abonnement Unibet Coolblue
pi_130835246
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 11:11 schreef christiman het volgende:
Help!
Voor een opdracht moet ik een DD van 4 diagnoses opstellen bij onderstaande casus, maar ik kom er even écht niet uit. Verder dan atriumfibrilleren en thyreotoxicose kom ik namelijk niet.
Natuurlijk weet ik dat ik niet mijn huiswerk door jullie moet laten maken, maar kan iemand me even een 'aha-erlebnis' geven aub?

Mijn dank is groot!

Casus:
Patiënte vertelt dat zij de afgelopen twee weken hartkloppingen ervaart. Deze zijn volgens haar niet continu aanwezig. Hierbij is zij soms wat licht in het hoofd, ze is niet flauwgevallen en heeft er geen pijn op de borst bij. Zij wordt sinds 10 jaar behandeld voor een hypothyreoïdie met 175 mcgr thyrax. Twee jaar geleden is bij haar een type II diabetes vastgesteld met hypertensie. Hiervoor wordt zij behandeld met metformin 500 mgr 1x daags, daarnaast gebruikt ze hydrochloorthiazide 25 mgr 1x daags en simvastatin 40 mgr 1x daags. Ze rookt 2 sigaretten per dag en drinkt ongeveer 10 kopjes koffie per dag. In haar familie komen, zover zij weet, geen aangeboren ritmestoornissen voor. Haar lengte is 167 cm bij een gewicht van 70 kilo.
Vergeet de hyperventilatie niet in de DD *grinnikt*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')