abonnement Unibet Coolblue
pi_128903464
Originele OP:

quote:
Op zondag 3 januari 2010 01:17 schreef Quickie_Butt het volgende:
Het viel me op dat er nog geen centraal topic is voor depressies en/of angstklachten. Wel een topic over medicatie bij psychische problemen en een hoe voel je je nu topic, maar die dekken naar mijn mening niet helemaal de lading.

Ik denk dat dit topic wel kan bijdragen in dit subforum. Veel mensen kampen namelijk met depressieve of angstklachten en zo kunnen we een beetje steun bij elkaar zoeken en elkaar van adviezen en tips voorzien :)
Korte omschrijving depressie:

quote:
Depressie
Iemand met een depressie heeft last van een hevige neerslachtigheid.

Die neerslachtigheid klaart niet na een paar dagen vanzelf op, maar duurt minimaal twee weken. Depressie moet niet verward worden met 'gewone' neerslachtigheid die iedereen wel eens heeft. Bij een depressie is deze heviger en tast het dagelijks functioneren aan.

Bron: http://www.trimbos.nl/onderwerpen/psychische-gezondheid/depressie
Korte uitleg van angststoornissen:

quote:
Angststoornissen
Angststoornissen zijn in de psychiatrie de meest voorkomende aandoeningen. Sommige van deze aandoeningen worden fobie genoemd. Het gemeenschappelijke kenmerk van angststoornissen, is dat er sprake is van angst. Mensen kunnen zo angstig zijn dat het hun leven ontregelt.

Wanneer spreken we van een angststoornis?

Angst is een gevoel dat optreedt bij dreigend gevaar. De emotie ontstaat als het welzijn van een persoon direct wordt bedreigd, maar ook als een persoon een situatie als bedreigend ervaart. Als een angst geen reële grond heeft en de betrokken persoon er sociale of beroepsmatige problemen door ondervindt, is er sprake van een stoornis.

In het diagnostisch classificatiesysteem DSM-IV worden de volgende angststoornissen onderscheiden:

Paniekstoornis met of zonder agorafobie
Sociale fobie of angststoornis
Specifieke of enkelvoudige fobie
Obsessief-compulsieve stoornis of dwangstoornis
Gegeneraliseerde angststoornis
Posttraumatische stress-stoornis
Hypochondrie
Angststoornis door een lichamelijke aandoening
Acute stressstoornis
Angststoornis door alcohol of drugs

Voor de Multidisciplinaire Richtlijn Angststoornissen is de indeling van de DSM-IV als uitgangspunt genomen. Van de onderscheiden angststoornissen zijn de volgende aandoeningen opgenomen in de richtlijnen:

Paniekstoornis met en zonder agorafobie
Sociale fobie
Specifieke fobie
Obsessief-compulsieve stoornis
Gegeneraliseerde angststoornis
Posttraumatische stress-stoornis

Bron: http://www.trimbos.nl/ond(...)stoornissen-algemeen
pi_128903486
Maar vraag me niet dingen in de OP te veranderen, want ik ben nu vaker offline dan online! :D
  zaterdag 13 juli 2013 @ 13:40:19 #3
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_128903540
En daar gaan we weer!

Vanmorgen weer wat ritalin genomen om te kijken of ioc er weer een beetje tegen kan. Wel maar 5 mg, maar dat ging redelijk. De rest vd dag neem ik het even niet, morgen weer denk ik. Dan maar weer langzaam opbouwen, want ik werd wel een chaos. Hihi
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_128903584
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 13:40 schreef Murmeli het volgende:
En daar gaan we weer!

Vanmorgen weer wat ritalin genomen om te kijken of ioc er weer een beetje tegen kan. Wel maar 5 mg, maar dat ging redelijk. De rest vd dag neem ik het even niet, morgen weer denk ik. Dan maar weer langzaam opbouwen, want ik werd wel een chaos. Hihi
Gek, ik begon gewoon met 5mg per 4 uur en bouwde daarna op naar 10mg. Waar kreeg je dan last van?

Edit:Maar ik ben even een wandelingetje maken! :D
  zaterdag 13 juli 2013 @ 13:47:54 #5
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_128903749
Ik verdroeg het niet meer doordat ik geen ad meer slik. Mijn hart ging raar doen, vond ik, dus daarom was ik gestopt.
En ik slik er sws lage dosis van omdat ik er altijd heftig op reageer. Snel een nerveus gevoel enzo.
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_128903758
Graag meningen over het volgende of toevoegingen etc. Op een geschikt moment aangekomen voor mij het aan te kaarten

quote:
Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat slaapdeprivatie voor mensen over het algemeen minder ernstige gevolgen heeft dan voor dieren. Het onderzoek heeft o.a. aangetoond dat slaapdeprivatie leidt tot slaperigheid en een verminderd cognitief functioneren. Dit blijkt o.a. uit vergeetachtigheid, tragere reacties op prikkels uit de omgeving en het maken van fouten in taken die aandacht en concentratie vereisen.[2] Het kan ook leiden tot emotionele overgevoeligheid[3]. Bij langdurige onthouding van slaap (bijvoorbeeld enkele nachten aaneen helemaal niet slapen) kunnen soms hallucinaties optreden. Het lichamelijk prestatievermogen lijkt daarentegen minder schade te ondervinden van slaapdeprivatie. [4] Er is een geval bekend waarbij een 17-jarige jongen het presteerde om 264 uur (ongeveer 11 dagen) niet te slapen. Hierdoor verwierf hij zich een plaats in het Guinness Book of Records[5] Laboratoriumonderzoek waarbij mensen alleen tijdens de droomslaap (remslaap) worden gewekt, laat zien dat zich een behoefte aan droomslaap lijkt op te bouwen. Als proefpersonen na een periode van remslaaponthouding weer normaal mogen slapen, lijkt het tekort te worden 'ingehaald' en wordt er relatief veel slaaptijd aan dromen (remslaap) besteed. De resultaten van dit onderzoek blijken echter niet altijd consistent[6]. Er bestaat ook een verband tussen depressie en slaapstoornissen, zoals blijkt uit een meer gefragmenteerde slaap, vaker en vroeger wakker worden. Onthouding van slaap is echter ook toegepast als behandeling van depressies. Daarbij blijkt dat slaaponthouding juist leidt tot een vermindering van depressieve klachten. Bij totale slaapdeprivatie (helemaal niet mogen slapen) zijn de effecten het duidelijkst zichtbaar
Bij mij is een zeer duidelijke afname van spanning en angst. (Ook menigeen wel opgevallen hoe het mijn concentratie en vooral typen bëinvloedt Ook al doe ik erg m'n best nu.

Voor mij geldt daar ook enigzins het tegenstrijdige punt.(Real life) Dat ik enige angst juist weer opwek bang dat ik fouten maken op wat voor manier in bijzijn van anderen. Toch is de afname hoger.
De reden waarom ik dit (alweer) test is om te zien waar ik verbanden precies kan leggen van die angstafname, dus een oorzaakspunt mogelijk vinden van mijn angst en vervolgens een mogelijke oplossing vinden zonder daadwerkelijk mijzelf te onthouden van slaap. Hoewel ik vast wat vaagjes overkom neem ik aan dat mijn idee/plan/theorie/biertje(nee grapje) wel enigzins logisch overkomt?

fire away
Touching from a distance ~
pi_128903852
Wat ik er zo even als praktische mogelijkheid uitpik tragere reacties op prikkels, wat de reden zou kunnen zijn misschien voor minder ervaring van angsten.
Touching from a distance ~
  zaterdag 13 juli 2013 @ 13:54:24 #8
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_128903920
Ik zou dit niet zonder begeleiding van een arts doen. Zeker niet als je al stemmings- of angstklachten hebt.
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_128904057
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 13:54 schreef Murmeli het volgende:
Ik zou dit niet zonder begeleiding van een arts doen. Zeker niet als je al stemmings- of angstklachten hebt.
Weet bij mijzelf al dat ik vrijwel ongevoelig ben voor de meeste psychische klachten. Het enige wat ik vandaag ervaren heb als klacht was ik tijdelijk mijn opgekropte gevoelens/emotie's moeilijker kon binnenhouden. In het veleden vaak genoeg langer wakker dan nu. Maar overduidelijk concentratieproblemen, wat ik geen punt vind.
Touching from a distance ~
  zaterdag 13 juli 2013 @ 14:07:55 #10
407060 Bumskie
Bummerdebumbumskie!
pi_128904340
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 13:54 schreef Murmeli het volgende:
Ik zou dit niet zonder begeleiding van een arts doen. Zeker niet als je al stemmings- of angstklachten hebt.
Mee eens.

Uit vorige topic
quote:
Oke, er word dus ff veel van je gevraagd! Maar je kunt het! Doe wat je moet doen en laat vallen wat je kan missen!

Worst case: je slaapt zondag niet.. Dan ben je iig op tijd voor je examen en dat examen red je ook! En mocht je het om welke reden niet halen moet je 1 examen over doen... Dan is niet je hele schooljaar weggegooid!

Succes
Ja dan ben ik inderdaad optijd, maar waarschijnlijk wel dood moe. En over niet slagen en schooljaar zit even anders bij mij;
Ik doe de (avond)opleiding pedicure,als ik dit theorieexamen haal maandag mag ik eind sept me praktijkexamen doen en ben ik klaar. Ik wil klaar zijn met school trek het niet meer. Oa omdat de docente de pik op me heeft en ik dit niet kan handelen nu ik zo depresief ben.
Als ik het niet haal kan ik pas in oktober examen doen en pas veel later de praktijkexamen. Daarom ligt er op dit examen wat meer druk dan op de vorige omdat mijn einddatum van klaar zijn met school ervanaf hangt. Maar we blijven inderdaad positief, ik ga gewoon slagen...!
Leer van gisteren, droom van morgen maar leef vandaag!
  zaterdag 13 juli 2013 @ 14:26:33 #11
330295 Purplesparks
Lovercall baby
pi_128904825
Ik heb maar echt 1 goede psychiater gehad, 1tje die luisterde en open stond wanneer ik met een suggestie kwam mits ik het onderbouwde. Daarnaast ook toestond als ik dat wilde zelf de dosering te bepalen tot een bepaalde hoogte. 'omdat ik mij waarschijnlijk toch al meer in dat middel verdiept had") Naast het luisteren van mijn mening gaf hij vanzelfsprekend ook zijn eigen mening.
Het eerste gesprek wat ik met hem had kon ik hem gelijk al waarderen, hij zei 'alcohol is een goede medicatie' maar het sloopt je lever en je sociale leven. 'Maarja dat heb nu toch al niet' Hard maar duidelijk. Ben takkenkamp misschien wel eens van gehoord was met dat hiv schandaal die in die zaak nogal dicht met justitie werkte. Helaas heeft hij een andere baan genomen en ben ik weer bij een standaard type psychiater die minder weet en zeker niet zal willen/durven afwijken zoals ze dat altijd mooi noemen. Het protocol. Dus standaard ad medicatie weer en vermoedt dat de aankomende therapieën met de alweer een nieuwe psychologe net zoveel resultaat zullen boeken als degenen hiervoor, vooral omdat ze de neiging hebben hun soort protocollen ook te blijven aanhouden. Ik weet waar ik mee bezig ben ik weet de mogelijke consequenties(vrijwel nihil Ik neem hiermee een actieve stap om mijn probleem zelf op te lossen (eerst bij een stapje maar houden ;)) Maar na jarenlang vrijwel niet buiten meer komen en te moeten hopen totdat ik misschien eens geluk krijg als een psych mij bij toeval het juiste middel voorschrijft. No thanx. oef, wat een verhaal zeg, ik moest blijkbaar iets kwijt ;).

Ook wel grappig wat hij het eerste gesprek zei: Wanneer het protocol dat de andere psychiaters toepassen geen effect op hun client had werden ze doorgestuurd naar hem, :P

[ Bericht 4% gewijzigd door Purplesparks op 13-07-2013 14:32:37 ]
Touching from a distance ~
  zaterdag 13 juli 2013 @ 15:00:27 #12
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_128905634
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 13:36 schreef Murmeli het volgende:
Awww D-tje
Van filosoferen kan je heel zwaarmoedig worden inderdaad. Ik doe dat ook niet meer, want dan stort ik ook in. Ik denk dus ook niet dat je perse nog depressief bent omdat je je gisteren zo voelde hoor. Probeer de dagen per stuk te bekijken en je emoties ook. 1 klotedag is niet meteen een depressie.
Heeft bij mij ook effe geduurd hoor, voor ik het zo kon zien. Het maakt mijn leven een heel stuk lichter.
Das lief Murm! :*.

Maar het is niet dat ik dit concludeer op basis van een avond, het is eigenlijk alweer een hele tijd dat ik weinig plezier in dingen heb, mijn geest erg "bewolkt" en niet helder aanvoelt, en ik ook echt de zin en de energie niet heb om de dingen te doen die het leven leuker/aangenamer maken. Het interesseert en boeit mij op dit moment gewoon even niet.
Volgens mij zijn dit bij uitstek condities die bij een depressie horen, vandaar dat ik de conclusie trek.

Ondanks de dip gisteren, vond ik het wel gigantisch fijn om met haar te filosoferen. Ik voelde me wel levend ondanks dat ik half met tranen in mijn ogen emo stond te wezen. :').

Hoe dan ook, ik hoop dat het begrip en de erkenning dat de dip op dit moment gewoon aanwezig is, deel is van de overwinning. :).
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  zaterdag 13 juli 2013 @ 15:00:39 #13
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_128905640
Hoe voel jij je nu trouwens, fysiek en geestelijk, Murmeli?
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  zaterdag 13 juli 2013 @ 15:03:21 #14
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_128905701
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 13:36 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Zit er dan op zn minst wel een stijgende lijn in? :)

Een stijgende lijn? Goede vraag... Ik heb het gevoel van wel, al is het uitputtingsslag met toppen en dalen, en af en het gevoel weer terug bij af te zijn. Maar soms ook tijdelijk het gevoel dat het even "onbewolkt" is daarboven.

Moeilijk er, all in all, een bepaalde lijn in te trekken.
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  zaterdag 13 juli 2013 @ 15:10:37 #15
330295 Purplesparks
Lovercall baby
pi_128905883
Niet raar bedoeld maar doet me een beetje denken aan stukje van Theo Maassen. Over wat de bedoeling niet is. Toen al die jaren geleden dat eerste beestje aan land kroop vanuit de oceaan. En de rest dan hadden geroepen 'hey dat is niet de bedoeling he!'

Overigens een nadeel van mijn plan ik ben te veel met afleidende dingen bezig.
Touching from a distance ~
pi_128906146
Ik dip vandaag gewoon verder :r }:|
Vanochtend vroeg m'n bed uitgerold omdat m'n broer, schoonzus en nichtje kwamen, dat lukte wonderwel na een beroerde nacht. Als ze hier zijn heb ik het oprecht naar m'n zin, is iedereen weer weg dan duikel ik weer naar beneden qua stemming. Altijd in de weekenden ook :')
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
  zaterdag 13 juli 2013 @ 15:21:04 #17
330295 Purplesparks
Lovercall baby
pi_128906148
http://en.wikipedia.org/wiki/Fatal_familial_insomnia Nou dit lijkt me dus wel extreem erg om te hebben. De onmogelijkhed nog te kunnen slapen. Aftakeling geestelijk en lichamelijk en uiteindelijk de dood.
Touching from a distance ~
  zaterdag 13 juli 2013 @ 16:01:11 #18
330295 Purplesparks
Lovercall baby
pi_128907111
Plaats dit stukje ook even hier, misschien dat mensen het wel interessant vinden om te lezen daar het overeenkomt met tt. Ook van wiki af trouwens.

Treatment for depression[edit]
Recent studies show sleep restriction has some potential in the treatment of depression. As many as 60% of patients, when sleep-deprived, show immediate recovery, although most relapse the following night. The effect has been shown to be linked to increases in the brain-derived neurotrophic factor (BDNF).[65] It has been shown that chronotype is related to the effect of sleep deprivation on mood in normal people. Those with morningness preference become more depressed following sleep deprivation while those with eveningness preference show an improvement in mood.[66]
The incidence of relapse can be decreased by combining sleep deprivation with medication.[67] Many tricyclic antidepressants suppress REM sleep, providing additional evidence for a link between mood and sleep.[68] Similarly, tranylcypromine has been shown to completely suppress REM sleep at adequate doses.

edit

oh really :')

Voluntary[edit]
Sleep deprivation can sometimes be self-imposed due to a lack of desire to sleep and/or the habitual use of stimulant drugs (i.e. Cocaine, Amphetamines, etc.) Recent studies have also suggested that sleep deprivation produces similar effects in the brain to that of an SSRI in persons with depression, thus ensuing a clinical, self-imposed remedy.[69] However, most individuals suffering from clinical depression are not aware that lack of sleep is having a direct positive effect on mood. Sleep deprivation is also self-imposed to achieve personal fame in the context of record-breaking stunts. People also use voluntary sleep deprivation to help them convert from monophasic sleep to polyphasic sleep.

[ Bericht 28% gewijzigd door Purplesparks op 13-07-2013 16:14:50 ]
Touching from a distance ~
  zaterdag 13 juli 2013 @ 16:29:36 #19
330295 Purplesparks
Lovercall baby
pi_128907854
Ha alweer iets juist ingeschat, schouderklopje zelf.. Bipolaire and mood disorder gevoelig zoals eerder door iemand gemeld werd maar het gaat mij om het volgende, mensen die meer open staan voor suggestie zijn ook gevoeliger een bepaalde psychotische staat te bereiken vergelijkbaar aan mensen die gevoeliger zijn voor hypnose, waar ik na een test toen uitkwam volledig ongevoelig voor.was. Wat dan helaas tenminste een gedeelte is voor die spanning van mij, volgende voorspelling. Ik zit er nooit naast. (okee okee af en toe,nu niet.) Zal verder trouwens stoppen dit topic nog verder vol te proppen. En users weer alle ruimte laten. :)
Touching from a distance ~
pi_128909568
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 15:21 schreef Purplesparks het volgende:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fatal_familial_insomnia Nou dit lijkt me dus wel extreem erg om te hebben. De onmogelijkhed nog te kunnen slapen. Aftakeling geestelijk en lichamelijk en uiteindelijk de dood.
Het kan altijd erger :P (al heb ik het zelf niet slecht getroffen wat combinatie van ziektes/aandoeningen betreft :P )
Ik ben op een gegeven moment maar gestopt met het zoeken naar allerlei zeldzame ziektes, want ik werd er alleen maar para van! :') :P
  zaterdag 13 juli 2013 @ 17:51:51 #21
330295 Purplesparks
Lovercall baby
pi_128910286
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 17:27 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Het kan altijd erger :P (al heb ik het zelf niet slecht getroffen wat combinatie van ziektes/aandoeningen betreft :P )
Ik ben op een gegeven moment maar gestopt met het zoeken naar allerlei zeldzame ziektes, want ik werd er alleen maar para van! :') :P
Kwam deze bij toeval dan tegen. Heb wel liever mijn bloedafwijking slechts in vergelijking met dat.
ff tijd voor pauze. ;)
Touching from a distance ~
  zaterdag 13 juli 2013 @ 19:38:58 #22
330295 Purplesparks
Lovercall baby
pi_128912989
Vanuit een ander perspectief danwel perceptie kom je wel eens op dingen die je vanut je natuurlijke staat nooit zou zien. Naast gevonden informatie en wat verwerkte info(zal jullie daar niet mee lastig vallen) het volgende punt "Reden vaststellen tot angst" sowieso bij professionele hulp zou je toch zeggen van dohh. En vanzelfsprekend dat je daarnaar behandeld wordt,("heeft deze vraag je werkelijk de hele dag gekost te bedenken?") Maar wordt er echt wel genoeg moeite gedaan uit te zoeken waar ie angst vandaan komt? Sowieso bij je voorgeschreven medicatie die ze voorschrijven gebaseerd op een paar symptomen die ze herkennen dus dan zal het wel goed zijn.
Maar vergelijkbare symptomen betekenen zelden dezelfde problemen. En bij andere problemen hoort een andere behandeling. Ik ben er na vandaag achter wat mijn reden is voor mijn angsten en spanningen, hoewel ik het eerder ergens aangaf, ben ik van mening dat het komt door hoe ik geboren ben, wat mijn manier van denken heeft vastgesteld en die wordt volgens mij veels te veel overprikkeld door alle informatie die binnenkomt en opgeslagen wordt (En dit had ik ook wel eerder kunnen bedenken) naja,slechte associaties worden gelegd. die vanzelf wel weer getriggerd worden zodra ik al denk aan buiten of gewoon mensen, voorheen zelfs met Fokkers hoewel dat natuurlijk grotendeels een correcte associatie was. Waarom ik nu denk te weten waar mijn angsten vandaan komen is door het getest te hebben en mijn constante stroom van gedachten en berekenen te vertragen of onderbreken.(Weet niet elk detail met 100% zekerheid daar er meerdere opties zijn. Hoe ik dit gedaan heb is zoals de meesten wel weten een aantal dagen van slaaponthouding. Waarbij ik mij significant minder angstig voel.Zitten genoeg andere kanten aan niet allemaal even positief nee, maar dat was niet het gene waar het om gaat.Nou ik weet dat ik constant overprikkeld wordt kan ik(na hier eerst op een quasi interessante manier van uitleg) Duidelijk maken bij mjn psychiater. "Waarom anti-depressiva voorschrijven dat werkt niet tegen overprikkeling hoor".(Inmiddels al zo'n 5 soorten gehad zonder 1 werkend resultaat) Maar nu er eindelijk een uitleg is (globaal) voor mijn angsten kan ik naar stap 2 gaan, de juiste behandeling voor mijn huidige conclusie. Wat vergeleken bij de eerdere diagnose een leven lang kon duren en nog niks gevonden zou worden.

Dat was mijn presentatie

(Gun me tenminste dat lolletje na een dag door praatjes en plaatjes moeten heenbladeren. Sorry voor de spelling of compleet achterwege laten van woorden af en toe.en flauwe grapjes, dat is nog een side-effect van m'n slaaptekort.
Touching from a distance ~
  zaterdag 13 juli 2013 @ 21:23:51 #23
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_128916425
Pff de hele dag niets anders gedaan dan slapen. Uitgeweest tot half zes, om 2 walker geworden, beetje series gekeken en uiteindelijk was ik nog moe/lui dus weer gaan slapen. Tis dat ik niets beters te doen heb dus is noet erg. Maar dat feit is al erg genoeg natuurlijk :')
  zaterdag 13 juli 2013 @ 22:38:01 #24
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_128918960
Ach een keer een dag niks hoeven is wel fijn. En het idee dat je op zaterdag iets te doen moet hebben heb ik al losgelaten een paar jaar geleden. Maar ik snap je wel hoor cue, zeker als je zo'n dag vaker heb,
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  zaterdag 13 juli 2013 @ 22:52:46 #25
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_128919514
Is standaard voor mij ondertussen. Dusjah. Achja miss zo nog even naar de kroeg
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')