Wat gaan de Tukkertjes eigenlijk eten vandaag?
Ik ga voor pasta met bladspinazie a la Ikdoemaarwatta.
Voor de geïnteresseerden:Men neme een pan met kokend water. Gooi hier een goede pleur zout bij. Dat is belangrijk, want zeewater = zout water = Mediterraanse smaak. ONDERSCHAT DIT NIET!
Tief de pasta in de pan. Als je een eckte hardcore gezondheidsfreak bent neem je volkoren pasta (voor cultuurbarbaren: pasta 'integrale'). Kookwekkertje op 12 minuten.
Vervolgens gooi je een snijplank op je keukenblad en begin je een grote bol knoflook in stukjes te snijden. Hoe meer hoe beter! Gewoon doen alsof je nooit meer gaat tongzoenen. Fruit de knoflook lichtjes aan in een klein pannetje. Niet te lang, want dan gaat de smaak naar de tering en dat willen we natuurlijk niet. Terwijl je die shit fruit ga je gewoon een zooi zwarte olijven in kleine stukjes snijden. Eckte bazen kopen ze met pit en gaan ze eerst ontpitten, maar vandaag zijn we lui en gebruiken we gewoon die ontpitte fabrieksolijven. Fuck it! Inmiddels is de pasta wel een keer klaar dus giet die shit af. Kanker er een klein blikje tomatensaus doorheen. Niet van die gore Heinz shit vol suiker, maar het eckte puur natuur werk a ¤0,08 per blik. Gooi de gefruite knoflookstukjes en de olijvenprut door de pasta en roer de handel grondig door. Laat rijpen. De geur en smaak moet goed door de pasta trekken! We willen immers geen laffe shit. Gooi nu een wokpan met een scheutje olijfolie op laag vuur. Heet laten worden en tief die bladspinazie erbij. Wok die shit langzaam totdat je er een goed gevoel bij hebt. Niet te lang, niet te kort. Te lang en je hebt een paar brokken laffe gras in je wokpan, te kort en je hebt lauwe spinazie en daar worden je smaakpapillen ook niet vrolijk van. Haal de pan van het vuur (BELANGRIJK
) en gooi een goede eetlepel crème fraîche op de spinazie. Gooi nu alle shit op een bord, een beetje geraspte kaas over de pasta en smullen maar! Eventueel top je spinazie nog even af met een handjevol gebakken pijnboompitten.
BON APPETIT!