abonnement Unibet Coolblue
pi_142276886
11:30
Ivan wil Rons opmerking laten gaan maar hij wil wel wat vragen aan hem stellen. Niets gebeurd, klaar, zegt Ivan. Hij wil Ron wel wat vragen stellen over het zakgeld. “Dat is je eigen keuze”, zegt Rienk. Hij raadt het wel af.
Rienk zegt dat ook dit gesprek gezien wordt. “Je kunt hier iemands leven mee verwoesten”, zegt Rienk. “Ik ben hier ook als fervent homohater neergezet”, zegt Rienk.
Ivan stuit het dat Ron onderscheid maakt.

Rienk denkt dat als Ivan dit over zijn kant laat gaan dat mensen zullen denken over Ivan dat hij een schappelijke kerel is.
Ivan vraagt of hij dan zijn hele leven door maar mensen moet vergeven en nergens zijn mond open trekken. “Onwetendheid wordt vergeven”, zegt Rienk.

“Het leek me zo’n leuk onderwerp in centraal”, lacht Ivan. Rienk vertelt dat er ooit iemand stond te schreeuwen tegen een donkere jongen dat die terug moest naar eigen land. Hij kende die persoon en wist dat die ook in de kerk kwam. Rienk heeft toen gezegd “verlos ons van den boze.” Die man ging toen op zijn knieën en roep “sorry, sorry.”
“Discriminatie zal er altijd blijven”, zegt Rienk.

Rienk en Ivan lachen wat, Rienk gaat zijn hoedje afmaken. Ivan roept na of Sonny nou vanavond wel gaat vasten.
“Weet je wat het is, ik heb vandaag een hele zware dag”, verzucht Sonny. Sonny vindt dat hij zichzelf voor lul zet. Als hij vast wil hij het goed doen, niet 1 dag, vertelt Sonny.
Ivan vraagt of Sonny het weleens gedaan heeft. “Een week wel”, zegt Sonny. Sonny zegt: “Vanaf vandaag is het nog 12 dagen toch? Ik ga niets beloven, je ziet het wel.”

Mirjam152


Ivan raadt Sonny aan om met wat mensen te praten voor hij zijn keuze maakt vanavond. Sonny wil met iedereen praten vandaag, op zijn gemak. Ivan denkt dat Sonny al wel weet wie hij weg gaat sturen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142277165
11:45
Vanessa, Sonny, Charlotte en Laura zitten aan het ontbijt. Vanessa wordt naar de zenderkamer geroepen. Charlotte vraagt aan Laura of zij ook gezien heeft dat Rafael van der Vaart eerst Sylvie heeft meegenomen naar een steiger, en nu 2 jaar later Sabia daar mee naar toe heeft genomen. “Dan voel je je gefuckt”, zegt Charlotte. “In de krant van vandaag?”, vraagt Laura.

D-B


Aike zit tegen de loods aan en praat met Ivan. Ivan vertelt wat hij uitgeeft en dat hij weinig overhoudt.
Als je niets uitgeeft heb je ¤55 over in 2 weken, rekent Ivan voor. Ivan vertelt dat op de markt jurkjes zijn gekocht en sommige mensen hebben steeds een ander shirtje aan. Ivan vraagt zich af waar mensen dat dan van doen. Ivan wil geen politieagent spelen maar wil graag weten waar mensen dat van doen.
Ivan vertelt dat hij zich afvroeg of de mensen het kregen van marktkraamhouders of dat er een grote korting werd gegeven. Maximaal 25% kregen ze korting, zegt Ivan. Aike vertelt dat ze een jurk van ¤27,50 kocht voor ¤22,50. “Jij koopt niet vaak kleding”, zegt Ivan.
Aike zegt dat Nicoline wel dure boodschappen in koopt. Ivan legt uit wat Ron uitgegeven heeft, omdat die ook in Vanessa’s eetgroepje zit. Aike zegt dat Ron 2 weken terug nog ¤100 had. Ron heeft wel een broek laten maken, legt Ivan uit. Ron heeft nu nog ¤22 of ¤23. Geen ¤160, of ¤100 heeft hij. En hij koopt geen kleding.
Aike snapt zijn punt, zegt ze.
Als Ron of Ivan weg gaat vanavond dan kan de vraag over het zakgeld niet meer gesteld worden. Hij wil wel graag weten hoe het zit.
Aike vraagt welk punt Ivan bereiken wil. Ze zegt dat Ivan gaat impliceren dat er gesjoemeld word. Ivan heeft al eens gevraagd aan mensen hoe zij aan geld kwamen en dan zeiden ze dat Vanessa goedkoop boodschappen doet. Hij weet het niet, omdat hij niet bij Vanessa in het eetgroepje zit.
Aike zegt dat Ivan impliceert dat er niet overal eerlijk met boodschappengeld omgegaan word.

D-B
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142277530
12:00
Als mensen geld pakken dat niet van hen is dan wil Ivan misschien mensen die harder werken meer belonen. Aike zegt dat dit een andere discussie is.
Aike baalt dat ze steeds op ¤0 blijven staan. Zij wil de eerstkomende 2 maanden alleen maar winstgevende of gelijkspelende evenementen houden, niets wat verlies lijdt.
Ze heeft een lijst gemaakt met wat mensen willen doen waar mensen hun naam achter kunnen zetten. Er zijn mensen die bij niets hun naam geschreven hebben. Zij wil graag weten wat die mensen dan gaan doen. Wie zich nergens voor opgeeft moet schoonmaken en helpen op de akker. Wie echt niet mee helpt krijgt geen zakgeld meer. Ivan wordt er helemaal blij van. “We gaan beslag leggen op de kluis”, lacht Ivan. Hij vertelt dat hij dat al sinds het begin wil. Ivan vraagt of het soms een vakantieoord is.

Aike vertelt wel dat ze geen zin meer heeft om zich met het geld te bemoeien, het is toch altijd gezeik. Ze zegt dat Ivan het eventueel met Giorgio kan doen.
Aike zegt dat ze geen energie meer heeft, ze wordt met de dag verder leeg getrokken. Thuis kan ze dan beter zijn. Ze werkt zich uit de naad en irriteert ze aan iedereen. “Ik heb er geen zin meer in gewoon”, zegt Aike.
Het geeft ook niet omdat Aikes Utopia er anders uit ziet dan dat van anderen. Ze heeft de lat al naar beneden bijgesteld en kan niet nog lager. Als er onvoldoende animo is in de groep dan moet de groep het zonder haar doen. “Dat is helemaal niet erg”, zegt Aike.
Ivan zegt dat Aike al 6 maanden beperkt word in wat zij wil. Aike zegt dat hier zijn voor sommige mensen echt een droom is. “Er zijn mensen die koste wat kost willen blijven”, zegt Aike. Voor haar is dat niet zo.
“Ik heb onwijs veel over mezelf geleerd door geconfronteerd te worden met zulke andere meningen. Ik ben nog steeds gefascineerd als ik naar Ruud of Ron zit te kijken. Wat gaat er in jouw hoofd om”, vraagt ze zich af.

Voxs


Joey komt vertellen dat Ron nog een goede grap has. Hij had iemand willen namaken van de groep met purschuim. Hij wou een pruik kopen en de pop aankleden met kleding van iemand en dan in een boom hangen.
Aike zegt dat ze eigenlijk nog even met Ron moet praten, dit moet van Isabella. Aike heeft sinds gisteren niet meer met Ron gesproken. Als ze het zelf nodig vindt dan moet ze het doen maar voor de groep niet, vindt Joey.
Joey vraagt of Ivan een deur kan maken. Rienk kan het misschien wel, volgens Ivan, zijn broer is een deurophanger.

D-B
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142277982
12:15
Isabella is voor de stal mest aan het wegscheppen op de kruiwagen.

Sonny praat met Marije. Marije zegt dat toen zij er in kwam dat Ron ook op de bank zat. Hij vond toen dat hij nog niet klaar was. Nu is hij wel klaar en wil hij ineens weg, moppert Marije.
“Voor mij is het heel makkelijk”, zegt Sonny. Hij wil wel weten wat de groep denkt. Marije zegt dat ze Robin een superlief meisje vond en die stuurde ze ook weg. “Dat vind ik wel jammer”, zegt Sonny lachend. Sonny heeft meer met Ivan en Vanessa dan met Ron. “Dat snap ik”, zegt Marije.

“Lieve Colinda, wat vinde gij? Wat hebben we hier nodig?” vraagt Sonny. “Ivan wil ik niet weg hebben, die hebben we nodig”, zegt ze. “Als jij mocht kiezen” vraagt Sonny.
Colinda zegt: “Ik ben iemand die niet voor de geijkte dingen gaat, maar dan krijg je iedereen over je heen.
“Welke keuze je ook maakt, ik sta achter je”, zegt Colinda.

D-B


“Geef mij maar Rotterdam”, zingt Sonny hard. Charlotte zegt dat Sonny het beste zijn eigen wasjes kan wassen. “Sonny, jij bent masseur?” vraagt Charlotte. “Jij hebt toch je eigen massagepraktijk gehad, dat kun je zo wel even doen”, commandeert ze.
Sonny zou het lekker vinden als het weer zo blijft. Het zonnetje schijnt terwijl hij met Isabella naar buiten loopt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142278442
12:30
Sonny vraagt aan Joey en Nicoline hoe zij denken over de stemming. Joey wil dat hij gaat fucken. Sonny zou het vervelend vinden om Vanessa of Ivan naar huis te sturen. Joey zou Ivan willen fucken tijdens de stemronde.
Joey zegt dat Sonny kan beginnen met: “Vanessa, jij blijft”. En dan heel veel negatieve punten noemen over Ivan. Sonny wil juist Ron fucken. Hij is er al dagen mee bezig, door steeds te zeggen dat hij Ron te graag mag om weg te sturen. Joey adviseert Sonny om Vanessa ook in te lichten en zo Ron samen te pakken te nemen.
Ruud kan er niet tegen dat Ron zo’n zelfvoldane kop heeft alsof hij alles goed gedaan heeft.

Sonny is richting wei gelopen. “Chickies”, zo groet hij. De koeien liggen rustig in de wei. Sonny mompelt nog wat in zichzelf en loopt richting kas. Daar kijkt hij naar de grote sprinkhanen. Sonny staat even stil en bekijkt de akker.
Hij wappert de hangmat een paar keer heen en weer voordat hij er in gaat liggen.

“Wat ga je doen, wat ga je doen?”, vraagt hij zichzelf. Hij schommelt wat heen en weer in Rons hangmat. Hij staart wat voor zich uit. Dan murmelt hij nog wat onverstaanbaars voordat de stream gewisseld word
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142279882
13:00 Centraal
Aike wil beginnen met de mensen die zijn gekomen. Billy heeft contact gehad met Denise en Ingeborg, de kapsters. Ingeborg heeft vakantie maar wil toch komen. Ze komt om 09:00 e 23e. Sonny vraagt of zij ook afro-hair doet. Alles doet ze.

Laura heeft ook een puntje maar die zit er dan nog niet.

D-B


Het verhaal van Ron heeft Billy aan het denken gezet. Ron kijkt moeilijk. Billy zegt dat ze al maanden klooien met Chably. Zij hebben de avond van de musical het verdiende geld in een potje gestopt en willen dat in Chably investeren. Ze wil weten hoe de groep daar over denkt.
Aike vindt het een briljant verhaal. Ruud zegt dat als je een merk groter wilt maken dat je moet blijven investeren. Charlotte zegt dat ze voor ¤700 een merknaam hebben laten vastzetten en dit is nu zonde. Ruud zegt dat niet iedereen dit moet gaan doen. “Dat is nu net het probleem”, zegt Rienk.

Rienk zegt dat ze het eerder over investeringen gehad hebben. Charlotte zegt dat het geen investering is. De groep verbetert haar en zegt dat het een herinvestering is.
Rienk zegt dat als mensen dit doen dat er meer mensen dit gaan doen. Nicoline zegt dat dit een product is maar er zijn ook evenementen waar geld verdient word.
Billy zegt dat na het gedoe met Ron dat ze het zelf wou gaan doen.
Colinda zegt dat Billy niet het ene project boven het andere mag stellen.

Charlotte denkt dat het nu over de verkeerde kant gaat. Zij wil een goed modewerk opstellen en daarvoor moeten ze blijven investeren. Er is geen modemerk waar er maar 1 shirt van is.
Aike vraagt of het dan niet een idee is dat ze volgende keer zeggen dat er gezien de huidige situatie waarin er geen middelen zijn om te investeren en dat ze dan bestaande middelen gebruiken. Voor deze keer wel ze wel een uitzondering maken.
Ruud zegt dat als ze het doen zoals het nu gaat dan verkopen ze dit jaar 200 shirts. Als ze investeren kan er veel gekocht worden.

Vanessa schuift aan bij het centraal met haar post. Billy vraagt of ze het akkoord vinden. Rienk is het er niet mee eens. Aike vraagt hoeveel geld er achter is gehouden. ¤350 zeggen de dames. Aike vraagt of er geen geld naar Laura kan voor de mutsen.

Charlotte en Joey raken in een discussie. Joey wil dat er niet heen en weer word geschoven met geld. Charlotte zegt dat hij ook een investering heeft gehad voor onder andere schorten en ovenhandschoenen en van die spullen is er wat overgebleven. Joey zegt dat hij de investering er al lang uit heeft. Charlotte roept dat ze nu snapt waarom Ron het zo gedaan heeft. Ron mompelt: “Eerst is iedereen tegen je en dan zijn ze weer voor je.”

D-B


Billy is boos dat Rienk het geld niet aan haar gunt.
Colinda is het er niet mee eens omdat de dames al veel hebben, hun merk, atelier, kraaltjes en andere mensen soms ook wel wat willen.
Billy zegt dat Laura de mutsenlijn wil maar dat is misschien meer risico dan in Chably investeren. Iemand zegt dat wie er dus als eerste begint voorrang heeft. Nu vinden de dames het ook prima om in de mutsen te investeren.

Charlotte vraagt aan Aike waarom mensen die niets verdienen mee mogen bepalen over de investeringen. Ivan is het daar mee eens. Ruud valt Charlotte nu af.
Billy zegt dat als ze een bedrijfje zou hebben dat ze niet met 14 mensen zou hoeven te overleggen. Joey zegt dat als Charlotte en Billy investeren in Chably dat er niet alleen shirts nodig zijn maar er zijn ook postzegels en verzendingen. Dat is bij mutsen ook zo, roept Charlotte. Er komt meer bij kijken dan waar zij het over hebben, zegt Joey.
Charlotte denkt ¤600 winst te kunnen maken met de shirts. Charlotte wil weglopen bij het gesprek.

Marije zit op de achtergrond te glunderen. Billy wil de discussie sluiten. Nicoline zegt dat er mensen niet aan het woord zijn gekomen.
Joey zegt tegen Billy dat hoe harder ze praat hoe beter ze denkt dat ze overkomt. Billy wil niet met hem praten. Joey vat samen dat Billy ¤350 wil en denkt ¤1000 over te houden. Ron moppert dat hij heerlijk thuis op de bank zal zitten vanavond.

rico80


Giorgio heeft er ook een vraag over en zet eindelijk de laptop neer. Hij zegt dat de dames het bedrag niet gaan bereiken met de shirts die ze nu nog hebben liggen.
Billy wil gewoon bespreekbaar maken dat dingen zakelijker moeten. Billy beweert van wel.

D-B


[ Bericht 1% gewijzigd door PKM op 14-07-2014 13:48:11 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142280880
13:25
Billy is boos dat Giorgio eerder niets gezegd heeft. Giorgio zegt dat hij heeft gezegd dat het niet verstandig is om het geld apart te houden. Charlotte roept dat ze het geld van Giorgio bij zich moest houden.
Laura moppert dat het een crèche is. Er wordt veel door elkaar heen geschreeuwd. Ruud slaat boos op de bank.

D-B


Billy roept dat ze dit alleen gedaan heeft om het zakelijke punt te maken. Dit is het haar verder niet waard, zij wil buiten met Chably door. Isabella zegt dat ze hen niet heeft willen uitpraten. Ruud onderbreekt haar. Isabella roept een paar keer dat zij ook wil uitpraten.
Isabella denkt dat mensen dit zien alsof Billy en Charlotte gejat hebben. Ruud vindt dat ze het opblaast en het er niets mee te maken heeft.

Isabella roept dat Vanessa is ingestort na het verhaal over de diefstal. Nu komt er na 2 dagen ook naar buiten dat er toch geld is achtergehouden.
Charlotte vindt dat de groep heftiger op haar reageert dan op Ron. Joey roept dat ze zelf ook heftig reageert.
Aike vat samen dat Billy en Charlotte alleen maar een vraag gesteld hebben. Nicoline zegt dat er een wedervraag gekomen is.

D-B


Billy wil er graag een goed gevoel bij hebben. Ze staat op en roept dat ze niets om geld geeft. Natuurlijk zullen de mutsen van Laura geld opbrengen maar het moet langer opgestart worden. Laura wil dat heel anders gaan doen, zegt ze. Laura gaat niet nog een half jaar om iets vragen. Met Colinda gaat ze zitten voor een ander plan.

Colinda vindt dat ze niet weten of Chably goed loopt. Billy is van mening van wel omdat de oude shirts ook goed liepen. Dit wordt een nieuw shirt, zegt Colinda.
Joey noemt op wat Chably hen allemaal al gekost heeft en wat er nog meer allemaal voor hen geweest is. Billy vindt dat hij het niet begrepen heeft. Hij vindt dat ze nu het statement maken: “Wij krijgen niet genoeg geld.”
Als we snel geld willen hebben dan moeten we investeren, vat Billy samen.

Nicoline lacht dat het niet echt centraal is. Zij wil het boodschappengeld naar beneden bijstellen met ¤10. Er wordt nu veel gespaard. Ruud zegt dat hij niets overhoudt. “Behalve dan om een zwembad en een toeter en weet ik veel wat te kopen”, zegt Nicoline.

Nicoline gaat verder dat bijna iedereen heel veel geld overhoudt. Billy vindt dat zij weinig overhouden. Nicoline zegt dat als ze minder besteden aan boodschappengeld dat er dan meer geld is om mee te investeren.
Billy zegt dat ze niet minder boodschappengeld wil, dan geeft ze liever haar investering op. Ze wil niet inleveren op tandpasta, boodschappen of shampoo.

Colinda wil even rustig met Aike om de tafel zitten om te kijken welke projecten er op korte termijn veel geld kunnen opleveren. Colinda noemt wat dingen waarop ze snel zouden kunnen doorbouwen.

Ruud zegt dat er ¤5000 aan vaste lasten zijn en dat halen ze er al uit met de biomarkt. Dat is de omzet, verbetert Giorgio hem.
Aike zegt dat er veel geld naar de werkschuur gaat en dat ze beter daarop kunnen besparen dan op de boodschappen. Voordat er oplossingen geopperd worden moet er eerst duidelijk zijn wat het probleem is.

Nicoline wil stemmen om tickets in de webshop te zetten voor het klassieke concert. Joey legt uit dat er gestemd moet worden omdat er niet te vaak evenementen moeten zijn. Nicoline verwacht zo’n 250 mensen die avond.
Colinda vraagt op welke basis zij die cijfers baseert. Nicoline legt uit dat het zeer populair is. Het is een fantastische ervaring om liggend mee te maken.

Billy zegt dat het met de monnik ook een eenmalige ervaring was. Nicoline zegt dat ze met de academie altijd op 40 mensen mikt. Billy wil dat iedereen achter het evenement staat. “Ik vind jouwn dingen vaak net kiet spelen,” zegt Billy.
Het is pas in september zegt Nicoline. Dan is het een heel ander verhaal, vindt Billy.
Centraal is afgelopen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142281479
13:45
Billy knuffelt met Joey. Ze zegt dat ze allebei emotionele types zijn. Isabella gaat even naar Lot, zegt ze. Joey zegt dat als Billy naar Aike zou gaan het ook goed was geweest. Billy zegt dat zij en Charlotte heel boos waren op Ron. Joey vraagt waarom ze dan zei dat ze het met Ron eens was. Dat riep Charlotte zegt Billy. “Als Charlotte dat gezegd heeft dan heb je mij geen ja horen zeggen”, beweert Billy.
Billy vraagt aan Ruud of ze ja gezegd heeft na wat Charlotte zei. Ruud weet het even niet. Billy is er even klaar mee.

Laura loopt boos en teleurgesteld het terrein over. Ze vraagt aan Ron hoe het is, die zit naast de kas. Ron telt de uren af totdat hij gaat. Laura vraagt wat er dan gebeurd als Sonny hem niet wegstuurt. Hij gaat zo vanavond, zegt hij. Hij hoopt dat Sonny hem wegstuurt en wacht daarom ook met weg gaan. Het liefst was hij vanochtend al vertrokken maar als hij zou vertrekken dan moet Sonny Ivan of Vanessa weg sturen.

D-B


Vanessa zegt dat ze al 2 weken niet doen kan wat ze wil doen. Mensen houden dan ook nog eens geld achter. “Ze moeten eens aan normes en waardes denken”, snikt zij.

Billy knuffelt binnen nog eens met Joey. Ze vertellen dat ze elkaar lief vinden. Billy zegt dat Joey ook wel een punt heeft.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142282105
14:00
Aike en Rienk hebben een discussie over de investeringen. Giorgio wil aan iedereen een investering geven lacht hij.

Giorgio knuffelt Aike en zachtjes bespreken ze dat ze hier geen energie meer in zouden steken. Giorgio complimenteert Aike lachend op haar kleding.

D-B


Het enige wat anders is, is dat ze geld achter hebben gehouden om te investeren, zegt Ivan. Billy zou dit nooit gedaan hebben als Ron ook niet tegen de groep in was gegaan.
Rienk zegt dat dit een rechtstreekse cashflow is naar henzelf toe. Rienk schudt zijn hoofd afkeurend. Rienk zegt dat hij niet heeft gezegd dat wat ze deden slecht was maar hij vindt het wel egoïstisch. Als ik iets niet ben dan is het wel egoïstisch.
Rienk roept: “Billy jij zei tegen mij dat ik je het geld niet gunde en dat kwetst mij ook.” Billy schreeuwt dat als ze had geweten dat Charlotte dat potje op haar kamer had, dat ze het nooit gedaan zou hebben. Van Billy moeten ze bij Ron zijn, hij heeft ¤1000 weggegooid.

RVer


Charlotte mengt zich er ook in en zegt dat ze daarom ook boos is. “We hadden direct die avond al het statement moeten maken”, zegt Billy.
Charlotte zegt dat ze naar Giorgio is geweest en dat die zei dat het niet handig was maar hij wist er van en heeft zelfs geholpen te tellen.

Rienk zegt dat Laura al heel lang om een investering vraagt maar zij wacht nog op haar investering. Als zij die al gehad had dan had zij ook haar eigen geld kunnen investeren. Rienk zegt dat dit dus het onrecht is. Van Rienk mag Laura het geld dat ze met de b&b al verdiend heeft gebruiken.
Rienk zegt dat als dit zo gaat, dat dan iedereen het eigen geld gaat investeren.
Charlotte denkt dat hij een stap overslaat. Iedereen zou alsnog kunnen overleggen waarin zij het geld dan investeren.

RVer
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142282521
14:15
Ivan overlegt met Sonny, Aike en Giorgio, ze zitten op de trampoline. Sonny vindt dat als je niet werkt je ook geen boodschappengeld krijgt, zo is het in het buitenleven ook.
Ivan zegt dat Charlotte en Billy hun investering al hebben, de naam is er al. De investering is nodig maar hij is het er niet mee eens dat het geld in een potje is gestoken.
Ron komt er bij staan maar zegt niets.
Aike wil kijken wat er het beste verdient en wat kosten gaan schrappen.
Giorgio noemt wat dingen op die al geïnvesteerd zijn in Chably. Hij zegt al 2 weken tegen Charlotte en Billy dat ze gewoon de shirts moeten bestellen en werken aan het nieuwe shirt.

D-B
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142283443
14:30
Nicoline vertelt Joey dat ze er niet is om geld te verdienen. Joey vindt het jammer dat ze met dit team steeds een bepaalde richting op getrokken worden. Chably interesseert hem niet. Joey wil geen modemerk aan het einde van het jaar. Hij gunt het Charlotte en Billy wel. Als hij zou winnen zou hij dat weggeven. Hij vraagt zich af of ze al het geld naar Chably moeten stoppen. Hij zou diep ongelukkig zijn als hij Utopia zou winnen en daar Chably aan over zou houden.

PTLe



Giorgio vertelt dat de banden geleverd worden en dat die opgestapeld moeten worden. Het zijn 600 banden deze keer.

D-B


Charlotte gaat nog steeds tekeer tegen Rienk. Charlotte zegt dat ze het geld apart gehouden heeft en had kunnen investeren. Giorgio zegt dat het niet genoeg geld was.

Rienk en Sonny staan in de vrachtwagen om banden uit te laden. Ruud en Giorgio staan op de grond en nemen ze aan.

D-B


[ Bericht 2% gewijzigd door PKM op 14-07-2014 14:57:36 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142284043
14:45
Charlotte wil een contractje maken met Aike. Er volgt een streamlock.

Billy moppert tegen Charlotte dat Joey zijn ovenwanten belangrijker vindt dan iets wat veel geld verdient. Ze is zakelijk klaar ermee en vraagt zich af wat Joey nu precies voor punt gemaakt heeft.
Charlotte oppert om een investeerder te zoeken. Billy zou wel willen dat hun kleding in winkels verkocht zou worden. Daar is voorraad voor nodig, zegt Charlotte.

Billy zou de spullen van Chably uit de webshop willen halen. Ze zegt dat ze nu geen controle op de webshop hebben. Sommige dingen gaan fout of worden niet op tijd verstuurd. Er zijn veel klachten over moppert Billy.
De knuffels wil ze ook niet via de webshop doen. Het dient hen niet van de gemakken, zegt ze.
Billy moppert dat er herbestellingen gedaan moeten worden, omdat er uitverkochte shirts niet van de webshop zijn gehaald.
Dit wil ze ook met Aike gaan bespreken. Aike is er niet en dan steekt Billy haar verhaal nog eens af tegen Ruud.

D-B
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142284595
15:00
Aike zit tegen de loods aan wat te typen. Ze leest voor aan Isabella, Nicoline en Sonny.
Aike wil dat iedereen een bijdrage levert, wie geen bijdrage levert die krijgt geen extra’s. Mensen kunnen bijdragen door schoon te maken, het terrein opknappen en leuke groepsactiviteiten organiseren. Ze vraagt of zij nog suggesties hebben.
Nicoline noemt dat mensen ook op de akker kunnen werken. Aike vindt dat dit valt onder bouwen aan het terrein.

De boodschappen worden geleverd, Vanessa en Ruud brengen ze naar binnen.

Nicoline zou ook ¤500 kunnen verdienen met schilderijen zegt ze, maar dat zou Billy niet fijn vinden.
Isabella zegt dat de inkomsten van de kazen de kosten van de koeien dekken. Colinda heeft geen budget nodig, met wat zij doet kan ze iemand anders onderhouden.

RobbieRonald


Billy wil het zwembad neerzetten. Isabella wil niet dat het zwembad in het weiland komt omdat er ook chloor in het zwembad gaat en dat is slecht voor de dieren. Billy en Giorgio gaan een zeil neerleggen waar het zwembad op komt. Billy veegt het zeil schoon.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142285611
15:15
Ivan en Ron gaan verder met de badkamer. Ron laat nog wat dingen zien aan Ivan.

Giorgio en Aike staan bij de laptop.

Rienk en Colinda hebben een gesprek. Ze betrekken Joey er bij. Rienk vraagt of het mogelijk is om alleen dingen op de website te zetten die er gemaakt worden in Utopia. “Het kan wel maar dan zit er geen lol meer in de webshop”, zegt Joey. Rienk herhaalt Joeys eerdere woorden, dat Joey de webshop nu wel kent en iets anders wil gaan doen.

Het luchtalarm word weer aangezet, ze kijken vertwijfeld. Joey legt uit dat het is voor de lange termijn visie.

Giorgio roept dat mensen die interesse hebben in een lange termijn visie kunnen aanschuiven. Colinda zou er graag bij zijn maar zij heeft zo een reading. Ze vraagt of Nicoline wil notuleren voor haar. Nicoline gaat een boekje passen.
Aike grinnikt dat Nicoline vaak helemaal zwart is. Isabella zegt dat Colinda er wel bij kan zitten, de gasten zijn er niet om half 4.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142286858
15:30 Hervatting van centraal
Aike zegt dat ze net nog niet klaar waren met centraal maar iedereen nog even moest afkoelen. Ron zit er bij met zijn voeten op tafel. Billy schuift 2 sneetjes brood naar binnen.
“Zullen we gewoon beginnen?” vraagt Aike. Er worden papieren uitgedeeld. “Wat een structuur dit”, zegt Billy met volle mond.

Aike heeft wat dingen opgeschreven waarvan ze denkt dat die belangrijk zijn om te doen.
Ze wil duidelijk doelen gaan stellen voor iedereen. Ze wil dat iedereen aangeeft wat die gaat bijdragen, daar moeten afspraken over komen. Mensen kunnen daar dan ook op aanspreken.
Ze wil tijdig inzicht in hoe dingen er voor staan. Niet achteraf kijken hoe de rekening er voor staat maar een inzicht hebben in hoe de dingen lopen zodat het eventueel recht getrokken kan worden.
Aike denkt dat de kwaliteiten beter benut kunnen worden van mensen in de groep.
Ze wil zakelijkere keuzes gaan maken met de groep.

Marije vraagt of ze ook een blad mag. Aike vindt dat ze beter wat grote dingen goed kunnen aanpakken dan wat kleinere dingen half. Ze zegt dat het ook veel leuker is om te doen. Aike wil evenementen pakken waar ze grote volumes op kunnen pakken. Het moeten ook minder evenementen worden want als je 6 evenementen in een week hebt komen er weinig mensen meer.

Aike wil ook kijken of er minder uitgaven gedaan kunnen worden. De komende 2 maanden wil ze alleen maar winstgevende dingen doen.
Nicoline zegt dat een academie kiet zal spelen maar zonder dan wordt ze gek. Billy zegt dat ze dat ook 1 keer in het groot kunnen doen. Nicoline zegt dat mensen die naar de academie komen niet naar een Wolter Kroes zou komen. Billy zegt dat als Bill Clinton zou komen dat die mensen wel zouden komen.
Nicoline zegt dat als ze geen academies meer mag doen dat ze dan weg gaat. Nicoline huilt. Laura kijkt vol medelijden naar Nicoline. Billy biedt een paar keer haar excuses aan.

5thencounter


Aike gaat verder en zegt dat sommige evenementen op elkaar kannibaliseren. Nicoline vraagt wat er op elkaar kannibaliseert. Alles met drank, zegt Joey. Isabella zegt dat het niet slim was om de musical op de avond te zetten voor de biomarkt. Billy knuffelt Nicoline.
Laura denkt dat Isabella wel gelijk heeft. Charlotte ruimt zo stil mogelijk de vaatwasser uit.

Vanessa wil Nicoline bijstaan, iets wat zeker weten kiet speelt moeten ze niet weg doen. Een academie hoeft van Vanessa geen winst te maken. Een obstacle run gaat mogelijk ¤300 in de min zegt Vanessa en ze vraagt zich af of dat door moet gaan. “Daar komen we zo op”, zegt Aike.
Aike wil kijken naar welke doelgroep een evenement zal aantrekken zodat evenementen niet in elkaars vaarwater komen. Ze wil ook actiever doen aan promotie.

Ruud is aan het sporten. Sonny zegt dat hij er bij moet komen zitten. Ruud zegt: We vragen ons af waar het geld heen gaat. Het wordt in van alles geïnvesteerd, zegt Ruud. Sonny is wel meer iemand van in de plus.

Nicoline zegt dat het misschien handig is om een tweede computer te komen. Dat mag niet, wordt gezegd.
Isabella zegt dat ze veel van Aike leert.

Laura zegt dat zij pas 23 augustus aan de beurt is, Joey is eerst aan de beurt. Aike wil een projectenplanning gaan maken. Ze wil duidelijk maken wat er gebeuren moet en wanneer iets klaar moet zijn. Laura en Billy vinden het een goed idee.
Billy zegt dat met de laptop altijd iemand even tussendoor moet. Niet iedereen heeft dezelfde middelen om iets af te maken, zegt Billy. Billy zou een vaste computer willen hebben. Joey oppert dat het misschien in ruil kan tegen iets anders.
Ron zegt ook wat maar hij is onverstaanbaar en krijgt een zendercheck.

Aike loopt de dingen door die geld kunnen verdienen. Het huiskamerdiner valt weg. Aike zou willen kijken bij zulke dingen of er targets gesteld kunnen worden en of die ook gehaald worden.
Bed & breakfast staat op ¤350. Laura zegt dat het ook meer zou kunnen zijn.
Sonny vraagt hoe het zit met nieuwe ideeen. Aike zou eens willen kijken of er dingen gestopt kunnen worden en of er nog nieuwe ideeen zijn. Sommige ideeen kunnen ook gebundeld worden, zegt Aike.
Vanessa vat samen wat Aike net allemaal gezegd heeft. Vanessa vraagt hoeveel evenementen Aike wil hebben. Zij vindt 2 evenementen per week niets.

Joey zet in op 600 man voor de biomarkt, de avonden van Nicoline zo groot mogelijk maken en dan is er ook nog live in de loods. Joey zegt dat een live in de loods 1,5 tot 2 uur is. Dan kan dat soms een maand uitgesteld worden om een langer evenement neer te zetten van 3 tot 4 uur.
Billy vraagt of ze haar kunstmarkt niet zou kunnen koppelen aan de biomarkt.

Aike wil ook betere budgetten stellen. Billy vraagt of ze dan elke week ook gaan zitten om te kijken of er genoeg verkocht is. Billy denkt dat haar budget qua investeringen omlaag kan. Het staat nu op ¤550 en dat is bijna de helft van wat ze nu verkoopt. Ze wil 1 keer in de 2 weken een bedrag.

Colinda zegt dat ze een dart-evenement zou willen houden. Het kost niets, ze heeft alles bij zich. Aike zegt dat dit iets is om later te bespreken.

Ruud schuift aan en wil ook iets zeggen. Billy stopt hem door te zeggen “je bent er de hele tijd niet bij geweest.”

Billy vertelt dat ze met Ruud een afspraak had voor de knuffels. Het bedrijf met wie zij een afspraak hadden doet er een investering in, als dat bedrijf alle kosten terug heeft is de winst voor Utopia. De winst gaat dan door naar stichting Energy4all.
Ruud zegt dat meer mensen op deze manier iets kunnen doen, het is heel simpel.
Colinda wil op deze manier ook met Laura de mutsen gaan maken.
Ruud zegt dat Utopia een goed platform is voor beginnende bedrijven om meer aandacht te krijgen.

Aike wil dat mensen die geen geld verdienen meehelpen aan andere dingen. Rienk wordt er bij geroepen.
Vanessa zegt dat als Rienk niet wil komen dat ze hem ook niet moeten dwingen.
Isabella zegt dat er mensen zijn die geen zin hebben in geld verdienen of iets anders willen doen en dat levert irritaties op. Sonny snapt niet dat dit gebeurd. “Als iemand wat doet dan help je toch?” vraagt hij zich af. “Rienk doet heel veel”, zegt Ruud.
Colinda wil dat iedereen een inbreng heeft in de samenleving maar dat hoeft niet in de BV te zijn.
Vanessa wil genieten van het mooie weer. Zij dacht dat ze klaar waren.

Laura vertelt dat ze een gesprek heeft gehad met Susanne van het COC. Ze wil niet op de voorgrond staan met het gay-gebeuren. Binnenkort krijgen ze alle 15 een voorlichting en ook 15 mensen van buitenaf. De avond is bedoelt om mensen te laten zien dat het oké is en normaal is. Laura denkt dat het ook belangrijk is dat mensen dit deel van haar beter leren kennen. Er worden nog veel mensen gepest met hun geaardheid.
Billy vindt het heel belangrijk voor Laura en wil er op inhaken. Ze wil even zeggen tegen Nicoline dat ze

Nicoline vindt dat als er geen diepere dingen meer gedaan worden dat ze dan net zo goed naar huis kan. Nicoline heeft weer tranen in haar ogen. Billy vraagt waarom het haar verdrietig maakt. Nicoline zegt dat het ook de tijd van de maand is.
Isabella vindt dat de academies goed zijn, ze ziet er mensen die ze ook graag zou zijn op de Utopiamarkt.

RVer


Ruud zegt dat dit een verbeterplan is. Volgens Ruud hoeft er maar 1 ding te staan en dat is dat er minder geïnvesteerd moet worden. Colinda zegt dat ze bezig zijn met positieve dingen. Ruud wil zijn mening geven. Colinda zegt dat hij dat altijd doet. Ruud noemt wat hij er van vindt, hij wil de vaste lasten verminderen. De groep vertelt dat wat hij wil net al besproken is. Billy zegt dat ze net ook al gezegd heeft dat hij zijn mond moest houden omdat hij er niet bij zat.

Ruud vindt dat het kinderlijk is hoe ze het afgelopen jaar dingen gedaan hebben. Vanessa zegt dat er veel gedaan is in een half jaar.
Volgens Ruud gaan alle ruzies over hetzelfde.

[ Bericht 0% gewijzigd door PKM op 14-07-2014 16:16:48 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142287568
16:05 Hervatting van centraal
Colinda vraagt aan Vanessa hoe het verder gaat met de keuken. Ze heeft gemaild en hoopt vandaag of morgen wat te horen. Ivan wil meer weten maar Vanessa kan niet centraal uitleggen hoe het zit.

Marije heeft er ook last van dat de hygiëne nog niet goed is. Ze is een nieuw en overzichtelijker schoonmaakrooster aan het maken. Ze wil de taken wat meer verdelen met schoonmaken voor de vrouwen en dingen buiten voor de mannen.
Billy valt er over en zegt dat ze dit onzin vindt, mannen moeten ook schoonmaken. Ruud is het er ook niet mee eens en loopt weg.

Marije heeft afvallers op de camping vanwege de hygiëne. Ze baalt ook van de inzet toen de campinggasten er waren, er gingen zelfs mensen eerder weg. Aike vraagt zich af wat ze de gasten precies bieden. Zelf had ze geen zin om die mensen te vermaken.
Billy zegt dat dit van te voren ook wel gezegd is. Aike zegt dat ze Marije wel snapt, er wordt ook geld mee verdiend. Aike wil er afspraken over gaan maken.

Isabella zegt dat het qua planning ook slecht uitkwam. Zelf was ze knock-out en was liever afwezig dan dat ze poppenkast zou spelen voor de campinggasten. Dat geldt ook voor de b&b, vindt Isabella. Iedereen maakt altijd een praatje met de b&b gasten zegt Laura. Dat komt ook doordat de gasten apart staan op de camping.

5thencounter


Vanessa wil Marije wel credits geven, er wordt geld verdiend met de camping en daar moet respect voor zijn. Billy wil daar even op ingaan. Toen er met de camping begonnen werd zou het niet iets zijn wat hen zou belemmeren in hun leven daar. De campinggasten moeten naar het buitentoilet. Billy wil geen rooster om te entertainen. Als ze dat had geweten zou ze nooit voor gestemd hebben.
Nicoline zegt dat ze de eerste keer yoga les gegeven heeft aan de campinggasten.

Joey vindt dat ze nu af beginnen te dwalen. Hij wil eerst de grote dingen neerzetten. Ivan wil dat mensen niet direct in de verdediging schieten maar dat er oplossingen komen voor de volgende keer. Voor Ivan zijn sommige dingen niet duidelijk bij de camping. Ivan wil huisregels maken voor de camping en de b&B. Daar waren we mee bezig, zegt Marije.

Marije zegt dat als er een restaurant gedaan kan worden dat er dan entertainment is voor de gasten. Zij wil graag dat het restaurant weer open kan om e gasten te vermaken.
Billy zegt dat ze Marije weer eens verkeerd begrepen heeft en zegt “sorry.” Marije zegt dat het nite geeft, zij kan goed incasseren.

Aike vraagt wat ze nu zullen doen, of ze kunnen beslissen over. Joey zegt dat er genoeg mensen zitten om te beslissen.

Joey wil de obstacle run vol hebben, dan doet het feest er na er eigenlijk niet meer toe. Billy zegt dat het helpt als ze er zichtbaar mee bezig zijn. Vanessa vindt dat ze het vaker over de dingen moeten hebben. De run kost niets en daarna kunnen de spullen gebruikt worden voor de bootcamp. Hij wil de bootcamps doen met Ivan en Giorgio. Het is niet de bedoeling dat het iemand zijn bootcamp word.

Joey, Isabella en Laura worden naar buiten geroepen, Colinda houdt een groepsreading.

Billy zegt dat Aike dit goed opgepakt heeft.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142287851
16:15
Aike en Nicoline praten na. Nicoline vertelt dat Billy laatst ook al eens zei dat de academies geschrapt moeten worden als die geen winst maken.
Aike wijst een punt aan op het lijstje en vraagt: Hoe zit het met deze?” Nicoline huilt opnieuw. Aike vraagt waarom, dit wou ze niet. Nicoline zegt dat het niet aan Aike ligt. Nicoline heeft al dagen de balen ervan. Ivan komt er bij zitten.

RVer


Nicoline baalt dat sommige mensen niet eens met hen willen samenwerken. Ivan zegt dat de lat van buiten hoog is gesteld. Nicoline zegt dat ze haar eigen verwachtingen ook niet haalt, terwijl ze die al naar beneden heeft bijgesteld.
Ivan zegt dat er bedrijven die echt niet met hen willen samenwerken. Aike antwoordt dat het een televisieprogramma is. Nicoline zegt dat ze hele interessante gesprekken kunnen voeren maar dat haalt de uitzendingen niet.

Colinda staat haar reading te houden op het terras.

snetje
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142291660
18:00
Nicoline zit aan de tafel buiten en schildert wat. Nicoline heeft Rienk verteld dat hij niet de reden is dat ze daar is gekomen. Rienk wil niet horen dat Nicoline misschien vertrekt.
Isabella wil gaan douchen. Ze vindt dat ze de smerigste persoon is die rondloopt. Nicoline zegt dat ze nog steeds niet kunnen douchen.
Nicoline zegt dat Rienk wou dat ze het dan maar zou uitmaken of weggaan. Nicoline vertelt dat ze ook weleens naar het buitenland is geweest terwijl ze verkering had.

Ruud en Giorgio staan te volleyballen tegen Billy en Ruud. Giorgio heeft last van zijn schouder en moet er even mee draaien van Billy.
Billy vertelt Aike dat Ruud gisteren in de bosjes gepoept heeft, ze wijst de wc-rol aan. Ruud zei dat hij het deed omdat hij geen zin had om terug te lopen. Billy vroeg zich toen wel af hoe dat dan in de maatschappij zou gaan, of hij dan ook buiten poept.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142292033
18:15
Sonny zit met Ron te praten. Ron vindt dat Sonny zijn keus het makkelijkste is van alle nominaties die hij mee gemaakt heeft. Ron vertelt dat hij nooit in Sonny’s positie gezeten heeft. Ron vertelt hoe hij 20 minuten na het vertrek ven Paul binnen kwam lopen. Sonny vraagt: Paul was toch die homo? Ron legt uit dat Paul de bouwer was met de blaasklachten.

Ron was ontzettend zenuwachtig bij binnenkomst. Deze mensen kende hij niet maar toch ook weer wel. Sonny zegt dat hij zelf ook stotterde bij binnenkomst.

D-B


Sonny zegt dat Vanessa het ook niet makkelijk heeft. Het restaurantje kan ze nu ook niets mee doen. Ron zegt dat Vanessa nog niet klaar is. Sonny legt uit dat er aan de andere kant een keukentje gemaakt moet worden voor Vanessa, dit heeft hij ook met Rob Geus besproken. Er moet een porto-cabin komen naast de loods.

De porto-cabin wil Ron zelf voor zorgen. Sonny vraagt hoe hij dat dan gaat doen. Ron zegt dat hij het niet mag doen maar mensen in zijn omgeving wel. In die keuken moet een afhaalluikje komen voor thuis afgehaald.

Sonny baalt dat Ron de deur niet wil maken. Ron zegt dat hij Ivan uitgelegd heeft hoe het moet. “Nu help je ook niet”, zegt Sonny. Ron zegt dat hij al 3,5 maand geholpen heeft.

Vanessa heeft wraps gemaakt. Ron wil nog even met haar zitten.

Isabella is met Rienk aan het praten. Volgens Rienk komt liefde bij Nicoline op de 2e plek. Isabella zegt dat ze een groot succes gaan maken van de academies zodat ze blijft. Rienk loopt treurig weg.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142292613
18:30
Ron roept Vanessa. Ze is wel net een peukje aan het roken. Maakt niet uit zegt Ron, dan rookt hij er zelf ook even een. Vanessa vraagt de tijd aan Colinda.

Nicoline zit nog te schilderen, alle kleuren verf heeft ze voor zich uitgestald. Rienk loopt langzaam op haar af. “Lukt ie?” vraagt hij. “Hm hm”, antwoordt Nicoline. Ik dacht dat je aan het restaureren was”, zegt Rienk. “Gaat ie?” vraagt Nicoline. “Nee, niet echt”, zegt Rienk.

Volgens Rienk houdt Nicoline van hem in woord maar niet in daad. De volgende keer dat ze zegt dat ze van hem houdt zal hij daar aan twijfelen. Nicoline zal niet blijven als ze heel veel redenen ziet om te vertrekken. Ze zegt dat het allemaal hypothetisch is, want ze is er en gaat niet weg.
Rienk vraagt of Nicoline hem zou vragen met haar mee te gaan. Dat weet ze niet. Het is hypothetisch, herhaalt ze.

Nicoline heeft andere ervaringen dan Rienk zegt ze. Rienk vraagt dat ze toch bij iemand wil zijn. Nicoline vraagt Rienk dat hij toch ook niet gekomen is alleen maar om verliefd te worden. Rienk wil mensen inspireren. Hij probeert dat zo veel mogelijk te doen en faalt soms. Hij snapt dat Nicolines manier anders is.
“Voor mij is liefde heel belangrijk en ik begin niet zomaar een relatie, echt niet. Rienk zegt: Als ik daarvoor iets moet opgeven dan doe ik dat en ik heb het niet over kleine dingetjes.”

Nicoline zegt boos dat als zij zou willen gaan dat hij toch niet kan vragen om te blijven. Rienk vraagt of ze ongelukkig zou zijn door te blijven. Rienk vraagt: “Je hebt toch iemand die van je houdt hier?” Hij vindt dat ze niet ongelukkig kan zijn als ze samen zijn en vraagt zich af of hij haar dan soms ongelukkig maakt. Nicoline zegt dat hij haar niet ongelukkig maakt.

Rienk denkt dat het makkelijker zou zijn voor Nicoline als ze geen relatie zouden hebben. Nicoline is het er niet mee eens, dan zouden ze nog steeds verliefd zijn en na even weer een relatie hebben.
Ze zwijgen verder, Nicoline schildert door en Rienk eet een appel.

RVer


Vanessa zit met Ron te praten. Vanessa zegt dat ze de eerste was die geld binnenbracht. Ze had er net een gesprek over met Rienk omdat Nicoline ook naar huis wil als ze geen academies meer doen kan. Vanessa vroeg Rienk of hij snapt hoe zij zich voelt.
De enige les die er nog is voor mij is dat ik niet meer reageer zegt Vanessa. “Ik weet dat ik een harde werker ben”, zegt ze. Al is het maar liefde of respect terug, dan is dat voor mij voldoende.

Vanessa vindt dat ze niet naar huis kan, ze heeft een belofte aan haar kinderen gedaan. Ze wil niet falen. Colinda zegt dat als je je best gedaan hebt dat je niet kunt falen.

D-B
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142293125
18:45
Vanessa baalt dat er om een paar honderd euro geruzied moet worden terwijl dat in een weekend verdiend kan worden.
Het is hetzelfde als Billy en Charlotte die willen doorpakken met Chably. Het is de bedoeling dat iedereens dromen waargemaakt worden. Chably staat al en Laura heeft nog steeds niet die ¤380 die ze nodig heeft.

Nicoline huilt inmiddels. Ze zegt dat het over een hypothetische situatie gaat. Rienk zegt dat zij ook weleens dingen van hem vraagt. Nicoline vraagt nooit aan Rienk om zijn leven op straat op te geven.

D-B


Charlotte komt even kijken wat Nicoline schildert. Ze knuffelen wat. “Mooi hoor”, zegt Charlotte, “zo krijgen we weer honderd mails.”

D-B


Nicoline zegt dat als ze weg zou gaan het niet zou betekenen dat ze niet van hem houdt. Rienk vraagt of ze zou blijven als hij het zou vragen. Nicoline vindt dat hij dat niet mag vragen. Rienk begrijpt niet waarom niet.
Rienk lacht dat het niet helemaal logisch is wat ze zegt. Nicoline lacht er ook om. Rienk wil een andere hypothetische situatie schetsen.

Ruud vraagt Nicoline of ze overnieuw is begonnen. Even later gaat hij bij Bief zitten.

Tayu


Ron geeft Ivan en Joey instructies hoe ze iets zagen moeten. Ze hebben een blad gezaagd.

[ Bericht 4% gewijzigd door PKM op 14-07-2014 19:12:38 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142293912
19:10
Ruud is de koe aan het melken.

Vanessa is in de keuken met Giorgio en Marije. Marije roert in de pan met eten. “Giorgio, zendercheck”, wordt er omgeroepen. Vanessa lacht dat er de laatste tijd weer steeds vaker zenders vergeten worden.
Vanessa wil opletten vanavond wie de keuken doen moet. Jij bent aan de beurt zegt Marije. Vanesssa heeft vandaag de keuken 3 keer schoongemaakt zegt ze. Voor ze naar bed gaat wil ze nog vegen en dweilen. Marije zegt dat ze de keuken geveegd heeft vandaag. Vanessa zou het fijn vinden als een ander de dingen eens zou doen.

markvanrinsum
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142295438
19:45
Ivan, Joey en Rienk staan in de badkamer te klussen.

Giorgio, Marije, Vanessa en Colinda gaan eten. Eindelijk vreten zegt Giorgio. Marije moppert dat hij geen kaasschaaf meegenomen heeft.
Vanessa is aan het mopperen als Giorgio iets op tafel snijdt. Ze zegt dat Colinda vanmorgen nog de tafels heeft afgenomen tegen de wespen. Giorgio zegt dat er gisteren toen Vanessa ging roken allemaal cola is blijven staan.

Nicoline en Ron praten. Ron zegt dat er een paar mensen zijn met wie hij na Utopia bevriend zou kunnen zijn, hij wil na 31 december kijken of die vriendschap er nog is.
Ron vertelt dat hij de as van zijn broer bij de hangmat gaat uitstrooien. Nicoline vraagt of hij denkt dat dat de beste plek is. Ron denkt van wel, zo af en toe valt er een zonnestraaltje op.
Colinda heeft al eens tegen Ron gezegd dat ze zijn broer er sterk voelde. Ze had het idee dat hij veel bij hen is omdat mensen Ron schrijven dat ze hem zo niet herkennen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142296186
20:00
Ron kleedt zich om en spuit wat deodorant onder. Op het terrein schopt hij tegen wat steentjes.

Hunter


In de kas spreekt Ron de plantjes streng toe dat ze stevig moeten doorgroeien. Dan sturen ze er eentje op zegt hij.

Hunter


Ron steekt op Andrea’s bankje een sigaretje op. “Sorry jongens, mijn laatje peukje hiero”, mompelt hij. Het luchtalarm gaat af en Ron verzucht “of ook niet.”
Ron zegt terwijl hij naar de lucht kijkt: “Ik hoop dat het is wat je er van verwachtte jongen. Nouja, komt zo meteen wel.” Ron loopt richting loods.

RVer
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142297201
20:10
Het luchtalarm wordt nog eens aangezet. “Centraal” brult Giorgio.

Billy zegt tegen Sonny dat ze al 4 maanden met Ruud heeft, de eerste 2 maanden haatten we elkaar.

Charlotte vertelt Sonny hoe zij Ron zou vertellen dat hij naar huis mag.

Sonny voelt zich heel erg welkom in de groep. Hij stuurt Ivan niet weg en bedankt hem voor zijn doorzettingsvermogen.

De keuze is nog steeds moeilijk. Sonny mag Ivan en Vanessa allebei. Vanessa mist haar kinderen enorm. “Toch?” vraagt Sonny. “Ja ja, zeker”, zegt Vanessa.
“In mijn ideale Utopia hoort iemand die kan bouwen”, zegt Sonny. “Dus euhm, ik vind het moeilijk” vervolgt Sonny. “Pak je momentje”, lacht Colinda. Charlotte vindt dat hij het goed doet.
Degene die Sonny naar huis gaat sturen is Ron. Ron steekt zijn duim op. Billy zegt “gelukkig Vaness.”

Ebinas


Laura vraagt of Ron nog iets wil zeggen. Ron gaat nog even zijn momentje pakken zegt hij tegen Laura. Hij gaat naar de plek bij de hangmat en zal een foto maken.

Ron krijgt hulp met het tillen van zijn kist. Ivan vond het aangenaam om kennis te maken. Ron adviseert dat als Ivan zelf een beetje nadenkt dat hij nog veel verder komt met dit.

Met Rons kist en Dennis schilderijen lopen ze naar de poort.
Vanessa is al met een nieuw plannetje bezig vertelt ze Marije. Ron trekt het hek los. Ron lacht dat hij al eens gezegd heeft dat een hek hem niet tegen zou houden. Vanessa vraagt waarom hij dat nou doet. Ron zegt dat hij op slot zat.

Tayu


Ron wandelt even weg en loopt richting hangmat. Rienk reageert verbaasd als hij hoort dat Ron zijn broers as bij zich heeft. Laura kijkt richting hangmat, Charlotte staat er achter en kijkt vol verbazing. Iemand roept dat hij de as kan uitstrooien bij de koeien. Een ander wil weten of hij het in de hangmat strooit of er omheen. Tegen Sonny is gezegd dat hij dat niet doen zou.
Ron strooit zijn broers as uit op het terrein omdat zijn broer graag op televisie wilde.
Laura zegt: “Wat praten jullie nou gek?” Ze wil dat er even respect is voor Ron.

Hunter


Er lopen een paar mensen richting Ron, die staat te huilen. Hij heeft de as toch maar niet verstrooid maar ingegraven. Hij zou niet willen dat de bewoners steeds zou denken “oh jee eng.” Ron heeft hem begraven onder de boom, inclusief potje.
Nicoline zegt dat zijn broer nu zijn momentje heeft op tv.
Sonny zegt: “Als je maar wel op de bank gaat liggen vanavond, in die hoek.” Laura vertelt dat ze het een heel mooi iets vindt wat Ron net gedaan heeft. Ron snikt nog wat na.
Ruud gaat de groepsfoto maken. Ron neemt voor het laatst afscheid van de bewoners.

D-B


Desalnietteplus, jullie hebben nu een 16e inwoner, zegt Ron. Ruud zegt dat Ron zijn schoenen heeft. Jij hebt mijn onderbroek, zegt Ron.

Met Nicoline, Isabella, Laura en Joey loopt Ron naar het hek. Ruud vraagt of ze zo nog gaan volleyballen.
Ron wil naar de tandarts, hij loopt al dagen met pijn zegt hij. Let op jezelf, zegt Laura. De groetjes aan Dennis, zegt Nicoline. Ooooh stugge, roept Isabella uit. De dames hebben hem allemaal een knuffel gegeven. Joey geeft Ron een handdruk.

Ron tilt zijn spullen 1 voor 1 het hek uit, eerst het schilderij, dan de kist. Ron roept: Hey randdebielen, ik ben vrij he! Hij steekt zijn hand op.

D-B


Als de bewoners terug willen lopen is hun hek op slot gedaan. "Pech", zegt Rienk. Rienk was heel even bang dat Sonny Vanessa naar huis zou sturen. Laura zegt dat hij het goed deed.

[ Bericht 3% gewijzigd door PKM op 14-07-2014 20:54:54 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')