abonnement Unibet Coolblue
pi_163819586
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier

SkyNewsBreak twitterde op vrijdag 15-07-2016 om 23:49:47 Update - AFP: Strong explosion heard in #Turkey's capital #Ankara reageer retweet
BNONews twitterde op vrijdag 15-07-2016 om 23:50:56 NEW: Loud explosion heard in Ankara while shots are fired into the air at Taksim Square in Istanbul https://t.co/zVkqI7L41I reageer retweet
AlptekinAkdogan twitterde op vrijdag 15-07-2016 om 21:30:38 Blokkade van Turkse leger op de Bosporusbrug. https://t.co/VTRZOFrybX reageer retweet



Streams - Live - Blog
CNN Live
AlJazeera
SkyNews Liveblog
CNN liveBlog
Reddit
NOS liveblog

Update :

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
pi_163819602
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 23:55 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Geïnspireerd door != kopie.

Dat ze Koreanen bij het ontwerp hebben geholpen is geen geheim.
Die Koreaanse tank bestaat gewoon hoor.
  zondag 17 juli 2016 @ 23:57:43 #3
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_163819606
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 23:57 schreef Atak het volgende:

[..]

Die Koreaanse tank bestaat gewoon hoor.
Dat ontken ik ook niet.
  zondag 17 juli 2016 @ 23:57:53 #4
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_163819611
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2016 23:54 schreef Atak het volgende:

[..]

Wees nou niet zo'n zombie. Altai is een kopie van deze Koreaanse tank. Bijna niks is hier Turks aan. [ afbeelding ]

Turkije maakt die tanks onder licentie. Iets wat jij waarschijnlijk ook niet snapt.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Altay_(tank)

De Altay is een geavanceerde derde generatie gevechtstank, ontworpen en ontwikkeld door Otokar in samenwerking met ASELSAN en Roketsan voor het Turkse leger en de exportmarkt. De Altay is de eerste tank die door Turkije wordt ontwikkeld en maakt deel uit van het project MİTÜP (Milli Tank Üretimi Projesi), oftewel: Nationaal Tank Productie Project.[1] De tank is vernoemd naar generaal Fahrettin Altay (1880-1974), een Turkse generaal die vocht in de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_163819618
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2016 23:52 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Satire is een vorm van kritiek he.

Eeuwenoud en beproefd zelfs. Denk maar eens aan narren. Dus ja voorbeelden genoeg.

Een kleine bloemlezing:
http://www.elsevier.nl/bu(...)-heel-europa-298771/
Oh dat wil ik je best toegeven, satire is geen algemeen geaccepteerde traditie in Turkije. Maar de voorbeelden van de Armeense genocide vind ik niet relevant, ieder Turks president zou dat als officieel standpunt hebben, tot op heden is dat niet anders geweest, Erdogan heeft juist als eerste en meeste toenadering gezocht. Verder denk ik dat je de tweets en columns van Ebru Umar moeilijk niet persoonlijk beledigend kunt noemen?

quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 23:53 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Als ze beschuldigd worden van een staatsgreep en smerige cellen ingesmeten worden?
Wat voor beschuldiging dan ook, zolang het maar onder 'vervolging' valt.
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 23:53 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

tuurlijk hebben ook anderen kritiek, maar sinds 2013 - 2014 wordt het vanuit Turkije gestuurd. Stond onlangs nog in een Amerikaanse krant (of tijdschrift, kan Newsweek geweest zijn).
Dan kan je beter zeggen dat kritiek van anderen is gaan herleven door Turkse aansturing, maar Erdogan is juist de laatkomer als het gaat om kritiek op Gulen op de (inter)nationale arena.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-07-2016 23:58:53 ]
pi_163819644
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_163819660
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 23:57 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Dat ontken ik ook niet.
Precies.
  maandag 18 juli 2016 @ 00:00:56 #8
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163819667
quote:
Geen idee want de tweet laadt niet bij mij.
  maandag 18 juli 2016 @ 00:01:12 #9
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_163819674
quote:
De vertaling is redelijk uit de duim gezogen. Er zijn een aantal helikopters boven Istanbul. Hoe of wat is nog niet duidelijk.
pi_163819681
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 23:57 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Altay_(tank)

De Altay is een geavanceerde derde generatie gevechtstank, ontworpen en ontwikkeld door Otokar in samenwerking met ASELSAN en Roketsan voor het Turkse leger en de exportmarkt. De Altay is de eerste tank die door Turkije wordt ontwikkeld en maakt deel uit van het project MİTÜP (Milli Tank Üretimi Projesi), oftewel: Nationaal Tank Productie Project.[1] De tank is vernoemd naar generaal Fahrettin Altay (1880-1974), een Turkse generaal die vocht in de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog.
Ik kan ook een Mercedes kopen en daarna logo verwijderen en daarna mijn eigen logo maken voor die auto, en zeggen dat ik die auto heb gemaakt.
pi_163819691
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 00:01 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

De vertaling is redelijk uit de duim gezogen. Er zijn een aantal helikopters boven Istanbul. Hoe of wat is nog niet duidelijk.
Er staat dat er vijf helicopters onderweg zijn naar Istanbul om Erdogan uit te schakelen.

Maar ik weet niet of het waarheidsgetrouw is.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_163819708
Hoe zijn al die mensen eigenlijk om het leven gekomen die nacht?
pi_163819721
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 23:57 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Altay_(tank)

De Altay is een geavanceerde derde generatie gevechtstank, ontworpen en ontwikkeld door Otokar in samenwerking met ASELSAN en Roketsan voor het Turkse leger en de exportmarkt. De Altay is de eerste tank die door Turkije wordt ontwikkeld en maakt deel uit van het project MİTÜP (Milli Tank Üretimi Projesi), oftewel: Nationaal Tank Productie Project.[1] De tank is vernoemd naar generaal Fahrettin Altay (1880-1974), een Turkse generaal die vocht in de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog.
Goh ook echt de tekst van een persoon met Nederlands als moedertaal zo te lezen. :')

De engelstalige geeft een overzicht van de licenties en de ontwerp contractor hyundai.

[ Bericht 3% gewijzigd door jpjedi op 18-07-2016 00:09:13 ]
pi_163819730
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 00:02 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

Er staat dat er vijf helicopters onderweg zijn naar Istanbul om Erdogan uit te schakelen.

Maar ik weet niet of het waarheidsgetrouw is.
Op Yeni Safak website staat er iig niets over.
pi_163819733
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 23:58 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Wat voor beschuldiging dan ook, zolang het maar onder 'vervolging' valt.

Nee, ik maak onderscheid in de beschuldigingen en vervolging.

Als er serieus onderzoek gedaan wordt. En er rolt iets uit. Dan is het geen schande om bijvoorbeeld subsidie in te trekken. Dat is iets anders dan mensen de cel in smijten.

Nu had Erdogan Gülen al uitgeroepen tot daders, voordat er ook maar enige duidelijkheid in de chaos was.
pi_163819751
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 23:58 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dan kan je beter zeggen dat kritiek van anderen is gaan herleven door Turkse aansturing, maar Erdogan is juist de laatkomer als het gaat om kritiek op Gulen op de (inter)nationale arena.
Er is verschil tussen kritiek hebben en systematisch lobbyen bij politici en regeringen, via de ambassade en via leden van de lokale Turkse gemeenschap, om de scholen te sluiten. Dat zou Turkije momenteel doen in elk land waar zulke scholen bestaan.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_163819761
Counter-counter-coup
MhmtSlmz twitterde op zondag 17-07-2016 om 22:53:14 #BREAKING Gulenist pro-coup troops reportedly driving tanks out of a barrack in Kartal, Istanbul. Civilians in area trying to block the road reageer retweet
Het wordt bloedrood op de beurzen in Turkije morgen. Nog iets waar Erdogan niet aan heeft gedacht toen hij met The Purge: Turkey Edition begon.
pi_163819768
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 00:05 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Nee, ik maak onderscheid in de beschuldigingen en vervolging.

Als er serieus onderzoek gedaan wordt. En er rolt iets uit. Dan is het geen schande om bijvoorbeeld subsidie in te trekken. Dat is iets anders dan mensen de cel in smijten.

Nu had Erdogan Gülen al uitgeroepen tot daders, voordat er ook maar enige duidelijkheid in de chaos was.
De Gulengemeenschap zal kunnen rekenen op je steun wanneer dat in Nederland gaat gebeuren dus, mooi. Pas wel op voor al die toeterende Turken dan.
pi_163819771


Ik zie dit. Met oproepen om kritische facebook posts aan te geven. :N
  maandag 18 juli 2016 @ 00:08:05 #20
1234 HiZ
Istanbullu
pi_163819776
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 00:02 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

Er staat dat er vijf helicopters onderweg zijn naar Istanbul om Erdogan uit te schakelen.

Maar ik weet niet of het waarheidsgetrouw is.
Volgens mij waren er 5 helicopters betrokken bij de poging om hem in Marmaris te arresteren.
pi_163819778
quote:
14s.gif Op maandag 18 juli 2016 00:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De Gulengemeenschap zal kunnen rekenen op je steun wanneer dat in Nederland gaat gebeuren dus, mooi. Pas wel op voor al die toeterende Turken dan.
Als er zulke belachelijke dingen in Nederland gaan gebeuren als in Turkije, dan wel.
pi_163819781
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 00:06 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Er is verschil tussen kritiek hebben en systematisch lobbyen bij politici en regeringen, via de ambassade en via leden van de lokale Turkse gemeenschap, om de scholen te sluiten. Dat zou Turkije momenteel doen in elk land waar zulke scholen bestaan.
Dat klopt ook, wat zou Nederland gedaan hebben met de scholen van X als ze X hadden gekenmerkt als Nederlandse terreurbeweging?
pi_163819791
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 00:06 schreef Nintex het volgende:
Counter-counter-coup
MhmtSlmz twitterde op zondag 17-07-2016 om 22:53:14 #BREAKING Gulenist pro-coup troops reportedly driving tanks out of a barrack in Kartal, Istanbul. Civilians in area trying to block the road reageer retweet
Het wordt bloedrood op de beurzen in Turkije morgen. Nog iets waar Erdogan niet aan heeft gedacht toen hij met The Purge: Turkey Edition begon.
Lijkt me een volstrekt kansloze actie. Maarja, het is nu of nooit. Als ze Erdogan nog een maand geven zit hij stevig als dictator in het zadel.
pi_163819793
Je zal nu maar bij Taksim daar wonen en morgen om 6u op moeten voor jw werk.
pi_163819798
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 00:07 schreef Stimorol- het volgende:
[ afbeelding ]

Ik zie dit. Met oproepen om kritische facebook posts aan te geven. :N
Que? Teror faaliyetleri zet jij weg als kritische posts?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-07-2016 00:11:29 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')