abonnement Unibet Coolblue
pi_150928540
Vanaf half vier
De doeners
De Laura’s hangen weer in het zonnetje, alsof zij en de zon nooit weg zijn geweest. Ze doen een gezellig dansje voor de zon.
Tineke rustte uit op Patricks troon.
Giorgio en Naomi hingen tegen de B&B aan in het zonnetje.
Ivan, Mark, Wilco en Nicole bouwden verder aan het huisje.
Gabriëlle luierde op bed.

Verzorging
Er is geen dag zonder dat Laura gekke eisen heeft. Nu wil ze weer een masseur laten komen.
Na het eten poetste Chris zijn tanden.

Sporten
Gabriëlle zegt dat ze ongeveer vijftien kilo kwijt is geraakt sinds ze Utopia binnen ging.
Joey vond dat Gabriëlle te veel op haar bord had liggen vanavond. Ze moet van Joey ’s morgens meer eten en ’s avonds minder.

Eten
Joey en LauraB hebben pizza’s gebakken. De eerste pizza werd in de keukenoven gebakken, al stond de pizza-oven wel aan.
Het zijn Utopiaanse pizza’s geworden, álles wat eetbaar is lijkt er op te liggen.
Nicole stond spaghetti in de wok klaar te maken.

Giorgio at een bord spaghetti én een pizza. Tineke en Colinda aten met de groep mee. Ivan vond het eten heerlijk.

De beestjes
LauraB zocht nog een keer de kippen op. Ze greep een kip die gezellig bij haar op schoot moest.
Giorgio was, wederom buiten het zicht van de camera’s, de stal aan het uitmesten.

Het huishouden
Tineke ging ongestoord verder met de was.
Na het eten maakte Gabriëlle de keuken schoon.

De BV
Laura oefende het tatoeëren op Colinda.

Kwaaltjes
Tineke klaagt dat ze een schrale kin heeft.
Tineke beweert dat ze een koortslip heeft opgelopen in Utopia, via een van de kopjes.

Onderlinge verhoudingen
Giorgio had een rondje willen lopen met Tineke maar zij zag het niet zitten. Hij had het over de koeien willen hebben met haar.
Laura vindt dat Wilco Tineke minder moet pesten.

Het lijkt er op dat Tineke haar 24 uur aangevraagd heeft of wil aanvragen in de zenderkamer.
Tineke heeft met Colinda gepraat en zij gaf aan dat het enorm helpt om een maatje te hebben. Voor Colinda duurde het maanden voordat haar maatje Wilco binnenkwam.

Gaby heeft geprobeerd met Tineke te praten maar Tineke heeft niet het idee dat ze zich nog zal bedenken. Ze heeft enorme last van heimwee en moest er om huilen. Tineke wil bij mensen zijn die om haar geven en om wie zij ook geeft.

LauraB heeft besloten dat er woensdag maar weer eens een Topie van de week verkiezing gehouden moet worden. Met haar bonusgeld wil ze wel iets voor de winnaar halen.

Slapen
Tineke ging met hulp van een slaappilletje slapen. De rest van de groep werd vanaf een uur of tien ook steeds rustiger. Ivan en Joey zaten allebei nog met een laptop in de woonkamer.

[ Bericht 4% gewijzigd door PKM op 22-03-2015 22:19:46 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_150942985
Gisteravond
Joey en LauraB lagen nog te seksen onder hun Smulders textiel.
Björn en Tineke praatten nog. Tineke wil echt naar huis en ze noemde haar gewoonlijke klachtenlijstje op. Tineke denkt dat veel mensen op Björn gaan stemmen maar zij zal dat nooit doen.
Tineke vindt de bezoekers van Utopia een raar slag mensen. Ze denkt dat ze misschien wel herpes heeft doordat ze door zoveel bezoekers gezoend wordt.

De ochtend
Wakker worden
Giorgio maakte rond half zeven Tineke wakker.
De meeste mensen in de groep waren rond negen uur uit bed, nadat ze wakker werden van Giorgio en Tineke.

De beestjes
Tineke verzorgde vandaag grotendeels de beestjes en ditmaal keek Giorgio vooral toe. Het melken kostte wat moeite voor Tineke maar Giorgio moedigde haar aan om door te gaan. Het mocht niet baten, Tineke gaf alsnog op.
Tineke liep weg bij de verzorging en Giorgio maakte het klusje af. Klaver en Bief mochten allebei hun eigen stukje wei in.

Post
Naomi en LauraB hebben post gekregen vanochtend. LauraB is helemaal blij met haar post en leest gezellig voor.
Naomi lijkt beledigd door iets wat ze leest en later moest ze huilen.

Sporten
Laura is vijf kilo afgevallen, dit wou zij juist niet.
Gabriëlle is 2,7 kilo afgevallen. Arjuna is tevreden en ook met Joeys ondersteuning voor Gabriëlle.
Joey en Gabriëlle zijn gaan sporten met Arjuna.


Capje door Mirjam152

Onderlinge verhoudingen
Bij de koeien probeerde Giorgio met Tineke te praten over haar Utopia ervaring tot nu toe. Tineke is er niet van gediend en geeft nauwelijks antwoord.
Giorgio vertelt dat veel mensen over Tineke praten en haar niet mogen. Tineke is zich daar ook wel bewust van. Ze zit niet te wachten op Giorgio’s positieve feedback.
Giorgio wilde weten of Tineke het helemaal niet ermee eens was toen Ivan zei dat ze weinig toevoegt. Tineke kan zich daar inderdaad niet in vinden. Giorgio vindt dat Tineke storend gedrag vertoont en vindt dat ze moet aanpassen voor de samenleving. Tineke vindt dat het helemaal geen samenleving is.
Giorgio hoort Tineke veel zeggen dat ze een diva is. Tineke grinnikt er om.
Tineke hoorde Giorgio even aan met zijn ‘positieve’ feedback en ze besloot dat ze geen zin had in dit gesprek, in ieder geval niet om zeven uur ’s morgens.
Giorgio probeerde gisteren ook al dit gesprek te voeren maar toen kwam het Tineke niet uit. Giorgio zag niet wat ze dan aan het doen was dat niet kon wachten.
Tineke is het zat en kondigde aan terug haar bed in te kruipen. Giorgio pikte het niet, hij vindt dat ze vluchtgedrag vertoont.

Binnen probeerde Giorgio opnieuw met Tineke te praten. Tineke wilde dat hij zijn bed in zou kruipen en haar met rust zou laten. Giorgio liet haar toch niet met rust. Tineke hoonde terug dat hij eerst maar eens zijn diploma moet halen.
Naomi en Wilco schreeuwden ook nog wat naar Tineke.

Tegen Björn zei Tineke dat ze niet meer over te halen is om te blijven, morgen vertrekt ze.
Björn en Gaby snappen het wel. Tineke is opgelucht dat haar beslissing gemaakt is, Giorgio gaf daarin vanochtend de doorslag.
Tineke heeft enorm veel spijt dat ze Utopia in is gegaan en ze zal problemen hebben doordat ze haar borg kwijt raakt.

Tineke doet ook haar verhaal bij Colinda. Ze is nu weer boos dat één van de mannen zijn teennagels knipte op de eettafel. Gabriëlle gooide een prop papier op de grond terwijl ze aan het vegen was.
Tineke vindt dat er getreiterd wordt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_150954119
De middag
De BV
*Colinda had twee mensen op bezoek voor een reading en ging er mee in de welness zitten. Colinda gebruikte weer haar hele bingokaart aan termen en zat er net als anders weer vaak naast.
*Tineke was aan de telefoon met iemand om shirts te laten drukken. Het vrolijkte Tineke weer even op.
*Een klant heeft een Lafly muts inclusief bloedvlekken ontvangen per post. De postbode krijgt er de schuld van.
*Mark en Wilco bespreken de mogelijkheden voor Le Luifel. Ze kunnen een huisje maken zoals Colinda’s welness, een zeecontainer kopen of Le Luifel aan de achterkant uitbreiden. Alle oplossingen kosten meer dan ¤2700.
*LauraB wil de tafels schuren, iets wat al dagen op haar agenda staat. Daarna wil ze Joey helpen met de schroothoop, ze wil Naomi helpen en ze wil nog koekjes bakken.
*Voor Gabriëlle komt er een taalkundige helpen met het magazine.
*Laura belde met de mutsenproducent, ze wil er nu caps laten bedrukken. Mark wilde weten wat de inkoopprijs zou worden maar Laura wist weinig behalve dat de caps worden opgestuurd.
*Björn heeft reactie terug gehad van het Juridisch Loket. De brassband had bevestiging gestuurd dat ze zouden komen optreden én dat er contant betaald mocht worden. De brassband heeft dus geen poot om op te staan als ze vragen om geld.
* De Brassband heeft een aanmaning gestuurd van ¤291.
*Björns Valentijns-dozen hebben slecht verkocht, er is vooral nog veel massageolie over. Colinda wil die niet gebruiken, zij zegt een eigen oliën-lijntje te hebben.
*Er is een rekening binnen van Boer John van ¤475 die bij het volgende bezoek contant betaald moet worden. Een andere rekening van de koeien is meer dan ¤200.
* Er is een rekening binnen van LauraB ‘s en Joey’s gitaarles van ¤60,50. Dit bedrag moet mogelijk met privé-geld betaald worden.
*Mark en Colinda wilden weten van Laura wanneer er weer getatoeëerd wordt. De tattooshop zou iedere dag vol zitten maar er komt nauwelijks iemand. Laura beweert dat er dinsdag, woensdag en donderdag klanten zullen komen.
*Er was een ander stel dat zich wilde laten trouwen in Utopia maar Tineke reageerde er nauwelijks op.
*Er zijn honderd posters besteld met Chris er op. De bedoeling is dat Chris die gaat verkopen tijdens zijn rondleidingen.
*Mark is niet tevreden over hoe de financiën er voor staan. Er vliegt alleen maar geld uit en er komt te weinig binnen. Mensen zijn ook niet creatief meer in hoe ze geld kunnen verdienen.
*Björn heeft eens goed gekeken naar de verkoopcijfers. Op ¤8,50 na heeft hij zijn investering op de Valentijns-dozen terugverdiend. In het oude systeem zou hij zelf Laura terug moeten betalen. In het nieuwe systeem moet dat geld uit de BV komen, dit is verder met Mark afgehandeld.
*Na een bezoekje van Naomi aan de zenderkamer moest er ineens een groepsfoto gemaakt worden. Een groepsfoto met veertien personen, Tineke was er niet bij.
De foto’s gingen niet in één keer goed en dus werd nog eens iedereen bij elkaar gehaald. Opnieuw werd de foto genomen zonder Tineke.

De beestjes
*Volgens Mark heeft Giorgio weinig zin meer in de verzorging van de koeien.
*Er is wel besloten dat de koeien hoe dan ook blijven, ondanks dat er niets is gedaan om ze meer winstgevend te maken.
*Giorgio is van plan zelf een eventueel volgend kalfje op de wereld te helpen, waardoor er geen dierenartskosten zullen zijn.

Eten en sigaretten
*Als Laura nog geld nodig heeft dan wil ze dat uit de tattoo-shop gaan halen. Joey vindt dat iedereen wel vraagt om iets kleins, in Laura’s geval sigaretten, en hij probeert daar niet moeilijk om te doen.

De bouw
*Nicole bestelde nieuwe bouwmaterialen.
*Chris is gras aan het inzaaien.
*Joey is met de schroothoop bezig.
*Met een plank ging Chris de akker over om de grond weer aan te stampen.

Fysiek
*Wilco is niet tevreden met de tatoeage die Laura zette bij Colinda.
*Speciaal voor de bezoeksters die er zijn voor een reading, heeft Colinda eindelijk een borstel door haar haren heen getrokken.
*Mark was een tijdje aan het voetballen.
*Naomi stond op een geïmproviseerde turn-balk een halve handstand te doen.

Eten
*Tineke eet de hele dag door nijdig wat sneetjes brood op.
Joey maakte wat eten klaar in de wok.

Het huishouden
*LauraB is heel tevreden als ze iedere twee dagen een keertje de afwasmachine uitruimt.

Onderlinge verhoudingen
*Tineke stak ook haar verhaal af bij Joey. Joey gaf aan dat Wilco ook weleens zijn 24-uur aangevraagd heeft en toch is gebleven.
*Tineke barstte een paar keer opnieuw in huilen uit.
*Björn mist ook de eenheid in de groep en de warmte van thuis.
*LauraB en Nicole schoven aan bij Tinekes enorme klaagzang, zij vinden dat je respect verdienen moet.
*Laura is niet blij met Björn, hij had het geld voor de Valentijns-dozen van haar geleend. Nu kan ze zelf niet meer voor sigaretten of andere extraatjes kopen. Ze wil het geld van die dozen graag terug.
*Mark snapt niet wat Giorgio nog in Utopia doet, hij heeft de helft van de tijd niets gedaan vindt Mark.
*Laura en Mark hadden onenigheid. Laura heeft het idee dat Mark haar niet vertrouwt met financiële dingen.
*Giorgio denkt dat Tineke om half acht vanochtend haar 24-uur aangevraagd heeft.
* De Laura’s vinden dat Tineke flexibeler moet worden. De Laura’s, Joey en Colinda zouden allemaal klaar staan voor Tineke.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_150967791
De avond
De BV
*LauraB is altijd maar weer druk. De tafel die ze vanmiddag zou lakken lakte ze vanavond. De rest van de dag had ze er geen zin in.
*LauraB had ook geen tijd/zin om aan de schroothoop te werken. Ook Joey was druk met andere dingen.
*Er zijn twee dames op bezoek voor een tatoeage die Joey mag zetten.

Het huishouden
*Er werd druk schoongemaakt aan het begin van de avond.

Verzorging
* Tineke had inlegkruisjes nodig en vroeg aan iemand om die te bestellen. Die ander stelde voor dat ze tampons zou gebruiken.
*Colinda gaf Tineke een behandeling met warme stenen en werd lekker gemasseerd.

Eten
*Joey maakte courgette en aubergine met spaghetti en iets in de oven. Er werd op de bank gegeten met het bord op schoot.
*Joey wil andere keukengerei, met wat hij nu heeft lukt het koken niet goed.
*Gaby en Björn aten wat in het vuur geroosterd brooddeeg.
*Ivan en Nicole aten ook brood en gepofte aardappeltjes.

Kwaaltjes
*LauraB heeft een migraine.
*Gabriëlle is misselijk en heeft hoofdpijn.
*Naomi heeft buikpijn.

Buiten
*Buiten was er een vuurtje waar af en aan mensen bij zaten.

De beestjes
*Tineke heeft ingezien dat de verzorging van de koeien toch te zwaar is voor haar. Ze vroeg de groep wie haar plek als melkmeisje wil overnemen. Niemand reageerde.

Onderlinge verhoudingen
*Laura snapt wel dat LauraB geen zin heeft om te tafel te lakken, ze werkt immers al zó hard.
*Een deel van de schoonmaakgroep was extra luidruchtig en ze maakten Tineke belachelijk, terwijl Tineke onbedoeld nog op gehoorsafstand was.
*Tineke is er nog niet uit of ze blijft of gaat. Morgen besluit ze, ze wil er nog een nachtje over slapen.
*Giorgio is nog altijd niet klaar met het treiteren en belachelijk maken van Tineke.
*Ivan en Chris hebben problemen. Ivan vindt Chris in zekere zin arrogant. Chris vindt Ivan provocerend. Ivan vindt Chris egoïstisch en Chris zou misschien wel wat vaker anderen met iets willen helpen.
*Nicole heeft het gevoel dat Chris met veel ideeën komt en het anderen laat opknappen. Ze voelt zich in de steek gelaten door Chris als het gaat om de versmarkt.
* Björn en Gaby, die allebei niet lekker in de groep liggen, trekken steeds meer naar elkaar toe.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_150978804
Aanvulling op de maandagavond
Stelletjes
*Naomi zou het liefst hebben dat Giorgio haar officieel verkering zou vragen. Giorgio vindt dat ze het vooral gezellig hebben samen. Naomi wil ook dat Giorgio het niet meer over Isabella heeft.

Verzorging
*Wilco is niet blij met Colinda’s laatste tatoeage en nu is ook Colinda zelf ontevreden.

De BV
*Ondanks eerdere beweringen van Laura dat de tattooshop nu drie dragen achter elkaar gevuld zou zijn, moest ze toch vragen aan Joey of er op dinsdag klanten zouden komen.
*Nicole vindt Utopia net een werkkamp. Als het cordwood-huisje af is dan wil ze lekker ontspannen.

Onderlinge verhoudingen
*Ook ’s avonds laat nog werd Tineke getreiterd door voornamelijk Wilco. Ook Giorgio en Naomi leken extra herrie te maken.
*Nicole lijkt het beter voor iedereen als Tineke de volgende dag zou vertrekken. Volgens Nicole was Tineke nooit echt ziek. Nicole vindt Tineke te negatief en moet ze geen commentaar leveren op mensen als ze zelf ook nog niets heeft neergezet.

Stelletjes
*Colinda en Wilco hadden dirty bedpraatjes.
*Naomi wilde seks met Giorgio, Giorgio was er niet zo enthousiast over.

Slapen
*Laura nam een kruik mee naar bed en klaagde even later dat het te heet was op de vide en ze vroeg zich af of de kachel misschien nog aan stond.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_150978852
De dinsdagochtend
Opstaan
*Giorgio stond later op dan anders om voor de koeien te zorgen, hij was er rond half acht.
*Tineke stond iets na achten op.
*Chris, Gabriëlle en Gaby liepen na half negen rond. Gaby kroop uiteindelijk weer terug in bed.
*Laura slaapt op de bank door Wilco’s gesnurk.
*Na negen uur liepen ook Mark en Wilco rond.
*Na tien uur liepen LauraB en Joey rond.

Eten
*Tineke at héél rustig haar broodjes, zittend tegenover Giorgio.
*Rond elf uur zat Tineke opnieuw te eten.
*Giorgio zou een lekker ontbijtje maken voor Naomi. Naomi was niet blij toen ze zag dat hij spaghetti van gisteren aan het opwarmen was.

Het huishouden
*Tineke pakte toch de was maar weer op.
*Chris deed zijn eigen was.
*Gaby was wat kleding aan het naaien.
*LauraB had vorige week veel commentaar op de vouwkunsten van Gaby. Ongestreken vouwde ze een overhemd van Joey op.

Verzorging
*Tineke en Gaby hebben een douche genomen vanmorgen.
*Tineke poetste haar tanden onder de douche.

Kwaaltjes
*Chris nam wat paracetamol.
*Tineke heeft een ontsteking in haar vinger en zit ermee in een bekertje soda.
*Wilco heeft weer/nog steeds last van zijn rug en werd gekraakt door Colinda.

Post
*Mark heeft post gekregen, onder andere van Vanessa. Vanessa wil dat hij eens goed nadenkt over hoe hij wil dat het verder gaat tussen hen. Ze wil ook niet meer zien dat hij met andere meiden bezig is.
*Laura kreeg van Vanessa het advies om niet te veel met LauraB op het rookbankje te gaan zitten omdat het niet mooi overkomt.
*Marks opa en oma zien eigenlijk alleen Nicole nog regelmatig aan het werk.
*Marks opa en oma ergeren zich regelmatig als ze de livestreams kijken.
*Chris zou ’s morgens in de kistjes van mensen rommelen. Wilco hoorde dit en denkt dat Chris spullen uit zijn kistje haalt want zijn kistje is altijd leeg.
*Vanessa weet niet of Mark grapjes maakt of serieus is als hij verbaal kwijlt op Laura.
*Marks broer twijfelt aan Wilco, hij vindt hem niet altijd eerlijk. Hij waarschuwt Mark dat hij zich niet door Wilco moet laten beïnvloeden. Mark heeft deze geluiden wel vaker gehoord.

Evenementen
*Tineke stelde voor bij Ivan om voor grote evenementen Dixies te huren. Ze vindt het niet fris dat er driehonderd gasten de twee toiletten binnen gebruiken. Op dit aantal bezoekers is het ook wettelijk verplicht om meer toiletten te hebben. Ivan weet ook dat er boven de vijftig bezoekers één Dixie zijn moet. Tineke stelde voor om toiletwagens te laten komen als het betaalbaar is.

Bouwen
*Ivan wil verder met het bouwen van Nicoles huisje.
*Er is een leverancier afgevallen. Ivan vindt het niet erg, voor deze leverancier zijn er duizend anderen. Wilco zegt dat het hem alleen al twee dagen kostte om deze leverancier te vinden.

De BV
*Om drie uur zal er een centraal gehouden worden.
*Er werden heel veel hoodies geleverd van Lafly. Mark en Laura hebben geteld maar de levering is niet helemaal zoals afgesproken.

Onderlinge verhoudingen
*Toen Tineke opstond groette Giorgio haar niet waarop Tineke sarcastisch zei: “Jij ook goedemorgen”. Tineke at haar ontbijtje recht tegenover Giorgio, stilzwijgend. Het zag er uit als de Koude Oorlog.
*Ivan en Tineke gaven elkaar een knuffel, op initiatief van Ivan.
*Tineke heeft besloten om in Utopia te blijven, over vier weken wil ze gaan.
*Giorgio maakte Tineke zwart bij Gabriëlle, terwijl Tineke zonder twijfel binnen gehoorsafstand zat.
*Giorgio is nog altijd gekwetst dat Tineke uithaalde dat hij zijn opleiding maar eens af moet maken.
*Giorgio kan nog steeds niet goed met Björn overweg en bemoeit zich daarom minder met de markt. Hij vindt het niet leuk dat Björn en Ivan mailtjes alleen met hun eigen namen ondertekenen.
*Giorgio vroeg Tineke of ze boos was en Tineke was kort en bondig met haar “ja”.
Giorgio zegt dat hij Tineke hele dagen heeft zien zitten. Tineke ging ook in de aanval dat Giorgio drie keer buiten de poorten is geweest maar nog altijd zijn diploma niet heeft. Giorgio bitcht terug dat praatjes geen gaatjes vullen en dat ze voor iemand die drie keer zo oud is als hij, zij bar weinig verstand heeft.
Tineke haalde ook uit dat zijzelf tenminste een titel heeft. Giorgio heeft die ook, Utopiaan van 2014. Tineke noemt die uitslag een vergissing. Giorgio vindt het een vergissing dat Tineke ooit naar binnen gestemd is.
*LauraB zocht bij Joey steun om weer een ’Topie van de week’-verkiezing te houden. Joey wil haar wel steunen maar is verder wel klaar met pogingen om weer een beter groepsgevoel te krijgen.
*Volgens LauraB heeft Tineke ondertussen al voor de vijfde keer haar 24-uur aangevraagd. Joey zou willen dat er maar één keer 24 uur aangevraagd mag worden en het daarna niet meer mag.
*Ivan ergert zich aan Tineke, Naomi en Giorgio. Met Naomi was hij subtiel in gesprek over wat haar plannen zijn maar voor Naomi was het wat te subtiel om het te snappen. Hij baalt onder andere dat de evenwichtsbalk die hij gisteren voor Naomi maakte nu als oud vuil buiten ligt.


Tineke en Giorio's 'Koude Oorlog'
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_150988007
De dinsdagmiddag
De BV
*Als de levering van de hoodies steeds verkeerd blijft gaan dan wil Laura een andere leverancier zoeken.
*Tineke wil niets meer opzetten in de tijd dat ze er nog is. Ze wil alleen anderen nog helpen met hun projecten.
*Tineke belde met iemand die in Utopia wil trouwen. Zijn vriendin mag er nog niet van weten.
*Ivan was aan de telefoon met een bedrijf voor de markt. Het bedrijf is al terughoudend om zaken met Utopia te doen, hij wil niet dat er over hen geroddeld wordt. Tijdens dit gesprek was Wilco aan het schreeuwen.
*Gabriëlle zal vanavond vier roti-klanten ontvangen.
*Het postmix-apparaat wordt weer meegenomen om nog eens gerepareerd te worden.
*Chris en Giorgio verwachten dat de financiën er weer goed voor moeten staan zo ondertussen.

De tuin
*In Chris vis-loze vijver zwemmen ineens vissen.
*Chris is de tuin water aan het geven.

Sporten
Naomi ging toch maar even op de balk wat oefeningen doen. Daarna ging ze er maar op liggen. Zelfs Klaver keek verbaasd om naar het wezentje die meer kan liggen dan zijzelf.

Het huishouden
*LauraB is de was aan het vouwen.
*Björn en Nicole maakten de onderdelen van de vaatwasser schoon, de laatste tijd waste hij niet goed meer af.
*LauraB zette ook wat wasjes aan.

Stelletjes
*Colinda zou wel wat meer willen met Wilco dan wat ze nu hebben. Wilco is niet al te enthousiast.
*Er zijn reacties binnen voor een date met Tineke. Laura en Gabriëlle zij heel enthousiast over iemand uit Amsterdam. Colinda gaat ook haar gaven er op los laten om te kijken wie er het beste bij Tineke past.

Eten
*LauraB en Nicole waren de koekjes aan het bakken die ze gisteren al zouden maken.
*Vandaag staat de chicken tonight op het menu.

Kwaaltjes
*Chris heeft nog last van zijn knie en de fysiotherapeut heeft er naar gekeken.
*Wilco heeft weer last van zijn rug en nadat hij Colinda over zich heen liet lopen liet hij zich daarna nog eens kraken.

Onderlinge verhoudingen
*Laura denkt dat mensen Tineke niet weg zullen stemmen in april. Laura vindt dat Tineke beter de keus kan maken om nu te gaan, óf om echt te blijven en de draad weer op te pakken.
Tineke wil even lekker schrijven. Laura probeerde haar te motiveren om wat te gaan doen, zonder succes.
*Mark vindt het niet leuk dat Joey zichzelf als de keizer van de groep gedraagt.
*Mark snapt niet hoe ze als groep zo stom konden zijn om een Tineke binnen te laten in de groep. Hij neemt het vooral Wilco kwalijk die wilde dat iedereen op Tineke zou stemmen.
*Laura kan het zich niet voorstellen dat Wilco lelijk praat over Mark en spreekt daarmee Marks brievenschrijvers tegen.
*Wilco vindt dat Tineke net zo goed in de zenderkamer kan gaan wonen, ze brengt er veel tijd door.
*Wilco kreeg van Ivan op zijn kop voor het schreeuwen terwijl er gebeld wordt met klanten.

Giorgio en Tineke
*Giorgio zocht nog een keer Tineke op, Laura en Colinda luisterden mee. Giorgio wil dat Tineke zegt wat haar dwarszit als het om hem en Naomi gaat.
Colinda vroeg Tineke om met Giorgio te praten. Tineke zag dit alsof er drie man tegen haar begon ondertussen en wilde weglopen. Giorgio wees haar op het weglopen en Tineke ging weer zitten.
Giorgio probeerde te kijken wat Tineke aan het schrijven was. Tineke schreeuwde “AFblijven jij”.
*Tineke vindt Giorgio vooral een puberaal, vervelend mannetje. Giorgio bleef maar doordrammen over wat haar dwarszit. Tineke vindt dat Giorgio haar de trouwerij door de neus heeft geboord.
Giorgio gaf zelf een voorzetje dat hij slecht is in Engels en Tineke schopte die er in.
Giorgio vindt dat laag en klopte zichzelf op de schouders dat hij toch ook niets lulligs zegt over haar kinderen en kleinkinderen.
Tineke doorzag Giorgio, en verduidelijkt dat zij toch ook nooit zijn familie ergens in genoemd heeft.
*Tineke vroeg Giorgio om morgen met de trouwerij-bespreking rustig te doen. Giorgio wil morgen die man eerst eens vertellen dat Tineke niet met hem wil praten. Tineke vindt dat het hem niets aangaat. Giorgio vindt van wel, in Utopia gaat alles iedereen aan. Tineke schoof toen nijdig haar papieren naar Giorgio toe met de boodschap dat hij het dan zelf maar moet doen.
Giorgio keek de papieren door en het ziet er goed uit vindt hij.
*Tineke vindt Giorgio een heel lieve jongen maar ze houdt niet van het geschreeuw. Giorgio probeert uit te leggen dat hij nu eenmaal zo is. Tineke wijst er op dat als hij thuis is hij ook niet zo kan schreeuwen en in het ziekenhuis ook niet. Giorgio beweert dat hij het doet omdat hij zich thuis voelt en thuis doet hij dat ook.
Giorgio vindt dat zijn geschreeuw gezelligheid en leven in de tent brengt. Hij verwacht dat Tineke het verschil zal merken wanneer hij volgende week weg is.
Tineke denkt dat Giorgio een verstandige jongen is en leuke ouders heeft. Ze kan zich niet voorstellen dat Giorgio zich thuis ook zo gedraagt. Tineke vraagt zich af of zijn gedrag wel goed voor zijn toekomst is.
*Giorgio beweert dat sinds zijn start in Utopia hem wel twintig banen aangeboden zijn.
*Aan het eind van het gesprek gaven Giorgio en Tineke elkaar een knuffel.
*Colinda zat zich te verbijten om niet te reageren in Tinekes en Giorgio’s gesprek. Soms gniffelde ze er om en uiteindelijk liep ze weg.

Tineke en Naomi
*Naomi vroeg een gesprekje aan met Tineke. Naomi heeft in haar brieven gelezen dat Tineke over haar roddelt. Tineke heeft soortgelijke dingen ook in haar eigen post gelezen. Tineke had het over Naomi’s gekrijs gehad en Tineke ontkent dat niet, dit is namelijk een punt dat ze ook bij Naomi wel genoemd heeft.
*Tineke stoort zich ook aan rommel die Naomi maakt maar Naomi ontkent dat zij dat doet.
*Naomi heeft de mail gelezen waarin de vorige bruiloft klant afzegde. Zij las daar niets in over haar stemgeluid. Tineke heeft dit aan de telefoon te horen gekregen. Als Naomi wil denken dat de afzegging niet met haar te maken had, dan mag ze dat denken van Tineke.
*Tineke suste Naomi die begon met schreeuwen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_150990059
Het centraal
Verzamelen
*Wilco en Colinda waren nijdig dat de toeter zo lang aan bleef.
* Er zijn negen aangekondigde puntjes voor dit centraal.
*Naomi was de eerste die klaar zat voor centraal.
*Chris schoof als laatste aan en werd onthaald met een applaus.
*Joey wil het centraal kort houden omdat het al kwart over vier is en er is veel te doen.

Tineke en trouwen
*Tineke geeft aan dat ze blijft. De reden is dat er morgen om 15:00 iemand komt die zich van de zomer wil laten trouwen.
* Tineke heeft iedereen gevraagd zich rustig te houden. LauraB adviseerde dat Tineke morgen beter in de keuken dan in de woonkamer kan gaan zitten.

Financiën
*Mark vertelt dat de groep ¤3000 in de min staat, de hoodies zijn daar al in meegerekend.

Le Luifel
*Mark wil het even over Le Luifel hebben, hij heeft minimaal ¤3000 nodig om weer door te kunnen. Mark verwacht het in minder dan een maand terug te verdienen.
*Er werd voor gestemd.
*Joey, Nicole en LauraB willen hun bonusgeld er wel in steken en hebben daarmee al meer dan ¤2.000 bij elkaar.
*Wilco en Mark willen nog steeds uitbreiden met Le Luifel. Tot nu toe hebben ze alle inkomsten in de BV gestoken omdat ze in de min stonden. Hierna willen ze wel inkomsten gaan gebruiken om mee uit te breiden.
*Wilco wil een grote L-vorm aan le Luifel en op die manier uitbreiden.
*Er is voor het voorstel gestemd om weer met Le Luifel door te gaan.

De tuin
*Giorgio vraagt om een lange tuinslang voor Chris. Hij heeft nu een hele hoop halve tuinslangen en in de zomer gaan ze veel van die akker eten.
*Chris geeft ook aan dat hij een aantal meter slang tekort komt, hij kan nu niet alle hoeken besproeien.
*Er is besloten dat het mag, afhankelijk van de kosten voor een nieuwe slang.

Evenementen
*Het gaat even om het smartlappenfestival van Giorgio. Hij wil het ‘Mega-Meezing-Spektakel’ gaan noemen.
*Giorgio noemde wat artiestnamen op van artiesten die ongetwijfeld populair zijn onder doorgewinterde SBS6-kijkers.
*Giorgio wil Björn wel helpen ook met het organiseren van evenementen.
*Joey wil dit evenement voorrang geven omdat er een groot evenement nodig is om hen uit de financiële problemen te trekken.
*Joey is bang dat als de volgende live in de loods geen enorm succes is, dat mensen daarna misschien niet meer terugkomen.
*Giorgio wil 10% van de omzet afstaan aan optredende artiesten. De rest van de groep ziet liever 5% dan 10%.
*Tineke wil dat er gekeken wordt naar of al die bezoekers op de eigen twee toiletten moeten. Zij denkt dat meer toiletten wettelijk verplicht zijn en Giorgio zegt van niet. LauraB stelde voor om bij de grote evenementen weer Dixies te huren.
*Giorgio is ook aan het kijken naar een zomer-festival maar vorig jaar zomer kwam hij er achter dat dit niet hun doelgroep is.
*LauraB wil graag wat hulp om de karaoke tot een succes te maken, er zijn weinig kaarten verkocht.

Goede Vrijdag
* De karaoke wordt op Goede Vrijdag gehouden.
*Gaby wil die dag een picknick met de groep.
*Gaby mocht nog eens uitleggen waar Goede Vrijdag voor is en maakte er weer een wazig verhaal van.

Naaien
*Gaby laat een broek en shirtje zien die ze zelf gemaakt heeft.
*Laura zegt dat Gaby haar ook genaaid heeft. Gaby verduidelijkte dat Laura uit haar broek gescheurd was.
*Wilco vindt het leuk maar snapt niet dat ze kleding naait en zelf met een (mode)-gat in haar broek rondloopt.

De versmarkt / Utopia Open
* De versmarkt is uit de webshop gehaald. Er zijn te weinig producten op dit moment om te verkopen. Wanneer Chris groenten en fruit van de akker heeft dan wordt de versmarkt wel weer geopend.
*LauraB vraagt zich af of iedereen het wel goed vindt dat er iedere dag mensen over de vloer komen. Ze werd er op gewezen dat daar al voor gestemd is. Colinda zou het wel fijn vinden als de versmarkt om de week zou zijn.
*Nicole wil geen readings en tattooshop meer tijdens de versmarkt.
*Er moet nog eens gekeken worden naar hoe een versmarkt wel te doen is. Voorlopig gaat het ‘Utopia open’ heten. Volgend centraal wordt het nog eens besproken.

Korte puntjes
*Nicole hoopt nog voor het weekend de buitenkant van het cordwood-house klaar te hebben. Ze krijgt deze week alle benodigde materialen.
*Laura gaat wekelijks klanten inplannen voor de bed & breakfast.
* De camping zal op 31 april feestelijk geopend worden.
*Naomi wil een Utopia modellenwedstrijd houden. Ze heeft er nog geen datum voor. Zo veel mogelijk dingen voor die dag zegt Naomi zelf te willen doen en maken.
*Giorgio beweert dat het pittenspel de deur uit vliegt en hij binnenkort nieuwe zal moeten bestellen.
*Wilco wil even zijn zelfgemaakte dekenkist laten zien, onderdeel van meubellijn 2.0. Joey vroeg of Patrick die nog gemaakt had. Vanaf morgen zullen de dekenkisten in de webshop staan voor ¤140.
*Gabriëlle is al ver met het nieuwe magazine, de artikelen zijn allemaal klaar. Joey vindt dat er leuke artikelen in komen.
*Als Nicole een perfectietraining heeft gedaan voor de acryl-nagels, mag het in de webshop geplaatst worden.
*Op 18 april wil Björn zijn jamsessie houden. De verwachting is dat dit een nieuwe doelgroep zal aantrekken.
*Met Pasen komen er tot nu toe 31 bezoekers.
*LauraB heeft natuurlijk een super gezellig plan en dat is de Topie-verkiezing. Ze lult wat over ideale samenleving en dat het nu niet ideaal is. Ze vindt dat problemen in de groep lang blijven hangen.
De bedoeling deze keer is om te stemmen, niet voor de duurzaamheid maar voor de saamhorigheid.
Vanavond wordt die verkiezing gehouden en de stemmen moeten goed onderbouwd worden.
De prijs is vooralsnog onbekend.

De markt
*Ivan vertelt dat voor de markt bijna alles geregeld is.
* Drie standhouders zegden af voor de markt door persoonlijke redenen.
*Op 3 april is er een speciale avond voor alle standhouders om even te socializen.

De beestjes
*Vanaf morgenochtend gaat Wilco Giorgio helpen om de koeien te doen. Wilco wil het in de ochtenden gaan doen.
*LauraB wil de avonddienst van de koeien met Naomi gaan doen.
*Het hek van de koeien moet gemaakt worden voordat de camping open gaat.

Ergernissen tijdens centraal
*Ivan stoorde zich aan Giorgio die zijn aandacht niet bij het centraal had.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_151010583
De dinsdagavond
De BV
*Van Laura’s nieuwe hoodies wil ze er natuurlijk zelf één houden. Wat later lopen er nog meer vrouwen in een nieuwe hoodie.
*Chris zocht een nieuwe tuinslang uit op het internet.
*Een aantal standhouders heeft afgezegd voor de markt, uit protest voor hoe er met Tineke omgegaan wordt.
*Na afloop van de topi-verkiezingen zijn Nicoles kozijnen geleverd.
*Voor de markt die pas over drie weken plaatsvindt, zijn er al 361 kaarten verkocht.

Eten
*Er waren drie gerechten om uit te kiezen; roti, chicken tonight of frietjes van le Luifel.
* De bewoners aten tussen de roti-avond bezoekers in.
*Naomi leek niet mee te eten.

Het huishouden
*Na het eten duurde het lang tot iemand de pannen van tafel haalde.
*Björn en Nicole deden de afwas.

Kwaaltjes
*Nicole is nog steeds aan de diarree, ze zei zelf dat ze er een liter schijt uitgooide.
*Naomi heeft na een paar minuutjes turnen pijn in haar arm. Ze wil niet uit bed komen voor de topi-verkiezing.

De tuin
*Chris was ook ’s avonds nog bezig met zijn geliefde plantjes.

Fysiek
*LauraB vindt dat ze dik is geworden.

Topi-verkiezingen
*LauraB maakte een supergezellig bord voor de topi-verkiezingen.
*Joey kreeg wat stemmen voor het koken de afgelopen tijd.
*Björn kreeg drie stemmen van Wilco.
*Naomi gaf vooral haar vriendinnetjes een stem (Gabriëlle, Laura en Giorgio) en zo ook Giorgio (Laura, LauraB en Naomi).
*Chris gaf zijn drie stemmen aan Tineke.
*Ook Tineke gaf haar stemmen vooral aan vriendinnetjes (Colinda, Gabriëlle en Björn). Giorgio kreeg van haar een schouderklopje.
*Chris kreeg een stem van Gabriëlle. Verder stemde zij op Chris, Mark en Joey.
*Joey stemde Wilco, Gaby en Naomi.
*Nicole stemde op Joey, Mark en Ivan. Ze complimenteerde Laura op het harde werken, waarop Chris verbaasd keek.
*Laura stemde op Chris, Mark en Nicole.
*Mark stemde op Gabriëlle, Nicole en Ivan.
*Joey en Mark kwamen op een gelijk aantal stemmen uit. LauraB trekt daar de conclusie uit dat de groep al saamhorig is.

Saamhorigheid-spelletjes
*Er zal op woensdag een spelletje gedaan worden voor de saamhorigheid. Laura en LauraB voerden een gezellig toneelstukje op.
*Iedereen mag een voorstel doen voor welk spelletje er gedaan wordt.

Onderlinge verhoudingen
*Chris had graag de Topi van de week Tineke zien winnen, zodat ze iets omhanden zou hebben.
*Nicole baalt dat ze geen stem kreeg van haar Ivan.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_151010627
8:45 uur

Wilco heeft Giorgio geholpen bij de koeien

Giorgio ligt nu in bed met Naomi, zit op de laptop een taart uit te zoeken voor haar verjaardag

Tineke zit te ontbijten. Mark, Gaby en Laura bezig in de keuken. Ivan is aan het douchen. Wilco heeft post voor Ivan. Ivan haast zich niet echt voor zijn post en kleedt zich op zijn gemakje aan.

Er komt een vrachtwagen het terrein op. 287 euro rekening voor een levering voor Nicole. Nicole pakt cash uit de kluis.

9:30 uur:

Laura heeft vanavond een tatoeage-klantje.

Gabrielle heeft Marc en Laura wakker gemaakt met haar gesnurk.

9:45 uur

Joey leest hardop het nieuws van het neergestorte vliegtuig voor. Intussen zit Ivan hard te lachen om zijn post. Joey vindt dat duidelijk een beetje ongepast en reageert met: het is geen leuk nieuws hoor. Ivan en Nicole lachen verder en reageren niet.

Gaby en Tineke zitten achter de naaimachine. Het lukt niet helemaal, de naaimachine werkt niet goed.

10:00 uur

Naomi en Giorgio liggen nog in bed.

Laura, LauraB, Gabrielle en Colinda zitten over de krant gebogen voor het vliegtuigongeluknieuws.
Laura en Gabrielle zijn sowieso bang voor vliegen.

[ Bericht 13% gewijzigd door sylly1 op 25-03-2015 10:13:30 ]
pi_151014373
11:40 uur

Alles wordt in gereedheid gebracht voor de Utopische spelen.

LauraB wil graag weten hoe het met de verkoop van de karaoke gaat. Mark heeft de laptop en heeft geen tijd om daarnaar te kijken. Hij maakt een excelbestandje van de teams straks, koppels van 2 en 1 team van 3. Gabrielle & Bjorn, Chris & Tineke, Wilco Colinda & Gaby, Mark & Laura, Giorgio & Naomi, Ivan & Nicole, Joey & LauraB.
Ze willen exact om 12 uur beginnen.

12:10 uur

Naomi doet niet mee, dus de teamindeling verandert

[ Bericht 8% gewijzigd door sylly1 op 25-03-2015 12:13:51 ]
pi_151015443
De woensdagochtend
De Beestjes
*Giorgio en Wilco verzorgden vanochtend de dieren.
*Wilco liep niet te schreeuwen bij de koeien.
*Bief ontsnapte en rende het terrein over.
*Even snel als dat Bief wegrende kwam ze ook weer terug, toen ze het geluid van de biks hoorde.
*In de wei dronk Klavertje weer bij Bief.

Opstaan
*Na het melken kroop Giorgio terug in bed.
*Mark lag wakker door Gabriëlles gesnurk.
*Laura wil inslaappilletjes.

Bouwen
*Wilco begon na het koeien melken met het bouwen van dekenkistjes.
*Joey maakte een pijl en boog.

Het huishouden
*Giorgio stond met veel kabaal ’s morgens de vaatwasser in te ruimen.
*Charlotte is al maanden weg maar volgens Nicole liggen er nog steeds veel kraaltjes op de grond.
*Tineke zegt dat ze vanochtend de douchestang gesloopt heeft.

Eten
*Tineke zat rond half negen een ontbijtje weg te kauwen, twee broodjes met jam.
*Giorgio nam een gebakken eitje mee het bed in. Voor Naomi had hij niets.
*Joey haalde de krant op terwijl hij al wandelend wat eten naar binnen schoof.

Verzorging
*Ivan stond onder de douche en werd er door Wilco onderuit gejaagd omdat er post voor hem is.
*Het is een Tineke-verwendag aan het worden, ze wordt lekker gemasseerd door Colinda.
*LauraB is met aarde en water een ‘modderbad’ aan het maken voor Tineke.
* Door Colinda werd Tineke helemaal in de make-up gezet.
*Colinda en Gaby namen Tineke geblinddoekt mee naar buiten. Tegen alle verwachtingen in ging Tineke het modderbad in.

Post
*Ivan en Giorgio kregen post. Er stonden weinig noemenswaardige dingen in. Ivans familie vindt het niet leuk dat er weinig te eten is in de loods.
*Joey haalde de krant op en las over het vliegtuigongeluk. Nicole en Ivan reageerden nauwelijks, die waren te druk met Ivans post. Björn vond het ‘sick’ en niet zijn gewoonlijke ‘bizar’.

De BV
*Voor Nicoles huisje werd er meer hout geleverd.
*Gaby is aan het naaien met wat verbale ondersteuning van Tineke.
*Laura heeft wel dertien mailtjes binnen, die zal de hele middag dus wel zitten lezen.

Onderlinge verhoudingen
*Gabriëlle en LauraB vinden Wilco heel aardig maar vinden hem wel een naar mannetje. Het is half grappend bedoeld maar ze vinden hem wel degelijk irritant met zijn opmerkingen de hele dag door. Gabriëlles familie is ook niet gek op Wilco.
*Joey was binnen met zijn pijl en boog aan het schieten op LauraB’s vazen. Na een zenderkamer oproep was het gedaan met de pret en vertelde LauraB aan Mark dat het niet meer mag.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_151015953
12:30 uur

De Spelen zijn bezig. Een hoop geschreeuw van vooral Laura en Wilco. Mark houdt de puntentelling bij.
Veel onenigheid over de punten. Laura fluistert tegen Mark dat hij het aan moet passen.
pi_151020397
14:30 uur

Team Joey en LauraB hebben de spelen gewonnen, onder zwaar protest van Ivan, die wil dat alles wordt nageteld en gemeten.

Boodschappen zijn geleverd, ook voor de party van Naomi.
Nicole denkt dat Giorgio wel zou hebben gewonnen als Naomi had meegedaan, die is bloedfanatiek, nu moest hij met Gaby. Zijn schouder was weer uit de kom geschoten.
Nicole vindt dat hij niet tegen zijn verlies kan.

Er is een dame voor een tatoeage door Joey. Ze legt uit wat ze wil, iets met een vlinder/bloem. Joey denkt dat het wel gaat lukken.

Laura en Gabrielle dekken de tafel met een kleedje, sapje, glazen voor de dates van Tineke.
Tineke krijgt 3 speeddates van elk 10 minuten.

[ Bericht 11% gewijzigd door sylly1 op 25-03-2015 15:33:47 ]
pi_151022302
15:30 uur

Meneer 2 is een vaste bezoeker van de markt, Tineke kent hem daar ook van.

Wilco heeft een onderonsje met deze meneer, van hem mag ie Tineke meteen meenemen. Meneer verdedigt Tineke, vindt dat Wilco haar een kans moet geven. Ze heeft genoeg kansen gehad aldus Wilco.

Meneer 1 lijkt erg vol van zichzelf, heeft voor van alles geleerd en diploma's en is het kabinet te slim af geweest. Dit vertelt hij allemaal aan LauraB, Wilco is er snel vandoor gegaan.

Meneer 3 is opgegeven door zijn zus en volgt Utopia zelf niet.

Het moment van keuze is daar. Ze kiest voor meneer 3, Jan.
Deze blijkt echter te twijfelen en hij gaat. Dus ze zit vast aan meneer 2 van de markt.

Volgens Tineke zag ze dat meneer 3 twijfelde en koos ze hem daarom, om hem de kans te geven te gaan.

Gabrielle en Laura komen even checken hoe het gaat met Tineke en haar date. Volgens laura was hij heel zenuwachtig. Meneer 2 blijft eten vanavond. Hij noemt even dat hij toch Tineke's favoriet is.

Tineke heeft nog wel een afspraak ivm trouwerij, Bjorn wil het best alleen doen, maar dat wil ze absoluut niet.

Laura en Gabrielle lachen een beetje samen buiten, ze wisten niet wat er gebeurde, zo raar. Laura is helemaal in shock.

[ Bericht 20% gewijzigd door sylly1 op 25-03-2015 15:59:30 ]
pi_151025208
De woensdagmiddag
Saamhorigheid spelletjes
* De groep is ingedeeld in groepjes van twee personen.
*Ivan en Nicole zijn samen één groepje en zijn al voor de spelletjes overenthousiast. Ze fluisteren hoe ze het gaan doen en wie welk spel gaat doen. Ze hebben ook wat zwarte ‘oorlogsstrepen’ in hun gezicht.
*Naomi speelt niet mee.
* Gabriëlle liet zich in de woonkamer optillen om te kijken of het zou lukken.
*Tineke liet zich niet optillen voor het rondje waarin de mannen met een vrouw op hun nek zouden rennen.
*Mark sjoemelt waar nodig met de puntentelling.
*Giorgio rende met Gaby rond en liet haar vallen.
* Björn maakte het rondje met Gabriëlle over zijn schouder.
* De spelletjes werden afgesloten met een wedstrijdje touwtrekken.
*Joey won. Mark heeft nog overwogen om er een gelijkspel tussen Joey/LauraB en Ivan/Nicole van te maken maar Joey wilde graag winnen.

Kwaaltjes
*Naomi heeft haar hand nog in een mitella.
*Wilco wil niet alle spelletjes meedoen uit angst dat het weer in zijn rug schiet.

De BV
*Om 15:00 zou Tinekes bruiloft-klant binnenkomen. Mark heeft vooraf mensen in de loods gewaarschuwd dat ze zich volwassen moeten gedragen.
*Er kwam een tattoo-klant op bezoek voor Joey.

Eten
*Aan Joey was de eer gelaten om alle boodschappen uit te pakken. Ook wodka en whisky zat er bij.
*Mark had wat commentaar op wat mensen allemaal eten. Dit was vlak voor hij zelf ook een schaaltje yoghurt pakte.

Ontspannen
*Na alle spelletjes is LauraB op bed gaan liggen.

Bouwen
*Wilco ging weer verder met zijn dekenkistjes.

De speeddates
*Er zijn drie mannen de poort in gelopen voor Tineke. Meneer zag op TV dat ze al een hoop had meegemaakt in haar leven. Hij heeft lang in de zorg gewerkt en zou haar graag ondersteunen. Hij komt uit Steenwijk. Na tien minuten haalde Gabriëlle deze man bij Tineke weg.
* De tweede persoon is een bekende van Tineke en ze moet hard lachen. Tineke had hem bij Ruth Jacott eigenlijk al verwacht. Hij heet Antonio, heeft drie kinderen, drie kleinkinderen en werkt in een fietsenzaak. Antonia wil haar graag steunen, als hij in het programma zou zitten dan zou hij haar steunen. Antonio raadt haar aan om de bewoners soms wat te negeren in plaats van ruzie met ze te maken.
* De derde date is geen vlotte prater maar Tineke maakt dat natuurlijk helemaal goed.
*Tineke speelde alle toneelstukjes lekker mee.
*Meneer één was helemaal onder de indruk van Tineke. Tineke vond nummer twee een leuke gozer maar nummer drie is meer haar type. Tineke was niet aangetrokken tot de eerste kandidaat.
* Degene die Tineke kiest mag tot in de avond blijven en als Tineke het wil dan mag die zelfs blijven slapen.
*Kandidaat nummer één zal naar Tineke schrijven en nummer twee zal Tineke nog vaker zien bij andere evenementen. Tineke koos voor nummer drie, die wil ze beter leren kennen.
*Jan twijfelde en koos er toch voor om te vertrekken, hij oogde nerveus en zei zelf dat hij het programma verder niet kent. De tweede date mocht toen blijven.
*Er was wat onduidelijkheid over of de date zou blijven eten of niet. Tineke had hem na een kopje thee de deur uit willen werken. Laura vroeg zonder overleg of hij wel mee zou eten, wat hij natuurlijk wel zag zitten.
*Laura en Gabriëlle weten nog niet hoe ze Tinekes date verder moeten afhandelen. De date is iemand die deels ook voor de bewoners komt en hij was Tinekes tweede keuze. Laura en Gabriëlle willen Tineke vragen wat zij nu wil. Laura denkt al na over eventuele volgende dates voor Tineke.

Onderlinge verhoudingen
*Tinekes date heeft Mark en Wilco als favorieten. Wilco liep schreeuwend voorbij tijdens de date en begon te klagen over Tinekes schoonmaakkunsten.
*Tineke baalt dat Björn zo ongeveer haar afspraak met de bruiloft-klant geregeld heeft zonder haar. Björn heeft haar niet bij het gesprek geroepen.
*Gabriëlle heeft nog vaak herhaald dat ze Wilco een naar mannetje vindt worden. Laura is het er roerend mee eens dat het niet leuk is om zich steeds op Tineke te richten.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_151032793
Tineke is flink ontploft tegen Wilco na een kritische opmerking over Tineke's schoonmaken tijdens haar date. Ze hield zich in tot de 2 bruiloft-klanten weg waren. Haar date is weggestuurd door oa Gabrielle.

Colinda spreekt Tineke wat later en geeft haar gelijk. Tineke voelt zich opgelucht na haar uitbarsting. Volgens Colinda stuurde Wilco er ook expres op aan zodat ze zich zou kunnen ontladen.

LauraB helpt Giorgio bij de koeien.

Bjorn wast af en merkt op dat het bij hem thuis normaal zo is dat degene die kookt niet hoeft af te wassen. Hier dus niet.

Joey vindt het normaal dat degene die kookt ook zijn eigen rotzooi opruimt.
pi_151036156
Giorgio spreekt Naomi over de zorgen van Laura en LauraB, dat Naomi naief is.
Dat ze toch wel weet dat hij weg gaat. Naomi erkent dat ze dat heus wel weet en dat ze het er niet meer over wil hebben; ze hebben het er al 10x over gehad en 10x ruzie over gehad en ze heeft er evenzoveel keren om gehuild. Ze is niet van plan om 8 maanden te gaan zitten huilen.
Ze zoenen en knuffelen elkaar. Naomi vraagt of ze nu weer vrolijk mag zijn.

Iedereen zit rond het kampvuur, er wordt gitaar gespeeld en wat gezongen.
Wilco en Tineke hebben het goedgemaakt.
pi_151038704
De woensdagavond 1/2
Het huishouden
*Tineke nam na het modderbad een douche en heeft de douche niet netjes achtergelaten.
*Na het avondeten hebben Colinda en Björn de vaat gedaan.

Eten
*Björn wokte voor de groep. Wilco wil patatjes gaan bakken.
*Colinda en Tineke zouden apart eten maar vanwege Tinekes date aten zij met de groep mee.
*In het vuur werden weer stukjes brooddeeg geroosterd.
*Laura en Nicole nemen een borreltje.
*Joey en Gabriëlle deelden een zak chips.
*Joey wil een stalen kast om de alcohol en sigaretten in op te bergen.

De date en de knallende ruzie
*Tineke nam zelf afscheid van haar date. Hij wilde wel eerst nog een kopje thee, naar het toilet en even iedereen groeten voor hij weg zou gaan.
* De date waarschuwde Tineke dat als ze zo doorgaat als ze nu doet, ze het niet gaat redden in Utopia. Hij vindt haar te gevoelig. Hij wil dat ze meer voor zichzelf op gaat komen.
*Tinekes date sprak Wilco aan op zijn gedrag, hij wil dat Wilco liever is voor Tineke.
* De date leek zo zijn eigen ideeën te hebben bij Wilco’s eindeloze betoog over Tinekes tekortkomingen.
*LauraB vroeg Wilco om te stoppen Tineke zwart te maken, zij zat bij dit hele gesprek.
*Tineke werd woest, ze was Wilco spuugzat brulde ze en ze schreeuwde nog heel veel meer.
*Wilco vroeg schijnheilig waarom ze dan niet eerder heeft gezegd hoe zat ze hem was. Tineke wou dat niet uit respect voor de aanwezige klanten.
*Tineke heeft spijt dat ze Patrick weggestuurd heeft, als die was gebleven dan was hij Wilco’s pispaaltje gebleven in plaats van Tineke.
*Tineke is ziedend dat Wilco tijdens haar dates begon over de douche schoonmaken en haar koffiemok die ze niet zou opruimen.
*Tineke is van plan om niet meer weg te gaan.
*Wilco schreeuwde terug dat hij wil dat ze haar eigen Utopia gaat opbouwen, binnen de loods. Hij vindt het heel goed hoe ze nu is, hij wil de Tineke terug van de eerste paar dagen.
*Na de ruzie gaven Tineke en Wilco elkaar een knuffel.
*Gabriëlle heeft de date naar huis gestuurd, op de markt is hij wel weer welkom.

De bruiloft-klant
*Tineke kwam niet meer tussen het gesprek van Björn en ‘haar’ bruiloft-klant, dus haakte ze af.
*Na het eten bespraken Björn en Tineke hoe het gegaan was. Tineke vond dat Björn een gesloten houding had. Het kostte haar moeite om niet tegen Wilco uit te vallen tijdens het gesprek, in haar woorden werd ze getergd.
*Björn nam het gesprek alleen maar over van Tineke omdat zij al druk was met de date. Hij heeft veel notities gemaakt voor haar.


Onderlinge verhoudingen voor de ruzie tussen Wilco en Tineke
*Wilco is ontevreden omdat Tineke vanmiddag één van de douches vies achterliet.
*Gabriëlle en Laura vinden het niet altijd leuk meer hoe hard Wilco kan zijn tegen mensen. Laura is er over gaan praten met Wilco. Wilco vindt het niet erg dat Tineke zich alleen voelt in de groep, hij ziet haar liever vandaag dan morgen vertrekken. Hij vindt het jammer om te horen dat Gabriëlle hem weleens vervelend vindt.
*Ivan en Nicole zijn niet blij met Björn omdat hij niet op tijd begonnen is met wokken.
*Wilco vindt dat Björn en Gaby de laatste tijd de meeste vooruitgang hebben laten zien in de groep en stemde daarom op Björn. Nicole vindt het jammer dat mensen die altijd de kantjes er van af lopen, beloond worden wanneer ze even meer hun best doen, terwijl mensen die altijd hard werken niet extra beloond worden.
*Wilco uitte zijn ongenoegen dat Tineke verwend werd vandaag. Hij vindt dat ze het niet verdiend heeft.
*Giorgio kwam stoken bij Wilco, Ivan, Gabriëlle en Nicole, natuurlijk over Tineke. Giorgio snapt niet dat Tineke niet zit bij haar date én niet bij de bruiloft-klant.

[ Bericht 18% gewijzigd door PKM op 25-03-2015 22:43:05 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_151038719
De woensdagavond 2/2
De BV
*Chris en Tineke vertrouwen de boekhouding niet. Tineke zou het in willen zien, vooral om te kijken waar de winst van de patatkraam is gebleven.
*Joey en Mark bespreken wat zaken. Er lijkt animo te zijn voor Giorgio’s smartlappenfestival en dus willen ze het ondersteunen.
*Mark wil weer richting ¤23.000 op de rekening hebben.
*Joey is onder de indruk van Naomi’s modellendag.
*LauraB’s sjaals lopen niet goed.
*Joey denkt dat niet Wilco, maar wel zijn tweehonderd fans de inspectiedienst belden voor de frietkraam.
*Joey vindt dat bijna alle bouwers tot nu toe, op Paul na, nooit met concrete kosten komen voor de bouwplannen. Hij vindt Wilco’s berekeningen natte vinger werk.
*Het bruine café plan is verwaterd vindt Mark. Joey heeft het idee dat LauraB er niet aan durft te beginnen.
*Joey wil een kringloopbedrijf, die de 31e met wat gehandicapten langskomt, vragen om tweedehands kleding mee te nemen. Gaby kan met die kleding gaan naaien.

Luieren
*Naomi lag ook vanavond weer op bed.
*Voor het feestje kwam Naomi wel weer van haar bed af.

De beestjes
*Giorgio en LauraB verzorgden samen de koeien.

Stelletjes
*LauraB waarschuwde Naomi dat ze niet haar kop in het zand moet steken en minder naïef moet zijn. Naomi denkt dat zij en Giorgio nog wel toekomst hebben, zelfs nadat Giorgio zou vertrekken.
*Giorgio was er niet blij dat Naomi’s vriendinnetjes haar wijs hadden gemaakt dat Giorgio weer zou gaan flierefluiten.
*Colinda en Wilco stonden te tongen bij het vuur, tot Wilco haar wegduwde en zei "en nou opzouten jij".

Onderlinge verhoudingen na de ruzie tussen Wilco en Tineke
*Wilco krijgt volgende stemronde drie stemmen van LauraB.
*Nicole vond het niet netjes van Wilco hoe die tegen gasten over Tineke klaagde.
*Chris heeft de spelletjes van Mark en Wilco doorzien. Hij nam het ook op voor Tineke.
*Volgens Colinda was de ruzie van Wilco en Tineke nodig, en was dit ook wat Wilco probeerde te bereiken.
*Wilco heeft het gevoel, ook na de ruzie, dat de groep wel achter hem staat.
* Dankzij de uitbarsting van Tineke kunnen zij en Wilco nu eindelijk weer met elkaar lachen.
*Voor de saamhorigheid werd er weer wat op de gitaar gepingeld bij het vuur.
*Chris en LauraB bespraken dingetjes zoals de Luifel en Wilco’s bouwprojecten.
*Joey verwacht dat door feestjes zoals vanavond de saamhorigheid in de groep zal verbeteren.
*Chris vindt dat er veel mensen Utopia in zijn gekomen met mooie praatjes en plannen, waar ze uiteindelijk weinig van waargemaakt hebben.
*Chris zocht Tinekes horoscoop op. Chris leest wel bepaalde dingen die hij vindt passen bij Tineke. Op zijn eigen manier probeert Chris lief te zijn voor Tineke en grapt hij weer over haar leeftijd.
*Colinda gaf Chris toestemming om in haar welness te slapen, als hij een keer echt nergens anders goed in slaap kan komen.

[ Bericht 11% gewijzigd door PKM op 25-03-2015 22:57:50 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_151046020
Aanvulling op woensdagavond:

Gesprek Mark-Joey:

- Mark wil liefst een schaduwboekhouding, waarbij ze telkens een bedrag achterhouden voor de eindpot.
- Ze vragen zich af hoe Laura aan sigaretten komt, ze krijgt het niet van LauraB volgens Joey.
- Joey vindt het knap dat er al 15 aanmeldingen zijn voor de modellencontest van Naomi, terwijl ze nog niet eens echt reclame heeft gemaakt of concreet is geworden
- Joey vindt dat Mark gewoon iets van 6 mille moet pakken voor le Luifel
- Mark maakt zich zorgen dat er gewoon 25000 euro verdampt is, eind 2014 sloten ze af met plus 23000 en ze staan nu 2000 in de min

Gesprek Joey-LauraB:
- LauraB vond het niet leuk dat Joey hun relatie vergeleek met die van Giorgio en Naomi.
- Joey vindt dat hij als het ware in een relatie gedrongen is door LauraB.
- Joey benadrukt wel dat hij superblij met haar is.

[ Bericht 16% gewijzigd door sylly1 op 26-03-2015 08:37:23 ]
pi_151046785
Donderdagochtend

Giorgio-Naomi:
- Giorgio maakt Naomi wakker met ontbijt op bed omdat ze jarig is
- Naomi zucht en steunt continu
- Giorgio grapt dat hij het zich anders had voorgesteld, dat ze helemaal hyper en blij zou zijn en dat ze dan lekker gingen knuffelen
- Giorgio vraagt steeds of ze het leuk en lief van hem vindt, Naomi hmmmt steeds
- Er wordt na het ontbijtje flink geknuffeld en gezoend
- Chris brengt de verjaardagspost

[ Bericht 6% gewijzigd door sylly1 op 26-03-2015 09:08:09 ]
pi_151047166
Woensdagnacht
Verzorging
*Joey vindt het niet fijn dat LauraB stinkend terugkomt na de koeien.

Stelletjes
*Joey en LauraB hebben geprobeerd om Giorgio te overtuigen Naomi officieel verkering te vragen, op haar verjaardag.
*Joeys advies was simpel. Hij raadde Giorgio min of meer aan om verkering te vragen, om in ieder geval van het gezeik af te zijn.
*LauraB was niet gecharmeerd van Joeys advies aan Giorgio, zeker niet nadat Joey ook al een vergelijking maakte naar zijn relatie met LauraB.
*Giorgio ziet geen toekomst voor zich met Naomi buiten de poorten.
*LauraB probeerde de problemen met Joey te sussen door te stellen dat er niets aan de hand is tussen hen. Joey wil dat ook vooral zo houden.
*Joey gaf aan dat hij eigenlijk twee jaar happy single was. Hij was even met Charlotte, toen met Marije en toen kwam er een hippie binnen. Het komt er op neer dat Joey eigenlijk geen relatie wilde.
*Joey zorgt er met evenementen altijd voor dat hij bardienst heeft, zodat hij niet los gaat en weer domme dingen doet zoals op eerdere feestjes.
*Joey en LauraB sloten hun gesprekje goed af, met een knuffel en hoe gek ze op elkaar zijn.

Slapen
*Rond kwart voor twee gingen ook de laatste bewoners naar bed.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_151047680
Tineke-Wilco
-Tineke vraagt belangstellend aan Wilco hoe het ging bij de koeien.
- Wilco geeft antwoord, ze hebben een normaal gesprek

Tineke-Colinda
- Tineke merkt op dat Chris weer op hun wc zit
- Colinda reageert niet echt en maakt zich weer snel uit de voeten
- Tineke gaat de krant lezen
- Op de achtergrond is om de haverklap hard gelach van LauraB te horen

Naomi-Giorgio
- Liggen nog steeds op bed verjaardagspost te lezen.
- Naomi heeft 3 dezelfde kaarten gekregen
pi_151047968
Wilco-Colinda
- Liggen op bed te praten over gisteravond/vannacht
- Volgens Wilco was Colinda heel opdringerig, ze wilde sex en Wilco niet
- Colinda weet van niks, ze had te veel gedronken
- Wilco heeft op een gegeven moment bot gereageerd, ze bleef hem maar wakker maken, en dat heeft ze wel onthouden
- Colinda schaamt zich nu, ze krijgt er hartkloppingen van
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')