abonnement Unibet Coolblue
  maandag 18 maart 2013 @ 11:56:39 #1
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_124200213


Server status

SimCity staat al sinds 1989 bij gamers bekend als DE steden bouw simulator op de PC. Na het succes van de voorgaande games in de serie hebben EA en Maxis besloten om de serie een reboot te geven. Daarom geen SimCity 5, maar gewoon SimCity.

Het doel moge duidelijk zijn. Een stad bouwen waarin je inwoners gelukkig zijn, je industrie op volle toeren draait en het geld met bakken tegelijk binnen stroomt! En voor het eerst in de geschiedenis kun je dit nu doen met je vrienden want SimCity ondersteunt multiplayer regio's tot 16 spelers.

In Nederland kwam SimCity uit op 7 maart 2013.

Stadsplanning
Het succes van je stad is afhankelijk van je stadsplanning. Fabrieken kunnen niet op tijd openen als de Sims de hele ochtend in de file staan. Als de brandweerdekking te laag is, kan een vonkje je halve stad in de as leggen. Zonder een uitgebreid politiekorps bestaat je stad al snel uit achterbuurten vol ongelukkige Sims. Je moet de voor- en nadelen van de verschillende energiebronnen goed afwegen. Ga je voor vervuilende kolen, kies je voor milieuvriendelijke wind- en zonne-energie of gebruik je nucleaire energie. Je kunt ook te veel diensten inzetten die al je geld uitgeven!

Gebouwen aanpassen
Kavels bevatten gedetailleerde 3D-gebouwen die je kunt upgraden met modules om de functionaliteit van je stad te verbeteren. Plaats een ziekenhuis en voeg extra behandelkamers toe om meer Sims te genezen. Met een ambulancedienst vergroot je je medische bereik. Upgrade je brandweerkazerne door een extra garage toe te voegen met meer plek voor brandweerwagens, of stuur de wagens naar nabijgelegen steden door een hoofdkwartier te plaatsen. Speel extra modules vrij voor politiebureaus, studentenhuizen en nog veel meer. Hoe succesvoller je stad, hoe meer kavels je vrijspeelt.

Multi-city
Met Multi-city kun je hele regio's met steden veranderen en beïnvloeden. Nu kun je SimCity op nog grotere schaal spelen, aangezien je stad deel uitmaakt van een regio. Je kunt één of meerdere steden besturen in een open regio, in een afgeschermde regio die je deelt met de steden van vrienden of in je eigen persoonlijke regio. Elke stad in een bepaalde regio beïnvloedt de omliggende steden. Je keuzes zijn dus niet alleen bepalend voor je eigen stad, maar ook voor de steden van je vrienden. Word een goede buur en stuur brandweerwagens en politiemannen naar andere steden die in de problemen zitten, of bouw veel vervuilende fabrieken en zie de Sims in je regio ziek worden. Alles heeft met elkaar te maken!

Video's






Plaatjes













Dit zijn alle specializations.

- Mining (kolen en erts uit de grond halen, voor energie en handig om handelssteden te voorzien van materialen)
- Drilling (olie uit de grond halen, goed voor de handelssteden maar ook voor energie)
- Trading (havens, beurzen, commercie, je weet het wel)
- Electronics (stad van de toekomst en uitvindingen die ook weer verhandelt kunnen worden)
- Culture (maak hoge mooie gebouwen en andere toeristische trekpleisters)
- Gambling (casino's en entertainment, goeie inkomsten waarmee je ook andere steden kan helpen)
- Education (scholen en universiteiten waarmee je hoogopgeleide sims kunt leveren)

De greatworks

Je kunt kiezen om 1 van onderstaande greatworks te maken, je zult dit in team verband moeten doen, want ze kosten gruwelijk veel resources

- Arcology
Zorgt voor werkgelegenheid, studenten en bezoekers aan alle steden in de regio. Eisen sinds de beta, 2800 ton metaal, 1000 ton aluminium, 6 miljoen kratten televisies. EN een stad met minimaal 58000 inwoners in de regio
- International Airport
Zorgt voor veel toeristen en helpt de industrie met vervoer van vracht door de hele regio. Eisen sinds de beta, 2000 Ton metaal, 1500 Ton aluminium, 400.000 vaten aan ruwe olie. EN een gemeentelijk vliegveld met meer dan 100 toeristen
- Solar Farm
Zorgt voor grote hoeveelheden goedkope en schone energie voor de regio.
Vereisten (sinds de beta) 1200 ton aluminium, 23 miljoen kratten plastic, 9 miljoen kratten met processoren . EN een universiteit met "School of Science" met compleet ontwikkelde research, in de regio.
- Space Station
Geeft een enorme boost aan scholing en toerisme. Eisen (sinds beta) 4 miljoen kratten met computers, 1400 ton aluminium, 170,000 vaten met brandstof EN een universiteit met "School of Science" met compleet ontwikkelde research, in de regio.

Fok! Regio('s)
Nu er multiplayer in SimCity beschikbaar is gaan we natuurlijk met zijn alleen één of meerdere Fok! regio's maken. Voor zover nu bekend is zal de grootste beschikbare regio 16 steden ondersteunen en dus ruimte bieden aan 16 spelers. Hieronder vindt je een lijst met Fokkers die de verschillende regio's gaan volbouwen. Wil je er ook bij? Laat je Origin naam weten in dit topic en we zorgen dat je er bij komt te staan.


Hier is altijd de laatste versie te vinden
Regio 1 | Regio 2 | Regio 3 | Regio 4 | Regio 5 | Regio 6


Handleiding
Regio 1 verdeling e.d.
Regio 2 verdeling e.d.
Regio 4 verdeling e.d.
Regio 2 overlegt op irc: irc.fok.nl op kanaal #regio2
Regio 5 overlegt op irc: irc.fok.nl op kanaal #regio5

Hier wat handige sheets uit een internetguide, allemaal infographics van effecten op een stad _O_
http://imgur.com/a/gUFqn

Teamspeaker Server:
Zin om gezellig te kletsen, handelen en samen te spelen met andere FOK!kers?
Kom dan naar onze Teamspeak server!

Server:
ts3.mrmanuel.nl:1337

Lidmaatschap:
Vraag je lidmaatschap aan bij MrManuel via een DM of een berichtje op teamspeak.
Hiermee kan je een eigen channel aanvragen en krijg je meer rechten binnen de teamspeak server zoals beheer over regio channels.

Sandbox Regio('s)

Je hebt ook Sandbox Regio's, hier kun je legale Cheat's gebruiken en gelden in principe geen regel's. Er zijn ook geen random disasters.
Sandbox Regio 1



Officiele Simcity updates forum

OP door TigerXtrm, Regio overzicht door Mschol
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_124200232
Zodra je 1 of 2 goedlopende TV-fabrieken op exporteren hebt staan en money-gifting werkt weer, is de hele uitdaging er meteen vanaf. En een stad met 1 of 2 goedlopende TV-fabrieken (grondstoffen uit recycling en import) is best makkelijk te bouwen. Dat was mijn desillusie van afgelopen weekend.
pi_124200246
Dus, wie kan mij een invite geven voor de Fok! regio en of willen mensen een nieuwe regio maken? :)
  FOK!fotograaf maandag 18 maart 2013 @ 11:58:33 #4
364681 over_hedge
pi_124200289
Er komen ook maar geen studenten naar mijn stad. Heb een uni en genoeg bussen etc
Don't worry about the future. Or know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubble gum.
pi_124200346
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 11:58 schreef over_hedge het volgende:
Er komen ook maar geen studenten naar mijn stad. Heb een uni en genoeg bussen etc
Heb je nog een elementary of highschool? Studenten volgen niet het normale traject, maar gaan simpelweg naar de aanwezige 'school' - dus als dat een universiteit is .. gaan ze blijkbaar gewoon naar de uni als 'kind' zijnde ..
  maandag 18 maart 2013 @ 12:02:21 #6
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_124200444
Ik las in een vorig topic dat hoogopgeleiden niet per se naar je kerncentrale gaan maar gewoon de eerste dude die er toevallig naast woont. Is die bullshit na de nieuwe patch nog steeds aan de gang?

Dat vind ik zo slecht dat ik er geen woorden voor heb eigenlijk :').
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  maandag 18 maart 2013 @ 12:03:16 #7
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_124200486
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 11:59 schreef Hamilcar het volgende:

[..]

Heb je nog een elementary of highschool? Studenten volgen niet het normale traject, maar gaan simpelweg naar de aanwezige 'school' - dus als dat een universiteit is .. gaan ze blijkbaar gewoon naar de uni als 'kind' zijnde ..
Ik denk dat ik die game maar even wegleg voorlopig. Dit soort dingen trek ik zo slecht.
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  maandag 18 maart 2013 @ 12:03:21 #8
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_124200494
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 11:58 schreef over_hedge het volgende:
Er komen ook maar geen studenten naar mijn stad. Heb een uni en genoeg bussen etc
Dat werkt ook voor geen meter, ik zou het idee maar gewoon loslaten en elke stad een educatie opbouwen. Ik heb het gisteren tot in den treure geprobeerd (volledige OV (stads en regiobussen en trein aangelegd)in de andere steden helemaal geen educatie, nog niet eens een basisschool) en drie steden met aardig wat inwoners, ook al mijn scholen volledig uitgebouwd zodat ik op een gegeven moment 7 tot 8000 plekken over had maar uitiendelijk maar opgegeven, het wil niet op gang komen en maakt je regio alleen maar kreupel als je het blijft proberen.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  maandag 18 maart 2013 @ 12:04:28 #9
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_124200523
quote:
11s.gif Op maandag 18 maart 2013 12:02 schreef jackson het volgende:
Ik las in een vorig topic dat hoogopgeleiden niet per se naar je kerncentrale gaan maar gewoon de eerste dude die er toevallig naast woont. Is die bullshit na de nieuwe patch nog steeds aan de gang?

Dat vind ik zo slecht dat ik er geen woorden voor heb eigenlijk :').
Misschien verklaarde dat mijn meltdown in een stad met alle soorten onderwijs inclusief tech specialisatie :')
  maandag 18 maart 2013 @ 12:06:33 #10
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_124200589
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 12:04 schreef Black-Hole het volgende:

[..]

Misschien verklaarde dat mijn meltdown in een stad met alle soorten onderwijs inclusief tech specialisatie :')
Gaat toch nergens over... Dan moet je gaan bedenken waar je die dingen neerzet terwijl dat nu juist een stuk vrijheid van de game is. Billy die nog te stom om te poepen is loopt vrolijk je nucleaire centrale in om daar de boel even te fixen. Teh horror.
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
pi_124200616
Iemand zin om in dezelfde regio te gaan spelen? Ik kan mensen wel een invitation passen aangezien mijn regio nog iets van 8-10 lege plekken heeft :')

username is RebBrown
pi_124200628
Volgens mij hebben specifieke agents niet een bepaald opleidingsniveau.
  maandag 18 maart 2013 @ 12:10:53 #13
26777 MrTorture
Welcome to the torture chamber
pi_124200776
quote:
99s.gif Op maandag 18 maart 2013 12:07 schreef stbabylon het volgende:
Volgens mij hebben specifieke agents niet een bepaald opleidingsniveau.
Dacht ik ook inderdaad. Wel als je ze aanklikt, maar voor de berekeningen gaat SC gewoon uit van de gemiddelde cijfertjes.
No fear, no pain.Nobody left to blame. I'll try alone. Make destiny my own.
Dave: Al draagt een mod een blauwe kleur, het is en blijft een oude zeur.
yvonne says: nee hoor die Danny is gewoon een werknemer
Vis een optie?
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie maandag 18 maart 2013 @ 12:11:26 #14
300347 MrManuel
pi_124200806
Het verkeer gaat nu stukken beter in me stad.. :)
[i]~ The impossible is easy![/i]
  maandag 18 maart 2013 @ 12:11:39 #15
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_124200814
Zo moeilijk moet het toch niet zijn om een bepaalde pool aan te maken met opleidingsgraden en die te sturen naar functies die daar op aansluiten zodat een agent uit de universiteitspool niet aan de slag gaat als vuilprikker in een park en een agent uit de pool ongeschoold niet achter de knoppen gaat zitten van een kerncentrale?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  maandag 18 maart 2013 @ 12:13:06 #16
193178 Ensiferum
Met zonder usericon
pi_124200878
Maar dat zou betekenen dat je een fatsoenlijke simulatie gaat krijgen...
pi_124201052
quote:
9s.gif Op maandag 18 maart 2013 12:11 schreef jogy het volgende:
Zo moeilijk moet het toch niet zijn om een bepaalde pool aan te maken met opleidingsgraden en die te sturen naar functies die daar op aansluiten zodat een agent uit de universiteitspool niet aan de slag gaat als vuilprikker in een park en een agent uit de pool ongeschoold niet achter de knoppen gaat zitten van een kerncentrale?
Klopt. Kun je vanaf mei met de DLC "Jobs to match", slechts ¤24,99 via Origin :D
Het lijkt me een enorm vet spel, maar als ik lees over slechte simulaties, kleine maps en de slechte servers wacht ik nog wel even. Daarna doe ik graag mee met een FOK!-server :)
Mijn UI is:
verFEEst, geZOMbificeerd, verROLluikt en verEKt!
  maandag 18 maart 2013 @ 12:19:16 #18
44649 beelz
Maar dat is het punt niet
pi_124201099
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 12:07 schreef Hamilcar het volgende:
Iemand zin om in dezelfde regio te gaan spelen? Ik kan mensen wel een invitation passen aangezien mijn regio nog iets van 8-10 lege plekken heeft :')

username is RebBrown
Ik speel niet meer, maar je username is een baas. Dat wou ik even kwijt.
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
pi_124201132
quote:
9s.gif Op maandag 18 maart 2013 12:11 schreef jogy het volgende:
Zo moeilijk moet het toch niet zijn om een bepaalde pool aan te maken met opleidingsgraden en die te sturen naar functies die daar op aansluiten zodat een agent uit de universiteitspool niet aan de slag gaat als vuilprikker in een park en een agent uit de pool ongeschoold niet achter de knoppen gaat zitten van een kerncentrale?
Dat gebeurt ook helemaal niet, weet niet waar dit vandaan komt, maar het is volgens mij onzin.
pi_124201377


Browndam met Rebgate op de achtergrond :p
  maandag 18 maart 2013 @ 12:32:31 #21
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_124201521
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 12:28 schreef Hamilcar het volgende:
[ afbeelding ]

Browndam met Rebgate op de achtergrond :p
Ziet er mooi uit. Lekker efficient ook. :P
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_124201734
Hm, qua density/oppervlaktegebruik is het verre van geweldig, maar ik heb nooit verkeersproblemen. Ik heb de cirkels verbonden met drukke hoofdwegen :p
pi_124201767
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 12:39 schreef Hamilcar het volgende:
Hm, qua density/oppervlaktegebruik is het verre van geweldig, maar ik heb nooit verkeersproblemen. Ik heb de cirkels verbonden met drukke hoofdwegen :p
Of niemand wil er wonen :P
  maandag 18 maart 2013 @ 12:43:20 #24
384187 DeGemaskerdeMuchacho
Blinde paniek zij met ons.
pi_124201866
Komen moneygifts niet aan als je stad blut is ofzo?
pi_124201889
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 12:43 schreef DeGemaskerdeMuchacho het volgende:
Komen moneygifts niet aan als je stad blut is ofzo?
Nee, ze komen volgens mij op echt random momenten aan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')