Zo dat ziet er lekker uit! Bijna een hap uit mijn scherm genomen.quote:Op zondag 4 september 2016 11:12 schreef Myraela het volgende:
Oh en dit is m'n mini rookworst.
[ afbeelding ]
Hmm ik dacht dat je voor een 'echte' rookworst meer richting een farce moest dan een echt worstdeeg.. En volgens mij worden daar die collageen darmen voor gebruikt Maar vind 'm er wel mooi uit zien ;Yquote:Op zondag 4 september 2016 10:49 schreef Myraela het volgende:
Rookworst is net gerookt! Meteen een mislukte mini even geproefd. Het darmpje vind ik nog te taai en de vulling is niet compact genoeg. Misschien is dat beter wanneer ik hem nu laat afkoelen en voor gebruik gewoon alleen even wel.
Voor de rest is de rooksmaak natuurlijk heerlijk.
Ik heb trouwens totaal uit mijn 2 kilo vlees 26 worstjes gehaald. Redelijk kleine worstjes, maar dat is juist wel een fijn formaat.
Zit je darmen nog eens te vergelijken met mijn darmen, zeker na je opmerking erover in 't SC topic. Vraag me eigenlijk af wat voor het zijn, er zijn zeg maar veel meer 'witte adertjes' (bij gebrek aan een ander woord) te zien dan op de mijne..quote:Op zaterdag 3 september 2016 18:36 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Zo zijn mijn worsten geworden, het zijn drie soorten. De lichtste is een hele simpele, die ga ik namelijk morgen roken. De donkerste is een chorizo met erg veel knoflook en gerookt paprikapoeder. De laatste is een Italiaanse versie met rode pesto en zwarte olijven.
Ik had helaas niet gezien dat m'n laatste deel in de zak snippers voornamelijk veel vet was. Dus m'n rookworst is misschien iets te vet geworden, maar het stukje dat ik getest heb, was eigenlijk wel erg lekker.
Ik laat ze een nacht in de koelkast liggen, dan rook ik de rookworst en kan alles de vriezer in.
Is de darm wel helemaal strak getrokken dan? Misschien zijn het een soort plooitjes? #ikzegookmaarwatquote:Op vrijdag 9 september 2016 23:06 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Zit je darmen nog eens te vergelijken met mijn darmen, zeker na je opmerking erover in 't SC topic. Vraag me eigenlijk af wat voor het zijn, er zijn zeg maar veel meer 'witte adertjes' (bij gebrek aan een ander woord) te zien dan op de mijne..
De worsten zien er verder wel strak uit. Overigens zie je bij een slager wel vaker worsten met een wat 'wittere darm' zoals by Myr hoor. Vroeg me gewoon af of dit een andere darm is dan de 30/32 varkensdarm die ik normaal gebruik.quote:Op vrijdag 9 september 2016 23:19 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Is de darm wel helemaal strak getrokken dan? Misschien zijn het een soort plooitjes? #ikzegookmaarwat
Ja klopt, ik zie dat ook wel es bij saucijzen bijvoorbeeld. Ach gaat er om wat er in zit natuurlijkquote:Op vrijdag 9 september 2016 23:28 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
De worsten zien er verder wel strak uit. Overigens zie je bij een slager wel vaker worsten met een wat 'wittere darm' zoals by Myr hoor. Vroeg me gewoon af of dit een andere darm is dan de 30/32 varkensdarm die ik normaal gebruik.
Jawel.. Maar het mondgevoel moet wel fijn blijven Als je vlees bv te warm wordt tijdens voordat 't in de darm zit, krijg je ook een heel naar mondgevoel. Beetje korrelig. Maar dat vind ik ook van (te) grof gemalen worsten.quote:Op vrijdag 9 september 2016 23:31 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja klopt, ik zie dat ook wel es bij saucijzen bijvoorbeeld. Ach gaat er om wat er in zit natuurlijk
Goede kwaliteit darm. Ik heb 2x darm gekregen van mijn slager, de eerste was helemaal prima maar de tweede was doffe ellende, knapte steeds. Er zat ruim een jaar tussen (dus ik had steeds met de eerste darm worst gemaakt) maar ik heb het idee dat de 2e van een totaal ander (kleiner) dier was. Ik had ook veel meer moeite om de darm op de spuitmond te schuiven.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 12:23 schreef Queenshore het volgende:
Nou anderhalf jaar later zal ik het topic weer eens naar boven halen. Ik heb deze week mijn opzetstuk voor de Kenwood ontvangen, dus wil eigenlijk dit weekend al goeie hamburgers maken en ook worst gaan maken, maar ik ben waarschijnlijk te optimistisch. Zijn er nog dingen waar ik echt op moet letten, die een groot verschil gaan maken? Behalve dan koud vlees, koude molen etc?
Ik heb er in ieder geval veel zin in!
Niet te lui zijn met mengen. Mengen is belangrijkste. Bij worst. Bij hamburger geldt het tegenovergestelde: hoe losser hoe beter.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 12:23 schreef Queenshore het volgende:
Nou anderhalf jaar later zal ik het topic weer eens naar boven halen. Ik heb deze week mijn opzetstuk voor de Kenwood ontvangen, dus wil eigenlijk dit weekend al goeie hamburgers maken en ook worst gaan maken, maar ik ben waarschijnlijk te optimistisch. Zijn er nog dingen waar ik echt op moet letten, die een groot verschil gaan maken? Behalve dan koud vlees, koude molen etc?
Ik heb er in ieder geval veel zin in!
Graag. Vond jouw vorige posts leuk om te lezen.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 21:03 schreef FranticDJ het volgende:
Hmm zal hier eens updaten als ik weer thuis ben
Pekelachtig badje. Blijven ze soepeler.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 21:22 schreef Queenshore het volgende:
Kan ik de darm het beste in een laagje zout of een pekelachtig badje bewaren?
Jouw droge worst topic ziet er ook leuk uit, jammer dat de foto's niet meer werken. Droge worst wil ik me ooit nog wel aan gaan wagen, eerst maar eens beginnen met verschillende varianten verse worst.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 21:29 schreef sigme het volgende:
[..]
Pekelachtig badje. Blijven ze soepeler.
Ik bewaar ze gewoon in een dikke laag zout. Bij gebruik ff 24u van te voren in een badje water leggen. En vlak van te voren even goed doorspoelen onder een lopende kraan. Nooit problemen gehad met soepelheid.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 21:22 schreef Queenshore het volgende:
Kan ik de darm het beste in een laagje zout of een pekelachtig badje bewaren?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |