abonnement Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 3 oktober 2018 @ 21:18:41 #301
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_182302665
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 18:06 schreef SeLang het volgende:
Net een paar uur thuis. Ik heb in de afgelopen 5 maanden de hele Pacific Crest Trail gelopen van Mexico naar Canada! (4271 km). Het was fantastisch! :Y

Oorspronkelijk wou ik dit jaar alleen de lengte van Californië lopen want ik wou niet te snel hoeven lopen zodat ik genoeg tijd zou hebben voor natuur, vogeltjes e.d. maar na 6 dagen wat best vlot ging en waarbij ik toch genoeg kon genieten besloot ik om toch maar gelijk voor de hele trail te gaan.

Op zich was mijn oorspronkelijke analyse wel correct want je moet toch wel flink doorlopen om voor de sneeuw Canada te bereiken (op 16 Sept liep ik inderdaad al in een sneeuwstorm maar de sneeuw smolt wel snel). Op 24 sept bereikte ik Canada (vertrokken op 26 april aan de Mexicaanse grens).

Uiteraard komt er weer een uitgebreid verslag in TRV met veel foto's, maar gaat nog wel een week of 4 duren :)

[..]

Het gaat mij inderdaad om de natuur en wildernis ervaring en niet primair om het lopen. In tegenstelling tot bijna alle andere hikers die ik onderweg tegenkom die het puur gaat om het lopen en het completeren van een trail.

Je ziet dat ook gelijk terug in de benadering. De meeste lange afstands hikers zijn geobsedeerd met het gewicht van hun backpack en om zo weinig mogelijk te hoeven dragen minimaliseren ze de tijd op de trail door grote afstanden te lopen met veel rustdagen in trailtowns ertussen. Ik doe precies het omgekeerde: ik maximaal de tijd op de trail en minimaliseer de tijd in towns. Ik overnacht nooit in steden en mijn tijd in beschaving (voor herbevoorrading) zijn snelle ninja-acties waarbij ik zo snel mogelijk terug ben op de trail. Mijn backpack is dus ook veel zwaarder want ik draag veel meer eten mee en comfort items voor op de trail.
Wow wat tof _O_ erg benieuwd naar je verslag!
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')