abonnement Unibet Coolblue
pi_163584245
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 14:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

"Zowiezo" bestaat niet, het is sowieso. ;)
Ik ken de verschillen heus wel. Ik ga mee in andere mensen hun sarcastische bewoording van deze streken van Microsoft omdat Microsoft spioneert. We hopen maar dat MS dat niet doet als we de instellingen zo restrictief mogelijk maken.
Die telemetrie voor functionelere redenen (productverbetering) is nog tot daar aan toe, zolang je het kan afzetten, de verplichte updates (de eindgebruiker als tester)
we gaan naar SaaS toe, dat is niet voor niks het nieuwe verdienmodel voor alle grote pakketten
verplichte updates horen daarbij; de gebruiker is niet direct een tester, dat is wat jij ervan maakt, maar ondertussen zijn er miljoenen andere gebruikers die daadwerkelijk, vrijwillig, WEL testgebruiker zijn.
quote:
, de reclame in het startmenu, het spioneren via Cortana etc. gaat veel te ver
ik heb hier 10 en er zit geen reclame in het startmenu,
cortana spioneert niet.. hoe denk jij een service, gebaseerd op spraak herkenning, te kunnen optimaliseren als je de gegevens niet kan/mag analyseren?
quote:
.
Wist jij dat Microsoft jaren geleden het volledige testcentrum afstootte?
daar kan ik niets over vinden, bron?
quote:
[..]

Dat klopt maar het punt was niet dat je niet nog even W7 kan gebruiken, het punt was dat er een einde aan komt en dat je uiteindelijk gedwongen bent om de overstap te maken. Uitstel van executie en zo.
je wordt niet gedwongen door MS om over te stappen, Windows XP kan ik ook nog prima installeren en gebruiken, drivers vinden wordt wat lastiger (niet MS zijn schuld, maar die van de hardware fabrikanten)
quote:
[..]

Dat is een wel hele vrije interpretatie. :?
Voor het besturen van je syteem volstaat een open standaard (momenteel Vulkan, vroeger OpenGL) ruimschoots! DirectX voegt hier niets aan toe.
Wat Microsoft hier doet is koppelverkoop. Ze begrijpen dat je voor het besturen van je systeem geen Windows nodig hebt, dat kan ook prima met Linux, dus ze voegen niet-besturingszaken die je wel moet hebben samen met het besturingssysteem. Koppelverkoop. Koppelverkoop is in veel landen verboden, in Nederland toevallig niet, in België was het kort geleden nog verboden.
je vergeet voor het gemak even dat OpenGL vaak zeer matig presteerde, en inmiddels ver achter de feiten aanhobbelt (voor zover het nog ontwikkelt wordt)
daarnaast is gebruik van directX api gratis en kan er niet gesproken worden van een koppelverkoop.
als ze dat wel zo zou zijn, zou het in NL namelijk ook gewoon verboden zijn:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Koppelverkoop#Nederland
quote:
1 van de grote flaters van de EU voor de vrije markt die ze zo graag willen..
kan niet zeggen dat de markt er beter op geworden is, alleen maar rommeliger en een nog grotere teringzooi
quote:
[..]

Nee. :|W
Ik vergeleek enkel de aspecten kosten en opbrengsten, niet de producten!
Windows 10 is een lichtjes geoptimaliseerde Windows Vista in een nieuw jasje. De vierde versie! Ze hebben al grof geld 'verdiend' met de verkoop van drie eerdere versies van hetzelfde programma. En ondertussen veel geld verspild met die Metro-fratsen omdat ze hun telefoontjes en tabletjes niet aan de straatstenen kwijtgeraakten en ze dus de PC-gebruiker wouden laten wennen aan een interface die voor tabletjes en telefoontjes moest worden gebruikt. :')
In plaats van dat ze direct op het nogal simpele idee (hell, ik riep het al voordat W8 uitkwam) kwamen om meerdere GUI's te gebruiken en het van het apparaat en de gebruiker te laten afhangen welke GUI wordt gekozen.
een AAA game doet hetzelfde, beetje opgepoetst, zelfde engine in de meeste gevallen en wel de volle mep ervoor vragen.. en die games gaan vaak maar een jaar of 2 mee, een windows editie doe je tenminste nog 4-6 jaar mee

Overigens is het niet de 4de versie, als je echt naar de kernel kijkt gaat die al sinds windows 2000 mee, en zit je dan dus op versie 6 ;)
quote:
[..]

Ja, ze hebben meer kosten aan updates maar hoe zit het met de ontwikkelingskosten? Jij maakt mij niet wijs dat de ontwikkelingskosten voor versie 4 van dezelfde softwarwe (in de kern Vista) nog zo hoog zijn dat je een prijs van ruim boven de 100 euro (of 35 OEM) kan legitimeren terwijl je honderden miljoenen licenties verkoopt. Microsoft wordt slapen rijk dankzij een monopolie. Merk op dat fratsen zoals Metro niets toevoegen voor de eindgebruiker (PC), dat deed MS enkel voor zichzelf: in de hoop meer tabletten en telefoontjes te verkopen.
Alle teams betrokken bij de ontwikkeling van zo'n OS zullen ergens van moeten eten, en de aandeelhouders willen winst zien, 100 euro is dan een koopje voor een product wat je in princiepe onbeperkt kan gebruiken, 35 euro zijn de grijze en meer dubieuze keys.. (want de prijs wordt ook nog bepaald aan de hand van het welvaartsniveau van een land, in zambia zal een windows licentie veel goedkoper zijn)
quote:
insider builds hebben dit dus, als het daadwerkelijk naar de normale clients komt heeft men een punt, daarvoor is er nog niet echt iets te klagen (kan er namelijk net zo hard weer uitgehaald worden)
neemt niet weg dat op dit moment ik geen ads in het start menu heb (ook geen promoted apps of wat dan ook, op build 10586)
quote:
[..]

Als het een optie zou zijn dan zou ik vandaag nog W7 van mijn systeem gooien en Linux gebruiken, helaas komt MS weg met koppelverkoop waardoor ik aan Windows vast zit. Niet mijn keuze! Gelukkig is er een ontwikkeling naar open standaarden, simpelweg omdat er te veel hardware en softwarecombinaties zijn om nog langer goed met gesloten standaarden te kunnen werken.
En nee, het gaat niet alleen om spelletjes. Het gaat ook om software die ik voor scholing en werk moet gebruiken en dan heb ik het niet over MS Office maar over heel andere zakelijke software.
Het is alsnog JOU keuze om die software te gebruiken, je kan ook alternatieven zoeken.
quote:
[..]

LOL
Omdat Apple al jarenlang iets doet zou het niet slecht zijn? Het is zeker ook niet slecht van Apple dat het je dubbel zo veel laat betalen voor een RAM-module (van dezelfde kwaliteit nog wel) en dat het niet toestaat dat je OS op een niet-Apple-computer zet tenzij die computer toevallig dezelfde hardwarecombinatie heeft omdat ze dan niet kunnen detecteren (nog niet) dat het een niet-Applecomputer is? _O-
Two wrongs don't make one right.
Dat zeg ik niet he, ik merk alleen op dat apple het kennelijk van 'het volk' wel mag en dat microsoft de grote boze wolf is, terwijl apple net zohard die grote boze wolf is en je dus daarover niet alleen over MS moet klagen
quote:
Het is prima dat een bedrijf geld wil verdienen door software te maken en te verkopen. Ik koop zelf ook software, meestal op vrijwillige basis en niet omdat ik gedwongen wordt doordat ik andere software niet mag gebruiken als ik Windows niet koop. Doe het alleen wel op een ethisch correcte manier, zorg ervoor dat andere producten wel gewoon werken als ze niet voor jouw product kiezen.
Gelukkig is DirectX in ieder geval een aflopende zaak, dat gaat gegarandeerd de concurrentie van Vulkan verliezen, een kwestie van tijd. :)
of alternatieve producten werken ligt voor 99% aan de developer die wel of niet goed zijn werk doet, niet de fabrikant van de software waar het op draait,
  donderdag 7 juli 2016 @ 18:12:07 #127
340107 PjotterFRL
Hatseflats!
pi_163584565
Om jullie beide even te helpen in deze discussie. ;) De een vind appsuggesties waarschijnlijk advertenties en de ander niet. Maar, het is echt ontzettend simpel uit te zetten.

pi_163584762
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 18:12 schreef PjotterFRL het volgende:
Om jullie beide even te helpen in deze discussie. ;) De een vind appsuggesties waarschijnlijk advertenties en de ander niet. Maar, het is echt ontzettend simpel uit te zetten.

[ afbeelding ]
die optie staat bij mij aan, maar heb geen suggesties:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_163584799
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 18:24 schreef mschol het volgende:

[..]

die optie staat bij mij aan, maar heb geen suggesties:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Er staat dan ook "occasionally".

Waarom trouwens niet in het Nederlands?
  donderdag 7 juli 2016 @ 18:27:31 #130
340107 PjotterFRL
Hatseflats!
pi_163584810
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 18:26 schreef Igen het volgende:

[..]

Er staat dan ook "occasionally".

Waarom trouwens niet in het Nederlands?
Waarom wel? (Naast dat Cortana nog niet werkt in het Nederlands)
pi_163584838
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 18:26 schreef Igen het volgende:

[..]

Er staat dan ook "occasionally".

Waarom trouwens niet in het Nederlands?
aangezien er sinds de installatie, vorig jaar al, geen tiles spontaan zijn bij gekomen ben ik er vrij zeker van dat er nooit 1 bij gaat komen...
en waarom geen nederlands? omdat ik geen zin heb in kromme zinnen, foutmeldigen en ander raar gedrag van een zeer matig vertaald product..
pi_163584843
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 18:27 schreef PjotterFRL het volgende:

[..]

Waarom wel?
Omdat er dan gewoon "Af en toe" staat ipv. een moeilijk Engels woord dat niet iedereen begrijpt. ;)
pi_163584865
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 18:30 schreef Igen het volgende:

[..]

Omdat er dan gewoon "Af en toe" staat ipv. een moeilijk Engels woord dat niet iedereen begrijpt. ;)
dat kan je niet serieus een moeilijk woord noemen toch? :')

of overschat ik de engelse kennis van de gemiddelde nederlander? :X
  donderdag 7 juli 2016 @ 18:33:59 #134
340107 PjotterFRL
Hatseflats!
pi_163584895
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 18:29 schreef mschol het volgende:

[..]

aangezien er sinds de installatie, vorig jaar al, geen tiles spontaan zijn bij gekomen ben ik er vrij zeker van dat er nooit 1 bij gaat komen...
en waarom geen nederlands? omdat ik geen zin heb in kromme zinnen, foutmeldigen en ander raar gedrag van een zeer matig vertaald product..
Ik heb het wel een paar keer gezien. Een suggestie voor een twitter-app, de goal.com-app en nog iets. Maar is dit een advertentie of hetzelfde als een suggestie van een appstore op iOS?
pi_163584920
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 18:33 schreef PjotterFRL het volgende:

[..]

Ik heb het wel een paar keer gezien. Een suggestie voor een twitter-app, de goal.com-app en nog iets. Maar is dit een advertentie of hetzelfde als een suggestie van een appstore op iOS?
als ik de omschrijvingen zo lees zou ik het classificeren als een suggestie van een app uit de appstore, pas bij betaalde apps kan je dan imho een beetje spreken van een advertentie...
  donderdag 7 juli 2016 @ 23:19:08 #136
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_163592263
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 18:30 schreef Igen het volgende:

[..]

Omdat er dan gewoon "Af en toe" staat ipv. een moeilijk Engels woord dat niet iedereen begrijpt. ;)
:')

Ik HAAT Nederlandstalige software echt zo erg. Kan dan nooit iets vinden


En waarom die drang naar apps? Twitter heeft een prima site.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 8 juli 2016 @ 00:00:17 #137
340107 PjotterFRL
Hatseflats!
pi_163593206
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juli 2016 23:19 schreef Catch22- het volgende:

[..]

:')

Ik HAAT Nederlandstalige software echt zo erg. Kan dan nooit iets vinden

En waarom die drang naar apps? Twitter heeft een prima site.
Vind de apps wel handig voor notificaties. En ik gebruik de standaard mail, kalender en weerapp met veel plezier.
  vrijdag 8 juli 2016 @ 00:51:45 #138
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
  vrijdag 8 juli 2016 @ 00:57:40 #139
340107 PjotterFRL
Hatseflats!
pi_163594045
quote:
4s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 00:51 schreef Gary_Oak het volgende:
Willen jullie deze petitie tekenen? :@

https://www.change.org/p/(...)nd-windows-mobile-10
Haha, wil het wel doen. Maar verwacht er niet zo veel van. Ik heb nu al heel erg medelijden met je, als ik kijk naar je UI en accountnaam. :D
  vrijdag 8 juli 2016 @ 00:59:22 #140
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_163594063
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 00:57 schreef PjotterFRL het volgende:

[..]

Haha, wil het wel doen. Maar verwacht er niet zo veel van. Ik heb nu al heel erg medelijden met je, als ik kijk naar je UI en accountnaam. :D
:D _O-
pi_163594079
quote:
4s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 00:51 schreef Gary_Oak het volgende:
Willen jullie deze petitie tekenen? :@

https://www.change.org/p/(...)nd-windows-mobile-10
Volgens mij heb je niet helemaal door wat het idee is van pokemon go (naar buiten gaan met je device) icm een os die voornamelijk op 1 plek stil staat. En alleen voor mobiel ontwikkelen doen ze sowieso niet volgens mij.
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
  vrijdag 8 juli 2016 @ 01:03:35 #142
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_163594101
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 01:01 schreef delano.888 het volgende:

[..]

Volgens mij heb je niet helemaal door wat het idee is van pokemon go (naar buiten gaan met je device) icm een os die voornamelijk op 1 plek stil staat. En alleen voor mobiel ontwikkelen doen ze sowieso niet volgens mij.
Ik heb het wel door, alleen hoop ik hier meer mensen te bereiken dan alleen in het Windows Mobile-topic.
  vrijdag 8 juli 2016 @ 01:15:47 #143
340107 PjotterFRL
Hatseflats!
pi_163594182
quote:
17s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 00:59 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

:D _O-
Gedaan. Maarja, ik heb ooit ook een Snapchat-petitie getekend. ;)

Dit is overigens echt de eerste keer dat ik het zuur vind dat ik geen Android/iOS heb. Dit leek mij nog wel geinig. Werkt dit niet op een iPad?
  vrijdag 8 juli 2016 @ 01:18:36 #144
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_163594194
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 01:15 schreef PjotterFRL het volgende:

[..]

Gedaan. Maarja, ik heb ooit ook een Snapchat-petitie getekend. ;)

Dit is overigens echt de eerste keer dat ik het zuur vind dat ik geen Android/iOS heb. Dit leek mij nog wel geinig. Werkt dit niet op een iPad?
Maar de CEO van Snapchat is een ass. :P Thanks, we zullen zien. :D Ik weet niet. Veel apps voor de iPhone werken ook op de iPad, maar het ligt aan de ontwikkelaar volgens mij.
  vrijdag 8 juli 2016 @ 01:20:37 #145
340107 PjotterFRL
Hatseflats!
pi_163594206
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 01:18 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Maar de CEO van Snapchat is een ass. :P Thanks, we zullen zien. :D Ik weet niet. Veel apps voor de iPhone werken ook op de iPad, maar het ligt aan de ontwikkelaar volgens mij.
De komende tijd maar in je hoofd Pokémon vangen.
  vrijdag 8 juli 2016 @ 01:21:51 #146
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_163594210
quote:
10s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 01:20 schreef PjotterFRL het volgende:

[..]

De komende tijd maar in je hoofd Pokémon vangen.
Ik red mezelf wel voorlopig met mijn 3DS. :@
  vrijdag 8 juli 2016 @ 08:55:32 #147
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_163595611
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 00:00 schreef PjotterFRL het volgende:

[..]

Vind de apps wel handig voor notificaties. En ik gebruik de standaard mail, kalender en weerapp met veel plezier.
Notificaties kan ook via een site.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 8 juli 2016 @ 08:56:02 #148
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_163595615
quote:
4s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 00:51 schreef Gary_Oak het volgende:
Willen jullie deze petitie tekenen? :@

https://www.change.org/p/(...)nd-windows-mobile-10
Windows op mobile is zo onwijs klein dat het echt niet uit kan om daar ook maar iets specifieks voor te doen
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_163595633
quote:
11s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 08:56 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Windows op mobile is zo onwijs klein dat het echt niet uit kan om daar ook maar iets specifieks voor te doen
gelukkig kunnen uwp apps ook op tablets en laptops worden geinstalleerd
  vrijdag 8 juli 2016 @ 11:06:19 #150
340107 PjotterFRL
Hatseflats!
pi_163597562
quote:
11s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 08:56 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Windows op mobile is zo onwijs klein dat het echt niet uit kan om daar ook maar iets specifieks voor te doen
Mjah, hier ben ik het niet helemaal mee eens. Stel dat 1% van alle smartphones op de wereld een Windows-telefoon is. Dan heb je het nog over miljoenen telefoons. Grote apps als Whatsapp, Facebook en Instagram kunnen echt wel uit op zo'n platform.

Voor lokale dingen als apps voor festivals, winkels en toeristische plaatsen zal het niet uitkunnen. Dan heb je maar een bereik van een paar honderd man.

Maar ach, weten wij ook eens hoe Linux-fans zich voelen. :+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')