Naar wat ik vernomen heb de laatste keer dat ik daar was, moet je er een vergunning voorhebben en die zou je alleen krijgen als je het systeem omkeerbaar maken deed.quote:Op woensdag 16 januari 2013 07:26 schreef DroogDok het volgende:
Moet je hier nou eingenlijk nog een vergunning voor hebben of mag iedereen dit bij zijn huis aanleggen?
Ja ook al flink gegoogled, maar meeste bedrijven (en reacties) lijken uit belgie te komen. Weinig nuttigs kunnen vinden, en moeilijk in te schatten of het stiekem bedrijven zijn die zelf reageren; bij FOK! ken ik de users wat beterquote:Op woensdag 16 januari 2013 06:57 schreef Hetkapitaal het volgende:
ik las waterpomp![]()
Maar goed, ik vel zelf helemaal geen mening over dit topic, maar heb je Oom Google geraadpleegd en wat ben je daar wijzer van geworden?
Desnoods in het Engels, kom je vast uit. Aantal Nederlandstaligen is ver minder.quote:Op woensdag 16 januari 2013 18:53 schreef MrSubtle het volgende:
[..]
Ja ook al flink gegoogled, maar meeste bedrijven (en reacties) lijken uit belgie te komen. Weinig nuttigs kunnen vinden, en moeilijk in te schatten of het stiekem bedrijven zijn die zelf reageren; bij FOK! ken ik de users wat beter
ik ben al een tijdje aan het rond kijken/lezen voor een warmte pomp. maar bij mij is het de bedoeling de gas installatie er compleet uit te doen.quote:Op maandag 21 januari 2013 13:23 schreef Paladin82 het volgende:
Ik kan alleen ervarings deskundige zijn, wij hebben een warmtepomp in ons koophuis, maar met huur constructie op het systeem (als je ooit zoiets tegen komt nooit doen) maargoed verder met de pomp. In ons geval is ie 100% electrish met een 200 liter boiler erbij. Hij verwarmd in de winter en koelt in de zomer. Dit werkt verder helemaal top, de 200 liter water is ook altijd mooi warm al is het na een minuut of 30/35 wel op en zal je moeten wachten op nieuw warm water.
Qua gebruik hebben we de nodige horror stories gezien van mensen die 5500kw in een kwartaal er doorheen gooide etc, ik was dus nogal ongerust.
Het eerste jaar nu (we hebben wel een nieuwbouwhuis uit 2011 dus isolatie waarden 2009/2010) en komen inclusief ons eigen gebruik (dus inductie koken, grote plasma tv, veel pc's ed uit op 6000kw).
Dit is voor een 2 persoons huishouden, in een rijtjeshuis van rond de 180m2 die zowel voor als achter vrij zicht heeft dus we hebben niet de volledige stadsluwte om het maar zo te zeggen.
al met al ben ik met het warmtepomp idee erg tevreden, echter de huurconstructie bij ons maakt het gewoon heel erg duur, met gewoon een cv en airco was ik goedkoper uit geweest.
als je de keus hebt, hoor ik van de ervaringsdeskundige dat je beter een warmtepomp met gas dan electra kan hebben dan ben je heel erg zuinig.
Hoog tijd dat ze dat hier in NL ook gaan doen.quote:Op maandag 21 januari 2013 20:04 schreef z80 het volgende:
[..]
ik ben al een tijdje aan het rond kijken/lezen voor een warmte pomp. maar bij mij is het de bedoeling de gas installatie er compleet uit te doen.
gas bij stoken betekend een gas aansluiting + elk jaar een schoorsteen veger over de vloer die beide geld kosten. De schoorsteen veger is hier in Duitsland verplicht als je een verbrandings-apparaat hebt.
ik stook gas en om de paar jaar gaat de ragebol door de schoorsteen. dan blijkt er elke keer toch wat verbrandingsresten achter te zijn gebleven. niet veel maar als je nooit de schoorsteen veegt kan dit toch gevaarlijk worden.quote:Op maandag 21 januari 2013 20:19 schreef bluemoon23 het volgende:
@cvboer, Voor houtkachels snap ik dat, maar voor een cv-ketel ook ? (zoals Z80 schrijft)
Daar schrokken wij van op basis van http://www.warmtepomp-info.nl/bron/.quote:stroomrekening
Dat heb ik wel eens vaker gehoord, volgens mij keurt/controleert de brandweer in Duitsland ook nog iets bij nieuwbouw of niet ?quote:Op maandag 21 januari 2013 20:34 schreef exlurker het volgende:
De schoorsteenveger is een heel belangrijk persoon in Duitsland, hij keurt alle verbrandingsinstallaties, dus ook gastoestellen en na zijn goedkeuring mag er pas gestookt worden.
Dat is natuurlijk al weer wat uitgebreider dan de gemiddelde schoorsteenveger in NL die alleen een ladder en een paar borstels bij zich heeft (simpel gesteld natuurlijk, sommige hebben ook camera`s etc)quote:Op maandag 21 januari 2013 21:25 schreef z80 het volgende:
en de schoorsteen veger controleert de uitstoot van de ketel om te zien of deze nog goed en volledig brand.
Of het nu ook nog zo is, weet ik niet, maar enkele jaren terug kwam de schoorsteenveger de installatie keuren en bij goedkeuring mocht de installatie pas in bedrijf.quote:Op maandag 21 januari 2013 22:57 schreef bluemoon23 het volgende:
[..]
Dat heb ik wel eens vaker gehoord, volgens mij keurt/controleert de brandweer in Duitsland ook nog iets bij nieuwbouw of niet ?
[..]
Dat is natuurlijk al weer wat uitgebreider dan de gemiddelde schoorsteenveger in NL die alleen een ladder en een paar borstels bij zich heeft (simpel gesteld natuurlijk, sommige hebben ook camera`s etc)
Alleen of je 3 meter van de zij-erfgrens blijft. Mijn nieuwe buren niet, die zaten op 2,25m. Je wil niet weten hoeveel ellende dat is geweest en hoe men het "opgelost" heeft.quote:Op maandag 21 januari 2013 22:57 schreef bluemoon23 het volgende:
[..]
Dat heb ik wel eens vaker gehoord, volgens mij keurt/controleert de brandweer in Duitsland ook nog iets bij nieuwbouw of niet ?
Klopt helemaal.quote:Op dinsdag 22 januari 2013 08:33 schreef exlurker het volgende:
[..]
Of het nu ook nog zo is, weet ik niet, maar enkele jaren terug kwam de schoorsteenveger de installatie keuren en bij goedkeuring mocht de installatie pas in bedrijf.
Electrisch is de voornaamste verwarming ja, en dan vaak met hout (of olie) bijstoken. Op sommige plekken is er stadverwarming.quote:Op woensdag 23 januari 2013 21:05 schreef bluemoon23 het volgende:
Verwarmt iedereen in je woonplaats in Noorwegen elektrisch ?
Of is er wel een mogelijkheid om op het aardgasnetwerk aan gesloten te worden ?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |