abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 25 november 2014 @ 16:46:02 #1
172267 Jakio
Zonder dalen, geen pieken
pi_146993932
Beste Allemaal,

Vroeger dan de meeste misschien, op de leeftijd van 17 en 19, zijn wij gaan samenwonen. We zijn niet de rijkste maar kunnen prima rondkomen. Altijd zijn we op zoek naar manieren om op dingen te besparen zonder er minder "luxe" van te hoeven leven. Nu gaan veel mensen om ons heen ook samenwonen of in ieder geval het huis uit. We worden bekogeld met vragen, en dan vooral over boodschappen. Ik kan er persoonlijk niet erg goed tegen als mensen voor 3 dagen boodschappen doen en vervolgens rond de ¤30 uitgeven aan van alles en nog wat. Met uitzondering natuurlijk op degene die dit graag betalen omdat ze van hun zuurverdiende centjes afmoeten.

Ik schrijf dit als tip-lijst voor mensen die samen gaan wonen of graag willen besparen op het een of ander. Hou er rekening mee dat het allemaal begint bij jezelf; genoegen nemen met meer moeite doen en er vooral plezier in hebben.

Benodigdheden:

Vriezer
De aller aller aller belangrijkste tip is de aanschaf van een (tweedehands) vriezer met ten minste drie laden. Via marktplaats hebben wij ooit voor ¤30,- een zuinige vriezer (a+) tweedehands opgehaald in de buurt.

Auto
Tenzij de supermarkt om de hoek zit, heb je voor de tips die ik ga geven zeker een auto nodig. We gaan namelijk boodschappen doen voor een hele maand. Verderop lees je hoe en waarom.

Supermarkt
Wanneer je de meeste vraagt waar je het goedkoopst boodschappen kan doen, zal men meestal de lidl of de aldi direct noemen. Als je erover nadenkt is dit verre van de goedkoopste optie. Bij deze winkels hebben van elke productsoort slechts keuze uit 1 merk. Dit merk kost ongeveer evenveel als het eigen merk van bijvoorbeeld de Albert Heijn. Maar, omdat je nu ineens geen A-merk ernaast heb staan om prijzen te vergelijken, en de prijs meestal centenwerk is, krijg je het gevoel dat je goedkoop bezig bent.

Nog veel belangrijker is dat je in de aldi en de lidl geen zogenaamd C-merk vinden kan:
Prijs A-Merk: 1,19
Prijs B-Merk: 0,89 (aldi, lidl en eigen merk Jumbo, AH etc.)
Prijs C-Merk: 0,65 (AH-basic, euroshopper, euromerk, onbekende merken)

Hierboven is natuurlijk maar een schets van elk willekeurig product, maar het is daadwerkelijk zo dat een C-merk altijd net iets meer dan de helft van het A-merk kost.

Je begrijpt al dat het belangrijkste dus nu is om een supermarkt te vinden waar veel C-merken te vinden zijn. Daarnaast moet de duurste kostenpost er goedkoop zijn,..Vlees!
Jumbo is inderdaad de goedkoopste, maar dan alleen in A-merken. Het vlees is gemiddeld van prijs maar het zijn vrijwel geen C-merken te vinden. Voor ons valt deze supermarkt dus al standaard af. Dit geld ook voor de Super de Boer, Plus en de C1000. De allerbeste keuze is, geloof het of niet, de Albert Heijn. Bij elke AH, en dan vooral de AH-XL (grotere winkels) hebben ze een enorm aanbod in C-merken. Daarnaast is het vlees bij de Albert Heijn goedkoop door een groot aanbod in voordeelverpakkingen. Net zo goedkoop in vlees en met veel C-merken is er dan ook nog de Dirk, Digros en Bas.

Waarom wij dan toch de AH prefereren is de nu veelal beschikbare zelfscanner. Alles direct in je tas kunnen doen is wel zo fijn als je een kar vol gaat proppen. Daarnaast wil je een overvolle kar niet nog eens uitpakken bij de kassa. Maar de totaalprijs in de gaten kunnen houden is ook wel fijn.

Boodschappen doen:
Daar gaan we dan, naar de Appie Heijn of wat je dan ook kiest. Vergeet niet lekker veel tasjes en kratten mee te nemen. Eerst het zwaarste, drinken. Het goedkoopste is natuurlijk limonade enzo maar we willen wel een beetje lekker leven. Ruil je A of B merk frisdrank eens in voor het C merk. Koop gelijk een 6pack flessen dan krijg je de 6de fles vaak nog gratis ook. IJsthee is te koop voor 30 cent en alle andere pakken en flessen niet uitzoeken op soort maar op prijs. Ze willen dat je het C-merk laat staan....de verpakking is vaak wit en saai. Maar de smaak verschilt nauwelijks.

Dan het vlees. Zoals ik al zei, ga voor de kiloverpakkingen. Wij gaan vaak alleen voor kip en gehakt. We maken er echt alles van. Ik kan me voorstellen dat mensen dat saai gaan vinden, maar het is maar wat je er mee doet. Wij eten van alles, hollandse pot met een kipfiletje of een gehaktballetje. Een hamburgertje, een wokgerecht met kip, een ovenschotel met gehakt, pasta met kip of gehakt. Noem het maar op! Als je dan gehakt neemt, neem dan lekker half-om-half. Goedkoper, lekkerder en ja...een beetje ongezonder maar dat nemen we voor lief.
Wij halen altijd 3 kilo kipfilet en 3 kilo half-om-half. Thuis verdeel ik dit in porties van twee kipfiletjes en porties van 375g gehakt. Elke dag haal ik het een of het ander uit de vriezer. Als je dit vergeet kun je het binnen 5 minuten zachtjes ontdooien in de magnetron.

Groente halen wij uit het vriesvak. Deelblokjes spinazie, andijvie, sperzieboontjes....alles! Je kan precies genoeg pakken voor wat je kookt en de rest lekker in de vriezer laten thuis. Zo gooi je nooit veel weg. Al deze groenten kosten natuurlijk bijna niks uit de vriezer, en zijn bijna allemaal verkrijgbaar van het C-merk. Aardappels kun je kopen per 5 kilo van het C-merk. Erg lekkere aardappels, alleen vaak klein....lastig schillen. Het is wat je zelf wil. Groentepakketten zijn ook bevroren per zak verkrijgbaar. Vaak in verschillende mixen. Kijk wel altijd eerst even bij de verse groentemixen. Er is er altijd wel een in de aanbieding voor weinig, en die kan je prima invriezen!
Kan je dus prima pasta, een wokgerecht of wat dan ook maken.

Kruiden zijn belangrijker dan je denkt. Zorg dat je van alles in huis heb voor een lage prijs. Koop je bijvoorbeeld altijd pastasaus van een A of B-merk, bedenk dan eens wat je koopt. Je koopt tomatensaus met kruiden. Een pakje tomatensaus kost van het C-merk maar 23 cent. Doe er wat peper, zout, knoflook(poeder), italiaanse kruiden en paprikapoeder in en het smaakt precies hetzelfde. geen recepten van een pakje, maar gewoon doen. Zo maak je alles zelf. Het is dus ook een beetje leren koken. Beetje meel en water mengen, uitrollen, deze saus erop, paar plakken euroshopper-kaas en stukjes euroshopper-spek. Et voila....een verse pizza van nog geen euro binnen een half uur. Niet net zo lekker als een pizza uit de vriezer, maar eerlijk is eerlijk, die kosten bijna 4 euro.

Brood kopen wij per heel brood. Het goedkoopste brood is misschien niet het lekkerste, dus kan je altijd een tijgertje wit of bruin kopen als je dat belangrijk vindt. Dat hele brood verdeel je thuis zelf gewoon in twee halfjes en klaar is kees. Klinkt stom maar een heel brood is vaak een heel stuk goedkoper dan twee halfjes. En als je 6 broden haalt scheelt je dat toch weer een hoop. Thuis kan je dit prima in de vriezer kwijt. Kaas kopen wij per blok van het C-merk. Dit is altijd meer dan een maand houdbaar. Als je thuis een kaasschaaf en een rasp gebruikt hoef je ook geen dure plakken en zakjes geraspte kaas te kopen. Spek(blokken, plakjes) ham en dat soort beleg kan je ook gewoon invriezen en per pakje invriezen. Niet dure verse vleeswaren halen. Alles is er van het C-merk! Voor het verdelen van het vlees(kip en gehakt) en brood kun je grote diepvrieszakken kopen.

Melk is lang houdbaar te koop voor nog geen 40 cent per liter. Prima om mee te koken en alhoewel het even wennen is, prima te drinken. Stuk goedkoper dan verse melk. Boter is ook supergoedkoop en enorm lang houdbaar. Harde boter is natuurlijk ongezond vergeleken bij vloeibare boter. Zelf maak ik me er niet zo druk om, maar als je dat wel doet, kies dan liever voor C-merk zonnebloemolie. Dat is relatief gezien een stuk goedkoper dan C-merk vloeibare boter en vergeet niet dat vloeibare bakboter geen boter is, maar gewoon olie met een creme/geel kleurtje.

Hollandse pot en pasta´s zijn zijn over het algemeen enorm goedkoop. Maar je wil wel eens wat anders. Sausjes om mee te wokken zijn zijn er op allerlei manieren. Het duurste zijn de kant en klare pakjes en flesjes saus. Een stuk lekkerder en goedkoper zijn boemboes. Dat zijn die bakjes of hangende zakjes van nog geen 60 cent. Meng dit in de pan met een beetje water, kipblokjes en groenten en kook er wat rijst bij. Goedkoop en lekker, toch weer eens wat anders dan hollandse pot en pasta.

Verder hoef ik natuurlijk niet uit te leggen dat je gewoon overal voor de goedkoopste keuze moet gaan en vooral niks kant en klaar moet kopen. Je kan bijna alles zelf maken. Dus geen suikerklontjes maar een pak suiker, geen gehaktkruiden maar zelf kruiden, geen toetjes maar kloppudding en saroma. Alles kan goedkoper zonder dat het minder lekker is.

Vergeet ook niet wat lekkers mee te nemen. Goedkoop boodschappen doen is wat anders dan verhongeren. Wij hebben elke avond wel een lekker koekje, chippie of wat dan ook. Kost ook enorm weinig.

Zojuist hebben wij boodschappen gedaan voor ¤122 euro. Hiermee gaan wij zowieso een maand rondkomen en zelfs overhouden. Hierbij zit alles inbegrepen, dus ook WC-papier, schoonmaakmiddel....alles! Een overvolle kar.

Wat er niet bij zit is een eventueel kratje bier, flesje wijn of tabak. Dat ligt natuurlijk helemaal aan jezelf.
Ook fruit heb ik niet besproken. Diepvriesfruit is best lekker, maar niet ideaal en heel goedkoop. Als je echt niet meer terug wil naar de supermarkt, bedenk dan eens waar je in de buurt toch nog goedkoop fruit kan halen. Wij hebben in de buurt een boer zitten die van huis alle soorten groenten, fruit en eieren verkoopt voor een spotprijs. Woon je in de stad heb je misschien een goedkope groenteboer om de hoek zitten.

Wasmiddel en verzorging (deodorant, gel etc.) haal je bij de drogist in de aanbieding. De Trekpleister, kruidvat, etos etc. hebben altijd om de week andere aanbiedingen. Zoek de goedkoopste aanbieding bij jou in de buurt en ook hier kun je kiezen voor C-merken. Als we dit optellen bij het eventuele fruit en eieren van de boer en de boodschappen ben je nog geen ¤150 kwijt voor een maand. Nog geen ¤40 per week dus met ze tweeën

Dierenbenodigdheden halen wij voor een prikkie bij de action. Je heb er altijd wel een in de buurt. Je kunt hier ook vrij goedkoop de spullen van de drogist halen, maar het C-merk van de drogist blijft goedkoper.

Dus, ik begrijp het als je bang bent minder lekker te kunnen leven als je zo boodschappen doet, maar geloof me, wij hebben altijd werkelijk alles in huis, en naar maanden boodschappen doen hebben we een enorme voorraad opgebouwd van extra oneindig houdbare dingen. Daarnaast eet je net zo lekker als je nu doet, sommige dingen gaan iets meer werk kosten. Voeg tips toe als je wil en ik hoor het wel als er vragen zijn. Succes!
pi_146994053
quote:
Ik kan er persoonlijk niet erg goed tegen als mensen voor 3 dagen boodschappen doen en vervolgens rond de ¤30 uitgeven aan van alles en nog wat. Met uitzondering natuurlijk op degene die dit graag betalen omdat ze van hun zuurverdiende centjes afmoeten.
Waar bemoei jij je nou weer mee, kloteklapper?
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  dinsdag 25 november 2014 @ 16:50:21 #3
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_146994069
quote:
99s.gif Op dinsdag 25 november 2014 16:49 schreef bijdehand het volgende:

[..]

Waar bemoei jij je nou weer mee, kloteklapper?
Die opmerking in de teks was idd best bijdehand.
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
pi_146994179
quote:
99s.gif Op dinsdag 25 november 2014 16:49 schreef bijdehand het volgende:

[..]

Waar bemoei jij je nou weer mee, kloteklapper?
^O^ _O-
pi_146994227
Tip van de dag.

Doe je auto weg en laat het eens per maand bezorgen door appie.nl ^O^

Hou je meer tijd over om dit soort onzin te plaatsen
Trek eens aan mijn vinger?
Een open deur vraagt nu eenmaal om ingeschopt te worden.
  dinsdag 25 november 2014 @ 16:57:59 #6
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_146994279
U bent toevallig van WIJ Groningen?
UI Made bij VanilleKwark.
pi_146994326
Altijd bevroren groente? :{
  dinsdag 25 november 2014 @ 17:03:24 #8
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_146994470
Je spreekt jezelf nogal tegen,

quote:
Altijd zijn we op zoek naar manieren om op dingen te besparen zonder er minder "luxe" van te hoeven leven.
en dan vervolgens juist alle luxe, lekkere dingen inruilen voor minder. Zoals altijd alleen maar diepvries-boontjes eten. En alleen maar plofkipfilet en HOH gehakt.
  dinsdag 25 november 2014 @ 17:05:07 #9
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_146994520
Geen verse groente?

Nee dank je, ik sla over. Ik geef wel wat meer uit aan boodschappen en uit eten zodat ik lekker en gezond kan eten en genieten. Dat is me meer waard.
pi_146994637
Heb een tijdje lang alle prijzen vergeleken en Lidl is met veel (niet alle) producten een aantal cent goedkoper dan AH-Basic / Euroshopper. Lidl is ook absoluut de goedkoopste optie voor vegetarische vleesvervangers. Aldi weet ik niet, kom ik eigenlijk nooit.

En ik houd inderdaad van verse groenten en fruit en die gaan geen maand mee.

Volgens mij kun je goedkoper en gezonder eten als je per week / twee weken koopt en op de aanbiedingen let.
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  dinsdag 25 november 2014 @ 17:09:55 #11
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_146994661
C-merk frisdrank? Koop dan gewoon een pak suiker en meng dat met kraanwater.

Daarnaast kost 't uitzoeken van wat nou de laagste prijs voor de meeste kwaliteit hoeveelheid heeft me meer aan vrije tijd dan dat ik er aan euros mee overhoudt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_146994771
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 november 2014 16:46 schreef Jakio het volgende:
Altijd zijn we op zoek naar manieren om op dingen te besparen zonder er minder "luxe" van te hoeven leven.
Het spijt me vreselijk, maar dát in combinatie met C-merken en kiloknallers is écht gek.
quote:
Alles kan goedkoper zonder dat het minder lekker is.
Ik ben bang dat ik ook dat niet met je eens ben. Lang niet alles kan goedkoper zonder dat het minder lekker is. Alles kan wel ánders zonder minder lekker te hoeven zijn.
pi_146994933
5 euro per dag voor 2 personen en dan niet inleveren op kwaliteit?

Als je niks gewend bent wellicht..
Onterechte automatische incasso
pi_146994937
quote:
99s.gif Op dinsdag 25 november 2014 16:56 schreef CaLeX het volgende:
Tip van de dag.

Doe je auto weg en laat het eens per maand bezorgen door appie.nl ^O^

Hou je meer tijd over om dit soort onzin te plaatsen
Albert _O_

En ze nemen de lege kratten en flessen ook nog eens mee.

Voor mij nooit meer kutten met karren, gesjouw, en tijdsverlies in de supermarkt :Y
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_146994986
Okee TS, ik heb een auto en een vriezer gekocht, wat nu? HOE VERDIEN IK DIE ¤10,030 terug?
  † In Memoriam † dinsdag 25 november 2014 @ 17:21:25 #16
43556 miss_dynastie
pi_146995003
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 november 2014 16:46 schreef Jakio het volgende:

Wij halen altijd 3 kilo kipfilet en 3 kilo half-om-half. Thuis verdeel ik dit in porties van twee kipfiletjes en porties van 375g gehakt. Elke dag haal ik het een of het ander uit de vriezer. Als je dit vergeet kun je het binnen 5 minuten zachtjes ontdooien in de magnetron.
Voor 2 personen 375 gram gehakt? Over overdreven hoeveelheden gesproken... kan je beter verse groente kopen. Nog gezonder ook dan zulke grote porties vlees.
pi_146995014
quote:
8s.gif Op dinsdag 25 november 2014 17:20 schreef Loveless85 het volgende:
Okee TS, ik heb een auto en een vriezer gekocht, wat nu? HOE VERDIEN IK DIE ¤10,030 terug?
Gewoon mij doen.
Onterechte automatische incasso
pi_146995034
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 17:21 schreef Storneren het volgende:

[..]

Gewoon mij doen.
Dat is ondertussen niet echt grappig meer. Ik zou een nieuwe username overwegen, wellicht is 'Twee keer de helft' nog vrij, of 'Vis een optie?'
pi_146995049
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 november 2014 17:22 schreef Loveless85 het volgende:

[..]

Dat is ondertussen niet echt grappig meer. Ik zou een nieuwe username overwegen, wellicht is 'Twee keer de helft' nog vrij, of 'Vis een optie?'
Het is nooit grappig geweest.
Onterechte automatische incasso
pi_146995061
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 17:22 schreef Storneren het volgende:

[..]

Het is nooit grappig geweest.
Oh, ik heb de eerste paar keer wel gelachen hoor.
  dinsdag 25 november 2014 @ 17:23:15 #21
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_146995077
Lekker alles alles goedkoop

Sommige mensen willen gewoon een lekker stukje vleesch.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_146995080
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 november 2014 17:22 schreef Loveless85 het volgende:

[..]

Oh, ik heb de eerste paar keer wel gelachen hoor.
Bovendien kan ik niet meer in mijn ander account ;(
Onterechte automatische incasso
pi_146995097
Mijn waardering voor het delen, er zitten zeker goede tips tussen, maar jullie zijn inderdaad wel topklanten voor de bio-industrie. Jullie vriezer ligt ongetwijfeld vol met plofkip en de naarste kwaliteit gehakt. En daar zou ik nooit voor kiezen.
Daarnaast, geen verse groente...? Echt?
pi_146995122
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 november 2014 17:22 schreef Loveless85 het volgende:

[..]

Dat is ondertussen niet echt grappig meer. Ik zou een nieuwe username overwegen, wellicht is 'Twee keer de helft' nog vrij, of 'Vis een optie?'
Of anders "450euro, dat was pas fanastisch!"

Ook nog een optie natuurlijk ;)
pi_146995124
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 17:23 schreef Zwelgje84 het volgende:

Daarnaast, geen verse groente...? Echt?
Want verse groente is gezonder dan ingevroren groente? Echt?
Onterechte automatische incasso
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')