abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_127795375
registreer om deze reclame te verbergen
070112_104871_modseal_ontopic.jpg

Onzin topic 3834954894. Schrijf je eigen The Onion/De Speld verhaal. :)
TS begint..

quote:
Diversiteit in Nederland: Blanke Zakenman van Het Jaar start netwerkclub voor blanke mannen.

We kenden ze al voor vrouwen, allochtonen en gehandicapten: speciale netwerkclubs. Vaak zijn deze opgezet om de leden elkaar kunnen laten inspireren, en elkaar te helpen met ervaringen. Als het aan Roderick van Berghoeck tot Blankesteijn, winnaar van de Blanke Zakenman van het jaar-award ligt, komt daar een netwerkclub gericht op blanke jongens bij.

Kritiek, dat zo'n organisatie niet nodig is, omdat blanke mannen op eigen kracht werk zouden moeten vinden, wijst Berghoeck tot Blankesteijn van de hand:

"Vrouwen en allochtonen doen het ˇˇk niet op eigen kracht, die netwerken zich een slag in de rondte. Wie je kent is minstens zo belangrijk als wat je kunt. Zo gaat het in het bedrijfsleven nou eenmaal”.

Allochtonen kunnen zich aansluiten bij diverse netwerkclubs, en voor vrouwen is er het netwerk Women on Top. Maar voor blanke mannen is er niks geregeld. Als die naar de universiteit komen, moeten ze het helemaal alleen doen. Daar wil Van Berghoeck tot Blankensteijn iets aan doen. Met zo'n netwerk kunnen blanke mannen zichzelf helpen, ofwel 'self-empowerment' zoals dat tegenwoordig heet. Blanke mannen die een plek in het bedrijfsleven weten te veroveren, zouden dan andere blanke mannen kunnen voordragen.

Berghoeck tot Blankensteijn: Mijn bedoeling is het dat ze vrienden voor het leven worden. “Ik zou die vriendschappen bijvoorbeeld kunnen stimuleren met een intense introductieperiode, en daarna veel borrels, zodat de leden veel contact met elkaar houden”.

Berghoeck tot Blankensteijn wil zijn club niet dichttimmeren voor allochtonen en vrouwen. Die zijn natuurlijk van ˇˇk harte welkom. Al is het wel de bedoeling dat de culturele waarden van de blanke man de boventoon blijven voeren. Een halal kroegjool, dat gaat natuurlijk niet. Wie dat niet leuk vindt, die start maar een eigen vereniging, aldus Berghoeck tot Blankensteijn.

Berghoeck tot Blankensteijn hoopt dat de club een succes wordt, en dat het blanke mannen helpt om verder te komen in het bedrijfsleven;

“Veel andere blanke mannen kijken tegen mij op. Ik krijg veel reacties van blanke jongens van een jaar of zestien, zeventien. Die zeggen dan 'dankzij u weet ik dat het dus wÚl kan, een blanke man in de Raad van bestuur'. Maar we zijn er nog lang niet, helaas. Ik hoop met mijn initiatief daar wat aan te kunnen bijdragen.”


[ Bericht 0% gewijzigd door LompeHork op 15-04-2014 20:33:31 ]
pi_127795393
Wat? Nee.
pi_127795425
ja, echt
  vrijdag 14 juni 2013 @ 16:56:45 #4
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_127795569
registreer om deze reclame te verbergen
Foktopic verdwijnt snel naar de krochten der internet

Een FOK!topic van gebruiker ZuidKardinaal is snel naar de krochten der internet verdwenen. Het idee van de gebruiker om nieuwsberichten zoals die door DeSpeld of The Onion worden geschreven te delen met elkaar sloeg niet erg aan.Gebruiker KolonelKhedaffi was kort maar krachtig 'Wat? Nee.'

Dat het topic ooit nog succesvol wordt ligt niet in de lijn der verwachting. Gebruiker Jovatov reageert: 'Wie heeft er nu zin om een heel nieuwsbericht te verzinnen? Daar heb ik echt geen tijd voor.'
pi_127795606
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 16:56 schreef Jovatov het volgende:
Foktopic verdwijnt snel naar de krochten der internet

.
:P
pi_127796157
quote:
Fraudeschandaal in de filosofie.

Na de Stapel-affaire heeft een nieuw schandaal de wetenschap geschokt. Hoogleraar Technische Moraalfilosofie, Gait Wollensock, blijkt al zijn argumenten zelf verzonnen te hebben.

Wollensock, een internationaal bekend filosoof, gaf dit vrijdag toe in een persconferentie. De verontwaardiging is groot in de academische wereld.

Sikko Sikstreler, collega hoogleraar aan de Universiteit van Harderwijk:

"Na de Stapel-affaire was het vetrouwen in de wetenschap al behoorlijk geschaad. Maar dan denk je nog dat het alleen in de sociale psychologie niet goed zat. Maar nu heb je dus de Wollensock-affaire: een filosoof die zijn studeerkamer nooit verlaten blijkt te hebben."

Ook collega John Zeurle heeft er geen goed woord voor over:

“Dat hij zijn gedachte-experimenten zelf heeft verzonnen, dat had ik nooit kunnen bedenken. Ik leef heel erg mee met zijn promovendi. Die hebben zijn data gebruikt voor hun promotie. Hij heeft ons allemßßl bedonderd, maar zij zitten ermee. En de wetenschap natuurlijk.”


[ Bericht 0% gewijzigd door ZuidKardinaal op 14-06-2013 19:16:25 ]
pi_127796530
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Klokkenluider maakt zich bekend

De organisatie die heeft gelekt over het onbetrouwbare gedrag van Edward Snowden, heeft zichzelf bekend gemaakt. Het blijkt om de Amerikaanse veiligheidsorganisatie NSA te gaan.

De organisatie lekte afgelopen week een bericht over Edward Snowden. Snowden blijkt geen betrouwbare werknemer te zijn. Hij deelt top-secret informatie met internationale kranten zoals The Guardian.

De directeur van de NSA: "Wij weten dat ons leven nu over is. Snowden zal ons vinden, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar we konden het niet langer voor ons houden. Wij vinden dat de wereld het recht heeft om te weten dat Snowden belangrijke informatie lekt'.
pi_127797314
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 17:13 schreef ZuidKardinaal het volgende:

[..]

spot ik daar een verwijzing naar het Klokhuis?
If I had known it was harmless, I would have killed it myself.
pi_127797436
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 17:49 schreef HaywoodJablome het volgende:

[..]

spot ik daar een verwijzing naar het Klokhuis?
Fetze is al lang met pensioen, die heeft met dit schandaal niks te maken.. :P
pi_127797466
quote:
BalkoniŰ heeft het moeilijk.

BalkoniŰ, al jaren lang de favoriete bestemming van veel bewuste thuisblijvers, vreest dit seizoen aanmerkelijk minder toeristen te begroeten. Vladimir Balozac, van het Balkonisch toeristenbureau maakt zich ernstig zorgen over de huidige ontwikkeling.

"Je zou denken dat met de huidige crisis, BalkoniŰ juist populairder zou worden, maar niks is minder waar. Veel thuisblijvers kiezen tegenwoordig voor een zogenaamde staycation, dat heeft een wat hipper imago dan het degelijke BalkoniŰ".

Ook het weer werkt niet echt mee. In BalkoniŰ was de lente dit enkele maanden te laat, en het land wordt nog steeds geplaagd door wisselvallig weer. Voor de mensen die op staycation gaan, is het weerbeeld overigens niet beter.

Ook plekken als Bad Meingarten en Rundumhausen kampen met een terugloop van bezoekers.
pi_127797482
u ziet, ik heb niks te doen op dit moment
  vrijdag 14 juni 2013 @ 17:56:40 #12
318149 BORRREETJEEE
Whoop whoop whoop!!!
pi_127797562
Je vergeet TuinesieŰ.
The colour of her eyes were the colour of insanity
pi_127797657
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 17:56 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Je vergeet Tuinesie.
Met TunesiŰ gaat het juist heel erg goed. Vooral het all-in concept is daar een succes.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 18:00:53 #14
352863 HaywoodJablome
Any minute now
pi_127797705
quote:
PINKPOP EN GORDON SLAAN HANDEN INEEN

In een move die bij velen wellicht voor gefronste wenkbrauwen zal zorgen hebben de immer goedlachse Gordon en Pinkpop-daddy Jan Smeets vandaag aangekondigd in de toekomst nauw samen te gaan werken.

"Gordon heeft geen poespas nodig om een topact neer te kunnen zetten, dat spreekt voor zich, maar het zijn niet alleen zijn muzikale kwaliteiten die aanlokkelijk zijn voor Pinkpop." aldus een zichtbaar opgetogen Jan. "Denk alleen al aan zijn jarenlange ervaring met presenteren en natuurlijk zijn onovertroffen gevoel voor humor, dat generaties met elkaar kan verbinden, ÚÚn van de doelen die ik mezelf ieder jaar weer stel als ik met Pinkpop bezig ben."

"Het wordt lachen-gieren-brullen, reken maar van yes!" voegt de gedistingeerde alleskunner daar aan toe. "En wie is er nou pinker dan ik, al heb ik het nu niet over de inhoud van mijn broek, als je begrijpt wat ik bedoel!" besloot hij met een kwinkslag.
Dan, serieus: "Kijk, ik heb een gigantische bak stront over me heen uitgestort gekregen de laatste jaren, maar met Pinkpop heb ik eindelijk de liefde van mijn leven gevonden. Dit kan nooit meer kapot."

Waarvan acte.
If I had known it was harmless, I would have killed it myself.
pi_127797816
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 18:00 schreef HaywoodJablome het volgende:

[..]

_O-

Maar tegelijkertijd: best dicht bij de werkelijkheid :{
  vrijdag 14 juni 2013 @ 18:04:30 #16
352863 HaywoodJablome
Any minute now
pi_127797830
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 18:04 schreef ZuidKardinaal het volgende:

[..]

_O-

Maar tegelijkertijd: best dicht bij de werkelijkheid :{
daarom is het ook zo goed :P
If I had known it was harmless, I would have killed it myself.
pi_127798607
quote:
Achterstand allochtone leerlingen nog groot.

Ondanks alle aandacht de laatste jaren, lopen de schoolprestaties van Marokkaanse en Turkse leerlingen lopen nog steeds achter bij die van Nederlandse. Dat berichtte de landelijke Koepel Middelbare Scholen afgelopen week.

Kees Knuffelaar, deskundige op gebied van schoolprestaties: “We hebben veel vooruitgang geboekt de laatste jaren, op het gebied van rekenen en taal doen deze leerlingen het goed. Toch zijn zijn er veel vaardigheden die ze missen”.

Onder andere het spieken blijkt bij hen slechts gebrekkig ontwikkeld. Als de allochtonen het al proberen, blijkt het vaak een nogal onhandige poging, en lopen ze tegen de lamp. Met als risico dat de hele stad op zijn examenuitslagen moet wachten.

Knuffelaar: “daar zie je dan toch die achterstand. Autochtone leerlingen spieken al jaren zonder gepakt te worden. Dat lukt de allochtone leerlingen gewoon nog niet.”
  vrijdag 14 juni 2013 @ 18:55:44 #18
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_127799685
quote:
Vastzittende hand eindelijk verwijderd uit achterste bobtail

In Vlaanderen is een bobtail met succes behandeld tegen een hand die vastzat in zijn achterste. De hond Samson hoopte nu eindelijk vrij en vrolijk door het leven te kunnen gaan en, naar eigen woorden "Met mijn baasje Gertje nu liedjes te zingen, zo".

Bekende dierenmishandelaar Peter T. stak al in 2005 zijn hand in de hond, maar pas nu heeft zijn baasje Gert V. besloten hem en het dier van elkaar te scheiden. Helaas had de bobtail echter pech, want kort na de ingreep stak bekende TV-kok Dirk B., ook wel bekend als Berend B., op zijn beurt zijn hand in de bobtail's achterste.

Gert V. heeft aangekondigd dat het deze keer de laatste 'wisseling van de wacht is geweest' en graag een nieuwe muziek-CD met de hond wil opnemen, mede omdat de hond door de recente ontwikkelingen volgens eigen zeggen "toonhoogtes kan halen die hij tot voor kort niet meer kon bereiken".
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
pi_127799754
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 18:55 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]

Arme hond. En dan te bedenken dat de burgermeester dit al die jaren geweten heeft. :P
  vrijdag 14 juni 2013 @ 18:59:23 #20
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_127799824
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 18:57 schreef ZuidKardinaal het volgende:

[..]

Arme hond. En dan te bedenken dat de burgermeester dit al die jaren geweten heeft. :P
SRT40.png

MOP!
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
pi_127800360
quote:
Plannen komkommertijd uitgelekt.

Aan de vooravond van de komkommertijd zijn de plannen van dit jaar door een computerfout bekend geworden.

Dit kwam aan het licht toen een anonieme internetter wat rond aan het surfen was, en de link 'komkommertijd 2013' zag staan. Na het klikken op de link bleken de daadwerkelijke plannen al op internet te staan. Het comitÚ Komkommertijd 2013 wijdt dit aan een 'stomme fout'.

In het document stond onder andere dat de komkommertijd-hype dit jaar zou draaien om een vermiste kast geafrikaniseerde honingbijen, beter bekend als 'killer bees'.

Het comitÚ zit met de handen in het haar, want ze moeten nu een nieuwe hype bedenken. Een poema, of andere ontsnapte katachtige is helaas geen optie, omdat Limburg eerder dit jaar daarmee al de primeur had.

Willy Vermeij van het ComitÚ Komkommertijd 2013 ziet ook de positieve kanten van het verhaal 'Wellicht kunnen we weer eens een wat onbekender beest onder de aandacht brengen. Na de komkommertijd in 1999 kende iedereen opeens de lanspuntslang'.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 19:15:15 #22
352863 HaywoodJablome
Any minute now
pi_127800424
ik wil maar even kwijt dat ik al je stukjes met plezier lees, ts.
edit: en ook die van arniealberts uiteraard.

[ Bericht 27% gewijzigd door HaywoodJablome op 14-06-2013 19:16:14 (props where props is due.) ]
If I had known it was harmless, I would have killed it myself.
pi_127800534
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:15 schreef HaywoodJablome het volgende:
ik wil maar even kwijt dat ik al je stukjes met plezier lees, ts.
edit: en ook die van arniealberts uiteraard.
:)
  vrijdag 14 juni 2013 @ 19:42:45 #24
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_127801537
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:15 schreef HaywoodJablome het volgende:
ik wil maar even kwijt dat ik al je stukjes met plezier lees, ts.
edit: en ook die van arniealberts uiteraard.
_O_
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
pi_127801709
quote:
Bezuinigen op WC-eend is korte-termijndenken.

Opinie
De geplande bezuiniging op het schoonmaken van wc's in Den Haag getuigt van weinig visie, vinden de auteurs van dit stuk. Zeker, bezuinigen is nodig. En op korte termijn valt er veel te besparen door de ambtelijke toiletten niet met WC-eend, maar met een goedkoper huismerk te reinigen. Maar het is een denkfout om WC-eend alleen als kostenpost te behandelen.

Als de wc met WC-eend is schoongemaakt, blijft hij veel langer fris. En dat vertaalt zich in arbeidsproductiviteit van blije ambtenaren. Het is bekend dat ambtenaren erg vies zijn van stinkende wc's. Er zijn al geruchten dat ambtenaren in de toekomst maar bij de buren naar de wc gaan. Die extra 5 minuten lopen, wat denk je dat dat kost?

En zou Obama denken als hij op staatsbezoek van onze faciliteiten gebruik wil maken? Een schoon toilet is een visitekaartje voor ons land, dat ongelofelijk veel goodwill kan kweken.

WC eend vervangen voor een goedkoper merk schoonmaakmiddelen is dan ook een heilloze weg. Een verstandig land investeert juist in extra WC eend. Die investering wordt dubbel en dwars terugverdiend. Maar dan moet je als land wel durf hebben. Nederland dreigt op dit vlak de boot te missen.

Donald en Katrien Duck


Donald Duck is medewerker public relations WC-eend. Katrien Duck is medewerster wetenschappelijk onderzoeksbureau WC-eend.


[ Bericht 0% gewijzigd door ZuidKardinaal op 14-06-2013 23:49:28 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')