abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 5 juni 2015 @ 13:20:36 #51
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_153272165
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2015 12:38 schreef Mike het volgende:

[..]

Ik vond dit echt met afstand de slechtste film die ik dit jaar gezien heb. :P Het plot van een C-film, acteerprestaties om te huilen...amper voor te stellen dat dit van dezelfde persoon komt als District 9. Hij moet sowieso eens weg uit Zuid-Afrika met z'n films, want je ergert je alleen al continu aan die rare accenten.

Chappie zelf vond ik overigens nog wel aardig, maar Jackman zal zich achteraf wel afgevraagd hebben waarom-ie ooit 'ja' had gezegd tegen deze productie.
Als je je al aan de locatie en het daarbij horende accent gaat storen dan kan de film verder weinig goed meer doen denk ik, dan ga je je overal aan storen. Las zelfs ergens dat iemand de film kut vond omdat er iets op een usb gezet wordt en een usb stick nooit zoveel data kan bevatten..... tja wat moet je daar dan nog op zeggen. Mij stoorde het totaal niet, ik vind die setting in Johannesburg juist wel cool. Daar past dit verhaal met die gangsters etc beter bij dan dat het zich in New York ofzo afspeelde.

Ik denk trouwens dat Jackman ja gezegd heeft omdat ie zijn eigen Australische accent mocht spreken :D
pi_153272366
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2015 13:20 schreef planethugo het volgende:

[..]

Als je je al aan de locatie en het daarbij horende accent gaat storen dan kan de film verder weinig goed meer doen denk ik, dan ga je je overal aan storen. Las zelfs ergens dat iemand de film kut vond omdat er iets op een usb gezet wordt en een usb stick nooit zoveel data kan bevatten..... tja wat moet je daar dan nog op zeggen. Mij stoorde het totaal niet, ik vind die setting in Johannesburg juist wel cool. Daar past dit verhaal met die gangsters etc beter bij dan dat het zich in New York ofzo afspeelde.

Ik denk trouwens dat Jackman ja gezegd heeft omdat ie zijn eigen Australische accent mocht spreken :D
Technische dingen die niet kloppen vind ik ook een flinke afknapper, niet omdat het niet kan, maar vooral omdat de makers te lui zijn om het realistisch te maken, dat begrijp ik niet, je steekt zo veel geld in een film en toch zie je dat een telefoon niet eens echt belt tijdens een film.

Daarom kan de film trouwens alsnog wel leuk zijn, maar het is wel irritant.

Ben zelf begonnen met Chappie, maar kon er nog niet doorheen komen, dit weekend nog eens proberen.
  vrijdag 5 juni 2015 @ 13:40:10 #53
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_153272569
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2015 13:29 schreef JDx het volgende:

[..]

Technische dingen die niet kloppen vind ik ook een flinke afknapper, niet omdat het niet kan, maar vooral omdat de makers te lui zijn om het realistisch te maken, dat begrijp ik niet, je steekt zo veel geld in een film en toch zie je dat een telefoon niet eens echt belt tijdens een film.
zover gaat het zeker niet..... tis een sci-fi met politie robots en een zelfdenkende robot, dan zal er vast wel de techniek zijn om tig data op een usb stick te zetten. Dat was trouwens maar een voorbeeld, als ik in reacties zie waarom men de film niks vond dan frons ik wel mijn wenkbrouwen
pi_153283733
Chappie (2015)



Ik heb over drie dagen een tentamen en was dus een niet nader te noemen programma aan het doorscrollen op zoek naar redelijk vermakelijke films terwijl ik in mijn achterhoofd mezelf 'come on, the bar is so so so low...' hoorde zeggen. Paar trailers bekeken en om heel eerlijk te zijn werd ik overgehaald door het Australische accent van Hugh Jackman. Zo laag dus.

Chappie gaat over een robot met een hoge schattigheidsfactor. Hij heeft oortjes (eentje is oranje) die ook meebewegen met zijn stemming en lichaamshouding. Dat maakt de robot behoorlijk menselijk. Chappie is een experiment van een nerd (Dev Patel) die in zijn vrije tijd AI probeert te ontwikkelen. De robot belandt echter bij drie criminelen (het stel van Die Antwoord en Jose Pablo Cantillo) die behoorlijk in de penarie zitten omdat ze een andere crimineel veel geld schuldig zijn. Het drietal doet zich stoer voor, maar zijn eigenlijk net zo lief als Chappie overkomt. De kracht zit hem hier wel heel duidelijk in Cantillo. Die Antwoord is leuk om te zien, maar het zijn twee absolute extremen en Cantillo weet dat zeker na het op gang komen van de film, goed te middelen.

Intussen is er rivaliteit gaande tussen Chappie's maker die de police droids ontwikkelt voor de Zuid-Afrikaanse overheid en Hugh Jackman, die zo zijn eigen opvattingen heeft over 'gepast geweld' en de ideale gevechtsrobot. Jackman speelt goed; hoewel zijn rol niet echt ruimte heeft om eruit te springen, zet hij toch een solide karakter neer. Zijn rivaal, Patel, is hier en daar wat rommeliger, maar daarom niet minder leuk om naar te kijken.

Het einde van de film is wat voorspelbaar en soft. De hele film is geen meesterwerk, maar gewoon een leuke film om met je voeten omhoog, een biertje en een bakje nootjes te bekijken. Vooral de ontwikkeling van Chappie gedurende de film is goed neergezet. Af en toe zit er wat tenenkrommend acteerwerk in de film, maar dat vergeef je direct. Goed? Neuh. Leuk? Absoluut.

IMDB: 7.1
Ik: 8

[ Bericht 4% gewijzigd door Sarasi op 05-06-2015 21:36:25 ]
Your opinion of me is none of my business.
pi_153291265
Victoria


Film is genoemd naar het gelijknamige hoofdkarakter, een jonge Spaanse die voor een paar maand in Berlijn leeft en zich alleen in het Berlijnse nachtleven begeeft. Ze werkt voor 4 euro per uur in een cafe en heeft nog weinig vrienden ontmoet in Berlijn. Als ze naar huis wilt gaan ontmoet ze 4 Berlijnse vrienden, die haar overhalen om met hen mee te gaan nog even verder te feesten. De nacht eindigt anders dan gedacht.

Interessante film, omdat het in 1 scene is opgenomen. En dan niet zoals in Birdman met trucjes in elkaar gezet, maar er is echt 140 minuten aan een stuk opgenomen. Natuurlijk is dan niet elke scene perfect, maar het heeft zeker, of misschien daardoor, zijn charmes. Ook omdat veel geïmproviseerd was, komen de dialogen realistisch over. Dynamiek tussen de hoofdkarakters was ook goed.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Boks-Chick vrijdag 5 juni 2015 @ 23:52:15 #56
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_153291744
Vanavond gezien: Interstellar (2014) - IMDb



En ik moet zeggen, ik heb genoten! Had hem al een hele poos 'op de plank' liggen, maar de lengte van de film (bijna 3u) weerhield mij er elke keer van om hem te bekijken.

Nou de lengte heb ik geen seconde last van gehad, de film was voorbij voor ik er erg in had en hij had van mij zelfs best nog een half uur langer mogen duren om het einde iets meer recht te doen. Dat werd in mijn gevoel een beetje van grote stappen-snel thuis want we zijn al zo lang aan het filmen. En dat is het enige wat ik jammer vind, die 5e dimensiegebeuren had wmb meer in gezeten.

De beelden zijn prachtig, het acteerwerk is over het algemeen meer dan prima, en de vaart blijft er goed in zitten. Of het theoretisch allemaal klopt en kan heb ik geen idee van, maar het werd dusdanig gebracht dat het in ieder geval geloofwaardig was en dus maakt het niet uit of het kan of niet kan :P

Wat mij betreft een echte aanrader.
IMDB 8,7
Ik 9
lolwut
pi_153294947
It Follows (2014) - IMDb

Had goede reviews hier en een metacrit van 83, dus ik dacht dit komt helemaal goed. Maar ik vond het maar tegenvallen, film zat leuk in elkaar en het geluid was ook tof, maar het verhaal en de uitwerking zijn maar matig, moest mijn eigen movierater gebruiken om een cijfer te kunnen produceren.

6.71 (http://jdx.nl/movierate.php)
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 6 juni 2015 @ 09:19:04 #58
862 Arcee
Look closer
pi_153295330
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 juni 2015 23:52 schreef BrandX het volgende:
Of het theoretisch allemaal klopt en kan heb ik geen idee van, maar het werd dusdanig gebracht dat het in ieder geval geloofwaardig was en dus maakt het niet uit of het kan of niet kan :P
Nou, niet alles. Ik had op een gegeven moment de neiging om heel hard 'BULLSHIT!' door de bioscoop te roepen. :@ ;)

Maar verder wel een onderhoudende film. Een mooie 7 heb ik gegeven. :)
pi_153317636
Blow (2001) - IMDb

Erg boeiende biografie over George Jung, gespeeld door Johnny Depp. Geen moment verveeld. Ben ook wel fan van films die over drugs gaan :P
IMDb: 7,6
Score: 8.
Moeten zij weten
pi_153319932


Vannacht ook Chappie gekeken.

Verhaal/plot/synopsis
Steengoed. Ik ben al jaren fan van actie en sci-fy films. Dit was een kersje op de taart. AI, robots, menselijke interactie vs logica/robotica. Fantastisch.
10/10

Acteerwerk
Dit kon beter. Moet eerlijk zeggen dat Jo-landi en Ninja écht 100% meevielen. Had er minder van verwacht. Dit was een pluspunt. Andere acteurs konden beter, vooral de 'bazin' en de prestaties van Hugh Jackman konden echt wel beter, maar slecht was het zeker niet.
8/10

Setting/locatie
Downtown Johannesburg paste perfect. Lekker crimineel, fout, vervallen en een beetje wetteloosheid paste perfect voor het verhaal. Goed uitgekozen, al past het bij Neil Blomkamp. Dat was wel iets te voorspelbaar, dus dat haalt iets van het cijfer af.
8/10

Special Effects
Niets aan op te merken. Alles dik voor elkaar. Het is juist heel goed om te zien hoe je Chappie ziet ontwikkelen met zijn lichaamstaal. Echt fantastisch gedaan. Gewoon volle score. Explosies en dergelijke ook dik op orde. Niets dat je ziet dat echt 'nep' is. Gewoon perfect.
10/10

Muziek/OST
Hier moet ik me even inhouden. Ik ben enorm fan van filmmuziek en soundtracks. Dat maakt een film gewoon goed of bagger in mijn optiek.
Die Antwoord vind ik op zich geinige een leuke muziekgroep. Maar de film is meer dan alleen Die Antwoord. De invloeden zitten er in. Maar als je Chappie ziet in de 'moeilijke' momenten, is de invloed van Hans Zimmer direct te horen. Dat klopt gewoon. Ik probeer het neutraal te becijferen.
7,5/10

Einde verhaal/film
Redelijk voorspelbaar. Al had ik op het moment van kijken wel iets anders gehoopt. Er had meer mee kunnen gedaan worden. Geen verkeerd einde, ik had er vrede mee. Het einde laat wat open voor een eventueel deel 2, wat mij wel prima stemt. Lijkt me oprecht ook tof.
Toch moet ik eerlijk zeggen dat het einde anders kon, waarbij ik een hoger cijfer zou kunnen geven. En aangezien het einde van een film het hoogtepunt moet zijn, en dus belangrijk is, kan ik niet zo hoog becijferen als de rest, wat ik ergens oprecht jammer vind. Het had beter gekund.
7/10

IMDB 7,1
Ik 8,4

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-06-2015 04:47:55 ]
pi_153323446
Chappie (2015) - IMDb

Gisteravond nogmaals geprobeerd deze film te kijken, maar na 1 uur en 7 minuten ben ik gaan slapen, dit was de 2e keer dat ik probeerde deze film te kijken, maar wat slecht is dit zeg.

Die figuren van die rapgroep zijn ook achterlijk :')

4.
  zondag 7 juni 2015 @ 12:46:34 #62
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_153323793
quote:
99s.gif Op woensdag 3 juni 2015 14:40 schreef Karina het volgende:

[..]

Dit topic had je al gezien?
TV / The Asylum films - fantopic

Ik zou sowieso Sharknado 1 en 2 en Nazis at the Center of the Earth even checken ;)
Mega Shark vs. Giant Octopus _O_

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_153323814
quote:
14s.gif Op zondag 7 juni 2015 04:43 schreef Monopoly het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Chappie
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Interstellar
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Your opinion of me is none of my business.
pi_153324528
Search Party (2014) - IMDb

Beter dan Chappie :')

Verder gewoon slecht natuurlijk haha.

4,1.
pi_153324831
Chappie (2015) - IMDb

In het begin kreeg ik bij Chappie gelijk een District 9 gevoel. Natuurlijk kan deze film er niet aan tippen. Het idee van de film is leuk, maar de uitwerking kon beter. En zoals Monopoly zegt, Yo landi en ninja vallen echt 100% mee qua acteren :)
pi_153326452
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 13:18 schreef JDx het volgende:
Search Party (2014) - IMDb

Beter dan Chappie :')

Verder gewoon slecht natuurlijk haha.

4,1.
Echt weer zo'n typische komedie, waarbij de bruidegom vermist is en de vrienden hem gaan zoeken, terwijl er weer van alles fout gaat. Ik heb wel een aantal keer moeten lachen, en Alison Brie :9~ :9~
IMDb: 5,4
Ik: 6,5
Moeten zij weten
pi_153326689
Just Before I Go (2014) - IMDb

Eerste film die van mij een voldoende krijgt dit weekend. Met vlagen grappig en af en toe wat drama.

6,5.
  zondag 7 juni 2015 @ 15:23:02 #68
213010 haakon
Bier moet. Bier doet je goed.
pi_153327155

Fucking baas.
Gewoon kijken.
The Outside Agency
pi_153327331
quote:
14s.gif Op zondag 7 juni 2015 15:23 schreef haakon het volgende:

Fucking baas.
Gewoon kijken.
Ook gezien. Ik vond em tegenvallen. Wel leuke muziek tho.
Conscience do cost.
pi_153328388
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2015 23:35 schreef Felagund het volgende:
Victoria
[ afbeelding ]

Film is genoemd naar het gelijknamige hoofdkarakter, een jonge Spaanse die voor een paar maand in Berlijn leeft en zich alleen in het Berlijnse nachtleven begeeft. Ze werkt voor 4 euro per uur in een cafe en heeft nog weinig vrienden ontmoet in Berlijn. Als ze naar huis wilt gaan ontmoet ze 4 Berlijnse vrienden, die haar overhalen om met hen mee te gaan nog even verder te feesten. De nacht eindigt anders dan gedacht.

Interessante film, omdat het in 1 scene is opgenomen. En dan niet zoals in Birdman met trucjes in elkaar gezet, maar er is echt 140 minuten aan een stuk opgenomen. Natuurlijk is dan niet elke scene perfect, maar het heeft zeker, of misschien daardoor, zijn charmes. Ook omdat veel geïmproviseerd was, komen de dialogen realistisch over. Dynamiek tussen de hoofdkarakters was ook goed.
Waar heb je deze gezien?
pi_153328444
quote:
14s.gif Op zondag 7 juni 2015 15:23 schreef haakon het volgende:

Fucking baas.
Gewoon kijken.
Paar stukjes gezien, maar ziet er achterlijk uit, waarom wordt dit trouwens zo door je strot gedouwd? Zie het overal, van Fok tot Facebook. En je MOET het kijken, maar niemand zegt waarom.
  zondag 7 juni 2015 @ 16:41:50 #72
213010 haakon
Bier moet. Bier doet je goed.
pi_153328934
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 16:19 schreef JDx het volgende:

[..]

Paar stukjes gezien, maar ziet er achterlijk uit, waarom wordt dit trouwens zo door je strot gedouwd? Zie het overal, van Fok tot Facebook. En je MOET het kijken, maar niemand zegt waarom.
Een ode aan 80's films en neemt zichzelf geen seconde serieus.

Je moet er inderdaad wel van houden.
The Outside Agency
pi_153340922
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 16:16 schreef Mainport het volgende:

[..]

Waar heb je deze gezien?
Ik woon in Bonn, Duitsland. Was een "voorpremiere", echte premiere is hier 11 juni. Ik weet niet wanneer en of het in Nederland in de bioscoop komt.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 8 juni 2015 @ 23:15:51 #74
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_153369377
Afgelopen zaterdag met m`n vriendin (die `m nog niet eerder had gezien) in de bioscoop gezien:

Blade Runner (The Final Cut)
Heb Blade Runner al vaak gezien, in vele verschillende versies. Het was dan ook ware belevenis om `m op het grote scherm te zien. Dat maakt het eigenlijk toch af.
De sfeer die de film heeft komt zo nog beter over en het beeld was geweldig.
Mogen ze vaker doen, klassiekers op het grote scherm uitbrengen.

IMDB Cijfer: 8,2/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
pi_153371313
The Last Survivors (2014)



Verenigde Staten
Actie / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Thomas S. Hammock
met Haley Lu Richardson, Booboo Stewart en Max Charles

Het is al jaren geleden dat het voor het laatst regende. In een wereld die is veranderd in een dorre wildernis vecht de jonge Kendal (Haley Lu Richardson) in de vallei van Oregon om te overleven, terwijl gewapende bendes door de regio trekken. Als een hebzuchtige waterbaron de schaarse ondergrondse bronnen opeist, moet Kendal besluiten of ze gaat vluchten of gaat vechten voor de paar mensen die ze nog liefheeft.

Een goede film. Al voelt de film soms een beetje 'kaal' (kan het niet anders beschrijven) aan, maar dat ligt mss aan de omgeving (woestijn). Een goed verhaal. Het begint een beetje saai maar al vlot volgt er actie, en die is redelijk bruut.
IMDB 5.3/10
Ik 6.5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 09-06-2015 13:39:14 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')