abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  maandag 1 mei 2017 @ 17:01:00 #126
7889 tong80
Spleenheup
pi_170611682
Dat woont zomaar schuin tegenover je. M'n overbuurman in de Koningstraat..Eén van de beste en grootste sportjournalisten van Nederland ooit.

Ik deed in 1997 mee met een voetbalkwis op TV, bij de KRO. Had als specialiteit Gerald Vanenburg. Aangebeld, en gevraagd of ie artikelen had. Wat heet ? Hele boeken en zelf geschreven verhalen. Ik verdronk in z'n boekenkasten. Eric van der Aa en Chris van Brakel kunnen als buurmannen denk ik beamen dat het een inspirerende en bijzondere man is.

De legendarische opmerking Voetbal is oorlog is niet door Rinus Michels verzonnen, maar door sportjournalist Ed van Opzeeland. Ed van Opzeeland is inmiddels bijna 90. Deze journalist heeft nog veel meer sporen achtergelaten in de sport, zoals de naam Studio Sport.
Heeft Rinus Michels nu wel of niet de uitdrukking Voetbal is oorlog zelf verzonnen? Ewoud Sanders zocht dat eens uit voor het NRC Handelsblad. Sanders merkte toen op dat Michels op 10 maart 1971 sprak met John le Noble van het Algemeen Dagblad. Hierin zei de trainer: “Topvoetbal is zoiets als oorlog. Wie netjes blijft, is verloren.” Niet helemaal letterlijk dus, maar dit zou wel het begin zijn van de gevleugelde uitdrukking Voetbal is oorlog.

Naar eigen zeggen was Ed van Opzeeland degene, die deze uitdrukking heeft verzonnen, en in verband heeft gebracht met Michels! Op 5 september 2005 had Van Opzeeland een lang gesprek met Henri van der Steen, de voetbaljournalist in het Brabants Dagblad. Van Opzeeland zei toen:
“Ik werkte voor de wekelijkse uitgave van Revue. Na die sensationele wedstrijden tegen Liverpool in 1966 heb ik Michels geïnterviewd. Bij het uitwerken van dat interview zocht ik nog een mooi slot. Toen bedacht ik dat. Nee, Michels heeft dat nooit gezegd, hij had het wel kúnnen zeggen. Hij heeft het later trouwens zelf overgenomen.”

Met andere woorden: Van Opzeeland is geestelijk vader van één van de beroemdste voetbaluitspraken. Daarnaast is Voetbal is oorlog niet in 1971 verzonnen, maar al in 1966
.
Deze Ed van Opzeeland debuteerde in 1952 op de sportredactie van Het Parool en was later werkzaam bij onder meer Het Vrije Volk, VNU en De Telegraaf Tijdschriftengroep. Verder is hij de bedenker van de naam Studio Sport en verleende langdurig medewerking aan het programma.
Ook schreef hij talrijke boeken, zoals Koningen van de bokssport, Koud vuur en een paar jaar geleden de biografie Ben Bril, Davidster als ereteken. De bokser en later gerenomeerd boksscheidsrechter. Die ook bij Spel zonder Grenzen het fluitje mocht hanteren. Tevens is hij de bedenker en maker van de REVU-schaatsspecials, die verschenen in het tijdperk van Ard en Keessie.

Ed van Opzeeland is een gewaardeerd collega. Zei Guus van Holland over hem.
"Wij kennen elkaar van het ijshockey van een jaar of dertig geleden, toen dat in Nederland op hoog niveau werd gespeeld. Hij had in 1981 het boek Koud Vuur geschreven over ijshockey. Ik pakte dat boek er in die tijd altijd bij.

Hij heeft het ijshockey groot gemaakt in Nederland, samen met Frans Henrichs. Die twee moet je in een adem noemen. Ed was ook van de voetbaljaarboeken over de Europa Cup. Die moest je hebben om alles te weten, en alles terug te kunnen vinden.

Toen ik Ed leerde kennen, werkte ik voor de linkse Volkskrant. Hij zat toen juist bij de rechtse media als De Telegraaf. Ed vond alles geweldig, waar wij toen veel kritischer waren. Tenslotte was Ben de Graaf mijn chef, die nooit complimenten gaf.

Ed schreef ook anders dan wij: heel beeldend, soms wat gezwollen. Dat maakt zijn verhalen wel heel meeslepend om te lezen, maar in de jaren zeventig was dat eigenlijk ouderwets, not-done. Die manier van schrijven komt nu echter weer terug, waardoor Eds manier van schrijven weer aansluit bij de huidige tijd."

Ed van Opzeeland was ook de enige Nederlander bij de eerste finale om de Europa Cup voor landskampioenen. Van Opzeeland tegen Henri van der Steen: "En bij de tweede, zelfs bij de derde finale was ik volgens mij de enige.”

Van Opzeeland ging toen op eigen houtje naar die wedstrijden. "Ik werkte bij Het Parool, maar mijn chef, Rien Bal, hield alles over dat nieuwerwetse gedoe uit de krant, die moest er niks van hebben, kon het ook niet zo goed verkroppen als iemand moderne ideeën had. En ik vond het prachtig, die Europa Cup, vanaf de eerste dag.”

Al snel werd de Europa Cup een hit. Dat bracht de Geïllustreerde Pers op het idee Van Opzeeland weg te kapen bij Het Parool en hem de sector sporttijdschriften te laten opzetten. Dat bleek een goede zet.
Volgens Het Brabants Dagblad kwamen beide partijen met een briljant plan. Van Opzeeland bedacht namelijk het jaarlijkse Europa Cup-boek, dat door de uitgeverij met overweldigend succes werd uitgevent.

Van Opzeeland: "Dat gebeurde in die dagen nog huis-aan-huis - vooral de Margriet was op die manier een enorm succes. Voor de kinderen was er elk jaar een paasboek en een kerstboek, maar de huisvrouwen konden ook breipatronen kopen. En voor hun man dus ook een Europa Cup-boek. En dat deden ze, als alibi om voor zichzelf zo’n boekje met breipatronen aan te schaffen. Het eerste Europa Cup-boek, in 1962, verkocht op die manier 750.000 exemplaren. Later maakten we er drie per jaar.”

Ze gingen naar Benfica-Feyenoord. Het Legioen liet zich daar zien en horen. Duizenden Feyenoord-fans togen naar Lissabon met de schepen De Grote Beer en De Waterman.

Van Opzeeland is op leeftijd, maar nog steeds actief. In het laatste nummer van Achilles schreef hij een meeslepend verhaal over de catcher in het honkbal. Zoals Van Holland al zei: heel beeldend, met gezwollen taal.

Ik spreek hem nog wel eens op straat. Mooie gesprekken. Hoewel ie een beetje afscheid geeft genomen van het huidige voetbal wegens de commercie en financiële belangen. Misschien een beetje vergeten. Iemand die 'Voetbal is oorlog' en 'Studio Sport' heeft bedacht, en als enige Nederlandse journalist bij de eerste drie EC-1 finales aanwezig was, mag wel even in het zonnetje.

Mijn top-5 van Bommelse sportmannen :

Eén Adrie van Houwelingen.. Twee Ed van Opzeeland..Drie Michael Sengers.. Vier Bert Struijk. Vijf Maarten Ducrot.

Er woont er echter maar één bij me op de hoek. Een Bommelaar om trots op te zijn.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  donderdag 4 mei 2017 @ 12:09:58 #127
7889 tong80
Spleenheup
pi_170678312
Er zijn hier geschutten geplaatst. De kazen worden gebrand en de straat is afgezet. De kazen zijn gesmolten. De stellingen zijn betrokken. Het éénrichtings-verkeer is blij dat ze niet terug hoeven te rijden.

Vroeg zo'n stellage-medwerker of ik het raam open wilde zetten, wegens schilderwerkzaamheden. Voor hetzelfde geld was het raam dicht gebleven. Ben blijkbaar een bekende WAO-er. Hij keek recht op m'n blote bierbuik. Dat zijn de glazenwassers van deze tijd. Schromen niet te verven waar ze vroeger niet uit de verf kwamen als glazenwasser. Geert heeft nooit glazen verzameld in de Boemel.

Dus ik het raam open gezet. Ik kon geen herhaling van DWDD kijken. Nou ja, kijken kon wel. Had er wel ondertiteling bij nodig. Ik vroeg aan de man, die aan het boren en poren was in mijn uitkijkraam naar de Koningsstraat of het geluid iets minder hard kon.

Jantje Smit en Jantje Kooiman samen met Manke Nelis schalden mijn huiskamer binnen. Die overstemden zelfs de drilboor.. Ik doe nooit moeilijk. Maar ik heb ook mijn grenzen.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 5 mei 2017 @ 11:33:28 #128
7889 tong80
Spleenheup
pi_170701204
Als oprechte, introverte, spraakzame echte Bommelaar sprak ik voor de HEMA een eenzame fietser aan. Althans ik zei 'U bent op uw vrouw aan het wachten, zittend op de stang ?' Was een herenfiets. Een heer van stang. Zijn vrouw mocht het geld uitgeven. Hij lette op de fietsen. Dat ze er niet met een ander vandoor zouden gaan.

Dat klopte dus. Ik vond hem er vaal en bedroefd uitzien. 'Alles goed verder meneer?' 'Het gaat. Zo op en neer.' 'Zo nu en dan.' 'U komt niet uit Bommel zo te horen.' 'Nee gelukkig niet.' 'Hoezo gelukkig niet?'

'Stug volk. Geen contact mee te krijgen' 'Woont u in Zaltbommel?' 'Helaas wel.'

God behoedde hem ooit Cor de Gram tegen te komen. Die lult Vincent van Gogh nog de oren van z'n kop. Die mokt van een pond in één ogenblik een kilo. Laat Cor maar schuiven. Dan kunde oew gram nooit meer halen.

Ondertussen Rende de Sambo me voorbij...'Hey Herm, ik woon in Gameren maar door jou blijf ik een echte Bommelaar.'

Handen schudden, wa hiet ? Sambo/Johnnie en Tong innerlijk omhelsend. Midden op straat. Zonder schaamte..

'Wa zijn jullie an ut doen?' Riep Chris van Brakel, met de hand aan de fiets, tegen het verkeer inlopend in de Bosschstraat. Dat hem een kleine drie kwartier kostte wegens verbaal onderhoud bij de spraakwerkzaamheden.

Verder met het gesprek met de import, Ik zei dat het eventueel ook aan jezelf kan liggen. Dat je een beetje moeite moet doen om te vechten tegen de vooroordelen.
Hij bleef stug volhouden. 'Stug volk.' Ik liet het er maar bij zitten. Wilde hem niet gaan stangen en opzadelen met een schuldcomplex.

Aan de overkant zag ik Jiel en Roy ouwehoeren.
Me aangesloten. Kennisen/vrienden vanaf 40 jaar geleden. Roy 2 dagen jonger dan ik. Half uur later. Eérste klas, op de eerste rij, murw gebeukt en van alle laatste roddels voorzien, met m'n Hema-rookworst, opweg naar m'n flatje.

Komt Chris langs gefietst 'Geleuf nie alles wa ie zeet, moar komt wel ut een goed hart.'

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 5 mei 2017 @ 12:22:20 #129
7889 tong80
Spleenheup
pi_170702281
vijf mei
dag van de vrijheid
welke dag
is het in Syrië
welke dag hebben zij ijsvrij

is er een datum
die past
die gepast is
de dag dat kinderen
niet bang zijn

de orde van de dag
kinderen leven
bij het moment
schrikken wakker
uit hun nachtmerrie

:{
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zaterdag 6 mei 2017 @ 10:43:46 #130
7889 tong80
Spleenheup
pi_170722392
Je herinneringen op Facebook
Herman, wij geven om jou en de herinneringen die je hier deelt. We dachten dat je het leuk zou vinden om terug te kijken op dit bericht van 3 jaar geleden.
Herman van Tongerlo
6 mei 2014

Slechter kon het WK niet beginnen dan dit jaar. De 3-0 nederlaag in de openingswedstrijd tegen Spanje dreunde lang na. Nog 4 dagen om te herstellen. Chili Concarne en Australië volgden. Kwamen we van een koude kermis thuis, of werd het heet Braziliaans bloed ? Het werd het laatste, maar dan wel door Nederlandse aderen. Na twee mooie overwinningen in de eerste ronde geloofden de meest negatieve Oranje azijnpissers weer dat ze goud zouden pissen.

De finale lonkte zoals Monique van der Ven kan lonken. 'Maak me geen kind, maar maak me wereldkampioen.'

De Finale in het volgepakte stadion was minder gevuld dan hun verloren finale in 1950 tegen Uruquay. Toen zagen 200.000 Brazilianen Brazilië met 2-1 verliezen. Maar de 80.000 toeschouwers in het Maracana waren er zeker van. De wereldtitel is voor ons. Ondanks Robben en van Persie die er samen al 10 hadden gescoord. Huntelaar deed er met 4 treffers weinig voor onder. De vooraf te slechte verdediging van Oranje maakte ook al indruk. Ze waren meedogenloos en niet besluiteloos. Voor de geweldig keepende Cillesen stond een hecht blok. Het zelfvertrouwen van de Brazilianen was niet echt op zekerheid gebaseerd.

Brazilië had ook een geweldige doelman met Julior Cecar. De verdediging stond als een huis. Geen WCT-toren tegen opgewassen. Silva, Luiz, Alves, Marcelo. Hoe moet je dat blok ooit overwinnen ?

Nederland hoopte het antwoord te hebben. Robben vanaf rechts, schietend met links. Van Persie leunend achter de spitsen. En Huntelaar de steunbeugels aangevend vanaf midvoor. Kuijt zat op de bank. Altijd mooi voor achter de hand zou Hans Klok zeggen.

Het begin was furieus maar niet magistraal van de Brazilianen. Net zoals het hele toernooi niet geweldig was, ze vooral steunden op de doelpunten en ingevingen van Neymar. Het veldspel van Nederland was beter, ouderwets Hollandsche-school combinatie-spel was te zien.
Het publiek werd geel en groen door Hulk in de spits. Het was al snel duidelijk dat Oranje daar niks van te vrezen had.

0-0 bij rust. Heel Nederland ging pissen. De vooraf azijnpissers deden extra hun best.
Van Gaal bracht Wesley Sneijder in. Klinkt logisch. Maar niet als van Gaal dat doet. Die kan Gallatassarije niet eens spellen. Wesley ging voorop in de strijd. Maakte sneydings, kopte zelfs een bal.

Nog 5 minuten te spelen. 0-0. Aanvalsgolf op aanvalsgolf rollen op het Braziliaanse doel. Ze worden murw gebeukt als door Muhammed Ali in zijn beste dagen. Ze hangen in de touwen. Het wachten is op de genadeklap. Maracana was al niet meer echt luidruchtig. Brazilië loopt op de laatste benen met de tong op de schoen. Bal op van der Vaart, speelt hem in één beweging door naar Sneijder. Die staat plots alleen voor de keeper.....schiet.......op de paal. Maar daar staat Arjen Robben.

De kleine grote man doet wat ie het beste kan. Scoren. Zelden is een beslissend doelpunt in een WK-Finale zo terecht geweest. Brazilië huilt. In Nederland stromen vreugdetranen. Robbie zit van binnen te huilen. Eindelijk zijn buitenkant paal uitgewist. En de azijnpisser uitgepist.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 7 mei 2017 @ 14:24:58 #131
7889 tong80
Spleenheup
pi_170744055
Eeuwige roem

beseffen niet
hoe groot we zijn als voetballand
teneur te negatief
helden klein maken

kop boven grasmaaier
scheer je weg
kop er af
mond houden, dan geliefd

achteraf in de goot, aanbeden
René van der Gijp wereldspeler
nooit serieus genomen
vergooide zijn talent

Gijp maakte Lokeren en PSV kampioen
perfecte actie, dreigende flank
Barry Hughes ziet het hem doen
René overvleugelde Louis, stank voor dank

achternaam, voornaam niet nodig, overbodig
Gijp, held in eigen schaduw
Kieft moest weg bij Ajax, kwam ventje van 17
uitgescholden, pannenkoek

Willem plengde traan
zelfs voor San Marco geen eerbied
Kieft en Gijp, twee achternamen
twee karakters, mogen er zijn

geen scheenbeschermers nodig
overbodig, Gijp er langs, Willem in de lucht
had de carrière van René maar de vlucht genomen
naar zijn toppen der kunnen, nu minder berucht

ideale schoonzonen zijn er ook
Kuijt en Sar zeggen niks
echte helden, achteraf gewaardeerd
Seedorf veel gewonnen, spreekt boekdelen

in AC Milan van de eeuw
Van Persie, het laatste slachtoffer
Seedorf en van Persie zwegen
roem jaren later, na het scheiden der wegen


:P

[ Bericht 0% gewijzigd door tong80 op 07-05-2017 14:57:58 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 16 mei 2017 @ 09:11:24 #132
7889 tong80
Spleenheup
pi_170975245
Katwijk, garnalen gepeld
de maaltijd, de vissers bereid
wat telt, de stillen luiden
de kerkklok gehoorzaam


jubelen naar het hoogste
dienaren, geknield
vissers binnengehaald
niet op zondag

aan zijn voeten liggen ze
erkenning herkend
jongensboek geschreven
ongekroonde held

dekselse Dirkie
Quick Boys en Katwijk ontstegen
een derby op zichzelf
held voor het leven

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 16 mei 2017 @ 16:36:43 #133
7889 tong80
Spleenheup
pi_170984287
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 21 mei 2017 @ 14:07:19 #134
7889 tong80
Spleenheup
pi_171094460
De buitenkant van Ramses zag er vrolijk en kleurrijk uit. Alles in de nationale kleuren van Egypte. Een lokkertje om klanten te trekken. Mooie, fel-oranje neonlichten en een knipper lichtend bordje op de deur dat duidelijk maakte dat ze open waren.

Mooie service. Voor hetzelfde geld is de zaak gesloten, sta je als Jan met de korte achternaam aan een dichte deur te trekken. Dat is hetzelfde als het alarm bij het verlaten van de HEMA. Je zal zeggen dat zal me worst wezen, maar je gaat toch blozen als een gestolen aardbei.

Bij binnenkomst een grapje maken kan het ijs breken dacht ik. 'Wat Shaffie vandaag Ramses ?' werd echter niet begrepen. 'Ik Ali.' Daar sta je dan met je mond vol tanden. Maar goed, die tanden zou ik nog hard nodig hebben. Ik wachtte rustig mijn beurt af, er was immers nog een klant vóór me. Die klant bleek echter Gekke Fritsie te zijn. Een soort mascotte van de zaak. Fritsie bestelde nooit iets, zat op een kruk in de hoek en vertelde al 10 jaar dezelfde grap aan de klanten. Iets met gehakt maken van Egyptenaren. Ik begreep er niks van. lachte voor Fritsie toch hardop. Fritsie was weer tevreden. Fritsie zorgde voor de vrolijke noot in de zaak. En werd getolereerd door Ali.

Daar scoorde Ali, die zowel eigenaar als kok bleek te zijn, gelijk punten mee. Dat toonde zijn gastvrijheid. Ali was al even vriendelijk als Gekke Fritsie. Heel anders dan je van een Egyptenaar zou verwachten de laatste tijd. Ik voelde me onmiddellijk op m'n gemak.

Ik bestelde een shoarmaschotel en een flesje Cola. De bestelling werd netjes genoteerd, opdat er niks mis zou gaan. Het zijn kleine details, dat maakt nu juist het onderscheid.

Ik ging aan een tafeltje zitten met mooie plastic bloemen en een bakje water. Je weet immers nooit wie er met zijn handen gaat eten, er zijn zoveel buitenlanders in Zaltbommel momenteel.

Het was brandschoon. Dat had ik in andere zaken wel eens anders meegemaakt. Ik zag aan de muur een diploma hangen. Dacht dat het een hygiëne-certificaat was, bleek 't het strikdiploma van zijn dochtertje te zijn. Vond ik zo lief en sympathiek. Ging me steeds meer op m'n gemak voelen bij Ali.

Ali kwam persoonlijk de shoarmaschotel serveren. Met een glimlach werd ik bediend. 'Eet uw smakelijks meneer, dat uw het maar lekker zalt vinden.' Waar vind je die beleefdheid tegenwoordig nog ? De eerste hap is het belangrijkst, die was heerlijk. De champignon was heerlijk op smaak en knisperig, het shoarmavlees perfect op temperatuur en goed gekruid. De saus maakte het af. Dat kan niet meer misgaan dacht ik. De kleine garnituurtjes deden ook hun werk. Dit kon me niet lang genoeg duren, het leken wel perfecte partituren. Mijn smaakpapillen werden gestreeld alsof André Riéu de maaltijd er per strijkstok in walste.

Het cruciale moest nog komen, de patates-frietates. Die kunnen zo'n schotel verpesten. Een echte test voor Ali. Te slap, te hard, te koud, te flauw, alles is mogelijk. De meeste Egyptenaren in Nederland kunnen wel overweg met een schotel. Ik was dan ook opgelucht dat de patatjes ook echte patatjes waren. Je zou ze bijna op z'n Belgisch frietjes gaan noemen.
Patatjes klinkt echter internationaler, heeft meer allure. Bij frietjes denk je al snel aan 'Frietkot Kees Kroket'

Deze zaak had internationale allure. Alles klopte. Vanaf de binnenkomst tot het afrekenen.
'Heeft het uw gesmaakt meneer ? Wilt u misschien ook nog een pepermunnetje voor bij de frisse adem ?'

Nou ja zeg, dat kon er nog wel bij. Ali was oprecht bang dat ik uit m'n muil zou stinken. Weer zo lief. Het afrekenen ging ook in een aimabele sfeer. 'Tot uw volgenste keer meneer.'
Die volgende keer komt er zeker. Ali verdient een kwaliteits-diploma, naast die van zijn dochter.

En Fritsie ? Fritsie was in afwachting van de volgende klant, zijn repertoire is wat dat betreft onbeperkt.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 22 mei 2017 @ 15:39:05 #135
7889 tong80
Spleenheup
pi_171118409
gruwelijk
ligt de zon
te baden in
de schaduw

het hopen is op
het weer omkeer
de zon laat zich zien
in het donker

het genieten
niet iedereen gegeven
zalig de mensen
die in schaduwen leven

:P

[ Bericht 52% gewijzigd door tong80 op 22-05-2017 15:44:42 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 22 mei 2017 @ 15:45:36 #136
7889 tong80
Spleenheup
pi_171118556
in gedachten gezonken
zongen de strings
de gevoelige snaar
viooltjes in de wei

de blijde verwachting
de toekomst nakend
de rode draad was alles
qua onderscheid

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 23 mei 2017 @ 14:55:48 #137
7889 tong80
Spleenheup
pi_171145534
ik wil
de gezichtjes zien
de muziek dichten
blijvend genietend

ik wilde Ajax zien
de jonkies juichend
in elkaars armen
niet om te troosten

werd een black hole song
het geluid verstomde
een bom, verknalde
de jeugdige onschuld

:{
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_171145635
ikheb een zwak voor Tong *; oO< O+
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  dinsdag 23 mei 2017 @ 15:09:02 #139
7889 tong80
Spleenheup
pi_171145842
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2017 14:59 schreef Ole het volgende:
ikheb een zwak voor Tong *; oO< O+
Heb hem wel nog veranderd. ;)

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_171146153
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2017 15:09 schreef tong80 het volgende:

[..]

Heb hem wel nog veranderd. ;)

:T
*;
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 24 mei 2017 @ 09:48:23 #141
7889 tong80
Spleenheup
pi_171163620
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2017 15:22 schreef Ole het volgende:

[..]

*;
:*

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 24 mei 2017 @ 19:05:02 #142
7889 tong80
Spleenheup
pi_171176352
Een authentieke echte Bommelaar geeft vanavond voorrang aan z'n vriendin, boven zijn andere liefde Ajax. Tijd geleden hebben ze kaartjes voor een theatervoorstelling van Tineke Schouten gekocht.

Ik ken Ben al meer dan veertig jaar. Een hart van goud zou de oude Neil Young zingen. Ben is weer jong van geest door de liefde in zijn leven. Nooit verwacht dat ie een Europese finale van Ajax zou laten schieten voor een voorstelling van Tineke Schouten.

Jan Schouten was voorzitter van FC Den Bosch, zijn zoon een waardig opvolger. Denk echter niet dat ze voorrang zouden hebben gegeven aan het pluche van het theater, boven de unieke wedstrijd van Ajax in hun huiskamer.

Bennie is dan ook een unieke man. Ben Welbie, Je mag trots zijn op jezelf, trots dat je dit doet. Het lijkt iets kleins, maar het getuigt van grootsheid. Klinkt misschien dramatisch. Maar een echte Ajacied of voetballiefhebber begrijpt het. Echte liefde overstijgt alles. Ook die voor je club. Over 20 jaar misschien weer een Europese finale voor Ajax. Ben geniet elke dag. En ik geniet van m'n jeugdvriend.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')