abonnement Unibet Coolblue
pi_148541908
Cygne ik hoop zo voor je dat dit kindje gewoon door mag blijven groeien. En verder wat SQ zegt, je hebt straks echt nog tijd zat om ervan te genieten. :*
pi_148542009
Cygne :*
pi_148562834
Dank jullie!

Het is ook gewoon zo dat een doorgaande zwangerschap niet tot de mogelijkheden behoort voor mij. Dat bestaat niet. Dus t is geen angst dat t fout kán gaan. Het is gewoon Iets dat gaat gebeuren. Terwijl ik rationeel ook wel weet dat t ook goed kan gaan.
pi_148660965
Vandaag bij de geneticus geweest, die was niet echt negatief. Kans op een gezond kindje is relatief groot maar er is nog steeds een grote kans op miskramen en een kleinere kans op een kindje met het syndroom van Wolf-Hirschhorn. Al mijn hele leven schijn ik in de kleine kansen te vallen. Maar wat dan. Afbreken met 20 weken, dat zal pijnlijk zijn. Of een doodgeboorte, of hij gaat dood voor z'n eerste levensjaar. Als ie dat al redt, dan moet ik mijn kind met een iq van rond de 40 gaan uitleggen waarom hij alweer naar het ziekenhuis moet vanwege zn nieren/hart/epilepsie/tumoren en nog veel meer.

Net ook knallende ruzie met mn tante gehad, die vond dat ik het niet van mijn ouders mocht vragen om zich ook te laten onderzoeken op de translocatie, omdat dat onderzoek duur is en ook niet het probleem van mijn ouders en geen zaak op leven en dood. Ik heb gezegd dat ik dat niet beslis en zij al zeker niet. Dat het gaat om mijn kinderwens en dat mijn ouders willen dat ik gelukkig ben. Omdat ik hun dochter ben, omdat ze van me houden en alles zouden doen om mijn verdriet weg te nemen. Dat het niet alleen mijn probleem is, maar ook gevolgen kan hebben voor mijn broer en de dochters van mijn zus. Dikke doei he. :r
pi_148662132
Cygne wat een ontzettend heftige uitslag. En wat een onzekerheid nu. ;( Ik hoop zo voor je dat dit kindje gewoon een gezonde plakker is.

Wat je schrijft over je tante. :o Heel vreemd dat ze zich denkt te moeten bemoeien met iets wat tussen jou en je ouders is. Terecht dat je voor jezelf en je ouders bemt opgekomen. Ze heeft waarschijnlijk geen idee hoe heftig dit voor alle partijen is, want anders doe je zoiets niet. :*
pi_148662762
Op zich zegt zo'n geneticus niet voor niks dat t wel goed komt. Dat is fijn. Maar t blijft kut en t blijven rotkeuzes.

Mijn tante is gewoon echt niet goed hoor, dit is niet de eerste keer. :')
pi_148665897
Cygne :*
De reactie van je tante vind ik ongelooflijk. Het is helemaal niet aan haar om daar zoveel commentaar op te hebben of haar mening zo te ventileren. Dat ze die mening heeft, dat is aan haar, maar dat ze die dan lekker voor zich houdt en jou (en anderen) er niet mee belast en onnodig pijn mee doet.
Gelukkig maar dat jouw ouders een hele andere mening hebben, onvoorwaardelijke liefde voor je voelen en er alles aan willen doen en voor over hebben om jou gelukkig te zien. Dat is wat telt!
pi_148680190
Cygne, heftig. En heftige keuzes om te maken! :*

Je tante maar even in haar eigen sop gaar te laten koken, waar bemoeit ze zich mee :{ .
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_156281228
Ah, dit topic bestaat ook! Dank voor de anonieme tipgever ;)

Tja. Vandaag gooide de huisarts ineens het woord 'prenatale depressie' op tafel toen ik vertelde dat ik me eigenlijk al vanaf het begin van de zwangerschap niet goed voel. Alleen weet ik zelf niet goed of dat nou echt een depressie is, of dat het te maken heeft met gewoon een moeizame tijd.

Even achtergrondinfo: Ik ben nu 15 weken zwanger. De eerste 12 weken ben ik enorm misselijk geweest. Toen zat de zomervakantie erop, weer aan het werk - meteen een week buikgriep. Toen was de nekplooimeting niet goed en rolden we allerlei onderzoeken door (echo, vlokkentest, genetisch onderzoek) die gelukkig tot nu to allemaal heel goed zijn gegaan. Het wachten is nu op de 20-weken echo voor de definitieve OK. Na de positieve berichten dacht ik lekker door te gaan met werken want hee, goed nieuws, mooi! Maar toen ging het juist opeens voor geen meter :? Ik ging naar school maar kon alleen nog maar huilen. Dus weer naar huis om bij te komen. Ik ben nu 1,5 week thuisgeweest. Wil morgen weer gaan lesgeven, hoop dat het lukt. En afspreken op school om wat minder te werken.

Al met al ben ik gewoon hondsmoe steeds. En als ik een dag met m'n dreumes thuisben dan doe ik alles wel met haar, en vind ik dat oprecht ook heel leuk. Maar als ze slaapt dan ben ik gewoon leeg. En 's nachts lig ik veel te piekeren over vanalles. Wat ook niet echt zorgt voor fijne energie overdag. Het voelt gewoon niet echt als mezelf; ik ben mezelf een beetje kwijt - dat vat het wel zo'n beetje samen :{ .

Nouja. Misschien dat er iemand is die dit herkent? Of het ook heeft meegemaakt. Of wat tips heeft. Ik weet ook eigenlijk niet zo goed wat ik wil, maar het eens opschrijven lucht al wat op, merk ik.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2015 21:21:45 ]
pi_156281491
Nou heb ik geen ervaring met depressie maar ik kan me jouw gevoel wel heel goed voorstellen. Het is een zenuwslopende tijd geweest wat er nu allemaal uit komt. Vermoeidheid, zenuwen, proberen alle balletjes hoog te houden want ja, je hebt nog een kind en een baan en een huishouden en een partner. Pas op de plaats en prioriteiten stellen. Probeer echt naar je lichaam te luisteren en rust te pakken waar mogelijk.

(daarnaast herken ik je vermoeidheid bij een jongetjeszwangerschap, dat ging bij mij toen ook niet over. Volgens mij iets hormonaals want bij de meiden veel minder last van gehad. Maar ja, dat was mijn eerste dus rust pakken en bijslapen was iets makkelijker).

:*
pi_156282273
Ik herken het totale moe zijn en alleen maar kunnen huilen wel van mn depressie, maar ik was niet zwanger toen... Ik denk zeker dat je wat gas terug moet nemen, je hebt in zo'n emotionele achtbaan gezeten en nog geen complete OK... daarbij heb je A. al lopen... allemaal een beetje teveel denk ik.

Zorg goed voor jezelf, de wereld (werk) draait ook door als jij besluit gas terug te nemen. :*
S. 2014
J. 2016
pi_156289166
Van je af schrijven is altijd fijn! Hoop dat je jezelf even tijd kunt geven om nu alles weer op een rijtje te krijgen, het stof wat te laten neerdalen. De idiote vermoeidheid bij zwangerschap herken ik ook heel erg, plus de onrust van de onderzoeken, drukke baan en uk die je nodig heeft is ook echt heel veel. Veel ballen in de lucht en het gevoel hebben steeds maar vanalles te laten vallen: i haz it also :* Nogmaals: ik hoop dat een klein duwtje de goede kant op je helpt, gun jullie een mooie tijd nu alles er weer beter uitziet! :*

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_156301220
Denk op basis van wat ik lees dat het allerbelangrijkste is dat jij jezelf prioriteit nummer 1 maakt. Dus waar het kan tijd nemen voor ontspanning, de boel de boel laten. Leuke uitjes met vriendinnen, ontspanningsmassage, uit eten met je man. En schakel daarbij alle hulp in die je kan gebruiken. Dan denk ik dat ook wel boven water komt of dit een tijdelijke inzinking is door omstandigheden of dat er meer iets (hormonaals) aan de hand is. Maar hoe dan ook: vraag tijd en ruimte voor wat jij nodig hebt om tot rust en ontspanning te komen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 17 februari 2016 @ 23:19:41 #164
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_160006994
Ik weet niet of het hier hoort, maar ik wil de sfeer in het zwangertopic niet vernaggelen met mijn gezeik. Dagboekpost:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
aub niet quoten
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_160007440
Goed dat t hebt uitgesproken Chanty, heb jij iemand in je omgeving waarmee je dit kan bespreken? Als ik je relaas lees dan lees ik heel veel druk... drukte om je heen maar ook druk op jezelf.
Deze zwangerschap is een cadeautje maar tegelijk ook een stuk zwaarder omdat je L.ucas al hebt lopen.

Trek aan de bel, bespreek het met je man, en meld je desnoods eens een paar dagen ziek.

Wb je figuur, ik kan tegen jou zeggen dat je er prachtig uitziet, maar dat neem je ws toch niet aan..

Dus daarom maar een dikke knuffel :*

[ Bericht 0% gewijzigd door gewoonmezelf87 op 18-02-2016 07:53:53 ]
S. 2014
J. 2016
  donderdag 18 februari 2016 @ 00:55:36 #166
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_160009053
Wat zegt gm dat goed.

Ik vind je ook prachtig. Elke foto weer O+

Knuffel :*
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
pi_160009922
Och Chanty, wat zwaar ;(
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  donderdag 18 februari 2016 @ 08:05:54 #168
327807 Mariposas
יה&#14
pi_160009984
Chanty, je moet natuurlijk niets! Maar dat weet je vast zelf ook wel eigenlijk.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 10% gewijzigd door Mariposas op 18-02-2016 11:17:08 ]
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  donderdag 18 februari 2016 @ 08:40:25 #169
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_160010300
Dank jullie wel voor jullie begripvolle reacties. Eigenlijk is dit de enige plek waar ik echt eerlijk durf te zijn op dit moment. Rest maar ff in spoiler.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_160010560
Even weg.

[ Bericht 99% gewijzigd door MevrouwCactus op 19-02-2016 19:47:37 ]
  donderdag 18 februari 2016 @ 09:11:54 #171
327807 Mariposas
יה&#14
pi_160010626
Chanty
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_160010894
Ik wilde een heel verhaal tikken maar mariposas zegt t eigenlijk al! Ik sluit mij daar bij aan.
S. 2014
J. 2016
pi_160010918
Och jee MwC...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_160010961
Mw cactus

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
S. 2014
J. 2016
pi_160011158
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 09:11 schreef Mariposas het volgende:
Chanty
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Helemaal mee eens!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')