abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_146177231
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 14:08 schreef Wolves het volgende:
Ik denk dat het ook wel zo is hoe meer Nederlanders je er kent, hoe meer je er ook leert kennen. Dat trekt elkaar toch wel een beetje aan. Fijn om te horen hoe iemand bepaalde dingen heeft aangepakt of om soms gewoon eens te kunnen zeuren over de Belgen. Neemt niet weg dat ik er graag woon, maar in mijn vakgebied zijn de mensen gewoon soms wat typisch en niet in de positieve zin van het woord.
Ik woon in het Gentse trouwens =)
Ik zit sinds een paar jaar ook weer in de omgeving Gent maar ik ken hier verder geen Nederlanders :'(
Ik zit alleen maar tussen Belgen en Fransen. Misschien komt het omdat ik al +10 jaar geen NL inwoner meer ben. Zelden dat ik nog in Nederland kom.
pi_146184049
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 23:27 schreef DUK het volgende:
Ik heb geen standaard werktijden (9-17) en hoop dat het daarbuiten dus mee zal vallen met de files.

Anale driehoek? Klinkt..hmm..apart.
Ga me verdiepen in Lint en Boechout. Thanks!
http://www.figy.be/legend(...)ar_AnaleDriehoek.htm
  maandag 17 november 2014 @ 00:29:46 #78
429624 tyrvenom
Belgie, een land apart?
pi_146731745
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 23:27 schreef DUK het volgende:
Ik heb geen standaard werktijden (9-17) en hoop dat het daarbuiten dus mee zal vallen met de files.

Anale driehoek? Klinkt..hmm..apart.
Ga me verdiepen in Lint en Boechout. Thanks!
leuk te horen, ben rond die kanten opgegroeid :) enkel zit je dan wel in de duurste gemeentes van de provincie Antwerpen, Lier is wel een leuk stadje en wel goedkoper, maar heeft ook wel verloedering op sommige plekken, dat zal je nooit in Boechout, Lint, Hove, Edegem etc.. aantreffen. Meestal statige herenhuizen en villa's. En voor een mooi niet al te groot appt. ben je al snel 250000¤ kwijt.
Huren in deze omstreken kost je al gauw minstens 700¤/maand voor een 2-personen appt. en die zijn dan niet echt heel luxueus. Wat zijn prijzen in Nl eigenlijk voor dit soort accomodatie?
pi_146868172
registreer om deze reclame te verbergen
Huizen op het oog in Willebroek en Putte inmiddels.
Iets zuidelijker dan Lier/Lint eo.

Iemand kennis van zaken?
@tyrvenom?
  donderdag 27 november 2014 @ 11:48:15 #80
429624 tyrvenom
Belgie, een land apart?
pi_147050821
ja hangt beetje vanaf hoeveel geld je eraan wilt geven.
Bv Je kan makkelijk van de duurdere gemeentes / dorpen zoals boechout, hove, edegem, ... naar andere plekken gaan zoals meer richting Antwerpen ( berchem, wilrijk, hoboken ) of wat meer zuidelijk gaan. Heist op den berg valt denk ik wel mee, Putte ( achter Lier, niet aan de grens ) en die omstreken.
Goedkoopste nu is volgens mij grens Antwerpen - Limburg en natuurlijk West-Vlaanderen ;)
hier heb je een goede map met indicaties:
http://statbel.fgov.be/nl(...)prijs_appartementen/
pi_147059577
Ik woon nu al bijna 3 maanden in België (Antwerpen) omdat m'n vriend hier studeert en ik hoop dag ik volgend jaar hier ook ga studeren. M'n vriend had al gezegd dat Belgen anders waren dan Nederlanders, maar nu ik hier zelf woon merk ik nog steeds wel cultuurverschillen ookal zijn we buurlanden. Ik heb het gevoel dat Belgen wat terughoudend zijn en ze zijn zeker ook veel rustiger (wat ik heb gemerkt dan). Ik hoor heel soms "Daar zijn die luidruchtige Nederlanders weer" van Belgen :P .
Maar ik vraag me af hoe jullie het nu vinden in België tov Nederland? Wat dachten jullie in het begin en hoe is dat verandert met de tijd? Ben benieuwd :)
Somewhere between a mistress and commitment...
pi_147061973
registreer om deze reclame te verbergen
Ben zelf Belg en ik denk inderdaad dat Belgen terughoudender zijn, of Nederlanders zijn gewoon veel directer?
pi_147069239
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 18:38 schreef trainfreak het volgende:
Ben zelf Belg en ik denk inderdaad dat Belgen terughoudender zijn, of Nederlanders zijn gewoon veel directer?
Dat kan ook.. Ik liep laatst naar de supermarkt hier en er waren een paar mensen me achter aan het fietsen, ze waren best wel luid aan het praten en lachen en ik wist meteen dat het NLers waren :P . Toen ze dichterbij kwamen fietsen hoorde ik dus dat ze inderdaad uit Nederland kwamen. Vraag me wel af hoe Nederlanders worden gezien door Belgen? Als ik soms praat denk ik ook wel eens: wow, wat praat ik hard tov Belgen...
Somewhere between a mistress and commitment...
pi_147079643
Ik vind ze ook vaak terughoudender en daardoor vind ik ook dat ze zich vaak 'achterbaks' gedragen, wat meer mijn interpretatie is natuurlijk. Als ik een probleem heb met iemand, omdat ze hun werk niet goed doen en dat invloed heeft op mij dan ga ik naar die persoon toe. Omgekeerd praten Belgen daarover met iedereen, behalve met jou. Dat vind ik dan achterbaks, want als ik van niks weet kan ik er natuurlijk ook niks aan veranderen, terwijl zij dat dan weer als niet zo gepast zien om iemand daar zo direct op aan te spreken xD
Dat is wel echt iets waar ik me met regelmaat aan kan ergeren, maargoed =)
  vrijdag 28 november 2014 @ 11:42:16 #85
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_147082525
Ik hoor dat ook van m'n Belgische vriendin, vind het zelf wel meevallen. Ik vind ze wel iets gieriger dan Nederlanders (en dan kijk ik puur naar het feit dat als ik Belgen een biertje geef, je deze in 9 van de 10 gevallen dus niet terugkrijgt :D ).

Woon er nu 2 jaar ofzo en vind het prima wonen. Meeste Belgen die ik spreek zijn ook helemaal pro-Nederland.

Wat ik wél jammer vind is dat dankzij het kabinet Michel I, m'n vriendin en ik misschien niet op wereldreis kunnen omdat de loopbaanonderbreking wordt afgeschaft :(
(vond het zelf al een bizarre maatregel: een jaar vrij kunnen nemen en ook nog belastinggeld ontvangen, maargoed, als het kan, kan het)
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
  vrijdag 28 november 2014 @ 15:29:21 #86
429624 tyrvenom
Belgie, een land apart?
pi_147088984
hier geen probs met nederlanders hoor :)
heb redelijk wat kenissen / vrienden tussen zitten. Ik apprecieer wel dat ze meteen zeggen wat ze denken ( moet wel bschaafd blijven natuurlijk ). En het feit dat wij dat niet meteen doen heeft weinig met achterbaksheid te maken.
Vanaf we 3 - 4 jaar zijn en naar school gaan tot zeker 18j of + dan wordt ons geleerd te luisteren naar de meester, best niet in discussie gaan en het gezag van de autoriteit aanvaarden.
Gelukkig doet niet iedereen dat he ;) Maar daar is het eerste verschil al, jullie leren op school al om mening te geven over alles en nog wat ( ook zaken waar je niks van kent niet? ) Terwijl ik denk dat men hier enkel duidelijk een discussie zal aangaan als men denkt dat het een discussie waard is. En dat achterklap van een belg een beetje is van: wat zit die nu allemaal te verkondigen????
Maar door het verschil zullen we het meestal niet meteen zeggen tegen een Nederlander, tot het echt stoort, voor een serieuze discussie laten we meestal iedereen zijn gang gaan ( welke nationaliteit ook, tot hij zich bewezen heeft. )
We worden bv. op televisie vaak gelauwerd om onze talenkennis en bepaald vakmanschap dat typisch is voor belgen. Zoals dat nl'ers zich erg verdiept hebben in andere zaken ( stom voorbeeld: bier brouwen tov terraforming ' polderen of hoe noem je dat in het nederlands? ).
Thuis is het zeker ook niet de gewoonte dat je vanaf kleins af discussies aangaat met ouders omdat je anders denkt, de ouders kneden je zo goed mogelijk tot de persoon wie je bent, je kan wel ff zeuren, en soms loopt het goed mis, maar ouders hebben meestal gelijk ook als ze ongelijk hebben :) ).
Tegen grootouders is het bijna van mijn generatie ( +- 28j ) en ouder erg normaal om deze als mensen als 'helden' te beschouwen, grootouders daar keek je naar op vond ik, en ik zou nooit een verzoek van mijn grootvader durven weigeren. Alhoewel ik nu wel merk dat dit ook veel losser begint te worden. Terwijl in Nederland het er allemaal meer familiair aan toegaat? Maar kan ik ook verkeerd interpreteren he ;) .
Het feit van de dialecten, tja das iets typisch hier denk ik. Dat elke 10 km het dialect veranderd en dat bv. ik als Antwerpenaar ( een dikke nek btw... ) moeite heb om iemand uit West-Vlaanderen te verstaan. En tuurlijk lachen we weleens met hun accent, net zoals dat we eens lachen met dat van bv. Johan Boskamp, maar meer moet je er ook niet achter zoeken. Zeker niet kwaad bedoeld maar eerder lachen dat er zo'n dialect zelfs bestaat!
Bij voetbal worden mijn topics ook snel volgespamd met ' ga naar 9lives' of ' hebben jullie geen forums dan?'. Dat vind ik wel spijtig want ik blijf erbij, Vlamingen ( ongeacht dialect of whatever... )
en Nederlanders hebben meer cultureel en sociaal gemeen dan we denken. En zeker meer dan dan Vlamingen tov Walen ( persoonlijke mening dan... ). Ik heb nooit tv-programma's gezien waarin vlaming en waal moest samenwerken op een eiland en zo elkaar weg te stemmen. Ook veel formats en komieken worden door beide culturen gesmaakt en in samengewerkt.

Ik houd het hierbij: de mythe dat we elkaar niet kunnen uitstaan word in stand gehouden door de media, internet ook, en bepaalde typische be of nl karaktertrekken. Maar als je ff verder kijkt dan dat, en je komt goed met elkaar overweg, dan sluit een belg een nederlander zo in z'n hart, en omgedraaid hetzelfde denk ik. Enkel door cultuurverschillen kan dit anders worden geïnterpreteerd. Ben jij een gierige nederlander? J(a, goed voor jouw pensioen dan ;) ).
Ben ik een arrogante Antwerpenaar? (wil gewoon mijn mening geven en door het rauwere dialect komt dat soms agressief over ). Zijn Be- Limburgers trage domme mensen? ( Ik ken Limburgers die sneller praten als ik,en vind ze altijd vriendelijk ).
Is een Amsterdammer een lastig en arrogant persoon? ( Sommige wel, sommigen niet denk ik. Juist zelfde als hier )... En patat / friet is niet eens de moeite waard om over te discussieren :p
pi_147112814
Dank voor je inzichten tyrvenom.
Ga ik nog wat aan hebben de komende tijd.

Ik merkte in mijn contractonderhandelingen de afgelopen weken ook wel wat verschillen tussen NL-ers en Belgen.
Wij zijn gewend alles tot in de puntjes geregeld te hebben en als dat niet duidelijk genoeg is door te blijven vragen.
Belgen vinden dat bijna jammeren. Ik heb al de opmerking gekregen dat ik 'veel vragen stel'.
Belgen staan er meer 'het komt wel goed' in.

Kan er nu nog om lachen en wellicht is die insteek ook wel goed. Leidt in iedere geval tot minder stress zou je denken.
  zaterdag 29 november 2014 @ 17:03:24 #88
429624 tyrvenom
Belgie, een land apart?
pi_147120712
ja als je te hard op details ingaat,
gaat je baas wss al denken dat je iemand bent die over alles gaat liggen kommaneuken, in twijfel trekken etc.. En dat hebben ze hier niet zo graag.
Ik begrijp je hoor: ik heb ook liever alles juist ( niet op het autistische natuurlijk ) ipv evt. moeilijkheden..
Maar dan moet je als baas ook al zo zijn om dit te snappen, en in Belgie worden vaak deze mensen geen leidinggevende persoon :(
  zaterdag 29 november 2014 @ 23:31:45 #89
277627 Seven.
We are Borg.
pi_147134540
Luc De Vos

-O-
Resistance is futile.
  zondag 30 november 2014 @ 08:07:43 #90
429624 tyrvenom
Belgie, een land apart?
pi_147140414
RIP inderdaad, wel vage en rare manier hoe hij is gestorven op die leeftijd.
Autopsie kan enkel meer zeggen...
  dinsdag 2 december 2014 @ 15:06:24 #91
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_147218803
Z'n bekendste nummer voor het eerst gehoord na z'n overlijden: mooi
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
  woensdag 3 december 2014 @ 17:48:43 #92
161944 Mr_Moon
Virtual Insanity
pi_147253625
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 13:39 schreef DUK het volgende:
Huizen op het oog in Willebroek en Putte inmiddels.
Iets zuidelijker dan Lier/Lint eo.

Iemand kennis van zaken?
@tyrvenom?
Ik woon in Willebroek ;-)... Dus als je iets zult weten...
The secret of creativity is knowing how to hide your sources
pi_147282297
Thanks!
Wie weet komt het nog van pas.. :)
pi_147484023
quote:
0s.gif Op zondag 12 oktober 2014 22:19 schreef Leafeon672 het volgende:
Brussel :'( :'(
Ach, Brussel heeft z'n ruige kantjes (zoals elke grootstad), maar is over het algemeen een heerlijke wereldstad die dag na dag mooier wordt dankzij de talrijke renovaties en nieuwe gebouwen. Vanaf de jaren 90 ondergaat deze stad een metamorfose die nog steeds aan de gang is...

Neem een kop koffie en blader eens door deze foto's (2 pagina's) en verbaas jezelf over de veelzijdigheid van deze stad. En dan moet je weten dat er quasi geen foto's in het toeristische centrum rond de Grote Markt zijn genomen:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1745676

[ Bericht 1% gewijzigd door lolcat8811 op 11-12-2014 15:19:49 ]
pi_147610793
Vandaag bijna nog onvrijwillig moeten gaan staken door die 'gijzeling'. :') Is nog wel een tijd spannend geweest.
pi_147633011
Iemand ervaring met oudjaar in Gent? Zijn er feesten of iets? Aanraders?
pi_147634007
Altijd al moeten werken of niet thuis geweest, dus geen idee van oudjaar in Gent xD
pi_147645595
Wordt vuurwerk afgestoken waar je naar kunt kijken. Verder gewoon zuipen enzo.
pi_148476460
Vanaf april ga ik stage lopen in Antwerpen. Hoe zijn de kamerprijzen daar? Ik zoek een studio en mijn budget is +-¤500.
  zondag 8 februari 2015 @ 11:04:03 #100
429624 tyrvenom
Belgie, een land apart?
pi_149465910
denk dat je wel voor die prijs iets 'deftig' kan regelen in antwerpen zelf. Op tijd bijzijn is wel de boodschap meestal.
Ik heb gehoord dat itt NL het hier ook makkelijker is om een kot te huren. Minder vragen over hoe je het zal financieren enzo, hoe zit dat precies in NL?
Een goede site om wat te zoeken is bv de grootste immosite van Belgie www.immoweb.be en specifieker: http://www.studentkotweb.be/
Have fun :)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')