abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_166415852
Het maakt me niet uit of ik naar de commercile omroepen of naar de nationale omroepen kijk. Mensen die principieel niet naar de commercilen kijken zijn de grootste snobs op aarde. De linksom gedraaide yoghurt, met een lepeltje, slurpende, verantwoorde kastjeskijkers scheiden het tv aanbod alsof de uitzendingen via een kliko zijn te zien.

Ik kijk nooit naar wie het uitzendt. De AVRO heeft de beste kunstprogramma's, VPRO de beste muziekprogramma's, NOS de beste sportprogramma's, de commercilen de beste Real-life soaps, het RTL-journaal is een klasse beter dan bij de NPO, Hools en Rockpalast zijn geweldige muziekprogramma's in het buitenland. Net zoals we in Nederland worden verwend met PinkPop, Lowlands of andere festivals.

Het is een fabeltje dat de Nederlandse tv niks is. Ik vind het de beste die ik ken. In Amerika schrikken ze van een pleister op een tepel in de rust van de Superbowl. Sindsdien wordt daar ieder live programma met 5 minuten vertraging uitgezonden. In Nederland hadden we de Pornofilm Deep Throat bij de nationale omroep. In de Amerikaanse soaps moeten de vrij scenes dusdanig zijn gefilmd, dat er altijd n voet op de grond is te zien.

De Belgische genotsknots van Hugo Metsers moet nog ontsmet worden door het vocht van Josine van Dalsum. De zaterdagavond is in Duitsland auch so tol. ARD Tatort, ZDF Der singenden Jodeler auf dem alpen. On-Nederlands goed is dan ook een fabeltje. Jiskefet, Arjan Ederveen, Koot en Bie, Zomergasten, DWDD, Pauw, Barend en van Dorp, De Elfstedentocht, Boeken, Voetbal Inside, journaal voor doven en slechthorenden.

Probeer dat niveau in het buitenland eens te vinden. Geweldige series op de Nederlandse tv, van Dokter Tinus tot La Familagia bij de NPO. We hebben niks te klagen.
Maar ja, het is Nederland. Daar zit het klagen er bij de geboorte al in. Halen ze de rijdende rechter erbij. Omdat de links dragende lul de behanger er rechts de kwast heeft doorgehaald. De navelstrenge rechter moet dan een oordeel vellen waar de schellen door van je oren vallen.

Ook leuk is dat als je in Duitsland naar een film kijkt je bij Dirty Harry en Taxi Driver dezelfde stemmen hoort bij de hoofdrolspeler. 'H du, halbstarker, mache sie meiner tag.' Uurtje later: 'Sprechen sie zu mir, na sag mahl, sprechen sie zu mir? Wehm sonst ? Ich sehe ausser mir niemandem' Kortom, de Nederlandse tv is Nederlands goed. Behalve Chriet Titulaer. Die is van buitencategorie.

:P

[ Bericht 0% gewijzigd door tong80 op 04-11-2016 16:52:18 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_166500962
The Wipers - Is This Real?

De grote voorbeelden voor Kurt Cobain en Nirvana zijn o.a. The Wipers. Is This Real?, het debuutalbum van The Wipers staat, samen met nog twee albums van The Wipers, in de top 50 van Corbain zijn favoriete albums. De overbrugging begin jaren tachtig, tot de jaren negentig van punk naar gitaarrock. Samen met Hsker D zijn The Wipers de leermeesters van een hele generatie gitaarbands. Jaren 80 tot en met begin jaren 90 is mijn favoriete muziekperiode. Die eindigde toen de gladjakkers van de grunge het heft in handen namen. De poseurs namen het over. Pearl Jam, de BZN van de gitaren werd de maatstaf. Platenlabel Subpop uit Seatle bleef groots in het klein. De verkeerde kleine bands werden groot. Alleen Nirvana kreeg een platencontract bij Sony. Dat verbaasde me. Bleach was een aardig debuutalbum, maar ik kende betere bands met betere albums. Het zal op voorspraak van Sonic Youth zijn geweest dat ze de kans kregen om Nevermind op te nemen. Ze hadden namelijk net een tour achter de rug met die band. Het zal de live-reputatie zijn geweest die de Major platenmaatschappij over de brug deed komen.

Plots was Mother Love Bone een onderschatte geniale band. Green River de oorsprong van een heel genre en Stone Temple Pilots het mooie uithangbord. Het waren gladgestreken bandjes die wel lekker klonken maar meer ook niet, een beetje minder wel. Ik draaide ze af en toe, maar het was nooit spannend, enerverend of verrassend. Voor spanning moest je bij Dinosaur Jr., The Melvins, Pixies of Screaming Trees zijn. Die wilden je nog wel eens op het verkeerde been zetten. Daar vlogen de akkoorden soms dissonant uit de bocht, was de zang niet gespeeld intens en de teksten oprecht. Gingen in de traditie van Greg Sage en z'n Wipers oprecht de diepte in, zo lang mogelijk de adem inhoudend, om eenmaal boven water schreeuwend naar lucht te happen. Youth Of America, Over The Edge en Is This Real? is een onovertroffen trio albums die zijn gelijke niet kent. Misschien dat later Dinosaur Jr. en The Pixies konden wedijveren in het genre. Drie klassiekers achter elkaar uitbrengen is geen kattenpis en niet voor de poes. Voor de kat z'n kut zijn ze in ieder geval niet uitgebracht. Ze horen na al die jaren nog steeds bij de paradepaardjes waar latere bands aan worden afgemeten.

Nashville Pussy, Pussy Galore en Pussy Riot doen er nog steeds hun voordeel mee. Sylvana Simons kan tevreden zijn. Ik heb al die zwarte schijven grijs gedraaid. De grijze hersencellen van deze kapster, zien het donker in bij deze muziek vermoed ik. Het begon in een grijs verleden. In de kleurrijkste periode van de gitaarrock. The Wipers staan meer dan 30 jaar later nog steeds op het gitaar-podium. Met Is This Real? links en rechts geflankeerd door Youth Of America en Over The Edge. De sage van Greg wordt van generatie op generatie doorverteld. Het begon bij My Generation, they lived fast but didn't die young. The Circle is rond.

:P

[ Bericht 1% gewijzigd door tong80 op 08-11-2016 16:39:18 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_166562191
Compleet doorgeslagen. Ik stem heel m'n leven links en stemde altijd op de PvdA. Die partij heb ik al een tijdje vaarwel gezegd. Anders links is er bijna niet dan kom je al snel in de uitersten. Of in het gebied van de luchtspiegelingen. D66 is voor mij een alternatief, maar die hebben een pseudo-democratisch middel als het referendum hoog tegen de wind in in het vaandel staan. De SP ontloopt al jaren hun verantwoordelijkheid en de links omdraaiende, biologische, Bulgaarse Yoghurt nippende, wijsvingers van Groen Links heb ik liever niet met een vinger in mijn pap.

In Amerika is er nu ook een totale polarisatie aan de gang. Het democratische proces wordt door extremisten in twijfel getrokken. Anders kan ik het niet noemen. Demonstreren tegen een uitslag van vrije verkiezingen. Daarbij de volgende president van Amerika met Hitler en soortgenoten vergelijken. Ze beseffen niet dat er niet vr Trump is gestemd, maar tegen Clinton. Ze hebben zichzelf in de linker voet geschoten. Roep toeteren nu als de rijdende rechter zonder bevoegdheid. Ze hebben geen benul, recht uit de college-banken de straat op met het bord van Hitler voor hun kop.

Donald Trump is het uiterst tegenovergestelde van good old Adolfje Hitler. Buiten dat ze beiden hoog van de toren blazen, is het enige dat hen verbindt een lichamelijke kenmerk. Bij Adolf zit het wel snor. Terwijl Donald je getrimd tegen zich in de haren strijkt. Er wordt Trump verweten dat er veel aan zijn strijkstok is blijven hangen. Terwijl er in de wereld waarin ie groot werd juist tegen hem op wordt gekeken. Bank Ie Moon was de vredesstichter. Trump als zakenman de stichter van zijn eigen imperium. Bankzaken laat ie over aan deskundigen. Hij kan dus goed delegeren. Een vereiste om als leidinggevende vertrouwen te kweken en goed te functioneren.Muzikaal als ie is wilde ie ook op een ander terrein de eerste viool spelen. En het is hem nog gelukt ook. Hij wordt, met n jaar politieke ervaring, de dirigent van het grootste internationale ensemble. Dan ben je geen Hitler, die zijn imperium met geweld wilde uitbreiden, maar een geniale man. Trump heeft de gave van het woord, weliswaar soms te direct en te straight in your face. je weet echter wel waar je aan toe bent.

Trump moest vechten tegen media dat hem al had veroordeelt voordat ie zijn standpunten had kenbaar gemaakt. Wat moet immers een populistische, mediageile zakenman in de politiek. Dezelfde media bleef hem bestoken met negativiteit en veroordelende vooroordelen toen ie de republikeinse nominatie op zak had. Hij heeft nooit een faire kans gekregen. Dan ga je wel van je afschreeuwen. Niks wrong aan. Als je een onschuldige tekkel van achteren tackelt mag je blij zijn dat het bij blaffen blijft. En alleen op die manier van zich afbijt.

Hillary Clinton echter is een politica die zakenvrouwtje werd. Een gage van minstens 80.000 dollar vroeg voor een spreekbeurt van een uurtje. Als ze me had gebeld had ik hem wel willen schrijven. Wel voor een kleine genoegdoening. Het liefst met zwart geld. Of anders met gekleurd geld, van een vreemdeling zeker, mag ze het nog verdwaald in n of andere hoek gooien. Een hoek waar ze in werd gedreven door een straatvechter die niet opgaf. Tegen de bierkaai vocht, maar geen Don Quichotte bleek te zijn. De klap van de molen zal Hillary niet meer te boven komen. Murw gebeukt en uitgeput hangt ze in de touwen. Het met een gemaakte glimlach wijzen naar een willekeurig publiek zal ze nooit meer doen. Donald heeft getriumpeerd. lacht in zijn vuistje en denkt: 'Mohammed Ali is geveld. Ik ben nu de held. The Greatest in het grootste land van de wereld. Triumph des Willens. Eat that Adolf.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  donderdag 10 november 2016 @ 23:30:07 #54
288545 PIETR
Facta non Verba
pi_166574464


[ Bericht 100% gewijzigd door Mark op 10-11-2016 23:46:32 (Blijf dan gewoon uit dit topic) ]
Niets is sterker dan dat ene woord
pi_166576330
_O_
Ik had jou als mijn zoon willen hebben. ~ Djeez
pi_166576795
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 01:37 schreef Fylax het volgende:
_O_
Vind je de column goed, of sta je achter de strekking ? :)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 11 november 2016 @ 06:55:05 #57
288545 PIETR
Facta non Verba
pi_166576930
Hoezo is mijn reactie verwijderd? Is kritiek geven verboden?
Niets is sterker dan dat ene woord
pi_166577184
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 06:55 schreef PIETR het volgende:
Hoezo is mijn reactie verwijderd? Is kritiek geven verboden?
Plaats hem nog eens. Ik houd wel van een beetje feedback. Wil je wel vertellen dat kritiek niet per definitie negatief is. Ik verwacht geen positieve kritiek van je, jou kennende. Maar ik meen het, dat ik graag zie wat je te melden hebt.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_166577197
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 04:47 schreef tong80 het volgende:

[..]

Vind je de column goed, of sta je achter de strekking ? :)

:P
beide
Ik had jou als mijn zoon willen hebben. ~ Djeez
pi_166577201
Leugentje om bestwil.....

'Blijf onderzoeken en onafhankelijk nadenken.' Zegt Sylvana Simons op haar FaceBook-pagina, nadat ze betrapt werd op een leugen in het praatprogramma Pauw. Ze beweerde stellig dat Donald Trump in de jaren tachtig heeft gezegd, dat als ie ooit de politiek in zou gaan dit bij de Republikeinen zou zijn. De stemmers op de Republikeinse partij zijn immers domme koeien die alles geloven wat de tv-zender FOX in de ether gooit. Toen Pauw vroeg of dat echt zo is gezegd door Donald Trump, beweerde Oboema Seko Seko Simons dat het echt zo is gebeurd. Ze had immers de bewegende beelden met eigen ogen gezien. Toen Jeroen Pauw vlak voor het einde, terwijl ie al met de slot van de uitzending bezig was, tegen de ex-VJ zei dat het volgens zijn redactie een hoax is, en een fotoshop bovendien. Gaf ze met een lach, geleend van een boer met kiespijn, haar fout toe. Dat ze in de val van de sociale media is getrapt. Buiten de Donald(Trump)Duck, de VIVA-Espagna en het woordenboek voor kokerkijkers en begeleiders van blinde hondenbezitters is haar nieuwsbron dus FaceBook. Ik zag daar laatst dat Mark Rutte een neus kreeg zo groot als die van Pinokkio. Dat bevestigde me weer eens dat die Rutte niet te vertrouwen is. Het stond immers op FaceBook. Ik heb het met eigen ogen gezien.

Het woord "nadenken" is nu juist het probleem. Heb ik het nog niet eens over "onafhankelijk" Als er n bitch zonder hersencellen afhankelijk is, is het wel deze ex-kapster. De verongelijkte wenkbrauw nooit bijgeknipt. Die het fronsen heeft uitgevonden. De vrouwelijke, zwarte Ruud Lubbers zonder idee, die denkt dat ze meedenkt bij DENK. Maar steeds weer geknipt en geschoren wordt door haar discussie partners. Een taaie pepernoot, die niet normaal kan discussiren zonder haar stem te verheffen en/of geagiteerd, onmiddellijk in de verdedigende aanval schiet. Uit de losse pols, tijdens een discussie, een opmerking plaatst die niks met het onderwerp of gesprek te maken heeft. Alleen maar om haar aanwezigheid te rechtvaardigen. Immers, zei Descartes het niet ooit: 'Ik praat dus ik besta.'

Een kip zonder kop kakelt nog grotere wijsheden dan deze omhoog gekukelde, kakelende leugenaar. Ze zei laatst nog dat ze een kip had zien vliegen. Toen iemand zei dat een kip niet kan vliegen en het gemarineerde kippenvleugeltjes waren, verontschuldigde ze zich door, als haantje de voorste, te zeggen dat ze op een schotel lagen en het verwisselde met een UFO. Die had ze immers ooit ook in het echt gezien. Dat hetgeen ze in het echt had gezien een schotel antenne was, die het Zwarte Piet soms lastig maakt op het dak maakt het alleen maar schrijnender.

Als je haar vraagt over de politieke toestand in Turkije, waar president Erdogan regeert als een dictatoriale potentaat, reageert ze door te zeggen dat ze daar geen mening over heeft. Het kan haar immers de kop kosten. DENK, de politieke partij waar ze zich bij heeft aangesloten, heeft banden met de partij van Erdogan en steunt diens beleid. Liever draait de vrouw, die ooit een bril aanschafte omdat het intulecturieel overkomt bij een boekenprogramma, een onschuldig, traditioneel, eeuwenoud kinderfeest de nek om. Wat haalt ze op haar hals zou je zeggen. Laat het rusten en er is geen haan die er naar kraait. Ze belde laatst Frank Boeijen op, of ie de tekst wilde veranderen van een oude hit van hem. 'DENK niet wit, DENK niet licht getint, DENK niet licht getint wit, maar in de kleur van je hart. Deze pronkster, met van anders denkende gestolen veren, acterend dat ze een negerin is, zo trots als een pauw, mag de klere krijgen van de keizer. De naakte waarheid is immers boven de tafel van het praatprogramma van Jeroen Pauw gekomen. Ze is ontmaskerd als een notoire leugenaar. Publiekelijk afgeschminkt. Nog net niet gestikt in haar laatste leugen. Ik ben geen zwartkijker, dus ik zie de toekomst kleurrijk in.

De totale rehabilitatie van ons aller Zwarte Piet ligt in het verschiet. Ze heeft haar kruitnoot verschoten. Ze wedde op het verkeerde paard. Amerika werd haar ondergang. Americo komt triomfantelijk, met de keizerlijke Sinterklaas op zijn rug, naar Nederland gestoomd. Eenmaal aangemeerd, roept De Sint naar de Wegwijs Piet: 'Kijk eens Wegwijs Piet, het staat zwart van de mensen, we staan er weer gekleurd op.'

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_166664865
Ik keek net via Uitzending Gemist naar Studio Voetbal van afgelopen zondag.......

Daarin zegt ene Daniel de Ridder, als ex-middelmatige voetballer en nu matige voetbalanalist, ik kende hem als vrijertje van de dochter van de acteur Hans Dagelet, Tatum die dan weer is vernoemd naar een dochter van de acteur Ryan O'Neil, een one hit wonder door de film Love Story, (Het Nederlandse voetbal moet het tegenwoordig ook van "one-hit-wonders" hebben): 'Bas Dost als spits van het Nederlands elftal, moet niet in de voeten worden aangespeeld. Daar liggen zijn kwaliteiten niet.' Zegt ook Pierre, samen met Daniel de reddende Engel van het voetbalanalistenfront, nu ze Jan Mulder hebben geliquideerd. Niets zeggende, blatende geitenkazen op een omgeploegd voetbalveld.

Er wordt me soms verweten dat ik te veel in het verleden ben blijven hangen. Ik kan me echter herinneren dat ene Cruijff, van Basten, Bergkamp of Kluivert het liefst in de voet werden aangespeeld. Nu is het van: "Vroeger" had je spitsen die wonderdoelpunten maakten met hun hoofd. Dat waren kop specialisten, die maakten ze per abuis met de voet, ook nog met links-en rechts een stuk of 20. Tussen neus en Willie Lippens door.

Ruud Geels scoorde ieder voetbalseizoen 30 doelpunten. Overal en altijd. Bij Ajax, Feijenoord en PSV bijvoorbeeld. Als ie van z'n werk thuis kwam, en zijn vrouw vroeg hoe zijn dag was geweest antwoordde Geels : 'Ach ik had m'n dag niet echt. Maar ik zweefde boven de lat en de Kromme uit. Hij ging nog net in de kruising. De ballen sprongen me iets te ver van de voeten. Toch nog een lekker intikkertje kunnen maken door Simon Tahamata.'

Deze Ruud Geels zat tijdens de WK-74 finale op de bank. Naast Piet keizer waar destijds over werd gestreden, Cruijff of Keizer? Rinus Isral zat zich ook te verbijten met die harde houten plank onder zijn reet. Ijzeren Rinus was gewend aan De Tank die de kogels voor hem opving. Het centrale verdedigingsduo van Feijenoord Isral/Laseroms, die als eerste Nederlandse voetballers de wereldbeker omhoog hielden. Nu zitten er spelers bij het Nederlands Elftal op de bank, omdat ze ervaring hebben met het op de bank zitten bij Feyenoord en Manchester United.

De tijd dat we verloren van Saarland, Luxemburg of Montenegro-Herzegowina ligt op de loer. De tijd dat we niet verder keken dan de Nederlandse neus lang was. Met Faas Wilkes, Abe Lenstra en Kees Rijvers hadden we het zogenaamde gouden binnentrio. Verder was het niks. Nu loopt het huidige gouden trio op zijn laatste adem. En dan hebben we weer niks. De latere trainer trainer Kees Rijvers was n van de eerste Nederlandse voetballers die naar het buitenland vertrok. Het amateurisme weelde tierig bij de KNVB. Vele voetballers volgden. Opzoek naar kwaliteit, roem en geld. Het amateurisme is nu weer terug bij de KNVB. Je kunt niemand de schuld geven. Althans, niemand verantwoordelijk stellen. Er is niemand.
Bert van Oostveen is met de staart tussen zijn voetbalknien vertrokken. Dan kun je ook de leden of buitenstaanders die hem hebben aangesteld hem zijn gang lieten gaan verantwoordelijk stellen.

Ze zeggen dat de reservebank de sterkte van je selectie bepaalt. Kees Rijvers liet ze, net als Cruijff, al op jonge leeftijd debuteren. Eerst op de bank. Dan als jonge honden laten uitrazen op het veld. De kat uit de boom kijken. Met de warme Kees Rijvers als beschermheer. De coach die samen met Cruijffie het Nederlandse voetbal groot heeft gemaakt. Kees Rijvers leeft momenteel in de reservetijd van zijn succesvolle leven. De extra tijd die Jopie niet was gegeven.

Reken maar dat de spelers die onder Kees Rijvers en Johan Cruijff begonnen op de reservebank ze eeuwig dankbaar zijn. Niks geen spelers van Heracles oproepen. Of een reserve rechtsbuiten van Feyenoord.
Gewoon: Kieft, Koeman, van Basten, van 't Schip, Gullit, Rijkaard, Wouters, Bergkamp, Vanenburg laten debuteren. Mondjesmaat. In de rust van Ierland-Nederland stond het 2-0 voor de Ieren. Nederland won alsnog met 3-2. Niemand merkte dat Rijkaard er in de rust voor Gullit in kwam, Oranje zou naar het EK-84 gaan. Kees Rijvers ging met een gerust hart bij de buren kaarten tijdens Spanje - Malta. Spanje moest immers met 11 doelpunten verschil winnen.
Echter Kees Rijvers, de eerlijkste man ter wereld, had nooit verwacht dat de doelman van Malta later in een villa met zwembad zou gaan wonen.

Ik hoop niet als oude man over te komen. Maar zou het niet heerlijk zijn om als Nederlands elftal een reservebank te hebben zoals op het WK-74 of het EK-88 ?
Of dat je Cruijff en van Hanegem de schuld kunt geeft van een verloren WK-finale terwijl ze niet speelden.

Ter overdenking, voor Epi Drost, Pim Doesburg, Gerrie Mhren, Willie van der Kuijlen, Pico Berghuis, Dick Schoenaker, Arnold Scholten, Willie Dullens, Martin van Geel, Pier Tol, Willie Brokamp en Martin Koeman, jullie waren als reservespelers van het Nederlands elftal beter dan de huidige basisspelers van Oranje. Zelfs middelmatige voetballers, die het van hard werken moeten hebben, gaan liever in de Engelse tweede divisie spelen dan bij een Nederlandse topclub. De beste voetbalanalist van Nederland, zou tegenwoordig recordinternational worden.
Helaas is hem dat niet gegund. Het is hem zelfs niet gegund, om na zijn Tia, record analist te worden. Jan Mulder leeft in reservetijd. Dat gun ik hem van harte.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_166784138
Het is lekker snel geld verdienen, 35 miljoen euro is geen kattenpis. Echter, met dat geld is het onmogelijk te investeren in toppers. De echte toppers en zelfs de subtoppers willen tegenwoordig niet meer in de eredivisie spelen. Mocht een topper, bij uitzondering, wel willen komen, is het met het verdere budget van Ajax onverantwoord 30 miljoen euro in n speler te investeren. Dat is voor topclubs uit de toplanden geen probleem, die trekken bij mislukken of blessures gewoon de volgende geldbuidel open.

Verdeel je het geld over meerdere spelers, haal je middelmaat binnen, zoals in het verleden van Halst, Sikora, Soetaers, Sier, Hamberg, Wijnberg, Kinkladze of van Vossen.

Toen Ronaldo niet naar Aiax ging greep Patrick Kluivert zijn kans, toen Brian Roy vertrok brak Edgard Davids door, toen Stanley Menzo faalde kregen we Edwin van der Sar, toen Danny Hesp zijn been brak kwam Frank de Boer op jonge leeftijd linksback te spelen, toen Horst Blankenburg vertrok werd Ruud Krol laatste man, toen Sjakie stopte kregen we Johnnie Rep als goudhaantje rechtsbuiten, toen Simon Tahamata vertrok werd het de beurt van supertalent Robbie de Wit, toen Theo van Duivenbode te licht werd bevonden als rechtsachter door de Generaal kwam Wim Suurbier er te spelen, voor de geweldenaar Dennis Bergkamp kwam de Scandinavische godenzoon Jari Litmanen, niemand kende Finidi George toen van Gaal hem koos boven Mrkela en Petrov, Europees topscorer Willem Kieft ging naar Pisa en San Marco kwam, zag en overwon, Gerald Vanenburgs stem piepte te veel en de bastonen van Jan Wouters namen het over.

Milik ging, zag en faalde in het buitenland. Na twee jaar Napoli, met 5 doelpunten, vertrok hij naar het Franse Bordeaux, om vervolgens bij Racing Genk de Belgische competitie op te fleuren met zijn bijzondere haarcoupes. Ook in Belgi maakte hij nooit waar wat Napoli ooit in hem zag. Zijn portemonnaie bleef zich nog steeds vullen, zijn voetbal-CV echter werd schraler en schraler. Na het Poolse Gornik Zabrze werd uiteindelijk China zijn laatste bestemming.

Het 18jarige supertalent Kasper Dolberg nam, na het vertrek van Milik de honeurs waar. Scoorde in de Ajax-traditie onmiddellijk bij zijn debuut. Net zoals Cruijff, van Basten, Rijkaard en Roy deden.

Hij werd de zoveelste Scandinavische sensatie in het roemrijke rood-wit, trad in de voetsporen van Mlby, Arnesen, Lerby, Morten en Jesper Olsen, Litmanen, Henning Jensen, Brian en Michael Laudrup, Srensen, Larsson, Poulsen, Pedersen en Eriksen. De blonde, dribbelende, veel scorende spits veroverde de harten van iedere Ajacied, werd publiekslieveling, international, en na het EK-2020 voor 86 miljoen euro verkocht aan Wereldkampioen Red Bull Shanghai.

Ajax lachte achteraf in haar vuistje. De 35 miljoen euro werd goed besteed, door de grootste talenten van Europa vast te leggen en het geld verstandig te investeren in de eigen jeugd. Het verstand komt met de jaren zegt men. Investeren in de Toekomst leidt naar de Arena en de wereldtop. Daar kan geen overlijden van Jopie afbreuk aan doen. De Godenzonen blijven hemels stralen. En Cruijffie ziet dat het goed is.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_166951441
Voor Brian van Shoarma-zaak Ramses.....

De buitenkant van Ramses zag er leuk en kleurrijk uit. Alles in de nationale kleuren van Egypte. De stoomboot uit Caro zou zo kunnen aanmeren.

Dit was een lokkertje om naar binnen te stappen. Ook mooie, felle oranje neonlichten voor het raam en een knipper-lichtend bordje op de deur dat duidelijk maakte dat ze open waren. Geen zwartkijkers in de buurt.

Mooie service. Voor hetzelfde geld is de zaak gesloten en sta je als Jan met de korte achternaam aan een dichte deur te trekken. Dat is hetzelfde als dat het alarm afgaat bij het verlaten van de HEMA. Je zal zeggen dat zal me worst wezen, maar je gaat toch blozen als een gestolen aardbei tijdens de Aardbeien-route.

Bij binnenkomst een grapje maken kan het ijs breken dacht ik. 'Wat Shaffie vandaag Ramses ?' Werd echter niet begrepen. Is dan ook al lang geleden. 'Ik heet Brian.' Daar sta je dan met je mond vol tanden. Die tanden zou ik nog hard nodig hebben. Ik wachtte rustig mijn beurt af, er was immers nog een klant vr me. Die klant bleek echter Gekke Theodoor te zijn.

Een soort mascotte van de zaak. Theodoor bestelde nooit iets, zat op een kruk in de hoek. Vertelde al 2 jaar dezelfde grap aan de klanten. Iets met gehakt maken van Egyptenaren. Ik begreep er niks van, maar lachte hardop. Theodoor was weer tevreden. Theodoor zorgde voor de vrolijke noot in de zaak. Werd getolereerd door Brian.De door stond altijd open voor Theo.

Daar scoorde Brian, die zowel eigenaar als kok bleek te zijn, gelijk punten mee. Dat toonde zijn gastvrijheid. Brian was al even vriendelijk als Gekke Theodoor. Heel anders dan je van een Egyptenaar zou verwachten de laatste tijd. Ik voelde me gelijk op m'n gemak. Het gebak ontbrak op deze feestdag.

Ik bestelde een shoarmaschotel en een flesje Cola. De bestelling werd netjes genoteerd, opdat er niks mis kon gaan. Het zijn kleine details, maar dat maakt nu juist het onderscheid.
Ik ging aan een tafeltje zitten met mooie plastic bloemen en een bakje water. Je weet immers nooit wie er met zijn handen gaat eten, er zijn zoveel buitenlanders hier momenteel.

Het was brandschoon. Dat heb ik in andere zaken wel eens anders meegemaakt. Ik zag aan de muur een certificaat hangen. Ik dacht dat het een hygine-certificaat was, maar bleek het strikdiploma van zijn dochtertje te zijn. Dat vond ik zo lief en sympathiek. Ik ging me steeds meer op m'n gemak voelen.

Brian kwam persoonlijk de shoarmaschotel-antenne serveren. Met een glimlach werd ik bediend. 'Eet uw smakelijks meneer, dat uw het maar lekker zalt vinden.' Waar vond en vind je die beleefdheid tegenwoordig nog ? De eerste hap is het belangrijkst, die was ovenheerlijk. De champignon was lekker knisperig, het shoarmavlees perfect op temperatuur verder goed gekruid. De saus maakte het af. Dat kan niet meer misgaan dacht ik.

De kleine garnituurtjes deden hun werk ook goed. Dit kon me niet lang genoeg duren, het leken wel perfecte partituren. Mijn smaakpapillen werden gestreeld alsof Andr Riu de maaltijd er per strijkstok inwalste.

Het cruciale moest nog komen, de patattes-frietates. Die kunnen zo'n schotel verpesten. Je slaat zo een slecht figuur uit het frituur.Een echte test voor Brian. Te slap, te hard, te koud, te flauw, alles is mogelijk. De meeste Egyptenaren in Nederland kunnen wel overweg met een schotel. Ik was dan ook opgelucht dat de patatjes ook echte patatjes waren. Je zou ze bijna op z'n Belgisch frietjes gaan noemen.
Patatjes klinkt internationaler, heeft meer allure. Bij frietjes denk je al snel aan 'Frietkot Kees Kroket'

Deze zaak hd internationale allure. Alles klopte. Vanaf de binnenkomst tot het afrekenen.
'Heeft het uw gesmaakt meneer ? Wilt u misschien ook nog een pepermunnetje voor bij de frisse adem ?'

Nou ja zeg, dat kon er nog wel bij. Brian was oprecht bang dat ik uit m'n muil zou stinken. Weer zo lief. Het afrekenen ging ook in een aimabele sfeer. 'Tot uw volgende keer meneer.'

Die volgende keer komt er zeker. Brian verdient een kwaliteits-diploma, naast die van zijn dochter. Plus een virtueel standbeeld. Samen met Olie B. Bommel.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_166957557
Weet je wat erg is ? Johan Derksen die Nouri kleineert. Volgens Derksen, Boskamp en eventueel Kraaij Jr., zouden Laseroms en zij samen met Isral hem verrot hebben geschopt als zogenaamd 17-jarig arrogant schoffie. Stoere mannen aan de VI-tafel. De mannen die dankzij een 17jarig jochie uit Betondorp betaald voetbal hebben gespeeld. Die dankzij San Marco, en de 17-jarige Bergamp carriere hebben kunnen maken. Als non-schrijvers of mislukte journalisten het oude jongens krentenbrood circuit warm hielden. Derksen noemt Formule 1 een derderangssport.

Zet Max aan hun tafel en hij laat met daadwerkelijk talent ze alle hoeken van het discussie-circuit zien. Jos was onterecht the Boss. Dat was Bruce Springsteen. Ik stond namelijk in 1985 op het gras van de kuip. Als Ajacied mijn mooiste concert ooit. One, two, three, four. Vier uur later werd ik wakker.
Ik voel het gras nog trillen. Was langer dan de 99 minuten van afgelopen zondag. Was een thuiswedstrijd voor een Ajacied. Het galgenwaard.

Laat je snor nog langer groeien. Dikke papzakken aan de tafel. Elkaar op de schouders slaande mannen, in de nadagen van hun schaduw. Ik blijf kijken. Je moet kunnen oordelen. Zwartkijkers zijn er genoeg. Gun jonge voetballers hun tijd. Breek ze niet af. We hadden met Ajax afgelopen week een elftal met amper een gemiddelde leeftijd van 21. Ik hing op die leeftijd aan de bar. Was geen kruk. Droop 's nachts pas af. Het wordt tijd dat Gerald Sibon, Bjrn van der Doelen en Hugo Borst het roer over nemen. Met Hugo de baard in de keel. Aan het roer. En haren op de borst.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_167007540
Het blijft grappig. Een voetballer wordt zonder enig talent, buiten tegenstanders uit de wedstrijd schoppen, profvoetballer. Hij zegt tegenwoordig gehecht te zijn aan huis en haard, terwijl ie 25 jaar lang alle windstreken heeft gezien. Zonder een relevante scheet in de afgelegen streek achter te hebben gelaten. Jammer dat angstschreeuw niet meer kan. Is boegeroep geen mooie vervanger ?

Het roeptoeteren kan ie irrelevant doen met zijn grootste vijand. Daar kom ik later op terug. Zegt en pocht dat ie met Willie Brokamp heeft gespeeld. Net zoals de Pirlo Pierlala, Hans Kraaij Jr. zonder enig talent, met George Best heeft samen gespeeld. Ik zou graag met een speler als Pierlo hebben samen gespeeld. Derksen en Kraaij zouden me echter uit de wedstrijd hebben geschopt. Zoals op mijn niveau dertig/Derksen jaren geleden erg gemakkelijk was. Ik kan je vertellen. Ik heb met Wout Blanken samengespeeld, met Joop Bekker en Boudewijn Rensen. Peter Schultes ontgroende me op de training en Herman van Diejen was een geweldenaar op doel.

Johan werd na zijn desolate voetbalcarierre een dollemans schrijver van niks. Op dorpsniveau, NIVO-Sparta onwaardig het sukkeltje van het dagblad. Bleef echter ambities hebben en werd plots journalist in de Voetbal International. Ik kon geen touw aan zijn woordenbrij vastknopen, zouden Anthonie Harmeling en Gordon Ramsey hebben gezegd. Het was 1977, ik schreef een geniale ingezonden brief. Hij werd geplaatst. Op mijn brief of ik er meer zou moeten plaatsen kwam geen bericht terug. Het ging dan ook over Scheidsrechter Severeins tijdens een wedstrijd van FC Den Bosch in de eerste Divisie. Frits de Wette, toen mijn trainer in het eerste van NIVO, vroeg nog waar ik me druk om maakte. Hij werd zelfs hoofdredacteur. Je moet de luiste lijntjes maar kennen. 'Dit is de redding voor de blues in Nederland.' Ha ha ha

Ik ben een die hard Fan. Zou een moord doen om met The Stones op de foto te mogen. Heb alle albums en kan niet wachten op hun nieuwste. Zelfs Keith Richards heeft Iggy Pop overleefd.

Nu zit Johan Derksen, net zoals Mart Smeets een snob, bij De Wereld Draait door. Als Muziekkenner om laatste album van de Stones te beoordelen. Hij wilde laatst niet met The Rolling Stones op de foto na een gesponsorde reis naar hun concert in Cuba. Hij vond ze te oud.

Hij verwijt de mediageile Hilversummers dat ze in alle programma's verschijnen. Je zit overal mannetje. Word sportjournalist. Je kostje is gekocht in de muziekwereld.
Dat er geen soul en Blues wordt gedraaid op de nationale omroepen. :D

Beste Johan, ga tegen echte heilige huisjes aanschoppen.
Sylvana had 10 jaar lang een Soulprogramma op Radio-5.

PS: 'Tom Waits is niet aan mij besteed.' :D

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_167126189
Het feminisme ingehaald....

DWDD, het faillisement van het feminisme. Net zoals het Sinterklaasjournaal. Hoeveel negerinnen zie je als Zwarte Piet ? Dieuwertje mag af en toe net doen alsof ze iets begrijpt van het onderwerp in DWDD. Halina Reijn speelt ook het domme wicht met de tuinbroek in het verschiet. Sylvana denkt dat ze wordt aangevallen om haar huidskleur. Nee, het is de domheid die ze representeert. Zelden iemand zo genteresseerd zien kijken, alsof ze iets van het onderwerp begrijpt. Het enige waar ze aan denkt is hoe ze overkomt. Mooie bril had ze destijds uitgezocht bij haar mislukte boekenprogramma. Peter Jan Rens is ook zo'n megalomane gek. Als mannen schamen we ons voor hem. De drie genoemde meiden zijn echter het rolmodel voor de huidige vrouwen.

Ik roep het al jaren. Ze moeten terug naar de keuken. Dan wil ik wel afwassen. Laat mij de was maar doen. Ik druk op twee knoppen en m'n vuile onderbroeken komen er droog achter de oren, gewassen uit. Ik krijg steeds meer de indruk dat de huidige vrouw weer terugvalt in het verwachtingspatroon van de oer-man uit de jaren 60-en 70. Neem me niet te serieus, neem me met een korreltje zout, maar vergeet me niet serieus in bed te nemen.

Is er een talkshow met vrouwen op prime Time ? Als je tegenwoordig vrouwen op tv ziet zitten ze bij omroep MAX. Is er een Humbertine Pauw ? Een we Catherine kijlen er nog ntje achterover met Viola en Bonny ? Zelfs Debby Petter ging op hangende pootjes, terug naar de jas vrouw van de burgerlijke klerenkast. Zonder Tom Tom, kan ie niet tegen. Dat zijn broer leuker is. Rick Nieman heeft de juiste achternaam. Dat ie het bed mag delen met een Boer. Je zou er bijna Hollands van gaan bakken. Genoten van Paul de Leeuw en Hans Kesting/Sinterklaas. Ik zeg het zo vaak. De Nederlandse tv is uniek in de wereld. De top. Nu nog een vrouw in een rode jurk die ons vermaakt. Eva als excuus reserve, was me net iets te veel in de leer. Het liefst zonder baard overigens.

Mies en Sonja, stiekem missen we jullie.

:P

[ Bericht 1% gewijzigd door tong80 op 05-12-2016 20:10:52 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_167601177
Tong80 heeft vandaag in een interview met de Volkskrant bekendgemaakt dat hij vertrekt. Hij gaat zijn eigen politieke partij beginnen met de naam FOK!-IT en wil daarmee meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart.

De directe aanleiding voor het vertrek van de voormalige Mister Universe is de manier waarop zijn collega's door het bushokje zijn getieft en reageerden op de bedreigingen waarmee zij de afgelopen tijd te maken kregen. Volgens Tong was de partij meer bezig met alle media-aandacht en Fylax in het algemeen. Ook heeft ie al tijden geen contact meer gehad met kamerlid Danny, de leider van FOK!.

"In onze groep-app reageerden ze ’s avonds jubelend op de media-aandacht die de persconferentie genereerde. Maar Iwanius heeft mij tot op de dag van vandaag niet gebeld en gevraagd hoe het met me gaat.” lezen we in de Telegraaf.

Tong heeft de rest van FOK! nog niet op de hoogte gesteld van zijn vertrek. "Een scheiding komt niet van de ene op de andere dag. Soms moet je ’s nachts ertussenuit knijpen omdat je partner je niet onbeschadigd zal laten gaan” vertelt hij tegen de Volkskrant. 'Een scheiding kan van alle kanten komen.' Aldus de meester van de schaar.

Het gebrek aan emphatisch vermogen bij Golfer en kompanen is niet de enige reden voor tong80 om de Nederlandse tak van dit takkenforum tijdelijk te verlaten. Zo was hem beloofd dat punten als vrouwenemancipatie, loonongelijkheid in de wasbak pissen en homoacceptatie mits niet tussen geikeld-soortigen, op de agenda van FOK! zouden worden gezet maar komt er in de praktijk maar weinig van terecht. Volgens tong80 is dat omdat Knorretje te veel rekening houdt met een conservatief deel van de achterban als het gaat over het op de agenda zetten van vrouwen- en homo-emancipatie. En het wijnkeldertje bijna leeg is.

De nieuwe politieke partij van tong80 heeft nog geen programma. Wel zijn ze een officile partij met een bestuur en kunnen ze meedoen aan de komende verkiezingen. Volgens tong80 zal FOK!IT een partij zijn die werkelijk iets toe gaat voegen aan het huidige politieke klimaat. Voor het geval u even niet meer weet wat Artikel 1 van de grondwet is: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. Verder worden mannen van n meter 73 nagefloten door lekkere wijven en homofiele bouwvakkers

Tong80 laat weten dat hij er geen spijt van heeft dat hij zich negen maanden geleden bij de abuiskliniek heeft laten bevruchten. 'Ik was toch al een eikel.'

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_167607624
Ode aan Jari......

jonge Jari, groot talent, kiezen.... glad ijs of het groene gras
ambitieus, zocht ie de moelijkste weg
wilde wegbereider worden
ijshockeyers werden al genoeg bemind
kind dromend van verre oorden, van spreekkoren
in groot stadion wilde hij supporters bekoren

na Lahty kwam HJK Helsinki op zijn pad
aan de hand van sportieve vader
belandde de stilist bij de Finse top.
waar moet je dan nog heen
door vader beland je dan bij MyPa, twee jaar achtereen indruk maken
met de grootste glimlach de tegenstanders kraken
Ajax kwam hem op het spoor, wilde zijn carierre verder op de rails zetten

eerste jaar vaak op de bank beland
in het tweede echter bleek de Finse Maradona een vechter te zijn
Bergkamp vertrok naar warmere oorden, zoals het moet en zoals het hoorde
Ajax had er n achter de hand die veel scoorde

rijtje Cruijff, van Basten, Bergkamp kreeg een waardige opvolger
nieuwe legende was geboren, een speler om in je hart te sluiten
niet te stuiten als aanvallende middenvelder, ultieme moderne voetballer
voordat Ronaldo zich ijdel de beste zou noemen, poseerde met gestreken haartjes,
spuugde Jari in zijn handen
zonder verwijfde gebaartjes

soms denk je terug aan het grote Ajax, tegenwoordig vergane glorie
bij de aankoop van Jan van Halst zei Piet Keizer: 'Dit is een garantie voor middelmaat.'
misschien Ajax-Bayern Mchen in 1995 de beste wedstrijd van Ajax ooit
Jari reed nooit een scheve schaats, te triest dat zo'n Halst, al tackelend, Jari's sporen vernielde
die vent moeten we nog elke week aanhoren. Jari zei alleen: 'Ja, zat er wel lekker in geloof ik.'

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_167607950
Tong, hoe gaat het met het afkicken? Ik hoop dat je er nog mee bezig bent.
pi_167608067
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2016 00:00 schreef praadje het volgende:
Tong, hoe gaat het met het afkicken? Ik hoop dat je er nog mee bezig bent.
Gaat goed. Alleen lastig met de feestdagen. ;)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_167611370
It's Lahti
pi_167654751
Net een mailtje gestuurd.....

http://staantribune.nl/

Of ze m'n voetbalcolumns en/of gedichten willen plaatsen.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 2 januari 2017 @ 15:14:01 #73
7889 tong80
Spleenheup
pi_167829632
Zaltbommel...2017.......

2016 gezien
nachtblind, ontploffende
schrik je rotjes
bijkans het schip gemist
groot dorp in een klein stadje

Ellie, Heiny, Bax, Boelie
degene die ik vergeet
degene die niet meer
naar de Toren kijken
vanaf de Bommelse brug

Eeuwig in ons hart
zo'n toren krijg je niet snel neer
blik voor uit
schichtig achterom kijken
het verleden mag niet worden vergeten

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_168028889
Van Voorden naar achteren, van links naar rechts.......

Weet je wat het grootste probleem is ? Er komt niks moois voor de lelijkheid in de plaats. De Philipsschool was de lelijkste school van Nederland. We missen het, omdat er velen mooie herinneringen aan hebben. Het was echter een rechthoekig, vierkant blok beton, met hier en daar een raam. Stijle trap naar boven. Het was echter wel onze eigen Bommelsche lelijkheid. Onze nostalgie. Die daar begon. Stonden we op de planken. Eindejaars-musical met opoe in de zaal. Op een kinderstoeltje. Als het kon. Ouders lachen, je had geen idee waarom. Had ik de baard in de keel. Na Chrisje van Hees en Marg Riebergen was dat een harde brom.

Kennen we de Katjes nog en de Hugo ? Geen architectische schoonheden, maar je kon er wel achterom. Nu zijn het woningen, in de binnenkom. Bommel groeit, noemden ze vroeger de buitenkom. Tegenwoordig buitenom, om in Bommel te komen. De gymzalen, zijn ook al weerom. Van de weeromstuit verdwenen. Bij de MAVO, of op de Thorbeckestraat. Met de lange van Zeijl, de bocht afsnijden. Binnendoor, als het kon. Achterom kijken is niet nodig. De toekomst ligt aan je voeten. Maar de Bommelse ziel en zaligheid, is aan het verdwijnen. Ligt haar hiel en zaligheid.

Waar is de Boemel gebleven ? Zat er nog in de zandbak, kwetterend, het nest bevuilend. Is er iets voor terug gekomen ? Is er iets gelijkwaardigs voor de aanstormende jeugd ? Tafelvoetballen of erna te laat thuiskomen. Iets anders eigenaardigs. Een Bolle, Johnnie van Veen of van Zelst en Vos. Total loss thuiskomen. Uitgewoond. Wel binnen de lijntjes gebleven.

Er is zo veel verdwenen inmiddels. Kom je na 10 jaar weg geweest te zijn terug in Bommel, drijft de spits nog steeds in de rommel ? VV Zaltbommel ?
Olympia leeft alleen nog in de Bommelse gedachten. Elitaire kunst wel in de grachten. Geen buitenom meer voor de rechtsbuiten. Spits staat alleen te wachten. De Torenspits ziet nu ook van Voorden verdwijnen. Echte Bommelaars, sommigen heel hun leven aan het gieten en aan het dooien.

Zwemmen inmiddels in de waal, olievlekken in je nek. Sinterklaas kwam er aan. Kilo of twee. Niet op open zee, nee, aan de Bommelse kade. Geen schade verder. Kwam door de vroege pepernoten in de HEMA. Gelukkig hebben we het draaiorgel nog. Zie ginds komt ie aan. Het Bommelsch bestaan is niet allemaal erg. Martin Conrads ziet je al staan. Lachend en zwaaiend. Die bril staat ons allemaal. Jip en Janneke mogen blij zijn met zo'n staanplaats op de dijk. Geen gezeik. We voelen ons in Bommel blijvend rijk. Iedereen in z'n eigen herinneringen graaiend. Maar er is weer iets verdwenen, iets dat we allemaal kenden als instituut. Nooit verwacht. Maar het verhaal is uut.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_168107953
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')