abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 20 december 2013 @ 16:28:40 #276
415908 Wendy1992
Faith, hope, love.
pi_134492731
Ik heb Ditzo zorgverzekering.... Slecht dus aangezien ik hoge eigen risico heb... en dat terwijl ik zelfs aanvullend verzekerd ben! Ditzo is dan per maand wel goedkoper, maar uiteindelijk betaal je voor veel dingen toch zelf... Per 1 januari weer mijn oude vertrouwde zorgverzekering IZZ terug! Hopelijk wordt de roa dan wel vergoed...

@geminiara oke gelukkig valt het nog wel mee met de haaruitval dan... vervelend ja die vermoeidheid! Even doorzetten en dan na de roa kuur weer op volle energie ;)
pi_134494177
Als ik je fotos bekijk zie ik toch wel een lichte verbetering wendy!

De structuur verandert imo. Dat had ik ook, dat was bij het begin van de grote verbetering.

Hoop alleen dat jij er niet zoveel littekens aan overhoudt als ik..
pi_134494657
Wendy, het was een hele beleving idd :P Ben er een hele middag aan kwijt geweest.

Nog even over de vergoeding via je zorgverzekering:
Je hebt altijd een wettelijk verplicht eigen risico waarvan de hoogte jaarlijks wordt aangepast. Voor 2013 was dat ¤350 en voor 2014 wordt dat ¤360. Dat houdt (voor dit jaar) dus in dat de eerste ¤350 euro aan medicijnen zelf betaalt. Of dat nou Roa is, Eryacne, tretinoine crème, of wat je verder nog meer gebruikt aan medicijnen. En dan bedoel ik niet dat je dat zelf betaalt bij de apotheek op het moment dat je het gaat ophalen. Je zorgverzekeraar stuurt je (vaak pas maanden later) daarvan een overzicht en incasseert het bedrag wat je verbruikt heb. Pas als je die ¤350 verbruikt hebt gaat de zorgverzekeraar het echt vergoeden.

Naast die ¤350 geven verzekeraars vaak de optie om je eigen risico vrijwillig te verhogen en daarmee een lagere premie per maand te betalen. Wat natuurlijk gunstig is als je geen medicijnen gebruikt, maar niet zo gunstig als je veel medicijnen gebruikt.

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 08:14 schreef Geminiara het volgende:

Bij mij ziet het er trouwens naar uit dat alles nog steeds 100% vergoed wordt door mijn zorgverzekering, geen eigen risico. Dit komt wss omdat ik dus isotretinoine slik ipv de echte Roa zelf.
Wat heb jij precies voor verzekering? Koop je daarbij je volledige eigen risico af en wat betaal je daar extra voor per maand? Of is dat onderdeel van je aanvullende verzekering? Ik wist niet dat dat kon dus ben wel benieuwd naar hoe dat zit ;)
pi_134495704
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 17:31 schreef san86 het volgende:

Wat heb jij precies voor verzekering? Koop je daarbij je volledige eigen risico af en wat betaal je daar extra voor per maand? Of is dat onderdeel van je aanvullende verzekering? Ik wist niet dat dat kon dus ben wel benieuwd naar hoe dat zit ;)
Ik zit bij de Iza, gewoon standaard, geen aanvullende dingen en eigen risico is ook het standaard bedrag. Betaal 120 id maand. Als ik inlog op MijnIza op de website dan staat er dat de Roa al 100% vergoed zijn. Snap er zelf ook niks van.. :p
pi_134497283
Wendy, heb jij veel bijwerkingen? Merk je al veel resultaat? 93 euro in een maand is veel zeg. Ik betaal volgens mij 100 euro per 3 maanden (geloof ik hoor, laatste 2 rekeningen van Menzis waren rond dat bedrag weet alleen niet zeker of dat voor 3 maanden of 6 was. Zal dat nog eens checken). Eigen risico zal het wel zijn vermoed ik.

GeenNaam, ik heb 9 maanden 30mg geslikt maar dat was omdat ik i.v.m. allergische reactie niet durfde te verhogen. De eerste keer mocht ik na een maand door naar 40mg. Denk dat het per dokter/derma verschilt, zelf aangeven dat je graag wilt verhogen wil ook weleens helpen of heb je dat al gedaan?

Geminiara, krijg jij alles vergoed? Ik slik ook Iso ipv de echt Roa maar moet wel een deel zelf betalen. Ik zit bij Menzis, aanvullend verzekerd (pakket 2). Maar ik vermoed idd dat ik eerst mijn eigen risico op moet eten. De vermoeidheid is hier ook erg, weet alleen niet meer of dat alleen door Roa komt of ook door mezelf voorbij lopen qua werk etc. Dat ga ik dus merken over 3,5 maand als ik van de Roa af moet.

Hier best blij eigenlijk. Nu 3 weken aan de 40mg (na al cummulatieve waarde behaald te hebben met 30mg wat niet goed meer aansloeg) en nog geen jeuk!!!! Ik heb er nu wel vertrouwen in dat dat ook niet komt (ff afkloppen haha). Huid begint nu te verbeteren en hoop dat dat nog even doorzet zodat ik er vertrouwen in krijg dat het wegblijft na nog 3,5 maand slikken. Ik moet stoppen en wil dat eigenlijk niet. Zou het liefst een onderhoudsdosis slikken, maar dat doen ze in NL eigenlijk niet (heb er weleens iets over gelezen in Amerikaans onderzoek maar kan dat niet meer vinden. Mocht iemand dat hebben graag!). Stom eigenlijk hoe onzeker een mens kan worden van een huid. Ik ben aan het daten en lijkt serieus te worden. Maak me nu soms al druk over, want straks wordt het echt wat en stop ik over ruim 3 maanden en komt het in alle hevigheid terug..... :'( maar goed, nu nog maar proberen niet druk over te maken.
pi_134502344
Lolo00 9maanden.. jeetje wat lang.. Ik wil niet hoger gaan omdat dat mn tomaatjes-gezichtje dan alleen nog maar erger wordt. Ik moet ook nog op stage dus dat is geen fijne combinatie.

Ik zag dat je hetzelfde woog dus ik vrees dat ik ook 9 maanden mag uitzitten. Pff ik moet maar snel wat kilo's afvallen, misschien kan het dan wat korter ;p.
pi_134503963
GeenNaam, 60kg hier. Hoe lang ben je bezig nu (vast overheen gelezen). Dat rode gezicht had ik niet, mijn huid is volgens mij super dik of zo want ik scrub ook nog en ga ook gewoon naar de sauna.... maar het helpt dus ook niet goed dus had ik die bijwerkingen maar ;-) Sterkte nog ff!
pi_134504474
Begin november, dus over 11 dagen 2 maandjes. Ik kan echt niet scrubben dan is het direct vuurrood :'). Ik had dit dus totaal niet tijdens m'n eerste kuur.

Dankje! Hoe lang moet jij nog?
pi_134505588
Ik ben eigenlijk klaar, cummulatieve waarde binnen, maar het slaat gewoon minder aan dan voorgaande keren en baal daar heel erg van. heb in overleg met HA nog 4 maanden 40mg gekregen dus ik hoop dat dat nog net dat laatste zetje geeft...
pi_134519544
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 22:12 schreef Lolo00 het volgende:
Ik ben eigenlijk klaar, cummulatieve waarde binnen, maar het slaat gewoon minder aan dan voorgaande keren en baal daar heel erg van. heb in overleg met HA nog 4 maanden 40mg gekregen dus ik hoop dat dat nog net dat laatste zetje geeft...
Kan me heel goed voorstellen dat je heel hard baalt. Kan ik uit je bericht opmaken dat dit niet je eerste kuur is?
pi_134520621
Klopt maar nooit een complete kuur, altijd maar een paar maanden. Stomme is dat ik na 3 maanden 20mg ooit 4 jaar puistvrij (wel af en toe) ben geweest. Na bevalling begon het weer, hormonenkwestie gok ik. Daarna nooit meer goed geweest. In 2011 aan een kuur begonnen en dat ging super goed. Wel bijwerkingen maar te doen en toen na 20mg en een maand 30mg verhoogt naar 40mg en toen ging het dus mis. Allergische reactie, jeuk zo erg dat je het niet voor kunt stellen. 5 maanden last van gehouden (eerste 2 maanden onhoudbaar) en echt een enorme uitbraak ook gehad (waarschijnlijk omdat ik pas in maand 3 van de kuur zat). Omdat ik me meer stoorde aan de puistjes dan dat ik angstig was toch weer begonnen in maart geloof ik. Alleen 20 en 30 geslikt, alleen het werkt nu veel minder. Merk het aan alles. Nu toch de gok naar 40mg genomen, omdat ik weet ik dat ik van HA MOET stoppen. Hij wil me wel doorsturen naar derma hoor, maar die vinden mijn acne niet heftig genoeg voor Roa (tenminste vorige keer). Dus vandaar keuze voor de gok in de hoop dat dat toch nog ff een 'klap uitdeelt'. Dat is het hele verhaal :)

En jij, hoe kwam jij bij Roa? En merk je al goed resultaat? Goed hoor dat je dat doet, neem aan dat je 25 bent? Hopelijk heb jij er op mijn leeftijd geen last meer van haha
pi_134526668
Heb voor aankomende jaar minimaal eigen risico genomen. Beetje geschrokken van hoe duur de derma is.

Mijn derma vond de 120mg-norm echt onzin, sprak zelfs over onnodige overdosering. Ik slik momenteel nog steeds 40mg, maar ik ga binnnenkort weer vragen om 60mg omdat ik toch echt die 120mg-norm wil gaan halen.
pi_134553066
Blauwgolf, ik heb ook gemerkt dat het heel erg per derma/ha verschilt hoe ze met Roa omgaan. Slik je al lang 40mg? hoe ver ben je en slaat het goed aan?
pi_134599180
Even een update van mij als gestopte Roaccutane gebruikster. Ik ben inmiddels 3 of 4 weken gestopt, en ik heb alweer 2 kleine puistjes gehad deze week. De 1 is weg, en nu heb ik een kleintje bij mijn kin. Ik baal er zo van, ik ben weer terug bij af.

Iedereen zegt dat ik me aanstel. We hebben foto's teruggekeken van mijn pukkeltijd, en ik had daar gemiddeld genomen 2 puistjes op mijn voorhoofd en 1 op mijn kin. Dus steeds 3 pukkels. Ging er 1 weg, kwam er ergens weer 1 bij. Maar mijn pukkels waren echt van die best grote, die enorm opvallen. Als ik ze probeerde te camoufleren, zag je echt nog zo'n verdikking op de huid zeg maar. Het is echt vervelend als je niet serieus genomen wordt. Ik weet dat anderen het misschien veel erger hebben, maar het is zo rot voor je zelfverzekerdheid.

Op mijn pukkeltje heb ik meteen benzoylperoxide gesmeerd, en ik hoop dat ik hem zo rustig kan houden. Weet iemand wat het beste is qua benzo? Als advies wordt gegeven om het heel dun op puistjes zelf te smeren, maar Jetske Ultee zegt juist dat je het ook er omheen moet smeren. Omdat je dan ook korte metten maakt met de puistjes die nog moeten doorkomen (best logisch ook).

Ik weet niet wat wijsheid is. Ik vind het sowieso best rotspul, want je krijgt van die blekende vlekken op je gezicht :( Als iemand advies heeft, hoor ik het graag! (ook qua hoe vaak je het op je puistjes moet smeren per dag, enz.)
pi_134599370
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 13:43 schreef Lolo00 het volgende:
Ik slik ook de echte Roa niet maar Iso, altijd gekregen van apotheek en werkt(e) hier prima. Wat ik wel apart vind is dat de bijwerkingen van echt droog, schuurpapier etc. ik nooit gehad heb, sterker nog ik scrub gewoon. Op een of andere manier reageer ik minder dan gemiddeld vermoed ik.

Diabox, ok bedankt. Ik hoop dat dat het is en dat ik de laatste 3,5 maand met 40mg toch nog iets bereik zodat ik wat zekerder kan stoppen. Ik wil er gewoon vanaf, ben er helemaal klaar mee!
Met dat scrubben zou ik toch oppassen hoor. Ook al merk je geen droogheid, je huid is echt wel droger hoor. Anders zouden je puistjes ook niet weggaan. Ze zetten niet voor niets in de bijsluiter dat je niet mag scrubben (zelf tot 6 maanden na de kuur niet). Je huid is erg gevoelig en dun, ook al merk je hier zelf wellicht niets van. Het is natuurlijk je eigen keuze, maar ik zou er toch mee oppassen. Het zou littekens kunnen veroorzaken, zeggen ze.
pi_134601973
Lees inmiddels alweer een paar dagen mee in dit topic. Ik ben een oud gebruiker van roaccutane en ben nog steeds zeer tevreden met het resultaat. Heb geen terugval gehad en voor mij is het dus bij één kuur gebleven. Enige wat ik eraan heb overgehouden is een super droge huid/lippen in de winter.
pi_134603788
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 12:43 schreef ExtremeBanaan het volgende:
Lees inmiddels alweer een paar dagen mee in dit topic. Ik ben een oud gebruiker van roaccutane en ben nog steeds zeer tevreden met het resultaat. Heb geen terugval gehad en voor mij is het dus bij één kuur gebleven. Enige wat ik eraan heb overgehouden is een super droge huid/lippen in de winter.
fijn voor je! hoeveel is je gewicht, hoe lang heb je geslikt en hoeveel mg? als ik mag vragen.
pi_134603850
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 12:17 schreef Lolo00 het volgende:
Klopt maar nooit een complete kuur, altijd maar een paar maanden. Stomme is dat ik na 3 maanden 20mg ooit 4 jaar puistvrij (wel af en toe) ben geweest. Na bevalling begon het weer, hormonenkwestie gok ik. Daarna nooit meer goed geweest. In 2011 aan een kuur begonnen en dat ging super goed. Wel bijwerkingen maar te doen en toen na 20mg en een maand 30mg verhoogt naar 40mg en toen ging het dus mis. Allergische reactie, jeuk zo erg dat je het niet voor kunt stellen. 5 maanden last van gehouden (eerste 2 maanden onhoudbaar) en echt een enorme uitbraak ook gehad (waarschijnlijk omdat ik pas in maand 3 van de kuur zat). Omdat ik me meer stoorde aan de puistjes dan dat ik angstig was toch weer begonnen in maart geloof ik. Alleen 20 en 30 geslikt, alleen het werkt nu veel minder. Merk het aan alles. Nu toch de gok naar 40mg genomen, omdat ik weet ik dat ik van HA MOET stoppen. Hij wil me wel doorsturen naar derma hoor, maar die vinden mijn acne niet heftig genoeg voor Roa (tenminste vorige keer). Dus vandaar keuze voor de gok in de hoop dat dat toch nog ff een 'klap uitdeelt'. Dat is het hele verhaal :)

En jij, hoe kwam jij bij Roa? En merk je al goed resultaat? Goed hoor dat je dat doet, neem aan dat je 25 bent? Hopelijk heb jij er op mijn leeftijd geen last meer van haha
Ik heb zelf ook een kuur van 3 maanden van 20 mg achter de rug. Jij zegt dat het bij jou toen 4 jaar lang weg bleef. Kwamen er na de kuur nog wat kleine pukkeltjes of kwam er helemaal niets meer na de kuur?
pi_134604307
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 13:30 schreef marrr. het volgende:

[..]

fijn voor je! hoeveel is je gewicht, hoe lang heb je geslikt en hoeveel mg? als ik mag vragen.
Het is al weer jaren geleden en om eerlijk te zijn durf ik het niet meer zekerheid te zeggen. Denk dat ik toendertijd zo'n 75kg woog en rond de 1,85. Volgens mij heb ik 40mg geslikt (zijn capsules van 20g toch? Volgens mij slikte ik elke dag 2x20). Heb het 8 maanden geslikt volgens mij.
pi_134611929
Extreme banaan, wat fijn dat het bij jou nog steeds weg is! :)

Marr, ik snap heel goed dat je baalt dat het terug komt! Zelfs al is het maar één pukkel... Juist als je er weinig hebt is het irritant, juist omdat je niet serieus genomen wordt. Want "die ene gaat wel weer weg", maar wat je zegt idd, tegen die tijd zit er wel weer een nieuwe (of 2 of 3..). En naast dat het er niet mooi uit ziet, doen ze gewoon pijn. Dat vind ik persoonlijk nog het ergste. Als er dan net eentje rond m'n oog zit en ik kan niet gaan zwemmen omdat m'n zwembril dan niet op kan bijvoorbeeld. Ik hoop voor je dat je huid weer snel rustig wordt! Tips over de benzo heb ik helaas niet voor je, ik ben er zelf stikallergisch voor. Gebruik je verder nog zalfjes? Ik kreeg na een kuur vaak Differin mee voor het "onderhoud".
  maandag 23 december 2013 @ 16:54:19 #296
415908 Wendy1992
Faith, hope, love.
pi_134612208
@Loloo.. Belachelijk hoeveel geld t kost he.. maar goed, ik heb t er wel voor over als het werkt!
Mijn bijwerkingen vallen nog wel mee.. Droge huid, droge lippen, schilfertjes... ergste waar ik nu last van heb ik moeheid en ik ga al twee dagen lang elke keer door mijn rug heen als ik buk en opsta... Nou werk ik in de zorg en moet daarbij veel tillen dus misschien heb ik me daar vertilt, maar kan ook door de roa komen? Omdat gewrichtsklachten ook als bijwerking kunnen zijn?? Resultaat is met vlagen... ene dag denk ik: jaaa dat ziet er goed uit! En de volgende dag is het weer slecht :(

@blauwgolf... Ik zou als ik jou was toch de 120mg/kg norm aanhouden... je leest toch veel terug dat dat echt belangrijk is om goed en vooral blijvend resultaat te krijgen...

@marr.... Wat ontzettend balen dat je weer wat pukkels hebt!! Snap echt heel goed dat je daar niet blij mee bent! Alleen geef de moed nog niet op.... mijn zus heeft ook roa gehad en bij haar sloeg het pas echt aan een paar weken NA gebruik van de roa... het echte effect kan dus nog komen! ;)

@extremebanaan... Wat fijn zeg dat het voor altijd weg is gebleven! Viel de kuur je mee of heb je toentertijd erg veel last van de bijwerkingen gehad?? Na hoeveel tijd begon jij echt goed verschil te merken?
pi_134616418
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 16:49 schreef san86 het volgende:
Extreme banaan, wat fijn dat het bij jou nog steeds weg is! :)

Marr, ik snap heel goed dat je baalt dat het terug komt! Zelfs al is het maar één pukkel... Juist als je er weinig hebt is het irritant, juist omdat je niet serieus genomen wordt. Want "die ene gaat wel weer weg", maar wat je zegt idd, tegen die tijd zit er wel weer een nieuwe (of 2 of 3..). En naast dat het er niet mooi uit ziet, doen ze gewoon pijn. Dat vind ik persoonlijk nog het ergste. Als er dan net eentje rond m'n oog zit en ik kan niet gaan zwemmen omdat m'n zwembril dan niet op kan bijvoorbeeld. Ik hoop voor je dat je huid weer snel rustig wordt! Tips over de benzo heb ik helaas niet voor je, ik ben er zelf stikallergisch voor. Gebruik je verder nog zalfjes? Ik kreeg na een kuur vaak Differin mee voor het "onderhoud".
Maar iedereen heeft toch wel is last van een puistje? Ze zijn niet leuk nee, maar iedereen heeft natuurlijk wel is 1, 2 of 3 puistjes. Ik heb ze zo af en toe ook nog. Gelukkig niet meer in de grote getale als toentertijd.
pi_134616521
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 16:54 schreef Wendy1992 het volgende:
@extremebanaan... Wat fijn zeg dat het voor altijd weg is gebleven! Viel de kuur je mee of heb je toentertijd erg veel last van de bijwerkingen gehad?? Na hoeveel tijd begon jij echt goed verschil te merken?
Ik had dus heel erg last van een hele droge huid en mijn lippen waren ook ontzettend droog. Verder had ik heel erg last van bloedneuzen uit het niets wat op werk wel erg vervelend kon zijn. Mijn leidinggevende was op de hoogte dus deed er gelukkig niet heel moeilijk over. Kan mij niet herrineren dat ik op psychisch gebied last heb gehad, behalve dat je sommige dingen moet laten door de roa.

Ik merkte gelijk dat de pillen begonnen te werken, heb maandelijks foto's genomen alleen zit op het moment in het buitenland dus kan niet kijken na hoelang ik daadwerkelijk verschil zag in de trant van dat de puistjes weg bleven. Maar na mijn weten ging daar toch wel enkele maanden overheen.
  maandag 23 december 2013 @ 20:21:02 #299
300815 Sasman
Kijk en leer...
pi_134621149
Iemand al eens een behandeling met een fractionale laser gehad?

En wat was het resultaat?
Trotse Belg.
pi_134624128
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 18:48 schreef ExtremeBanaan het volgende:

[..]

Maar iedereen heeft toch wel is last van een puistje? Ze zijn niet leuk nee, maar iedereen heeft natuurlijk wel is 1, 2 of 3 puistjes. Ik heb ze zo af en toe ook nog. Gelukkig niet meer in de grote getale als toentertijd.
Maar bedoel je dan kleine puistjes? Of enorme puisten? Ik heb liever een hoofd vol kleine pukkeltjes dan 3 die zo groot zijn en zo diep zitten dat ze heel de dag pijn doen. Zolang ze oppervlakkig zijn vind ik het echt allemaal prima ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')