevree is over het algemeen. Zo handig dat je zo'n kleintje nog kan optillen en meenemen. Al kijk ik vooral ook uit naar meer interactie. O+ Ik ben zo benieuwd hoe hij gaat zijn qua karakter, en waar hij graag mee speelt en of hij introvert of extravert is!
pi_163932953
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 16:31 schreef Sull het volgende:
Ik las ook over het gevoel te 'moeten' genieten, daar heb ik ook veel last van. Vooral als we met het hele gezin zijn, terwijl dat nog het minst lekker loopt. Ik moet het ook maar gewoon loslaten.

Zo, die komt even binnen hier. Wat herkenbaar. In m'n eentje met dreumes en baby gaat mij een stuk makkelijker af dan samen, gek genoeg. Ik weet niet goed waar dat 'm in zit, maar onze weekenden voelen soms 'zwaarder' dan de gewone weekdagen dat ik alleen voor ze zorg. En daar baal ik best van :@ .
pi_163933429
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 17:31 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Zo, die komt even binnen hier. Wat herkenbaar. In m'n eentje met dreumes en baby gaat mij een stuk makkelijker af dan samen, gek genoeg. Ik weet niet goed waar dat 'm in zit, maar onze weekenden voelen soms 'zwaarder' dan de gewone weekdagen dat ik alleen voor ze zorg. En daar baal ik best van :@ .
Hier merken we aan oudste dat zodra we met z'n allen thuis zijn zonder directe activiteit ze soms plots 'vergeet' dat ze ook zelf kan spelen zeg maar. Ik vind op stap met z'n vieren echt heel fijn en relaxt, maar thuis 'niksen' is met z'n vieren juist zwaarder soms ja.

Dat ervaar ik nu minder nu we al een tijdje met z'n allen thuis zijn, maar als het echt na een paar werkdagen van de één is, gaat dat wel zo.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 17:53:50 #11
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_163933610
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 17:31 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Zo, die komt even binnen hier. Wat herkenbaar. In m'n eentje met dreumes en baby gaat mij een stuk makkelijker af dan samen, gek genoeg. Ik weet niet goed waar dat 'm in zit, maar onze weekenden voelen soms 'zwaarder' dan de gewone weekdagen dat ik alleen voor ze zorg. En daar baal ik best van :@ .
Bij mij zat hem dat vooral in geluid enzo, als je alleen bent stommelt er niet iemand net wat harder de trap af, en als je alleen voor eten moet zorgen loopt er niemand in de weg.
Ik heb bij vooral nummer 3 echt ontdekt hoe erg kleine dingen mij uit balans kunnen rukken.
Dat als de baby slaapt er niet iemand op de bank komt zitten met een hoestbui.
schaatsen niet aan hoefde op de tv etc etc etc.

de normale dingen des levens vind ik storend met een baby en een slecht slapende peuter.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 17:56:57 #12
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_163933683
Herkenbaar hoor. Je bent vaak gewend om dingen op een bepaalde manier zelf te doen, je hebt je routine. En dan kan een partner best wel in de weg lopen. Je wordt uit cadans gebracht.
pi_163933978
Lekker op Fok, die herkenbaarheid O+ . Het is dus niks geks.. Ik worstel er echt een beetje mee.

Inderdaad als we op stap zijn met z'n vieren is het heel leuk, gezellig zelfs. Maar thuis.. Poeh. Het botst nogal eens tussen mijn gevoel van "Hoera, lief is weer thuis, dus er is weer iemand die dreumes kan vermaken / ook eens kan koken / baby kan voeden / nog1000dingendienogliggen kan afmaken *O* " en zijn gevoel van "Ha, weekend, rust :O " .

Ik merk ook dat ik, als ik alleen ben, er ook op ingesteld ben dat ik alles zelf doe. Dus ogen voor en achter, dreumes corrigeren, baby in de gaten houden qua moeheid en op bed leggen, fruit maken, eten maken, etc. Dan ben ik juffrouw Mier ;)

Als we dan samen thuiszijn en Annie is weer eens zand op alle planten aan het strooien / haar broer aan het bekogelen met duplo / de tuinsproeier stiekem aan het uitrollen en aanzetten, dan verwacht ik sneller dat lief wel even inspringt. Terwijl die dat soort dingen niet eens doorheeft :') . Of in de weekendstand staat en roept 'Ach, dat zand waait toch wel weer weg' .

Dus ja. Hallo irritaties }:| .
pi_163933995
Ik moet gewoon weer aan het werk, als ik mezelf zo teruglees :') .
pi_163935614
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 17:31 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Zo, die komt even binnen hier. Wat herkenbaar. In m'n eentje met dreumes en baby gaat mij een stuk makkelijker af dan samen, gek genoeg. Ik weet niet goed waar dat 'm in zit, maar onze weekenden voelen soms 'zwaarder' dan de gewone weekdagen dat ik alleen voor ze zorg. En daar baal ik best van :@ .
Hier is het hetzelfde, maar dan zonder baby. Ik vind het nu zo fijn om alleen te zijn met Sjaak, ik snap hem, hij snapt mij en dan is het leuk. Maar met vrouw erbij is het toch een andere dynamiek. En eerst had zij haar vrije dag waarop ik werkte, dan had zij ook zo'n dag. Nu is ze altijd thuis. En dat botst wel eens.
pi_163936498
Wat fijn die herkenning! Blij dat meer mensen dezelfde ervaring hebben. Thanx O+
pi_163937323
Ik herken me er ook in. In mijn eentje met M is vermoeiend, maar met vriend er bij is nog vermoeiender. Ik denk dat het ook een beetje komt doordat ik me voor mijn gevoel dan nog steeds meer verantwoordelijk voel dan mijn vriend. Dat hij M rustig een hele tijd laat huilen helpt dan niet mee. Ik ben toch altijd de eerste die zal gaan kijken wat er aan de hand is.
pi_163939998
Ik herken dat ook! Dat het alleen met twee kinderen prima gaat maar met man erbij juist zwaarder voelt, want ander evenwicht en andere handelwijze. En oudste die zich er met man erbij ook anders gedraagt en opeens niks meer zelf kan :(

Ik vond de 'logische' verdeling van baby bij mij en peuter bij man (want bv en dragen en oudste was altijd al papa fan dus iedereen tevreden daarmee) trouwens ook best zwaar soms, dan leek de zorg voor peuter ipv baby aanlokkelijker omdat peuter al zelfstandiger is. Hoewel altijd rustig kunnen zitten/blijven liggen want het baby-excuus ook wel fijn is! :D Maar goed, achteraf bezien hadden wij in het begin vaker bewust van kind moeten wisselen ipv altijd het 'standaard' kind te pakken. Nu is dat heel anders overigens, die logische verdeling was blijkbaar echt iets van de eerste maanden.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 21:42:17 #19
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163940333
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 13:31 schreef Arja het volgende:
Emmy is vandaag 55,5 cm en 4600 gram. Iets aan de bovenkant, maar prima.
Haha onze dames schelen nauwelijks O+

Ik ben net twee uur in de primark (ik typte deprimark... depri werd ik er wel van ja :')) geweest wanhopig op zoek naar iets van kleding dat past -O- hoe je van maat 34/36 naar maat 40/42 kunt gaan -O- En de dingen die ik nu heb gekocht zitten ook maar mat. Mja... Vorige keer kwam t ook goed maar vrolijk word ik er niet van
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  vrijdag 22 juli 2016 @ 21:43:12 #20
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163940362
Ik herken het zelfs, met slechts 1 kind. Hij let niet goed genoeg op, pakt haar niet snel genoeg, moet veel dingen uitleggen (dat vind ik wél logisch overigens) maar ook met de fles geven zit hij vaak blind naar de tv te staren terwijl zij de fles weigert. En dat dan niet door hebben. Ook merk ik dat hij nog niet helemaal rekening met haar kan houden, trekt z'n eigen plan terwijl zij nu bepaalt hoe en wat. Veel dingen vind ik ook logisch, en ik kijk wel vaak uit naar de weekenden, in de hoop zelf meer rust te hebben. Ik krijg het alleen niet echt, want ik loop vaak 3x zoveel achter z'n reet op te ruimen dan dat ik doordeweeks moet doen..
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  vrijdag 22 juli 2016 @ 21:43:44 #21
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163940386
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 13:31 schreef Arja het volgende:
Emmy is vandaag 55,5 cm en 4600 gram. Iets aan de bovenkant, maar prima.
Goed spek dat, kan heul geen kwaad *O*
En ze is best lang ook natuurlijk hè :)

Sull: vandaag chauffeur gehad in de vorm van man O+
Voor het eerst met zijn drieën echt op pad geweest. Ergens lekker buiten geluncht, daarna gewinkeld, heerlijk O+
Mevrouw had ondertussen wel honger, dus op een bankje een flesje gemaakt en gegeven (was in centrum van Delft). Wel tof om al die vertederde blikken van mensen te zien die langs liepen. Proud mom over here *O*

Wel van een baby die helemaal onder de babypukkels zit, ziet er niet uit, maar gaat vast wel weer over :')

Morgen een bruiloft, dan mag ze voor het eerst in een net jurkje O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 22 juli 2016 @ 21:46:03 #22
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163940463
Goede stats idd Arja!
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163940620
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 21:42 schreef Chanty het volgende:

[..]

Haha onze dames schelen nauwelijks O+

Ik ben net twee uur in de primark (ik typte deprimark... depri werd ik er wel van ja :')) geweest wanhopig op zoek naar iets van kleding dat past -O- hoe je van maat 34/36 naar maat 40/42 kunt gaan -O- En de dingen die ik nu heb gekocht zitten ook maar mat. Mja... Vorige keer kwam t ook goed maar vrolijk word ik er niet van
Onze meiden zijn dan ook datumtweeling O+

Ik pas ook niks en voel me nergens lekker in, maar vind het ook zonde om nieuwe kleren te kopen terwijl ik nog verder af zal vallen.
Ik was in eerste instantie al een hoop gewicht kwijt, maar daarna is er niks meer af gegaan. Denk dat ik daarvoor moet sporten, maar dat kan ik fysiek nog niet.

Ik vind het heerlijk als mijn man ook thuis is. Al is hij dan ook nog veel aan het klussen.
Wat ik wel lastig vind, is dat hij minder geduld heeft en sneller geirriteerd is als Emmy een dag heeft waarop ze veel huilt en daarmee irriteert hij me weer.

Molo leuk he al die reacties op straat en mensen die in de kinderwagen kijken en gewoon smelten van jouw kind O+
Hoe groot is L. nu?
pi_163940782
Mogen er wat nieuwe en iets minder nieuwe baby's bij in de babywiki (zie OP) O-) Ik ben nu al kwijt hoe oud alle baby's zijn is en namen zijn al helemaal een raadsel! O+
pi_163941445
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 13:17 schreef Molo het volgende:
Verzekering had ik al geraadpleegd, die wilden akkoord van specialist hebben en die krijg dus niet, dus daar leg ik me maar bij neer ;)
Is ook geen ramp hoor, had alleen extra leuk geweest om er op uit te kunnen.

Voel me verder niet echt ziek en geen koorts, heb wel last, maar meer last van de hitte op het moment.

Vieve6, op www.bbcgoodfood.com staan 'weaning recipes' (http://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/weaning-recipes) en daar staan leuke tips tussen voor baby's die net beetje gaan eten. Sowieso leuke site dat voor inspiratie voor eten vind ik :)
Thnx voor de tip! :) Dat is inderdaad een leuke site... Heb ik vroeger wel eens lekkere taartrecepten vandaan gehaald...

Gelukkig voel je je verder niet ziek, maar wel vervelend dat je minder kan... Altijd lastig om zoiets te accepteren..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')