abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 19 december 2000 @ 10:46:20 #101
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_564296
19-12-2000 || 10:02 uur

Dromen zijn geen bedrog

De bewoners vertellen vaak hun dromen aan elkaar. Zo droomde Hieke een aantal weken geleden iets wat ze niet meer wist toen ze wakker werd. In ieder geval had haar droom met Koos te maken. Zij riep 'Koos, Koos' in haar slaap. Koos zei de volgende morgen: "Wat heb ik nu aan een droom. Dromen zijn bedrog. Realiteit wil ik hebben." Maar zijn dromen bedrog? Er bestaan verschillende boeken waarin gesteld wordt dat dromen voorstellingen zijn van je onderbewuste gemoedstoestand.

Zoals tarot gezien kan worden als een innerlijke gids van je onderbewustzijn, zijn dromen dat eigenlijk ook. Maar het verschil is dat je het wijsheidspel bewust raadpleegt en dromen heb je onbewust.

Of je wilt of niet: ieder mens droomt gemiddeld zeven dromen per nacht. In wetenschappelijke termen heet dit de r.e.m.-(rapid eye movement) periode. Dromen zijn een deel van je innerlijke psyche en kunnen je ontzettend veel vertellen over hetgeen je op dat moment bezighoudt. Dromen geven je aanwijzingen. Zij kunnen je waarschuwen maar ook helpen. Je hebt verschillende categorieën: waarschuwingsdroom, nachtmerrie, huis-,tuin-, en keukendroom en dromen over de dood. Het is duidelijk dat je de symboliek van dromen op verschillende manieren kunt interpreteren. Elk afzonderlijk symbool heeft weer diverse betekenissen.

Trucje

Hieke kon haar droom niet onthouden. Er bestaat een eeuwenoud trucje om de laatste droom die je hebt gedroomd te reproduceren. 'Als je wekker afgaat, spring je onder de lakens vandaan en ga je boven op je bed liggen. Haal drie keer diep adem en concentreer je. Je moet natuurlijk wel positief denken (als je denkt, het lukt me niet, gaat het ook niet). Je droom (of flarden ervan) komt vanzelf weer in je hoofd op. Schrijf de dingen (maakt niet uit wat) op. Door middel van een droomlexicon (er zijn er velen) kun je de betekenissen opzoeken'.

Bron: Fink G., Dromen encyclopedie. Verklaring van de beeldentaal uit de droomwereld van A tot Z.

A.E.

BB-site

Het komt goed.... En anders maar niet.
  woensdag 20 december 2000 @ 23:30:02 #102
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_570124
20-12-2000 || 20:46 uur

Geen publiciteitsstunt

Oplettende Big Brother-fans hebben Frank van der Laan herkend als een vriend van oud-bewoner Ed. Zij herinneren zich de live-uitzending waarin hij, samen met Eds vrouw, Ed vroeg het huis te verlaten. Op de Big Brother-site zijn recentelijk twee specials geplaatst, die in samenwerking met Frank zijn geschreven.

Uit sommige reacties op het forum en per e-mail blijkt, dat het plaatsen van de specials met specifiek zijn visie op het gedrag van de bewoners, wordt gezien als een publiciteitsstunt. De internetredactie wilde echter al enige tijd aandacht besteden aan dit onderwerp. Toen wij in contact kwamen met Frank, vroegen wij hem om zijn medewerking, vanwege zijn deskundigheid op het gebied van communicatie en motivatie. Zijn vriendschap met Ed staat hier dus volledig los van.

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp, dan kun je theoretische informatie lezen in Gedrag objectief beoordelen is onmogelijk. Franks visie op onder andere het gedrag van de drie vrouwelijke bewoners, staat in het artikel Overleven of inleven in het Big Brother-huis.

De internetredactie

BB-site

Het komt goed.... En anders maar niet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')