FOK!forum / Ouder(s) / Theorie en Praktijk van de Rapley methode deel 10
Chantydinsdag 24 maart 2015 @ 14:26
De Rapley-methode is het introduceren van vast voedsel aan een baby door hem/haar uit te dagen zelf te onderzoeken, te experimenteren en activiteiten na te apen. Dit in tegenstelling tot het voeren van gepureerde voedingsmiddelen. De methode gaat ervan uit dat baby's goed in staat zijn om zelf te besluiten wanneer ze met vast voedsel beginnen en wat en hoeveel ze eten.

etende-baby-fruit-rapley.jpg&w=580&h=280&zc=1

Voedselintroductieschema van Kleintjes vanaf 6 maanden.

Leuke sites:
http://www.babyendreumeseetfestijn.nl
http://kokenvoormijndochter.nl

Vorige topic:
OUD / Theorie en Praktijk van de Rapley methode deel 8

Laatste post:

quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 14:25 schreef Chanty het volgende:
Dank jullie wel O+ het zelf eten en Lucas mee laten eten als hij dat wil lijkt te werken. Hij voelt volgens mij dat ik er relaxter in sta :)


[ Bericht 47% gewijzigd door Chanty op 24-03-2015 15:22:20 ]
Chantydinsdag 24 maart 2015 @ 15:11
Ik dacht: die OP kan wel wat opgevijzeld worden. Als mensen linkjes hebben naar goede artikelen ed of andere aanvullingen dan laat maar weten :)
Burdiedinsdag 24 maart 2015 @ 15:20
Deze sites zijn leuk:

http://www.babyendreumeseetfestijn.nl/
http://kokenvoormijndochter.nl/

En hoera voor de groei van Lucas *O*
L-Edinsdag 24 maart 2015 @ 16:05
Wat fijn Chanty! En wat goed dat je op hem durft te vertrouwen :)
Buurpoesdinsdag 24 maart 2015 @ 16:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 15:11 schreef Chanty het volgende:
Ik dacht: die OP kan wel wat opgevijzeld worden. Als mensen linkjes hebben naar goede artikelen ed of andere aanvullingen dan laat maar weten :)
Hulde!!
Hilmozaterdag 28 maart 2015 @ 14:46
Nou en nu ben ik hyper :Y
Net voor het eerst bij 5,5e maand eten (een reep komkommer) gegeven. *O* Eerste aanraking was vies gezicht :') maar na een kwartier wennen ging hij erop los :D Niet eens met kokhalzen en flink kauwen en sabbelen. Vanavond misschien nog een keer. Nadat hij klaar was gooide hij het op de grond en ging toen hard lachen O+ de hond vond dat weer geweldig :+
Chantyzaterdag 28 maart 2015 @ 17:26
Klinkt goed hilmo :D
SQzondag 29 maart 2015 @ 11:19
Tof, Hilmo! Leuk om te zien he? O+

Ik heb mauwtje gisteren geprakte banaan geprobeerd te geven. Maar dat voeren met een lepel snapt ze nog niet. Ze laat ook alles meteen weer uit haar mond vallen :')
Vandaag een stuk banaan gegeven en dat ging al beter, ze heeft er toch zeker een minuut interesse in gehad :D :')
Ik ben wel blij dat ik het boek van Kleintjes nu heb, dat vertelt mij dat dit doodnormaal gedrag is. Ik heb namelijk altijd gedacht dat dat veel sneller en makkelijker ging :@
L-Ezondag 29 maart 2015 @ 11:23
Eten voor de Kleintjes is echt een aanrader ja! Ik weet dat sommigen het te bv-minded vinden, maar als je daar doorheen kan lezen staan er echt fijne dingen in :)
SQzondag 29 maart 2015 @ 11:24
Het scheelt dat ik zelf ook wel bv-minded ben, maar toen ik het las kon ik me wel voorstellen dat mensen zich daar door aangevallen voelen ja :')
kwakz0rzondag 29 maart 2015 @ 11:29
Ik had t al uitgelezen voor ik met bv stopte, dat scheelt iets :+

Hier nog geen rapley geprobeerd. T leek me heel leuk en fijn maar hij vindt zn hapjes van een lepeltje nu ook hartstikke lekker. Ga t wel combineren als hij iets groter is. Lekker komkommer nommen enzo.
Burdiezondag 29 maart 2015 @ 11:34
Dapper SQ, banaan :P. Ik vond dat in het begin wel erg glibberig om te Rapleyen, hoewel het qua structuur en smaak goed kan. Alleen die vlekken... ;(.
SQzondag 29 maart 2015 @ 11:39
Ik heb r eerst volledig afgedekt met hydrofielen uiteraard :')

Banaan was makkelijk, dat eet ik namelijk zelf ook bij het ontbijt :D
Hilmozondag 29 maart 2015 @ 11:49
Klinkt goed sq! Banaan eten wij ook veel dus zou ook kunnen maar wil eerst wat groente proberen.

Wat doen jullie trouwens met de groente of fruit wat niet opgegeten wordt? Ik merk aan mijn man dat hij het nu al :') zonde vindt met de komkommer die weggegooid moet worden na een flinke sabbelsessie. Eten jullie het zelf op, bewaren voor nog een keer aan te bieden, weggooien? Bij groente die gekookt is, hoe dan?

[ Bericht 45% gewijzigd door Hilmo op 29-03-2015 12:34:23 ]
Lojzondag 29 maart 2015 @ 12:49
Gekookte groente bewaar ik tot de volgende dag in de koelkast :)
(Onze vriezer is stuk :( )

En verder gooi ik gesabbelde stukken gewoon weg :)

Eigenlijk bied ik alles rapley aan, en dan daarna gepureerd :). Alleen banaan bied ik niet rapley aan, vind ik zo eng :@
Burdiezondag 29 maart 2015 @ 12:52
Wat vind je eng aan rapley banaan, loj?
Restjes groenten doen wij idd bewaren voor de volgende dag of invriezen voor een andere keer. Je leert vanzelf wel een handige portiegrootte inschatten :).
Hilmozondag 29 maart 2015 @ 12:55
Goed idee van daarna pureren! En groente hoef je zeker niet warm aan te bieden en kan gewoon koud?
Lojzondag 29 maart 2015 @ 13:01
Kan ook koud, soms gooi ik het ff in de magnetron :)

M'n schoonmoeder heeft ooit een meisje van 8 maanden moeten reanimeren omdat ze zich had verslikt in een banaan en ze dit er niet uit kreeg met de heimlich greep.
Ambulance heeft haar daarna verteld dat ze wel vaker hiervoor moesten komen. Heimlich werkt slecht bij banaan..
(En het is gelukkig goed gekomen met het meisje)

ofwel typisch gevalletje van "ik ken iemand die", maar vind het wel eng dus :)
SQzondag 29 maart 2015 @ 13:06
Ah ja, begrijpelijk! Ik blijf er wel altijd bij zitten, als ze een te grote brok afhapt vis ik het er meteen uit :Y

Afgesabbelde stukken gaan in de kliko. Je geeft maar kleine stukjes, dus zie daar nou écht het probleem niet van :D
Hilmozondag 29 maart 2015 @ 14:02
Ik ook niet, maar man is zo van het eten moet op, niet weggegooid, (alsof hij de oorlog ooit heeft meegemaakt :') ) Oh maar zelf opeten vindt hij dan weer geen optie, pff

Het eerste kokhalsmoment hebben we gehad met de komkommer. Toch wel even schrikken, lijkt alsof hij geen adem kan halen dan. Ik heb rustig afgewacht voor een paar seconden en toen kwam het er inclusief een scheut melk, weer uit...
Nu durf ik niet zo goed banaan te geven, zulke verhalen vind ik zo eng altijd :{ :@

[ Bericht 14% gewijzigd door Hilmo op 29-03-2015 14:18:12 ]
Chantyzondag 29 maart 2015 @ 14:16
Heimlich moet je sowieso niet doen bij een 8 maanden oude baby, dan pas je de sandwichmethode toe :) Maar snap als je zoiets hebt meegemaakt/ in je omgeving hoort dat je het eng vindt.

Hier eet ik meestal het afgesabbelde eten zelf op als het nog een beetje lijkt op wat het was :') Ik vind het zelf inderdaad ook zonde om eten weg te gooien
Franny_Gzondag 29 maart 2015 @ 23:47
Dit stemt mij toch wel een beetje tot nadenken. Want tot nu toe heb ik het allemaal erg aan mijn kind zelf overgelaten. Ze kon al heel snel zelf eten vastpakken en dus liet ik het haar ook altijd zelf doen. Maar ze is ontzettend gulzig, dus als ze iets lekker vindt dan propt ze haar mond helemaal vol. En dan komt er regelmatig ook wel weer wat uitvallen. In de eerste maanden was het veel kokhalzen, tegenwoordig niet meer.

Met banaan doet ze dat ook. Stopt meerdere stukjes in haar mond en terwijl haar mond nog propvol zit, pakt ze alvast weer een nieuw stukje.

Ik heb ook wel eens overwogen om iets uit haar mond te halen, maar dan begint ze zo te protesteren dat ik bang ben dat ze juist daardoor zal verslikken/stikken. Dus ik laat het maar helemaal aan haarzelf over. Is dat dan wel oké, of toch gevaarlijk?

Hoe gaan andere ouders van gulzige types daar dan mee om?
Chantymaandag 30 maart 2015 @ 00:38
Hier geen gulzig type maar kun je niet gewoon 1 stukje banaan per keer geven en pas een nieuw stukje als t ene op is.
WupWupmaandag 30 maart 2015 @ 09:56
Dus ze regelt het zelf en dat gaat goed en als het niet lukt, valt het eten vanzelf uit haar mond. Ik denk dat je ietwat overanalyseert nu, er is toch geen probleem?
Franny_Gmaandag 30 maart 2015 @ 09:59
Ja, dat deed ik voorheen wel, Chanty, maar dat wordt ook een strijd, want ze is zo ongeduldig. Als ik haar dan pas weer een stukje geef als het andere weg is, dan gaat ze schreeuwen, huilen, etc.

Wat mijn vraag eigenlijk is: het idee bij Rapley is naar mijn idee het volgen van je kind. Mijn idee was dus: ik schotel I eten voor, en zij bepaalt hoeveel ze eet en wat ze eet. Maar hoe combineer je dat dan met 'veilig' eten als het er op neer komt dat je kind dus veel eten in z'n mond propt.

WupWup, nee, wat mij betreft is er geen probleem. Maar bij verhalen over kinderen die stikken (in banaan bijvoorbeeld) dan schrik ik een beetje en vraag me af of het dan niet gevaarlijk is hoe zij vaak zit te eten.
Burdiemaandag 30 maart 2015 @ 10:43
Ze spuugt het toch weer uit als het toch te veel blijkt? Dan gaat het toch prima? Ik heb me werkelijk nog nooit een seconde druk gemaakt over hoe kuiken eet en hoeveel hij tegelijk in zijn mond propt. Hij merkt vanzelf wel als er niks meer bij past :+.
mignonnemaandag 30 maart 2015 @ 10:47
Ik snap dat standpunt van die 2 artsen wel, maar er overlijden per jaar geloof ik 5-10 kinderen door verstikking. Dat zijn nadrukkelijk NIET allemaal gevallen waarbij voedsel een rol speelde. Ter vergelijking, het aantal gevallen wiegendood per jaar ligt al jaren stabiel rond de 15. Om het in perspectief te plaatsen zeg maar.

Verstikking door voedsel is vreselijk en ik snap wel dat die kinderartsen vinden dat het voorkomen kan worden, maar die discussie gaat natuurlijk wel verder, er is nog veel meer in en om het huis waar ze in kunnen stikken. Zolang je er bij blijft, op de signalen let en dingen als druifjes enzo verstandig aanbiedt is er echt niet zo heel veel engs aan de hand.

en nog eentje voor het perspectief, ze kunnen zich ook verslikken jn puree, dat aspireren en daar dood aan gaan. Er is geen gouden standaard voor dit soort dingen
Chantymaandag 30 maart 2015 @ 10:49
Vriendin van me had ook van die proppers. Altijd goed gegaan en het ging vanzelf weer over. Ik vraag me af of de verstikkingskans groter is. Denk dat het niet zoveel uitmaakt want verstikking gebeurt doordat iets het verkeerde keelgat inschiet niet omdat ze teveel in de mond hebben. Heb je een EHBO cursus gedaan Franny? Ik moet zeggen dat ik me een stuk zekerder voel sinds ik weet wat ik moet doen en het helpt ook dat ik nu al maanden zie dat Lucas gewoon prima zijn eten naar binnen werkt (hij kokhalst zelfs zelden). De kans is gewoon heeeeel erg klein en dat je kindje eraan overlijdt is nog kleiner. Ik wil het niet bagatelliseren maar wel het gevaar in perspectief plaatsen. De kans dat I. iets overkomt als ze straks buiten op straat speelt, naar school fietst etc is vele malen groter.
Hilmomaandag 30 maart 2015 @ 12:10
Ik moet ook nog maar eens die EHBO cursus doen, maar heb een geheugen van een zeef op dit moment dus dat wordt nu nog niet veel soeps. Man heeft wel EHBO diploma, dat scheelt iets.

Hoe bied je trouwens dingen als druifjes aan (ja vast nog niet met 6 maanden, maar alvast even voor straks ;)

Na aanleiding van twee dagen komkommer geven ( keer 2 want 's middags en 's avonds een poging) ben ik erachter dat het hebben van genoeg slabben nu van toepassing is :P We hadden eentje van badstof met lange mouwen. Handig, maar die ligt nu klaar voor de was en die doe ik toevallig vandaag, maar lang niet elke dag. Toen kwam ik via google uit op silly billyz. Meteen gister bij mamadagen maar drie besteld, zit er enorm handig uit ^O^
Moppertmaandag 30 maart 2015 @ 12:25
ik doe druifjes door de helft.
Burdiemaandag 30 maart 2015 @ 12:27
IKEA verfschorten zijn ideaal voor Rapley ^O^
WupWupmaandag 30 maart 2015 @ 12:33
Ik geef druifjes in zn geheel en blijf er bij. De velletjes krijg ik weer terug :')
mignonnemaandag 30 maart 2015 @ 12:38
Heel in t begin deed k druifjes door de helft.
Cherrytomaten gaf ik niet toen ze nog heel klein waren, ze kregen gewoon een hele tomaat. Na 1 jaar aten ze wel veel cherrytomaten maar ik bleef er idd wel bij.
Franny_Gmaandag 30 maart 2015 @ 12:56
EHBO-cursus is inderdaad zo gek nog niet. Moet ik me maar eens voor gaan opgeven.

Verder bedankt voor de geruststellende woorden. :) . O+ .

Over de druiven hebben we hier thuis juist discussie gehad. Mijn vriend snijdt ze wel in stukjes, ik niet. Ik heb overigens juist het idee dat zo'n kleiner stukje eerder vast komt te zitten dan een hele druif. :? .
Chantymaandag 30 maart 2015 @ 12:59
quote:
2s.gif Op maandag 30 maart 2015 12:56 schreef Franny_G het volgende:
EHBO-cursus is inderdaad zo gek nog niet. Moet ik me maar eens voor gaan opgeven.

Verder bedankt voor de geruststellende woorden. :) . O+ .

Over de druiven hebben we hier thuis juist discussie gehad. Mijn vriend snijdt ze wel in stukjes, ik niet. Ik heb overigens juist het idee dat zo'n kleiner stukje eerder vast komt te zitten dan een hele druif. :? .
Het idee is dat een halve druif de luchtpijp niet afsluit maar een hele wel.
Moppertmaandag 30 maart 2015 @ 13:49
Ik heb bij mijn midi gehad dat een druif vast zat en hij was al wel de 2 voorbok.. ik sta dus echt op snijden. Het was echt heeeel erg moeilijk om er uit te krijgen.
Burdiemaandag 30 maart 2015 @ 13:56
Het eerste wat hier gebeurt met een kerstomaat (druif denk ik ook, maar nog nooit geprobeerd) is 'm stuk bijten :P. Dat kan dus ook nog!
Lojmaandag 30 maart 2015 @ 13:57
Dat heeft m'n schoonmoeder vast de sandwich greep gedaan, ze geeft EHBO les, dus dat zal ze best wel weten ;)

Wou verder niemand ongerust maken hoor :) Wat ik al zei: een typisch gevalletje van... Ik ken iemand die.. :)

Druifjes gaat hier ook in tweeën. Peuter is dol op druiven, dus die propt hij naar binnen :)
Chantymaandag 30 maart 2015 @ 14:00
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2015 13:57 schreef Loj het volgende:
Dat heeft m'n schoonmoeder vast de sandwich greep gedaan, ze geeft EHBO les, dus dat zal ze best wel weten ;)

Wou verder niemand ongerust maken hoor :) Wat ik al zei: een typisch gevalletje van... Ik ken iemand die.. :)

Druifjes gaat hier ook in tweeën. Peuter is dol op druiven, dus die propt hij naar binnen :)
Daar twijfel ik niet aan dan nee :D zei het ook vooral zodat mensen die geen ehbo hebben weten dat je bij baby's iets anders moet doen.
Buurpoesmaandag 30 maart 2015 @ 15:16
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2015 12:33 schreef WupWup het volgende:
Ik geef druifjes in zn geheel en blijf er bij. De velletjes krijg ik weer terug :')
_O-
LadyBlackmaandag 30 maart 2015 @ 15:27
quote:
2s.gif Op zondag 29 maart 2015 23:47 schreef Franny_G het volgende:
Hoe gaan andere ouders van gulzige types daar dan mee om?
E begint nu pas haar mond af en toe belachelijk vol te proppen als ik haar haar gang laat gaan, maar ik blijf gewoon heel consequent en zeg elke keer dat ze eerst haar mond leeg moet eten en dan een nieuw hapje mag.

Meestal lukt het zo wel, soms wordt ze boos, en soms let ik even niet op en kijk ik na 2 seconden toch weer tegen zo'n volle broodwaffel aan :') Of stroomt het druivensap langs dr kin omdat ze wel 4 druiven tegelijk lustte :')

Ander nieuwigheidje: mond wijdopen sperren om je roadkill te laten zien :') ;(
Franny_Gmaandag 30 maart 2015 @ 20:00
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2015 15:27 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

E begint nu pas haar mond af en toe belachelijk vol te proppen als ik haar haar gang laat gaan, maar ik blijf gewoon heel consequent en zeg elke keer dat ze eerst haar mond leeg moet eten en dan een nieuw hapje mag.
Ik was eigenlijk van mening dat haar zoiets goed bijbrengen nu nog niet zou werken en/of een driftbui zou opleveren. Maar vanavond viel ze weer zo barbaars aan op de sushi die ik had gemaakt dat we toch maar even de eetregels hebben uitgelegd. (Ze propte tot twee keer toe een sushi helemaal naar binnen om daarna een tijdje te gaan zitten kokhalzen. ;( . ) Ze keek ons met grote ogen aan, om vervolgens in een behoorlijk rustiger tempo verder te gaan. :o .
Hilmomaandag 30 maart 2015 @ 20:05
Komkommer ging nu 3 dagen wel aardig, in de zin van beetpakken, naar mond brengen, soms sabbelen.

Zou ik morgen een broodkorst kunnen proberen? Hoe groot en dik deden jullie eerste keer? En al zo jong?
WupWupmaandag 30 maart 2015 @ 20:41
Broodkorst was hier één van de eerste dingen. Gewoon een korst afscheuren of -snijden van je eigen bammetje ;)
SQmaandag 30 maart 2015 @ 20:43
Brood hier ook geprobeerd, werd erg gewaardeerd! Komkommer wordt van het tafelblad geslagen :')
Tante_Soesamaandag 30 maart 2015 @ 20:45
Hier is brood ook geliefd! Meer dan groente of fruit :P
Hilmomaandag 30 maart 2015 @ 20:54
Top, gaan we dat proberen. Ook al is man morgen niet thuis (met ehbo diploma haha, ik vind het nog zo spannend allemaal) gaan we dat toch eensdoen ^O^

Haha ja ik weet nog je opmerking van het huilen, SQ ;) Hier niet huilen, wel rillen zodra hij wat proefde en enorm vies gezicht bij vastpakken _O- En na een tijdje het duidelijk buiten de stoel houden en hup loslaten. Wat heb jij nog meer geprobeerd ondertussen SQ? Komkommer, appel en brood weet ik.
SQmaandag 30 maart 2015 @ 20:55
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2015 20:54 schreef Hilmo het volgende:
Top, gaan we dat proberen. Ook al is man morgen niet thuis (met ehbo diploma haha, ik vind het nog zo spannend allemaal) gaan we dat toch eensdoen ^O^

Haha ja ik weet nog je opmerking van het huilen, SQ ;) Hier niet huilen, wel rillen zodra hij wat proefde en enorm vies gezicht bij vastpakken _O- En na een tijdje het duidelijk buiten de stoel houden en hup loslaten.
het is ook wat, denk je iets lekkers te krijgen, geven ze je komkommer :') ;(
Buurpoesmaandag 30 maart 2015 @ 20:57
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2015 15:27 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

E begint nu pas haar mond af en toe belachelijk vol te proppen als ik haar haar gang laat gaan, maar ik blijf gewoon heel consequent en zeg elke keer dat ze eerst haar mond leeg moet eten en dan een nieuw hapje mag.

Meestal lukt het zo wel, soms wordt ze boos, en soms let ik even niet op en kijk ik na 2 seconden toch weer tegen zo'n volle broodwaffel aan :') Of stroomt het druivensap langs dr kin omdat ze wel 4 druiven tegelijk lustte :')

Ander nieuwigheidje: mond wijdopen sperren om je roadkill te laten zien :') ;(
Hehehe, roadkill laten zien. "kijk mama, dit heb ik in mijn mond!" _O-
DJMOmaandag 30 maart 2015 @ 21:02
rapley werpt hier 3,5 jaar na de start nog steeds z'n vruchten (groenten) af. Vanmiddag in de AH gaf Geert de voorkeur aan een tomaat boven een chocolade-eitje :P Dus Michael mag straks gezellig aan de stukken komkommer en tomaat :Y
Skittlesmaandag 30 maart 2015 @ 21:12
We aten vandaag brocolli, dus had er twee stronkjes voor Lou uitgevist.

Succes? Mwah.. :')

Vriend had een stronkje gepureerd en ze begon bij het eerste hapje gelijk erg te kokhalzen en uit te spugen. Vriend geschrokken en wilde niet meer. Ik leg er een stronkje op en laat haar maar zelf wat kliederen. Toen ging er wel af en toe per ongeluk een stukje brocolli in, gevolgd door dit gezicht..

a4ao34.jpg

2m2ffr7.jpg

Komkommer vindt ze wel lekker!
SQmaandag 30 maart 2015 @ 21:29
Lou _O- "willen jullie me vermoorden ofzo :'("
kwakz0rmaandag 30 maart 2015 @ 21:44
_O-
Skittlesmaandag 30 maart 2015 @ 21:52
quote:
1s.gif Op maandag 30 maart 2015 21:29 schreef Stormqueen het volgende:
Lou _O- "willen jullie me vermoorden ofzo :'("
Ben ook heel blij dat ik een filmpje heb gemaakt van de eerste hap. Eerst kokhalzen en uitspugen om vervolgens naar mij te kijken van "JIJ! DIT IS JOUW SCHULD! :( "
Fazzmaandag 30 maart 2015 @ 22:11
Skittles :D

quote:
2s.gif Op zondag 29 maart 2015 23:47 schreef Franny_G het volgende:
Dit stemt mij toch wel een beetje tot nadenken. Want tot nu toe heb ik het allemaal erg aan mijn kind zelf overgelaten. Ze kon al heel snel zelf eten vastpakken en dus liet ik het haar ook altijd zelf doen. Maar ze is ontzettend gulzig, dus als ze iets lekker vindt dan propt ze haar mond helemaal vol. En dan komt er regelmatig ook wel weer wat uitvallen. In de eerste maanden was het veel kokhalzen, tegenwoordig niet meer.

Met banaan doet ze dat ook. Stopt meerdere stukjes in haar mond en terwijl haar mond nog propvol zit, pakt ze alvast weer een nieuw stukje.

Ik heb ook wel eens overwogen om iets uit haar mond te halen, maar dan begint ze zo te protesteren dat ik bang ben dat ze juist daardoor zal verslikken/stikken. Dus ik laat het maar helemaal aan haarzelf over. Is dat dan wel oké, of toch gevaarlijk?

Hoe gaan andere ouders van gulzige types daar dan mee om?
Franny, F doet dat ook. Die kan bij wijze van 10 blauwe bessen tegelijk in z'n mond stoppen :+ We lossen dat op door het eten niet in 1x voor z'n neus te zetten maar het onder te verdelen in kleine porties. Zodra hij dan was heeft opgegeten leggen we weer wat eten erbij :) Dit lijkt prima te werken.

Hier wel een ander dilemma hier; tot nu toe bieden we meestal alleen groente aan. Ik wil dit graag uit gaan breiden naar een volledige maaltijd, dus pasta/rijst/aardappel & groente (&vlees/vis op z'n tijd). Maar vandaag bijv had hij pasta met boontjes. Met alleen de bonen voor z'n neus at hij die, maar zodra de pasta in beeld was viste hij die er tussen uit :') Iemand tips om hier mee om te gaan?

quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2015 21:02 schreef DJMO het volgende:
rapley werpt hier 3,5 jaar na de start nog steeds z'n vruchten (groenten) af. Vanmiddag in de AH gaf Geert de voorkeur aan een tomaat boven een chocolade-eitje :P Dus Michael mag straks gezellig aan de stukken komkommer en tomaat :Y
Tomaat is hier ook de grootste favoriet :Y Het liefst in elke hand een tomaat en dan om-en-om happen *)
DJMOmaandag 30 maart 2015 @ 22:33
quote:
7s.gif Op maandag 30 maart 2015 22:11 schreef Fazzoletti het volgende:
Met alleen de bonen voor z'n neus at hij die, maar zodra de pasta in beeld was viste hij die er tussen uit :') Iemand tips om hier mee om te gaan?
eerst de boontjes geven en als hij dat opheeft de pasta aanbieden?
Franny_Gmaandag 30 maart 2015 @ 22:41
Dat om en om happen van eten in twee handen doet I ook! Zo grappig vind ik dat.

Wat betreft je dilemma. Dan eet hij eerst de pasta? Daarna begint hij waarschijnlijk alsnog wel aan die boontjes. Vooral zorgen dat de verhouding zo is dat hij na het eten van de pasta niet helemaal vol zit al.

Sommige kinderen houden gewoon heel erg van die koolhydraten, pasta, rijst, brood. I heeft dat ook en ik denk dan, wellicht onterecht, dat ze het dan ook wel gewoon nodig heeft?
Fazzmaandag 30 maart 2015 @ 22:51
Ja zodra er wat pasta voor z'n neus lag wilde hij alleen die. Ik had ze al niet meteen in het zicht gelegd dus daarvoor had hij wel nog wat boontjes op. Nu ben ik er niet op tegen dat hij pasta eet maar wel ook graag de groente :) Anders idd maar goed kijken naar de verhouding met het aanbieden.

Hoe doen jullie dat eigenlijk met eten dat niet echt rapley-proof is, toch voeren? Vorige week hadden we een stampot en dat met je handen eten geeft nog al een rotzooi :+
Lojmaandag 30 maart 2015 @ 23:00
Wij aten gisteren bloemkool.
Gisteren vond Js het top, lekker gesabbeld en geknaagd aan wat stronkjes en daarna nog wat gepureerd naar binnen gewerkt.
Vandaag werden de stronkjes bloemkool rigoureus op de grond gegooid, gepureerd werd uitgespuugd en vervolgens ging de mond niet meer open.
Geen probleem, morgen weer een dag... dachten we..
Totdat meneertje boos werd, vervolgens met een hand pasta uit het bord van vriendje vist en dit wil gaan opeten... ehmz... :') Toen dit niet mocht hadden we een hysterische baby :')
Gelukkig had ik nog komkommer in huis :) .... Mijn baby heeft een mening :')

Oh, ik doe sowieso al een combi Fazz, dus ik zou dat gewoon voeren idd :) (al hoef je niet meteen alles netjes te voeren he, Js speelt met z'n lepel, ik help hem soms wat en hij krijgt echt behoorlijk wat binnen :)

Oh en je wilt idd niet weten hoe m'n tafel/vloer/kinderen (oja en ikzelf) eruit zien na het eten... Maar ach, ze eten O+
Burdiemaandag 30 maart 2015 @ 23:33
Fazz, wij voeren dan meestal gewoon, maar je zou ook een oefenbestekje kunnen kopen (of die stap overslaan en hem een gewoon klein lepeltje geven). Jij kan dan wat stamppot op het lepeltje doen, hij kan het er zelf af happen.
Disclaimer: werkt alleen bij plakkerig eten.
:P.
Chantydinsdag 31 maart 2015 @ 09:31
Skittles jij durft wel zonder slab en met speeltje _O-
WupWupdinsdag 31 maart 2015 @ 10:04
Stamppot geven wij ook Rapley, gaat prima. Tegenwoordig wil dreumes ook bestek. Gaat ze proberen te scheppen met een vorkje, uiteraard met bijzonder weinig resultaat :D Heeft de oudste nooit gedaan, die moeten we nu nog zeggen dat ze haar bestek moet gebruiken:')
Loj, wij hoeven ook echt niet te proberen dreumes ander eten te geven dan we zelf hebben. Ze wil hetzelfde en het liefst nog van mijn bord ook.
SQdinsdag 31 maart 2015 @ 10:14
Hahaha js O+
Skittlesdinsdag 31 maart 2015 @ 10:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 09:31 schreef Chanty het volgende:
Skittles jij durft wel zonder slab en met speeltje _O-
Living on the edge :7

Slab glad vergeten en daar kwam ik pas achter toen de brocolli al lang en breed over haar shirt was uitgespuugd :')

Haha Loj! Baby's met een mening O+
Fazzdinsdag 31 maart 2015 @ 10:35
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2015 23:33 schreef Burdie het volgende:
Fazz, wij voeren dan meestal gewoon, maar je zou ook een oefenbestekje kunnen kopen (of die stap overslaan en hem een gewoon klein lepeltje geven). Jij kan dan wat stamppot op het lepeltje doen, hij kan het er zelf af happen.
Disclaimer: werkt alleen bij plakkerig eten.
:P.
oja dat ik ook een idee, thx ^O^ Ik ga eens kijken naar zo'n bestekje, is wel leuk denk.

Rijst kan trouwens wel rapley, gewoon 1 korrel per keer in je mond stoppen :Y)

Js en de bloemkool :D

Wup, dat zie ik hier ook, hij wil echt hetzelfde als wij hebben :)
SQdinsdag 31 maart 2015 @ 18:28
Tomaat!

330y4k2.jpg

2gwuq89.jpg

a0e0k6.jpg

24uylvt.jpg

:{w
Skittlesdinsdag 31 maart 2015 @ 18:34
Die tweede foto :D _O-
Hilmovrijdag 3 april 2015 @ 10:15
Haha prachtig sq!
Ja stamppot is idd even uitvinden hoe dat te geven.

Gister stronkje witlof gedaan _O- voor leuke foto's is dat aanrader haha. Toen hij het rook, kokhalste hij al :D niets van gegeten uiteindelijk.

Vanavond broccoli eerste keer *O* tot nu toe is nog niks een succes maar 11 april is hij pas 6 maanden. Hij heeft nog niets echt gegeten. Bij andere oktober baby's wel?
Edit: vandaag weer geprobeerd, broccoli en brood maar hij stopt het niet eens meer in zijn mond! En ik schiet dan meteen in de stress (ja ik weet wel dat dat nergens op slaat :') ) straks eet hij later ook niets... En straks werkt deze methode gewoon niet bij hem... Ik heb gepureerd nog niet geprobeerd.

[ Bericht 22% gewijzigd door Hilmo op 04-04-2015 17:02:15 ]
L-Ezondag 5 april 2015 @ 15:46
Hilmo, je kindje is echt nog heel jong. Grote kans dat hij er gewoon nog niet aan toe is, geen reden tot zorgen hoor, komt goed :)
Franny_Gzondag 5 april 2015 @ 16:52
Hilmo, het heeft hier ook echt lang geduurd voor er daadwerkelijk iets in ging. I heeft het zo'n twee/drie maanden volgehouden om wel steeds eten in haar mond te nemen, maar het ook altijd weer eruit te halen, of uit te spugen. Dat is echt niet erg. De methode is er een waarbij het in eerste instantie helemaal draait om kennismaking met eten, met smaak en texturen en dat een kind dat helemaal zelf kan onderzoeken. Daar hoort ook bij dat je kind aanvankelijk helemaal niet de behoefte voelt het eten daadwerkelijk op te eten.

Waar het voor mij steeds, zeker in het begin maar ik merk ook nu nog wel, om draaide: loslaten en vertrouwen hebben in de instincten van je kind.
SQzondag 5 april 2015 @ 20:14
Wat Franny zegt! Heb je het boek van Kleintjes gelezen? Misschien geeft dat wat rust? Het is ook niet niks he, van alleen melk naar ineens brood en broccoli! Dat duurt wel even voor dat normaal is. Geef hem de tijd, voorlopig haalt hij alles wat hij nodig heeft nog uit jouw melk. Dat eten komt wel, nu moet hij nog proeven, proberen en de kunst van jullie afkijken!
Hilmodonderdag 9 april 2015 @ 10:21
Jullie hebben zo gelijk! ^O^
Nee het boek heb ik nog niet.
En dat ja, franny, loslaten, zo'n goede leerschool.

Wortel ging al beter, hij viel erop aan. Ook snap ik de grootte beter. Vast kunnen houden is zo belangrijk. Wel leidt ons hondje af heb ik het idee. Continu hem zoeken.
Lojzondag 12 april 2015 @ 18:49
Oké, misschien beetje gekke vraag, maar misschien heeft iemand hier een topidee!
Wij doen gedeelte rapley en geven er vaak wat gepureerde verse groenten achteraan...
Fruit pureer ik niet, want hij eet gewoon met ons mee..

Nu is z'n favoriet mango. Maar dat is zo glibberig dat hij het niet goed vast kan houden. Dat frustreert hem enorm en meestal komt het er op neer dat ik de mango vasthoud en hij erop sabbelt, bijt en wat eet.
Maarja, ik help hem liever niet met het vasthouden, heeft hij zelf ook liever niet...
Dus iemand een briljant idee, hoe hij zelf met z'n mango aan de slag kan? :)
Franny_Gzondag 12 april 2015 @ 18:57
Herkenbaar, Loj. Je zou zo'n oefenbestekje kunnen doen. Dat jij een stukje mango op een vorkje prikt en dat hij het dan zelf naar z'n mond kan brengen en het eraf kan sabbelen/eten?
SQzondag 12 april 2015 @ 18:58
Kun je dr niet zo'n speelring doorheen boren? :D

En Hilmo, als de hond hem zo afleidt zou ik de hond dus even uit de eetkamer houden ;)
Burdiezondag 12 april 2015 @ 19:27
Mango doen wij altijd in blokjes, dan glibbert het niet zo.
BlueEyeszondag 12 april 2015 @ 20:19
Ik prik mango op een vorkje. En het vorkje weet hij heel goed de mango of af te pielen met zijn handjes en in zijn mond te stoppen of het vorkje gaat in zijn mond.
Lojzondag 12 april 2015 @ 20:42
Een blokje en een vorkje..
Natuurlijk ;)
SQzaterdag 9 mei 2015 @ 19:10
Paprika:
:Y)
JufMariskazaterdag 9 mei 2015 @ 19:29
O+ :Y) Nice!

Broccoliravage van gister:

Photo-CPMUXNGO-D.jpg
SQzaterdag 9 mei 2015 @ 19:43
RIP aan de broccoli _O- O+
DevilsAndDustzaterdag 9 mei 2015 @ 19:55
Wat eet ze goed, SQ! :Y) .
Mariska, wow. Just wow. :D. Kan je smetvrees dit nog handelen? ;).

Wij zijn vorige week begonnen met Rapley. Ik heb I al verschillende dingen aangeboden: broccoli, zoete aardappel en vandaag voor het eerst courgette. De broccoli vond I niet fijn voelen volgens mij, daarbij begon hij bij het aanraken al te rillen. De zoete aardappel ging al iets beter, en de courgette vandaag ging super! Niet dat hij al iets binnen krijgt, maar hij pakte het stuk courgette goed vast, bracht het naar zijn mondje en sabbelde eraan. Goed genoeg voor nu, wat ons betreft!

20150509_181836_zpsvrpyg2qu.jpg
SQzaterdag 9 mei 2015 @ 19:57
wat goed zeg, I! O+
SQzaterdag 9 mei 2015 @ 19:58
Zou dat blad van de antilop in de vaatwasser kunnen?
Roomsnoeszaterdag 9 mei 2015 @ 20:39
Lijkt me wel op zich, maar is ie dan niet te hoog, dat die armen niet meer draaien?

Wat een leuek foto's, die kleine etertjes <3
Juud--zaterdag 9 mei 2015 @ 20:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 19:58 schreef Stormqueen het volgende:
Zou dat blad van de antilop in de vaatwasser kunnen?
Bij mij kon het, maar dan niet op het warmste programma zetten. En oppassen dat je de sproeiarmen niet blokkeert.
Hilmozaterdag 9 mei 2015 @ 21:08
Super die foto's en hoe ze het proberen, woow! Ook hilarisch dat filmpje met drie soorten paprika van SQ! Wat heerlijk dat ze die alle drie zo vast pakt O+ O+

Het kussen schoonhouden van de antilop was ook van korte duur :o 1x tomaat smeren en het is rood. Nu maar eens in de was doen.

Vanavond met wat hulp (vasthouden en naar de mond brengen doen wij dan) aardappel (gewone) geprobeerd. Dat was eerst rillen en alles, soms zelfs kokhalzen als hij het alleen aanraakt }:| Maar toen we na een kwartier ofzo, het op wilde ruimen, ging hij ineens als een gek happen (en kotsen... }:| 1 hap en daarna niet meer, maar goed, geproefd!
JufMariskazaterdag 9 mei 2015 @ 21:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 19:55 schreef DevilsAndDust het volgende:
Mariska, wow. Just wow. :D. Kan je smetvrees dit nog handelen? ;).

:@ Dit was extreem hoor! Juist hierom doen we een beetje rapley (2 of 3 stronkjes of 'frietjes' aardappel/pastinaak/...) en verder voeren. Ik zit hier idd niet heel ontspannen naast te eten :@ :D

Wat goed dat I ook rustig aan de smaak te pakken krijgt O+
Chantyzaterdag 9 mei 2015 @ 21:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 19:29 schreef JufMariska het volgende:
O+ :Y) Nice!

Broccoliravage van gister:

[ afbeelding ]

Omg :D
SQzaterdag 9 mei 2015 @ 21:33
Oh ik voer er echt niet bij hoor Mariska! Ze krijgt ook maar weinig binnen, maar dat is volgens mij ook het idee achter de methode. Wordt vanzelf beter :)
En de zooi heb je dan toch al, dat wordt niet minder als je tegelijkertijd ook gaat voeren :P

Hilmo, fijn dat hij het toch weer een beetje wil proberen!
Tante_Soesazaterdag 9 mei 2015 @ 21:35
Voeren geeft hier net zoveel - zo niet meer - rommel als Rapley :+. Wat zit Mauw daar lekker zeg :D.
SQzaterdag 9 mei 2015 @ 21:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 21:35 schreef Tante_Soesa het volgende:
Voeren geeft hier net zoveel - zo niet meer - rommel als Rapley :+. Wat zit Mauw daar lekker zeg :D.
En dat, hier doet ze heel graag PFFFRRRRRT als ze puree in dr mond voelt. ;( _O-
JufMariskazaterdag 9 mei 2015 @ 21:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 21:33 schreef Stormqueen het volgende:
Oh ik voer er echt niet bij hoor Mariska! Ze krijgt ook maar weinig binnen, maar dat is volgens mij ook het idee achter de methode. Wordt vanzelf beter :)
En de zooi heb je dan toch al, dat wordt niet minder als je tegelijkertijd ook gaat voeren :P

Hilmo, fijn dat hij het toch weer een beetje wil proberen!
Weet ik hoor, dat dat het idee achter de methode is :) Maar L eet wel echt veel al, en wordt boos als hij dan alleen een stuk krijgt. Hij lijkt hier meer aan toe dan alleen melk en wat knagen voor erbij (als wij eten en hij krijgt niks, ook al is het net na een fles, dan doet-ie :( :'( }:| ) En met een enkel stukje kan-ie echt minder op de grond mikken, dat scheelt wel. En gevoerd worden gaat heel keurig, de enige rommel komt doordat hij tussen de happen door persé z'n hand in z'n mond moet stoppen. Superhandig.

De ravage van gister kwam doordat zijn bakje leeg was maar onze borden nog niet :{w Dus kreeg hij nog een roosje, en nog een, en... Nouja, zie foto :X
vloerbedekking, beuh }:|
Tante_Soesazaterdag 9 mei 2015 @ 21:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 21:36 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

En dat, hier doet ze heel graag PFFFRRRRRT als ze puree in dr mond voelt. ;( _O-
Die van mij is gewoon in z'n algemeenheid een viezerik geloof ik :')

En spelen met de bakjes is natuurlijk helemaal de bom:

image.jpg1_zps2bv78gbj.jpg
SQzaterdag 9 mei 2015 @ 21:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 21:39 schreef JufMariska het volgende:

[..]

Weet ik hoor, dat dat het idee achter de methode is :) Maar L eet wel echt veel al, en wordt boos als hij dan alleen een stuk krijgt. Hij lijkt hier meer aan toe dan alleen melk en wat knagen voor erbij (als wij eten en hij krijgt niks, ook al is het net na een fles, dan doet-ie :( :'( }:| ) En met een enkel stukje kan-ie echt minder op de grond mikken, dat scheelt wel.

De ravage van gister kwam doordat zijn bakje leeg was maar onze borden nog niet :{w Dus kreeg hij nog een roosje, en nog een, en... Nouja, zie foto :X
vloerbedekking, beuh }:|
Heb je een tafelzeil? Leg dat onder de kinderstoel! Scheelt een hoop ellende!
SQzaterdag 9 mei 2015 @ 21:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 21:40 schreef Tante_Soesa het volgende:

[..]

Die van mij is gewoon in z'n algemeenheid een viezerik geloof ik :')

En spelen met de bakjes is natuurlijk helemaal de bom:

[ link | afbeelding ]
oooh wat een lief varkentje O+ O+
BlueEyeszaterdag 9 mei 2015 @ 21:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 21:40 schreef Tante_Soesa het volgende:

[..]

Die van mij is gewoon in z'n algemeenheid een viezerik geloof ik :')

En spelen met de bakjes is natuurlijk helemaal de bom:

[ link | afbeelding ]
Dat trekt mijn vriend dus echt niet, die is ook van de smetvrees.
Die poetst ook tussendoor kind en stoel schoon.
Bij mij is het een chaos en smeerpartij en laat ik het lekker gaan en schoonmaken doen we op het einde.
Tante_Soesazaterdag 9 mei 2015 @ 21:45
Wij kunnen het gelukkig wel handelen ja. Ze geniet er ook echt van! Vandaag was het meer pastinaak dan Suze wat er in het stoeltje zat geloof ik maar hey, ze had de grootste lol O+. En er zit nog zo'n smeerkees naast :').
JufMariskazaterdag 9 mei 2015 @ 21:45
Broccoli-voer-filmpje is aan het uploaden :)

Bij deze: dit is na een halve portie voeren en 'zijn' 2 stronkjes, toen ook de 2e helft op was en hij nog van ons kreeg werd het mayhem :')

https://vimeo.com/127364343

Soesa :D O+

[ Bericht 23% gewijzigd door JufMariska op 09-05-2015 22:19:56 ]
Hilmozondag 10 mei 2015 @ 09:38
Oh jee, Soesa, dat zou ik dan weer niks vinden, daar krijg ik spontaan de kriebels van :P

Zo Mariska, dat gaat erin als koek zeg !
Tante_Soesazondag 10 mei 2015 @ 12:31
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 09:38 schreef Hilmo het volgende:
Oh jee, Soesa, dat zou ik dan weer niks vinden, daar krijg ik spontaan de kriebels van :P

Zo Mariska, dat gaat erin als koek zeg !
:D, daar kan ik me weer niks bij voorstellen. Een doekje erover en het is weer schoon!
Roomsnoeszondag 10 mei 2015 @ 12:39
Oh mariska, wat een ventje <3

Maar zitten die van jullie echt met alleen zo'n minislabbetje?? Dat lukt hier echt niet, dan gaat alles recht op schoot :D Wij hebben van die kuipslabbers, en zelfs dat is soms niet genoeg. Ik heb wel eens overwogen om kind alleen in luier te laten eten :7 :D
SQzondag 10 mei 2015 @ 12:41
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 12:39 schreef Roomsnoes het volgende:
Oh mariska, wat een ventje <3

Maar zitten die van jullie echt met alleen zo'n minislabbetje?? Dat lukt hier echt niet, dan gaat alles recht op schoot :D Wij hebben van die kuipslabbers, en zelfs dat is soms niet genoeg. Ik heb wel eens overwogen om kind alleen in luier te laten eten :7 :D
ze eet wel es alleen in romper ja :')
Burdiezondag 10 mei 2015 @ 13:31
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 12:39 schreef Roomsnoes het volgende:
Oh mariska, wat een ventje <3

Maar zitten die van jullie echt met alleen zo'n minislabbetje?? Dat lukt hier echt niet, dan gaat alles recht op schoot :D Wij hebben van die kuipslabbers, en zelfs dat is soms niet genoeg. Ik heb wel eens overwogen om kind alleen in luier te laten eten :7 :D
IKEA verfschort!
Roomsnoeszondag 10 mei 2015 @ 15:59
Ja die hebben we, burdie. Maar alles druipt alsnog langs haar armen haar kledij in.
Franny_Gzondag 10 mei 2015 @ 16:37
Het is toch de bedoeling dat kinderen zichzelf vies maken? Als het niet met eten is, dan wel met zand/modder, verf, snot, of wat er verder op hun pad komt.

Hier soms wel zo'n ikeaschort ding, maar ook vaak een minislab of helemaal geen slab. Dat haar kleertjes vies worden, maakt me niet zoveel uit.
Roomsnoeszondag 10 mei 2015 @ 18:12
Hm, op zich heb ik niet zo'n probleem met viezigheid. Maar vlekken die er niet meer uit gaan, vind ik zonde. En ik vind het geen fris gezicht als ze met etensresten op haar kleding rondloopt, of een snotneus. T komt ook op mijn kleding nml :)
L-Ezondag 10 mei 2015 @ 21:44
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2015 12:41 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

ze eet wel es alleen in romper ja :')
Dit. Er was een tijd dat dat standaard was, ja.
Fazzzondag 10 mei 2015 @ 21:47
F heeft er een handje van z'n handen af te vegen aan z'n broek of aan z'n haar, de slab met mouwen is dus niet afdoende :')
Buurpoeszondag 10 mei 2015 @ 21:50
quote:
7s.gif Op zondag 10 mei 2015 21:47 schreef Fazzoletti het volgende:
F heeft er een handje van z'n handen af te vegen aan z'n broek of aan z'n haar, de slab met mouwen is dus niet afdoende :')
De mijne heeft een pesthekel aan haar wassen en hij had op miraculeuze wijze heel vlug door dat eten in haar smeren resulteerde in haar wassen... :+
Hilmomaandag 11 mei 2015 @ 18:41
Oef, ik heb best een afkeer van viezigheid merk ik nu hahahah. :')
LadyTagliatellemaandag 11 mei 2015 @ 18:53
Wij ( zo leuk om nu ook ''wij'' te kunnen zeggen :@ :X ) ook beginnen met de Rapley Methode. Maar eerst een beter stoeltje. Want in mijn Bloom Fresco kan Elin nog niet goed zitten, en vooral niet goed bij het tafelblad.
Dus ik wil een Bumbo stoel aanschaffen. Ik ben helemaal enthousiast!

En dan als eerste maar bloemkool proberen :D ( of is dat geen slimme zet? )

Wat een heerlijke foto Soes!
Burdiemaandag 11 mei 2015 @ 19:02
Heb je geen wipstoeltje waar ze in kan ter overbrugging?
SQmaandag 11 mei 2015 @ 19:40
Viezigheid O+
Bloemkool O+

IMG-20150511-WA0023_zpswxg81uvy.jpeg


IMAG3930_zpso1m41tsj.jpg
Tante_Soesamaandag 11 mei 2015 @ 19:41
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 18:53 schreef LadyTagliatelle het volgende:
Wij ( zo leuk om nu ook ''wij'' te kunnen zeggen :@ :X ) ook beginnen met de Rapley Methode. Maar eerst een beter stoeltje. Want in mijn Bloom Fresco kan Elin nog niet goed zitten, en vooral niet goed bij het tafelblad.
Dus ik wil een Bumbo stoel aanschaffen. Ik ben helemaal enthousiast!

En dan als eerste maar bloemkool proberen :D ( of is dat geen slimme zet? )

Wat een heerlijke foto Soes!
Bloemkool is helemaal prima hoor! Maar ik dacht dat je schreef dat ze al wat gegeten had? Pastinaak vond ze lekker zei je toch? Of vergis ik me nu :@
LadyTagliatellemaandag 11 mei 2015 @ 19:49
quote:
1s.gif Op maandag 11 mei 2015 19:41 schreef Tante_Soesa het volgende:

[..]

Bloemkool is helemaal prima hoor! Maar ik dacht dat je schreef dat ze al wat gegeten had? Pastinaak vond ze lekker zei je toch? Of vergis ik me nu :@
Ja, maar dat was de moeite niet. En ben er toen ook weer mee opgehouden. Dus ze krijgt nu al behoorlijk lang niks anders meer dan gewoon flesvoeding. Dus nu wil ik dit proberen.
LadyTagliatellemaandag 11 mei 2015 @ 19:50
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 19:02 schreef Burdie het volgende:
Heb je geen wipstoeltje waar ze in kan ter overbrugging?
Nee :) en om haar nu in de maxi cosi te zetten vind ik ook een beetje vreemd :D
Tante_Soesamaandag 11 mei 2015 @ 19:54
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 19:49 schreef LadyTagliatelle het volgende:

[..]

Ja, maar dat was de moeite niet. En ben er toen ook weer mee opgehouden. Dus ze krijgt nu al behoorlijk lang niks anders meer dan gewoon flesvoeding. Dus nu wil ik dit proberen.
Ah zo. Ben benieuwd wat ze er nu van gaat vinden :Y)
LadyTagliatellezondag 17 mei 2015 @ 16:22
quote:
1s.gif Op maandag 11 mei 2015 19:54 schreef Tante_Soesa het volgende:

[..]

Ah zo. Ben benieuwd wat ze er nu van gaat vinden :Y)
ik ook :D ze is bijna 6mnd.
quote:
drinken altijd met een bekertje of
kopje, of:
moedermelk met het kopje/flesje
ander drinken uit het kopje
Zijn jullie ook vanaf 6 mnd begonnen met drinken aanbieden uit een kopje? Hoe ging dat?
NotTheSamezondag 17 mei 2015 @ 17:06
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 18:53 schreef LadyTagliatelle het volgende:
Wij ( zo leuk om nu ook ''wij'' te kunnen zeggen :@ :X ) ook beginnen met de Rapley Methode. Maar eerst een beter stoeltje. Want in mijn Bloom Fresco kan Elin nog niet goed zitten, en vooral niet goed bij het tafelblad.
Dus ik wil een Bumbo stoel aanschaffen. Ik ben helemaal enthousiast!

En dan als eerste maar bloemkool proberen :D ( of is dat geen slimme zet? )

Wat een heerlijke foto Soes!
Heb je die verhoging niet bij je Bloom?


chrome_black_met_verhoger_beugel.jpeg
LadyTagliatellezondag 17 mei 2015 @ 17:18
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 17:06 schreef NotTheSame het volgende:

[..]

Heb je die verhoging niet bij je Bloom?


[ afbeelding ]
nee ;( stom he?

wel de gewone verkleiners, maar dan zit ze nog niet hoog genoeg. Maar ik heb inmiddels een bumbo, dus dan moet het daar maar mee :)
NotTheSamezondag 17 mei 2015 @ 17:51
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 17:18 schreef LadyTagliatelle het volgende:

[..]

nee ;( stom he?

wel de gewone verkleiners, maar dan zit ze nog niet hoog genoeg. Maar ik heb inmiddels een bumbo, dus dan moet het daar maar mee :)
Die had ik bij Draak (ook een mini) ook nog niet, maar nu wel. Dus ik herkende je probleem ;). En ook om jouw reden hebben wij hier nog een Bumbo erbij.
LadyTagliatellezondag 17 mei 2015 @ 17:54
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 17:51 schreef NotTheSame het volgende:

[..]

Die had ik bij Draak (ook een mini) ook nog niet, maar nu wel. Dus ik herkende je probleem ;). En ook om jouw reden hebben wij hier nog een Bumbo erbij.
ah :D en die Bumbo bevalt goed?

Hoe doe jij dat met drinken eigenlijk, geef je dat allemaal gewoon in een fles of ook in een kopje, zoals op zo'n schema van de Rapley staat.. 9 vanaf 6 maanden.
SQzondag 17 mei 2015 @ 17:57
M. krijgt af en toe wel eens een klein slokje water uit mijn glas of waterflesje. Maar bv krijgt ze op het kdv uit een fles, ze hebben daar echt geen tijd voor individueel cup-feeden, en als ik er ben krijgt ze het gewoon uit mij :') drinken gaan we later oefenen, ze wil ook zelden uit een bekertje.
SQzondag 17 mei 2015 @ 17:58
Ze drinkt wel als een pro uit de douchekop trouwens.
Roomsnoeszondag 17 mei 2015 @ 18:23
Deze zijn fijn!
NotTheSamezondag 17 mei 2015 @ 18:49
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 17:54 schreef LadyTagliatelle het volgende:

[..]

ah :D en die Bumbo bevalt goed?

Hoe doe jij dat met drinken eigenlijk, geef je dat allemaal gewoon in een fles of ook in een kopje, zoals op zo'n schema van de Rapley staat.. 9 vanaf 6 maanden.
Ja hoor, ging prima! Ik sjouwde dat ding ook werkelijk overal mee naartoe. Van de douche (okee, mag niet, maar soms wel handig!) tot etentjes buitenshuis.

Draak is inmiddels 3, bij haar zijn we begonnen met een tuitbeker, daarna rietjesbeker en pas vanaf een jaar ofzo zijn we gaan oefenen met een beker. Maar dat was meer omdat ik dat knoeitechnisch het meest verantwoord vond ;). Fles is hier nooit echt ingeburgerd door de bv.

Met Piranha weet ik nog niet hoe ik het ga doen. Wel Rapley maar dit keer wil ik liever minder 'tussenstapjes' richting een beker. Maar ik heb nog een kleine 2 maanden om daar over na te denken :P.
LadyTagliatellemaandag 18 mei 2015 @ 13:45
thnx!

hoe zit het eigenlijk met stikgevaar? ik ben enthousiast maar ik vind het ook wel spannend...
Buurpoesmaandag 18 mei 2015 @ 13:46
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 13:45 schreef LadyTagliatelle het volgende:
thnx!

hoe zit het eigenlijk met stikgevaar? ik ben enthousiast maar ik vind het ook wel spannend...
Dat wordt gefixd door het feature 'kokhalsreflex'. Die staat heeeeeel licht afgesteld. :Y
SQmaandag 18 mei 2015 @ 13:47
Zolang je geen hele druiven, kerstomaatjes of bessen geeft is er niet meer gevaar dan met geprakt eten. Baby's hebben een sterk ontwikkelde kokhalsreflex :)
LadyTagliatellemaandag 18 mei 2015 @ 13:50
okay :D thnx :)
Roosje84maandag 18 mei 2015 @ 14:01
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 17:54 schreef LadyTagliatelle het volgende:

[..]

ah :D en die Bumbo bevalt goed?

Hoe doe jij dat met drinken eigenlijk, geef je dat allemaal gewoon in een fles of ook in een kopje, zoals op zo'n schema van de Rapley staat.. 9 vanaf 6 maanden.
Mijn jochie was teveel afgeleid en dronk op het KDV de flesjes afgekolfde melk niet leeg. Daarom heeft hij al vanaf 6 á 7 maanden uit een gewone beker gedronken. Melk drinken gebeurde met hulp (lees iemand houdt de beker vast) en 's avonds aan tafel mocht hij met ondersteuning (sturen zodat niet al het drinken er ineens uitkomt) zelf oefenen met water in zijn beker.
Rond 9 maanden kon hij zonder knoeien uit een normale beker drinken. Een tuitbeker hadden wij enkel voor onderweg/in de auto. Met zijn zus zijn we nu net begonnen met oefenen.

Overigens noem ik het een beker maar wij gebruikten een doorzichtig plastic glas van nijntje. Ik vond het heel handig om tijdens het helpen het drinken te kunnen zien.
Buurpoesmaandag 18 mei 2015 @ 14:09
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 14:01 schreef Roosje84 het volgende:

[..]

Mijn jochie was teveel afgeleid en dronk op het KDV de flesjes afgekolfde melk niet leeg. Daarom heeft hij al vanaf 6 á 7 maanden uit een gewone beker gedronken. Melk drinken gebeurde met hulp (lees iemand houdt de beker vast) en 's avonds aan tafel mocht hij met ondersteuning (sturen zodat niet al het drinken er ineens uitkomt) zelf oefenen met water in zijn beker.
Rond 9 maanden kon hij zonder knoeien uit een normale beker drinken. Een tuitbeker hadden wij enkel voor onderweg/in de auto. Met zijn zus zijn we nu net begonnen met oefenen.

Overigens noem ik het een beker maar wij gebruikten een doorzichtig plastic glas van nijntje. Ik vond het heel handig om tijdens het helpen het drinken te kunnen zien.
Ja, doorzichtig is wel een pré. Ik gebruikte gewoon glas, hij gooide er toch niet mee. Ik begon trouwens met mijn zoon op schoot, dat ging hier t makkelijkst. Ik zat dan in kleermakerszit op de grond.
DevilsAndDustvrijdag 29 mei 2015 @ 15:52
Hoe lang duurde het bij jullie voordat je het idee had dat er ook echt iets naar binnen ging? Wij zijn nu vier weken bezig en het gaat best heel aardig (klik), maar een maaltijd kan ik het nog niet noemen. Dat hoeft ook nog niet, toch? :@.

Echt hè, ik zou zooo relaxed blijven. :').
SQvrijdag 29 mei 2015 @ 15:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 15:52 schreef DevilsAndDust het volgende:
Hoe lang duurde het bij jullie voordat je het idee had dat er ook echt iets naar binnen ging? Wij zijn nu vier weken bezig en het gaat best heel aardig (klik), maar een maaltijd kan ik het nog niet noemen. Dat hoeft ook nog niet, toch? :@.

Echt hè, ik zou zooo relaxed blijven. :').
nog steeds niet echt. Ik zie het aan dr kak. Maar ze regelt het prima, zolang die borst maar beschikbaar blijft ;)

Oh wacht, filmpje! Dat gaat haske goed! Duimgat in je komkommert _O_
DevilsAndDustvrijdag 29 mei 2015 @ 16:08
Ik sneed het eerst in langere repen, maar het was vrij zielig om te zien hoe die steeds weer uit die knuistjes omhoog floepten omdat ze zo glibberig waren. ;(.

Waar ik zeg zielig bedoel ik eigenlijk hilarisch.
SQvrijdag 29 mei 2015 @ 16:15
:D

Maar zo te zien vindt hij het reuze interessant! Die komt er wel :Y
Wat heldhaftig ook, zonder slab. O+
DevilsAndDustvrijdag 29 mei 2015 @ 16:19
Als je kan kiezen tussen

skip-hop-slab-uil-met-opbergzakje-21cm.jpg

en

120850_660x280.jpg

zou jij dan nog enige aandacht voor de komkommer hebben?

De slab bewaren we dus nog maar even.
SQvrijdag 29 mei 2015 @ 16:23
Dan moet je ook niet van die mooie slabben kopen :D
WupWupvrijdag 29 mei 2015 @ 17:02
mijn oudste heeft een schooltas met precies die uil :)
DevilsAndDustvrijdag 29 mei 2015 @ 17:07
Die heeft I ook. :Y. Als hij naar de gastouder gaat doen we daar een zakje melk en zijn knuffeltje in. Te schattig. :@.
Skittlesvrijdag 29 mei 2015 @ 17:12
Toffe slab O+
En net wat SQ zegt, hier merk ik pas bij de poep dat ze ook daadwerkelijk wat heeft doorgeslikt en niet alles eruit ge-pffrrt
SQzaterdag 30 mei 2015 @ 12:48
Kersen: check. Was rapley-technisch wat moeilijk, dus heb soms wel geholpen. Tip: vijf slabbers. En een regenponcho. En paarse kleertjes.
#ANONIEMzaterdag 30 mei 2015 @ 13:21
Oh kersen! Goed idee!
Is haar hoofd nu paars :D ?
SQzaterdag 30 mei 2015 @ 13:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 13:21 schreef Razztwizzle het volgende:
Oh kersen! Goed idee!
Is haar hoofd nu paars :D ?
niet meer. :')
Chantyzaterdag 30 mei 2015 @ 21:40
Kersen was hier een absolute hit! Lucas heeft ze vakkundig om zeep geholpen :+

Foto's van de plaats delict

11205510_926182804094335_3759756216739720155_n.jpg?oh=c0a31d793bff0e985f7bb6e2fb16345c&oe=5603E3BB

De verdachte

10847892_926182684094347_736690728804085356_n.jpg?oh=5818034dccdd787dc7e25e1dac8f84e9&oe=560A7455

Op heterdaad betrapt!

11209485_926182687427680_279873882886197507_n.jpg?oh=04bf14ba74597724523091247f38321c&oe=55C08530
#ANONIEMzaterdag 30 mei 2015 @ 21:42
Kiek 'm nou O+ ! Lekker aan het smullen!
#ANONIEMzaterdag 30 mei 2015 @ 21:45
Hoewel ik Rapley nog steeds eng vind moet ik toch wel echt over nu. A. kijkt hevig verontwaardigd en roept ernstig beledigd " NEHNEH }:| " als ik iets zit te eten en zij krijgt de gepureerde versie. Zo'n blik van "Dude :{ wat flik je me nou. Gepureerde zut :? " . Brood kreeg ze al in stukjes, en vandaag ook maar pasta, erwtjes, boontjes en appel geRapleyd. Ging supergoed *O* ! Ik heb nog wel enorme hartkloppingen elke keer als ze kokhalst, maar ik zet me er maar overheen want ze is superblij O+ .
DevilsAndDustzaterdag 30 mei 2015 @ 21:48
Aww, wat zit hij lekker te smullen, Chanty!

Ik vind dit hele Rapleyen verder echt zó ontzettend leuk! En ik schrik niet eens van gekokhals. :+.
Chantyzaterdag 30 mei 2015 @ 22:07
Komt goed razz. Het went en hier kokhalste hij al snel niet meer. Beetje vertrouwen in je mini :*
Roomsnoeszaterdag 30 mei 2015 @ 22:15
Dat kokhalzen gaat snel over! O propte een hele broodkorst in haar smuicheltje, lachte hard, en trok en er zo weer uit. Mijn ervaring is dat ze de grootte van het eten goed reguleren , die mini's.
SQzaterdag 30 mei 2015 @ 22:41
Ooh Lu.cas, lekker he! Boefje O+ hij heeft ook al een beste mond vol tanden!

Razz aan de rapley! Komt goed hoor! Kan ze prima!

Mijn dochter had een bunkeravond. Drie schijven tomaat, drie olijven, twee stukjes ciabatta, en vijf aardbeien. Als avondeten. En het rare is, ze heeft ALLES doorgeslikt :?
(We hadden een familiefeest met een buffet, vandaar de aparte combinatie :'))
Dat alles doorslikken is volkomen nieuw voor me. Ben benieuwd naar de luiermayhem morgen :')
Chantyzaterdag 30 mei 2015 @ 23:27
Nog steeds zes dus Mauwtje heeft hem ingehaald las ik. En fijn he Als ze zo goed eten O+
JufMariskazondag 31 mei 2015 @ 08:34
Oh Lucas O+
En DaD, is het een plastic-achtige slab? Die at Lucas ook op (de Ikea-variant dan), stoffen slab gaat prima! Deze http://www.hema.nl/winkel(...)/2-pak-slab-jongens-(33323850)#.VWqq9K6rpYc van de Hema zijn favoriet, want adjustable nek-opening, ook verkrijgbaar met uiltje :)
DevilsAndDustzondag 31 mei 2015 @ 09:05
Stoffen slabben gaan iets beter, maar zijn ook nog steeds erg interessant sabbelmateriaal. Ik vind die van de Hema wel leuk, trouwens! Ook wel handig met meerdere knoopjes, want de stoffen slabben die we nu hebben schieten ook een beetje hun doel voorbij omdat de nekopeningen nog veel te groot zijn.

En ach, een romper is ook zo gewassen. Hij mag er best een smeerboel van maken, wat mij betreft.

Slab is echt een heel gek woord.
Hilmozondag 31 mei 2015 @ 20:04
Wat leuk al jullie ervaringen :D

Kersen haha, hier nog niet gedaan. Wel citroen (groot succes :') :D) en vandaag watermeloen, ook succes. Een van de weinige naast appel, cracotte en maisboogie want meer eet hij gewoon niet...

En dan denk ik, kan het kwaad om geen lepel aan te leren? Want lepel wil hij pakken en mee slaan, en alleen met vit d erop accepteert hij het, geen voedsel erop. Anderen zeggen dan, met lepel eten moet je toch ook leren... :{

Fruit gaat dus wel goed. Morgen mango en weer meloen proberen. Wel allemaal stukjes appel in luier gevonden inderdaad haha en stinken pff...
SQzondag 31 mei 2015 @ 20:30
Hilmo, dat komt vanzelf. Hij kan toch nog niet met een lepel eten ;)
Fijn dat z'n menukaart wat groter wordt inmiddels! :D
kwakz0rzondag 31 mei 2015 @ 20:34
ik wou net zeggen: als hij achttien is kan hij vast wel met lepel eten :P

wij doen niet echt rapley, meeste gaat op lepeltje en geprakt of gepureerd, maar brood en rijstwafel en soms fruit doen we wel zelf met de handjes en dat gaat steeds beter. Meloen (cantaloupe) vandaag heeft J vastgehouden voor hem, want glipte teveel weg, maar heegt hij lekker zelf opgeslobberd O+ en je ziet m oefenen met dingen pakken tussen duim en wijsvinger, zo cute!
Hilmomaandag 1 juni 2015 @ 18:39
Oké lepel is geen reden dus haha.
Maar het baart me toch zorgen dat zijn lijst met fruit groter wordt (mango kunnen we nu ook toevoegen aan lekker) maar groente echt nog niks. Wortel en bloemkool is een keer goed gegaan, maar eten we weinig. We eten vaak paprika, tomaat en komkommer en dit gaat waardeloos. In schijven, repen, partje tomaat, maakt niet uit... Ben expres later met fruit begonnen en eerst met groente, maar zonder effect. Hij proeft vaak niet eens. Ermee timmeren is leuker.
DevilsAndDustzaterdag 6 juni 2015 @ 20:58
Never mind. :+.
DevilsAndDustdonderdag 25 juni 2015 @ 16:09
Zeg, die kokhalsreflex, wanneer wordt die minder?
BlueEyesdonderdag 25 juni 2015 @ 16:58
quote:
1s.gif Op donderdag 25 juni 2015 16:09 schreef DevilsAndDust het volgende:
Zeg, die kokhalsreflex, wanneer wordt die minder?
Op het moment dat er niet gepropt en beter gekauwd wordt hier :D
Gebeurt dat niet, dan zie ik het nogsteeds voorbij komen.
DevilsAndDustdonderdag 25 juni 2015 @ 17:19
I heeft nog geen tanden, dus kauwen kan hij sowieso nog niet, maar proppen doet hij ook niet. Hij sabbelt overal rustig aan, maar zodra er dan een stukje af komt gaat hij kokhalzen. Ik heb net geprobeerd om hem een beetje gepureerde mango van een lepeltje te geven, maar daarbij moest hij zo kokhalzen dat zelfs de melk van een uur eerder er nog uit kwam.

Hij kan alles heel goed vastpakken, sabbelt netjes, lijkt alles lekker te vinden, maar er komt zo niets binnen.
Franny_Gdonderdag 25 juni 2015 @ 17:22
Hoe oud is hij nu, DAD? Mijn I-tje heeft dit ook lang volgehouden.
DevilsAndDustdonderdag 25 juni 2015 @ 17:24
Hij is ruim 7 maanden.
Franny_Gdonderdag 25 juni 2015 @ 17:56
Tja bij ieder kindje is het weer anders, maar I heeft dit tot ruim 8 maanden wel gehad. Pas daarna kwam er echt iets binnen en vanaf toen ging het ook wel steeds beter. Je kunt er niet zoveel aan doen. Ik ben rond 8 maanden wel naast Rapley ook gaan voeren, want dan ging er wel iets in en daar werd zij ook blij van, merkte ik.
Buurpoesdonderdag 25 juni 2015 @ 19:49
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2015 18:39 schreef Hilmo het volgende:
Oké lepel is geen reden dus haha.
Maar het baart me toch zorgen dat zijn lijst met fruit groter wordt (mango kunnen we nu ook toevoegen aan lekker) maar groente echt nog niks. Wortel en bloemkool is een keer goed gegaan, maar eten we weinig. We eten vaak paprika, tomaat en komkommer en dit gaat waardeloos. In schijven, repen, partje tomaat, maakt niet uit... Ben expres later met fruit begonnen en eerst met groente, maar zonder effect. Hij proeft vaak niet eens. Ermee timmeren is leuker.
Bij een groentenzaak kun je vaak waspeen zelf in een zakje doen. Dan koop je er gewoon twee ofzo. Een bloemkool opdelen wordt wel lastig. Maar is broccoli niet wat? Die zijn stukken kleiner.
Hier was courgette ook een succes, gekookt (en gepureerd, want ik wist niks van rapley toen). Dat is erg zacht van smaak.
kwakz0rdonderdag 25 juni 2015 @ 19:55
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2015 18:39 schreef Hilmo het volgende:
Oké lepel is geen reden dus haha.
Maar het baart me toch zorgen dat zijn lijst met fruit groter wordt (mango kunnen we nu ook toevoegen aan lekker) maar groente echt nog niks. Wortel en bloemkool is een keer goed gegaan, maar eten we weinig. We eten vaak paprika, tomaat en komkommer en dit gaat waardeloos. In schijven, repen, partje tomaat, maakt niet uit... Ben expres later met fruit begonnen en eerst met groente, maar zonder effect. Hij proeft vaak niet eens. Ermee timmeren is leuker.
misschien een stomme suggestie maar kun je dan niet wat vaker die groentes koken? en ook nog andere proberen? alleen rauwkost lijkt me voor een baby ook niet de bedoeling dus desnoods kook je het voor hem alleen (doe ik ook).

wij gaan van puree via prak langzaam richting zelf eten :D ik geef nu kleine blokjes en stukjes via een lepel of in zijn handjes. gaat hartstikke goed.
SQdonderdag 25 juni 2015 @ 19:59
Super, kwak! Rapley alles!
kwakz0rdonderdag 25 juni 2015 @ 20:30
hij heeft vanmiddag gesmuld van een paar snippers gestoomde makreel en wat plukjes brood van mijn broodje makreel. toen ik uit mn werk even boodschsppen ging doen met hem O+ zó gezellig!

en op t kdv zijn ze ook erg te spreken over zn eetlust en dat hij zelf zn tuitbeker vast kan houden enzo O+
Hilmozondag 28 juni 2015 @ 12:18
Haha dat gaat maar goed Kwak!

Ja ik kook nu ook wel geregeld wat groente gewoon voor hem. Hadden laatst bij de groenteman gratis een bloemkool meegekregen, doet hij wel vaker. Mooi geblancheerd en in porties ingevroren maar hij vindt het echt niet lekker.
Gister boontjes gehad, ook niet. Eergister wortel, 1 hapje genomen, toen niet meer.

Fruit gaat sinds een paar dagen wel weer geweldig, mango, appel, meloen vooral. Yoghurt ook nog steeds. Banaan hebben we door de yoghurt gedaan, dan proeft hij toch ook nog banaan, want vasthouden wil hij dat niet en op een lepel wat banaan smeren, gaat met best wat dwang.
Ligt ook wat aan de structuur heb ik het idee. Slijmerige dingen wil hij dan niet ofzo. Nou ja, we zetten gewoon door. Zometeen stamppot andijvie met ons mee eten. (uit eigen tuin!). En morgen eet ik zonder man en dan maak ik doperwtjes met pasta en krijgt hij ook pasta en doperwtjes en ga ik eens rustig de tijd ervoor nemen. Een paar voor hem neerleggen en weer wat pletten en op lepeltje.
DevilsAndDustzondag 12 juli 2015 @ 09:09
Hoi! Vraagje! Wat geven jullie je kindjes voor ontbijt? Ik eet zelf Brinta, maar dat lijkt me nog niet zo'n strak plan. Brood krijgt hij bij de lunch, en verder fruit en groente.
Burdiezondag 12 juli 2015 @ 09:53
Boterham met pindakaas meestal. Of een croissant, bakje muesli, net hoe het uitkomt :P.

Maar kuiken is wat ouder ;) ik heb eerst heel lang geen ontbijt gegeven omdat kuiken in de ochtend vaak nog heel lang bij mij wilde drinken en daarna eigenlijk niks anders wilde. Pas rond zijn verjaardag, of misschien nog later zelfs, is hij met het ontbijt echt iets gaan eten. Alsnog drinkt hij 's ochtends liever melk dan dat hij een broodje eet, maar ik vind het al snel genoeg geweest, anders heb ik de hele ochtend een kind aan mijn shirt hangen.
SQzondag 12 juli 2015 @ 10:07
Ik eet zelf yoghurt met fruit, mauwtje dus ook. Maar de yoghurt rapley ik dus niet. Als je echt 100% rapley wil zou ik toch voor brood en fruit of alleen fruit gaan.
Burdiezondag 12 juli 2015 @ 10:07
Yoghurt kan je in een tuitbeker geven, dan kan ze het zelf drinken O+.
Lojzondag 12 juli 2015 @ 10:10
Js krijgt als ontbijt ook brood. Tenzij ik moet werken, dan krijgt hij een papfles.
Nu dus weer een paar weken geen pap :D (ben geen papfan ;) )
Franny_Gzondag 12 juli 2015 @ 10:12
Hier een boterham (met pindakaas, of humus) en dan nog een halve banaan als ontbijt.

Op zich zou Brinta best al kunnen of niet? Of anders bambix?

I krijgt op het kdv ook yoghurt in een tuitbeker, dat werkt goed.

Hmm, ondanks Rapley en het feit dat I tot twee maanden geleden alles lekker vond en at, heeft ze nu ineens een duidelijke aversie tegen alles wat 'groen' is. Oftewel: veel gezonde groenten dus. Ik laat het maar zo, ga niets forceren en maak me er ook niet druk om, maar het is wel typisch. Ze is wel gek op alles met koolhydraten en ze houdt ook erg van fruit, vlees en vis.
SQzondag 12 juli 2015 @ 10:17
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 10:07 schreef Burdie het volgende:
Yoghurt kan je in een tuitbeker geven, dan kan ze het zelf drinken O+.
nee, dat kan ze nog niet :P maar is zeker wel een optie voor de toekomst :Y
DevilsAndDustzondag 12 juli 2015 @ 10:18
Maar waar maak ik de Brinta/pap/havermout dan mee aan? Mijn vriezervoorraad gekolfde bv heb ik nodig voor op de opvang (vooral nu ik na de zomervakantie geen kolfrecht meer heb) en elke ochtend kolven voor een bordje pap zie ik ook niet echt zitten. :@.

Maar twee keer brood geven kan in principe natuurlijk ook. Het is nog niet alsof hij er al echt veel van binnen krijgt, of zo. :').
Franny_Gzondag 12 juli 2015 @ 10:20
Ik geef I wel eens havermoutpap met banaan en dat maak ik gewoon aan met water.
Twee keer brood kan inderdaad prima, toch? I is echt gek op brood. O+ . Ik ben zelf niet zo'n broodeter, maar ik heb er ook niets op tegen.
SQzondag 12 juli 2015 @ 10:36
Hier ook zo'n broodmonster :D
Rijstebuiltjezondag 12 juli 2015 @ 10:39
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2015 10:17 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

nee, dat kan ze nog niet :P maar is zeker wel een optie voor de toekomst :Y
En leren drinken uit een open bekertje?
Ik ben begonnen daarmee toen ze 7,5 maand was en inmiddels kan ze het zelf.. :)
SQzondag 12 juli 2015 @ 10:41
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2015 10:39 schreef Rijstebuiltje het volgende:

[..]

En leren drinken uit een open bekertje?
Ik ben begonnen daarmee toen ze 7,5 maand was en inmiddels kan ze het zelf.. :)
ja, dat doen we ook dagelijks, maar met negen maanden kan ze dat ook nog niet zelf ;) komt vanzelf hoor, ik vind het niet onoverkomelijk dat alleen de yoghurt nog niet rapley gaat. :@
Rijstebuiltjezondag 12 juli 2015 @ 10:43
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2015 10:41 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

ja, dat doen we ook dagelijks, maar met negen maanden kan ze dat ook nog niet zelf ;) komt vanzelf hoor, ik vind het niet onoverkomelijk dat alleen de yoghurt nog niet rapley gaat. :@
Kan jouw snelle dame dat niet ?!
Valt dat ff tegen :Y) :{w ;)
DJMOzondag 12 juli 2015 @ 10:45
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 09:09 schreef DevilsAndDust het volgende:
Hoi! Vraagje! Wat geven jullie je kindjes voor ontbijt? Ik eet zelf Brinta, maar dat lijkt me nog niet zo'n strak plan. Brood krijgt hij bij de lunch, en verder fruit en groente.
ik gaf ook wel een cracker met smeerkaas of smeerworst.
lazinesszondag 12 juli 2015 @ 16:07
quote:
2s.gif Op zondag 12 juli 2015 10:12 schreef Franny_G het volgende:
Hmm, ondanks Rapley en het feit dat I tot twee maanden geleden alles lekker vond en at, heeft ze nu ineens een duidelijke aversie tegen alles wat 'groen' is. Oftewel: veel gezonde groenten dus. Ik laat het maar zo, ga niets forceren en maak me er ook niet druk om, maar het is wel typisch. Ze is wel gek op alles met koolhydraten en ze houdt ook erg van fruit, vlees en vis.
Dat is een vrij bekende fase bij dreumessen en peuters en kan helaas vrij lang duren.
Hilmozondag 12 juli 2015 @ 17:14
Ooh kan brinta met bv bij 9 maanden? Ik eet zelf brinta dus dat heb ik in huis en makkelijk geprobeerd want vriezer zit vol met bv.

En welke pindakaas mag? Gewone van calve zeker niet? We hebben die met stukjes.

Appelstroop is hier succes. Verder hebben we nog geen apart beleg gedaan, behalve wat geweigerd fruit. :')

Wij geven yoghurt ook op een lepel, gaat prima. Water drinken uit een speciale beker doen we, maar vasthouden ho maar.

Groente niet willen proeven is hier al die tijd nog steeds.

Cracotte gaat hier ook prima. Oh hier in Duitsland kan je de wereld aan hipp producten kopen. Rijstwafel met framboos smaak, en allemaal venkelthee voor baby's.
En enorme maisboogies
Burdiezondag 12 juli 2015 @ 21:07
Cracotte is hier idd ook een favoriet ontbijtje.

Pindakaas uit de winkel bevat eigenlijk altijd zout of suiker, dus die maak ik liever zelf. Of we kopen biologische notenpasta zonder zout toevoegingen.
DJMOzondag 12 juli 2015 @ 21:08
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 21:07 schreef Burdie het volgende:
Pindakaas uit de winkel bevat eigenlijk altijd zout of suiker, dus die maak ik liever zelf
hoe doe je dat? receptje?
Hilmomaandag 13 juli 2015 @ 08:16
Oké, ga ik eens kijken bij ons bio winkeltje. En brinta bij 9 maanden met bv?

We hebben hier iets aparts. Banaan in een stuk geven, met schil of zonder maakt niet uit, staat gelijk aan FF in de mond en dan pletten, ermee slaan, gooien. Nu haalde mijn man wel laatst een klein brokje af en hield dat voor zijn mond en hij deed zijn mond open! Op een lepel ook :') zo werkt hij een heel stuk naar binnen. Gister rijstwafeltje gegeven, even zelf op gesabbeld, daarna weggooien. Stukjes afgebroken en gegeven en hij werkt het hele ding naar binnen. :? Dit hadden we allang met groente misschien zo kunnen doen, dan proeft hij tenminste wat. Werkt rapley dan nog niet voor ons? Vind het zo ook best, als hij maar proeft.
Burdiemaandag 13 juli 2015 @ 08:51
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 21:08 schreef DJMO het volgende:

[..]

hoe doe je dat? receptje?
Ongezouten pindas met een scheutje arachideolie (qua verhoudingen doe ik altijd maar wat) in een hakmolen/keukenmachine doen en vermengen tot een egale massa.
Het kan ook met andere olie, maar arachideolie geeft de lekkerste pindakaas.
DJMOmaandag 13 juli 2015 @ 08:57
quote:
1s.gif Op maandag 13 juli 2015 08:51 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ongezouten pindas met een scheutje arachideolie (qua verhoudingen doe ik altijd maar wat) in een hakmolen/keukenmachine doen en vermengen tot een egale massa.
Het kan ook met andere olie, maar arachideolie geeft de lekkerste pindakaas.
thnx! Ergens deze week maar eens proberen ; lijkt me a) een stuk lekkerder en b) gezonder ! Hoop alleen dat kleuters het 'pikken' zonder zout :P heb je ook enig idee van de houdbaarheid? Hoe lang blijft zoiets goed?? (wat dat betreft ben ik echt een nitwit op dit gebied :') )
Burdiemaandag 13 juli 2015 @ 09:02
Nee geen idee :D het blijft in de koelkast volgens mij wel een tijdje goed. Ik maak voor max twee weken vooruit, het is ook een klusje van niks natuurlijk.
DJMOmaandag 13 juli 2015 @ 09:07
quote:
1s.gif Op maandag 13 juli 2015 09:02 schreef Burdie het volgende:
Nee geen idee :D het blijft in de koelkast volgens mij wel een tijdje goed. Ik maak voor max twee weken vooruit, het is ook een klusje van niks natuurlijk.
ik heb nog van die lege bakjes pindasaus, daar kan ik het mooi in stoppen. heb de olie iig op m'n lijstje gezet!
NotTheSamemaandag 13 juli 2015 @ 09:11
Ik kom hier ook weer eens bijlezen. Piranha is morgen 6 maanden maar stiekem zijn we al een beetje begonnen met Rapleyen. En ik moet zeggen, hij weet al donders goed waar zo'n brok eten naartoe moet :Y).
Watermeloen, komkommer, broodkorst en een maisboogje is er al in gegaan ^O^ .
Drinken uit een bekertje zijn we ook al mee aan het oefenen. Onder de douche weliswaar :'). Toch twijfel ik of ik er niet een rietjesbeker of tuitbeker bij ga halen voor onderweg.
SQmaandag 13 juli 2015 @ 22:22
Vandaag noodles geïntroduceerd :')!

#ANONIEMmaandag 13 juli 2015 @ 22:45
quote:
1s.gif Op maandag 13 juli 2015 22:22 schreef Stormqueen het volgende:
Vandaag noodles geïntroduceerd :')!

:D O+

Wat een doorzetter!! A had het al drie keer opgegeven en het in haar haar gesmeerd ofzo :')
SQmaandag 13 juli 2015 @ 22:48
Ja, ik stond er ook van te kijken :D ze vond het heel lekker, maar kreeg het alleen geconsumeerd als ik het in dr trul propte. Zelf trok ze het dus steeds onbedoeld uit haar mond :') babysukkel O+
Buurpoesmaandag 13 juli 2015 @ 23:17
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2015 08:57 schreef DJMO het volgende:

[..]

thnx! Ergens deze week maar eens proberen ; lijkt me a) een stuk lekkerder en b) gezonder ! Hoop alleen dat kleuters het 'pikken' zonder zout :P heb je ook enig idee van de houdbaarheid? Hoe lang blijft zoiets goed?? (wat dat betreft ben ik echt een nitwit op dit gebied :') )
Er zit geen water in dus zolang je het donker en luchtdicht bewaart, is het wel n half jaar houdbaar. Bederf ruik en proef je: de olie wordt rans. Dat is niet echt gevaarlijk, maar wel smerig. En herkenbaar.
/Apothekersmodus
DevilsAndDustmaandag 20 juli 2015 @ 13:22
Heeft iemand een tip voor een kookboek dat geschikt is voor rapleyende baby's? Ik zoek eigenlijk wat inspiratie op het gebied van broodbeleg, dus vruchtenmoes e.d. maken, en combinaties voor tussendoortjes of zo waar ik zelf niet zo snel aan denk.
Franny_Gmaandag 20 juli 2015 @ 13:25
Dit is een leuk boek, DAD.

Easy-peasy-made-by-ellen.jpg
DevilsAndDustmaandag 20 juli 2015 @ 13:31
Staan daar meer recepten in voor baby's dan die ene op de website van quinoa-appelpap met peer?
Franny_Gmaandag 20 juli 2015 @ 13:42
Ja, er staat juist veel in voor baby's en dreumesen, en ook inderdaad goede tussendoortjes en alternatieven voor beleg.
DevilsAndDustmaandag 20 juli 2015 @ 13:51
Dan klinkt dat wel als wat ik zoek! :Y. Dank je!
MevrouwCactusmaandag 10 augustus 2015 @ 21:37
Schop!

We zijn begonnen! De eerste bijna-hapjes gingen al bijna naar binnen en de eerste vragen komen ook op.

Wortels, moet je die eerst koken? En hoe lang dan? Ik vind warme, zachte wortels echt heul ranzig, maar misschien vindt Sjaak het wel prima.
SQmaandag 10 augustus 2015 @ 21:55
Als hij nog geen tanden heeft zou ik ze sowieso beetgaar koken ja! En baby's hebben niet zo'n verfijnde smaak, voor hem smaakt die wortel waarschijnlijk al als onverdunde kruidenpasta ;)
NotTheSamemaandag 10 augustus 2015 @ 21:56
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2015 21:37 schreef MevrouwCactus het volgende:
Schop!

We zijn begonnen! De eerste bijna-hapjes gingen al bijna naar binnen en de eerste vragen komen ook op.

Wortels, moet je die eerst koken? En hoe lang dan? Ik vind warme, zachte wortels echt heul ranzig, maar misschien vindt Sjaak het wel prima.
Ik kook ze wel, maar niet tot snot. Hoe lang durf ik niet te zeggen, ik prik er af en toe met een vork in en als de vork er naar mijn zin goed in gaat haal ik ze van het vuur.
Beetgaar denk ik dat je het kunt noemen (voor zover hij kan bijten, Piranha is nog tandloos).
Mydeliriumvrijdag 14 augustus 2015 @ 22:25
Wij zijn van de week ook gestart met rapley voor de vlegel. Heel gewaagd met komkommer *-)
Maar is er nog een bepaalde manier om (zoete) aardappel te rapleyen?
Of is dat gewoon toegeven aan de squish en smurrie?

En geef je alles echt koud of kan lauw ook? Heet proberen we maar niet :+

En waarom werken mijn smileys niet }:|
ingeevrijdag 14 augustus 2015 @ 22:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 22:25 schreef Mydelirium het volgende:
Wij zijn van de week ook gestart met rapley voor de vlegel. Heel gewaagd met komkommer *-)
Maar is er nog een bepaalde manier om (zoete) aardappel te rapleyen?
Of is dat gewoon toegeven aan de squish en smurrie?

En geef je alles echt koud of kan lauw ook? Heet proberen we maar niet :+

En waarom werken mijn smileys niet }:|
Hoe oud is je vlegel? :)

Zoete aardappel hebben we nog niet geprobeerd. Lauw kan prima, melk is ook lauw toch?

Zelfs potjes warmen ze op dacht ik.
ingeevrijdag 14 augustus 2015 @ 22:47
DAD, die Easy Peasy heb ik ook. Leuk en erg veel focus op gezond. ( Kan ik wel gebruiken).
Ik heb ook deze:

https://m.bol.com/nl/p/th(...)ok/1001004010417689/

Gebruik ik zelf meer, want er staat minder spelt/quinoa etc in. Wil ik wel, maar doe ik in de praktijk gewoon niet. :')

(O ja, ik heb we kookboekentic, mocht je je afvragen waarom iemand met een baby van 5 maanden al meerdere baby kookboeken heeft)
Mydeliriumvrijdag 14 augustus 2015 @ 22:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 22:36 schreef ingee het volgende:

[..]

Hoe oud is je vlegel? :)

Zoete aardappel hebben we nog niet geprobeerd. Lauw kan prima, melk is ook lauw toch?

Zelfs potjes warmen ze op dacht ik.
Ow ja potjes worden ook warm 8)7
Blond hier.

Vlegel is precies een dag ouder dan R van jou :) (stalkmodus :@ )
ingeevrijdag 14 augustus 2015 @ 22:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 22:49 schreef Mydelirium het volgende:

[..]

Ow ja potjes worden ook warm 8)7
Blond hier.

Vlegel is precies een dag ouder dan R van jou :) (stalkmodus :@ )
:o Eindfebruaribaby! *O*
Boks! :D
SQvrijdag 14 augustus 2015 @ 22:53
Ik gaf mijn baby gisteren quinoa maar dat werd zeer subiet geweigerd :')
ingeevrijdag 14 augustus 2015 @ 23:02
Mauwtje snapt het! :D
Hebben jullie nog vegababy's trouwens? Ik lees verschillende dingen over vlees en vette vis is juist goed geloof ik, als baby al, maar ik zie het nog niet helemaal voor me. :@
Een baby met een komkommer is schattiger dan een baby met een drumstick ofzo? :')
SQvrijdag 14 augustus 2015 @ 23:03
Vanaf 9-10 maanden mag het, dus ze krijgt af en toe wel wat vlees.
Vandaag wat kruimels bbq-vlees. Was de shit :')
kwakz0rvrijdag 14 augustus 2015 @ 23:06
Ik ben er met acht maanden mee begonnen volgens mij. Echt kruimeltjes tartaar en flinters vis enzo. Maar ik hoor hier niet echt want ik prak :P
ingeevrijdag 14 augustus 2015 @ 23:08
Mag van Kleintjes? Want dat boek mis ik nog :)

Edit - aah, schema in op! :D
Never mind :)
DevilsAndDustzaterdag 15 augustus 2015 @ 05:30
Het schema van Kleintjes hangt hier uitgeprint aan de binnenkant van het keukenkastje. :Y) .

I heeft eergisteren voor het eerst een dier gegeten: garnalen van de barbecue. Groot succes.
MevrouwCactuszaterdag 15 augustus 2015 @ 05:49
Schema van Kleintjes hangt hier ook in de keuken, maar is vegetarisch tot een jaar. Ik las ergens dat Rapley zelf er niet moeilijk over doet, maar ik heb nog niet de officiële lijst van haar gezien.

Komkommer, broccoli en rijstwafel zijn hier grote hits tot nu toe.

Inge, kookboekenmeet! Ik heb Kleintjes en Opperdepop.
Moppertzaterdag 15 augustus 2015 @ 09:52
Rapley heeft geen echte lijst ;)
SQzaterdag 15 augustus 2015 @ 09:57
Volgens kleintjes mag vlees met 9-10 maand :Y
WupWupzaterdag 15 augustus 2015 @ 13:12
Kleintjes is erg vegetarisch minded. Er is geen goede reden om je kind vegetarisch te laten eten als je dat zelf ook niet doet.

Edit: gewoon vanaf het begin dus.
ingeezaterdag 15 augustus 2015 @ 13:31
http://babyledweaning.com/

Deze site bij iemand bekend? Ik zie leuke recepten! *O*
Mydeliriummaandag 17 augustus 2015 @ 10:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 22:52 schreef ingee het volgende:

[..]

:o Eindfebruaribaby! *O*
Boks! :D
:D
Leuke site!
Ik lees vooral in Kleintjes nu, en heb voor over een aantal weken Easy Peasy O+ in huis.
MevrouwCactusdonderdag 27 augustus 2015 @ 12:13
Nieuwe vraag! Vanaf wanneer mag yoghurt? Ik zag al een leuke foto van R. van Ingee die yoghurt eet op de muur smeert. Mag dat al zo vroeg? En is dat dan Griekse yoghurt of ander spul?

Hier is zoete aardappel dé hit, naast sperziebonen. Rijstwafel en soepstengel zijn ook wel goed te doen. Sjaak vindt eten superleuk gelukkig :)
Burdiedonderdag 27 augustus 2015 @ 12:20
Kleintjes zegt vanaf 7-9 maanden.
Moppertdonderdag 27 augustus 2015 @ 12:22
Ik geef griekse yoghurt idd
MevrouwCactusdonderdag 27 augustus 2015 @ 12:24
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 12:20 schreef Burdie het volgende:
Kleintjes zegt vanaf 7-9 maanden.
Ja, dat las ik ook :)

quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 12:22 schreef Moppert het volgende:
Ik geef griekse yoghurt idd
Ok, goed om te weten :)

Ik vind het leuk om verschillende dingen aan te bieden, Sjaak geniet er ook echt van O+
DJMOdonderdag 27 augustus 2015 @ 12:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 13:12 schreef WupWup het volgende:
Kleintjes is erg vegetarisch minded. Er is geen goede reden om je kind vegetarisch te laten eten als je dat zelf ook niet doet.

Edit: gewoon vanaf het begin dus.
bedoel je hier nu mee dat je je kind al vanaf zes maanden vlees mag aanbieden? of begrijp ik je nu volkomen verkeerd? :D
WupWupdonderdag 27 augustus 2015 @ 14:54
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 12:34 schreef DJMO het volgende:

[..]

bedoel je hier nu mee dat je je kind al vanaf zes maanden vlees mag aanbieden? of begrijp ik je nu volkomen verkeerd? :D
Ja, dat begrijp je goed :)
DJMOdonderdag 27 augustus 2015 @ 15:16
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 12:13 schreef MevrouwCactus het volgende:
Hier is zoete aardappel dé hit, naast sperziebonen. Rijstwafel en soepstengel zijn ook wel goed te doen. Sjaak vindt eten superleuk gelukkig :)
hoe maak ik zo'n zoete aardappel? heb er een bij de groenteboer gehaald net nav jouw post :D

quote:
1s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 14:54 schreef WupWup het volgende:

[..]

Ja, dat begrijp je goed :)
ligt dat niet veel te zwaar op de maag dan voor zo'n uk?
Burdiedonderdag 27 augustus 2015 @ 15:25
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 15:16 schreef DJMO het volgende:
hoe maak ik zo'n zoete aardappel? heb er een bij de groenteboer gehaald net nav jouw post :D

Zelfde als een gewone aardappel ;).

quote:
ligt dat niet veel te zwaar op de maag dan voor zo'n uk?
Er zijn ook vrij lichte vleessoorten als kalkoen, kip, vis, ham, etc.
DJMOdonderdag 27 augustus 2015 @ 15:42
quote:
1s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 15:25 schreef Burdie het volgende:

[..]

Zelfde als een gewone aardappel ;).

[..]

Er zijn ook vrij lichte vleessoorten als kalkoen, kip, vis, ham, etc.
thnx! :) ben benieuwd wat Michael ervan vindt :D
SQdonderdag 27 augustus 2015 @ 16:16
Vlees is veel lichter verteerbaar dan groenten, voor zover ik weet :P
Moppertdonderdag 27 augustus 2015 @ 16:20
Kleintjes is echt heel erg streng he mensen.
Gill rapley heeft alleen iets tegen teveel suiker, zouten en honing ( en goed nadenken over kruiden)

Kleintjes is voor veel mensen een handige houvast maar het is geen regel. ;)
mignonnedonderdag 27 augustus 2015 @ 16:22
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 16:20 schreef Moppert het volgende:
Kleintjes is echt heel erg streng he mensen.
Gill rapley heeft alleen iets tegen teveel suiker, zouten en honing ( en goed nadenken over kruiden)

Kleintjes is voor veel mensen een handige houvast maar het is geen regel. ;)
+1 :Y

Ik ging meer voor Rapley-gezond-verstand zoals Rapley zelf eigk ook propageert en dan met hier en daar een potje op dagen dat dat handiger was.
ingeevrijdag 28 augustus 2015 @ 20:31
Ja die kruiden, daar ben ik nog niet helemaal uit.
Is dat niet te pittig of ook andere slotte kruiden?
ingeevrijdag 28 augustus 2015 @ 20:31
Ik ben aan het dubbelposten. :(

Dan zal ik maar melden dat de tagliatelle van onder naar boven onderzocht moest worden, de zalm goedgekeurd werd en dat geroosterde pompoen een dikke vette hit is! :) (Bij R, niet bij ons). Gehakt geprobeerd, geen mening geloof ik en watermeloen was supersupersupergeweldig!
MevrouwCactuszaterdag 29 augustus 2015 @ 10:54
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 15:16 schreef DJMO het volgende:

[..]

hoe maak ik zo'n zoete aardappel? heb er een bij de groenteboer gehaald net nav jouw post :D

Sorry :) Wij snijden het in frietjes en dan koken totdat je er een vork goed in kunt steken. Ik las dat je het ook kunt roosteren maar dat hebben we nog niet geprobeerd.

Hoe vond Michael het :D ?
Chantyzondag 30 augustus 2015 @ 08:26
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 15:16 schreef DJMO het volgende:

[..]

hoe maak ik zo'n zoete aardappel? heb er een bij de groenteboer gehaald net nav jouw post :D

[..]

ligt dat niet veel te zwaar op de maag dan voor zo'n uk?
Wij poffen m. Eerst wassen, met een mes gaatjes erin steken, inpakken in aluminiumfolie en dan een uur in de oven op 250 graden. Kunt m met schil eten of de schil heel makkelijk los trekken. Wij zelf doen het American Style: in de lengte open snijden en wat roomboter, suiker en kaneel erover :9 maar dat is niet helemaal babyproducten natuurlijk.
DJMOzondag 30 augustus 2015 @ 08:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:54 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Sorry :) Wij snijden het in frietjes en dan koken totdat je er een vork goed in kunt steken. Ik las dat je het ook kunt roosteren maar dat hebben we nog niet geprobeerd.

Hoe vond Michael het :D ?
hmm frietjes ervan snijden .. dan kan het wel makkelijker zelf pakken. Ik had 'm nu gewoon in stukken gesneden. Hij had er drie van op gegeten :D (drie stukken dus, niet drie hele aardappels :') )
MevrouwCactuszondag 30 augustus 2015 @ 09:09
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 08:31 schreef DJMO het volgende:

[..]

hmm frietjes ervan snijden .. dan kan het wel makkelijker zelf pakken. Ik had 'm nu gewoon in stukken gesneden. Hij had er drie van op gegeten :D (drie stukken dus, niet drie hele aardappels :') )
Goed spul he, die zoete aardappels :)
ingeewoensdag 23 september 2015 @ 13:03
Hee, hier waren we gebleven! :D

Vanavond eten we soep. Een experiment voor ons en voor R, want dit is de eerste keer dat ik zoete aardappel-courgettesoep maak.

Iemand nog soep Rapley tips? Een lepel gaat echt nog niet zelf, daarvan is de achterkant nog steeds het lekkerste gedeelte.

Broodkorst er in dippen bedacht ik me al, maar ik sta open voor alles!
Moppertwoensdag 23 september 2015 @ 13:14
Ik heb ze dat ook altijd gewoon gegeven met een lepel en klaar. Meestal haalde ze dan alle stukjes er uit en slurpte ze vanalles op. Komt de lepel niet naar jou dan kan je hoofd altijd naar je bord :') :')

Laat R. soepkommen en bakjes enzo wel staan?
Dan zou ik als je het "zelf allemaal laten doen" niet ziet als een optie er idd een broodkorst bij geven.. en anders gewoon voeren en zelf ook een lepel geven. dan gaat het vaak heel snel dat ze het doorhebben en minder geknoei.
ingeewoensdag 23 september 2015 @ 13:19
Hoofd naar bord! :D Daar had ik nog niet aan gedacht! Ja ik kan het altijd gewoon proberen met een lepel. Heb haar eigenlijk nog nooit gevoerd, op haar 'toetje' van een lepeltje vit D na en daar gaat het snaveltje wijd voor open tegenwoordig.

R laat niks staan, maar ik kan vrij goed met één hand eten en met één hand een kom vasthouden. En ik hou wat stukjes apart voor het blenderen, die krijgt ze er dan weer bij in.
ingeewoensdag 23 september 2015 @ 19:56
Succes! Er ging meer in dan ooit! :o
Helaas ook meer over haarzelf heen dan ooit, maar hé, de machine draait weer. :)
Lojwoensdag 23 september 2015 @ 20:02
Mijn bijna dreumes weigert opeens rapley te eten :')

Waar hij eigenlijk alles rapley at (op heel af en toe een potje of yoghurt na), wilt hij nu alles gepureerd. Tot z'n banaan aan toe..... Herkenbaar voor iemand?
Ik baal er stiekem een beetje van :@
#ANONIEMdonderdag 24 september 2015 @ 22:36
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 20:02 schreef Loj het volgende:
Mijn bijna dreumes weigert opeens rapley te eten :')

Waar hij eigenlijk alles rapley at (op heel af en toe een potje of yoghurt na), wilt hij nu alles gepureerd. Tot z'n banaan aan toe..... Herkenbaar voor iemand?
Ik baal er stiekem een beetje van :@
A ook! Wilde heel lang niet gevoerd worden. En nu worden alle stukken groente en fruit met een luid NEH weggegooid en wil ze geprakte hapjes :') . Volgens mij staan haar voortanden op doorkomen, en is zelf eten gewoon niet zo prettig nu. Zou dat het bij jullie ook kunnen zijn?
Minarosamaandag 12 oktober 2015 @ 14:35
Schopje! Ik zie dat borstvoeding.com vrij negatief is over starten met vaste voeding voor zes maanden. Ik vind de argumenten niet allemaal overtuigend. Wanneer zijn jullie begonnen? Rapley staat hier ook op de planning.
SQmaandag 12 oktober 2015 @ 14:39
Ik met 5,5 maand ongeveer met stukjes komkommer. Zeker met rapley is eerder beginnen eigenlijk geen optie, omdat een kindje toch enigszins zal moeten kunnen zitten om te kunnen eten.
ingeemaandag 12 oktober 2015 @ 14:45
Torn ze stevig zat in de kinderstoel, zelf voorover kon buigen en dingen in naar mond wilde steken. Toen nog even gewacht voor de vorm en met 5,5 maand begonnen.
En ook met komkommer. :)
DevilsAndDustmaandag 12 oktober 2015 @ 14:49
Wij zijn een week voor I zes maanden was, begonnen. Gewoon omdat eerder beginnen niet goed voelde. :+.
Minarosamaandag 12 oktober 2015 @ 15:10
Wachten is moeilijk :D Lijkt me zo schattig en gezellig als hij kennismaakt met groente. Maar ik zie wel dat het nog veel te vroeg is (16 weken, ben nu ook nog niets van plan ;) ). Iets voor de zes maanden kan dus wel.
ingeemaandag 12 oktober 2015 @ 15:12
Ik had wel een OMGWTFBBQ er gaat iets anders dan melk in mijn baby! :o :'( momentje en ik kan me goed voorstellen dat het met BV helemaal vreemd voelt.
Minarosamaandag 12 oktober 2015 @ 15:20
Wat zijn eigenlijk de nadelen van Rapley, behalve een besmeurd kind? :P
SQmaandag 12 oktober 2015 @ 15:22
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2015 15:20 schreef Minarosa het volgende:
Wat zijn eigenlijk de nadelen van Rapley, behalve een besmeurd kind? :P
het vergt wat meer vertrouwen in je kind en in jezelf. Een rapleybaby zal vaak niet meteen dezelfde hoeveelheden wegwerken als een pureebaby. Dat duurt allemaal wat langer. Maar uiteindelijk komt dat wel goed ;)
ingeemaandag 12 oktober 2015 @ 15:30
Je staafmixer zal nooit maximaal benut worden.

Maar srsly: meer denkwerk met koken. Je baby eet mee, dus liefst geen pakjes en zakjes.
Tevens een voordeel natuurlijk. :')
DevilsAndDustmaandag 12 oktober 2015 @ 15:41
Ik vind het dus helemaal niet meer denkwerk met koken. We eten toch altijd wel groente bij het avondeten natuurlijk, in welke vorm dan ook, dus ik zet zonder problemen een extra kookpannetje op de kookplaat waarin ik wat groente kook voor I. Maar ik kook eigenlijk toch al zelden met pakjes en zakjes.

Wij geven dan ook meestal losse onderdelen. Stel dat wij curry met kip en spinazie eten, dan krijgt I rijst, wat gebakken kip, en gewokte spinazie.

[ Bericht 0% gewijzigd door DevilsAndDust op 12-10-2015 17:06:32 ]
AwayTLmaandag 12 oktober 2015 @ 15:44
Ik vind het ook juist minder denk en kookwerk.. Nooit meer aparte prakjes voorkoken..

Maar het geduld en vertrouwen moet je wel hebben. Frans at effectief pas wat met 9 maanden. Nu eet hij als de beste gewoon met de pot mee
Minarosamaandag 12 oktober 2015 @ 16:36
Wij gebruiken vrij zelden de beruchte pakjes en zakjes dus dat moet goedkomen. Wel veel knoflook, kruiden en rode peper dus ik kan inderdaad tzt maar beter de losse onderdelen geven (voor toevoeging van dat alles), goed idee DaD.
Skittlesmaandag 12 oktober 2015 @ 16:39
Minder denkwerk inderdaad, maar ik controleer nu wel meer wat we eten. Dus dat ik echt let op hoeveel zout er in iets zit bijvoorbeeld. Deed ik voor ze mee ging eten nooit.
Nadeel kan zijn dat je kind (meer) kokhalst. Dat kan er best eng uit zien af en toe.
Ik lees ook wel eens bij een facebookgroep dat men er commentaar op krijgt. Kan ook vervelend zijn. Zelf nooit meegemaakt overigens.
ingeemaandag 12 oktober 2015 @ 16:52
Ik was wel redelijk van de pakjes en zakjes, dus vandaar meer denkwerk. En van de ovenschotels en eenpansgerechten.
En commentaar krijgen we niet zozeer, maar je hebt wel wat meer uit te leggen richting anderen die je kind ook voeden.
Maar dat lijkt me vergelijkbaar met vegetarisch eten.
SQmaandag 12 oktober 2015 @ 16:54
Eenpansgerechten zijn juist ideaal O+
AwayTLmaandag 12 oktober 2015 @ 17:04
+1 op sq

En als je wel pakjes en zakjes kookt, dan demonteer je dat toch? De groenten apart even gaarkoken etc.
SQmaandag 12 oktober 2015 @ 17:06
Idd, ik heb best lang de groenten even apart gekookt (in de pan met rijst mee :'))
Franny_Gmaandag 12 oktober 2015 @ 20:02
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2015 15:20 schreef Minarosa het volgende:
Wat zijn eigenlijk de nadelen van Rapley, behalve een besmeurd kind? :P
Sommige mensen hebben echt moeite met de kokhalsreflex. Een kind dat voor het eerst eten in z'n mond krijgt, heeft die reflex. Dus vooral in het begin met rapley is dat niet altijd een prettig gezicht, het lijkt alsof je kind zich aan het verslikken is. Omdat ik me goed had ingelezen, vond ik het niet eng, maar mijn vriend had er bijvoorbeeld wel even moeite mee. Die heb ik gerust kunnen stellen, maar ik heb hier wel gelezen dat het voor moeders een reden is toch liever gepureerd eten te geven.
MevrouwCactusmaandag 12 oktober 2015 @ 20:08
quote:
2s.gif Op maandag 12 oktober 2015 20:02 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Sommige mensen hebben echt moeite met de kokhalsreflex. Een kind dat voor het eerst eten in z'n mond krijgt, heeft die reflex. Dus vooral in het begin met rapley is dat niet altijd een prettig gezicht, het lijkt alsof je kind zich aan het verslikken is. Omdat ik me goed had ingelezen, vond ik het niet eng, maar mijn vriend had er bijvoorbeeld wel even moeite mee. Die heb ik gerust kunnen stellen, maar ik heb hier wel gelezen dat het voor moeders een reden is toch liever gepureerd eten te geven.
Dit inderdaad. Vrouw krijgt tranen in haar ogen als Sjaak zich weer eens verslikt. Ik kijk in zijn mond en zie dan het stukje naar voren komen, dus ben ik er wat rustiger mee.
Wij zijn in de Bumbo-stoel begonnen met 4 maanden en 3 weken ongeveer. Sjaak eet nu al redelijk wat weg, we willen het steeds wegen maar vergeten het :')
#ANONIEMmaandag 12 oktober 2015 @ 20:16
quote:
2s.gif Op maandag 12 oktober 2015 20:02 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Sommige mensen hebben echt moeite met de kokhalsreflex. Een kind dat voor het eerst eten in z'n mond krijgt, heeft die reflex. Dus vooral in het begin met rapley is dat niet altijd een prettig gezicht, het lijkt alsof je kind zich aan het verslikken is. Omdat ik me goed had ingelezen, vond ik het niet eng, maar mijn vriend had er bijvoorbeeld wel even moeite mee. Die heb ik gerust kunnen stellen, maar ik heb hier wel gelezen dat het voor moeders een reden is toch liever gepureerd eten te geven.
Yup, dit. Ik kon het echt niet aanzien :@ . Soms liep ze echt paars aan voordat er een stukje terugkwam. Tranen in de ogen. En dan toch dat stuk weer in haar mond stoppen :') . Ik heb een beetje gemengd aangeboden, zachte dingen wel heel en andere dingen gepureerd.
Lojmaandag 12 oktober 2015 @ 20:17
Nadelen van Rapley....
Ik heb wel een mooie foto voor je :D

We aten vandaag burritos, dus Js at een "pannenkoekje" mais, paprika en bonen.
Ik heb net wat mais onder de tv lopen weghalen (en onze woonkamer is wel groot ;) )
Minarosadinsdag 13 oktober 2015 @ 11:45
Welk boek vinden jullie fijner: Eten voor de Kleintjes of Easy Peasy? Ik houd zelf van koken en ben wel creatief met eten, maar voor baby's/kinderen heb ik nog niet zo veel inspiratie. En mijn vriend is (nu al...) af en toe geneigd om hem 'voor de grap' iets als slagroom voor te houden, wat ik helemaal niet grappig vind. Straks is zijn eerste hapje slagroom :D :'( Terwijl ik erg van groente houd en we gezond eten. Hij is het wel met me eens dat gezond belangrijk is maar ik wil het nog even subtiel onder de aandacht brengen met een boek op de tafel bij de bank, zodat hij hopelijk zelf gaat kijken hoe dat precies zit met die hapjes. En ik wil hem op een aardige manier duidelijk maken dat ik dat soort dingen niet grappig vind :( Ja het is ook zijn kind, en 'het is maar een likje, doe niet zo serieus, hij gaat het later echt nog wel eten hoor', maar toch mehh.
SQdinsdag 13 oktober 2015 @ 11:46
volgens mij is eten voor de kleintjes meer geent op de theorie van het rapleyen en easy peasy meer een receptenboek. Maar ik heb laatstgenoemde niet zelf, dus pin me er niet op vast ;)
WupWupdinsdag 13 oktober 2015 @ 13:19
Eten voor de kleintjes is absoluut niet Rapley juist, maar gaat over welke keuzes je kunt maken als het gaat om eten en drinken voor je baby, en komt met een overzicht vanaf welke leeftijd je welk voedsel kunt introduceren. Easy peasy ken ik niet.
SQdinsdag 13 oktober 2015 @ 13:23
Mwah, "absoluut niet rapley" ben ik niet helemaal met je eens, het heeft volgens mij behoorlijk veel raakvlakken toch?
WupWupdinsdag 13 oktober 2015 @ 13:26
Nee, echt niet. Rapley zegt dat je alles vanaf het begin kunt aanbieden, je kind kiest zelf wat hij eet. Kleintjes heeft een heel voorzichtig introductieschema en noemt wel dat je stukken kan aanbieden, maar geeft recepten om prutjes te maken.
SQdinsdag 13 oktober 2015 @ 13:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 13:26 schreef WupWup het volgende:
Nee, echt niet. Rapley zegt dat je alles vanaf het begin kunt aanbieden, je kind kiest zelf wat hij eet. Kleintjes heeft een heel voorzichtig introductieschema en noemt wel dat je stukken kan aanbieden, maar geeft recepten om prutjes te maken.
Dan heb ik denk ik een andere boodschap uit dat boek gehaald dan jij :) heb m ook niet tot het einde uitgelezen geef ik toe, want ik gebruik geen recepten.
Moppertdinsdag 13 oktober 2015 @ 13:35
Rapley zelf zegt idd gewoon alles vanaf 6 maanden waar kleintjes heel streng is.
Allen letten op suiker, zout, etc is wat rapley opnoemt om niet te doen.

Kleintjes is wel van het aanbieden van stukken ala rapley..
SQdinsdag 13 oktober 2015 @ 13:37
maar dat is maar net welke boodschap je er uit wil halen. Als je een boek leest als ware het een voorschrift, dan zullen er vast veel verschillen zijn. Maar de essentie van het verhaal, de overtuiging die er achter zit, de grote boodschap, namelijk het kind zelf de regie geven over eten en ze allerlei structuren aanbieden, dat is voor zover ik weet wel hetzelfde.
Cwendinsdag 13 oktober 2015 @ 13:37
Kleintjes heeft geen recepten voor prutjes hoor!

Easy peasy is gewoon een kookboek met puurdere gerechten voor kinderen, en daar staan wel prutjes in.
WupWupdinsdag 13 oktober 2015 @ 13:53
Oh, dan heb ik het vast helemaal verkeerd opgeslagen. Sorry!
Skittlesdinsdag 13 oktober 2015 @ 14:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 13:35 schreef Moppert het volgende:
Rapley zelf zegt idd gewoon alles vanaf 6 maanden waar kleintjes heel streng is.
Allen letten op suiker, zout, etc is wat rapley opnoemt om niet te doen.

Kleintjes is wel van het aanbieden van stukken ala rapley..
Juist wel letten op zout en suiker toch, of lees ik je zin verkeerd? :D
Moppertdinsdag 13 oktober 2015 @ 14:10
uhhh ja
L-Edinsdag 13 oktober 2015 @ 20:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 11:45 schreef Minarosa het volgende:
Welk boek vinden jullie fijner: Eten voor de Kleintjes of Easy Peasy? Ik houd zelf van koken en ben wel creatief met eten, maar voor baby's/kinderen heb ik nog niet zo veel inspiratie. En mijn vriend is (nu al...) af en toe geneigd om hem 'voor de grap' iets als slagroom voor te houden, wat ik helemaal niet grappig vind. Straks is zijn eerste hapje slagroom :D :'( Terwijl ik erg van groente houd en we gezond eten. Hij is het wel met me eens dat gezond belangrijk is maar ik wil het nog even subtiel onder de aandacht brengen met een boek op de tafel bij de bank, zodat hij hopelijk zelf gaat kijken hoe dat precies zit met die hapjes. En ik wil hem op een aardige manier duidelijk maken dat ik dat soort dingen niet grappig vind :( Ja het is ook zijn kind, en 'het is maar een likje, doe niet zo serieus, hij gaat het later echt nog wel eten hoor', maar toch mehh.
Easy Peasy is wat toegankelijker, wat luchtiger, maar staat ook hele goede informatie in. Ik zou in jouw geval voor Easy Peasy gaan :)
Minarosadonderdag 15 oktober 2015 @ 17:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 20:42 schreef L-E het volgende:

[..]

Easy Peasy is wat toegankelijker, wat luchtiger, maar staat ook hele goede informatie in. Ik zou in jouw geval voor Easy Peasy gaan :)
^O^ voor op het sinterklaaslijstje.
twist02vrijdag 16 oktober 2015 @ 22:23
quote:
1s.gif Op donderdag 15 oktober 2015 17:09 schreef Minarosa het volgende:

[..]

^O^ voor op het sinterklaaslijstje.
Goeie ja! :D Mijn lijstje is nog erg leeg, maar zulke boeken zijn zeker een goede aanrader! :Y

Onze Minion is nu 5 maanden, dus over een paar weken willen we hier ook gaan experimenteren ;) Heb al redelijk wat inspiratie voor de eerste dagen/weken, maar vroeg me af hoe jullie het qua tijdstippen geïntroduceerd hebben?

Liefst begin ik met het avondeten, zodat ze ook bij ons aan tafel zit en ons ook ziet eten enzo. In eerste instantie is dat ene moment per dag (groenten) waarschijnlijk al wel genoeg, maar wanneer en hoe snel voeg je daar extra momenten aan toe (bijv. fruit halverwege de ochtend ofzo)?
DevilsAndDustzaterdag 17 oktober 2015 @ 08:28
Twist, wij zijn juist vroeger op de dag begonnen. Mocht je kindje ergens niet goed op reageren, zit je er in ieder geval niet 's nachts mee. Je kan er natuurlijk alsnog zelf ook bij gaan zitten eten. ;).
twist02zaterdag 17 oktober 2015 @ 08:47
Ja, da's ook wel een goeie ja... De reden dat ik het liever 's avonds doe, is dat we daar in elk geval altijd zelf bij zijn en dus de tijd kunnen nemen.
Overdag is ze 3x per week bij d'r tante of oma, vandaar. Daar ga je uiteindelijk natuurlijk sowieso naar toe (dat we er niet met elk eetmoment bij zijn), maar in het begin lijkt het me wel fijn om er aan te wennen.
BlueEyeszaterdag 17 oktober 2015 @ 08:50
Je hoeft toch niet meteen op 7 dgn per week te komen?
Wij deden de kdv dagen ook niet tot het eindelijk lekker ging.
Of als het iet 'uitkwam' dan ook niet.
Tot het er vanzelf in zit en het bij de routine van de dag hoort.
SQzaterdag 17 oktober 2015 @ 08:54
Wij begonnen met "alleen op zon- en feestdagen" ;) sowieso weet ze waarschijnlijk nog niet meteen wat ze er mee moet en is het in het begin alleen voelen, ruiken en misschien een keer likken. Gevolgd door smijten :Y)
DevilsAndDustzaterdag 17 oktober 2015 @ 09:26
Wij deden het eerst ook alleen in het weekend en op dagen dat ik vrij was. Pas tijdens de zomervakantie (toen was hij al bijna 8 maanden) kwam er echt ritme in.
twist02zaterdag 17 oktober 2015 @ 10:44
Hmm, da's ook weer zo ja! :D Misschien is af en toe een 'rustdag' ook wel goed ;)
Haha, thanks mensen! ^O^
ingeezaterdag 17 oktober 2015 @ 10:44
Wij begonnen meteen met elke maaltijd mee aan tafel, maar iedereen (cleanparents, GO) doet ook mee en vindt het leuk, dus dat was makkelijk. Alleen mijn moeder vond het eng, maar die past niet vast op.
twist02zaterdag 17 oktober 2015 @ 10:57
Moest serieus even nadenken over 'cleanparents'... Haha, ben nog niet helemaal scherp geloof ik :')

Onze Minion is 2/3 opvangdagen bij m'n zus (groot Rapley fan) en de andere dag om en om bij de oma's (waarvan eentje het al wel een beetje gewend is en de ander het doodeng vindt), dus al met al komt het op die dagen eigenlijk ook wel goed, bedenk ik me nu...

Ik ga er nog even over nadenken ;) en dan maar eens zien of en hoe goed ze het oppikt!
mignonnemaandag 19 oktober 2015 @ 09:25
Kwam net deze tegen via de consumentenbond :) Misschien heeft iemand er nog wat aan. Groep van moeders die hun mening gaf is wel superklein (5 maar liefst :P ) en ik weet niet of ik het argument "pluspunt, komt overeen met de info van het voedingscentrum" nu zo geweldig vind :') maar soit.

http://www.consumentenbon(...)en-babys-en-peuters/

Niet alleen rapley overigens! Ik dacht dat er nog een topic was over eten in meer algemene zin maar kon het zo snel ff niet vinden.
WupWupmaandag 19 oktober 2015 @ 09:55
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2015 09:25 schreef mignonne het volgende:
Kwam net deze tegen via de consumentenbond :) Misschien heeft iemand er nog wat aan. Groep van moeders die hun mening gaf is wel superklein (5 maar liefst :P ) en ik weet niet of ik het argument "pluspunt, komt overeen met de info van het voedingscentrum" nu zo geweldig vind :') maar soit.

http://www.consumentenbon(...)en-babys-en-peuters/

Niet alleen rapley overigens! Ik dacht dat er nog een topic was over eten in meer algemene zin maar kon het zo snel ff niet vinden.
Quote:
quote:
Met sommige dingen, zoals zout of roomboter, kun je beter heel matig zijn.
Ik geloof dat ik niet erg onder de indruk ben van hun expertise... ;)
DevilsAndDustmaandag 19 oktober 2015 @ 10:00
Ook wel opmerkelijk dat ze Eten voor de Kleintjes in de vergelijking mee hebben genomen. Dat zou ik geen kookboek noemen.
mignonnemaandag 19 oktober 2015 @ 10:13
quote:
1s.gif Op maandag 19 oktober 2015 09:55 schreef WupWup het volgende:

[..]

Quote:

[..]

Ik geloof dat ik niet erg onder de indruk ben van hun expertise... ;)
Nee daarom zeg ik het er ook bij, dat soort dingen komen van t voedingscentrum af en mja, je weet hoe ik daar over denk :') :D

Maar goed mocht iemand nog op zoek zijn naar een boek dan is t wellicht geinig om te lezen.
mignonnemaandag 19 oktober 2015 @ 10:15
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2015 10:00 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ook wel opmerkelijk dat ze Eten voor de Kleintjes in de vergelijking mee hebben genomen. Dat zou ik geen kookboek noemen.
Staat er ook bij toch? Dat het meer een handboek is en dat er weinig recepten in staan.
Ik denk/gok dat ze gewoon de 4 populairste babyvoedingsboeken van dit moment hebben genomen.

Opperdepop heb ik hier nog staan geloof ik, de oude editie. Ben nu wel benieuwd naar dat easypeasy.
DevilsAndDustmaandag 19 oktober 2015 @ 10:19
quote:
1s.gif Op maandag 19 oktober 2015 10:15 schreef mignonne het volgende:

[..]

Staat er ook bij toch? Dat het meer een handboek is en dat er weinig recepten in staan.
Ik denk/gok dat ze gewoon de 4 populairste babyvoedingsboeken van dit moment hebben genomen.

Opperdepop heb ik hier nog staan geloof ik, de oude editie. Ben nu wel benieuwd naar dat easypeasy.
Maar dat hadden ze dan toch ook kunnen bedenken vóór ze het meenamen in een vergelijking over kookboeken, in plaats van het achteraf als minpunt benoemen? :D.

Ik heb ook nog Opperdepop liggen, de versie van vorig jaar. Iemand belangstelling voor? :+.
mignonnemaandag 19 oktober 2015 @ 10:23
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2015 10:19 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Maar dat hadden ze dan toch ook kunnen bedenken vóór ze het meenamen in een vergelijking over kookboeken, in plaats van het achteraf als minpunt benoemen? :D.

Ik heb ook nog Opperdepop liggen, de versie van vorig jaar. Iemand belangstelling voor? :+.
Aan de ene kant wel maar aan de andere kant als dit ook een van de 4 meest verkochte is dan snap ik wel waarom ze hem wel meegenomen hebben in de vergelijking :)
Selvariazaterdag 31 oktober 2015 @ 10:58
Schop!

Ik las ene par pagina's terug en zag dat Rapley eigenlijk geen lijsten hanteert. Volgens Kleintjes mag tomaat bijv. pas vanaf 6-8 maanden (wat hou je dan aan? :') ), maar dat hoef ik dus niet zo nauw te nemen? Wij eten vandaag hamburgers met komkommer en tomaat :Y) en wilden N. graag wat stukjes geven. Kan wel toch? Ze is bijna 6 maanden.
Selvariazaterdag 31 oktober 2015 @ 10:58
Oh, dicht!