abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 donderdag 7 augustus 2014 @ 10:07:09 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_143156504
Met als leus 'Geen excuus voor Jodenhaat' hebben tientallen bekende Nederlanders en (oud-)politici een paginagrote advertentie tegen antisemitisme in De Telegraaf gezet. Ze willen onder meer dat er niet langer wordt gescholden en gedreigd op sociale media en op straat. Kritiek op Israel? Oké. Jodenhaat? Nee!, vinden ze. .

De verklaring in de krant van vandaag is ondertekend door (oud-)politici als Jan Peter Balkenende, Emile Roemer, Bram van Ojik en Jaap de Hoop Scheffer en tv-persoonlijkheden als Angela Groothuizen, Albert Verlinde en Diederik van Vleuten. Ook mensen uit de sportwereld (Louis van Gaal, Inge de Bruijn) en het bedrijfsleven (Gerrit Zalm, Jan-Michiel Hessels) zijn ondertekenaars.

'Dit is geen solidariteitsverklaring met de Israëlische regering, wij als ondertekenaars verschillen daarover ook van mening', aldus de opstellers. Maar 'in Nederland moet iedereen veilig kunnen wonen, ook de Nederlandse Joden. Ongeacht wat er in Israël gebeurt. Wij roepen de Nederlandse bevolking op om antisemitisme onder geen voorwaarde te tolereren.'

De 86 ondertekenaars doen de oproep op persoonlijke titel. Bij de advertentie staat geen organisatie vermeld.



http://www.volkskrant.nl/(...)-antisemitisme.dhtml

Waarom in de Telegraaf :?

:P

De naam van PVV-leider Geert Wilders prijkt vandaag niet in een advertentie tegen Jodenhaat, paginagroot in de Telegraaf. Opmerkelijk, omdat Wilders dinsdag wel was gevraagd door het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) om te ondertekenen. Nadat hij zich echter kritisch uitliet over de conclusies van een bijeenkomst van Joodse organisaties in het Catshuis, besloot het CIDI hem te schrappen, zegt CIDI-directeur Esther Voet. .

De advertentie waarschuwt voor antisemitisme dat in Nederland toeneemt door het conflict in Gaza. 'De strijd tussen Israël en Hamas wordt steeds vaker ook in Nederland 'uitgevochten'. Sommige demonstranten roepen hardop 'Dood aan de Joden'. Dit moet nu stoppen.' De conclusie van de tekst is: 'Kritiek op Israël? Oké. Jodenhaat? Nee!'

Wilders is niet gecharmeerd van het ontbreken van zijn naam in de advertentie en plaatste daarom een mailwisseling tussen hem en Voet op Twitter (zie hieronder). Voet schrijft dat het CIDI het 'enorm op prijs zou stellen' als Wilders mee zou doen. Nog geen half uur later liet de PVV'er haar weten dat hij 'vanzelfsprekend en met overtuiging' de oproep tegen Jodenhaat ondertekent.

Voet meldt verder in de mail dat het CIDI de naam van de eigen organisatie niet opneemt in de advertentie. 'Deze tekst wordt geplaatst namens de mensen die hem onderschrijven en hun naam eraan verbinden. CIDI zal dit niet doen en is dus ook niet terug te vinden in de advertentie.'

Voet laat desgevraagd weten dat Wilders' naam ontbreekt in de advertentie omdat hij zich deze week kritisch uitliet over een bijeenkomst van Joodse organisaties in het Catshuis. Zij waren maandag op uitnodiging van Rutte in de ambtswoning van de premier om te spreken over het antisemitisme dat oplaait door de oorlog tussen Israël en Hamas.

Achteraf stelden de Joodse organisaties en het kabinet in een gezamenlijke verklaring dat 'we er met elkaar voor verantwoordelijk zijn dat conflicten die zich elders in de wereld afspelen niet leiden tot oplopende spanningen en conflicten tussen bevolkingsgroepen in onze Nederlandse samenleving'. De verklaring werd onder meer ondertekend door het CIDI. Wilders sprak de volgende dag van een 'flutverklaring' en verweet de premier 'slap gedrag'. Hij schreef een brief aan Rutte die hij beëindigde met: 'Doe uw plicht en dring het antisemitisme in Nederland terug door de islam terug te dringen.' .

Achteraf stelden de Joodse organisaties en het kabinet in een gezamenlijke verklaring dat 'we er met elkaar voor verantwoordelijk zijn dat conflicten die zich elders in de wereld afspelen niet leiden tot oplopende spanningen en conflicten tussen bevolkingsgroepen in onze Nederlandse samenleving'. De verklaring werd onder meer ondertekend door het CIDI. Wilders sprak de volgende dag van een 'flutverklaring' en verweet de premier 'slap gedrag'. Hij schreef een brief aan Rutte die hij beëindigde met: 'Doe uw plicht en dring het antisemitisme in Nederland terug door de islam terug te dringen.'

Wilders' reactie op de verklaring van het kabinet en de Joodse organisaties was tegen het zere been van het CIDI. Voet zegt dat de ruimte op de krantenpagina beperkt was en niet iedereen die steun had betuigd kon worden vermeld. Omdat Wilders zich laatdunkend had uitgelaten over het Joods overleg met het kabinet, viel zijn naam af. Waarom het CIDI de eigen organisatie niet vermeldt? 'Dat is niet relevant', zegt Voet. De advertentie is enkel namens de mensen die hem hebben ondertekend, zegt ze.


http://www.volkskrant.nl/(...)flutverklaring.dhtml


:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_143156538
"Israël" is met een trema, a zaadbalharen.
pi_143156593
Ach, arme Wilders. Echt niemand wil met hem samenwerken, op welk vlak dan ook.
pi_143156602
In de oud nazi-krant
LOLZ
zaterdag 13 augustus 2011 11:41 schreef RockNijntje het volgende:
Psy-freak heeft wel de schattigste UI van heel FOK!
FOK!-vriendin: Pixxie. & AdoraBelle
  Trouwste user 2022 donderdag 7 augustus 2014 @ 10:12:40 #5
7889 tong80
Spleenheup
pi_143156616




:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_143156634
Misschien moeten ze gewoon rechtstreeks contact opnemen met de Marokkaanse gemeenschap (hoe de fuck je dit doet, geen idee :') ) i.p.v. dit soort propaganda te verspreiden in roomblanke media.
Jodenhaat is vooral iets van de laatste weken doordat het conflict Palestina - Israel uit de hand loopt. En wie staan er voorop bij de anti Israelische betogingen.... juist ja. Schreeuwerige bontkraagjes met hun complete familie. Wat hun relatie is met Palestina is mij tot op heden nog niet duidelijk..
U MAD?
pi_143156666
Bij een petitie tegen antisemitisme Wilders vragen te tekenen :')

CIDI, bij deze: :') :')
More oneness, less categories
Open hearts, no strategies
Decisions based upon faith and not fear
People who live right now and right here
  Trouwste user 2022 donderdag 7 augustus 2014 @ 10:15:37 #8
7889 tong80
Spleenheup
pi_143156688
de_boswachter. Hier waren een paar jaar geleden al Marokkanen aan het voetballen met grafkransen van het Joodse kerkhof.

:{
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_143156694
Het CIDI doet mee en maakt zowaar onderscheid tussen kritiek op Israel en antisemitisme? Misschien hadden ze dat de afgelopen twintig jaar wat vaker moeten doen, en hadden ze zo wat minder bijgedragen aan dat antisemitisme. Maar ja, zonder antisemitisme geen reden voor zionisme, anders dat de uitverkoren volk gedachte.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143156733
Waar is de advertentie tegen moslimhaat?
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_143156778
als deze joodse organisaties zich nou eens krachtig zouden uitspreken tegen de israelische massamoord... dat zou misschien beter helpen.

gelukkig waren ze nog net zo slim om wilders buiten de advertentie te houden. meneertje meer of minder marokkanen.

nee ik haat geen joodse mensen, ik haat het joodse geloof. willen jullie meer of minder joden?
volgens mij wordt je gelijk opgepakt wegens anti- semitisme...
pi_143156794
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:13 schreef de_boswachter het volgende:
Schreeuwerige bontkraagjes met hun complete familie. Wat hun relatie is met Palestina is mij tot op heden nog niet duidelijk..
Gewoon lekker rellen.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
pi_143156824
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:07 schreef tong80 het volgende:
Met als leus 'Geen excuus voor Jodenhaat' hebben tientallen bekende Nederlanders en (oud-)politici een paginagrote advertentie tegen antisemitisme in De Telegraaf gezet. Ze willen onder meer dat er niet langer wordt gescholden en gedreigd op sociale media en op straat. Kritiek op Israel? Oké. Jodenhaat? Nee!, vinden ze. .

De verklaring in de krant van vandaag is ondertekend door (oud-)politici als Jan Peter Balkenende, Emile Roemer, Bram van Ojik
Bram van Ojik is een vuile hypocriet. Die wakkert het vuurtje met zijn andere hand juist op.

quote:
GroenLinks wil ander Israëlbeleid kabinet

De 'klassieke evenwichtige benadering' van Nederland in het conflict tussen Israël en de Palestijnen leidt er alleen maar toe dat een ongewenste status quo in stand wordt gehouden. De Nederlandse regering moet uitspreken dat Israël de afgelopen weken buitenproportioneel en buitensporig geweld heeft gebruikt, stelt GroenLinks-leider Bram van Ojik woensdag.
Nederland wil volgens Van Ojik evenwichtig zijn, maar in de praktijk zou van evenwicht juist geen sprake zijn. Door Gaza economisch te blokkeren zou Israël elke ontwikkeling in de kiem smoren. Maar ondertussen profiteert Israël volgens hem wel van het associatieverdrag met de Europese Unie. "Erg evenwichtig is dat niet.
"

Vanwege het geweld van de afgelopen weken moet volgens Van Ojik een wapenembargo voor Israël worden overwogen. Het is volgens hem onaanvaardbaar dat bedrijven garen spinnen bij een conflict dat aan zo veel burgers het leven kost.

Nederland moet volgens Van Ojik krachtiger politieke steun geven aan het streven naar een onafhankelijke Palestijnse staat. Ook zou Nederland meer economisch moeten samenwerken met de Palestijnen. Van Israël moet volgens hem worden geëist dat het de blokkade van Gaza opheft. Nederland zou de bevolking van Gaza met geld, medicijnen en medische apparatuur moeten steunen om de ergste problemen op te lossen.

Van Ojik reageert op een opiniestuk van minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) dat NRC Handelsblad dinsdag plaatste. Timmermans pleitte voor een onafhankelijk onderzoek naar de aanvallen op VN-scholen en een ziekenhuis in de Gazastrook. Hij noemde de gevolgen van de aanvallen onaanvaardbaar. Zijn eigen partij had een dag eerder van het kabinet geëist harder stelling te nemen tegen Israël.
http://www.nieuws.nl/alge(...)ng-Israelisch-geweld
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_143156840
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:20 schreef DroogDok het volgende:

[..]

Gewoon lekker rellen.
Wij zien dat, maar waarom doet de regering er niets aan? Met harde hand straffen. Geen gevangenisstraf, maar gewoon vaker met scherp schieten.
U MAD?
pi_143156842
quote:
10s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:17 schreef Rezania het volgende:
Waar is de advertentie tegen moslimhaat?
Die staat in de fabeltjeskrant
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_143156848
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:18 schreef pokkerdepok het volgende:
willen jullie meer of minder joden?
volgens mij wordt je gelijk opgepakt wegens anti- semitisme...
Ik zou dat stiekem eigenlijk weleens zien... Kijken hoe er dan wordt gereageerd en welke stappen er dan worden genomen.
pi_143156853
Laten we de Palestijnen allereerst helpen met schuilkelders maken, dat kan veel doden schelen in de volgende oorlog.
pi_143156878
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:22 schreef Loekie1 het volgende:
Laten we de Palestijnen allereerst helpen met schuilkelders maken, dat kan veel doden schelen in de volgende oorlog.
De volgende? Seriously??? :N
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_143156884
En waarom hebben die Marokkanen zoveel tijd om te demonstreren? Moeten die niet werken?
Oh nee wacht, ze krijgen geen werk want ze krijgen geen kans in deze samenleving (aldus hun zelf) :')
Misschien ligt het wel aan het hoge percentage uitvallers op de scholen of de mentaliteit? Quiters... bah.
U MAD?
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 7 augustus 2014 @ 10:23:48 #20
862 Arcee
Look closer
pi_143156901
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:23 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

De volgende? Seriously??? :N
Voor de zekerheid toch maar schuilkelders bouwen.
pi_143156917
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:24 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Voor de zekerheid toch maar schuilkelders bouwen.
Je weet dat er daar nu een oorlog gaande is?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_143156931
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:25 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Je weet dat er nu een oorlog gaande is?
Als deze afgelopen is.
pi_143156938
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:23 schreef de_boswachter het volgende:
En waarom hebben die Marokkanen zoveel tijd om te demonstreren? Moeten die niet werken?
Oh nee wacht, ze krijgen geen werk want ze krijgen geen kans in deze samenleving (aldus hun zelf) :')
Misschien ligt het wel aan het hoge percentage uitvallers op de scholen of de mentaliteit? Quiters... bah.
Wat doe je dom? :{.
pi_143156973
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:22 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ik zou dat stiekem eigenlijk weleens zien... Kijken hoe er dan wordt gereageerd en welke stappen er dan worden genomen.
zou misschien wle goed zijn, ja. als precedent voor maatregelen tegen ander racisme.

verder vind ik het prima hoor, dat joden- en andere racistische haat wordt aangepakt. maar het moet niet weer zo'n spelletje worden, dat alle onrust die israel veroorzaakt, gelijk als anti- semitisme wordt weggezet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')