Kwam pas 's middags op t idee om pizza's te eten dus tja.quote:Op zaterdag 14 december 2013 18:41 schreef MaximusTG het volgende:
Moet je er meer water bij doen; volledig volkoren kan zeker wel 80% water. Dus 160 water op 200 meel. Je kunt als je bv deels volkoren doet eerst het volkoren deel mengen met al het water en een nachtje laten staan (eventueel met een beetje gist, maar hoeft niet).
En dan later pas aanvullen met bloem.
Dat is prima hoor.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:49 schreef ChilllayD het volgende:
Ik heb gister middag het deeg gemaakt volgens het eerste recept uit de openingspost.
Paar uurtjes op een warme plaats laten rijzen, opnieuw gekneed en in 3 bolletjes terug geplaatst (afgedekt) in de koeling. Nu waren ze vanochtend alweer gigantisch gerezen... 1x zo groot wil ik niet zeggen maar het scheelt niet veel. Was dat de bedoeling?
Op een chamottesteen, in een elektrische oven op 250 graden (uur van tevoren aangezet). Gewone patentbloem heb ik gebruikt.quote:Op woensdag 18 december 2013 14:00 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, waar bak je in/op, welke bloem gebruik je?
Je kunt overstappen op zuurdesem, iig geen tipo 00 gebruiken als je in gewone oven bakt. Eventueel beetje suiker in het deeg (maar dat zou niet hoeven).
Er zit toch een groot verschil in tomatensaus en tomatensaus. Mijn favoriete is http://alcenero.com/prodo(...)pomodoro-e-sughi-bio geen idee of dat in Nederland te verkrijgen is. Maar is dus biologisch en er zit zoveel meer smaak aan dan de goedkoopste saus (sugo). Laatst in een pizzeria geweest die pizza DOP ( keurmerk regio producten zoals DOC, DOCG, IGP) ingredienten gebruikte. Was verrassend goed van smaak, alleen daar betaal je wel de hoofdprijs voor.quote:Op vrijdag 20 december 2013 16:13 schreef ChilllayD het volgende:
Ik zie die pakjes 'Tomato Frito' nog wel eens langs komen in deze topicreeks. Doen jullie daar nog iets byzonders mee?
Tja je kan er wat olijfolie of oregano door doen, maar zou er toch niet veel anders mee doen ;-)quote:Op vrijdag 20 december 2013 16:45 schreef ChilllayD het volgende:
Ik maak ook graag zelf tomatensaus ik weet zegmaar wel wat lekker is en wat niet haha. Maar ik was dus erg benieuwd naar die pakjes frito die ik hier toch wel eens voorbij zie komen. Of ze er dus verder nog iets speciaals mee doen of er gewoon een laagje van op de bodem smeren en klaar.
quote:Op vrijdag 20 december 2013 16:52 schreef mytec het volgende:
[..]
Tja je kan er wat olijfolie of oregano door doen, maar zou er toch niet veel anders mee doen ;-)
Edit: zout trouwens ook.
Tot welke temperatuur kan je oven? Pizza ovens zijn ontzettend heet zo dat ze zeer snel alles bakken. Als de oven niet warm genoeg is blijft je pizza wit en je kaas zwart ( want je laat het er langer in).quote:Op zaterdag 21 december 2013 18:59 schreef ChilllayD het volgende:
[ afbeelding ]
En mijn 2e poging.... (hij is alweer rond)
De smaak was subliem, heeeerrrrrrrlijk lekker! (tomatensaus, champignon, ui, bacon, salami, mozzarella & cheddar kaas).
Maar weer die korst, nu enorm licht! Niet te hard dit keer (was smakelijk, maar meer 'deeg'smaak van binnen).
Bodem was oke.... krokant, wel blank. En ik krijg alles behalve luchtbelletjes in die rand, het neigt meer naar een randje van deeg met smaak. Hele fijne structuur.... wat is daar de truuk van? Ik krijg m'n deeg altijd netjes in de juiste vorm zonder 'm plat te stampen. Je ziet 'm in de oven ook goed groeien.... luchtbelletjes vormen en 'bewegen'.
De 1e keer te hard (te lang in de oven....)
Deze poging.... teveel deeg smaak, langer had niet gemoeten anders was de salami baksteen geworden.....
Oke, ik heb geen pizza steen. Maar ik doe 'm eerst op een bakplaat (bodem taartvorm) en de laatste paar minuutjes op het rooster. Verlies ik teveel hitte door die wisseltruuk of..... help
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |