Meneer vraagt of Vanessa wel een desinfectie middel heeft voor het schoonmaken van het aanrechtblad.
Ze heeft wel desinfectie gel voor de handen, en Glassex voor het aanrecht. Hans vindt dit niet goed, er zit een 70% alcohol in, ook van bleek wordt hij niet blij.
Ze wil professioneel werken dan moet ze ook professioneel schoonmaken. Handdoeken en doekjes zit wel goed zegt Hans, die gaan in de wasmachine met sop.
Nnu gaat Hans kijken of de thermometer niet te veel afwijkt van die van hem. Desinfectie-doekjes moet ze hebben om de thermometer schoon te maken. Dan komt ze er achter dat ze Detol heeft, maar Hans zegt dat het goed is voor een huishouden maar niet voor een restaurant. Hans heeft er een paar bij en die mag ze houden. Volgens Vanessa heeft haar slager die doekjes ook wel en wil hij haar vast een paar voor haar meenemen.
Hans pakt een stuk vlees en stopt de thermometer er in, dit gaat hem niet worden zegt hij. Het vlees is te warm."6,5 graad aflevering is ook kritisch", zegt Hans. Het is geen professionele koeling, \vlees ligt gestapeld, koelkast gaat te vaak open. Temperatuur voor het vlees is
not done, hij gaat het wel doorgeven. Hans wil de salade even meten. "Zal ik hem pakken", vraagt Vanessa op een liefelijk toontje. "Dit gaat een stuk beter", zegt Hans. 8.4 is de salade, die moet 7 zijn.
Een hamburger is erger zegt Hans, die moet ze goed verhitten.
Ze mag maximaal 2 uur het eten buiten de koelkast hebben tijdens een BBQ.
Dan gaan ze even naar het terras kijken waar het eten geserveerd wordt. Daar worden de tafels nog in de lak gezet.
Hans vraagt wat er gedaan is aan het ongedierte, ongedierte bestrijding is geweest en een schoonmaak schema. Er komt een wesp aan vliegen, Hans zegt dat er geen hor voor de deur zit dus dat deze dicht moet. Giorgio zegt dat de deur normaal altijd dicht zit.
Hans vraagt waar de nooduitgang is, die zit aan de andere kant van de deur. Maar Vanessa zegt dat de brandweer al een paar keer is geweest. Hans zegt dat de nooduitgang zichbaar moet zijn als ze in de keuken staat, en nog verlicht ook. Vanessa gaat er achter aan. Als Vanessa eten aan het maken is moeten alle deuren dicht of een hor, die verwijderbaar moet zijn i.v.m schoonmaken.
De werk-unit is goed schoon te maken, maar de muren zijn niet goed schoon te houden zegt Hans. Eigenlijk moet er ook een aparte wasbak zijn voor handen wassen.
"Je hebt geen au bain maries?", vraagt Hans
"Nee", lacht ze, "daar doe ik niet aan".
"Mevrouw, Vanessa. U bent eigenaar van dit etablissement", zegt Hans
Vanessa krijgt nog wat tips van Hans.
Vanessa wil het verlossende woord van Hans of ze open mag, maar dat gaat hij haar niet geven zegt hij. Er zijn een paar dingen die hij terug wilt leggen bij een collega.
Negatieve punten kort samen gevat:
Vlees en salade te warm.
Geen desinfecterend middel voor het aanrecht en geen desinfectiedoekjes voor gebruiksvoorwerpen.
Registratie ontbreekt
Indeling koelkast verkeerd.
Muren van de loods niet goed schoon te houden.
Geen zichtbare nooduitgang met verlichting.
Snijplanken niet in orde.