lagere temp en langere baktijd hanteren.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 10:37 schreef Mubassie het volgende:
Gek word ik er van!
Al verschillende pogingen gedaan en steeds gaat het fout.
Probleem is dat als ze de oven in gaan, na enige tijd openspringen. (terwijl ik ze echt goed dicht heb gemaakt)
Sommigen blijven wel dicht, maar daar komt het vocht uitgesijpeld tijdens het bakken. Het gehakt vond ik nou niet echt vochtig en heb ook paneermeel gebruikt..
Ze bakken op 180 graden in 25 minuten.. Er zijn er een paar wel goed gelukt en niet 'doorgelekt' en dichtgebleven.. Gek he
Herkenbaar??
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
450gr Witbroodmix van Koopmans met 40gr boter en 275ml water (als op de verpakking)quote:Op zaterdag 30 januari 2016 13:17 schreef minilot het volgende:
TS, wat voor deeg heb je precies gebruikt?
Die was al vrij dik, dus dat betwijfel ik.. Heb ik ook al mee geëxperimenteerd zonder resultaat.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 14:32 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik zie mijn reactie per ongeluk is verwijder, maar je moet er meer deeg omheen doen.
dan exploderen ze.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 14:40 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Die was al vrij dik, dus dat betwijfel ik.. Heb ik ook al mee geëxperimenteerd zonder resultaat.
Wellicht de baktijden wat verhogen en de temp omlaag..
Wat gebeurd er als ik de baktemp fors omhoog schroef en ze korter bak? Bijv 12 a14 minuten op 240graden
Het recept zegt de uiteinden om de worst te vouwen en daarna de zijkanten eroverheen klappen en dichtmaken.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 14:46 schreef Oceanonix het volgende:
Bij de meeste broodjes die ik gezien heb waren de uiteinden een stukje open. Bij jou lijken ze helemaal dicht. misschien zit daar het probleem.
Deze had ik nog niet gevonden, ga ik zeker proberen! Ga dan ook het deeg een aantal dagen in de koelkast bewaren alvorens ik begin.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 18:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Probeer dit recept eens, en vraag anders bas wat er misgaat
http://bakkenmetbas.nl/worstenbroodjes/
Heb je ook nog een goed recept voor gefrituurde kippenvleugels van rundvlees?quote:Op donderdag 4 februari 2016 17:50 schreef Ilaamia het volgende:
Dit is ook een goed recept voor brabantse worstenbroodjes: http://www.ramadanrecepten.nl/recept/brabantse-worstenbroodjes/
Wat bedoel je hiermee? Elke streek heeft zijn eigen variatie, het hoeft niet altijd varkensgehakt (wordt wel vaak gebruikt) te bevatten als je dat bedoelt...quote:Op donderdag 4 februari 2016 18:08 schreef Deshain het volgende:
[..]
Heb je ook nog een goed recept voor gefrituurde kippenvleugels van rundvlees?
Geloof niet dat brabo's lamsgehakt gebruikenquote:Op donderdag 4 februari 2016 18:18 schreef Ilaamia het volgende:
[..]
Wat bedoel je hiermee? Elke streek heeft zijn eigen variatie, het hoeft niet altijd varkensgehakt (wordt wel vaak gebruikt) te bevatten als je dat bedoelt...
er wordt toch ook niet gevraagd om Brabantse worstenbroodjes.quote:Op donderdag 4 februari 2016 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geloof niet dat brabo's lamsgehakt gebruiken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |