abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_165075301
registreer om deze reclame te verbergen
Rookworst is net gerookt! Meteen een mislukte mini even geproefd. Het darmpje vind ik nog te taai en de vulling is niet compact genoeg. Misschien is dat beter wanneer ik hem nu laat afkoelen en voor gebruik gewoon alleen even wel.

Voor de rest is de rooksmaak natuurlijk heerlijk. O+

Ik heb trouwens totaal uit mijn 2 kilo vlees 26 worstjes gehaald. Redelijk kleine worstjes, maar dat is juist wel een fijn formaat.
pi_165075756
Oh en dit is m'n mini rookworst. O+

M08z0tu.jpg
pi_165097298
quote:
14s.gif Op zondag 4 september 2016 11:12 schreef Myraela het volgende:
Oh en dit is m'n mini rookworst. O+

[ afbeelding ]
Zo dat ziet er lekker uit! Bijna een hap uit mijn scherm genomen.
pi_165098053
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op zondag 4 september 2016 10:49 schreef Myraela het volgende:
Rookworst is net gerookt! Meteen een mislukte mini even geproefd. Het darmpje vind ik nog te taai en de vulling is niet compact genoeg. Misschien is dat beter wanneer ik hem nu laat afkoelen en voor gebruik gewoon alleen even wel.

Voor de rest is de rooksmaak natuurlijk heerlijk. O+

Ik heb trouwens totaal uit mijn 2 kilo vlees 26 worstjes gehaald. Redelijk kleine worstjes, maar dat is juist wel een fijn formaat.
Hmm ik dacht dat je voor een 'echte' rookworst meer richting een farce moest dan een echt worstdeeg.. En volgens mij worden daar die collageen darmen voor gebruikt :@ Maar vind 'm er wel mooi uit zien ;Y
pi_165212231
Leverworst _O_
Children of the night. What music they make.
pi_165212377
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:36 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Zo zijn mijn worsten geworden, het zijn drie soorten. De lichtste is een hele simpele, die ga ik namelijk morgen roken. De donkerste is een chorizo met erg veel knoflook en gerookt paprikapoeder. :9 De laatste is een Italiaanse versie met rode pesto en zwarte olijven.

Ik had helaas niet gezien dat m'n laatste deel in de zak snippers voornamelijk veel vet was. Dus m'n rookworst is misschien iets te vet geworden, maar het stukje dat ik getest heb, was eigenlijk wel erg lekker.

Ik laat ze een nacht in de koelkast liggen, dan rook ik de rookworst en kan alles de vriezer in.
Zit je darmen nog eens te vergelijken met mijn darmen, zeker na je opmerking erover in 't SC topic. Vraag me eigenlijk af wat voor het zijn, er zijn zeg maar veel meer 'witte adertjes' (bij gebrek aan een ander woord) te zien dan op de mijne..
  Moderator vrijdag 9 september 2016 @ 23:19:56 #82
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165212831
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2016 23:06 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Zit je darmen nog eens te vergelijken met mijn darmen, zeker na je opmerking erover in 't SC topic. Vraag me eigenlijk af wat voor het zijn, er zijn zeg maar veel meer 'witte adertjes' (bij gebrek aan een ander woord) te zien dan op de mijne..
Is de darm wel helemaal strak getrokken dan? Misschien zijn het een soort plooitjes? #ikzegookmaarwat
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_165213114
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2016 23:19 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Is de darm wel helemaal strak getrokken dan? Misschien zijn het een soort plooitjes? #ikzegookmaarwat
De worsten zien er verder wel strak uit. Overigens zie je bij een slager wel vaker worsten met een wat 'wittere darm' zoals by Myr hoor. Vroeg me gewoon af of dit een andere darm is dan de 30/32 varkensdarm die ik normaal gebruik.
  Moderator vrijdag 9 september 2016 @ 23:31:34 #84
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165213194
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2016 23:28 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

De worsten zien er verder wel strak uit. Overigens zie je bij een slager wel vaker worsten met een wat 'wittere darm' zoals by Myr hoor. Vroeg me gewoon af of dit een andere darm is dan de 30/32 varkensdarm die ik normaal gebruik.
Ja klopt, ik zie dat ook wel es bij saucijzen bijvoorbeeld. Ach gaat er om wat er in zit natuurlijk :)
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_165213438
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2016 23:31 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ja klopt, ik zie dat ook wel es bij saucijzen bijvoorbeeld. Ach gaat er om wat er in zit natuurlijk :)
Jawel.. Maar het mondgevoel moet wel fijn blijven :Y Als je vlees bv te warm wordt tijdens voordat 't in de darm zit, krijg je ook een heel naar mondgevoel. Beetje korrelig. Maar dat vind ik ook van (te) grof gemalen worsten.
pi_177318644
Nou anderhalf jaar later zal ik het topic weer eens naar boven halen. Ik heb deze week mijn opzetstuk voor de Kenwood ontvangen, dus wil eigenlijk dit weekend al goeie hamburgers maken en ook worst gaan maken, maar ik ben waarschijnlijk te optimistisch. Zijn er nog dingen waar ik echt op moet letten, die een groot verschil gaan maken? Behalve dan koud vlees, koude molen etc?
Ik heb er in ieder geval veel zin in!
pi_177321458
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 12:23 schreef Queenshore het volgende:
Nou anderhalf jaar later zal ik het topic weer eens naar boven halen. Ik heb deze week mijn opzetstuk voor de Kenwood ontvangen, dus wil eigenlijk dit weekend al goeie hamburgers maken en ook worst gaan maken, maar ik ben waarschijnlijk te optimistisch. Zijn er nog dingen waar ik echt op moet letten, die een groot verschil gaan maken? Behalve dan koud vlees, koude molen etc?
Ik heb er in ieder geval veel zin in!
Goede kwaliteit darm. Ik heb 2x darm gekregen van mijn slager, de eerste was helemaal prima maar de tweede was doffe ellende, knapte steeds. Er zat ruim een jaar tussen (dus ik had steeds met de eerste darm worst gemaakt) maar ik heb het idee dat de 2e van een totaal ander (kleiner) dier was. Ik had ook veel meer moeite om de darm op de spuitmond te schuiven.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 20 februari 2018 @ 15:38:54 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177323246
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 12:23 schreef Queenshore het volgende:
Nou anderhalf jaar later zal ik het topic weer eens naar boven halen. Ik heb deze week mijn opzetstuk voor de Kenwood ontvangen, dus wil eigenlijk dit weekend al goeie hamburgers maken en ook worst gaan maken, maar ik ben waarschijnlijk te optimistisch. Zijn er nog dingen waar ik echt op moet letten, die een groot verschil gaan maken? Behalve dan koud vlees, koude molen etc?
Ik heb er in ieder geval veel zin in!
Niet te lui zijn met mengen. Mengen is belangrijkste. Bij worst. Bij hamburger geldt het tegenovergestelde: hoe losser hoe beter.
pi_177323580
Ik kon het niet laten dus heb nu al klapstuk voorgesneden klaarliggen om zo in de vriezer te gooien voor een uurtje😂
pi_177323615
Maar ik zal het vooral bij worst houden in dit topic. Het plan is om dit weekend dan procureur en speklap te halen, ongeveer 2:1 denk ik. Ik denk kruiden met venkelzaad, gedroogde chilipeper en witte wijn. Heb de darmen al in huis😀
  dinsdag 20 februari 2018 @ 18:41:30 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177326451
Hier een oud topic over worst maken
Lezenswaardig
CUL / Stavromulabeta maakt worst
Ik moet ook weer eens darm kopen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177326970
Worst! Ik maakte eens droge worst.
CUL / Droge worst maken

kS2lTw6.jpg

gftc1jH.jpg
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
pi_177329910
Hmm zal hier eens updaten als ik weer thuis ben :7
pi_177330614
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 21:03 schreef FranticDJ het volgende:
Hmm zal hier eens updaten als ik weer thuis ben :7
Graag. Vond jouw vorige posts leuk om te lezen.
pi_177330654
Kan ik de darm het beste in een laagje zout of een pekelachtig badje bewaren?
pi_177330946
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 21:22 schreef Queenshore het volgende:
Kan ik de darm het beste in een laagje zout of een pekelachtig badje bewaren?
Pekelachtig badje. Blijven ze soepeler.
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
pi_177331385
quote:
7s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 21:29 schreef sigme het volgende:

[..]

Pekelachtig badje. Blijven ze soepeler.
Jouw droge worst topic ziet er ook leuk uit, jammer dat de foto's niet meer werken. Droge worst wil ik me ooit nog wel aan gaan wagen, eerst maar eens beginnen met verschillende varianten verse worst.
pi_177335119
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 21:22 schreef Queenshore het volgende:
Kan ik de darm het beste in een laagje zout of een pekelachtig badje bewaren?
Ik bewaar ze gewoon in een dikke laag zout. Bij gebruik ff 24u van te voren in een badje water leggen. En vlak van te voren even goed doorspoelen onder een lopende kraan. Nooit problemen gehad met soepelheid.
pi_177443337
Bedankt voor de tips iedereen. Het worst maken en vullen ging uitstekend. Volgende keer gebruik ik iets minder zout en iets meer vet, maar de smaak is uitstekend. Ik heb venkelzaad en gedroogde rode peper als voornaamste smaken gebruikt. Heb nu ong 18g zout per kg maar vond het aan de zoute kant.
pi_177449978
Ik vind met venkel toch altijd wel enorm lekker.
Whatever...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')