Waarom zou je dan halfbakken aan de gang gaan en niet consequent zijn? Gewoon alle producten die gluten bevatten uitbannen uit je huis en andere zaken eten dan brood en koekjes. Kan prima, gewoon een kwestie van wat anders willen eten.quote:Op dinsdag 28 juni 2016 23:14 schreef Blik het volgende:
[..]
Nichtje wordt dan echt ziek, 1-2 dagen thuis blijven met spugen en buikpijn. Bij mijn zus is het minder erg, buikpijn voor een dag. Maar zoals gezegd, nog nooit misgegaan. Het hele gezin is er dan ook mee opgegroeid en iedereen weet precies wat wel/niet kan/mag. Dus dat zit er redelijk goed ingebakken.
En zoals gezegd, de officiële diagnose van de kinderarts moet nog komen, maar alle symptonen geven coeliakie aan (sterk afnemende groei, vaak buikpijn en diarree, coeliakie in de familie), zo erg zelfs dat de kinderarts maar alvast heeft gezegd dat we alvast de overstap naar een gluten vrij dieet moeten gaan maken. Kans dat het iets anders is achtte de arts zeer klein omdat de meeste andere zaken die zoiets zouden kunnen veroorzaken al bij de hielprik getest zijn. Dan hou je nog een aantal zeer sporadisch voorkomende stofwisselingsziektes tegen, maar die kans is dus zeer klein.
Die had mijn schoonmoeder toevallig gekocht afgelopen weekend, zijn idd prima te eten.quote:Op woensdag 29 juni 2016 07:08 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik vind deze koekjes heerlijk
[ afbeelding ]
Te koop bij AH; 2,50 per pakje.
Jup.quote:Op woensdag 29 juni 2016 10:40 schreef sirdanilot het volgende:
Glutenvrije koekjes kan overigens prima. Ik heb wel ergens een recept voor koekjes met maizena (nee geen mariakoekjes) ipv bloem. Dat klinkt vies maar het is ontzettend lekker, ze smelten in je mond.
Maar lekker glutenvrij brood, dat gaat gewoon niet. De gluten zijn nodig om de structuur van het brood in stand te houden. Met glutenvrij zul je dus altijd een concessie moeten doen, en dat resulteert in een baksteen of klef brood.
Nou...nee... heb vorige week glutenvrij brood op waarvan ik niet kon geloven dat het glutenvrij was....quote:Op woensdag 29 juni 2016 10:40 schreef sirdanilot het volgende:
Maar lekker glutenvrij brood, dat gaat gewoon niet. De gluten zijn nodig om de structuur van het brood in stand te houden. Met glutenvrij zul je dus altijd een concessie moeten doen, en dat resulteert in een baksteen of klef brood.
vertel vertelquote:Op woensdag 29 juni 2016 13:41 schreef raulbouli het volgende:
[..]
Nou...nee... heb vorige week glutenvrij brood op waarvan ik niet kon geloven dat het glutenvrij was....
Is een merkquote:
Post maar even het merk dan, want ik geloof er niks van.quote:Op woensdag 29 juni 2016 13:41 schreef raulbouli het volgende:
[..]
Nou...nee... heb vorige week glutenvrij brood op waarvan ik niet kon geloven dat het glutenvrij was....
Ach ik weet niet, brood op basis van zuurdesem en roggemeel is ook heel anders van structuur dan een tarwebrood, maar ook erg lekker.quote:Op woensdag 29 juni 2016 16:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Post maar even het merk dan, want ik geloof er niks van.
Waarschijnlijk zijn je smaakpapillen zo aangetast door het gebrek aan normaal brood dat je niet anders meer weet.
Dat klopt; maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Als ik het makkelijk glutenvrij kan kopen doe ik dat.quote:Op woensdag 29 juni 2016 10:40 schreef sirdanilot het volgende:
Glutenvrije koekjes kan overigens prima. Ik heb wel ergens een recept voor koekjes met maizena (nee geen mariakoekjes) ipv bloem. Dat klinkt vies maar het is ontzettend lekker, ze smelten in je mond.
Maar lekker glutenvrij brood, dat gaat gewoon niet. De gluten zijn nodig om de structuur van het brood in stand te houden. Met glutenvrij zul je dus altijd een concessie moeten doen, en dat resulteert in een baksteen of klef brood.
Met zelf bakken heb je meer controle over de inhoud, zoals geen (overmatig) gebruik van suiker, e-producten, etc.quote:Op woensdag 29 juni 2016 17:03 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dat klopt; maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Als ik het makkelijk glutenvrij kan kopen doe ik dat.
Brood kan je beter vergeten; crackers zijn gv smakelijker
http://www.glutenvrijethuisbakkerij.nlquote:Op woensdag 29 juni 2016 16:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Post maar even het merk dan, want ik geloof er niks van.
Waarschijnlijk zijn je smaakpapillen zo aangetast door het gebrek aan normaal brood dat je niet anders meer weet.
Ja klopt.quote:Op woensdag 29 juni 2016 19:01 schreef Blik het volgende:
[..]
Met zelf bakken heb je meer controle over de inhoud, zoals geen (overmatig) gebruik van suiker, e-producten, etc.
https://www.mareni.com/bier/glutenfreies-bier/quote:Op donderdag 10 augustus 2017 22:07 schreef Faazz het volgende:
Kick!
Ik zoek glutenvrij bier in blik om mee te nemen naar een festival. Ik ben er niet bekend mee, wie kan me een goede pilsner voorstellen?
Ik ben er één tegen gekomen, dat is Saxon gluten vrij bier.
Heeft iemand hier ervaring mee?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |