abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 30 januari 2016 @ 10:37:03 #1
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_159512689
Gek word ik er van!

Al verschillende pogingen gedaan en steeds gaat het fout.
Probleem is dat als ze de oven in gaan, na enige tijd openspringen. (terwijl ik ze echt goed dicht heb gemaakt)
Sommigen blijven wel dicht, maar daar komt het vocht uitgesijpeld tijdens het bakken. Het gehakt vond ik nou niet echt vochtig en heb ook paneermeel gebruikt..

Ze bakken op 180 graden in 25 minuten.. Er zijn er een paar wel goed gelukt en niet 'doorgelekt' en dichtgebleven.. Gek he

Herkenbaar??






pi_159512743
:o :o :o
pindazakje
pi_159514044
Hoi Roy je bent de spek vergeten ;)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_159514076
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 10:37 schreef Mubassie het volgende:
Gek word ik er van!

Al verschillende pogingen gedaan en steeds gaat het fout.
Probleem is dat als ze de oven in gaan, na enige tijd openspringen. (terwijl ik ze echt goed dicht heb gemaakt)
Sommigen blijven wel dicht, maar daar komt het vocht uitgesijpeld tijdens het bakken. Het gehakt vond ik nou niet echt vochtig en heb ook paneermeel gebruikt..

Ze bakken op 180 graden in 25 minuten.. Er zijn er een paar wel goed gelukt en niet 'doorgelekt' en dichtgebleven.. Gek he

Herkenbaar??

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
lagere temp en langere baktijd hanteren.
pi_159515614
Onzin verwijderd.
Let me see you stripped down to the bone
pi_159515618
TS, wat voor deeg heb je precies gebruikt?
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 30 januari 2016 @ 13:58:00 #7
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_159516406
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 13:17 schreef minilot het volgende:
TS, wat voor deeg heb je precies gebruikt?
450gr Witbroodmix van Koopmans met 40gr boter en 275ml water (als op de verpakking)
pi_159517021
Ik zie mijn reactie per ongeluk is verwijder, maar je moet er meer deeg omheen doen.
5 Ferrari's op videoband!
  zaterdag 30 januari 2016 @ 14:40:09 #9
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_159517202
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 14:32 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik zie mijn reactie per ongeluk is verwijder, maar je moet er meer deeg omheen doen.
Die was al vrij dik, dus dat betwijfel ik.. Heb ik ook al mee geëxperimenteerd zonder resultaat.

Wellicht de baktijden wat verhogen en de temp omlaag..

Wat gebeurd er als ik de baktemp fors omhoog schroef en ze korter bak? Bijv 12 a14 minuten op 240graden
pi_159517226
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 14:40 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Die was al vrij dik, dus dat betwijfel ik.. Heb ik ook al mee geëxperimenteerd zonder resultaat.

Wellicht de baktijden wat verhogen en de temp omlaag..

Wat gebeurd er als ik de baktemp fors omhoog schroef en ze korter bak? Bijv 12 a14 minuten op 240graden
dan exploderen ze.
pi_159517327
Bij de meeste broodjes die ik gezien heb waren de uiteinden een stukje open. Bij jou lijken ze helemaal dicht. misschien zit daar het probleem.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 18:17:47 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159521908
Probeer dit recept eens, en vraag anders bas wat er misgaat
http://bakkenmetbas.nl/worstenbroodjes/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 00:22:11 #13
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_159586318
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 14:46 schreef Oceanonix het volgende:
Bij de meeste broodjes die ik gezien heb waren de uiteinden een stukje open. Bij jou lijken ze helemaal dicht. misschien zit daar het probleem.
Het recept zegt de uiteinden om de worst te vouwen en daarna de zijkanten eroverheen klappen en dichtmaken.

Als ik dat niet zou doen zou het vocht er gelijk uitlopen denk ik.

Ik geloof dat het teveel vocht ook het probleem is. Wellicht moet ik veel meer paneermeel en minder ei gebruiken.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 00:23:15 #14
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_159586341
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 18:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Probeer dit recept eens, en vraag anders bas wat er misgaat
http://bakkenmetbas.nl/worstenbroodjes/
Deze had ik nog niet gevonden, ga ik zeker proberen! Ga dan ook het deeg een aantal dagen in de koelkast bewaren alvorens ik begin.

Bedankt
  dinsdag 2 februari 2016 @ 07:33:45 #15
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_159588473
Ik gebruik dit recept altijd http://www.smulweb.nl/recepten/375658/Brabantse-worstenbroodjes deze lukken bij mij goed. ( en ik bak ze vrij veel)

Gehakt is bij mij 70/30 varken/rund, ooit eens aangeraden door een bakker.

Maar ik ga de volgende keer het recept uit de link van Piet eens proberen. Keer een andere manier.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 08:14:12 #16
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_159588682
Ik krijg trek van dit topic :')

[ Bericht 78% gewijzigd door zeefje op 02-02-2016 09:11:55 ]
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_159600496
Het vocht zal toch ergens heen moeten, wellicht gaatjes aan de bovenzijde maken?
Dat ze barsten kan komen doordat het gehakt kokendheet wordt en er dus veel stoomontwikkeling ontstaat dat ergens naar toe gaat.
Lagere temp en langer afbakken kan dan inderdaad helpen.

Je kunt ook de gehaktstaafjes eerst voorgaren voordat je ze in het deeg doet.
Dat doe ik altijd met meatloaf: eerst het gehakt gaar in de oven, daarna pas in het bladerdeeg rollen en verder afbakken.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  woensdag 3 februari 2016 @ 09:25:10 #18
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_159615418
Ik gebruik trouwens voor worstenbroodjes altijd simpel brooddeeg en zeeuwse worst. Voor zover ik weet alleen te koop bij slagers in Zeeland.
I like the way you look at me with those beautiful eyes
  woensdag 3 februari 2016 @ 09:50:20 #19
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_159615802
Is je worst niet te vet, of t deeg er te strak omheen gerold?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_159642178
Zelf nooit gedaan. Mijn oma (Brabander) liet altijd 1 kant open. Doet patisserie de rouw in Vught ook volgens mij. En dat zijn nu mijn oma is uitgebakken toch de beste.
pi_159656345
Dit is ook een goed recept voor brabantse worstenbroodjes: http://www.ramadanrecepten.nl/recept/brabantse-worstenbroodjes/
pi_159656760
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 17:50 schreef Ilaamia het volgende:
Dit is ook een goed recept voor brabantse worstenbroodjes: http://www.ramadanrecepten.nl/recept/brabantse-worstenbroodjes/
Heb je ook nog een goed recept voor gefrituurde kippenvleugels van rundvlees?
pi_159656980
quote:
1s.gif Op donderdag 4 februari 2016 18:08 schreef Deshain het volgende:

[..]

Heb je ook nog een goed recept voor gefrituurde kippenvleugels van rundvlees?
Wat bedoel je hiermee? Elke streek heeft zijn eigen variatie, het hoeft niet altijd varkensgehakt (wordt wel vaak gebruikt) te bevatten als je dat bedoelt...
  donderdag 4 februari 2016 @ 18:28:29 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159657181
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 18:18 schreef Ilaamia het volgende:

[..]

Wat bedoel je hiermee? Elke streek heeft zijn eigen variatie, het hoeft niet altijd varkensgehakt (wordt wel vaak gebruikt) te bevatten als je dat bedoelt...
Geloof niet dat brabo's lamsgehakt gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159657463
quote:
1s.gif Op donderdag 4 februari 2016 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geloof niet dat brabo's lamsgehakt gebruiken
er wordt toch ook niet gevraagd om Brabantse worstenbroodjes.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')