FOK!forum / Flora & Fauna / [Centraal] Cavia's met foto's deel 39.
droppusvrijdag 11 september 2015 @ 10:25
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 38.

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.
CherryLipsvrijdag 11 september 2015 @ 10:27
Dan slik ik ze gewoon zelf :P
droppusvrijdag 11 september 2015 @ 13:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 10:27 schreef CherryLips het volgende:
Dan slik ik ze gewoon zelf :P
Altijd goed, extra kan geen kwaad toch :).

En mee eten met de cavia's kan ook. Soms heb ik het idee dat die beestjes gezonder eten dan ik :') .
Sjechovzaterdag 12 september 2015 @ 14:11
5.jpg
droppuszaterdag 12 september 2015 @ 14:26
quote:
Hey hij geeft de foto niet weer :).
NijntjesUkzaterdag 12 september 2015 @ 21:39
Lexie dacht net dat ze kan vliegen. -O-
Ze vloog zo van mn schoot af.
Gelukkig maakte ze n tussenlanding op mn voet voordat ze op de grond terecht kwam. :{
droppuszondag 13 september 2015 @ 04:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 september 2015 21:39 schreef NijntjesUk het volgende:
Lexie dacht net dat ze kan vliegen. -O-
Ze vloog zo van mn schoot af.
Gelukkig maakte ze n tussenlanding op mn voet voordat ze op de grond terecht kwam. :{
Schrok ze ergens van. Goed van de tussenlanding, want ze kunnen verkeerd terecht komen. Gaat het nu wel goed met Lexie? :).
NijntjesUkzondag 13 september 2015 @ 11:14
Ja, van een chipje. :')
Ze schrok zelf ook van haar avontuur, bleef als verstijfd op het kleed zitten.
Maar ze is oké, landde met vier voetjes tegelijk op de grond. :)
droppuszondag 13 september 2015 @ 12:23
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 11:14 schreef NijntjesUk het volgende:
Ja, van een chipje. :')
Ze schrok zelf ook van haar avontuur, bleef als verstijfd op het kleed zitten.
Maar ze is oké, landde met vier voetjes tegelijk op de grond. :)
Gelukkig :). Schrikken van een chipje :P .Geloof wel dat ze er van schrok ja :)
NijntjesUkzondag 13 september 2015 @ 12:35
Sleutels, de deurbel, een lepel in een kopje, de geur van kaas en thee zijn ook allemaal zaken om vreselijk van te schrikken. :?
CherryLipszondag 13 september 2015 @ 12:47
Het openmaken van tupperware-bakjes is ook doodeng. Om nog maar te zwijgen over het in- en uitklappen van het wasrek.
droppuszondag 13 september 2015 @ 15:03
En stofzuigen dat wil ook wel helpen met schrikken.
NijntjesUkzondag 13 september 2015 @ 15:43
Fozzy bleef altijd gewoon op t plateau liggen. Dan stofzuigde ik om m heen om al t geknoeide voer op te ruimen. :D
droppuszondag 13 september 2015 @ 15:54
Dat is wel een dappere dan :). Die van mij zijn dan echt altijd weggedoken :)

Het afgaan van de telefoon is ook een goede om te schrikken.
NijntjesUkzondag 13 september 2015 @ 16:50
Gewoon extreem lui. ;)

Telefoons zijn idd ook eng.
CherryLipszondag 13 september 2015 @ 17:32
Stofzuigen vinden ze niet boeiend. Sms'jes zijn wel verschrikkelijk.
NijntjesUkzondag 13 september 2015 @ 17:45
Hier deinzen ze meters terug voor alle zuivelproducten. En t gekke is, dat geldt voor alle cavia's die ik heb (gehad).

Een bakje yoghurt eten met een cavia op schoot is geen goed idee. Die yoghurt snoepjes hoef ik dus niet mee aan te komen. :N (Snoep voor cavia's is überhaupt niet lekker, maar das niet zo erg)
4EverBlackEyedzondag 13 september 2015 @ 22:45
Het enige snoep wat ze krijgen zijn knabbelstangen
Staafjes, dropjes, wafels vinden ze allemaal niet lekker aldus de verwende prinsesjes hier
CherryLipszondag 13 september 2015 @ 23:55
Ik zag net bij m'n hysterische lunkarya dat ze droge plekjes op haar onderbuik en in haar hals heeft :{ haar buikje is ook wat kaler dan anders, ze was altijd lekker wollig. Iemand enig idee wat het kan zijn? Misschien zit het er al even, ik pak haar eigenlijk alleen op bij het nagels en vacht knippen omdat ze al in de stress raakt als ik naar haar kijk. Soms mag ik onder haar kinnetje kriebelen (meestal niet), en toen voelde ik het. Heb ik haar zo grondig mogelijk onderzocht onder de lamp, dus nu komt ze deze week niet meer uit haar huisje :')
Het is geloof ik geen schurft, ik zie geen dikke korsten, eerder gewoon droge plekjes.
PerryVogelbekdiermaandag 14 september 2015 @ 07:47
Wij hebben sinds gisteravond ook weer cavia's :P
Kwamen thuis en ze hadden zichzelf helemaal onder geplast :') :')
Zal snel eens een foto maken.

2 jaar oud, en hopelijk worden ze minder schuw tot tam :D
droppusmaandag 14 september 2015 @ 12:13
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 22:45 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Het enige snoep wat ze krijgen zijn knabbelstangen
Staafjes, dropjes, wafels vinden ze allemaal niet lekker aldus de verwende prinsesjes hier
Ze raken nogal snel verwend vaak he. Ligt dat aan ons als eigenaar zijnde of zit er dat gewoon in? :)

quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 23:55 schreef CherryLips het volgende:
Ik zag net bij m'n hysterische lunkarya dat ze droge plekjes op haar onderbuik en in haar hals heeft :{ haar buikje is ook wat kaler dan anders, ze was altijd lekker wollig. Iemand enig idee wat het kan zijn? Misschien zit het er al even, ik pak haar eigenlijk alleen op bij het nagels en vacht knippen omdat ze al in de stress raakt als ik naar haar kijk. Soms mag ik onder haar kinnetje kriebelen (meestal niet), en toen voelde ik het. Heb ik haar zo grondig mogelijk onderzocht onder de lamp, dus nu komt ze deze week niet meer uit haar huisje :')
Het is geloof ik geen schurft, ik zie geen dikke korsten, eerder gewoon droge plekjes.
Ga naar de dierenarts, die weet het vooralsnog het beste wat het kan zijn. Denk wel dat ze er dan voorlopig helemaal niet meer eruit komt.
droppusmaandag 14 september 2015 @ 12:14
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 07:47 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Wij hebben sinds gisteravond ook weer cavia's :P
Kwamen thuis en ze hadden zichzelf helemaal onder geplast :') :')
Zal snel eens een foto maken.

2 jaar oud, en hopelijk worden ze minder schuw tot tam :D
Heb je ze uit de opvang/asiel? :). Ze wennen vanzelf echt wel :).
PerryVogelbekdiermaandag 14 september 2015 @ 12:52
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 12:14 schreef droppus het volgende:

[..]

Heb je ze uit de opvang/asiel? :). Ze wennen vanzelf echt wel :).
Opvang van iemand die alle overige XX aantal cavia's naar het asiel gaat brengen.. :)
Het is de derde keer dat ik caafjes ga houden (of ja, vriendinlief wilde caafjes, en ik mag al het onderhoud doen terwijl zij ze vertroeteld.. naja prima :P)
Sjechovmaandag 14 september 2015 @ 18:30
quote:
5.JPG

Nu dan?
NijntjesUkmaandag 14 september 2015 @ 18:41
Awwww O+
droppusmaandag 14 september 2015 @ 21:16
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 18:30 schreef Sjechov het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Nu dan?
Die is leuk :). Hoe heet hij/zij? En hoe oud? :)
droppusmaandag 14 september 2015 @ 21:18
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 12:52 schreef PerryVogelbekdier het volgende:

[..]

Opvang van iemand die alle overige XX aantal cavia's naar het asiel gaat brengen.. :)
Het is de derde keer dat ik caafjes ga houden (of ja, vriendinlief wilde caafjes, en ik mag al het onderhoud doen terwijl zij ze vertroeteld.. naja prima :P)
Wel goed dat jullie er dan 2 gepakt hebben. Hebben ze een mooi huis toch. En jij mag het onderhoud doen? Lol. :D
PerryVogelbekdierdinsdag 15 september 2015 @ 07:45
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 21:18 schreef droppus het volgende:

[..]

Wel goed dat jullie er dan 2 gepakt hebben. Hebben ze een mooi huis toch. En jij mag het onderhoud doen? Lol. :D
Ja, anders zijn ze zo eenzaam..
Uiteraard doe ik het onderhoud :P
CherryLipsdinsdag 15 september 2015 @ 08:54
Ik heb me even uitgeleefd met de schaar. Ze is nu heel klein en schattig O+

8062DFB4-FEF3-4F1E-BB3A-E31A529F21A3_zps9hhzdaka.jpg

Dit is dus een lunk :')
Notorious_Roydinsdag 15 september 2015 @ 09:01
Even gegoogled, kende dat hele ras niet (ben nog steeds een cavia noob :@ ) en dacht dat lunkarya haar naam was :D
Sjechovdinsdag 15 september 2015 @ 09:10
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 21:16 schreef droppus het volgende:

[..]

Die is leuk :). Hoe heet hij/zij? En hoe oud? :)
Ze is 4 en super tam. Vanwege het kammetje om haar koppie heeft ze Punkie 😍
Sjechovdinsdag 15 september 2015 @ 09:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 08:54 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb me even uitgeleefd met de schaar. Ze is nu heel klein en schattig O+

[ link | afbeelding ]

Dit is dus een lunk :')
Lachen! Zo hebben wij er ook 1.
Die heeft alpaca erin zitten. Ook een heerlijke haarbal 😎
CherryLipsdinsdag 15 september 2015 @ 09:43
Ze is alleen een beetje mislukt als lunk geloof ik, want ze is veel pluiziger dan de caafs op foto's. De krullen zijn dikker. Het is een beetje een allegaartje, maar ik zou ook niet weten wat het anders is want haar ouders waren peruuf en lunk.
Haar zusje lijkt helemaal nergens op, dus het is gewoon een raar nest geweest.
4EverBlackEyeddinsdag 15 september 2015 @ 13:10
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 07:47 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Wij hebben sinds gisteravond ook weer cavia's :P
Kwamen thuis en ze hadden zichzelf helemaal onder geplast :') :')
Zal snel eens een foto maken.

2 jaar oud, en hopelijk worden ze minder schuw tot tam :D
Welcome back *O* :D
4EverBlackEyeddinsdag 15 september 2015 @ 13:11
Mijn caafjes hebben een hangmat.

Ik wil er nu ook een.

Zou er nooit meer uitkomen.
PerryVogelbekdierdinsdag 15 september 2015 @ 13:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:10 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Welcome back *O* :D
Dankjewel *O*

Ik wil ook een hangmat :P
4EverBlackEyeddinsdag 15 september 2015 @ 14:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 08:54 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb me even uitgeleefd met de schaar. Ze is nu heel klein en schattig O+

[ link | afbeelding ]

Dit is dus een lunk :')
Lekker bekje, rechts
CherryLipsdinsdag 15 september 2015 @ 15:22
quote:
17s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:34 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Lekker bekje, rechts
Ollie , met z'n duo penotti buikje O+
droppusdinsdag 15 september 2015 @ 15:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 09:43 schreef CherryLips het volgende:
Ze is alleen een beetje mislukt als lunk geloof ik, want ze is veel pluiziger dan de caafs op foto's. De krullen zijn dikker. Het is een beetje een allegaartje, maar ik zou ook niet weten wat het anders is want haar ouders waren peruuf en lunk.
Haar zusje lijkt helemaal nergens op, dus het is gewoon een raar nest geweest.
Aaaw leuke lunk. Echt een schaapje he. Eentje die net geschoren is dan. Ik denk niet dat de meeste cavia's die wij als huisdier hebben raszuiver zijn. En als ze het zijn verkoopt een fokker ze alleen als ze niet aan de standaard voldoen.
droppusdinsdag 15 september 2015 @ 15:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Mijn caafjes hebben een hangmat.

Ik wil er nu ook een.

Zou er nooit meer uitkomen.
Wel leuk een hangmatje. Ook geprobeerd, maar kreeg het niet opgehangen.

En hangmat ftw. Veel geld winnen, naar een subtropisch eiland en de hangmat nooit meer uit ;)
CherryLipsdinsdag 15 september 2015 @ 15:44
Toen ik nog een traliekooi had, heb ik weleens heel creatief een handdoek vastgemaakt voor ze, om in te liggen.
Ze snapten het niet. Ze zaten er vooral graag onder. Die van mij zijn niet zulke springers. Ze klauteren ook nooit op het wilgenbruggetje.
Notorious_Roydinsdag 15 september 2015 @ 15:47
Yuki ging in het begin nog wel eens op het terras van het huisje zitten, maar tegenwoordig issie te oud denk ik.
NijntjesUkdinsdag 15 september 2015 @ 20:33
Die van mij hebben een hangmat, maar ik gebruik m als voederplaats. :Y)
droppusdinsdag 15 september 2015 @ 21:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:44 schreef CherryLips het volgende:
Toen ik nog een traliekooi had, heb ik weleens heel creatief een handdoek vastgemaakt voor ze, om in te liggen.
Ze snapten het niet. Ze zaten er vooral graag onder. Die van mij zijn niet zulke springers. Ze klauteren ook nooit op het wilgenbruggetje.
Dat inderdaad ook gedaan met een oude handdoek. Leuk om onder te zitten, maar erin ho maar.
Geen idee wat deze 2 zouden doen overigens. Ze zitten wel bovenop de bruggetjes.
droppusdinsdag 15 september 2015 @ 21:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:47 schreef Notorious_Roy het volgende:
Yuki ging in het begin nog wel eens op het terras van het huisje zitten, maar tegenwoordig issie te oud denk ik.
Denk dat het dan ook wel goed is geweest. Op leeftijd zou ik zelf ook dat soort dingen niet meer ondernemen :P .

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:33 schreef NijntjesUk het volgende:
Die van mij hebben een hangmat, maar ik gebruik m als voederplaats. :Y)
Dat kan natuurlijk ook. Met voer kun je veel bereiken bij ze. Volgens mij draait het leven van een cavia ook om voer krijgen. :P
CherryLipsdinsdag 15 september 2015 @ 21:28
Eten, slapen en poepen ;(
NijntjesUkdinsdag 15 september 2015 @ 21:33
Bij Saar is gevoerd worden ook zeer belangrijk. (Mevrouw eet wel van gemengde sla, maar stopt vrij snel. Als ik dan de lekkere blaadjes voor haar bekkie houd, eet ze wel bijna alles op. ;( )
Ook (mijn) cavia's hebben personeel. :{
4EverBlackEyeddinsdag 15 september 2015 @ 22:18
Alleen noir ligt in de hangmat, de rest 1x per jaar :')
Sjechovwoensdag 16 september 2015 @ 10:07
Wij hebben hier van die hooihuisjes.
Ze zitten erin, er onder en er op.
Echt hilarisch.

Met enige regelmaat hebben ze hier de gekke 10 minuten, waarna wij dan moeten stofzuigen ☺️
4EverBlackEyedwoensdag 16 september 2015 @ 21:26
Herkenbaar

Schoon hok? Al het aubiose en poepjes uit het hok geschopt :') gewoon echt letterlijk. Oreo graaft met haar voorpootjes alles uit het hok
NijntjesUkwoensdag 16 september 2015 @ 21:44
Lexie racet nog steeds elke ochtend en avond even rond in de bak. Was dr neus net genezen, is ze weer tegen de bak aangeklapt. Weer kapot. :{
CherryLipswoensdag 16 september 2015 @ 21:47
Kooi maandagavond schoongemaakt, het is nu al een vuilnisbelt vol natte plekken en hopen poep. Ranzigheid :r
droppuswoensdag 16 september 2015 @ 22:15
Echt proper zijn ze niet nee. Het is ook iedere keer vegen na de dolle 5 minuten.

Aan de andere kant ik heb ook dames gehad die het een idee vonden om met de kont achteruit te parkeren en dan tegen je aan te pissen. Gelijk maar douchen.

Daarna wel in de gaten gehouden, maar soms was het met 7 caafs een sneakattack.

Tis dat ze zo koddig zijn :P.
4EverBlackEyedwoensdag 16 september 2015 @ 22:23
Echt zwijntjes O+
CherryLipswoensdag 16 september 2015 @ 22:26
Mijn Knofje lijkt meer op een ottertje O+ en m'n schaap op een schaap.
Oscar.woensdag 16 september 2015 @ 22:50
Geen idee of ik deze al een keer gepost heb, en anders is het maar lekker dubbel.

De afgelopen zomer was het harstikke warm en mijn peruufje had het er maar zwaar mee. Daarom was het tijd voor een knipbeurt!

24e96v4.jpg
Nu nog mooi en gekamt.

14lmpli.jpg
Nu daarna was ie kaal. Duurde ook maar anderhalf uur, omdat meneer steeds op mijn schoot sprong omdat ie dacht dat ie dan van mij af was.
4EverBlackEyedwoensdag 16 september 2015 @ 22:52
Neuf vindt knippen ook niet leuk
Ik ben altijd bang dat ze met haar oog in de schaar komt :{ ze doet een 360 Flip
Oscar.woensdag 16 september 2015 @ 22:53
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2015 22:52 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Neuf vindt knippen ook niet leuk
Ik ben altijd bang dat ze met haar oog in de schaar komt :{ ze doet een 360 Flip
normaal geef ik hem ook te vreten, maar zelfs caafmans zit wel eens vol.
4EverBlackEyedwoensdag 16 september 2015 @ 22:55
quote:
4s.gif Op woensdag 16 september 2015 22:53 schreef donald_dick het volgende:

[..]

normaal geef ik hem ook te vreten, maar zelfs caafmans zit wel eens vol.
Caafmans _O-
NijntjesUkwoensdag 16 september 2015 @ 22:58
Vol?
Wat is dat? :Y)
droppusdonderdag 17 september 2015 @ 10:00
Vol? Geen idee. Ik heb altijd het idee wat er voor ingaat er achter weer gelijk eruit komt.
Hier hebben ze al door dat koelkast open = voer, dus piepen.

Net bij de tandarts geweest en verdoving gehad. Zou best van gebit willen ruilen met
een caaf. Alleen wat hout en stevig voer nodig om het bij te houden, lijkt me ideaal :P.
NijntjesUkdonderdag 17 september 2015 @ 10:17
En zelfs dat wat er aan de achterkant uitkomt, gaat er deels aan de voorkant weer in. :')
droppusdonderdag 17 september 2015 @ 13:45
Ach ze zijn verder wel heel lief en koddig. Denk dat, dat wel helpt met personeel spelen.
En word altijd blij van ze :).
4EverBlackEyeddonderdag 17 september 2015 @ 17:04
Ja ze zijn tenminste blij als je thuis komt :') Of mja.. het voer wat je mee brengt.

Whieep whieeep
NijntjesUkdonderdag 17 september 2015 @ 18:09
Nou, drie van de vier die ik heb (gehad) whiep(t)en dus niet. ;(
droppusdonderdag 17 september 2015 @ 19:21
Ook niet als je binnen kwam met voer?
En je bent natuurlijk ook handig voor ze als ze schrikken, onder het mom
van jij bent groter, bescherm ons!
4EverBlackEyeddonderdag 17 september 2015 @ 19:49
Ik heb er maar eentje die erg whiept, das Noir.
De rest doet het sporadisch of playbacked vrolijk mee
Oscar.donderdag 17 september 2015 @ 20:22
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 17:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ja ze zijn tenminste blij als je thuis komt :') Of mja.. het voer wat je mee brengt.

Whieep whieeep
die van mij gaan klappertanden als ik niets breng :P
4EverBlackEyeddonderdag 17 september 2015 @ 20:43
quote:
4s.gif Op donderdag 17 september 2015 20:22 schreef donald_dick het volgende:

[..]

die van mij gaan klappertanden als ik niets breng :P
Soms doen ze dat weleens bij mij op schoot.
Of ze knarsetanden.

Wat zou daar de betekenis van zijn? Knarsetanden is niet echt iets wat je doet als je rustig op je gemakje op schoot zit :@
Oscar.donderdag 17 september 2015 @ 20:50
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 20:43 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Soms doen ze dat weleens bij mij op schoot.
Of ze knarsetanden.

Wat zou daar de betekenis van zijn? Knarsetanden is niet echt iets wat je doet als je rustig op je gemakje op schoot zit :@
Betekend gewoon dat ze vreten willen. En wanneer willen ze dat nou niet.
4EverBlackEyeddonderdag 17 september 2015 @ 20:53
quote:
4s.gif Op donderdag 17 september 2015 20:50 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Betekend gewoon dat ze vreten willen. En wanneer willen ze dat nou niet.
Uhm.. als ze slapen..? ;(
Oscar.donderdag 17 september 2015 @ 20:56
quote:
9s.gif Op donderdag 17 september 2015 20:53 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Uhm.. als ze slapen..? ;(
alleen als ze heel erg hebben rondgerend dan zijn ze te moe om te horen dat ik de koelkast opendoe.
4EverBlackEyeddonderdag 17 september 2015 @ 21:07
quote:
4s.gif Op donderdag 17 september 2015 20:56 schreef donald_dick het volgende:

[..]

alleen als ze heel erg hebben rondgerend dan zijn ze te moe om te horen dat ik de koelkast opendoe.
Ze piepen bij mij niet als ik de koelkast open doen. Alleen als ze mij zien. Beetje retardcaven heb ik :') Als ze bij "oma" zijn dan piepen ze wel als ze de koelkast horen ..
4EverBlackEyeddonderdag 17 september 2015 @ 21:24
IMG_20481_zpsdc80b54f.jpg

Even een groepsfoto :')

VLNR: Oreo, Noir en Neuf
droppusdonderdag 17 september 2015 @ 21:52
Zo schattig bij elkaar samen :)
Sjechovdonderdag 17 september 2015 @ 21:53
Wij knippen onze alpaca ook wel, maar alleen als ik erbij ben eigenlijk.
Ze is bij mij wat relaxter, heel bijzonder 😁
droppusdonderdag 17 september 2015 @ 21:54
Klappertanden betekent irritatie. Ja ze kunnen geïrriteerd raken, waarschijnlijk
als ze geen eten krijgen :')
NijntjesUkdonderdag 17 september 2015 @ 21:54
Awww..

Nee, ook niet als ik voer bij me heb. :{
droppusdonderdag 17 september 2015 @ 21:56
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 21:53 schreef Sjechov het volgende:
Wij knippen onze alpaca ook wel, maar alleen als ik erbij ben eigenlijk.
Ze is bij mij wat relaxter, heel bijzonder 😁
Dat ook gemerkt, die voorkeur voor iemand. De laatste 4 die er waren hadden echt voorkeuren voor mij of mij ex.
droppusdonderdag 17 september 2015 @ 21:57
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 21:54 schreef NijntjesUk het volgende:
Awww..

Nee, ook niet als ik voer bij me heb. :{
Lol, leen de mijne maar een keer, wil ze uiteindelijk wel terug :P .
CherryLipsdonderdag 17 september 2015 @ 22:40
Bij mij whiepen ze de ene keer de oren van m'n kop en dan hoor ik ze een hele tijd niet. Ze zitten nu ook in een stille periode, geen bokkensprongen, geen gewhiep. Ze lijken wel depressief -O-
Alleen Ollie, dat is zo'n simpele ziel, die is altijd blij.
Ze zijn wel eenkennig, maar dat is m'n hamster ook. Die begint te schreeuwen naar mensen die niet-mij zijn. Alleen m'n zwager tolereert ze vreemd genoeg.
Notorious_Roydonderdag 17 september 2015 @ 23:36
Kyo maakte altijd lawaai als ik thuis kwam van werk of als de koelkast open ging. Yuki niet, ook nu hij alleen is niet. Het enige dat meneer doet is op z'n achterpoten staan als hij voer krijgt.
NijntjesUkdonderdag 17 september 2015 @ 23:56
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 21:57 schreef droppus het volgende:

[..]

Lol, leen de mijne maar een keer, wil ze uiteindelijk wel terug :P .
Dat kan ik niet beloven. :P
Eenkennig zijn ze hier ook idd.
4EverBlackEyedvrijdag 18 september 2015 @ 00:20
quote:
7s.gif Op donderdag 17 september 2015 21:52 schreef droppus het volgende:
Zo schattig bij elkaar samen :)
Op elkaar geperst :P
4EverBlackEyedvrijdag 18 september 2015 @ 00:21
Ik vind mijn cavia's nu ook wat stilletjes,
misschien de overgang zomer-herfst ?
CherryLipsvrijdag 18 september 2015 @ 00:29
Ik had een lamp aangelaten in de woonkamer, doe de deur open om hem uit te doen, schrikken die mormels zich helemaal het apezuur. Ik ga morgenochtend wel weer vegen.

Trouwens, vorige week was de spinazie in de aanbieding bij de Boni. Ongewassen en ik heb het ook niet gewassen voor ik het aan de beessies gaf. Moesten ze het op een gegeven moment niet meer. Lag het er de volgende dag nog, kon ik het steeds weggooien. Nu is het in de aanbieding bij de lidl, wel gewassen dus ik had het meer voor mezelf gekocht (zo lui ben ik) en nu doen ze er weer een moord voor.
Ze zijn net zo verwend als hun baasje ;(
NijntjesUkvrijdag 18 september 2015 @ 07:13
Lol, hier hetzelfde. :D
droppusvrijdag 18 september 2015 @ 14:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 00:29 schreef CherryLips het volgende:
Ik had een lamp aangelaten in de woonkamer, doe de deur open om hem uit te doen, schrikken die mormels zich helemaal het apezuur. Ik ga morgenochtend wel weer vegen.

Trouwens, vorige week was de spinazie in de aanbieding bij de Boni. Ongewassen en ik heb het ook niet gewassen voor ik het aan de beessies gaf. Moesten ze het op een gegeven moment niet meer. Lag het er de volgende dag nog, kon ik het steeds weggooien. Nu is het in de aanbieding bij de lidl, wel gewassen dus ik had het meer voor mezelf gekocht (zo lui ben ik) en nu doen ze er weer een moord voor.
Ze zijn net zo verwend als hun baasje ;(
_O- .

Echt heel typisch cavia verhaal ;) :D
droppuswoensdag 23 september 2015 @ 23:38
oa4ygm.jpg

Gezellig samen.
droppuswoensdag 23 september 2015 @ 23:47
2cr9a8m.jpg
droppusdonderdag 24 september 2015 @ 14:41
2due2df.jpg

Even naar het personeel kijken hoe het hok word gepoetst.
CherryLipsdonderdag 24 september 2015 @ 14:44
Wat is dat kleed nog schoon :o
Ik heb de kooien gisteravond weer verschoond en er liggen volgens mij al 100 keutels in O+
droppusdonderdag 24 september 2015 @ 14:48
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 14:44 schreef CherryLips het volgende:
Wat is dat kleed nog schoon :o
Ik heb de kooien gisteravond weer verschoond en er liggen volgens mij al 100 keutels in O+
Valt me ook op nu je het zegt. Ze poepen ook bijna niet op het kleed. Plassen afentoe. Mijn vorige hadden het nu al vernachelt.
Sjechovdonderdag 24 september 2015 @ 22:26
Die van plassen/poepen amper op schoot.
Als ze daar lange tijd zitten kun je het aan hun gedrag wel zien "aankomen".
Mubassiezondag 11 oktober 2015 @ 13:48
Vanmorgen geboren O+

TbZ3jti.jpg

En ik verwacht morgen nog een nestje
droppuszondag 11 oktober 2015 @ 14:05
Die zijn leuk zeg!!! :D. Wat een pluizenbollen.

Gefeliciteerd :).
NijntjesUkzondag 11 oktober 2015 @ 15:05
Awww. Die tweede van rechts is helemaal O+

Saartje en Lexie zijn nog steeds aan het trommelen naar elkaar. Hilarisch gezicht. En maar schudden met die kontjes. :+
Sfeermakerzondag 11 oktober 2015 @ 22:29
quote:
1s.gif Op zondag 11 oktober 2015 13:48 schreef Mubassie het volgende:
Vanmorgen geboren O+

[ afbeelding ]

En ik verwacht morgen nog een nestje
die linkse is echt een baasje
Mubassiezondag 11 oktober 2015 @ 23:39
Niet zo'n leuk nieuws, mijn andere zeug is ook bevallen, maar alle jongen waren dood :'(

Nu heb ik op zich best veel verstand van cavia's, maar dit is een raadsel.

Heb op het caviaforum dit bericht geplaatst:


Hallo allemaal,

Vandaag niet zo'n leuke dag gehad..
Er zijn vandaag 2 zeugen bevallen. De eerste zeug heeft 4 gezonde jongen gelukkig! Maar de tweede zeug heeft 6 dode jongen gebaard...:-(

Nu vraag ik me af of dit door mijn onwetendheid heeft kunnen gebeuren..

De situatie..
Op 24-08 heb ik onze beer bij deze 2 zeugjes gezet.. 3 weken geleden heb ik de beer weggehaald en vanmorgen is de eerste zeug van 4 jongen bevallen. De tweede zeug is bij deze bevalling aanwezig geweest, en wat mij opviel is dat er 2 jongen even later bij de tweede zeug melk dronken.

Laat in de middag ( ik was toen niet thuis) is de tweede zeug bevallen van 6. Toen ik thuiskwam waren ze alle 6 al dood.. Ze waren wel uit het vlies gehaald, maar de placenta lag er wel nog tussen.

Heeft deze zeug de jongen misschien bewust afgestoten omdat er al andere jongen bij haar dronken?
Is het aantal van 6 teveel geweest?
Had ik wellicht mijn zeugen moeten scheiden?

Ik weet ook niet of ze misschien al dood geboren waren..

Hebben jullie tips bij een dubbele bevalling?


PS: ik heb al vele nestjes gehad, maar dit nog nooit meegemaakt..
droppusmaandag 12 oktober 2015 @ 15:18
Dat is wel sneu en idd apart. Misschien ze na laten kijken bij de dierenarts, om
te zien of er iets afwijkend zit . Anders wachten op het nieuws van het cavia forum.

Heel veel sterkte iig.
douche-eendjemaandag 19 oktober 2015 @ 10:28
MET SPOED VRIJWILLIGERS GEVRAAGD!

Wij zijn afgelopen september met het Knaagdierencentrum verhuisd van Heiloo naar IJmuiden. Helaas zijn door deze verhuizing veel vrijwilligers gestopt omdat het niet mogelijk voor ze was om naar de nieuwe locatie te komen. Daarom zijn wij met spoed op zoek naar dierenliefhebbers die het leuk vinden ons te komen helpen met het verzorgen van onze konijnen en knaagdieren.

Voor elke ochtend van de week hebben wij hulp nodig door een tekort aan vrijwilligers. Vooral de dinsdagochtend, woensdagochtend en zaterdag zoeken wij met spoed vrijwilligers.

We beginnen rond 8.30 tot alle dieren er weer schoon en fris bijzitten, dat duurt tot een uur of 12. Op de zaterdag kunnen wij ook hulp gebruiken met het plaatsen van dieren, koppelen, telefoon opnemen en meer van hetgeen wat komt kijken bij het reilen en zeilen van een drukke opvang.



Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op via de mail of telefoon.

Heerenduinweg 8
1971 JE IJmuiden.
0255527665
info@knaagdierencentrum.nl

Kun je ons niet versterken als vrijwilliger, maar wel op zoek naar dát konijn wat het geschikte maatje voor jouw konijn kan zijn, of op zoek naar een cavia, chinchilla, gerbil, rat, hamster of muis? Ook daarin zijn wij thuis, kijk op de website voor meer informatie over onze dieren.
4EverBlackEyeddonderdag 22 oktober 2015 @ 17:24
quote:
1s.gif Op zondag 11 oktober 2015 13:48 schreef Mubassie het volgende:
Vanmorgen geboren O+

[ afbeelding ]

En ik verwacht morgen nog een nestje
Wat een schatjes

Jammer van het andere nestje, ik heb geen ervaring met het fokken van nestjes helaas.
4EverBlackEyeddonderdag 29 oktober 2015 @ 20:04
Iemand nog een suggestie mbt Science Selective ? Eventueel in pb
Medic Animal heeft de prijzen flink omhoog gegooid sinds ze op tv zijn geweest. :{
Ik koop het altijd per 10 kg :')
CherryLipsdonderdag 29 oktober 2015 @ 20:23
quote:
5s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 20:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Iemand nog een suggestie mbt Science Selective ? Eventueel in pb
Medic Animal heeft de prijzen flink omhoog gegooid sinds ze op tv zijn geweest. :{
Ik koop het altijd per 10 kg :')
O jee, hoe duur is het nu dan :o
O ja, scheelt 7 euro met toen ik het bestelde. Scheelt nog steeds de helft met de dierenwinkel hier geloof ik.
Notorious_Roydonderdag 29 oktober 2015 @ 20:27
Ik koop altijd 1,5 kg voor een tientje, dat vind ik wel prima. Zeker ik nu nog maar een caaf heb.
4EverBlackEyeddonderdag 29 oktober 2015 @ 20:43
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 20:23 schreef CherryLips het volgende:

[..]

O jee, hoe duur is het nu dan :o
O ja, scheelt 7 euro met toen ik het bestelde. Scheelt nog steeds de helft met de dierenwinkel hier geloof ik.
Normaal was het 10 kg + gratis verzenden = 30 euro, nu hebben ze ineens de prijs naar 39,90 gedaan. Als ik het zo bedenk is het nog steeds zo'n beetje de goedkoopste optie.
Ondanks zowat tien euro omhoog.
4EverBlackEyeddonderdag 29 oktober 2015 @ 20:51
quote:
19s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 20:27 schreef Notorious_Roy het volgende:
Ik koop altijd 1,5 kg voor een tientje, dat vind ik wel prima. Zeker ik nu nog maar een caaf heb.
Ja logisch
Ik heb hier 3 monsters en ze eten de oren van mijn hoofd.
4EverBlackEyeddonderdag 29 oktober 2015 @ 21:00
Ik had eind maart besteld en het is nu op, de dames eten 10 kg binnen 7 maanden schoon op. :{

Ik lieg trouwens.. het was geen 30 euro, maar 32 euro .. dus het is met 7,90 omhoog gegaan.
Oscar.donderdag 29 oktober 2015 @ 22:09
Wat een oplichting, dat spul. Alleen al vanwege deze bewering:

• Hoge kwaliteit voeding voor tevreden cavia’s

Alsof caafs ooit een keer tevreden zijn met hun voedsel, het is nooit genoeg :(
Notorious_Roydonderdag 29 oktober 2015 @ 22:18
quote:
4s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 22:09 schreef donald_dick het volgende:
Wat een oplichting, dat spul. Alleen al vanwege deze bewering:

• Hoge kwaliteit voeding voor tevreden cavia’s

Alsof caafs ooit een keer tevreden zijn met hun voedsel, het is nooit genoeg :(
Zeker wel. Yuki blieft geen groene paprika meer. Staat er niet eens voor op :{w
NijntjesUkdonderdag 29 oktober 2015 @ 22:43
Dan heeft het cavia personeel de kwaliteitscontrole gewoon niet goed uitgevoerd. :+ :')
CherryLipsdonderdag 29 oktober 2015 @ 22:47
In de onderste kooi moeten ze geen witlof meer. Ja WTF.
Mubassiedonderdag 29 oktober 2015 @ 23:00
Mijn god die prijzen :')

Kijk ik heb al zo'n 10 jaar cavia's.. Ze worden hier allemaal gezond en oud op een enkeling na.

Ik koop zakken van 25 kilo en die kosten me 14 euro. Daarbij geef ik dagelijks hooi en veel fruit en groente. Geen cavia die iets te kort komt :)

Die prijzen die jullie opnoemen zijn echt te gek voor woorden :Y
Oscar.donderdag 29 oktober 2015 @ 23:00
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 22:47 schreef CherryLips het volgende:
In de onderste kooi moeten ze geen witlof meer. Ja WTF.
Ik heb ook 1 caaf gehad die daar niets meer van moest weten, maar die had nierproblemen.
CherryLipsdonderdag 29 oktober 2015 @ 23:15
quote:
1s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 23:00 schreef Mubassie het volgende:
Mijn god die prijzen :')

Kijk ik heb al zo'n 10 jaar cavia's.. Ze worden hier allemaal gezond en oud op een enkeling na.

Ik koop zakken van 25 kilo en die kosten me 14 euro. Daarbij geef ik dagelijks hooi en veel fruit en groente. Geen cavia die iets te kort komt :)

Die prijzen die jullie opnoemen zijn echt te gek voor woorden :Y
Ik eeh meng er nog weleens Kasper doorheen :@
CherryLipsvrijdag 30 oktober 2015 @ 11:35
Ik heb Knofje en Schaap vandaag vier jaar *O* en ze doen het goed.
Over die andere zal ik het maar niet hebben :') In het digitale dierenarts-topic staat m'n verhaal over zieke Pieter en ik vond net ook donkeroranje zaagsel in het hok. Kan er ook nog wel bij. Doei vakantie :@
droppusvrijdag 30 oktober 2015 @ 13:16
Hier doen ze moeilijk over rode paprika. Ze zijn soms ook erg kieskeurig, wat raar is aangezien ze hun eigen poep eten. Gekke beestjes. Ik heb op het moment Hope farms voor ze, gaat lang genoeg mee tot nu toe. En iedere ochtend en avond krijgen ze groenvoer.

quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 11:35 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb Knofje en Schaap vandaag vier jaar *O* en ze doen het goed.
Over die andere zal ik het maar niet hebben :') In het digitale dierenarts-topic staat m'n verhaal over zieke Pieter en ik vond net ook donkeroranje zaagsel in het hok. Kan er ook nog wel bij. Doei vakantie :@
Wel sneu voor Pieter, heel veel sterkte. En iig gefeliciteerd voor je andere caafs :).
Sjechovzaterdag 31 oktober 2015 @ 18:07
Achtja hier zijn ze ook kieskeurig.
Eerst had ik "los" schepvoer van de dierenzaak.
Daar vraten ze zich eerst een periode gek in, toen hadden ze er in ene niet zoveel zin meer in.
Vervolgens wat dingen geprobeerd en toen uitgekomen bij intratuin eigen merk voor de Cavia's.
Tot voor kort was dit ook geen probleem, maar wederom hetzelfde verhaal (schijnbaar erop uitgekeken). Nu willen de dames de "supreme science selective" hebben.
Gelukkig was die laatst in de aanbieding :')

Ze krijgen hier veel groente en fruit. Lading hooi ed., maar toch he!

Mijn vrouw zegt ook altijd: "ze zijn net zo verwend als wij" :')

Wel ga ik nu even op de hoeveelheid letten.
In het verleden heb ik eens gekeken hoeveel gram er in het bakje ging en gekeken hoelang ze ermee deden. Toen had ik uitgerekend dat dit geen kwaad kon.
Echter met dit nieuwe voer eten ze na mijn idee wat meer, kortom toch meer even afpassen?

Iemand hier ervaring mee???
NijntjesUkzaterdag 31 oktober 2015 @ 18:53
Ik pas niks af eigenlijk.

Die van mij waren beledigd. Ze kregen hun andijvie niet op tijd. :')
droppuszaterdag 31 oktober 2015 @ 21:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 18:53 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik pas niks af eigenlijk.

Die van mij waren beledigd. Ze kregen hun andijvie niet op tijd. :')
Andijvie niet op tijd? Hoe durf je! :P :D

Maar heel herkenbaar verder :).
NijntjesUkzaterdag 31 oktober 2015 @ 22:44
Tja, ze snappen niet dat er ook gewerkt moet worden :P
4EverBlackEyedzondag 1 november 2015 @ 10:11
Het is hier in huize 4EBE een continu all you can eat festijn
Er wordt niks afgepast :')
droppuszondag 1 november 2015 @ 13:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 22:44 schreef NijntjesUk het volgende:
Tja, ze snappen niet dat er ook gewerkt moet worden :P
Volgens mij maakt dat niet veel uit. Als ik even 5 min de deur uit ben geweest, piepen ze ook alsof ze compleet uitgehongerd zijn :p.
droppuszondag 1 november 2015 @ 13:23
quote:
9s.gif Op zondag 1 november 2015 10:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Het is hier in huize 4EBE een continu all you can eat festijn
Er wordt niks afgepast :')
All you can eat is denk ik ook door cavia's uitgevonden.
NijntjesUkzondag 1 november 2015 @ 15:27
Alleen Lexie's begroeting klinkt alsof er een luchtalarm afgaat, maar ik word er nog iedere keer blij als een kind van O+
droppuszondag 1 november 2015 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2015 15:27 schreef NijntjesUk het volgende:
Alleen Lexie's begroeting klinkt alsof er een luchtalarm afgaat, maar ik word er nog iedere keer blij als een kind van O+
Ok dat is dus op volume :D . Dat is waar iedere keer als ze afgaan is super leuk, gewoon dat geluidje ook. :D. En dan staren ze je ook nog aan met die oogjes en die neusjes.
NijntjesUkzondag 1 november 2015 @ 19:59
Ja en Lexie volgt me ook altijd als ik langs de bak loop. O+

Heb net de etensbak bijgevuld.
Blijkbaar waren de dames wel erg hongerig. :Y)

https://instagram.com/p/9jYSoJgsVj/

Was de eerste keer dat ze samen uit één bak aten. :*
droppuszondag 1 november 2015 @ 20:49
leuke foto, leuke caafs :D .

Hadden ze niet zoiets van: Hey mijn bakje! Net als ze altijd precies hetzelfde stukje
andijvie moeten hebben :') .
4EverBlackEyedzondag 1 november 2015 @ 20:53
quote:
11s.gif Op zondag 1 november 2015 13:23 schreef droppus het volgende:

[..]

All you can eat is denk ik ook door cavia's uitgevonden.
Prima uitvinding !
droppuszondag 1 november 2015 @ 20:56
Dat zeker!

Al blijven ze baas boven baas ;).
droppuszondag 1 november 2015 @ 21:03
Dit is ook zoiets:

21myhkn.jpg

Het past niet, maar we moeten als het kan zelfs met zijn 3en erin. :')
NijntjesUkzondag 1 november 2015 @ 21:17
Helemaal niet herkenbaar :')

Khad de foto ook net op tijd gemaakt, want vlak erna was er idd strijd om wie er eerst alleenrecht had. _O-
droppuszondag 1 november 2015 @ 21:27
Hahaha lol, dan was je snel met de foto nemen ;).
NijntjesUkzondag 1 november 2015 @ 21:29
Ik ken ze een beetje inmiddels. ;)
droppuszondag 1 november 2015 @ 21:32
Jaren van ervaring in de cavia wereld en bekend met je huidige cavia's :D .
4EverBlackEyedzondag 1 november 2015 @ 21:39
Herkenbaar :')
Met z'n drieën in een hokje voor 1 caaf
Lekker knus
droppuszondag 1 november 2015 @ 21:42
Het maakte ook niet uit dat er een eind verderop er nog 2 stonden.
Die ik nu heb hebben de hokjes wel onderverdeeld. Niet dat dat altijd werkt,
maar kan 8 van de 10x zitten welke caaf in welk hokje zit.
Sjechovmaandag 2 november 2015 @ 10:53
Ik paste ook nooit wat af met het eten, maar nu ging het bakje wel heel snel leeg 😜
CherryLipsmaandag 2 november 2015 @ 11:00
Als Pieter al in de doos zit, propt Otje zich er gewoon bij.
Als Otje al in de doos zit en Pieter wil erbij, krijgt hij een knauw.

Als Otje al onder de wilgenbrug ligt, wordt ze weggejaagd door Knofje.
Als Pieter al onder de wilgenbrug ligt, propt iedereen zich er gewoon bij.

Knofje ligt niet zo graag in de doos :{
Miss90maandag 2 november 2015 @ 12:15
11k85c2.jpg
Mijn lieve Punkertje Morning!
droppusmaandag 2 november 2015 @ 12:53
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 12:15 schreef Miss90 het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn lieve Punkertje Morning!
Ook een dotje zeg. Heet het beestje ook Punkertje?
droppusmaandag 2 november 2015 @ 12:55
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 11:00 schreef CherryLips het volgende:
Als Pieter al in de doos zit, propt Otje zich er gewoon bij.
Als Otje al in de doos zit en Pieter wil erbij, krijgt hij een knauw.

Als Otje al onder de wilgenbrug ligt, wordt ze weggejaagd door Knofje.
Als Pieter al onder de wilgenbrug ligt, propt iedereen zich er gewoon bij.

Knofje ligt niet zo graag in de doos :{
De rangorde. Toch zien op elkaar gepropte haar ballen er wel leuk uit altijd.
Miss90maandag 2 november 2015 @ 13:12
quote:
Ook een dotje zeg. Heet het beestje ook Punkertje?
Haha nee ze heet Morning, vernoemd naar de ochtendploeg van mn vorige werk met wie ik samenwerkten, heb dr voor mn verjaardag van hun uit mogen zoeken nadat één van mn andere schatjes overleden was.. :(
droppusmaandag 2 november 2015 @ 17:10
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 13:12 schreef Miss90 het volgende:

[..]

Haha nee ze heet Morning, vernoemd naar de ochtendploeg van mn vorige werk met wie ik samenwerkten, heb dr voor mn verjaardag van hun uit mogen zoeken nadat één van mn andere schatjes overleden was.. :(
Lol, ik dacht dat je met morning, goede morgen bedoelde :P. Originele naam :D . Wel lief van je collega's dat je een caaf kreeg.
droppusmaandag 2 november 2015 @ 20:38
zv9d1h.jpg

Die nam echt happen uit mijn haar toen. :P
Dit was in 2007.
Notorious_Roymaandag 2 november 2015 @ 20:44
quote:
10s.gif Op maandag 2 november 2015 20:38 schreef droppus het volgende:
[ afbeelding ]

Die nam echt happen uit mijn haar toen. :P
Dit was in 2007.
It's coming right for us!

l6ozdzU.jpg
droppusmaandag 2 november 2015 @ 20:54
quote:
10s.gif Op maandag 2 november 2015 20:44 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]

It's coming right for us!

[ afbeelding ]
Hahaha _O-

Beestje was toen al een jaar of 4 a 5 :P .

Ik dacht trouwens dat het geen kwaad kon en dacht ach laat hem maar. Dus hele happen eruit :'). Daarna hem dat toch maar afgeleerd...
4EverBlackEyeddinsdag 3 november 2015 @ 19:50
quote:
10s.gif Op maandag 2 november 2015 20:38 schreef droppus het volgende:
[ afbeelding ]

Die nam echt happen uit mijn haar toen. :P
Dit was in 2007.
Awhh

Als ik ze hier op schoot heb liggen dan wurmen ze zich net zo lang omhoog totdat ze hun kont in mijn gezicht kunnen deponeren :{
CherryLipsdinsdag 3 november 2015 @ 19:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 19:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Awhh

Als ik ze hier op schoot heb liggen dan wurmen ze zich net zo lang omhoog totdat ze hun kont in mijn gezicht kunnen deponeren :{
Otje springt meteen in de capuchon ;( Kwam een tijdje geleden terug van vakantie, pakte haar op om te pletten en hop, in de capuchon van m'n vest.
Altijd leuk als ik geen vest met capuchon op heb, dan moet ik uitkijken :')
4EverBlackEyeddinsdag 3 november 2015 @ 19:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 19:52 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Otje springt meteen in de capuchon ;( Kwam een tijdje geleden terug van vakantie, pakte haar op om te pletten en hop, in de capuchon van m'n vest.
Altijd leuk als ik geen vest met capuchon op heb, dan moet ik uitkijken :')
Als ik een cavia was zou ik dat ook doen :') Lijkt me nogal knus en lekker warm
NijntjesUkdinsdag 3 november 2015 @ 20:33
Daarom kruipt Saar altijd in mn vest.

Fozzy kroop altijd in mn nek. Best link,want als hij ergens van schrok,vloog ie zo van de bank af als ik niet snel genoeg reageerde.
En hij deed het ook als ik met hem in de tuin zat. Tuintegels zijn nogal hard,dus ik had t liever niet.
Maar als n cavia eenmaal iets in het koppie heeft.. :')
droppuswoensdag 4 november 2015 @ 12:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 19:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Awhh

Als ik ze hier op schoot heb liggen dan wurmen ze zich net zo lang omhoog totdat ze hun kont in mijn gezicht kunnen deponeren :{
Hahaha ja dat doen ze he. Krijg je een dikke caaf reet in je gezicht. En dan verder weigeren om een poot te verzetten.
droppuswoensdag 4 november 2015 @ 13:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 19:52 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Otje springt meteen in de capuchon ;( Kwam een tijdje geleden terug van vakantie, pakte haar op om te pletten en hop, in de capuchon van m'n vest.
Altijd leuk als ik geen vest met capuchon op heb, dan moet ik uitkijken :')
Wel lekker warm in je nek. Ze controleren idd niet even of er een capuchon op zit of niet. Dat is gewoon springen en de consequenties komen later wel.

Toen ik regelmatig naar Antwerpen ging, zat mijn beer ook graag in de capuchon.
droppuswoensdag 4 november 2015 @ 13:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 19:53 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Als ik een cavia was zou ik dat ook doen :') Lijkt me nogal knus en lekker warm
Hoezo 'als' :P ;).
droppuswoensdag 4 november 2015 @ 13:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 20:33 schreef NijntjesUk het volgende:
Daarom kruipt Saar altijd in mn vest.

Fozzy kroop altijd in mn nek. Best link,want als hij ergens van schrok,vloog ie zo van de bank af als ik niet snel genoeg reageerde.
En hij deed het ook als ik met hem in de tuin zat. Tuintegels zijn nogal hard,dus ik had t liever niet.
Maar als n cavia eenmaal iets in het koppie heeft.. :')
Als het in het koppie zit dan is het ook gelijk ervoor gaan. Toen ik nog thuis woonde, in een grijs verleden. Zat er een op schoot in de tuin en schrok hij van mijn vader.

Ik zie hem nog springen. Daarna de struiken in. En weer terug want het is want de struiken zijn ook eng. Dat beestje was echt op mij gericht.

Gelukkig alleen een bloed hazenlipje en verder niks.

Heb dat nu ook met Luke. Niet dat hij schrikt, maar hij heeft een kamikaze achtige nieuwsgierigheid.
4EverBlackEyeddonderdag 5 november 2015 @ 12:48
quote:
1s.gif Op woensdag 4 november 2015 12:57 schreef droppus het volgende:

[..]

Hahaha ja dat doen ze he. Krijg je een dikke caaf reet in je gezicht. En dan verder weigeren om een poot te verzetten.
Het is wel lekker warm, maar echt fris vind ik het niet :')
4EverBlackEyeddonderdag 5 november 2015 @ 12:48
quote:
10s.gif Op woensdag 4 november 2015 13:05 schreef droppus het volgende:

[..]

Hoezo 'als' :P ;).
O ja, pardon.

"whieep whieeep whieeeep."
droppusdonderdag 5 november 2015 @ 12:55
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 12:48 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Het is wel lekker warm, maar echt fris vind ik het niet :')
Dat niet nee, maarja cavia en fris is nou niet echt een combi.

Eten hun poep, de wc is waar ik toevallig net zit enz.

Aan de andere kant welk huisdier is nu wel fris?
droppusdonderdag 5 november 2015 @ 12:57
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 12:48 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

O ja, pardon.

"whieep whieeep whieeeep."
Geeft andijvie.
4EverBlackEyeddonderdag 5 november 2015 @ 13:09
quote:
7s.gif Op donderdag 5 november 2015 12:55 schreef droppus het volgende:

[..]

Dat niet nee, maarja cavia en fris is nou niet echt een combi.

Eten hun poep, de wc is waar ik toevallig net zit enz.

Aan de andere kant welk huisdier is nu wel fris?
Uhm.. Mijn mini- meervallen? ;(
Knuffelen alleen niet zo lekker

quote:
7s.gif Op donderdag 5 november 2015 12:57 schreef droppus het volgende:

[..]

Geeft andijvie.
*vreet
CherryLipsdonderdag 5 november 2015 @ 13:18
Spinazie in de aanbieding bij de Lidl ^O^
4EverBlackEyeddonderdag 5 november 2015 @ 13:51
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 13:18 schreef CherryLips het volgende:
Spinazie in de aanbieding bij de Lidl ^O^
Kom ik net vandaan :(

Heb alleen toiletpapier gekocht :')
droppusdonderdag 5 november 2015 @ 15:44
quote:
10s.gif Op donderdag 5 november 2015 13:09 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Uhm.. Mijn mini- meervallen? ;(
Knuffelen alleen niet zo lekker

[..]

*vreet
Dat en het is gelijk ook zo nat en koud. En dat niet kunnen ademen buiten het water is ook wel lastig.

Hoe heten de meervallen? :P
droppusdonderdag 5 november 2015 @ 15:45
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 13:18 schreef CherryLips het volgende:
Spinazie in de aanbieding bij de Lidl ^O^
Ook lekker.
droppusdonderdag 5 november 2015 @ 15:48
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 13:51 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Kom ik net vandaan :(

Heb alleen toiletpapier gekocht :')
Is ook handig om te hebben toch? Anders moet je vegen met de hand en die goed wassen. En ja dat werkt zo in sommige landen.
CherryLipsdonderdag 5 november 2015 @ 16:09
quote:
1s.gif Op donderdag 5 november 2015 15:45 schreef droppus het volgende:

[..]

Ook lekker.
Het was vorige week ook bij de Boni in de aanbieding maar die is altijd ongewassen en dat blieven ze niet (en ik ben zelf ook te lui om het te wassen).
droppusdonderdag 5 november 2015 @ 17:18
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 16:09 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Het was vorige week ook bij de Boni in de aanbieding maar die is altijd ongewassen en dat blieven ze niet (en ik ben zelf ook te lui om het te wassen).
Ze zijn weer lekker kieskeurig he :') :D
NijntjesUkdonderdag 5 november 2015 @ 18:23
Mijn dames blieven dat ook niet. :{
4EverBlackEyeddonderdag 5 november 2015 @ 18:57
quote:
1s.gif Op donderdag 5 november 2015 15:44 schreef droppus het volgende:

[..]

Dat en het is gelijk ook zo nat en koud. En dat niet kunnen ademen buiten het water is ook wel lastig.

Hoe heten de meervallen? :P
Ja precies; die houden niet zo van knuffelen
Ik heb er eentje al minimaal 7 jaar .. Beesten kunnen 20 worden !

De meervallen hebben geen naam, mijn algeneter wel; algie 2.0
4EverBlackEyeddonderdag 5 november 2015 @ 18:58
Mijn dames hebben nu witlof
Vinden ze heeeeeerlijk :D
droppusdonderdag 5 november 2015 @ 19:20
quote:
1s.gif Op donderdag 5 november 2015 18:57 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja precies; die houden niet zo van knuffelen
Ik heb er eentje al minimaal 7 jaar .. Beesten kunnen 20 worden !

De meervallen hebben geen naam, mijn algeneter wel; algie 2.0
Word het ook 2.1? of 2.2?

En geen naam, minimaal eentje moet minstens Bluppie heten :P .

Dat is wel oud 20 jaar, niet gedacht.
droppusdonderdag 5 november 2015 @ 19:23
quote:
1s.gif Op donderdag 5 november 2015 18:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Mijn dames hebben nu witlof
Vinden ze heeeeeerlijk :D
Heb de heren andijvie, beetje bloemkool, broccoli en chinese kool gegeven.

Trouwens ook grappig is, als je zegt miep-miep of piep gaan ze hier nog harder piepen.
Of als ze net stoppen, zeggen, doen we geen miep-miep meer, beginnen ze weer.
Wel leuk is dat ze de hele kooi dan door popcornen.
CherryLipsdonderdag 5 november 2015 @ 20:26
quote:
1s.gif Op donderdag 5 november 2015 18:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Mijn dames hebben nu witlof
Vinden ze heeeeeerlijk :D
k
In de grote kooi laten ze witlof steeds liggen -O-
droppusdonderdag 5 november 2015 @ 21:51
quote:
1s.gif Op donderdag 5 november 2015 20:26 schreef CherryLips het volgende:

[..]

k
In de grote kooi laten ze witlof steeds liggen -O-
In de kleine kooi niet?
NijntjesUkdonderdag 5 november 2015 @ 22:02
Die van mij krijgen iedere dag witlof.
Hoezo verwend? ;)
droppusdonderdag 5 november 2015 @ 22:26
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 22:02 schreef NijntjesUk het volgende:
Die van mij krijgen iedere dag witlof.
Hoezo verwend? ;)
Volgens mij is cavia synoniem aan verwend :')
CherryLipsdonderdag 5 november 2015 @ 23:02
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 21:51 schreef droppus het volgende:

[..]

In de kleine kooi niet?
Nee, die laten niks liggen.
Ken je de miniserie the Langoliers naar een boek van Stephen King? Degenen die hem kennen weten waarschijnlijk wel wat ik bedoel :')
CherryLipsdonderdag 5 november 2015 @ 23:02
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 22:02 schreef NijntjesUk het volgende:
Die van mij krijgen iedere dag witlof.
Hoezo verwend? ;)
Die van mij ook, elke ochtend. En 's avonds andijvie.
droppusdonderdag 5 november 2015 @ 23:24
quote:
1s.gif Op donderdag 5 november 2015 23:02 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Die van mij ook, elke ochtend. En 's avonds andijvie.
En soms krijgen ze ook wel eens andijvie en witlof tegelijk. Helemaal feest.

Toch een fijn leven eigenlijk als de hoogtepunt van je dag uit andijvie/witlof krijgen bestaat en je daar nog super happy mee bent ook.

Die serie ken ik niet, maar die ga ik zeker opzoeken nu.
CherryLipsvrijdag 6 november 2015 @ 08:35
Goed, Pieter het zieltje met het moeilijke eten, wil geen bladeren andijvie van een krop, hoe fijn ik het ook snij. Maar uit een zak, dan wordt ie gek. Mafkees. Als ie nou ook nog brokken en hooi ging eten was ik helemaal blij.
4EverBlackEyedvrijdag 6 november 2015 @ 08:39
Ik herken de frustratie van een niet-etende caaf.
Ging ooit nog eens gras plukken in de hoop dat ze dat wel bliefde
CherryLipsvrijdag 6 november 2015 @ 08:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 08:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik herken de frustratie van een niet-etende caaf.
Ging ooit nog eens gras plukken in de hoop dat ze dat wel bliefde
Ja maar helaas is het daar niet het juiste jaargetijde voor geloof ik, alles is zeiknat en iedereen heeft z'n tuin tegenwoordig geplaveid dus ik ken niemand met gewoon gras in de tuin, zonder mest en andere zooi :D
CherryLipsvrijdag 6 november 2015 @ 08:43
Ga morgen anders van die bakjes gras halen die je zelf moet laten groeien, maar die gaan altijd zo snel schimmelen.
4EverBlackEyedvrijdag 6 november 2015 @ 08:43
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 november 2015 08:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja maar helaas is het daar niet het juiste jaargetijde voor geloof ik, alles is zeiknat en iedereen heeft z'n tuin tegenwoordig geplaveid dus ik ken niemand met gewoon gras in de tuin, zonder mest en andere zooi :D
Nee precies, het is ook maar afwachten of ze er geen gif oid op hebben gegooid.
Dwangvoer je hem nu?
CherryLipsvrijdag 6 november 2015 @ 08:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 08:43 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nee precies, het is ook maar afwachten of ze er geen gif oid op hebben gegooid.
Dwangvoer je hem nu?
Yup, al een maand, drie tot vier keer per dag. Zit nog wat poeder bij als krachtvoer en een gemalen vitamine c pil -O- weet hem nu eindelijk een beetje op gewicht te houden maar wat een gedoe en gehannes. Hij heeft er ook helemaal geen zin in en verzet zich hevig. Het is echt een skeletje maar hij staat in ieder geval weer te schooien en soms fluit ie zelfs weer. Maar misschien heeft ie een trauma van het dwangvoeren en wil hij daarom de brokjes niet meer ;)
CherryLipsvrijdag 6 november 2015 @ 08:48
En hij eet nog langzaam dus dat zit ook nog niet helemaal goed.
4EverBlackEyedvrijdag 6 november 2015 @ 08:50
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 november 2015 08:48 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Yup, al een maand, drie tot vier keer per dag. Zit nog wat poeder bij als krachtvoer en een gemalen vitamine c pil -O- weet hem nu eindelijk een beetje op gewicht te houden maar wat een gedoe en gehannes. Hij heeft er ook helemaal geen zin in en verzet zich hevig. Het is echt een skeletje maar hij staat in ieder geval weer te schooien en soms fluit ie zelfs weer. Maar misschien heeft ie een trauma van het dwangvoeren en wil hij daarom de brokjes niet meer ;)
Vast een stomme vraag van mij, maar is de oorzaak bekend ? :@
CherryLipsvrijdag 6 november 2015 @ 08:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 08:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Vast een stomme vraag van mij, maar is de oorzaak bekend ? :@
Nee :')
Het begon met een abces in de kaak, dat is nu helemaal weg, de kiezen stonden daardoor ook niet goed, die zijn nu al twee keer door twee dierenartsen bijgeslepen (??) maar hij heeft nog steeds moeite met eten.
O en sinds zaterdag pist ie ook nog bloed en slaat de antibiotica niet aan.
droppusvrijdag 6 november 2015 @ 11:58
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 november 2015 08:53 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Nee :')
Het begon met een abces in de kaak, dat is nu helemaal weg, de kiezen stonden daardoor ook niet goed, die zijn nu al twee keer door twee dierenartsen bijgeslepen (??) maar hij heeft nog steeds moeite met eten.
O en sinds zaterdag pist ie ook nog bloed en slaat de antibiotica niet aan.
Dat is erg heftig. Wat zegt de DA ervan? En in hoeverre lijd het beestje?
CherryLipsvrijdag 6 november 2015 @ 12:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 11:58 schreef droppus het volgende:

[..]

Dat is erg heftig. Wat zegt de DA ervan? En in hoeverre lijd het beestje?
Hij is nu bij 5 dierenartsen geweest, maar niemand snapt waarom hij niet wil eten. Hij kwam van de week steeds kleine beetjes aan, maar nu valt ie weer sneller af dan hij aankwam. En dat terwijl hij nu wel meer dwangvoer krijgt en zelf groente is gaan eten, maar hij is ook aan de diarree (waarschijnlijk van de antibiotica). Verder maakt hij geen zieke indruk op dit moment, hij heeft gewoon honger dus ik loop hem als een gans te dwangvoeren, maar dat komt z'n neus uit, en brokjes moet ie niet.
Niemand snapt er wat van, maar het wordt nu wel de gouden cavia genoemd :@
4EverBlackEyedzaterdag 7 november 2015 @ 21:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 november 2015 08:53 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Nee :')
Het begon met een abces in de kaak, dat is nu helemaal weg, de kiezen stonden daardoor ook niet goed, die zijn nu al twee keer door twee dierenartsen bijgeslepen (??) maar hij heeft nog steeds moeite met eten.
O en sinds zaterdag pist ie ook nog bloed en slaat de antibiotica niet aan.
Hm wel heftig .. Altijd wel grote zorgen als het om zo'n klein beestje +gezondheid gaat.
Heb zelf ook ervaringen met caven die niet meer wilden eten, wat een ellende. :'(

Heeft hij wel pijnstilling ?
CherryLipszaterdag 7 november 2015 @ 21:40
Ja, al een maand ofzo :') kan ook nooit goed zijn lijkt me maar goed. Nu is ie een beetje aan de dunne (de lucht, mijn god wat een geur) en las ik over probiotica vanwege de antibiotica. Alleen zijn de keutels nu wel weer steviger maar ze ruiken nog steeds niet zo best en zijn ze heel donker en plakkerig (Hmm. Van de week was er een op de vloer belandt en ben ik erop gaan staa met m'n sokken, dat werd weer dweilen).
4EverBlackEyedzaterdag 7 november 2015 @ 21:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 21:40 schreef CherryLips het volgende:
Ja, al een maand ofzo :') kan ook nooit goed zijn lijkt me maar goed. Nu is ie een beetje aan de dunne (de lucht, mijn god wat een geur) en las ik over probiotica vanwege de antibiotica. Alleen zijn de keutels nu wel weer steviger maar ze ruiken nog steeds niet zo best en zijn ze heel donker en plakkerig (Hmm. Van de week was er een op de vloer belandt en ben ik erop gaan staa met m'n sokken, dat werd weer dweilen).
Leuke mental image nu :')

Mja pijnstilling schijnt belastend te zijn voor de organen (nieren, lever ...)

Ben je bekend met de knoevelshop? Die bieden ook producten aan tegen diarree en pijnstilling, maar zou het ook begrijpen als je meer vertrouwen hebt in een da dan zelf te dokteren.
CherryLipszaterdag 7 november 2015 @ 22:27
Ja ik leg het wel voor aan de DA voor ik hem van alles ga geven. Ken de winkel wel, heb er nog caviashampoo van :')
4EverBlackEyedzaterdag 7 november 2015 @ 22:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 22:27 schreef CherryLips het volgende:
Ja ik leg het wel voor aan de DA voor ik hem van alles ga geven. Ken de winkel wel, heb er nog caviashampoo van :')
Ja hoi.. Ik ook :')

En pijnstilling, dwangvoeding en kruiden :D

Ik was mijn caven alleen niet meer ..
CherryLipszaterdag 7 november 2015 @ 23:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 november 2015 22:37 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja hoi.. Ik ook :')

En pijnstilling, dwangvoeding en kruiden :D

Ik was mijn caven alleen niet meer ..
Nee ik ook niet, heb het 1 keer gebruikt voor Beer die al twee jaar hemelen is, die werd ondanks wekelijks knippen altijd zo smerig dat ik hem eens heb gewassen. Maar dat drogen was een drama dus maakte alleen soms z'n kont nat.
NijntjesUkzondag 8 november 2015 @ 00:04
Ik hoop dat Pieter zich snel beter voelt.

Ik heb alle caafs die ik de afgelopen jaren heb (gehad) wel gewassen. Bij de één was het vaker nodig dan bij de ander. Oekie stond zeg maar niet zo hoog op dr voetjes als ze liep, dus was veel sneller vies (want ook langharig).
In de zomer laat ik ze gewoon drogen (na even een hotpiggie te zijn geweest in een handdoek ;) ).

In de winter föhn ik ze, gaat prima. :D
droppuszondag 8 november 2015 @ 10:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 november 2015 23:31 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Nee ik ook niet, heb het 1 keer gebruikt voor Beer die al twee jaar hemelen is, die werd ondanks wekelijks knippen altijd zo smerig dat ik hem eens heb gewassen. Maar dat drogen was een drama dus maakte alleen soms z'n kont nat.
Als ze echt smerig zijn dan is er geen keus. Dat drogen werkt niet vaak, want stil zitten enzo... . Over het algemeen wassen ze zichzelf.
4EverBlackEyedzondag 8 november 2015 @ 14:28
Ik waste de cavia's of in de gootsteen, of in bad.
Daarna in handdoeken wikkelen en de fohn erop, want anders longontsteking.
De cavia's wendden best snel aan de fohn :')
Sjechovzondag 8 november 2015 @ 21:49
Onze bedelaar. Echt onverzadigbaar :)
http://www.erwinwes.nl/cavia/6.JPG

[ Bericht 12% gewijzigd door Sjechov op 08-11-2015 21:55:42 ]
NijntjesUkzondag 8 november 2015 @ 22:06
Zijn ze dat niet allemaal? ;)
Foto is wel O+
CherryLipsmaandag 9 november 2015 @ 09:29
Nu heeft Pieter weer een reuteltje, net nu hij weer is gaan eten ;( En de blaasontsteking is ook nog niet over dus nu kijken of het dan toch blaasstenen zijn.
Net nu hij weer z'n vrolijke zelf is, steeds meer gaat eten, fluit en schooit en nieuwsgierig is. Waar komt dit nou weer ineens vandaan? Ik zit echt weer te janken, hij deed het net zo goed. Ben er nu al vijf weken mee bezig.
NijntjesUkmaandag 9 november 2015 @ 10:04
Arme Pieter (en arme jij uiteraard ).
CherryLipsmaandag 9 november 2015 @ 10:22
Reutel is alweer weg, ik snap er geen biet meer van.
Notorious_Roymaandag 9 november 2015 @ 10:30
Wat is een reutel :@
CherryLipsmaandag 9 november 2015 @ 11:06
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 10:30 schreef Notorious_Roy het volgende:
Wat is een reutel :@
Pruttelende ademhaling.
Notorious_Roymaandag 9 november 2015 @ 11:11
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 11:06 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Pruttelende ademhaling.
Ah okay.

Maar zo te lezen weer voorbij, en hij is aan de beterende hand? Respect voor je doorzettingsvermogen! Caafs mogen blij zijn met jou als baasje O+
CherryLipsmaandag 9 november 2015 @ 11:41
quote:
1s.gif Op maandag 9 november 2015 11:11 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]

Ah okay.

Maar zo te lezen weer voorbij, en hij is aan de beterende hand? Respect voor je doorzettingsvermogen! Caafs mogen blij zijn met jou als baasje O+
Ik hou het reuteltje in de gaten, vertrouw het voor geen meter. En die rooie pis hebben we ook nog. En hij eet nog niet zoveel en zo snel als zou moeten, hij komt ook nog niet aan en hij krijgt drie tot vier keer per dag dwangvoer. Dus het is een gebed zonder eind en een bodemloze geldput :@ Maar ik kan hem ook niet aan z'n lot overlaten of laten creperen. En hij is te kwiek om hem in te laten slapen, vind ik.
Ik snap dat beestjes ziek worden en doodgaan, maar het mag van mij allemaal wel wat sneller :@ Dan denk ik, of je wordt zieker en gaat dood/ik heb reden om je in te laten slapen of je wordt duidelijk beter en we weten wat je mankeert.
Notorious_Roymaandag 9 november 2015 @ 12:14
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 11:41 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik hou het reuteltje in de gaten, vertrouw het voor geen meter. En die rooie pis hebben we ook nog. En hij eet nog niet zoveel en zo snel als zou moeten, hij komt ook nog niet aan en hij krijgt drie tot vier keer per dag dwangvoer. Dus het is een gebed zonder eind en een bodemloze geldput :@ Maar ik kan hem ook niet aan z'n lot overlaten of laten creperen. En hij is te kwiek om hem in te laten slapen, vind ik.
Ik snap dat beestjes ziek worden en doodgaan, maar het mag van mij allemaal wel wat sneller :@ Dan denk ik, of je wordt zieker en gaat dood/ik heb reden om je in te laten slapen of je wordt duidelijk beter en we weten wat je mankeert.
Dat is wel een heel nare situatie ja... :{ Op zulke momenten zijn cavia's maar rotbeesten omdat ze niets laten zien wat er mis is.
NijntjesUkmaandag 9 november 2015 @ 13:02
Hier reutelen ze ook wel eens, dan kuchen ze en is t weer weg. Hoop dat het bij Pieter ook zoiets is.
CherryLipsmaandag 9 november 2015 @ 13:11
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 13:02 schreef NijntjesUk het volgende:
Hier reutelen ze ook wel eens, dan kuchen ze en is t weer weg. Hoop dat het bij Pieter ook zoiets is.
Ja ik las net ook dat het door het schrokken kan komen.
NijntjesUkmaandag 9 november 2015 @ 15:38
Schrokken? Dat doen mijn dames nooit. O-)
4EverBlackEyedmaandag 9 november 2015 @ 16:12
Zo snel de andijvie naar binnen schrokken (want ja, de concurrentie ligt op de loer he) dat je er zowat in stikt..

Het leven van een cavia :')
droppusmaandag 9 november 2015 @ 19:47
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2015 14:28 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik waste de cavia's of in de gootsteen, of in bad.
Daarna in handdoeken wikkelen en de fohn erop, want anders longontsteking.
De cavia's wendden best snel aan de fohn :')
Sommige vinden dat nog lekker ook :') . Je hebt er van die diva's bij hoor.
droppusmaandag 9 november 2015 @ 19:48
quote:
1s.gif Op zondag 8 november 2015 21:49 schreef Sjechov het volgende:
Onze bedelaar. Echt onverzadigbaar :)
http://www.erwinwes.nl/cavia/6.JPG

Die is leuk :D .
droppusmaandag 9 november 2015 @ 19:50
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 11:41 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik hou het reuteltje in de gaten, vertrouw het voor geen meter. En die rooie pis hebben we ook nog. En hij eet nog niet zoveel en zo snel als zou moeten, hij komt ook nog niet aan en hij krijgt drie tot vier keer per dag dwangvoer. Dus het is een gebed zonder eind en een bodemloze geldput :@ Maar ik kan hem ook niet aan z'n lot overlaten of laten creperen. En hij is te kwiek om hem in te laten slapen, vind ik.
Ik snap dat beestjes ziek worden en doodgaan, maar het mag van mij allemaal wel wat sneller :@ Dan denk ik, of je wordt zieker en gaat dood/ik heb reden om je in te laten slapen of je wordt duidelijk beter en we weten wat je mankeert.
Ik hoop ook voor je dat er wat uitkomt, zo meeslepen heel de tijd is ook niks. Ik vind het ook sneu voor jullie allebei. Nogmaal heel veel sterkte he en hoop dat er snel wat veranderd, wat de uitkomst ook is.
droppusmaandag 9 november 2015 @ 19:52
quote:
19s.gif Op maandag 9 november 2015 12:14 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]

Dat is wel een heel nare situatie ja... :{ Op zulke momenten zijn cavia's maar rotbeesten omdat ze niets laten zien wat er mis is.
Tja prooidier he. Ook wel eens gehad, denk je ze doen het allemaal goed en dan ligt er een tijd later toch een dode cavia. Vaak is het zo dat als ze al iets laten zien dat het ook echt al erg is.

Makkelijk word het iig nooit.
droppusmaandag 9 november 2015 @ 19:52
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 15:38 schreef NijntjesUk het volgende:
Schrokken? Dat doen mijn dames nooit. O-)
Nee vast niet :P . Hebben ze ook van die pokerfaces?
droppusmaandag 9 november 2015 @ 19:56
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 16:12 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Zo snel de andijvie naar binnen schrokken (want ja, de concurrentie ligt op de loer he) dat je er zowat in stikt..

Het leven van een cavia :')
Ach ze kunnen toch bijna niet door de mond ademen dus zal wel loslopen ;). Ze zijn we op die levensstijl gebouwd :P

1 Als het dier door de mond probeert te ademen, komt er bijna geen lucht door. De cavia kan dus enkel door de neus ademen. Ernstig benauwde cavia's proberen toch met de mond open te ademen, echter, ze krijgen op deze manier niet voldoende lucht in de longen. Meestal komt er dan veel lucht in de maag terecht. Dit leidt tot gasophoping in de maag.

Bron: http://www.caviadokter.com/Ademhaling/ah-anatomie.shtml
NijntjesUkmaandag 9 november 2015 @ 21:50
Ik vroeg t ook aan DiDa, maar hier ook nog even.
Snipperen jullie caafs ook bijv de witlof aan gort? :+ (t lijkt wel of ze t hier vooral doen als ik net de bak verschoond heb ook :N ).
Mubassiemaandag 9 november 2015 @ 22:04
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 21:50 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik vroeg t ook aan DiDa, maar hier ook nog even.
Snipperen jullie caafs ook bijv de witlof aan gort? :+ (t lijkt wel of ze t hier vooral doen als ik net de bak verschoond heb ook :N ).
Hier eten ze 'm in een keer op
CherryLipsmaandag 9 november 2015 @ 23:18
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 21:50 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik vroeg t ook aan DiDa, maar hier ook nog even.
Snipperen jullie caafs ook bijv de witlof aan gort? :+ (t lijkt wel of ze t hier vooral doen als ik net de bak verschoond heb ook :N ).
Ik heb 1 caaf die zoiets doet met die dure brokjes van SS. Ben ik niet blij mee.
4EverBlackEyeddinsdag 10 november 2015 @ 16:04
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 19:47 schreef droppus het volgende:

[..]

Sommige vinden dat nog lekker ook :') . Je hebt er van die diva's bij hoor.
"Because i'm worth it"
4EverBlackEyeddinsdag 10 november 2015 @ 16:07
Alles wordt hier naar binnen geschrokt :')
CherryLipsdinsdag 10 november 2015 @ 16:20
Pieter eet banaan *O* Dat is nieuw :')
4EverBlackEyeddinsdag 10 november 2015 @ 18:31
Jeej, banaan is goed om aan te komen
droppusdinsdag 10 november 2015 @ 20:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 16:20 schreef CherryLips het volgende:
Pieter eet banaan *O* Dat is nieuw :')
Kijk dat is al iets toch? :).
droppusdinsdag 10 november 2015 @ 20:46
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 november 2015 18:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Jeej, banaan is goed om aan te komen
Tell me about it....

#eats another banana.
droppusdinsdag 10 november 2015 @ 21:00
so5o35.jpg

28kj5o0.jpg

j6k20x.jpg

ieoupe.jpg

^ Zegt eigenlijk alles wel.

En dit shirt moet ik hebben :P .

1z70z9x.jpg
NijntjesUkdinsdag 10 november 2015 @ 21:06
Haha die is leuk.

Alles met betrekking tot wortels gaat hier niet op. De dames blieven geen wortel. :')
CherryLipsdinsdag 10 november 2015 @ 21:10
Winterpeen wel, bospeen niet :')
NijntjesUkdinsdag 10 november 2015 @ 21:14
Waspeen, winterpeen, bospeen. Allemaal te min. :?
droppusdinsdag 10 november 2015 @ 22:05
Die van mij hebben liever bospeen met loof eraan. En dat loof gaat dan als eerste.
NijntjesUkdinsdag 10 november 2015 @ 22:06
Heb ik ook geprobeerd. Geen succes. :')
CherryLipsdinsdag 10 november 2015 @ 22:19
Ik heb ze even losgelaten in de badkamer, pootjes strekken. En proberen te paaien met spinazie, want in de kooi zijn het zulke brutale helden maar als ze loslopen op de grond dan ben ik ineens heel groot voor ze en durven ze niets :D ze komen ook nooit van het kleed af. Voordeel van al dat gesleep met Pieter is nu wel dat hij tammer is :') Hij is de enige die bij het loslopen naar me toe komt en van het kleed stapt om de spinazie aan te pakken.
droppusdinsdag 10 november 2015 @ 22:33
Echte helden op sokken. Brutaal als je iets in de kooi gooit. Daarbuiten echt niet he. Wel leuk
dat Pieter dan nu wat tammer is.
4EverBlackEyedwoensdag 11 november 2015 @ 19:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 21:00 schreef droppus het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

^ Zegt eigenlijk alles wel.

En dit shirt moet ik hebben :P .

[ afbeelding ]
Ik wil dat shirt ook :')
_O-
Sjechovdonderdag 12 november 2015 @ 20:27
Die van mij eten alleen de worteltjes uit eigen tuin.
Dan eerst het groen en als ik geduldig ben, dan ook de wortel zelf :)
droppuszondag 15 november 2015 @ 00:44
Vandaag even lekker op bed gelegen. Eerst met Luke boven op me. Kreeg gelijk kont in mijn gezicht :').

Daarna met Frodo. Dat was neus tegen neus. Moest een oog dichtknijpen, maar zag dat snuitje zo dichtbij :D.
4EverBlackEyeddinsdag 17 november 2015 @ 20:42
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 00:44 schreef droppus het volgende:
Vandaag even lekker op bed gelegen. Eerst met Luke boven op me. Kreeg gelijk kont in mijn gezicht :').

Daarna met Frodo. Dat was neus tegen neus. Moest een oog dichtknijpen, maar zag dat snuitje zo dichtbij :D.
Het is wel lekker warm zo'n kont in je gezicht
droppusdinsdag 17 november 2015 @ 20:59
Dat wel. En gelukkig is het
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 november 2015 20:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Het is wel lekker warm zo'n kont in je gezicht
Dat wel en gelukkig is het ook maar cavia. Bij een koe zou ik het minder vinden hoor.
NijntjesUkdinsdag 17 november 2015 @ 21:10
:D
4EverBlackEyeddinsdag 17 november 2015 @ 21:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 20:59 schreef droppus het volgende:
Dat wel. En gelukkig is het

[..]

Dat wel en gelukkig is het ook maar cavia. Bij een koe zou ik het minder vinden hoor.
Een koe ligt wat minder prettig op je borst
Hoe knuffelbaar sommige koetjes ook mogen zijn.

Om nog maar te zwijgen van de gas-uitstoot
droppusdinsdag 17 november 2015 @ 21:33
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 november 2015 21:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Een koe ligt wat minder prettig op je borst
Hoe knuffelbaar sommige koetjes ook mogen zijn.

Om nog maar te zwijgen van de gas-uitstoot
Als je dat gewicht al overleefd dan word je vergast, het word er niet beter op.
Sjechovvrijdag 20 november 2015 @ 16:18
Bij ons in de keuken wordt het gewoon "gevaarlijk"!
Onze "terror" cavia Punk ligt altijd op de loer.

7.JPG

8.JPG

9.JPG
NijntjesUkvrijdag 20 november 2015 @ 18:04
O+
Ik kom net thuis, is de ruif bijna leeg. Dus ik prop m weer vol, Lexie zo blij dat ze de hele bak door popcornt, inclusief "wheek-wheek"-geluid. O+
(Een vreemde zou zomaar kunnen denken dat ze nooit iets krijgen :') ).
droppusvrijdag 20 november 2015 @ 20:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2015 16:18 schreef Sjechov het volgende:
Bij ons in de keuken wordt het gewoon "gevaarlijk"!
Onze "terror" cavia Punk ligt altijd op de loer.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
lol terror cavia :D . Die laatste foto is echt leuk :).
droppusvrijdag 20 november 2015 @ 20:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2015 18:04 schreef NijntjesUk het volgende:
O+
Ik kom net thuis, is de ruif bijna leeg. Dus ik prop m weer vol, Lexie zo blij dat ze de hele bak door popcornt, inclusief "wheek-wheek"-geluid. O+
(Een vreemde zou zomaar kunnen denken dat ze nooit iets krijgen :') ).
Ach gewoon uitleggen dat ze altijd zo reageren. Ook al is het weer 10 min geleden, dat ze iets gekregen hebben. :P
NijntjesUkvrijdag 20 november 2015 @ 20:45
Dat gelooft niemand :N (tenzij cavia-kenner ;) ).
Saar begint gewoon meteen te eten, popcornen is te vermoeiend. :P
CherryLipsvrijdag 20 november 2015 @ 20:51
Die van mij popcornen nooit ;( ik doe iets verkeerd ;(
droppusvrijdag 20 november 2015 @ 21:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2015 20:45 schreef NijntjesUk het volgende:
Dat gelooft niemand :N (tenzij cavia-kenner ;) ).
Saar begint gewoon meteen te eten, popcornen is te vermoeiend. :P
Hmm, ook weer zo. En Saar is gewoon slimmer, die eet meer dan ;) .

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2015 20:51 schreef CherryLips het volgende:
Die van mij popcornen nooit ;( ik doe iets verkeerd ;(
Popcornen doen ze vooral als ze jonger zijn. Of misschien zijn ze er gewoon te lui voor :P .
NijntjesUkvrijdag 20 november 2015 @ 21:17
CherryLips, ze zijn vast zo verwend dat ze weten dat ze toch wel krijgen. ;)
Hoe gaat het met Pieter?
CherryLipsvrijdag 20 november 2015 @ 21:47
Slecht, hij moest gisteren terug naar de dierenarts voor controle, hij at wel groente en fruit maar geen brokjes, hij maalde er gewoon niet naar. Hij kwam toch beetje bij beetje aan, maar hij kreeg nog wel dwangvoer en apart ban de rest z'n groente.
Zegt de dierenarts dat de tanden en kiezen weer niet goed zijn en weer bijgeslepen moeten worden. Dus ik weer een rib uit m'n lijf betaald (het is nu echt niet leuk meer) en Ik kreeg er een zielig vogeltje voor terug dat niks kan eten. Hij kan het niet eens aanpakken. En het boeit hem ook niet meer zo. Dus weer extra dwangvoeren, probiotica erin want hij was aan de dunne. En weer naar de chiropractor (cha-ching) en dan weer terug voor controle, en dan zal de boel wel weer bijgeslepen moeten worden.
Zo kan het toch niet langer?
We vroegen ons gisteren ook af of hij überhaupt wel een abces heeft gehad, aangezien daar al na een week of twee niets meer van te zien was en dat vaak hardnekkig en noodlottig is bij caafs. Er zit in ieder geval iets niet goed linksachter in de kaak en waarom hij daar nu pas last van krijgt, nu hij drie is, is me een raadsel. Maar ik heb al aardig m'n spaarrekening geplunderd en wat dingen mogen afzeggen, en ik weet dat dat erbij hoort als je een huisdier neemt, maar er is gewoon geen verbetering. Na gisteren is het weer een hoopje ellende, net als drie weken geleden toen hij aan z'n smoel was behandeld.
Ik ben er een beetje klaar mee, ook dat dwangvoeren drie keer per dag :') arme Pieter :'(
NijntjesUkvrijdag 20 november 2015 @ 21:50
Ach gut. Arme Pieter (en jij).
Ik weet verder niet zo goed wat ik moet zeggen. :{
droppusvrijdag 20 november 2015 @ 22:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2015 21:47 schreef CherryLips het volgende:
Slecht, hij moest gisteren terug naar de dierenarts voor controle, hij at wel groente en fruit maar geen brokjes, hij maalde er gewoon niet naar. Hij kwam toch beetje bij beetje aan, maar hij kreeg nog wel dwangvoer en apart ban de rest z'n groente.
Zegt de dierenarts dat de tanden en kiezen weer niet goed zijn en weer bijgeslepen moeten worden. Dus ik weer een rib uit m'n lijf betaald (het is nu echt niet leuk meer) en Ik kreeg er een zielig vogeltje voor terug dat niks kan eten. Hij kan het niet eens aanpakken. En het boeit hem ook niet meer zo. Dus weer extra dwangvoeren, probiotica erin want hij was aan de dunne. En weer naar de chiropractor (cha-ching) en dan weer terug voor controle, en dan zal de boel wel weer bijgeslepen moeten worden.
Zo kan het toch niet langer?
We vroegen ons gisteren ook af of hij überhaupt wel een abces heeft gehad, aangezien daar al na een week of twee niets meer van te zien was en dat vaak hardnekkig en noodlottig is bij caafs. Er zit in ieder geval iets niet goed linksachter in de kaak en waarom hij daar nu pas last van krijgt, nu hij drie is, is me een raadsel. Maar ik heb al aardig m'n spaarrekening geplunderd en wat dingen mogen afzeggen, en ik weet dat dat erbij hoort als je een huisdier neemt, maar er is gewoon geen verbetering. Na gisteren is het weer een hoopje ellende, net als drie weken geleden toen hij aan z'n smoel was behandeld.
Ik ben er een beetje klaar mee, ook dat dwangvoeren drie keer per dag :') arme Pieter :'(
Arm Pietertje. Kan me voorstellen dat je er moe van word, zeker als dat beestje maar niet beter word. Misschien op het cavia forum navragen of iemand een goede arts weet in jou buurt. Niet alle dierenartsen zijn goed met cavia's helaas.

Verder weet ik het helaas ook niet. :{
CherryLipsvrijdag 20 november 2015 @ 22:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2015 22:07 schreef droppus het volgende:

[..]

Arm Pietertje. Kan me voorstellen dat je er moe van word, zeker als dat beestje maar niet beter word. Misschien op het cavia forum navragen of iemand een goede arts weet in jou buurt. Niet alle dierenartsen zijn goed met cavia's helaas.

Verder weet ik het helaas ook niet. :{
Ja dat heb ik al gedaan, zo kwam ik bij m'n huidige dierenarts terecht, die staat bekend als expert in gebitsproblemen. En dat is al een half uur rijden. En de chiropractor is een half uur de andere kant op. Of ik moest naar iemand in België gaan die met cavia's kan toveren ofzo, maar daar rij je ook niet even naartoe, en het is vast niet 1 keer.
droppusvrijdag 20 november 2015 @ 23:58
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 november 2015 22:11 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja dat heb ik al gedaan, zo kwam ik bij m'n huidige dierenarts terecht, die staat bekend als expert in gebitsproblemen. En dat is al een half uur rijden. En de chiropractor is een half uur de andere kant op. Of ik moest naar iemand in België gaan die met cavia's kan toveren ofzo, maar daar rij je ook niet even naartoe, en het is vast niet 1 keer.
Een half uur. Toch best redelijk een eind dan. Naar België gaan is ook niet handig nee. Dan tikken de kosten helemaal aan. En je zit dan ook nog met een gestreste cavia in de auto voor weet ik hoelang. Dat lijkt me ook niet goed voor een beestje dat toch al vrij ziek is.
CherryLipszaterdag 21 november 2015 @ 09:17
Van dat rijden heeft ie geloof ik niet zo'n last. Ik sta ook steeds in de file als ik naar Utrecht moet (daar zit die da) en terugga. Hij loopt dan een beetje de handdoeken te mollen en te slapen of steekt soms z'n neus in de lucht. Ik ga binnenkort een weekend naar zeeland en ben genoodzaakt hem mee te nemen :') dus dan zit hij langer in de auto.
Sjechovzaterdag 21 november 2015 @ 10:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 09:17 schreef CherryLips het volgende:
Van dat rijden heeft ie geloof ik niet zo'n last. Ik sta ook steeds in de file als ik naar Utrecht moet (daar zit die da) en terugga. Hij loopt dan een beetje de handdoeken te mollen en te slapen of steekt soms z'n neus in de lucht. Ik ga binnenkort een weekend naar zeeland en ben genoodzaakt hem mee te nemen :') dus dan zit hij langer in de auto.
Cavia's op vakantie! 😍
CherryLipszaterdag 21 november 2015 @ 10:07
Dan zit ie alleen wel een week alleen ;(
4EverBlackEyedzaterdag 21 november 2015 @ 19:19
Herkenbaar dat DA verhaal
Vanuit Den Haag ga ik naar Utrecht als het gebitsproblemen betreft.
Beetje kieskeurig :@
CherryLipszaterdag 21 november 2015 @ 19:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2015 19:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Herkenbaar dat DA verhaal
Vanuit Den Haag ga ik naar Utrecht als het gebitsproblemen betreft.
Beetje kieskeurig :@
Zelfde toko zeker :P
4EverBlackEyedzaterdag 21 november 2015 @ 19:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2015 19:36 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Zelfde toko zeker :P
Oudenoord :P
Je had ook nog wilhelminapark
Moet er wel bij zeggen dat dit in de tijd was dat ik nog een studenten ov had, dus hop, cavia's in het reismandje en een halve dag kwijt zijn :')

Welke da ga jij?

Ik lees nu dat je een gebits abo kan afsluiten voor een vast bedrag per jaar en dan onbeperkt mag langs komen.
CherryLipszaterdag 21 november 2015 @ 19:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2015 19:47 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Oudenoord :P
Je had ook nog wilhelminapark
Moet er wel bij zeggen dat dit in de tijd was dat ik nog een studenten ov had, dus hop, cavia's in het reismandje en een halve dag kwijt zijn :')

Welke da ga jij?

Ik lees nu dat je een gebits abo kan afsluiten voor een vast bedrag per jaar en dan onbeperkt mag langs komen.
Ik ga naar wilhelminapark :D ik gooi hem nu steeds in de auto, hopelijk vindt ie de trillingen lekker :')
CherryLipszaterdag 21 november 2015 @ 23:56
Pietertje heeft een piepklein stukje andijvie oo. Go Pietertje!
Hij heeft ook anderhalve vitamine c pil op vandaag dus ik snap niet waarom hij zo moeilijk doet met andere dingen, ik breek zowat m'n gebit op die krengen.
droppuszondag 22 november 2015 @ 11:24
In de auto gooien? Dat is er niet goed voor :P.

Tja wat ze wel en niet pakken, het blijven wat dat betreft rare en eigenwijze beestjes.

Maar wat andijvie is goed toch?
Sjechovzondag 22 november 2015 @ 12:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2015 20:51 schreef CherryLips het volgende:
Die van mij popcornen nooit ;( ik doe iets verkeerd ;(
Bij ons staat de stofzuiger zo'n beetje naast de kooi.
Wij hebben vrienden met honden die zeggen elke dag te moeten stofzuigen, maar wij ook hoor :')
Oscar.zondag 22 november 2015 @ 15:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 09:17 schreef CherryLips het volgende:
Van dat rijden heeft ie geloof ik niet zo'n last. Ik sta ook steeds in de file als ik naar Utrecht moet (daar zit die da) en terugga. Hij loopt dan een beetje de handdoeken te mollen en te slapen of steekt soms z'n neus in de lucht. Ik ga binnenkort een weekend naar zeeland en ben genoodzaakt hem mee te nemen :') dus dan zit hij langer in de auto.
ik nam mijn caafs ook altijd mee als we op vakantie gingen in een huisje. En toen ik nog buitencaafs had ook naar de camping
droppuszondag 22 november 2015 @ 16:18
Stofzuigen of opvegen is wel een gegeven ja. Maar dat is met alle huisdieren wel. Uitzonderingen daar gelaten.

Ik heb een aantal uitnodigingen om nieuwjaar te vieren, maar meestal blijf ik thuis omdat ik de caafs dan eten geef voordat geknal begint.
CherryLipszondag 22 november 2015 @ 16:25
quote:
4s.gif Op zondag 22 november 2015 15:54 schreef donald_dick het volgende:

[..]

ik nam mijn caafs ook altijd mee als we op vakantie gingen in een huisje. En toen ik nog buitencaafs had ook naar de camping
O fijn, ze kunnen er dus wel tegen :P Ga morgen als het goed is via Marktplaats zo'n antirommelkooi ophalen in de buurt zodat hij in ieder geval niet op de tocht staat.
Oscar.zondag 22 november 2015 @ 16:33
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 16:25 schreef CherryLips het volgende:

[..]

O fijn, ze kunnen er dus wel tegen :P Ga morgen als het goed is via Marktplaats zo'n antirommelkooi ophalen in de buurt zodat hij in ieder geval niet op de tocht staat.
jawel hoor, maar ik stop ze altijd in een doos waar bijna geen licht is, maar wel met veel luchtgaten. Ook stop ik er altijd een handdoek in die naar hun ruikt, wat hooi, brokjes en wat eten. Niet dat ze eten onderweg, maar meer voor erna, want ze moeten toch hun darmpjes aan de gang houden.
4EverBlackEyedzondag 22 november 2015 @ 17:36
Mijn borstels eten de hele weg non -stop door.
Mijn Peruuf perst zich in een driehoekvorm in een hoek en hoopt dat de reis snel voorbij is.

Er zit zo'n verschil in caaf-ras en karakter
Oscar.zondag 22 november 2015 @ 18:20
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 17:36 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Mijn borstels eten de hele weg non -stop door.
Mijn Peruuf perst zich in een driehoekvorm in een hoek en hoopt dat de reis snel voorbij is.

Er zit zo'n verschil in caaf-ras en karakter
ik heb in 25 jaar tijd nog nooit 1 gehad die wilde eten. Wel graag wilde uitbreken :P
CherryLipszondag 22 november 2015 @ 18:20
Borstels sporen volgens mij volgens mij niet.
4EverBlackEyedzondag 22 november 2015 @ 18:23
quote:
4s.gif Op zondag 22 november 2015 18:20 schreef donald_dick het volgende:

[..]

ik heb in 25 jaar tijd nog nooit 1 gehad die wilde eten. Wel graag wilde uitbreken :P
Liever niet, in vooral in mijn treinreistijd niet :')
4EverBlackEyedzondag 22 november 2015 @ 18:24
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 18:20 schreef CherryLips het volgende:
Borstels sporen volgens mij volgens mij niet.
Klopt
Maar ze zijn wel heel tam en mensgericht
Oscar.zondag 22 november 2015 @ 18:25
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 18:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Klopt
Maar ze zijn wel heel tam en mensgericht
en leven langer dan andere caafs. Bij mij worden ze gemiddeld 7 jaar, tegenover 4/5 van andere rassen.
4EverBlackEyedzondag 22 november 2015 @ 18:32
quote:
4s.gif Op zondag 22 november 2015 18:25 schreef donald_dick het volgende:

[..]

en leven langer dan andere caafs. Bij mij worden ze gemiddeld 7 jaar, tegenover 4/5 van andere rassen.
Komt omdat ze zo laidback zijn :P

Ik had gladhaartjes, eentje was er 7 jaar geworden.
De rest van mijn verzameling borstels 6,5 / 5,5/ 5 enz

Voorlopig zijn ze hier pas 4 en 3
droppuszondag 22 november 2015 @ 21:10
Borstels zijn echt wel fijn om te hebben, verveeld geen seconde. Al vind ik Teddy's ook
wel fijn, die zijn toch wat trager en makker ingesteld. Alle caafs zijn leuk. Zelfs skinny's
zien eruit als mini nijlpaardjes en dat huidje is echt zacht en warm.

Caafs O+ .
droppuszondag 22 november 2015 @ 21:12
Wat vinden we van een cavia liefhebbers meet?
Met 4ebe erover gehad en het leek wel een leuk idee.

Eventueel naar een all you can eat, want wel in cavia stijl.

Caafs mogen mee als het kan. Laat de mijne wel thuis want 2 beren en dat
word vechten met zeugen. :') .

Laat maar weten :).
CherryLipszondag 22 november 2015 @ 21:14
Een restaurant waar ze cavia's serveren :X
droppuszondag 22 november 2015 @ 21:33
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 21:14 schreef CherryLips het volgende:
Een restaurant waar ze cavia's serveren :X
Ow nee nee nee nee. Er is een rede waarom ik nooit naar Peru zou gaan. Ook al gaat het daar om Cuys. Maar toch.
CherryLipszondag 22 november 2015 @ 21:38
O ik wil dolgraag naar Peru :D
NijntjesUkzondag 22 november 2015 @ 22:52
Lexie heeft net weer bewezen dat cavia's geen diepte zien. ;(
Ze wilde in m'n armen springen, maar sprong veel te vroeg. Hup, zo vanaf de bank op het hoogpolig kleed, zo'n 40 cm lager. :N
Notorious_Roymaandag 23 november 2015 @ 00:29
Ik voel me soms nog steeds een ongelofelijke noob hier. Moest Googlen naar Cuy cavia's :@

En damn, die zijn groot! :o
droppusmaandag 23 november 2015 @ 04:43
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 22:52 schreef NijntjesUk het volgende:
Lexie heeft net weer bewezen dat cavia's geen diepte zien. ;(
Ze wilde in m'n armen springen, maar sprong veel te vroeg. Hup, zo vanaf de bank op het hoogpolig kleed, zo'n 40 cm lager. :N
Diepte kennen ze niet nee. Wat dat betreft zijn het kamikaze pilootjes. Verder niks aan de hand?

Ooit ook meegemaakt en dat werd een trip naar de DA. Pootje in het verband.
droppusmaandag 23 november 2015 @ 04:58
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 00:29 schreef Notorious_Roy het volgende:
Ik voel me soms nog steeds een ongelofelijke noob hier. Moest Googlen naar Cuy cavia's :@

En damn, die zijn groot! :o
Ja dat zijn joekels he. Ze hebben vaak ook meer tenen. Maar ze zijn niet geschikt als huisdier.

Ze zijn ook echt gefokt op vlees productie. Grappig is wel dat ze behoren tot de 4 gedomesticeerde dieren in Amerika naast Lama's,Kalkoenen en de hond. De laatste 2 had je alleen in Noord-Amerika. Cavia's en Lama's zelfs alleen in de Andes.
NijntjesUkmaandag 23 november 2015 @ 07:27
Nee, niks aan de hand, gelukkig.
Ze begon wel te gillen (ja, echt, ik wist niet dat ze dat kunnen), maar dat zal wel van de schrik geweest zijn.
Ik kon gewoon aan alle pootjes komen enzo.

Raar beessie. 8)7
droppusmaandag 23 november 2015 @ 08:05
Ow ze kunnen makkelijk doen alsof ze gemarteld worden.
Ooit bij de dierenarts voor nagels knippen, Bolleke ging tekeer zeg.
De assistente, die ook de cavia opvang deed, die vroeg zich af, of
er een cavia werd gemarteld.

Gewoon aanstellers 8)7 .

Ze kunnen ook tjilpen als een vogeltje, ik denk als alarm, heeft iemand dat
hier ook wel eens gehoord? Klinkt echt apart.
4EverBlackEyedmaandag 23 november 2015 @ 08:36
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 21:12 schreef droppus het volgende:
Wat vinden we van een cavia liefhebbers meet?
Met 4ebe erover gehad en het leek wel een leuk idee.

Eventueel naar een all you can eat, want wel in cavia stijl.

Caafs mogen mee als het kan. Laat de mijne wel thuis want 2 beren en dat
word vechten met zeugen. :') .

Laat maar weten :).
Ik ben voor *O*

Ik denk dat ik mijn cavia's ook maar thuislaat.
Heb ze een keer meegenomen naar een restaurant, omdat het niet anders kon :')
4EverBlackEyedmaandag 23 november 2015 @ 08:37
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 21:14 schreef CherryLips het volgende:
Een restaurant waar ze cavia's serveren :X
Er was lang geleden (net het begin van een sprookje :') ) een docu over het bestellen van caviavlees en dat kon gewoon in NL.
Wel in rare schimmige toko's, maar dat lijkt me duidelijk
CherryLipsmaandag 23 november 2015 @ 08:39
quote:
7s.gif Op maandag 23 november 2015 08:05 schreef droppus het volgende:
Ow ze kunnen makkelijk doen alsof ze gemarteld worden.
Ooit bij de dierenarts voor nagels knippen, Bolleke ging tekeer zeg.
De assistente, die ook de cavia opvang deed, die vroeg zich af, of
er een cavia werd gemarteld.

Gewoon aanstellers 8)7 .

Ze kunnen ook tjilpen als een vogeltje, ik denk als alarm, heeft iemand dat
hier ook wel eens gehoord? Klinkt echt apart.
Pieter begint altijd te schokken als je z'n nagels knipt (of als ie naar de chiropractor moet *O* )
4EverBlackEyedmaandag 23 november 2015 @ 08:42
quote:
7s.gif Op maandag 23 november 2015 08:05 schreef droppus het volgende:

Ze kunnen ook tjilpen als een vogeltje, ik denk als alarm, heeft iemand dat
hier ook wel eens gehoord? Klinkt echt apart.
Ja enkele keren. Dat heet waker oid.
De eerste keer dat ik het hoorde dacht ik dat het een nest vogels was :')
Was het gewoon wijlen Spikey die zat te tjilpen tegen Yanou.
CherryLipsmaandag 23 november 2015 @ 08:44
Ollie zou ook een waker zijn maar heb het hem nog niet horen doen.
4EverBlackEyedmaandag 23 november 2015 @ 08:46
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 08:44 schreef CherryLips het volgende:
Ollie zou ook een waker zijn maar heb het hem nog niet horen doen.
Ik vraag me ook af wat ze triggert om het te doen.
droppusmaandag 23 november 2015 @ 08:55
Geen idee, weet wel dat ik toen met mijn ex nog, rechtop in bed zat.
Was even knuffelen en alles was weer goed. Het was ook wel meestal
dezelfde caaf die het deed.

Misschien had ze een nachtmerrie of dacht ze iets te zien of horen. Wel raar, want
er komt hier eigenlijk niks vreemds binnen midden in de nacht.

Het was trouwens ook altijd 's nachts nu ik erover nadenk.
CherryLipsmaandag 23 november 2015 @ 09:02
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 08:55 schreef droppus het volgende:
Geen idee, weet wel dat ik toen met mijn ex nog, rechtop in bed zat.
Was even knuffelen en alles was weer goed. Het was ook wel meestal
dezelfde caaf die het deed.

Misschien had ze een nachtmerrie of dacht ze iets te zien of horen. Wel raar, want
er komt hier eigenlijk niks vreemds binnen midden in de nacht.

Het was trouwens ook altijd 's nachts nu ik erover nadenk.
O misschien slaap ik er dan gewoon doorheen :P
4EverBlackEyedmaandag 23 november 2015 @ 10:46
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 08:55 schreef droppus het volgende:
Geen idee, weet wel dat ik toen met mijn ex nog, rechtop in bed zat.
Was even knuffelen en alles was weer goed. Het was ook wel meestal
dezelfde caaf die het deed.

Misschien had ze een nachtmerrie of dacht ze iets te zien of horen. Wel raar, want
er komt hier eigenlijk niks vreemds binnen midden in de nacht.

Het was trouwens ook altijd 's nachts nu ik erover nadenk.
Idd in de nacht of in de vroege ochtend
droppusmaandag 23 november 2015 @ 16:17
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 09:02 schreef CherryLips het volgende:

[..]

O misschien slaap ik er dan gewoon doorheen :P
Dan slaap je wel goed :D
droppusmaandag 23 november 2015 @ 16:18
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 10:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Idd in de nacht of in de vroege ochtend
Ja he altijd. Gelukkig niet vaak.

Trouwens het maakt niet uit hoe vaak ik het zie, maar wassende cavia's :D .
droppusmaandag 23 november 2015 @ 16:49
Voor de liefhebbers ^^.