Meeste mensen kopen die kleurzoutjes etc omdat ze daar door de marketing toe worden overgehaald. Antroposofen kopen Himalaya zout, Wannebe culi's met te veel geld zwart Hawaï zout.quote:Op vrijdag 10 april 2015 10:43 schreef habitue het volgende:
Ik koop dan ook geen Fleur de Sel voor de mineralen, maar voor het mondgevoel om gerechtjes af te maken, lekker op brood etc.Ik vraag me af of de meeste mensen zout kopen voor de mineralen.
Waterstofsulfide zie ik, dat is idd een acquired tastequote:Op vrijdag 10 april 2015 11:21 schreef minilot het volgende:
Dit 'zwarte' zout smaakt wel anders:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kala_Namak
Naar eieren of asafoetida. Heel zwavelig. Beetje een acquired taste, maar ik vind het wel wat hebben
yepquote:Op vrijdag 10 april 2015 11:40 schreef Bramito het volgende:
Ik koop Maldon zout maar dan wel de kopie made in Spain. Dat vind ik wel heel relaxed op m'n steaks. Is dat hetzelfde als piramidezout? .
yupz geschild. Kon ze er voor die prijs niet laten liggenquote:Op vrijdag 10 april 2015 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Asperges altijd zo vers mogelijk eten, ze bewaren slecht. Haal ze zelf bij de boer of op een boerenmarkt. Waren ze wel geschild voor je ze invroor?
Zou een eigen gemaakte kruidenboter ook lekker zijn? Die heb ik nog staanquote:Op vrijdag 10 april 2015 08:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kook ze en serveer ze met wat citroenboter. Je kan ze ook in een gratin verwerken
Lijkt mij helemaal lekker!quote:Op vrijdag 10 april 2015 17:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Zou een eigen gemaakte kruidenboter ook lekker zijn? Die heb ik nog staan
Anders is een citroenboter natuurlijk ook zo gemaakt
Dat kan, maar het ietwat scherpe bittere ervan harmonieert mooi met het licht rinse van de citroen. Vind de smaak altijd ergens tussen asperge en radijs, erg lekkere groente en kost geen drolquote:Op vrijdag 10 april 2015 17:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Zou een eigen gemaakte kruidenboter ook lekker zijn? Die heb ik nog staan
Anders is een citroenboter natuurlijk ook zo gemaakt
quote:quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Toen ik nog studeerde werkte ik in de keuken. Komt bediening in de keuken wil je ff naar tafel 5, daar is wat. Laffe honden in de bediening konden moelijke klanten nooit aan.
Ik loop de zaak in, helemaal vol met vaste klanten, behalve tafel 5, een boos kijkende meneer, type volkskrantlezer.
Ik loop op hem af, en vraag wat er mis is, hij wijst op een schaaltje, en zegt die aardappels, ik wil nog zeggen, dat zijn... en hij valt me in de reden en geeft me een 5 minuten durende monoloog waar hij uitlegt dat alles perfect is, mooi en fijn, behalve die aardappels, die zijn glazig, zurig, bitter, en vettig, heel erg vies, bah hoe kan dat, een schande, sowiso onzin dat als je gebakken aardappels, en friet, ook nog zulke smerige aardappels er bijzet, bla bla bla
hij kakelde de maar door, en ik stond daar, werd afgezeken tot op het bot voor al mijn vaste klanten.
Na 5 minuten was hij stil.
Ik vraag, bent u klaar?
JAAA
leg me dit maar eens uit.
De hele zaak was muisstil geweest tijdens deze monoloog, en alle vaste klanten zaten geboeit te luisteren en wisten wel wat kwam..
Ik zeg tegen hem, dat zijn geen aardappels, dat zijn meiraapjes in citroenboter, dat zijn uw warme groenten, maar u kunt best boontjes krijgen als u dat niet lust.
Bulderend gelach steeg op van alle tafels, en de man sputterde nog wat, van, nee, dat is niet nodig.
Nooit meer terug gezien in de zaak trouwens, die klant...
en hoe waren ze?quote:Op vrijdag 10 april 2015 18:27 schreef Zo-is-dat het volgende:
Goed verhaal piet!
Ik kook ze en serveer ze met beide
Te groot de kleinste was het lekkerste de grote wat vezelig en die had ik ook moeten schillen. Wel wat geleerd, klein maar fijn, zeker niet vies maar de structuur van sommige stukken deed afbreuk aan de restquote:
Lastig om dit zelf exact te bereiken. Marineren met zuur, olie en smaak componenten is wat we zelf kunnen. Doe je dat goed, en gaar je de kip niet te sterk heb je een heel lekker stukje vlees. Heeft ook mijn voorkeur.quote:Op zaterdag 11 april 2015 03:43 schreef fespo het volgende:
ik eet veel kipfilet als lunch
gewoon met rijst / pasta en wat groenten.
nu moet ik zeggen dat kipfilet wel erg moeilijk eten is. hij is vaak te droog.
deze week kocht ik "kip filet a la minute" van de Lidl.
simpel gezegd een kipfilet door midden gesneden en gemarineerd in een soort paprika / olie dressing.
wat mij opviel is dat deze helemaal niet droog wordt en lekker sappig blijft, zelfs bij iets te lang bakken.
mijn vraag is hoe komt dit en kan ik dit ook bereiken met gewone kipfilet? ik bedoel dan voornamelijk hoe ik zo'n dressing krijg dat de kip niet droog wordt, niet technieken om een gewone kipfilet sappig te houden.
Dat werkt, maar niet te lang Marineren... Ik heb ooit eens kip te lang vooraf gemarineerd met ananas... Die was veranderd in een soort van Tsja... Het viel uit elkaar.quote:Op zaterdag 11 april 2015 08:26 schreef Isegrim het volgende:
Als je het zacht en mals wilt kun je yoghurt of kiwi in je marinade gebruiken. Vooral kiwi. En nee, het gaat dan niet naar kiwi smaken. Gebruik bij voorkeur een overrijpe kiwi, tegen verrotten aan.
Ga eens naar de Aldi en koop dijfilet, dat is veel sappiger vlees. Verder marineren met een zuur (citroen, azijn, wijn) zorgt voor het afbreken van bindweefsel.quote:Op zaterdag 11 april 2015 03:43 schreef fespo het volgende:
ik eet veel kipfilet als lunch
gewoon met rijst / pasta en wat groenten.
nu moet ik zeggen dat kipfilet wel erg moeilijk eten is. hij is vaak te droog.
deze week kocht ik "kip filet a la minute" van de Lidl.
simpel gezegd een kipfilet door midden gesneden en gemarineerd in een soort paprika / olie dressing.
wat mij opviel is dat deze helemaal niet droog wordt en lekker sappig blijft, zelfs bij iets te lang bakken.
mijn vraag is hoe komt dit en kan ik dit ook bereiken met gewone kipfilet? ik bedoel dan voornamelijk hoe ik zo'n dressing krijg dat de kip niet droog wordt, niet technieken om een gewone kipfilet sappig te houden.
Ugh, nu moet ik voortaan bij gemarineerde kip denken aan van die lijkensoep.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |