abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport zondag 16 augustus 2015 @ 18:12:13 #1
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155270356

Pocheren, fileren, grillen en villen: met Yvette van Boven lijkt het zelfs voor de grootste keukenkneus haalbaar. Deze zomer tovert ze vanaf maandag 17 augustus tien dagen lang voor de VPRO verschillende gerechten op tafel, met producten die je vindt in en rond je huis. Ellen van Dalen maakte kennis met Yvette.


inhoud van het programma
Koken met Van Boven is het nieuwe kookprogramma van de VPRO, gepresenteerd door Yvette van Boven. Zij schreef vier kookboeken, waaronder de bestseller Home made, die al jaren tot de best verkochte kookboeken van Nederland behoort. In Koken met Van Boven trekt Yvette er iedere aflevering op uit om haar ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder en komt ze terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen. Daarnaast plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Want zowel binnen als buiten de stad is van alles te vinden dat eetbaar is, gratis en voor niets.

tips & tricks

oof verschuren
Duurzaam koken kan natuurlijk ook met ingrediënten uit je eigen buurtsuper. Zo maakt Yvette van afgeprijsde bosbessen en aardbeien een heerlijke, spectaculaire oude bessentaart. Yvette kookt altijd met groenten van het seizoen en laat zien hoe eenvoudig het is om de overschotten van het seizoen in te maken.

Tijdens het koken geeft Yvette handige tips & tricks voor in de keuken. Ze is grenzeloos als het erop aankomt een rookoven in twee minuten in elkaar te zetten of zelf ginger ale te maken met honing, of een likeur van melk. Maar zij deinst er ook niet voor terug om bokvlees of het plaagdier gans op het menu te zetten. Overtollig vlees dat in Nederland nauwelijks gegeten wordt. Eeuwig zonde volgens Yvette, want het is biologisch, heel gezond en bovenal hartstikke lekker. Aan het einde van elke aflevering ontvangt zij de leverancier met wie ze haar verrassende en smakelijke gerechten proeft. Koken met Van Boven is duurzaam, eenvoudig, betaalbaar en met een beetje lef!

Het nieuwe programma Koken met Van Boven, van de makers van VPRO kookprogramma’s als Maarten's Moestuin en Taarten van Abel, is te zien op iedere werkdag van 17 t/m 28 augustus om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2.


Website

Ik ga maandag een poging wagen w/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 16 augustus 2015 @ 18:23:35 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155270614
Ja, leuk, goeie tip! ^O^
Yvette is leuk.
  zondag 16 augustus 2015 @ 18:50:57 #3
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155271287
Elke dag, dus! Even onthouden.

Goh, een kookprogramma bij de VPRO. :9
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator / Redactie Sport maandag 17 augustus 2015 @ 14:21:13 #4
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155292077
Ep 1
quote:
Bij biologische boer Boy eten de koeien in de wei allerlei kruiden en bloemen, en die proef je terug in de rauwe melk. Voor de industrialisatie werd melk alleen maar rauw geconsumeerd. De Nederlanders maakten er vooral pannenkoeken, pap en hangop van. Yvette haalt rauwe melk op de boerderij van Boy en maakt daarvan een ouderwetse citroenhangop in een modern jasje, met daarbij een salade van rode biet, spekbokking, en geroosterde boekweit. De bloemen en kruiden die in de wei geplukt zijn, verschijnen in een kleurrijke weidesalade. Als toetje serveert Yvette een frisse melklikeur met een hot milkcake. Oftewel een heerlijke cake met frambozen. Om je vingers bij af te likken.

winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155292451
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:23 schreef RobinOok het volgende:
Ja, leuk, goeie tip! ^O^
Yvette is leuk.
Mee eens! Tikkie mutsig, maar leuk! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_155294158
Ga het maar eens bekijken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport maandag 17 augustus 2015 @ 19:28:52 #7
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155302142
Begonnen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155302157
Hondje O+
pi_155302391
Wat een goed idee trouwens, die wodka met vanille :9 Ik heb al een pot suiker met vanillepeulen staan maar daar kan best een flesje bij ;)
pi_155302985
Ik vond t leuk O+ En Marie ook :D
pi_155303339
:Y Lekker no nonsens ^O^
En het hondje is cute O+ en ze praat net zo tegen haar als ik tegen de mijne :@
  maandag 17 augustus 2015 @ 20:07:21 #12
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155303480
Leuk. Gezellig. Aanstekelijk.
The love you take is equal to the love you make.
pi_155303518
}:| en nu heb ik trek in taart..
  maandag 17 augustus 2015 @ 22:16:49 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155308865
quote:
14s.gif Op maandag 17 augustus 2015 20:07 schreef Lienekien het volgende:
Leuk. Gezellig. Aanstekelijk.
Dat dus. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 18 augustus 2015 @ 14:08:03 #15
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155323516
EP2: chocolade uit Amsterdam-Noord
quote:
Cacao die op windkracht naar Nederland komt en die met biologische ingrediënten op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Om de smaken van chili goed naar boven te laten komen, is de pure reep het lekkerst. Yvette doet hem in haar favoriete chili van duizend bonen, onder een dakje van maisbrood. Met de wildpluk app gaat ze fietsend door de stad op zoek naar kersenbomen om kersen te plukken waarmee ze een niet te versmaden kersentaart maakt met chocolade en zoute caramelfudge. Een biertje met zelfgemaakte kersensiroop is een aangename opfrisser erbij.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155331582
quote:
14s.gif Op maandag 17 augustus 2015 20:07 schreef Lienekien het volgende:
Leuk. Gezellig. Aanstekelijk.
Yep. Leuk mens.
En ik hoor gelukkig thank god geen 'omdat het zo gezond' is _O_ Zo'n verademing *O*
En die keuken O+
Die hond is wat minder :+
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:14:44 #17
202348 Susi
Temple of Love
pi_155336268
Leuk inderdaad om te kijken. Die keuken is inderdaad zo mooi donker!
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:51:22 #18
97745 Thorical
finding a way
pi_155337816
Ik vind haar leuk en ze kookt lekker no nonsens.
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 22:32:06 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155339255
Ik ben fan van Yvette, maar ik zou willen dat ze iets minder vaak "lekker" zou zeggen. Zoals in "in de oven op 175 garden, lekker warm".....

Hoezo is dat lekker warm? Is 120 graden niet lekker warm dan?

Maar goed, daar hebben alle tvkookmutsen last van, dat alles lekkerlekkerlekkkerlekker is. Had stiekem gehoopt dat Yvette dat beter in de hand zou houden.....
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 18 augustus 2015 @ 22:34:44 #20
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155339357
Die Chili komt op het menu. :9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155341360
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 22:34 schreef borisz het volgende:
Die Chili komt op het menu. :9
Behalve de bonen :D
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 23:47:20 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155341449
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:44 schreef Bluezz het volgende:

Behalve de bonen :D
Chili san Bonen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 18 augustus 2015 @ 23:53:11 #23
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155341612
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:44 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Behalve de bonen :D
In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155341991
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:53 schreef borisz het volgende:

[..]

In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid :P
Ik groei al heel wat meer jaren dan jij over dingen heen, maar afgezien van zwarte bonensauzen en kikkererwtgedoe vind ik alle andere bonen gewoon niet zo bie :)
  Moderator / Redactie Sport woensdag 19 augustus 2015 @ 19:32:50 #25
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155360139
Lekker kippetje :Y)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 23 augustus 2015 @ 10:07:43 #26
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155458722
Net de geitaflevering van vrijdag gezien. :Y). Conclusie tijd om eens een bokje aan te schaffen. :Y)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155462450
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 10:07 schreef borisz het volgende:
Net de geitaflevering van vrijdag gezien. :Y). Conclusie tijd om eens een bokje aan te schaffen. :Y)
Ik ben benieuwd :)
pi_155462499
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:53 schreef borisz het volgende:

[..]

In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid :P
Ik niet. Tuin-, witte-, bruine, capucijners, belotti oh en sugarsnaps. Zo niet lekker, ben er niet overheen gegroeid :D
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 25 augustus 2015 @ 21:26:37 #29
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155539025
Patat met kroket :9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155539056
Bokket! :D
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 26 augustus 2015 @ 13:55:52 #31
414785 sirdanilot
pi_155557795
Ik vind het een leuk programma, al een paar afleveringen terug gekeken.

Vooral ook leuk dat ze dingen uit het wild plukt soms.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 26 augustus 2015 @ 22:38:44 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155576017
Een cocktail uit de vaatwasmachine. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155627761
Vandaag maak ik een oud gerecht van haar, gewoon omdat ik haar zo tof vind!

quote:
FRISSE BALLEN UIT DE OVEN
Gerecht voor 4 personen

Voor de ballen:

450 gr biovarkensgehakt of half-om-half
100 gram gare grove bulgur (of rijst)
1 ei
1 gesnipperde sjalot
1 koffielepel harissa, of naar smaak
2 tenen knof, fijngehakt
zeezout en zwarte peper

Voor de saus:

2 flinke sjalotten, in ringen
paar el olijfolie
1 teen knof, fijngehakt
1 tl gemalen koriander
2 tl karwijzaad
1 koffielepel harissa, of naar smaak.
1 el gehakte tomaten (ca. 400 g)
sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Fruit de sjalotten in de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur tot ze mooi lichtbruin gaan kleuren. Meng alle ingrediënten voor de ballen met elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm er met natte handen (dan plakt het minder) kleine ballen van, ter grootte van een golfbal. Voeg de knoflook, de kruiden en de harissa toe aan de gebakken sjalotten en bak ze even mee tot de specerijen gaan geuren, zo'n 2-3 minuten. Giet de gepelde tomaten erbij en breng aan de kook, roer dan het citroensap erdoor. Verdeel de ballen in een ovenschaal en overgiet met de saus. Zet de schaal 25 minuten in de oven, tot de ballen gaar zijn. Eet met veel verschillende groene groenten erbij.
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 23:05:14 #34
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155639968
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 23:28:53 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155640715
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:05 schreef Bramito het volgende:
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
Ik vind haar wel een down to earth wijf. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 29 augustus 2015 @ 11:10:20 #36
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155648277
Zeer vermakelijk :Y.
Ik kende Yvette van Boven en d'r boeken totaal niet.

Laat serie II maar komen :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155648316
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:29 schreef Bluezz het volgende:
1 el gehakte tomaten (ca. 400 g)
Zo dan wat voor eetlepels heeft die?
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 15:19:12 #38
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155653198
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik vind haar wel een down to earth wijf. ^O^
Jawel hoor, alleen een beetje mutsig. Ze "pleurt" het vlees in de pan, dat maakt veel goed.
Siesta & Fiesta!
pi_155654150
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:13 schreef liedetector het volgende:

[..]

Zo dan wat voor eetlepels heeft die?
Ja dat vond ik ook raar ik heb gewoon een blik tomaten (400) erin gepleurt :P
pi_155654590
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:10 schreef Bluezz het volgende:
Ja dat vond ik ook raar ik heb gewoon een blik tomaten (400) erin gepleurt :P
dat zou ik denk ik ook gedaan hebben ja
pi_155777491
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:05 schreef Bramito het volgende:
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
Ik wel.

1st: Yvette als kokkin doet en brengt het leuk en brengt die gewend zijn AH voor hen te laten beslissen even terug op aarde! Geen pakjes/ voorverpakte rommel inslaan en dan in de magnetron stoppen en opwarmen omdat je te lui bent om na te denken hoe iets te bereiden.

Vwb de persoon Yvette bekruipt mij een beetje het gevoel dat zij een verdelde polderversie op de Britse Nigella Lawson is.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 5 september 2015 @ 12:44:10 #42
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155838083


De Ginger Ale uit ep 3 :Y)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155919821
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 12:44 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]

De Ginger Ale uit ep 3 :Y)
Heb gisteren ook een fles gevuld en net geproefd. Wauw! Wat een smaakbom :D
  woensdag 4 november 2015 @ 07:15:38 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157307419
Succesvolle VPRO-serie Koken met Van Boven krijgt vervolg

In navolging van de succesvolle serie Koken met Van Boven komt Yvette van Boven terug met vier kers(t)verse afleveringen. Van 14 t/m 17 december neemt Yvette de kijker mee in de Hollandse kersttraditie vol feestelijke ideeën, gerechten en historie. Yvette onthult onder meer het geheim van christmas pudding en gaat aan de hand van het kerstservies in het Museum van Loon terug in de geschiedenis van de kersttraditie.
Na deze vier speciale kerstafleveringen is Yvette in februari weer terug met een hele nieuwe serie Koken met Van Boven.

Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze is freelance foodstylist, receptuurschrijver en culinair redacteur. Ook illustreert ze voor bedrijven, voedselproducenten, boeken en tijdschriften. Haar werk verschijnt in bladen als Delicious.,Volkskrant Magazine, Libelle, Bon Apétit en Red. Yvette’s eerdere succesvolle Home Made-boeken verschenen in Engelse, Spaanse, Duitse en Franse vertaling en worden overladen met prijzen.

Uitzending: van 14 t/m 17 december (4 afleveringen), iedere avond om 19.25 uur NPO 2.
Website: www.vpro.nl/kokenmetvanboven
  woensdag 4 november 2015 @ 12:08:15 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_157310812
Leuk! ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 5 december 2015 @ 15:19:20 #46
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_158033582
http://www.vpro.nl/koken-(...)oven-kerstserie.html
quote:
voorproefje kerst aflevering 1 & 2

Blije koeien en bofkippen
Kerst is vaak een feest voor liefhebbers van grote braadstukken en moeilijke, dure stukken vlees die we normaal niet snel klaarmaken. Als we met kerst een stukje vlees willen eten kunnen we ook kiezen voor een dier dat een heel goed leven heeft gehad. In de eerste kerstaflevering zijn alle ingredienten die Yvette bij elkaar scharrelt ecologisch of van de natuur slager.

Slager René Pals is zo'n natuurslager en heeft voor Yvette een mooi stuk vlees van een blije koe die een stressloos leven heeft gehad. Op het menu staat een heerlijke klassieke kerstrollade bereidt met verse kerstgroenten van de markt. Het dessert is een niet te versmaden scharreladvocaatje met kakelverse eitjes van de bofkippen van Isabel.

Knollen en citroenen
Maar kerst zonder dode dieren kan natuurlijk ook. In de tweede kerstaflevering maakt Yvette heerlijke kerstgerechten zonder vlees of vis. Citrusvruchten zijn al eeuwenlang een geliefd ingrediënt in de keuken. Vanuit de Himalaya via het Midden-Oosten in Europa terechtgekomen. Zuur, zoet, sappig; van citroenen tot sinaasappels. Koning Willem III plantte heuse sinaasappelbomen in de tuin van Paleis het Loo die vandaag de dag nog te bewonderen zijn.

Met de kerst vormen citrusvruchten een goede combinatie met gebraad. Maar wat als je geen vlees eet? Yvette maakt een vegetarische variant waar je je vingers bij aflikt. Bij teler Krispijn haalt ze knolselderij en koolraap. De knolselderij gaat Yvette braden als een kippetje, geserveerd met een saus van citrusvruchten en gepofte knoflook. Als voorafje serveert ze dungesneden gepofte koolraap met gebakken paddenstoelen en pecorino.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 14 december 2015 @ 11:39:48 #47
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_158233683
Vanavond dus weer :) 19.25 NL2
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 14 december 2015 @ 11:41:21 #48
202348 Susi
Temple of Love
pi_158233726
Dank voor de reminder
pi_158234112
Nice!
  maandag 14 december 2015 @ 12:09:43 #50
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158234353
Geprogrammeerd. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')