Ik eet er zowat drie keer van (box voor 2 personen). Ik heb wel de hele paksoi erin gesneden, omdat ik die de rest van de week niet meer ging gebruiken.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:24 schreef Bleie het volgende:
Ik heb tegenwoordig een knoflookpers van ikea, is verreweg de beste die ik ooit gehad heb. Schoonmaken is wel irritant, maar er komt een hoop knoflook uit. Ik zou alleen iets willen hebben om die verse gember elke keer mee klein te krijgen. Iemand tips voor een goede gadget daarvoor?
Wij hebben vandaag de viskoekjes gegeten. Ik vond ze lekker, en met natte handen goed te vormen. De hele maaltijd was niet erg veel.
Ja, best wel.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:24 schreef AnneX het volgende:
Gebruiken van éen rode peper ben ik best wel gewend in gerechten voor twee personen.
Vandaag maakte ik alsnog de curry - pandanrijst van vorige week.
( ja, wij lopen wat achter door omstandigheden).
En ook deze keer heb ik de hele rode peper gebruikt, en het was eigenlijk maar net te doen qua heet.
Vraag: bestaan er verschillende soorten, die heter uitvallen dan andere.
Als ik zelf rode peper koop, is het bij de Jumbo.
Anders volgend keer bij voorbaat maar een halve rode HF peper.
quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:32 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ja, best wel.
Lees hier maar eens http://allesoversambal.nl(...)is-een-spaans-peper/
Oh, zo'n hakselaar heb ik ook. Ga ik volgende keer proberen. Thanks!quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:28 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ik eet er zowat drie keer van (box voor 2 personen). Ik heb wel de hele paksoi erin gesneden, omdat ik die de rest van de week niet meer ging gebruiken.
En ik heb de rasp en knoflookpers van de IKEA. Voor die 2,99 wil ik het wel eens proberen, want ik heb een hekel aan grote stukken knoflook in mijn eten.
De gember werd bij mij prima klein in de hakselaar (zo noem ik het, dat bakje met mesjes wat je aan je staafmixer kunt hangen ).
Als je voor vier man (ook al zitten er wellicht twee kleine mannen bij) kookt zul je er inderdaad niet genoeg aan hebben.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:38 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oh, zo'n hakselaar heb ik ook. Ga ik volgende keer proberen. Thanks!
Weinig zat vooral in de noedels. Ik had het hele pak (200 gram) gemaakt voor ons + twee kinderen, en dat was niet enorm veel. Had ook de hele paksoi, en nog een halve courgette die ik nog had liggen erdoor gedaan. De hoeveelheid groente die de kinderen hiervan hebben gegeten, is verwaarloosbaar.
Gember kun je raspen met een gewone fijne rasp. Dat is de enige manier waarop ik het een lekkere structuur vind anders vind ik het te hard. Als je heel veel hebt zou het in de keukenmachine kunnen maar da's geen optie voor één maaltijd meestal.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:24 schreef Bleie het volgende:
Ik heb tegenwoordig een knoflookpers van ikea, is verreweg de beste die ik ooit gehad heb. Schoonmaken is wel irritant, maar er komt een hoop knoflook uit. Ik zou alleen iets willen hebben om die verse gember elke keer mee klein te krijgen. Iemand tips voor een goede gadget daarvoor?
Wij hebben vandaag de viskoekjes gegeten. Ik vond ze lekker, en met natte handen goed te vormen. De hele maaltijd was niet erg veel.
verse gember kun je prima invriezen, er ligt hier standaard een voorraadje in de diepvries.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 22:57 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Gember kun je raspen met een gewone fijne rasp. Dat is de enige manier waarop ik het een lekkere structuur vind anders vind ik het te hard. Als je heel veel hebt zou het in de keukenmachine kunnen maar da's geen optie voor één maaltijd meestal.
Ik koop nooit meer verse gember omdat ik het één keer gebruik en dan ligt dat stukje alleen maar te verpieteren, ik koop het nu uit zo'n piepklein potje. Wat minder lekker maar een prima alternatief vind ik.
Maar dan moet je er weer aan denken om het te ontdooien..quote:Op dinsdag 27 januari 2015 23:05 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
verse gember kun je prima invriezen, er ligt hier standaard een voorraadje in de diepvries.
nee hoor, gewoon bevroren snijden/ raspen en in de pan mikkenquote:Op dinsdag 27 januari 2015 23:06 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Maar dan moet je er weer aan denken om het te ontdooien..
Oh da's misschien wel een goede tip. Zal ik eens proberen dan. Al ben ik nog steeds sceptisc over of je het wel kan raspen als het bevroren is.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 23:07 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
nee hoor, gewoon bevroren snijden/ raspen en in de pan mikken
Ja, dat brood is echt zo lekker!quote:Op woensdag 28 januari 2015 19:23 schreef Maraca het volgende:
Zit er lekker uit! Heb wel de 3 dagen box, maar mis niks zo te zien. En libanees platbrood
En je krijgt altijd meer dan je nodig hebt, dus dat is smullen tijdens de lunchquote:
Ja, wij vonden het ook echt heerlijk. Vond deze hele week geweldig.quote:Op woensdag 28 januari 2015 19:26 schreef Cat22 het volgende:
Courgettesoep is trouwens lekker. En dat brood is briljant.
Ik heb het als lunch gegeten, dan haal ik er makkelijk drie koppen soep uit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |