De wat? Nog nooit gezien of van gehoord.quote:Op woensdag 8 juli 2015 18:53 schreef MevrouwPuff het volgende:
[ afbeelding ]
Cherimoya is ook erg lekker
Wist niet dat je die ook in NL had, in brazilië zijn ze vrij normaal en heb je ook meerdere soorten ervan (fruta de conde, pinha, en nog een met een naam die ik ben vergeten).quote:Op woensdag 8 juli 2015 18:53 schreef MevrouwPuff het volgende:
[ afbeelding ]
Cherimoya is ook erg lekker
In Nederland alleen af en toe op de Rotterdamse markt gezien, maar op Madeira had de eigenaar van ons huisje zoveel fruit in de tuin dat we altijd wel wat kregen en daar zat deze ook bijna dagelijks bij. Er zit dus ook een vleugje vakantiegevoel bijquote:Op woensdag 8 juli 2015 20:45 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wist niet dat je die ook in NL had, in brazilië zijn ze vrij normaal en heb je ook meerdere soorten ervan (fruta de conde, pinha, en nog een met een naam die ik ben vergeten).
Vind ze zelf dusdanig mierzoet dat ik ze niet echt meer lekker vind, wel verbazingwekkend hoe ontzettend zoet fruit kan zijn. Maar misschien dat ik ze over een paar dagen koop.
Jij hebt dan echt geluk dat je nog af en toe op de Rotterdamse markt ziet. Ik heb het ca. 12 jaar geleden gezien en gekocht op de markt. Ik wacht nog op de dag dat ik het weer zie en kan etenquote:Op donderdag 9 juli 2015 11:20 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
In Nederland alleen af en toe op de Rotterdamse markt gezien, maar op Madeira had de eigenaar van ons huisje zoveel fruit in de tuin dat we altijd wel wat kregen en daar zat deze ook bijna dagelijks bij. Er zit dus ook een vleugje vakantiegevoel bij
op de laaghangende wel, pis van vossen en honden enzo. Hoog fruit is best te vertrouwen.quote:Op donderdag 9 juli 2015 13:24 schreef Stompzinnig het volgende:
Zaten in bramen die je wild plukt niet vaak lintwormen?
Gewoon wassen voordat je het eet, en idd liever de hoger hangende vruchten nemen.quote:Op donderdag 9 juli 2015 13:24 schreef Stompzinnig het volgende:
Zaten in bramen die je wild plukt niet vaak lintwormen?
Papaya en guave! Dat was er in overvloed in Cuba met de kerstvakantie! Papaya vind ik niet bijzonder, weinig smaak. Guave is best oké. Die pitten, inderdaad !quote:Op donderdag 9 juli 2015 17:11 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Gewoon wassen voordat je het eet, en idd liever de hoger hangende vruchten nemen.
Had net een vrucht genaamd Mangostim op. Op zich wel een lekker smaakje (de binnenkant is beetje zurig en best zoet) maar niet heel erg bijzonder, er zit ook niet veel eetbaars in. Je kunt alleen het witte binnenste eten.
[ afbeelding ]
Verder nog een mamão vrucht op (een heeeeeel erg grote papaya-achtige vrucht).
[ afbeelding ]
En ook een Goiaba vrucht (niet mijn favoriet want er zitten allemaal zaadjes in die keihard zijn).Blijkbaar zijn die nu in het seizoen want ze worden massaal verkocht langs de weg.
[ afbeelding ]
Durian!quote:Op donderdag 9 juli 2015 18:45 schreef quirina het volgende:
Watermeloen,galiameloen,aardbeien,mango,kiwi,peer,appel, cocos,kruisbessen,aalbessen,zwarte bessen,kersen,grapefruit.
Zelfs doerian vind ik te pruimen. ( alleen die geur is vies)
Mangosteen is erg lekker, maar kan heel snel bederven en dan is het echt mega ranzig.quote:Op donderdag 9 juli 2015 17:11 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Gewoon wassen voordat je het eet, en idd liever de hoger hangende vruchten nemen.
Had net een vrucht genaamd Mangostim op. Op zich wel een lekker smaakje (de binnenkant is beetje zurig en best zoet) maar niet heel erg bijzonder, er zit ook niet veel eetbaars in. Je kunt alleen het witte binnenste eten.
[ afbeelding ]
Verder nog een mamão vrucht op (een heeeeeel erg grote papaya-achtige vrucht).
[ afbeelding ]
En ook een Goiaba vrucht (niet mijn favoriet want er zitten allemaal zaadjes in die keihard zijn).Blijkbaar zijn die nu in het seizoen want ze worden massaal verkocht langs de weg.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 9 juli 2015 18:45 schreef quirina het volgende:
Watermeloen,galiameloen,aardbeien,mango,kiwi,peer,appel, cocos,kruisbessen,aalbessen,zwarte bessen,kersen,grapefruit.
Zelfs doerian vind ik te pruimen. ( alleen die geur is vies)
Hoe smaakt Durian? Dat stonk zo erg, had mezelf zover gekregen naar me mond te gaan met een stukje, maar ik kon het echt niet bijten, de stankquote:Op donderdag 9 juli 2015 20:09 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Durian!
Laatst weer gehad, zo lekker.
Het heeft een heel complexe smaak. Is erg romig.quote:Op donderdag 9 juli 2015 23:01 schreef Yiwei het volgende:
[..]
[..]
Hoe smaakt Durian? Dat stonk zo erg, had mezelf zover gekregen naar me mond te gaan met een stukje, maar ik kon het echt niet bijten, de stank
Ahah dit wil ik echt nog eens eten. Ik heb duriansnoepjes, superlekker maar meuren dat het doet. En het beste is dat je het zelf niet ruikt met die smaak in je mond.quote:Op donderdag 9 juli 2015 20:09 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Durian!
Laatst weer gehad, zo lekker.
Nooit gegeten, lijkt me interessant.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 00:57 schreef Megara het volgende:
[..]
Ahah dit wil ik echt nog eens eten. Ik heb duriansnoepjes, superlekker maar meuren dat het doet. En het beste is dat je het zelf niet ruikt met die smaak in je mond.
OT: Al het fruit. Fruit <3 Weekje terug heb ik van een boom op een landgoed voor het eerst moerbeien gegeten, kende die alleen als het overpriced smakeloze gedroogde superfood...
[ afbeelding ]
...maar lekker dat die zijn als je ze vers eet! Alleen de donkerpaarse zijn te eten, een heel zacht zoet smaakje. Ik weet niet of ze eigenlijk heel bekend zijn maar ik had ze nog nooit gezien.
[ afbeelding ]
Moerbeien heb ik in Turkije gegeten. Is ook lekker.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 00:57 schreef Megara het volgende:
[..]
Ahah dit wil ik echt nog eens eten. Ik heb duriansnoepjes, superlekker maar meuren dat het doet. En het beste is dat je het zelf niet ruikt met die smaak in je mond.
OT: Al het fruit. Fruit <3 Weekje terug heb ik van een boom op een landgoed voor het eerst moerbeien gegeten, kende die alleen als het overpriced smakeloze gedroogde superfood...
[ afbeelding ]
...maar lekker dat die zijn als je ze vers eet! Alleen de donkerpaarse zijn te eten, een heel zacht zoet smaakje. Ik weet niet of ze eigenlijk heel bekend zijn maar ik had ze nog nooit gezien.
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |