Wat ik in het begin vaak deed, is de groente geven die wij dan aten, gecombineerd met wat (zoete) aardappel. Pasta en rijst deden wij vanaf zes maanden geloof ik. Het komt ook vanzelf wel, steeds meer mee eten, steeds meer combinaties van smaken .quote:Op maandag 4 mei 2015 18:17 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
thanks. koken voor mijn dochter had ik idd al bekeken.
ik vind vooral de overgang van beetjes groente om te proberen naar gecombineerde smaken/maaltijden lastig.
met ons mee-eten (je andere post) vind ik nu nog even geen optie. daarvoor eten we niet babyproof genoeg en ik heb ook niet zo'n zin mijn eigen eten zo aan te passen . eten is al best een heikel/ingewikkeld punt voor mij vandaar. we eten nu ook vaak te laat op de avond voor hem (hij wordt nu net wakker van slaapje drie en wil dan eten en ik ben nog niet eens begonnen met koken).
wanneer zijn jullie begonnen met rijst en pasta enzo? dat zou hij wel mee kunnen doen met ons als we dat eten...
ik prak aardappel en groente inmiddels meestal ipv blenderen. alleen fruit pureer ik voor t makkelijke (banaan wel geprakt).quote:Op maandag 4 mei 2015 18:16 schreef Dyre het volgende:
Geen tips hier helaas kwak, deze handige potjes-mama is zelf nog maar net begonnen
En dan meteen een vraag over het avondhapje: wij hebben nu lekker aardappelen met broccoli en een burger gegeten. Wat we over hebben van de aardappel en broccoli wil ik graag ook pureren en bijvoorbeeld morgen geven. Zo wil ik haar steeds meer met ons mee laten eten in plaats van dat ik dingen apart voor haar ernaast maak.
Dat kan prima in de koelkast toch? Of alsnog even invriezen?
Bij mijn eigen eten ben ik echt super makkelijk, maar bij een baby wordt ik heel spastisch met bewaren enzo
En hoe introduceren jullie vlees erbij? Ik ga die burger of een schnitzel niet door de blender gooien denk ik Maar misschien straks een keer wat gehakt erbij ofzo?
Rijst of pasta bedoel je? Ik gaf dat gewoon zo, maar heb het ook weleens in de blender gemikt .quote:Op maandag 4 mei 2015 18:23 schreef Dyre het volgende:
Burdie, heb je de pasta dan ook fijngeprakt of gewoon die hele slierten/stukken gewoon zo gegeven?
er bestaan geen domme vragen
Ja pasta bedoel ikquote:Op maandag 4 mei 2015 18:25 schreef Burdie het volgende:
Rijst of pasta bedoel je? Ik gaf dat gewoon zo, maar heb het ook weleens in de blender gemikt .
Mijn dochter was (is) dol op avocado. Of avocado gemixt met (galia)meloen of banaan. Vond ik zelf ook erg lekkerquote:
Ik heb zonder smaak, magere franse kwark gepakt. Zitten weinig suikers in en valt niet zo zwaar op de maag. Die smaakjes zitten allemaal kleddervol suiker.quote:Op vrijdag 5 juni 2015 15:30 schreef Skittles het volgende:
We willen Lou een beetje kwark en/of yoghurt laten proeven. Nu stond ik bij de Jumbo voor de koeling met kwark en yoghurt, maar wat hebben ze een groot assortiment erin zeg. Al die merken, smaken, vol/mager.. Welke moet ik nou hebben?
Ja dat het naturel zonder smaak moet zijn had ik al bedacht Die magere Franse heb ik als het goed is zien liggen. Morgen halen en kijken wat ze er van vindtquote:Op vrijdag 5 juni 2015 15:33 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
Ik heb zonder smaak, magere franse kwark gepakt. Zitten weinig suikers in en valt niet zo zwaar op de maag. Die smaakjes zitten allemaal kleddervol suiker.
Krijg jij ook altijd zo'n initiele ril bij de eerste hap? Waarna ze vervolgens enthousiast het snaveltje weer open gooit?quote:Op vrijdag 5 juni 2015 15:36 schreef Skittles het volgende:
Ja dat het naturel zonder smaak moet zijn had ik al bedacht Die magere Franse heb ik als het goed is zien liggen. Morgen halen en kijken wat ze er van vindt
Jaquote:Op vrijdag 5 juni 2015 15:37 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
Krijg jij ook altijd zo'n initiele ril bij de eerste hap? Waarna ze vervolgens enthousiast het snaveltje weer open gooit?
Vollequote:Op vrijdag 5 juni 2015 15:30 schreef Skittles het volgende:
We willen Lou een beetje kwark en/of yoghurt laten proeven. Nu stond ik bij de Jumbo voor de koeling met kwark en yoghurt, maar wat hebben ze een groot assortiment erin zeg. Al die merken, smaken, vol/mager.. Welke moet ik nou hebben?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |