tong80 | vrijdag 18 april 2014 @ 11:56 |
De winnaar van de AD Nationale Friettest 2014 is dit jaar het Alphense Fers Friethuys. De zaak bestaat dit weekend precies één jaar en eigenaren Max Sleebe (34) en Angelo de Bruijn (55) hebben zichzelf het mooist denkbare cadeau gegeven: het winnen van de Friettest. En dat is gelukt... Als hij de enveloppe met de uitslag krijgt overhandigt, vertoont Max Sleebe een sterke emotionele en fysieke reactie. Kippenvel en de haartjes op zijn armen gaan recht overeind staan. Compagnon Angelo wordt telefonisch op de hoogte gebracht en reageert anders. 'Haha, leuke grap. Maar je moet van betere huize komen om mij in de maling te nemen.' Ambachtelijk karakter De jury onder leiding van dr.ir.Bob Cramwinckel, directeur van het Centrum voor Smaakonderzoek, is unaniem in het oordeel. 'Fers Friethuys serveert een prachtige, verse friet. Goudgeel gebakken, krokant van buiten en zacht van binnen en vol van smaak. Stukjes schil geven de friet een ambachtelijk karakter.' En daarmee is Fers Friethuys als enige van de 135 beoordeelde verkooppunten goed voor het eindcijfer 10. Goudstaven Het verhaal van de beide compagnons is een wonderbaarlijke geschiedenis. Max verdiende begin vorig jaar de kost als verhuurder van voordelige bestel- en verhuisbusjes; Angelo zag de basis onder zijn kringloopwinkel steeds smaller worden. En op een dag zeiden beide heren tegen elkaar: 'zullen wij samen een frietzaak beginnen?' En dan wel een zaak met verse friet, want dat was in heel Alphen aan den Rijn niet te krijgen. Ervaring in de horeca? Nul komma nul. Maar ja, frietjes worden niet voor niets wel eens goudstaven genoemd. Daar moest goed in te verdienen zijn. Expertise Max nu: 'Inderdaad, we waren enigszins naïef.' Bij het maken van een bedrijfsplan staat één ding vast: er zal nooit, maar dan ook nooit omwille van het geld een concessie worden gedaan aan de kwaliteit. Alleen het beste is goed genoeg. Als eerste huren zij de expertise in van Arn Zuyderduin, de gedreven eigenaar van Friethuis Van Gogh in Amersfoort en winnaar van de AD-Friettest 2012. Hij leert hen het verschil tussen een aardappel en een rode kool, legt uit hoe de frituuroven moet worden aangezet, hoe een schilmachine werkt en waar zij hun grondstoffen kunnen inkopen. 'We hebben veel aan hem te danken.' Optimaal frietje Proefondervindelijk krijgen zij vervolgens het hele proces van inkopen, schillen, ontpitten, wassen, snijden, voorbakken en afbakken onder de knie. Angelo loopt stage bij het Friturologisch Instituut Schipper in Rotterdam. Zij experimenteren met baktijden en verschillende soorten olie. 'Zo is het belangrijk dat de friet na het voorbakken goed afgekoeld is voor het afbakken. Alleen dan krijg je een optimaal frietje.' Rij Angelo sluit zijn winkel, Max blijft -tot op de dag van vandaag- als Blue Rent ook busjes verhuren, maar als er in het centrum van Alphen aan den Rijn in de Raadhuisstraat 188 een pandje vrij komt, is het alleen nog maar friet wat de klok slaat. 'We zijn maar gewoon begonnen.' Op de gevel komt de naam Fers Friethuys. 'Vers met de F van friet.' En de Alphenaren vielen massaal voor het magische toverwoord 'grati'. 'De eerste dag hebben wij, om enige bekendheid te krijgen, onze friet gratis weggegeven. De rij voor de zaak was tientallen meters lang.' Kilo Op dag twee vervolgen zij hun weg, die een flink aantal valkuilen blijkt te verbergen. Waar zij stuk voor stuk intuimelen. De eerste harde, want fout gecalculeerde, les: één kilo aardappel is niet één kilo friet. 'Na het schillen, vochtverlies tijdens het bakken en het weggooien van de kleine stukjes houd je van een kilo inkoop maar 500 gram te verkopen product over. Daar hadden we niet helemaal op gerekend.' Toen zij ook nog eens met te gulle hand opschepten, waren de frietzakken overvol maar bleek de kassa 's avonds akelig leeg. Balans 'Het was ook moeilijk om een balans te vinden in de hoeveelheid aardappels die wij per dag moesten schillen. Je wilt aan het einde vande dag niet 80 kilo weggooien. Zonde van het voedsel en het geld. Maar 'nee' moeten verkopen omdat we uitverkocht waren, voelde ook niet goed. Dus zeker in de begintijd, toen de schilmachine ook nog eens ergens anders stond, was het flink zenuwpezen.' Fabrieksfriet En nog steeds is het bikkelen. 'Wij hebben ons absoluut vergist in hoe arbeidsintensief dit product is. Het is heel hard werken voor je geld. Het gaat om de grote aantallen. Want als je honderd klanten over de vloer hebt gehad, klinkt dat aardig maar je praat nog steeds over maar 300 euro omzet. Maar omschakelen naar fabrieksfriet of geschild laten aanleveren? Nooit. Geen concessies aan de kwaliteit. Dat zou aanvoelen als falen, als een nederlaag en het verloochenen van de principes waar wij voor staan.' En daarom valt deze eerste plaats ook zo goed. 'Ook voor onze personeelsleden Donovan, Kayleigh en Leonie. Een beloning die snel is gekomen en die het bewijs is van onze filosofie dat je best doen en je inzetten voor kwaliteit altijd loont.' Zeker vanaf vandaag. Morgen de uitslag met commentaren. Dat wordt weer smullen. | |
FutureFairytale | vrijdag 18 april 2014 @ 12:04 |
Vnv friet halen daar | |
Printerkabel | vrijdag 18 april 2014 @ 12:05 |
Nom | |
xibalba | vrijdag 18 april 2014 @ 12:06 |
Klinkt goed | |
Ama | vrijdag 18 april 2014 @ 12:16 |
Ben benieuwd naar de andere resultaten | |
tong80 | vrijdag 18 april 2014 @ 12:18 |
Is altijd lachen idd. Ben wel benieuwd hoe hun frietjes smaken. Heb er nu echt trek in. | |
Ama | vrijdag 18 april 2014 @ 12:20 |
Neem aan dat het net als met de oliebollentest zo is dat er top 100 ofzo is? | |
tong80 | vrijdag 18 april 2014 @ 12:34 |
Ja. Altijd leuk om te lezen. | |
Ama | vrijdag 18 april 2014 @ 12:40 |
Yup daarom vroeg ik het me ook af | |
tong80 | vrijdag 18 april 2014 @ 12:55 |
Dan krijgen ze een 1 of nog erger een 0. Met zoiets als dat je je het nog niet voert aan je dooie hond. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 april 2014 @ 14:20 |
heerlijk hoe naief mensen aan een zaak beginnen, maar toch heb ik een zwak voor mensen die voor een goed product gaan | |
Stoepboer | vrijdag 18 april 2014 @ 15:45 |
Ach, iedere site heeft wel een andere winnaar. | |
Spanky78 | vrijdag 18 april 2014 @ 15:51 |
De uitgevoerde test is complete bullshit. Cramwinckel kan goed uit zijn nek kletsen met zijn testen. Ongetwijfeld zul je verschillen proeven tussen de top tien en de onderste tien. Maar de manier waarop deze test wordt uitgevoerd betekent dat hij nooit zo specifiek kan zijn het verschil tussen nummer 1 een twee aan te geven. | |
borisz | vrijdag 18 april 2014 @ 15:56 |
Er zijn ook mensen niet zo blij met de AD Patattest http://www.profri.nl/nieu(...)de-ad-friettest-2014 http://www.missethoreca.n(...)roordeling-1506352W/ | |
Spanky78 | vrijdag 18 april 2014 @ 16:06 |
Het probleem is met name dat dit soort testen met doen of alles objectief is, maar in e praktijk gaat het om de mening van drie zogenaamde experts. Dit is gewoonweg te weinig om serieuze conclusies te trekken (en dat doen ze). Ik ben het eens met profri, er wordt wel heel hard geoordeeld zonder echt goede basis. Als het een recensie is, is het duidelijk dat het de mening van 1 of 2 personen is. Hier is dat onduidelijk. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 april 2014 @ 16:08 |
De resultaten van de friettest vergelijken met iemand die doodgeschopt wordt... Dit zegt veel over deze vetsmelter. Hij kan zijn pissig briefjes beter schrijven aan de Boy Bensdorps die zijn sector onderuit halen. Ik ben geen lezer of fan van het AD maar hun oliebollen, friet en haringtest zorgt er voor dat mensen die gaan voor kwaliteit in de zon worden gezet. | |
Spanky78 | vrijdag 18 april 2014 @ 16:30 |
Piet, de manier van testen is geen enkele garantie dat kwaliteit boven komt drijven. Als ze de test goed zouden uitvoeren had je een punt. Nu zie je door de willekeur bijvoorbeeld ook soms ineens toppers van vorig jaar ineens heel laag eindigen, terwijl zij niets anders doen dan het jaar er voor. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 april 2014 @ 17:04 |
Maak dat maar hard | |
#ANONIEM | vrijdag 18 april 2014 @ 20:08 |
Het is ook altijd hetzelfde in dit land. Winnaars zijn blij en de verliezers laten altijd zien dat ze slechte verliezers zijn door onmiddelijk een krant te betichten van alles en nog wat. Alsof de testers erop uit zijn om hun een loer te draaien. Daarbij zijn het ook vaak lieden die meer dan hun kennis en vakmanschap bewezen hebben om hierover een oordeel te vellen. En het allerbelangrijkste is nog wel dat men vergeet dat het maar een momentopname is en geen dagelijkse opname! M.a.w uitbaters: Stoppen met whinen en gewoon je best blijven doen! Het allerbelangrijkste wat voor jou geldt is eten bereiden voor je gasten/klanten en die dan hopelijk tevreden zijn en terugkomen want die betalen uiteindelijk je rekeningen.Niet die attentionwhore foodies die alleen maar vanwege 1 recensie je zaak plotseling geweldig vinden, langskomen maar daarna nooit meer terugkomen. Die kan je missen als kiespijn. On topic: Van harte aan de winnaar van de test. Maar ik zal die ene keer dat ik een frietje eet dit gewoon in Rotterdam als ik er ben blijven doen en wel bij Bram. | |
Adames | vrijdag 18 april 2014 @ 20:09 |
135 onderzochte friettenten nou zeg | |
kawotski | zaterdag 19 april 2014 @ 09:13 |
Het gaat hier ook om friet uiteraard en niet om patat 99% van de patat friet bakkers zijn standaard en hebben een shirt aan van Aviko of Farm, daar wil je eigenlijk ook niet gezien worden. Van die 135 zijn er blijkbaar maar 50 die verse friet serveren dus wat mij betreft mag de test zich beperken tot die 50. De rest zijn in mijn ogen ongeinteresseerde ondernemers waar je niks van hoeft te verwachten. Dan hou je in Nederland - met tranen in mijn ogen - maar een handjevol goede frietbakkers over die hun vak verstaan. | |
mytec | zaterdag 19 april 2014 @ 09:40 |
Mooi verhaal echte friet en geen inkoop friet. Het gaat echt om verse friet wat voor mij logisch is want dat bepaald een heel stuk van je product. De ingekochte friet Aviko etc. is ook prima te eten maar dat kan je overal krijgen mits in schoon vet juist gebakken is. Maar natuurlijk gaat het ook om persoonlijke voorkeur dat is altijd zo, net zo als bij de Michelin sterren. Een voor mij lekkere friet kan voor een ander niet lekker zijn. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 april 2014 @ 09:42 |
Erger nog dan de friet is de mierzoete frietsaus ipv een echte rinse mayonaise, logisch, want frietsaus is goedkoper in inkoop | |
#ANONIEM | zaterdag 19 april 2014 @ 09:59 |
Je hebt helemaal gelijk Pieter boy. B.t.w Piet: waarom is men in Duitsland zo lyrisch overv onze pommes. Ik hoor dat best wel vaak van vrienden uit Berlijn dat wij "guttes pommes"hebben. Is de aardappel dan in Duitsland zo slecht? Of bakt men het gewoon verkeerd? [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 19-04-2014 10:00:25 ] | |
mytec | zaterdag 19 april 2014 @ 10:01 |
Ik bedacht mij laatst dat typisch Nederlandse keuken de frituur tenten zijn. Het is ook Belgisch maar Nederland kan er ook wat van met die enorme waslijst aan snacks. | |
killerkip69 | zaterdag 19 april 2014 @ 10:32 |
Friet bakken is inderdaad 'n skill op zich...haha @ petit lausanne met 'n armzalige 1 | |
Pietverdriet | zaterdag 19 april 2014 @ 10:34 |
Beide, er is hier nauwelijks aan goede aardappels te komen, en friet is altijd van de dunne ellende, | |
tong80 | zaterdag 19 april 2014 @ 10:45 |
Ik hou van slappe friet uit te lang gebruikte vet. | |
Beelzebufo | zaterdag 19 april 2014 @ 10:55 |
Die combinatie leidt onherroepelijk tot een slap hangende vetkwabbuik... Wat friet betreft neem ik zelf de vrijheid om te bepalen wat en waar ik de lekkerstefriet vind. Testuitslagen van subjectieve onderzoeken kan ik slechts als indicatief zien. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 april 2014 @ 11:03 |
Kan de top 100 nog niet online vinden | |
tong80 | zaterdag 19 april 2014 @ 11:06 |
Praat je soms ook normaal Nederlands ? | |
Pietverdriet | zaterdag 19 april 2014 @ 11:08 |
Stel je niet aan, trut, jij was toch heerenleed fan? | |
tong80 | zaterdag 19 april 2014 @ 11:14 |
Frietverdriet ? | |
kawotski | zaterdag 19 april 2014 @ 11:24 |
Ze zullen wellicht wachten tot de kranten goed verkocht zijn. Ik heb die van 2013 nog even bekeken maar heb nu al wat namen voorbij zien komen die ik in 2013 niet terug kan vinden. Er zit er 1 in Staphorst bijv. die nu een 8 scoort. Ik zal die maar eens aan een vergelijk onderwerpen met Jack Snack die in 2013 een 10 had. | |
tong80 | zaterdag 19 april 2014 @ 11:32 |
TTK / Het magistrale Herenleed,,,,,,speciaal voor Pietverdriet | |
tong80 | zaterdag 19 april 2014 @ 11:32 |
TTK / Het magistrale Herenleed,,,,,,speciaal voor Pietverdriet | |
FutureFairytale | zaterdag 19 april 2014 @ 11:50 |
Een tong post zonder tong! Ik heb em gevonden! | |
fratsman | zaterdag 19 april 2014 @ 11:57 |
Frietboeren die hun friet zo bruin bakken als op de foto loop ik met een grote boog omheen. | |
FutureFairytale | zaterdag 19 april 2014 @ 12:01 |
Hou er ook niet van maar ligt aan de aardappelsoort. Het is helemaal niet te hard gebakken, lekker zacht van binnen juist. Het duurt lang want voor iedere klant frituren ze een nieuwe batch. Maar zou het zeker proberen als je in de buurt bent . | |
Beelzebufo | zaterdag 19 april 2014 @ 12:52 |
Soms, ja. Maar vandaag even niet. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 april 2014 @ 13:01 |
Ligt aan de soort aardappels en hoe oud ze zijn, nieuwe aardappels bv blijven heel bleek | |
golfer | zondag 20 april 2014 @ 00:35 |
Volledige test: http://www.ad.nl/ad/nl/14(...)friettest_2014.dhtml | |
borisz | zondag 20 april 2014 @ 00:41 |
Ah de Friethoes in Haarlem staat er ook tussen. 9,5. | |
derLudolf | zondag 20 april 2014 @ 01:42 |
Welk ras aardappels zullen ze gebruiken? Wat zijn jullie favorieten? Ben zelf altijd wel van van Bintje en Donald, helaas is Donald vooral vroeg in 't seizoen... | |
heiden6 | zondag 20 april 2014 @ 01:51 |
Ik wacht de patattest af. Kwalijk dat een krant die hier in Rotterdam gevestigd is Belgisch taalgebruik bezigt. | |
kawotski | zondag 20 april 2014 @ 09:43 |
En dan zie ik op 49 met een 7,5 de Burger King staan.. http://www.ad.nl/ad/nl/14(...)friettest_2014.dhtml | |
Pietverdriet | zondag 20 april 2014 @ 09:47 |
Op 28 staat een shell pomp, die stond vorig jaar op de 5e plaats | |
FutureFairytale | zondag 20 april 2014 @ 10:03 |
Snap ik ook niet. Ben er al jaren niet meer geweest maar toen ik er was vond ik de patat slechter dan bij de Mc. Hebben ze iets totaal veranderd daar? | |
FutureFairytale | zondag 20 april 2014 @ 10:04 |
En Van Gogh dit keer op plaats 93 met een 5. | |
Scorpie | zondag 20 april 2014 @ 10:07 |
Toppie zaak, ga er vaak genoeg een patatje halen. | |
happinessfordogs | zondag 20 april 2014 @ 10:08 |
Volgens mij bakken deze heren de patat onder dezelfde zonnebank als waar ze zelf onder liggen. | |
Pietverdriet | zondag 20 april 2014 @ 10:09 |
Van Gogh heeft veel variatie in de kwaliteit, soms is het goddelijk, soms is het alleen maar lekker, de andere keer valt het flink tegen. Zou eens naar een betere aardappelleverancier kijken als ik hun was. | |
Pietverdriet | zondag 20 april 2014 @ 10:10 |
Neuh, volgens mij is de er een knurft met fotosoep bezig geweest. | |
FutureFairytale | zondag 20 april 2014 @ 10:12 |
Haha slechte foto he? Heb ze vrijdagavond gezien en gefeliciteerd. Ze zijn gelukkig niet zo bruin, evenals hun patat. Alleen die jongere man is wat dikker dan op de foto. | |
Pietverdriet | zondag 20 april 2014 @ 10:12 |
Bij die vestiging? | |
Scorpie | zondag 20 april 2014 @ 10:13 |
Gasten zijn super aardig en heel relaxt. | |
FutureFairytale | zondag 20 april 2014 @ 10:13 |
Dat is jammer ja. Dat ze dat zelf niet doorhebben. | |
Spanky78 | zondag 20 april 2014 @ 10:16 |
I rest my case. Onderzoek is ondeugdelijk. Denk wel dat de top tien betere friet heeft dan de onderste 75,maar dat houdt het wel mee op. Want hoe ga je friet goed proeven? Hoe lang laat je het spelen? Wat drink je er bij? Hoe veel honger heeft dat panel? Na frietje 20 is de lol er wel vanaf. Bovendien gaan ze dus op bezoek bij die tokos, waarbij ze door alles wat ze zien beïnvloed worden. Op een kille winterdag aan het strand smaakt een frietje stukken beter dan ergens in de ochtend op een mooie lentedag. | |
FutureFairytale | zondag 20 april 2014 @ 10:16 |
Dat kan niet. Als een keten veranderd moeten alle vestigingen mee. Maar volgens mij is het daar nog steeds dezelfde dunne bleke, bijna ongare patat. | |
Scorpie | zondag 20 april 2014 @ 10:17 |
True, maar wat je duidelijk ziet is dat elke zaak die verse patat maakt en kwaliteit producten gebruikt en gewoon weet wat ze aan het doen zijn bovenaan staat terwijl de kant en klare fabrieksfriet van aviko niet te pruimen is. | |
Pietverdriet | zondag 20 april 2014 @ 10:18 |
Nou, nee, kijk naar bram, ook daar is er variatie in de kwaliteit. Het blijft mensenwerk. | |
FutureFairytale | zondag 20 april 2014 @ 10:18 |
Nou, de nummer 1 werd als 51e getest, nummer 102 als 52e. Valt wel mee dus. | |
Spanky78 | zondag 20 april 2014 @ 10:19 |
Yup, afhankelijk van het suikergehalte. Dat neemt toe tijdens bewaren. Veel suiker geeft veel smaak (en veel acrylamide). | |
Pietverdriet | zondag 20 april 2014 @ 10:20 |
Het is geen "onderzoek" natuurlijk, het is een test. | |
Pietverdriet | zondag 20 april 2014 @ 10:21 |
Maar teveel suiker geeft ook weer slappe en te donkere friet is mijn ervaring. | |
kawotski | zondag 20 april 2014 @ 11:48 |
haha.. stond ik daar afgelopen vrijdag drie kwartier in de file.. had ik net zo goed die friet kunnen gaan testen. | |
#ANONIEM | zondag 20 april 2014 @ 12:16 |
Is er iemand van hier al langsgereden om een praktijktestje te doen of het AD het bij het juiste eind had? | |
tong80 | zondag 20 april 2014 @ 13:04 |
Patatzaak Rhijnsnack aan de Rijnlaan in Utrecht werd met het cijfer 0,5 één na laatste in de AD Friettest. De Eigenaresse snapt daar niks van. Het zonnetje verwarmt de zaak, eigenaresse Xiaoqiu Zhou (44) staat achter de toonbank en neemt de bestellingen aan. Ze snapt er niets van. Niet dat haar patat als op één na slechtste uit de Friettest is gekomen. En niet dat het cijfer een half is. 'Het is een vijf hoor. Ik heb mijn boekhouder de brief van het AD gefaxt. Hij zei het ook. Echt, het is een vijf, geen nul-komma-vijf.' De eigenaresse van Rhijnsnack aan de Rijnlaan in Utrecht bakt ze al bijna 11 jaar bruin. Als haar patat werkelijk 'muf, melig en slap' zouden zijn, zoals het juryrapport stelt, dan had ze de zaak allang kunnen sluiten, zegt ze. 'Dan komen de klanten echt niet terug en dat doen ze wel. Iets veranderen? Ben je gek. Ik geloof mijn klanten en die zeggen: de friet is lekker. Verse patat? Die willen ze in Utrecht helemaal niet.' Wijkbewoner Mohammed El Kaddouri bevestigt - nadat hij een frietje met curry, mayo en uitjes heeft besteld - dat alles dik in orde is. 'Ik haal hier altijd mijn snacks. Al jaren. Het is vers, hygiënisch en lekker. En ik ben zeker niet de enige die dat vindt. Het is hier vaak druk.' Zie je nou wel, zeggen de ogen van eigenaresse Zhou. De klant heeft altijd gelijk. Ze schuift een patatje met mayonaise naar voren. 'Proef zelf maar. Zijn die nou muf en slap? Nee toch? Echt, ik begrijp niets van dat lage cijfer. Hier neem er nog maar eentje. | |
Pietverdriet | zondag 20 april 2014 @ 14:08 |
FFT | |
Pietverdriet | zondag 20 april 2014 @ 14:10 |
Linkje naar je bron is wel zo netjes tong | |
Scorpie | zondag 20 april 2014 @ 14:11 |
Van de week nog gehaald bij Fers, gewoon goeie verse patat. Referentiekader is alleen wat beperkt. | |
tong80 | zondag 20 april 2014 @ 16:42 |
AD natuurlijk. http://www.ad.nl/ad/nl/30(...)onbegrijpelijk.dhtml | |
habanero | zondag 20 april 2014 @ 16:53 |
wat een onzin deze test. zoals al eerder in dit topic vermeld .. de freakin burger king yeah right ! | |
utrecht1970 | zondag 20 april 2014 @ 20:05 |
De slechtste tent in utrecht was 10 jaar geleden bii mij om de hoek. Ik kwam er wekelijks, was een groentje op frituurgebied. Vond het allemaal wel ok. Ben benieuwd naar kwaliteit toen en nu | |
kawotski | maandag 21 april 2014 @ 16:24 |
Gedeeltelijk eensch, je moet het maar als een indicatie zien en zelf je conclusie trekken. Als je bijv. naar de site frietopia gaat dan wordt je ook niet geheel vrolijk. Daar staan sommige frietzaken niet eens tussen die wel in de test voor komen. Ik kan alleen maar zeggen dat Jack Snack goed is en binnenkort zal ik even die in Staphorst testen of dat idd een 8 waard is. | |
Pietverdriet | woensdag 23 april 2014 @ 17:24 |
De slechtse en een na slechste op de lijst GSTV ging er langs http://www.geenstijl.nl/m(...)htste_friet_van.html | |
Molo | donderdag 24 april 2014 @ 20:15 |
Blijkbaar ben ik toevallig bij meerdere van de patatboeren geweest die in de lijst staan Nr. 5 - Bryan's King Corner in Maassluis: Heerlijke verse knapperige patat, beetje onregelmatige en heerlijk knapperige randjes (door bloemige aardappels denk ik), mijn favo Enige jammere is dat het alleen halal vleessnacks zijn die ze naast de patat verkopen, dat hoeft van mij niet. Nr. 18 - Robby's Mobiele Snacks in Rotterdam bij het Erasmus MC: Heerlijke verse knapperige patat, redelijk vergelijkbaar met de nummer 5. Kwam ik tijdens mijn studie regelmatig Nr. 50 - Cafetaria Lammers in Middelburg: Standaard diepvries meuk, wel redelijk gebakken, maar geen pest aan. Twee keer geweest en hoeft van mij niet meer. Nr. 68 - Snackbar Harteveld in Vlaardingen: Geen pest aan, saaie bleke smakeloze zooi en veel te zout. Nope nope nope. Nr. 83 - Cafetaria Boeters in Wateringen: Ik vind dit best goede patat, voor diepvriespatat, maar ben hier al tijdje niet meer geweest. Nr. 101 - Cafetaria De Papegaai in Vlissingen: Gore meuk, nope nope nope nope. Eenmaal was genoeg. Nr. 106 - Henk Patat in Rijswijk bij winkelcentrum In De Bogaard: 1 woord bah. Ik heb er nooit patat gekocht, maar die lucht van die kraam alleen al ontneemt je alle trek | |
SiGNe | vrijdag 25 april 2014 @ 04:13 |
Dan ben ik zelfs bereid om extra te betalen, ik hou daar ook enorm van. Ik hou bijv ook zelf niet van bier maar 3 vrienden van me is een microbrouwerij begonnen en die tent begint ook steeds beter te draaien, was vorig jaar zelfs de beste Nederlandse nieuwe brouwerij volgens Ratebeer.com ( http://www.ratebeer.com/brewers/rooie-dop/14217/ ) Geweldig om te zien hoe dat eerst gewoon thuis is begonnen uit passie voor het product en omdat ze vonden dat er maar weinig Amerikaanse stijl IPA's en stouts in Nederland te vinden waren. 2 van de 3 zijn helaas gestopt maar die 3e stopt er alle tijd in en brouwt inmiddels zo'n 20 hectoliter per kwartaal (Hij leent daarvoor de ketels van Brouwerij De Molen) |