SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 5% gewijzigd door FranticDJ op 14-03-2016 23:19:09 ]
Nee hoor, er staat dat als je gebruik wil maken van vriestransport je vlees op bepaalde dagen geleverd wordt. Verdere levering is via post nl waarbij je het risico loopt dat je vlees niet meer volledig bevroren is. Maar ik snap op zich de verwarring wel. Ik heb er nooit zo op gelet omdat ik Beef & steak via via ken en daardoor weet dat het bevroren is, maar er staat eigenlijk nergens duidelijk dat het om bevroren vlees gaat.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 22:26 schreef Kaatje1 het volgende:
Met kip vind ik ontdooien en weer invriezen niet zo'n goed idee, verwerken gaat wel lukken. Het gehakt heb ik in een pastasaus gedaan.
Maar wat mij vooral verbaasde was dat het vlees bevroren binnenkwam terwijl op de site stond dat,wanneer je bevroren vlees wilde hebben, je het vlees maar op bepaalde dag geleverd kon krijgen en extra moest betalen.
Voor zover ik heb begrepen kan je het beste pocheren als je 'm niet een dagje laat liggen. Een dagje laten liggen is beter voor de smaak (dat ga ik morgen onder vinden ) Daarnaast gaar je 'm ook veel rustiger door te pocheren en is de kans dat ie open knalt kleiner (wat bij mij dus alsnog gebeurde omdat ik het vuur veel te hoog had staan).quote:Op zondag 13 maart 2016 15:49 schreef Sjaam het volgende:
Wat is trouwens het doel/nut van het pocheren van de worst?
Thanks Gauw zelf worst makenquote:en oja, hulde voor je topic! Mooi duidelijk en overzichtelijk. Krijg er honger van
Ik weet het nu ook maar op de site hebben ze het over vriestransport en koeltransport, dat laatste als je het zelf in de vriezer wilt bewaren en ging ervan uit dat iets met koeltransport verzondn, koelkastkoel was en vriestransport vriezerkoud zou zijn.quote:Op zondag 13 maart 2016 15:46 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Nee hoor, er staat dat als je gebruik wil maken van vriestransport je vlees op bepaalde dagen geleverd wordt. Verdere levering is via post nl waarbij je het risico loopt dat je vlees niet meer volledig bevroren is. Maar ik snap op zich de verwarring wel. Ik heb er nooit zo op gelet omdat ik Beef & steak via via ken en daardoor weet dat het bevroren is, maar er staat eigenlijk nergens duidelijk dat het om bevroren vlees gaat.
Al wel eens zelf worst gemaakt. Maar toen deden we eigenlijk maar wat, want niet echt ingelezen ofzo. Was vooral omdat er een worst maak onderdeel bij de gehaktmolen zat dus leuk om te proberen. Verhoudingen toen heel erg op de gok gedaan. Waren toen niet super tevreden, worst had een heel rul mondgevoel ofzo, ik weet het niet meer precies. Geloof dat we het toen nog eens gedaan hadden en langer gekneed hadden? Of meer vet toegevoegd? ik weet het niet meer Nou ja, zeker voor herhaling vatbaar dan mét wat kennis zodat we ook weten wat we aan het doen zijn. Ga je topic zeker in de gaten houden en dan mijn ervaringen delen!quote:Op zondag 13 maart 2016 15:53 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Voor zover ik heb begrepen kan je het beste pocheren als je 'm niet een dagje laat liggen. Een dagje laten liggen is beter voor de smaak (dat ga ik morgen onder vinden ) Daarnaast gaar je 'm ook veel rustiger door te pocheren en is de kans dat ie open knalt kleiner (wat bij mij dus alsnog gebeurde omdat ik het vuur veel te hoog had staan).
[..]
Thanks Gauw zelf worst maken
Ben benieuwd naar jullie creaties & tips
Yes vet verhouding, goed (lang genoeg) mengen en het belangrijkste: koud blijven werken. Ben benieuwdquote:Op zondag 13 maart 2016 16:00 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Al wel eens zelf worst gemaakt. Maar toen deden we eigenlijk maar wat, want niet echt ingelezen ofzo. Was vooral omdat er een worst maak onderdeel bij de gehaktmolen zat dus leuk om te proberen. Verhoudingen toen heel erg op de gok gedaan. Waren toen niet super tevreden, worst had een heel rul mondgevoel ofzo, ik weet het niet meer precies. Geloof dat we het toen nog eens gedaan hadden en langer gekneed hadden? Of meer vet toegevoegd? ik weet het niet meer Nou ja, zeker voor herhaling vatbaar dan mét wat kennis zodat we ook weten wat we aan het doen zijn. Ga je topic zeker in de gaten houden en dan mijn ervaringen delen!
ziet er geweldig uit. Hoe is de smaak?quote:Op maandag 14 maart 2016 17:35 schreef FranticDJ het volgende:
En zoals beloofd, het eindresultaat:
[ afbeelding ]Na een dagje liggen
[ afbeelding ]20 minuutjes wellen op ongeveer 75 graden
[ afbeelding ]Ff kleuren in de boter
[ afbeelding ]Money shot
Thanks Ja geniaal. Witte wijn tikkeltje overheersend denk ik maar dat mag de pret niet drukken. Dat dagje rusten heeft 'm wel goed gedaan. Veel voller van smaak dan de proefworst van gisterenquote:Op maandag 14 maart 2016 17:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
ziet er geweldig uit. Hoe is de smaak?
Thanks, www.vuurenrook.nl kan je per darm (9m) of per hank (90m) bestellenquote:Op woensdag 16 maart 2016 11:30 schreef Helsinki het volgende:
Ziet er goed uit! Waar heb je darm gekocht?
9m lijkt me wel voldoende voor nu . Dankje! Ga er straks even naar kijken.quote:Op woensdag 16 maart 2016 12:01 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Thanks, www.vuurenrook.nl kan je per darm (9m) of per hank (90m) bestellen
en ook verschillende maten, schapendarmen, zakeinden, rolladenetten, kunststofdarmen, etc.
Maar ik kan 'm ook gewoon bij m'n slager krijgen
Alles wat je over houdt kan je gewoon bewaren hoor . Weer ff goed uitspoelen en op flink veel zout bewaren. Mijn restant zit nu in een weckpot met zout in de koelkast.quote:Op woensdag 16 maart 2016 14:52 schreef Helsinki het volgende:
[..]
9m lijkt me wel voldoende voor nu . Dankje! Ga er straks even naar kijken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |