abonnement Unibet Coolblue
pi_131541251
Mijn kind slaapt op het KDV 10x beter dan thuis :@ Maar die heeft geen reflux. Sneu zeg, Sylver. Maar als je je daar echt druk om maakt, dan bel je het KDV toch even om te vragen of ze daar ervaring mee hebben en hoe ze ermee om gaan? :)
Sarcasme. Herken het.
pi_131543220
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 11:12 schreef Hilzillah het volgende:
Oh jeetje, het kan dus eigenlijk van alles zijn.
Rot van de slaapproblemen 's nachts Loj, dat moet een drama zijn! :( Infacol gebruik ik al een poosje, soms een paar dagen niet. Als het goed lijkt te gaan. Daar dus maar eens een paar dagen mee stoppen om te kijken of het verbetering geeft. Extra water toevoegen aan voeding ben ik zondag gelijk mee begonnen. Toen kon je een muur plamuren van wat er uit kwam.

Reflux heb ik ook aan gedacht. Hij slaapt met een fluffy kussen in de rug in de box, en zijn wiegje (naast mijn bed) staat ook al iets rechtop. Hij lijkt niet te herkauwen te slikken of een vies gezicht te trekken. Soms wel, maar had van de HA begrepen dat alle babies wel een beetje last van reflux hebben.

Inbakeren nog niet 'echt' geprobeerd. Af en toe als ik hem heel erg zie slaan met zijn armpjes.

En L-E, ik heb heul dat wandelen niet nodig! Ik ben een slanke den en ben mijn 22 kilo al bijna weer kwijt! }:| ;) (nou ja, nog 8 dan :D) Maar er zijn idd ook andere route's dan naar het winkelcentrum. Misschien dat maar wat vaker proberen. De huiskamer, gang, keuken, berging heb ik nou wel gezien met wandelen. :')
Dat deed mijn (verborgen) reflux meisje ook niet. Ik baal er nog steeds van dat ik er weken mee heb lopen 'rommelen' en geen huisarts of cb die me hielp. En toen las ik iets over reflux en leek het wel over mijn eigen kind te gaan. En dat was dan mijn 4e en nog steeds niet durven vertrouwen op mjin gevoel, zo stom. Mijn redding was de babybjorn wipstoel. Echt de enige plek waar ze echt lekker rustig lag. En de medicijnen hielpen gelukkig ook meteen.
Succes!
Met een meidenkwartet
pi_131544327
Hillz
Luister naar je Moedergevoel :*

Na heel wat gedoe hier ook med. voor S maar dat verhaal had je al gelezen.
We zijn sinds kort zelfs van huisarts veranderd.

Sylver
Mede door het 'moeilijke in slaap vallen' van S (toen wisten we nog niet wat er was) heb ik gekozen voor een gastouder. S was eerst alleen bij de GO en ze heeft 20+jr. ervaring. Ze had alle tijd voor S en gaat met alle liefde met haar wandelen, liedjes zingen, wiegen, knuffelen etc wat S maar nodig heeft om te slapen. Toen S eenmaal aan haar gewend was ging het allemaal zo goed. Ben er blij met haar ervaring en dat ze tijd voor S heeft. Nu heeft ze er ook regelmatig een kindje bij wat erg leuk voor S is natuurlijk.
Is een GO geen optie voor jullie?
  woensdag 25 september 2013 @ 10:34:48 #79
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_131544374
Sylver, als ik jou was zou ik gewoon een een afspraak maken om langs te gaan. Ze zijn op een KDV zoveel gewend. Jouw kindje is vast niet de eerste met reflux! En, zoals ik eerder al had verteld, mijn dochter sliep alleen maar in onze armen en op het KDV zonder problemen in een schommelwiegje. Succes iig!
pi_131554641
Vandaag heel de dag aan toegegeven. En ik heb zelden zo'n vrolijk monstertje gezien. Welliswaar al vrolijk vanaf 04.30 vanmorgen, maar dat mag de pret niet drukken. De wakker momenten na voeding waren gezellig. In slaap vallen op mij en na een uurtje nog een poosje op zijn buik in de box.

Het is trouwens wel een vreetmonster. De 2 uur tussen de voedingen haalt hij net.

Wat zijn er trouwens veel kleintjes met échte reflux. Arme spookjes. Het is zo rot om te zien als ze zich niet jofel voelen. ;(
pi_131558904
Bedankt voor de reacties! :)
Ik zal idd even contact opnemen met het kdv, even goed met de leiding daar praten en (hopelijk) gerustgesteld worden. Ik hoop dat ze er schommelwiegjes hebben! Kan het me niet meer herinneren.

Zoe; een go klinkt nu wel erg aantrekkelijk, ik heb echter toen ik nog zwanger was voor deze kdv gekozen en haar inmiddels ook al aangemeld voor een jaar. Ik weet eigenlijk niet of ik dat nog zo makkelijk kan wijzigen.

Maar wat men ook zegt, mijn dochter zal waarschijnlijk niet de eerste met reflux zijn, eerst maar eens een goed gesprek voeren daar :Y

Hilz, wat fijn! En hij slaapt wel verder op zijn buik in de box?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_131559080
quote:
1s.gif Op woensdag 25 september 2013 18:00 schreef Sylver_ het volgende:


Hilz, wat fijn! En hij slaapt wel verder op zijn buik in de box?
Als een roosje! Sterker nog... Als twee roosjes O+

pi_131559180
O+
Home is where the O+ is...
pi_131568112
Awwwwh! O+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_131577012
Ohhh Hillz wat een schatje!

Sylver
Heb ook geen idee hoe dat zit bij een kdv met aanmelding enzo.
Hoop dat je in gesprek meer duidelijkheid krijgt hoe het kdv er mee omgaat. :*
  vrijdag 27 september 2013 @ 13:24:09 #86
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_131616344
Ik heb een zak met kleding gekregen van een kennis, en ben dat net aan het uitzoeken geweest en nu ben ik in de stress :'). Dus ik kom even met een paar newbie vragen...
Hoeveel rompers hebben jullie ingekocht voor de geboorte in welke maat en waren die dan met lange of korte mouw of mouwloos? (er staat echt een belachelijk aantal op de kraamlijst hier: 4. Alsof ik elke dag ga wassen :?).
En wat draagt een baby over een romper heen, zijn dat in het begin vooral boxpakjes of moet ik ook broek+trui/vest combinaties inslaan? En moet daar dan nog een t-shirt tussen? :@ En hoe warm kleed je een februari-baby? Moet daar dan nog een jas over als hij/zij in de MC of wandelwagen gaat, en moet daar nog een deken/slaapzak overheen?
Is een mutsje noodzakelijk en hoe weet je in welke maat die dan moet? En wat draagt een mini aan zijn/haar voetjes in de maanden na de geboorte, moet ik slofjes kopen en zo ja in welke maat?
Hoeveel slabbetjes moet je inslaan en heb je die ook nodig als je BV gaat geven?
OMG help :@ :@ :@.
KuikenGuppy
pi_131616549
Bedoel je rompers die je meeneemt naar het ziekenhuis of voor tijdens je thuisbevalling? Ik had twee setjes kleding bij me (dus ook twee rompers).

In het begin vond ik pakjes het fijnst en dan dragen ze daaronder een romper. In het hele begin is een langemouwenromper misschien wel fijn qua warmte, maar je maakt het jezelf wel makkelijker met korte mouwen ;)

Ik vind dat een romper voldoende is als je er een trui overheen aantrekt. En zeker bij die hele kleintjes is het echt gefrot met die kleertjes. Ze vinden het over het algemeen ook niet leuk, veel mensen zweren daarom bij overslagrompers (ik vind ze zelf niet fijn).

Dus. Samengevat, ik zou veel rompers inslaan, je ziet ze bijna nooit als je een novemberbaby hebt dus als de helft krijgertjes zijn is het ook prima.
Ik zou boxpakjes en misschien van die superzachte broekjes en truitjes met lange mouwen inslaan, geen t-shirts.
Als je naar huis gaat is een dekentje fijn (of omslagdoek of voetenzak).
In het begin ligt de baby eigenlijk continu in een omslagdoek ofzo dus dan heb je geen slofjes nodig (maar ze zijn wel schattig natuurlijk ;) ). Gewoon de kleinste die ze hebben. Dat geldt ook voor mutsjes.

Slabbetjes bij BV zijn geloof ik niet zo nodig. Bij FV vind ik ze ideaal. Maar hydrofielen of spuugdoeken zijn ook prima (ik vind slabben handig omdat ze niet ineens ergens verdwijnen als je baby ze grijpt, maar als de baby bij BV op z'n/haar zij ligt dan vangt een slab niets op ;) ).

Eh.. zoiets? :D
  vrijdag 27 september 2013 @ 13:31:24 #88
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_131616553
Relax :D

Mijn O. is van februari dus dat loopt wel gelijk.

Ik had behoorlijk wat rompers. Die 4 is echt te weinig. Gezien de winter had ik lange mouwen rompers en dat was fijn toen hij moeilijk op temperatuur bleef de eerste week maar het is wat meer geprop twee lange mouwen over elkaar dan als je korte mouwen neemt.
Daar overheen ging van alles. Jumpsuits, broek en trui. Daar hoeft geen tshirt meer tussen maar ik zou wel wat verschillende soorten dingen in huis halen. Je zult zien dat je een voorkeur gaat ontwikkelen. Niks met capuchon of stugge stoffen kan ik je aanraden. Dat ligt niet lekker.
Voor in de MC zou ik een warm vest aan doen. Echte jassen zitten totaal niet bij die mini's.
Wat ook erg fijn is een voetenzak zoals deze van Wallaboo.

Dan kan je bij langere ritten in de auto ook het vestje uit laten bijvoorbeeld.
In de kinderwagen doe je er een dekentje overheen net zoals in bed. Anders is het te koud bij de beentjes.
Slofjes heb ik de eerste maanden niet gedaan. De dekentjes en voetenzakken icm sokken houden de boel warm.
Mutsjes zijn vlak na de geboorte nodig omdat ze veel temperatuur verliezen via het hoofd. Koop de kleinste maat zou ik zeggen. Al meen ik me te herinneren dat die van de Hema groot vielen.
Met bv is een slab niet nodig. Bij kv raad ik het wel erg aan.
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 27 september 2013 @ 13:31:36 #89
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_131616560
Ik had een mei-kindje, maar ik had rompers met zowel lange als korte mouw, zeker een stuk of 8-10 van elk. Maat 50/56. Er ging minstens een romper per dag doorheen, vaak genoeg meer, dankzij poepexplosies.

Ik heb zelf pas sinds kort boxpakjes. Noor droeg romper / broekje / shirtje / sokjes. Toen het heel warm was alleen romper / broekje en toen het heet werd alleen romper.

Als je naar buiten gaat, pak je (zeker in feb) je kind wel warm in ja. Noor lag in bovengenoemde kleding, jasje en onder een lakentje en dekentje en met een mutsje op. Mutsjes voor newborn zijn allemaal one size, dus dat komt wel goed ;-). Slofjes heb ik wel gehad, nooit gebruikt. Ondingen. Vallen constant af. Sokjes werken hier beter.

Slabbetjes heb ik een stuk of 10, maar ik geef bv via de fles, dus eerder gedruppel en geknoei. Geen idee of je met live bv ook een slab moet gebruiken :).
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  vrijdag 27 september 2013 @ 13:32:58 #90
381212 Gulara
From the future
pi_131616605
Voor een winterbaby zou ik rompers met lange mouw nemen. Mouwloos in ieder geval niet.
Vier stuks lijkt me belachelijk weinig. Ga er vanuit dat je op sommige dagen vier rompers nodig hebt. Van daaruit kun je dan kijken naar hoe vaak je kan wassen.

Je kunt jumpsuits nemen, maar broek/truitje kan ook. Ik hou (zelfs nu nog) van zachte comfortabele kleding. Waar ze lekker in kunnen slapen.

Mutsje dat we hier voor de geboorte hadden gekocht droeg hij vorige week nog. Volgens mij komen die dingen vaak maar in een maat?

Om de voetjes sokken en misschien voor de koudere momenten een gebreid slofje?

Slabbers gebruik ik hier pas sinds de bijvoeding. Ik vind een hydrofiel veel handiger bij borstvoeding.
  vrijdag 27 september 2013 @ 13:33:46 #91
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_131616629
Ja, hydrofielen _O_ daar kun je er gewoon niet genoeg van hebben!
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_131616671
Voor M had ik juist vooral mouwloze rompers. Daar overheen shirtje en broekje en dat was voor binnen prima. Want ook in januari is het hier in huis behaaglijk ;) Hij kon zich wel goed op temperatuur houden trouwens.

Naar buiten kreeg hij een berenpakje aan en dan nog in de kinderwagen onder een dekentje (er lag toen ook wel sneeuw) en in de MC had hij een wikkeldeken.
  vrijdag 27 september 2013 @ 13:35:06 #93
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_131616676
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2013 13:33 schreef XcUZ_Me het volgende:
Ja, hydrofielen _O_ daar kun je er gewoon niet genoeg van hebben!
Dat blijft grappig want dat is wel de mening van de meerderheid maar wij hadden geen spuger en gebruikten slabben bij de flesvoeding.
Hydrofielen gebruikten we enkel voor het afdrogen dus ik had er veel te veel.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_131616714
Wij hadden wel een spuger maar ik vond spuugdoekjes weer makkelijker in gebruik dan hydrofielen. Dus wij hadden 20+ spuugdoekjes.....

Zo zie je maar weer, zoveel mensen, zoveel meningen ;)
  vrijdag 27 september 2013 @ 13:36:15 #95
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_131616720
Ok ik adem nog/weer ;)

Zo te lezen kan ik nog flink los gaan met kleertjes shoppen, maar ik heb gelukkig nog even. Welke maat is handig om te kopen voor de eerste paar weken? We weten van te voren het geslacht niet, dus ik wil na de geboorte nog een keer los gaan met stoere shirts of schattige jurkjes ;).
KuikenGuppy
  vrijdag 27 september 2013 @ 13:36:38 #96
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_131616735
Spuugdoekjes kunnen gewoon van badstof zijn toch?
KuikenGuppy
  vrijdag 27 september 2013 @ 13:37:37 #97
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_131616762
quote:
2s.gif Op vrijdag 27 september 2013 13:36 schreef Burdie het volgende:
Spuugdoekjes kunnen gewoon van badstof zijn toch?
Ja.

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 13:36 schreef Burdie het volgende:
Ok ik adem nog/weer ;)

Zo te lezen kan ik nog flink los gaan met kleertjes shoppen, maar ik heb gelukkig nog even. Welke maat is handig om te kopen voor de eerste paar weken? We weten van te voren het geslacht niet, dus ik wil na de geboorte nog een keer los gaan met stoere shirts of schattige jurkjes ;).
Ik zou 50 halen voor de eerste week als het toch unisex is wat je koopt. Er zijn weinig baby's die daar niet het beste inzitten direct na de geboorte.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_131616791
quote:
17s.gif Op vrijdag 27 september 2013 13:36 schreef Kyara het volgende:
Wij hadden wel een spuger maar ik vond spuugdoekjes weer makkelijker in gebruik dan hydrofielen. Dus wij hadden 20+ spuugdoekjes.....

Zo zie je maar weer, zoveel mensen, zoveel meningen ;)
Ik heb enorme stapels van die doekjes. Bij de Wibra!
Met een meidenkwartet
  vrijdag 27 september 2013 @ 13:38:48 #99
381212 Gulara
From the future
pi_131616798
Oh bij lange mouw over lange mouw zijn rompers met iets te lange mouwen handig.
Ik trok die mouw dan over het handje en dan zo door de volgende mouw.
Overigens niet heel bevorderlijk voor de pasvorm van je romper misschien. :@
pi_131616805
Ja, volgens mij wel :Y

Mijn man is de eerste nog naar de prenatal gerend om maat 50 te kopen voor onze gemiddelde baby. Van die veel te grote kleertjes vond ik niks bij zo'n mini.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')