Het is een soort hele luie lasagnequote:Op maandag 27 juli 2015 16:11 schreef 2dope het volgende:
[..]
Ik ging uit nieuwsgierigheid even googlen op 'traditional mac & cheese recipes' maar je ziet bij de meeste inderdaad barweinig extra ingrediënten. Op wat boter/melk/room na, en natuurlijk verse zwarte peper. Ohja, en broodkruimels, waarschijnlijk voor het korstje wat Piet al zei.
Oh goed idee! Cacao nibs heb ik in huis, vanavond ff proberenquote:Op maandag 27 juli 2015 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat dacht je van gebroken cacaoboon voor je turf? Lekkere en gewaagde combinatie
[ afbeelding ]
Voor je bouillon neem Liebig rundvlees extract en water, wat zout erbij. Oplossen in heet water en dan af laten koelen. Dit vlees extract is zo bewerkt dat het nauwelijks of geen gelatine bevat en is dus koud ook dunvloeibaar. Het is bovendien erg helder.
Je laat het af koelen (ijskoud in de koelkast) en doet het in een siphon en dan voeg je koolzuur toe (patronen)
Je kan zo een apparaat bebruiken waar je zelf frisdrank mee maakt.
Of ze liebig hebben bij de Hanos weet ik niet, ik bestel het altijd gewoon bij www.amazon.dequote:Op maandag 27 juli 2015 16:45 schreef Gripper het volgende:
[..]
Oh goed idee! Cacao nibs heb ik in huis, vanavond ff proberen
Ik heb uiteraard niet zo'n duur soda-dinges apparaat, maar wel een fietspompje met ingebouwd CO2 patroon. Zou het lukken als ik onder water het kraantje opendraai? Of moet het in een houder onder druk erin gepompt worden.
Als ik het rode ventiel opendraai en die wel boven water hou, dan stroomt het eruit bij de goudkleurige opening
[ afbeelding ]
Of onderin elke flute een heel klein brokje droogijs leggen?
En waar kan ik dat Liebig extract vinden? Supermercado, of anders bij de hanos?
Sherry gaat lastig worden, zit vol met sulfiet, heb je een moeder gekocht?quote:Op dinsdag 28 juli 2015 11:07 schreef Dunckie het volgende:
Ik ben gisteren begonnen voor het eerst zelf azijn te maken. Twee potten, een met rode wijn en een op basis van sherry. Ben benieuwd
Die mac and cheese werd niks. Maar door de cheddar kwam ik op een idee. Toen ben ik zelf maar burgers gemaakt op basis van dit recept. Afgemaakt met wat ijsbergsla, cheddar, tomaat, bacon en jalapenos. OMG ik wil nooit meer andere hamburgers.quote:Op maandag 27 juli 2015 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een cheddar en wat parmazaan. Lekker met een korstje erop (panko-paneermeel)
Wel een echte cheddar, niet van die hamburgerplakjes smeltkaas.
Niet nodig er vlees bij te serveren.
Ja, op hoop van zegen dan maar.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sherry gaat lastig worden, zit vol met sulfiet, heb je een moeder gekocht?
Het is mij ook wel eens misluktquote:Op dinsdag 28 juli 2015 12:20 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Ja, op hoop van zegen dan maar.
Overigens nam ik de sherry op basis van dit oude topic waar jij de lof zong van azijn op basis van sherry.
Het was door jouw posts in dat oude topic dat ik eraan begon. Ik heb twee grote glazen potten genomen. In één zeg driekwart liter (ietwat verdunde) rode wijn gedaan. Wijn eerst verhit tot 60 graden en tot 30 laten afkoelen. Azijnmoeder (60 ml) erbij, en in de pot. Die staat met een stukje katoen eroverheen in de voorraadkast. Zelfde met de sherry (ongeveer een halve liter in verdunde toestand) en 40 ml azijnmoeder.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 12:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is mij ook wel eens mislukt
Moet het weer eens maken, sinds ik hier woon niet meer gedaan, oude zat vol met fruitvliegjes
Zou helemaal goed moeten gaan, maar indien het mis gaat zal die waarschijnlijk komen door het sulfiet wat de azijnbacterie doodt.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 12:53 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Het was door jouw posts in dat oude topic dat ik eraan begon. Ik heb twee grote glazen potten genomen. In één zeg driekwart liter (ietwat verdunde) rode wijn gedaan. Wijn eerst verhit tot 60 graden en tot 30 laten afkoelen. Azijnmoeder (60 ml) erbij, en in de pot. Die staat met een stukje katoen eroverheen in de voorraadkast. Zelfde met de sherry (ongeveer een halve liter in verdunde toestand) en 40 ml azijnmoeder.
Zo zou het goed moeten zijn toch?
Heb ik gedaan, elastiek langs het lapje genaaid en dat eromheen gespannen. Fruitvliegjes hebben mij al te vaak spul verpest, ik ga ze met zwaar geschut te lijf. Onlangs vond ik een recept voor een mengseltje (zo'n oma weet beter ding met wat fruitsap en zoete meuk) waar ze zich als kamikazepiloten instortten.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou helemaal goed moeten gaan, maar indien het mis gaat zal die waarschijnlijk komen door het sulfiet wat de azijnbacterie doodt.
Span een katoenen lapje over de pot met een elastiekje vast zodat het genoeg zuurstof krijgt, en er geen fruitvliegjes in komen, azijnbacterie zet alcohol met zuurstof om in azijnzuur.
Ik heb geen ideequote:Op dinsdag 28 juli 2015 13:04 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Heb ik gedaan, elastiek langs het lapje genaaid en dat eromheen gespannen. Fruitvliegjes hebben mij al te vaak spul verpest, ik ga ze met zwaar geschut te lijf. Onlangs vond ik een recept voor een mengseltje (zo'n oma weet beter ding met wat fruitsap en zoete meuk) waar ze zich als kamikazepiloten instortten.
Is er een manier om erachter te komen welke sherry's meer en minder sulfiet bevatten? Kun je het zelf proeven?
Zet het voor de zekerheid in de koeling.quote:Op woensdag 29 juli 2015 17:09 schreef madeliefff het volgende:
hoelang mag je pizzadeeg max laten rijzen? ik wilde het een uur laten rijzen maar ik ga plotseling nu even weg tussendoor dus kan het pas na drie uur rijzen beleggen en bakken ...lijkt me geen probleem toch? of moet je het dan in de koeling bewaren?
Als het gewoon rond de twintig graden is waar je rijst is het geen enkel probleem. Op een zomerse dag met hittegolf gaat het misschien wat hard.quote:Op woensdag 29 juli 2015 17:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zet het voor de zekerheid in de koeling.
Als deeg lang rijst ontwikkelt het meer smaak, dus het mag zeker in de koeling. Niet ff voor een uurtje of 3 uur, maar mag rustig een hele nacht of dag.quote:Op woensdag 29 juli 2015 17:09 schreef madeliefff het volgende:
hoelang mag je pizzadeeg max laten rijzen? ik wilde het een uur laten rijzen maar ik ga plotseling nu even weg tussendoor dus kan het pas na drie uur rijzen beleggen en bakken ...lijkt me geen probleem toch? of moet je het dan in de koeling bewaren?
Ik werk eigenlijk niet met dat soort producten omdat ik niet commercieel bak of kook, maar voor mijn lol. Denk dat je het hebt over Wigo Compound van Zeelandia?quote:Op donderdag 30 juli 2015 09:05 schreef NutKees het volgende:
Piet, ik heb een pot pistache compound staan waarmee ik ooit ijs heb willen maken. Niet zo'n goed idee want er zit meer amandel in dan wat anders, ijs was dan ook niet zo heel erg fantastisch. Maarja, kan ik nog iets anders maken met dat spul?
Ik ben juist van mening dat je minimaal zout moet gebruiken. Zout kan je altijd toevoegen maar er nooit uithalen.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 15:33 schreef Martijn1P het volgende:
Professionele koks geven regelmatig de tip aan een amateurkok om meer zout te gebruiken dan zijn gevoel aangeeft. Wat is nou, ongeveer !, een 'juiste' hoeveelheid zout p/liter water wat, in professionele keukens, wordt gebruikt om groenten in te blancheren? en pasta in te koken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |