Spaghetti a la mama: kappertjes in knoflook fruiten, cherrytomaten erbij, door de spaghetti en dan een zooi mozzarella en parmezaanse kaas en pijnboompitjes er op. Voor de volwassenen doe ik er ook een handjevol rucola bij.
Spinazie-geitenkaas-poffertjes: poffertjesbeslag maken, verse spinazie (wat fijner maken) erbij doen, zachte chevre erbij, en bakken maar. Lekker met een tomatensalade (met rode ui en olijfolie).
Libanees brood met stukjes kip (ik pluk dan van een hele gegrilde kip), humus, geroosterde puntpaprika, tomatensalsa, en veldsla of komkommer. Alle ingrediënten in bakjes los op tafel, want zelf samenstellen is de bom.
Wat oudste zelf maakt: noodels koken, op smaak brengen met een woksausje, kipfilet, champignons, cherrytomaten, rode peper toevoegen. Garneren met bosui en een gekookt eitje.
Risotto (Arborio, echt de lekkerste vinden wij) met kastanjechampignons, doperwten, verkruimelde feta, komkommersalade on the side.
Ook hits: de champignonsoep van Jamie, de paprikasoep van Rudolph, de chorizo-feta-tosti van papa en de groentesoep van mama