abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport donderdag 21 juli 2016 @ 18:22:33 #1
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163910755




Chronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier



CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
  Moderator / Redactie Sport donderdag 21 juli 2016 @ 18:26:51 #2
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163910805
Mooie is dat Erdoğan en zijn aanhangers trots vertellen dat er veel scholen zijn gebouwd en dat er meer kinderen naar school gaan.

Niemand zegt hierbij dat een heel groot gedeelte van deze scholen puur Islamitische scholen zijn, waar ze naast de Islam liefde voor Erdoğan indoctrineren.

Daarnaast is alle niveau op deze scholen om te janken en ver onder wat het zou moeten zijn. Als je dan ook nog eens 15000 decanen en 31000 docenten uit functie zet zijn die duizenden scholen die gebouwd zijn nog geen cent waard.

...maar goed, lang leve Erdoğan natuurlijk.
pi_163910811
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:16 schreef Kyran het volgende:
Als je tijdens je bewind 100.000 mensen van een terroristische organisatie (zijn eigen woorden) in je staat laat infiltreren is de vraag hoe geschikt je bent om überhaupt een land te leiden.
Dat was natuurlijk nog in de tijd dat alles koek en ei was en hij (Erdo) juist Gulen goed kon gebruiken om dezelfde vijand (kemalisten en met name het leger) te ontmantelen. Dat is geen infiltreren maar volgens mij gewoon een bondgenootschap waar ook Erdogan flink van heeft geprofiteert; leger zo goed als uitgeschakeld.

Het zijn allemaal fratsen uit "derde wereldlanden" waar nepotisme heerst en vriendjespolitiek. Ruil Turkije voor Egypte in, Marokko, Iran, Tunesie maar ook Thailand, Maleisie, en je hebt dezelfde shit. Beste voor Turkije is enige stabiliteit en gewoon 1 partij die wint. Als dat Erdogan moet zijn so be it. Als er maar 1 kapitein op het schip is en de boel een beetje rustig houdt. Idealistisch met een West-Europese blik ernaar kijken is zeer naïef heb ik geleerd. En dat is misschien wel de belangrijkste les die je eruit kan trekken.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_163910939
US mission to the OSCE. zwakke boel:
quote:
The United States is deeply disturbed by the recent developments in Turkey, and we continue to follow developments closely. We strongly support Turkey’s democratically elected civilian government and its democratic institutions, and we condemn the attempt to overthrow the Turkish government. We’ve witnessed a demonstration of the Turkish people’s support for their democracy.

Coups have no place in a modern democratic society. We applaud the millions of people who have stood up against this violent intervention and declared support for democratic institutions.

Moving forward, the United States has offered to assist where possible in the investigation of the attempted coup. In this context, we underscore that it is critically important for all parties to exercise restraint, act within the rule of law, and avoid actions that could lead to additional instability or violence. The observance of due process and protection of freedoms enshrined in Turkey’s constitution are particularly important priorities. All those in positions of responsibility must uphold democracy and the rule of law and ensure that further bloodshed is prevented. It is encouraging that the parties represented in the Turkish Parliament have affirmed their commitment to the principles of democracy.

Mr. Chair, President Obama underscored these points when he spoke by phone Tuesday with President Erdogan to condemn the failed coup attempt, express U.S. support for Turkish democracy, and laud the resolve of the Turkish people against this violent intervention. The broad political support the Turkish government received in the hours after the coup attempt demonstrates that Turks value their democratic traditions.

At the same time, President Obama urged that the investigations and prosecution of the attempted coup’s perpetrators be conducted in ways that reinforce public confidence and democratic institutions and the rule of law. The United States takes note of the statements issued today by ODIHR Director Link and Representative on Freedom of the Media Mijatović underscoring the importance of upholding commitments to human rights and fundamental freedoms in responding to the attempted coup. We also noted the offers of support from both institutions, and Turkey has in the past had fruitful cooperation with both institutions.

The United States and Turkey are close friends and strong allies, and we greatly value this important relationship. We are bound by shared values, deep historic ties, and a NATO alliance, pledging each of us to the mutual defense of the other. The United States has continually invested in Turkey, and its security and its prosperity, and we remain committed to helping everyone in the country realize a future in which Turkey and the people of Turkey are strong, prosperous, and free.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_163910956
Niet jaloers zijn op trotse Turken die met vlag de straat op gaan.
Binnenkort gaypride. Dan hoor je mij toch ook niet zeuren als jullie met homovlag trots de straten opgaan.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_163911006
http://www.ad.nl/buitenla(...)verdrag-op~a1b80ccd/

quote:
Turkije stelt het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens voorlopig buiten werking. Dat heeft de Turkse vicepremier Numan Kurtulmus gezegd. Het Verdrag beschermt burgers onder meer tegen de doodstraf, martelingen en onrechtmatige detentie.
Het komt even niet zo goed uit.
pi_163911022
JHahnEU twitterde op donderdag 21-07-2016 om 18:38:22 #Turkey: Deeply concerned by detention of journalist & human rights advocate Orhan Kemal #Cengiz and his lack of access to a lawyer. 1/3 reageer retweet
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_163911095
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:37 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Niet jaloers zijn op trotse Turken die met vlag de straat op gaan.
Binnenkort gaypride. Dan hoor je mij toch ook niet zeuren als jullie met homovlag trots de straten opgaan.
Je overschat jezelf. alsof iemand het opvalt als je ergens over zeurt.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 21 juli 2016 @ 18:46:59 #9
74056 crew  ToT
pi_163911118
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:40 schreef Wespensteek het volgende:
http://www.ad.nl/buitenla(...)verdrag-op~a1b80ccd/

[..]

Het komt even niet zo goed uit.
Doodstraf ook? God, wat is meneertje toch ongeduldig zeg!
  donderdag 21 juli 2016 @ 18:52:32 #10
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163911214
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:37 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Niet jaloers zijn op trotse Turken die met vlag de straat op gaan.
Binnenkort gaypride. Dan hoor je mij toch ook niet zeuren als jullie met homovlag trots de straten opgaan.
Is Turkije een geaardheid?
pi_163911237
europeanisa twitterde op donderdag 21-07-2016 om 15:45:30 We strongly condemn repressive measures in #Turkey. #PEC-16 unfortunately no longer possible. Public statement out and on Website soon. Sad! reageer retweet
"10th Pan-European Conference on International Relations: "International Relations in World Society"
had 7-10 sept gehouden moeten worden aan Yasar universiteit. Website is nog niet aangepast:
http://www.paneuropeanconference.org/2016/
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_163911260
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:46 schreef ToT het volgende:

[..]

Doodstraf ook? God, wat is meneertje toch ongeduldig zeg!
ja

Het Verdrag beschermt burgers onder meer tegen de doodstraf, martelingen en onrechtmatige detentie.
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_163911282
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:26 schreef Kyran het volgende:
Niemand zegt hierbij dat een heel groot gedeelte van deze scholen puur Islamitische scholen zijn, waar ze naast de Islam liefde voor Erdoğan indoctrineren.
Kom eens met cijfers, bronnen en inhoudelijke fieldresearch waarin dat empirisch is getoetst.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 21 juli 2016 @ 18:57:52 #14
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_163911326
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:37 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Niet jaloers zijn op trotse Turken die met vlag de straat op gaan.
Binnenkort gaypride. Dan hoor je mij toch ook niet zeuren als jullie met homovlag trots de straten opgaan.
Dat is toch hetzelfde ?
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_163911342
quote:
10s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:52 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Is Turkije een geaardheid?
De een gaat voor democratie de straat op en een ander voor homo's.
Ieder met zijn of haar vlag.
Het ging over trots,Turk,vlag en straat op.
In NL gaan mensen alleen voor gaypride de straat op. Niks mis mee. Maar accepteer gewoon dat burgers ook voor iets anders de straat op mogen gaan.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 21 juli 2016 @ 18:59:16 #16
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163911358
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:58 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

De een gaat voor democratie de straat op en een ander voor homo's.
Ieder met zijn of haar vlag.
Het ging over trots,Turk,vlag en straat op.
In NL gaan mensen alleen voor gaypride de straat op. Niks mis mee. Maar accepteer gewoon dat burgers ook voor iets anders de straat op mogen gaan.
Nooit een koninginnedag, koningdag, wk of ek meegemaakt hier zeker? :')
pi_163911411
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:58 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

De een gaat voor democratie de straat op en een ander voor homo's.
Ieder met zijn of haar vlag.
Het ging over trots,Turk,vlag en straat op.
In NL gaan mensen alleen voor gaypride de straat op. Niks mis mee. Maar accepteer gewoon dat burgers ook voor iets anders de straat op mogen gaan.
Jij weet niet wat democratie is. Dat heb je ergens gehoord en gebruik je alsof het klopt. Kwestie van 'aapje hoort en aapje doet'. Democratie houdt niet alleen in dat het Turkse volk een president de legitimiteit heeft gegeven om te regeren. Daar gaat ook veel meer zaken achter schuil zoals een onafhankelijke rechtelijke macht die recht kan spreken zonder dat ze bang hoeven te zijn voor consequenties: Trias Politica, scheiding van de drie machten. Daar is geen sprake meer van. De rechters moeten aartsbang zijn voor hun hachje en zijn dus verre van onafhankelijk. Zeker als men zo maar 3000 rechters kan ontslaan zonder gedegen onderzoek en zonder gedegen procedure. Gewoon van een op andere dag ontslagen?

Als het de Turken echt ging om democratie gingen ze ook de straat op toen die 3000 rechters van de een op andere dag werden ontslagen. Het is een nietszeggende paradepaardje geworden het woord 'democratie' in de mond van horden ErdoganTurken. Ze weten niet eens wat democratie inhoudt. Ik zou zeggen lees het boek 'Trias politica: machtenscheiding en machtenspreiding' van de Franse filosoof Charles Montesquieu als je wilt weten wat democratie inhoudt.

[ Bericht 5% gewijzigd door George_Zina op 21-07-2016 19:06:53 ]
pi_163911551
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:37 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Niet jaloers zijn op trotse Turken die met vlag de straat op gaan.
Binnenkort gaypride. Dan hoor je mij toch ook niet zeuren als jullie met homovlag trots de straten opgaan.
Jaloers? Ik heb medelijden, dat is wat anders.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_163911572
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 19:01 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Jij weet niet wat democratie is. Dat heb je ergens gehoord en gebruik je alsof het klopt. Kwestie van 'aapje hoort en aapje doet'. Democratie houdt niet alleen in dat het Turkse volk een president de legitimiteit heeft gegeven om te regeren. Daar gaat ook veel meer zaken achter schuil zoals een onafhankelijke rechtelijke macht die recht kan spreken zonder dat ze bang hoeven te zijn voor consequenties: Trias Politica, scheiding van de drie machten. Daar is geen sprake meer van. De rechters moeten aartsbang zijn voor hun hachje en zijn dus verre van onafhankelijk. Zeker als men zo maar 3000 rechters kan ontslaan zonder gedegen onderzoek en zonder gedegen procedure. Gewoon van een op andere dag ontslagen?

Als het de Turken echt ging om democratie gingen ze ook de straat op toen die 3000 rechters van de een op andere dag werden ontslagen. Het is een nietszeggende paradepaardje geworden het woord 'democratie' in de mond van horden ErdoganTurken. Ze weten niet eens wat democratie inhoudt. Ik zou zeggen lees het boek 'Trias politica: machtenscheiding en machtenspreiding' van de Franse filosoof Charles Montesquieu als je wilt weten wat democratie inhoudt.
Dit is een perfecte reactie op de gemiddelde blinde Turk die Erdogan vereert. Ieder weldenkend mens heeft door dat Erdogan de nieuwe Hitler is.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_163911610
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 19:09 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Dit is een perfecte reactie op de gemiddelde blinde Turk die Erdogan vereert. Ieder weldenkend mens heeft door dat Erdogan de nieuwe Hitler is.
Op grond waarvan?
pi_163911669
quote:
10s.gif Op donderdag 21 juli 2016 19:10 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Op grond waarvan?
Op grond van alle acties die de afgelopen jaren door Erdogan zijn uitgevoerd natuurlijk. En met name deze acties van de afgelopen week.

Lees je eens in over de Rijksdagsbrand en de daaruit voortvloeiende zuivering die Hitler deed, en je ziet letterlijk het verleden zich opnieuw voltrekken. Iedereen die dat ontkent is blind voor de waarheid.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  donderdag 21 juli 2016 @ 19:13:59 #22
131456 Klummie
Sterker door Strijd
pi_163911677
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 19:01 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Jij weet niet wat democratie is. Dat heb je ergens gehoord en gebruik je alsof het klopt. Kwestie van 'aapje hoort en aapje doet'. Democratie houdt niet alleen in dat het Turkse volk een president de legitimiteit heeft gegeven om te regeren. Daar gaat ook veel meer zaken achter schuil zoals een onafhankelijke rechtelijke macht die recht kan spreken zonder dat ze bang hoeven te zijn voor consequenties: Trias Politica, scheiding van de drie machten. Daar is geen sprake meer van. De rechters moeten aartsbang zijn voor hun hachje en zijn dus verre van onafhankelijk. Zeker als men zo maar 3000 rechters kan ontslaan zonder gedegen onderzoek en zonder gedegen procedure. Gewoon van een op andere dag ontslagen?

Als het de Turken echt ging om democratie gingen ze ook de straat op toen die 3000 rechters van de een op andere dag werden ontslagen. Het is een nietszeggende paradepaardje geworden het woord 'democratie' in de mond van horden ErdoganTurken. Ze weten niet eens wat democratie inhoudt. Ik zou zeggen lees het boek 'Trias politica: machtenscheiding en machtenspreiding' van de Franse filosoof Charles Montesquieu als je wilt weten wat democratie inhoudt.
_O_ _O_ _O_

Dit snappen onze nederturkjes niet joh, die fappen op Erdo.
pi_163911684
Erdogan-aanhangers zijn net honden. Het maakt niet uit wat Erdogan doet ze zullen loyaal blijven ook al is Erdogan een dief/ondemocratisch. De enige manier om ervoor te zorgen dat Erdogan populariteit verliest is wanneer Erdogan zijn honden niet meer kan voeden. Het moment dat Erdogan dat niet kan doen zullen ze hem laten vallen als een baksteen. De economische onrust die opkomst is zal het einde van Erdogan zijn. De helft van de bevolking is al tegen Erdogan. Die andere helft zal zich langzaam maar zeker ook tegen Erdogan keren.
pi_163911711
Een verslag van binnenuit: hoe Turkije de coup uitlokte, zag aankomen en neersloeg

Demonstranten houden een pop van de islamitische leider Fethullah Gülen vast tijdens een demonstratie op het Taksimplein in Istanbul op 18 juli 2016



https://decorrespondent.n(...)/5194011768-149fe282
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_163911714
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 19:13 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Op grond van alle acties die de afgelopen jaren door Erdogan zijn uitgevoerd natuurlijk. En met name deze acties van de afgelopen week.

Lees je eens in over de Rijksdagsbrand en de daaruit voortvloeiende zuivering die Hitler deed, en je ziet letterlijk het verleden zich opnieuw voltrekken. Iedereen die dat ontkent is blind voor de waarheid.
Mijn kennis over de tweede wereldoorlog is uitstekend, desalniettemin toch bedankt voor de tip, alleen begin ik te twijfelen over jouw kennis van de tweede wereldoorlog en in breder context Hitler zelf. Verder claimen alles wat tegen jouw opvattingen ingaat blind voor de waarheid of geen weldenkend mens moet zijn maakt je positie niet krachtiger.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')